Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem rossz az adottságokhoz (2.5, AWD) képest.
MX 100-asból BC: 5,7 , a valóságban kb. 6, fele országút (kabrió), fele szemerkélő esős autópálya (120-150). Van most egy 25 Ft-os MOL100 kuponom, ezt még elsütöm a héten, aztán váltok, sokallom a 670-as árat. Fogyasztásbam nem érzek különbséget 95 VS 100.
-
pit stop
addikt
Ha autóról hirdettek alkatrészt pl. Jóf...son, akkor telefonszámot megadjátok, vagy csak üzenet?
-
Qru
MODERÁTOR
Sikerült hazaérni az eső előtt.
Fogyi: 7,63 (bc 7,3). Országút és kevés autóút. -
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor #297779 üzenetére
Mintha a 0,36-os légellenállási együttható olyan kiemelkedő lenne.
A MiTo viszont lezabálná a gatyámat, ha 0,29-nél rosszabb volna...
-
válasz
Chosen #297770 üzenetére
Nem találkoztam még olyannal, hogy kifejezetten az autók infotainment rendszereit tesztelték volna. Mármint sajtóban. Természetesen az autógyártók figyelik egymás termékeit
A legjobb amit tudsz csinálni, hogy különböző autók tesztjeit olvasod hátha ki tudod szűrni magadnak a hasznos információt.Nem tudom mely autók rendszereit tervezik otthon, de valószínűbb hogy külföldön kell hasonló munkalehetőséget keresned. Bár az is igaz, hogy sok munkát kiszerveznek beszállítóknak...
Luxoft, Elektrobit, ez a kettő jut eszembe hirtelen. -
tboldi
nagyúr
-
Peter.70
addikt
válasz
norbert1998 #297768 üzenetére
Mertél Temu-ról rendelni?
-
válasz
Chosen #297770 üzenetére
A saját szűk látószögem szerint teljesen jól működik a jelenlegi AA. Jó hogy minden autóban ugyanott találod a funkciókat.
Ezzel szemben az autógyártók itt is szeretnének pénzt lehúzni az ügyfelekről, a GM már tervezi is, mert többek közt kevesek hajlandók fizetni az offline naviért. Olyasmit szeretnének, mint pl. az előfizetéses ülésfűtés.Összefoglalva: az ügyfelek érdekeivel ellentétes a gyártók törekvése.
-
Chosen
addikt
válasz
Tsebacsi #297740 üzenetére
Szoftver felületek tervezése a munkám, csak szeretnék jobban az autókra fókuszálni és konkrétan fedélzeti rendszerek tervezésével foglakozni. Ehhez szeretném megérteni, hogy a jelenlegi rendszereknek mik az erősségei, gyengepontjai, mitől lehetnének jobbak. Az CarPlay/Auto csak példa volt a kiinduláshoz, de sok gyártó rendelkezik felülettel és gondolkodik abban, ezért azokat is szeretném megérteni, hogy egy teljes képem legyen.
-
Land
veterán
Féknyereg festéssel átmegy műszakin a kocsi vagy ezzel nem foglalkoznak?
Ha nincs vele gondjuk, akkor Pest déli részen vagy Szigetszentmiklóson van, aki szépen lefestené a féknyergeimet? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
dellfanboy #296997 üzenetére
A csapágy cserés 1.5 dci ette rendesen az olajat azt hiszem mióta megvették, volt füst is, szóval mondjuk 100 km?
Előtte passz. Gyűrűzés volt a fő program, ez csak útba esett. Ahogy láttam, 1.5 dci mind csapágy mindegyikben hasonlóan néz ki ilyesmi futással. Amúgy nincs 7000 Ft a csapágy garnitúra, tömítés kb 9000, egy olajcsere mellé könnyen hozzá lehet toldani.
-
Peter.70
addikt
03.18-tól lesz a lidl-ben nyomatékkulcs 7K. Akit érdekel
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #297759 üzenetére
Én is akartam tegnap mosni hogy “jobban lecsússzon róla”, de aztán végül nem mostam.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nagy adag szaharai por terít be minket megint
A por java vasárnap délután délnyugat felől húzódik fölénk, ahonnan a csapadék is érkezni fog. Emiatt könnyen kimosódhat a légkörből, és több helyen alakulhat ki sáros eső.
-
-Maci-
addikt
Sziasztok,
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
norbert1998 #297735 üzenetére
M539 Restorations videóban láttam ilyet, de ő teljesen szétszedett motornál csinálta.
Ilyenkor koksz darabok nem jutnak le a gyűrűkhöz? -
Zizmand
aktív tag
válasz
grizlisandor #297752 üzenetére
Köszönöm.
-
grizlisandor
veterán
-
Zizmand
aktív tag
válasz
Nagyon jó lett. Azt lehet tudni milyen sparyt használtatok?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
norbert1998 #297748 üzenetére
Csak egy henger volt ilyen állapotban vagy mindegyik?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
radi8tor #297745 üzenetére
Ezt Rob kollégától kéne megkérdezni
Amúgy egy jelentős részét a gyertya helyén köpi ki, azt le is kell fogni ronggyal vagy vastag szalvetaval és úgy tekerni egyet a kulcson. Utána pedig ki kell járatni, közepes fordulaton, negyed órát. Valamennyi bejut az olajban - mondjuk az amúgy is a koksztól fekete néhány ezer km után mindenkinek. Illetve egy részét elégeti gondolom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #297738 üzenetére
Csavart csereld bemesz egy barkacsboltba es mintadarab alapjan adnak belevalot.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Szép az eredmény, de a koksz hogy távozik onnan? Feloldja aztán kijön a "katalizátoron át"?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Patika lett. En inkabb meg sem nezem a sajatom.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Fedélzeti rendszer (Apple CarPlay, Android Auto, stb) tesztek hol a legjobbak szerintetek? Szívesen olvasnék/néznék részletesebb összehasonlítást ezekről.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
focvis #297727 üzenetére
Nem csak velük
Egyébként volt egy térd (meniscus) műtétem is (nem szabad sportolni, csak a baj lesz belőle), és így sok minden feltorlódott.
Frissítettem a rendszámtáblatartókat (szép vékony keretes lett, mint radi8tornak), de pl hátul maradtak a régi csavarok (az eredeti rozsdás, viszont vastagabb és tompa a vége, és csak ez volt jó a lyukba...)
Volt hogy mosógépet szállítottam magamnak (útba esett, így a zafi tourerral mentem, odafele rámentem a fogyira, euro5 2.0cdti), volt hogy igyekeztem jól fogyasztani, de aztán nem bírtam tovább, volt, hogy helyből nem mentem rá a fogyira (vásárlás miatt megállás városban 2szer+pálya, itt utolértem egy audi a8 d5-t, elkezdte megmutatni, én élveztem hogy túrják nekem az utat, majd kb 70 km múlva feladta (vagy a fogyija, vagy a szemetelő eső miatt). Most már lassan ígérem tényleg rámegyek a fogyiraKis bölcsesség: hiába van kamerád és szenzorod, néha csak a szerencse, megérzés és hátra nézés kell, hogy ne rombold le a kocsi tetejét [kép]
A bömbi volt lamdaszonda cserén (2db, bosch darabja 55ezer), plusz apróságok (160k összvissz), de rájöttem, egy szimpla köszönés is a szerelőnek 40k
(cserébe ez a szerelő tényleg jó: ért hozzá és minőségi munkát végez). És még nem volt idén olajcserén, plusz végeláthatatlan további teendők.
-
Micsurin
nagyúr
Van újra BC
a 4S2-ök meg marha csöndesek az Astra alatt, most tűnik fel a Civic mennyre zajos volt.
BP - Nyíregy - Kassa - BP(?) - 5,2 pedig közepesen nehéz volt a lábam.
DPF gyönyörűen kikormolva, állatkert pipa, kedvenc bureszezönk pipa, nyíregyi tag meg mint kezdtem vére visszaírta a BC-t, hogy működjön.Kassai állatkert meg még mindig putri a nyíregyihez képest.
Holnap tervek szerint kis túrázás aztán irány is haza, remélhetőleg hasonlóan szép idő lesz.Amit viszont nem értek miért, hogy 6.-ban ha teljesen felengedem a gázt majd akármilyen finoman engedem rá újra mintha nagyon enyhén de rántva indulna neki. Keresgélve neten ez ilyen fogadd el téma mert a váltó hézagolása okozza de akkor is nyeh...
-
válasz
Beszarás ezt lehet én is kipróbálom
-
norbert1998
nagyúr
Na megjött a koksz oldó spray is. Ma befújkáltunk - büdös, ne szagizzátok
Szépen követtük a leírást, íme a before-after:
Szerintem ez elég komoly eredmény. Egyszerkétszer eljátszva ezt vele még lehet, hogy teljesen tiszta lenne, ellenben szükség szerintem nem lenne rá.
Unokatesóm 1.6 T-GDI-jében így nézett ki kb a dugattyú tetej, a spray-t el is vitte magával, megvárja, hogy az én autóm betojik-e tőle vagy nem
És majd utána belefújja az övébe.
-
válasz
kisza25 #297729 üzenetére
Imádnám újra az akkori Fiat Pandámat
De még lehet a Punto II-t is.
A Civic már határeset, ma meg láttam egy femilit, akik a kertészetben egy hasonló kombi Focusba próbáltak X nagyméretű növényt bepasszírozni úgy hogy gyerek is volt velük. Mosolyogtam, mert örültem, hogy már nem abban a "szarban" kell ülnöm. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #297724 üzenetére
Ne gyere már te is ezzel a fehérrel.
Ez nem fehér!
-
válasz
ArthurShelby #297724 üzenetére
Megint csak a csajokkal foglalkoztál...
-
brumi1024
veterán
válasz
Hachiko95 #297718 üzenetére
Idézlek: Sebesség növelésével biztosan kevésbé hatékony mint egy belsőégésű motor.
Ebben sehol nem látom a “mindvégig magukhoz hasonlítást”.
Az az “alacsony” sebességkülönbség mozgási energiában egy 1.76-os szorzó. És csak magamat tudom ismételni: arányosan teljesen logikus, hogy nem fogsz látni ekkora különbséget, mert az elhasznált energia kis része lesz hasznosítva. Az egyszerűség kedvéért tegyük fel, hogy nem változik a hatékonyság szimplán csak duplázódik az energiaszükséglet a mozgáshoz (x az elhasznált energia): belsőégésű 0.2x * 2 + 0.8x = 1.2x, villany: 0.8y * 2 + 0.2y = 1.8y. Vagy másik példa: adott egy áru, 20 forintba kerül. Első esetben 100-assal tudok csak fizetni (belsőégésű), másikban 20-assal (villany), visszajáró nincs. 38 forintra emelkedik az ár, 100-as esetében változatlan a fizetett összeg, 20-asnál duplázódik. Melyik a hatékonyabb?
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
brumi1024 #297702 üzenetére
Mindvégig saját magukhoz képest volt a hasonlítás. Fogyasztási arányok és sebesség.
Arányaiban nincs akkora fogyasztásbeli növekedés egy belsőégéső motornál megfelelő áttétellel, ami egy elektromosnál a sebesség növelésével.
Tehát előbbinél javul a hatékonyság, utóbbinál csökken.Úgy látom hogyha nem egy általános ábrát nézünk, akkor nagyobb a különbség.
Szerintem ezt nem csak az motor hatékonysága adja hanem ennyire ingadozó az akkuból kinyerhető energia.
Ilyen alacsony sebesség növelésre 90-120km/h, meglehetősen sok az akár 50% fogyasztás növekedés, de 30% is.
Ennyi növekedés egy 40 éves benzin motornak nincs fordulat növeléssel azonos fokozatban sem.Nem véletlen szoktak lassabban menni az elektromos autókkal 90 és 130 között jelentős a különbség, még nagyobb sebességről nem is beszélve.
-
Gergőke88
addikt
válasz
szőröscica #297709 üzenetére
Igen skyactive
Bandus: hivatalosan ceramic metallic.
radi: Koszi. -
Gergőke88
addikt
Mai szerzemény
2016, 1.5, 62e km.
-
brumi1024
veterán
válasz
Hachiko95 #297701 üzenetére
Ugyanazt az ábrát nézzük? A villany marad, a benzines hangyányit javul, de még mindig 2x%-ról beszélünk. Te azt állítottad, hogy a belsőégésű hatékonyabb nagyobb tempónál. Nem magához képest, hanem a villanyhoz képest. Nem, a 20 még mindig nem több, mint a 80. Azért mennek lassabban, mert töredéke a “tank” a belsőégésűhöz képest, ennek semmi köze a hatékonysághoz.
Engedjük el, nekem már fogalmam nincs mi mellett érvelsz.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
brumi1024 #297700 üzenetére
Most igazoltál.
A benzinesnek nő a hatékonysága nagyobb terheléssel, ami nagyobb sebességnél van.
Az elektromosnak pedig nő a fordulat, amivel csökken a hatékonyság.
Magához képest a benzines hatékonyabb lesz, az elektromos pedig kevésbé.
Ezért mennek lassabban elektromos autóval.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest