Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ASUS notebook topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz
kisza25 #322094 üzenetére
Google, here, sygic. Utobbira megvettem a vilaglicencet kb 10 eve, aztan sztem nem is hasznaltam soha, mert mukodott mindig a mobilnet
most le is toltom gyorsan a kornyezo orszagokat. Az egesz vilag kb 30GB lenne, alapvetoen elferhetne a telefonon az is, csak szukseg nincs ra
-
Snoop-y
veterán
Absztinens vagyok. Amig ittam aznap mar nem vezettem.
-
kisza25
félisten
Kérdés: valaki tud értelmes offline navigációt? Tegnap úgy jártunk, hogy Ausztriában egyszerűen nem akart működni a mobilnet egyikünknek sem, így táblákra hagyatkozva mentünk. Nekem van 50GB net
Páromnak meg 5GB, hiába engedélyeztem a romingot, nem működött, határon innen igen, hazafele is. Elég bosszantó volt -
kisza25
félisten
válasz
Micsurin #322081 üzenetére
Én soha nem iszok, ha tudom vezetni fogok, de jártam úgy hogy nyaraltattam és este 7kor füvet vágtam, ittam egy sört, mert már nem készültem sehova, 21 körül hívott a vendég, hogy nincs melegvíz, ültem kocsiba (2 km -re kellett menni) mentem kb 1 km-t és akkor esett le, hogy ittam egy sört 20 óra körül. Szonda tuti kimutatja, de vezetést már nem befolyásolja. Akkor ezért elveszik a jogsim...
Vagy ha van gyereked, akkor kb soha nem ihatsz semmit, mert bármikor bármi történhet és viheted az ügyeletre. Idén kb 10* voltunk korházban (nem csak gyerek miatt, párom, anyós.... Taxi nem opció, mert 36 és 50 km-re vannak korházak.
Az egy sör/pohár bornak bele kellene férnie.
Aki iszik az most is iszik 0 tolerancia mellett is.
Tudok olyat akinek már többször ugrott a jogsi, de vezet az nélkül is ittasan.
Ausztriában működik a dolog. -
válasz
Blindmouse_ #322068 üzenetére
Bazz, erre nem is gondoltam! És lehet, hogy igazad is van.
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
ArthurShelby #322087 üzenetére
Én is így gondoltam, ezek szerint mese a történet egy sör része... Ettől függetlenül vigyázni kell, és el kell kerülni az ilyen helyzeteket. Inni vagy vezetni, ez két külön dolog.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Redneck #322078 üzenetére
Az alkolhol amit megiszol, felszívódik a belekben, így bekerül a véredbe, így eljut mindenhova (pl máj, vese...), így a tüdő hajszálérhálózatába is, és az ott kipárolgó alkoholt mérik szondával (ergo kell alkohol szint, hogy kimutatható legyen).
Ha ott ki tudják mutatni (ha így mérhető), akkor szerintem ott több van egy pohár sörnél, az szerintem alsó hangon korsó.
0,5g/l véralkohol szintig (ez 0.25g/l légalkohol szintnek felel meg) szabálysértés (itt csak 30-100ezer Ft-os pénzbírság, jogsi marad), fölötte meg büntetőeljárás indul (bűncselekménynek minősül) és repül a jogsi.
Szerintem az ismerősöd biztos, hogy többet ivott 1 sörnél...Tökéletesen jó így a szabályozás szerintem, mert egy fél sör (pohár sör) kb még bele fér, ha csak necces, akkor fizetsz, viszont ha világodat nem tudod, akkor ugrik a jogsi (a véralkohol szint nem hazudik).
Bicikliseknél/rollereseknél a határ inkább a 0,5, akkor mondják, már, hogy nem tudsz közlekedni megbizhatóan (valami olyasmi a jogi szöveg, hogy nem képes rá)
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboldi #322083 üzenetére
De a boxer más kávéház ilyen értelemben, ha te le is fedsz valamit az alulról a teknő. Ő meg lényegében a hengerek és a forgattyús előtt csökkentené az áteresztett levegőt.
Redneck Nekem ijesztőbb, hogy az emberek egy ilyen egyszerű és valahol jól belátható, megérthető szabályt sem képesek követni.
A jogsi nélküli renitens megcibálása meg már inkább a hazai joggyakorlás kérdése, van egy nagy épület ahova négyévente beszavazunk 133 majmot. Nálunk lehet érdeklődni miért nincs kapacitás a börtönökben és az ügyészek / bírák miért nem alkalmazzák a kiszabható büntik javát. "két hét alatt rend lesz" vagy, hogy is szólt?
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Redneck #322078 üzenetére
Van ilyen és teljesen rendjén van. Ha magyarnak azt mondod a beszámíthatóság határáig akkor minimum a piásak fele matt részegen fog autóba ülni. Így talán van némi visszatartó ereje, főleg most hogy egy két esetben a visszaesőket le is ültették pest megyében.
edit.: ne ebből a fórumból indulj ki, az emberek döntő többségének ha azt mondod 0,5 akkor a 0,52-re még bepróbálja hátha belefér. Ilyen népség vagyunk, itt értelmesen szabályozni valamit ami kényes nem lehet, gyermeklelkű hozzá a társadalom.
-
tboldi
nagyúr
A potensebb motorral szerelt MiTókon van ugyan tálca, az enyémen is, de sok mindent nem takar, gyakorlatilag csak keresztben összeköti a két első dobbetétet, a kerekek előtt-mögött nyitott az egész.
Amúgy gondolkozom ezen, egyedül az tart vissza, hogy a Jazzé hamar elkezdte ledobni a festéket.Ami az aksitakarót illeti, nem tudom, hogy használ-e, de én ilyennel szoktam körbebugyolálni. Olcsó, miért ne?
-
Redneck
nagyúr
Hülye kérdés jön, de egyszerűen nem hiszem el. Két emberről is hallottam ismerősi/munkahelyi környezetemben, akinek egy sör miatt elvették a jogsiját. Ez komoly?
Értem én hogy zéró tolerancia, és nem támogatom az ittas vezetést, de nem hiszem, hogy ez rendben van.Egyiküket ismerem, full normális két gyerekes apuka, nem gondolnám, hogy hazudna. Állítása szerint, nyáron kertészkedés közben ivott egy sört, a szomszéd néni pedig megkérte hogy ugorjon el a patikába a gyógyszeréért.
El is ugrott, de gyalog ment haza... Elvileg ügyvédnél van az ügy.Van ilyen, vagy naív vagyok, és mindenki mesemondó?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #322073 üzenetére
Én is így dekódoltam.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Szada85 #322071 üzenetére
Annyira nem zárt a MiTo sem, legalábbis a másik 3 autónkhoz képest, csak a scudetto miatt inkább magas a nyílás, mint széles.
évente 1x át lett törölgetve a könnyen hozzáférhetö helyeken
Pont ennyit teszek meg én is. Bár 90%-ban csak városon belül közlekedek és kevesebb km-t is teszek meg, minden bizonnyal így lassabban/kevésbé válik koszossá.
-
Szada85
aktív tag
válasz
tboldi #322070 üzenetére
Az a "baj", hogy ez függ az autó frontjának kialakításától is (a használati körülmények mellett persze).
Ahogy elnézem a MiTo eleje elég "zárt", az is segíthet azért tisztábban tartani a teret, ha nem verödik be annyi dzsuva.Ha összehasonlítom a Cupra elejével, ami sokkal nyitottabb, így az esös idöben, vagy a téli dzsuvában pályázva bizony durva mennyiségü kosz érte a menetirány felé nézö oldalt, ahhoz képest 8 éves korában 160 ezer km-rel egész vállalható volt még (évente 1x át lett törölgetve a könnyen hozzáférhetö helyeken, és kb. ennyi törödést kapott):
-
tboldi
nagyúr
-
válasz
radi8tor #322066 üzenetére
Az a féktárcsa nem csereérett már?
Lehet... Nézegettem is, hogy van egy kis válla neki, de szerintem amúgy is olyan vékony, hogy ezt már nem lehet esztergáltatni.
Jó az autó, elégedett vagyok vele, csak nem kényelmes az ülése... Ezt az egyet kivéve szeretem. Most ezen is gondolkodom, hogy van-e értelme még rá költeni, vagy vegyek valami mást helyette. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Blindmouse_ #322061 üzenetére
Igaz
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rowon #322057 üzenetére
Gömbcsukló lesz az a féltengely végén (ami a hajtást viszi a kerékhez) nem?
Azon van egy ilyen harmonika gumi, ami ha elreped, akkor a kenőanyag kijön.
Cserélni kell persze, mert tönkremegy attól, ha bemegy oda a por. -
Uraim, egy műszaki kérdés!
Lecseréltem a kocsin a kerekeket, felkerült a téli garnitúra. Azt vettem észre, hogy a stabilizátor rúd végeinél (gömbfej, vagy mi ennek a neve?) folyik az olaj. Nem friss folyás, mert már belepte a por. Kell-e ezzel foglalkozni, vagy cseréljem-e?
Kombi G Astra.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Tudtok olyan helyet, ahol rossz részecskeszűrőt tudnék venni?
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin #322042 üzenetére
A WagonR esetén 15k-ből kihozom Shell vagy Total olajjal, Mann olajszűrővel és Filtron légszűrővel.
És én úgy gondolom, hogy ha vonzóbbá akarjuk tenni a többi eladó WagonR-rel szemben, akkor ilyenekkel lehet kiemelni, mint a friss olajcsere meg műszaki. Sőt aki ebben az árkategóriában keres, annak valszeg nem kis előnyt jelent, ha nem kell azonnal rákölteni egy százast.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kovacsroli #322045 üzenetére
Ezt a milyen autót vegyekben már kérdezted, itt teljesen off topik, ráadásul a keresztposztozás (ugyanaz megkérdezése több topikban is) amúgy is tilos.
-
avl
senior tag
válasz
Micsurin #322042 üzenetére
en is, de szerintem azert, mert nem ilyen autoban gondolkodunk
...esetleg mert nem bizunk annyira, de ha az elado igen megbizhatonak nez ki es mutatja a friss vasarlasi blokkot, a 4l-es kanna megmaradt olajat stb.az a javaslat tetszett: megveszi es adja az autoval; az nálam is szép gesztus ...csak jo olajat vegyen ;-)
-
avl
senior tag
válasz
tboldi #321929 üzenetére
lehet ez a sapka esete is; barmelyik lehet gyanus es elöny is, inkabb a megitelö nezöpontja dönt (ó de rendes, megcsinalta vs. gyanus ..rettenetesen dzsuvas volt ? vizes, habos, benzines ...)
hasonloan a ragyogo motortér (rendes gazda vs. nnna tutti mindenütt döl minden, most letisztitotta)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Blindmouse_ #322036 üzenetére
MOL benzint árulnak, teljesen rendben van ott a minőség és az ár is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tsebacsi #322033 üzenetére
Ez a Kámfor utcai mosó amiről szó van? Mert én arra gondoltam. Értem, hogy földszintes Bubi de azért az hogy lökös alja full dzsuvás/bogaras maradt mosás után meg a szélvédő sem lett tiszta az azért erős a bátor árazásukat nézve. Kb moshattam le újra otthon mert nekik csak 3,/4-ig sikerült.
Viszont a falcokból kifújják sűrített levegővel a vizet ami szimpi. -
radi8tor
MODERÁTOR
Kocsi lemosva, jöhet az eső.
-
válasz
bandus #321964 üzenetére
Újrafogalmazok, semmivel se megyek, ha nem autóval akkor mással se.
Másikba írtam épp, hogy simán elmegyek vidékre annyi idő alatt mint Bp belső régióba, ott is ugyanúgy van minőségi hely, kávézó/pékség étterem bármi ami miatt megfordulók bent. Dolgozni ritkán megyek a belvárosba, ráadásul picit vidéken olcsóbban is megkapom ugyanazt a minőséget, bár nagy difi nincs.
-
válasz
macilaci78 #321954 üzenetére
Na jó, jogos, van itt is minden… ami picit lehet zavaró.
Én meg lassan dugódíjat fogok felszámolni, mert km alapon tiszta szívás… ma is utaztam 1 óra 10 percet oda 1 órás munkára, majd 45 percet haza. Egyszerűen km alapon nem jön ki… ha még parkolok is pénzért azt is be kell tennem. Bp-i kiszállás többe fog kerülni ha így haladunk mintha lemennék teszem azt Kecskemétre, 85km egy irányba. -
Micsurin
nagyúr
válasz
tboldi #322019 üzenetére
Ha vonyít akkor nem. Amíg csak bebillen 1-2-ben ott még 30-40 ezrekről beszéltek a srácok alsó hangon, főleg túltötve. Az még nem lóg csak a hézagolás ment el a kopás miatt esete, ha már visít akkor lóg a 6. tengelye. Ott már dologidő van, mert ha szeretne a tengely ki is tud kukucskálni a deknin keresztül.
-
Qru
MODERÁTOR
Megszületett a végső döntés a Kínában gyártott elektromos autókra kivetett európai uniós büntetővámmal kapcsolatban, ezért a csütörtökön hatályba lépő jogszabály értelmében akár 45,3 százalékot is fizetniük kell a gyártóknak a korábban egységes 10 százalék helyett. - [link]
EU-s gyártók felköthetik a gatyót... Főleg a VW.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Blindmouse_ #322012 üzenetére
Na ehhez képest Shell E10-ből ilyet is tud(ok): [kép]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Blindmouse_ #322010 üzenetére
MOL, Auchan, Avia E10-el van nagyobb távú tapasztalat E10-ből, egyikkel sem volt még gondom. Igaz ez egy őskövület jappán szívó...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #321999 üzenetére
Xado váltó adalék haver Avensis-én is segített. Már mint elhalkult tőle nyilván nem javította meg a váltót.
Illetve a Xado motoröblítővel is vannak jó tapasztalatok. Mondjuk én a rendes olajban és a sűrű cserében hiszek de ha vmi erősen lehasználtat vesz az ember akkor érdemes lehet megküldeni vele.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboldi #322013 üzenetére
Mutattak egy 1.9-est ami már tényleg kopott volt ahhoz képest ez semmi, nem aggódok miatt. A bekoppanás jobban zavar, hogy még mindig jelen van ~3-4. és fölötte ~2000-től.
#214 Este meló után lazán ráállítom de ha nyaralás kirándulásból jöttünk haza és nem rohanunk általában inkább megyünk még valamerre. Nem macera és a kocsi se panaszkodik jellemzően.
-
tboldi
nagyúr
-
aktív tag
válasz
Micsurin #321997 üzenetére
Ha nem hetente van megszakított regenerálásod, akkor egyszer-egyszer sok vizet nem fog zavarni. Fb csoportokban olyan szeánszokat szoktak erre írni néha, hogy az már nálam is erősen túllépi az "én vagyok az autóért" határát, pedig minden autómra az átlagnál jobban odafigyelek, vigyázok.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Rowon #321998 üzenetére
Van olajos topik, oda is érdemes esetleg benézned ha érdekel mélyebben a téma.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
macilaci78 #321952 üzenetére
Inkább megpolíroztatnám 150.000-ért.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboldi #322001 üzenetére
Ne is mond... néha már látom meg megmoccani a kart ha nagyobb lendületet veszek.
Srácok közölték ez így még nagyon sokat elmegy a 3l olajjal benne, majd ha már hallom akkor gondolkozzak rajta, de addig még 2-3 év benne van... tekintve a két bontós srác napi szinten szedi ezeket szét és adja tovább a részeket merek rájuk alapozni. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #322000 üzenetére
Ne kezdjük el ezt a szálat kérlek mert nincs értelme. Egyszerűen amíg valaki a full teli vonaton nem nézni végig és ficánkolja végig az 50p-es utat ami alatt végig hadonászik Rafael Leonidasz a bökővel addig nem értik meg mennyire nem "fun" élmény. Ahogy az sem ha az utolsók egyikével jössz, szinte üres a vonat és ott hadonászik 25 méterre a szamuráj.
Ez olyan téma amit az fog átérezni aki közlekedik olyan vonalon ami ennyire lepra.
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor #321999 üzenetére
Xado váltóolaj adalék is működik, de nem csodaszer ugye kedves M32 váltó?!
Én nem hiszek a folyékony autószerelőkben.
Az M32-vel bármit csinálhatsz, a szar gyári csapágyak akkor is tönkremennek, csak az újjáépítés és/vagy gen2 upgrade segít.
A Suzuki M13A motorjához csatolt váltó ugyanez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Tőzsde és gazdaság
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- iPhone topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest