Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #299787 üzenetére
Degec.
-
mickemoto
őstag
Sziasztok!
Van egy 2002-es Mazda 6, benzines autóm. Kb 4 éve van nálam. Észrevetem hogy a szervó olaj és a fék olaj, ami egyben a tengelykapcsoló olaj is, alacsony szinten van. Konkrétan a fékolaj a maximum alatt van kb 3 centivel, minimum szint nincs is. . Ennél azt írja a szervízkönyv hogy legyen mindig maxon, ha nincs akkor utána kell tölteni vagy cserélni kell. A szervónál van minimum és maximum szint is, ott a minimum alatt van kb 2 centivel. Itt is azt írja a szervízkönyv hogy utána kell önteni.
Ezeket én is után tudom tölteni simán? Nem kell a fékfolyadéknál légteleníteni vagy hasonlót?
Sajnos azt nem tudom hogy milyen olajak vannak benne, de ha a szervízkönyvben ajánlottat öntök az megfelelő? -
Vannak még szabad helyek, ha valakit érdekel!
Én jelentkeztem. Sosem voltam ilyenen, kiváncsi leszek -
válasz
szőröscica #299787 üzenetére
-
válasz
Tsebacsi #299786 üzenetére
Kedden csinálták nekem is az új személyit, szóval amíg új nincs, addig jogsival igazolható, hogy létezel.
Viszont ujjnyomat nélkül csak 1 évre adták meg...Várjuk a TPMS-saga folytatását...
#napifogyi'
S-Max 8,47. Azért ebben van egy röpke Tatabánya-Bécs-Tatabánya autópálya is, nem csak andalgás. -
Ma megyek 13.00-ra a tpms-eket taníttatni, szóval pls. szurkoljatok
Majd fél12-re megyek személyit csináltatni. Remélem olyan lesz, mint az útlevél, amin úgy nézek ki, mint valami sittes balkan boy
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
polonic #299768 üzenetére
Még két gondolat ehhez:
1: Ha maximalista vagy: a guminyomás értéket a gyártó általában pincehőfokra adja meg (tehát olyan kb 16 fokos hőmérsékletre). Ettől eltérő hőfok estén +/-6 fokonként +/-0,1 bar diffivel szokás számolni. Mivel ugye a gázok tárfogata nő ha a hőmérsékletük nő, ezért melegben alacsonyabb nyomásértékre kell állítani, mint hideg esetén. Pl ha a gyár 2,2 bar-t ír (ez +16 fokra vonatkozik) akkor +22 foknál 2,1 bar kell bele, míg +10 foknál meg már 2,3 bar.
2: A tempó is számít, nem csak a tömeg. Nagyobb sebességnél a gumi deflexiója miatt nagyobb nyomás kell. Céhes Fordo Mondeo-kon pl 160+ km/h-ra már más értéket ad meg a gyártó mint az az alatti használat esetére. Ha jól emlékszem Kormin is 2,5 bar a normál nyomás, a nagy tempós vagy teljes terheléses pedig 2.8 bar.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
polonic #299768 üzenetére
Teljesen jó a gyári alacsonyabb érték. De kísérletezhetsz a köztes értékekkel. Skodán nálam pl a gyári normál 2,4 bar és az eco 3 bar közötti 2,6-2,8 bar jött be. De próbálgattam a különböző értékeket hogy a számomra ideális komfort vs kanyarstabilitást balanszot megtaláljam. Bubinál a 2,3/2,2 helyett 2,5/2,4 ami bejött pl. Télen hidegben 2,6/2,5 mert a pincében állítom be pincehőfokon.
-
racskobalazs
senior tag
válasz
dellfanboy #299765 üzenetére
@qru: Köszi mindkettőtöknek, szétnézek
-
polonic
félisten
válasz
MunezXBK #299730 üzenetére
Nekem a 225/40 r18-hoz elől 2,3, hátul 2,1 az érték. Teljes terhelésnél 2,6 és 2,4.
2,6/2,4-re volt fújva eredetileg, de nagyon pattogós volt a rosszabb útfelületen. Úgyhogy most 2,4/2,2-n van a tpms szerint.
Viszont tartok tőle, hogy valami baj lesz ezeken a szar utakon. Mégis fújjam vissza a magasabb értékre? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
racskobalazs #299764 üzenetére
Biocid klíma bomba, ózongenerátor. Ha nagyon patikára akarod akkor viszont ki kell szedni a hőcserélőt azt már macerásabb otthon elvégezni.
-
dellfanboy
őstag
válasz
racskobalazs #299764 üzenetére
vegyél / bérelj egy ózongenerátort és kéx
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Autó klíma tisztításra mindenképp szervíz vagy DIY is meg lehet oldani? Gondolom ugyanúgy évente ajánlott mint a házi klímákat. Egyéb amit így nyári szezon előtt érdemes megnézni/megnézetni?
Előre is köszönöm!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #299749 üzenetére
Akkus boltban vagy szerelonel nezzenek ra terhelovillaval. Akkor egybol kiderul milyen kondiban van.
-
Reggie0
félisten
válasz
Blindmouse_ #299715 üzenetére
En 255/35 R19-el jarok es siman vallalhato.
-
szőröscica
addikt
válasz
Gergőke88 #299758 üzenetére
Bp felol. Waze jelzi, tabla is van. De ha nem szolt volna a Waze, biztos belerongyolok, 100-120 kozott veszem alapbol, ha nincs racse. Nyiregy felol nem tudom, hogy tettek-e ki, az szerintem nem olyan veszelyes, sikban van.
Fogyi 6.2 lett, 120 tempomat, Gelejtol Miskolcig x50, meguntam a podcastot. A kis auto elozesnel szepen szalad x80 fele is, korrekt ez az 1.5TSI benne. A PS71-es Kumho 120-nal meg podcastos, x50-es utazonal mar inkabb hangos zenet ker. A csendes abroncs nem ilyen, de a Kamiq zajszigetelese is alsopolcos szerintem. Osszessegeben azert le tudnek vele gurulni a costa del solra, egeszen megszerettem, de ha adnak jobb cegest, nem fogok hezitalni.
-
Gergőke88
addikt
válasz
szőröscica #299741 üzenetére
Ehhh/ Nyiregyhaza felől ha kész ra ugye? Waze jelzi? Koszi!
-
kisza25
félisten
válasz
bulikavagyok #299747 üzenetére
Kivéve autópályán, tegnap is, szombaton is, m7 csinálják az egyik oldalt. Útépítés 100, majd 80, majd 60 át a túloldalra, majd 80. Ez úgy néz ki, hogy a 100- as résznél, ahol jelzik, hogy a sáv megszűnik még 130-150- el mennek, a 80- as részen 90- nél a vonohorgodon van a mögötted lévő, hiába van elötted vagy 10 másik autó.
Egyik nap Siófokról jöttem, völgyhíd, jelzik, hogy csak a belső sávot használd és 60, 90- el gurultam, mert még így is veszélyesen gyorsan jött mindenki, inkább kimentem külsőbe 3 nyomit elengedni, aztán vissza belsőben. Egy takarító autó állt a külső sávban, pontosabban nagyon lassan haladt.
Én azért legyek szabálytalan, mert nyomik az emberek...
A három autós aki nem ért rá egy audi volt, egy bmw és egy Porsche
Amúgy r67 ott ugye max 110, ott is szoktak menni 130+ al, ma is volt egy nagy baleset le is volt zárva -
Hachiko95
aktív tag
válasz
kisza25 #299736 üzenetére
H Astra GTC 2006 év végi (Z18XER). Már kanyarkövetős xenon fényszórós, parkolóradar is van, ülésfűtés ami nincs, meg a nagy színes kijelzős navi, de az nem is kell.
Van rajta egy K&N 57S légszűrő [link] , amit az előző tulaj rakott rá. Ez olyan hogy a gyári légszűrőház alja és levegő csövek maradnak (hideg levegő bevezetés is), csak a légszűrőház teteje cserélődik ki. Ezért van olyan szívó hangja, fedéllel mint a gyári, fedél nélkül jön a hang, kipufogó full gyári. -
Micsurin
nagyúr
válasz
F_Zolee #299751 üzenetére
Épp ezért írom, nekem is így borult ki a gyenge akku ha visszakerestek.
Szerintem egy hete írtam kb vagy másfél, hogy ismét leesett 12,5 alá az akku és tekertetni kellett szegény kormost.Rámértünk villamosságis ajánlására és láss csodát a töltés tényleg jó volt. Új Exide jött, bepattintva.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Speeedfire #299749 üzenetére
Ezek szerint áll az autó. Akkor úgy is kéne mérni pár nap után, hogy lehúztad a sarut róla aztán kiderül szívja e valami.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
F_Zolee #299740 üzenetére
Meg kéne mérni multiméterrel akku pozitív + blokk/vázra testelve. Lehet lazán a töltés jó de pl galvanikus / főtestelés már nincs a helyzet magaslatán és ezért a belső mért feszültség kevesebb mint kéne legyen.
BC nekem is 13,8-13,9-et ír de említett méréssel 14,3-14,4-et mérek terhelők nélkül és klímával 14,1-et.
-
Speeedfire
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Autosok 90%-a csak egyenesben mer menni. Bubival is lenyomnak mindig aztan az elso S kanyarban visszavaltanak tata tempora.
-
válasz
Vicces hely, mert a 80-as után van ott egy 60-as tábla is, bár az alatt van egy esőzésre utaló kiegészítő jelzés is. Ahogy észrevettem tízből legalább nyolc autós száraz körülmények közt is a 60-at tartja - biztos ami biztos alapon.
Sanszos, h a legtöbben nem ismerik ezt a kiegészítő táblát.
-
szabonagyur
félisten
Én ezzel úgy jártam meg, hogy elvittem az autót, mivel egy csavar volt benne, de nem eresztett, esélyesen a bordában megállt nem volt elég hosszú.
Na a gumis kerék le, vízbe bele, meg még túl is fújta, aztán autóra vissza.
Hazaúton fura is volt, hogy a City jobb hátsó nagyon fura, 2.8 volt benne a 2.1 helyett.
-
válasz
Speeedfire #299734 üzenetére
Szia!
Ez a régi Leon még? Abban nincs töltési menedzsment, így stabilnak kéne lennie, szóval hosszabb út után, fél óra pihenést követően mérd meg a feszültséget.
(Az AGM-et elvileg magasabb feszültséggel kell tölteni.) -
szőröscica
addikt
M3-rol M30-ra fordito feluljarora raktak egy trafit, vigyazzatok. 80-as tabla. Hulye hely amugy, mert kifele dol az ut, aki nem ismeri, azt megviccelheti. En viszont szerettem, mert ott lehetett korbeautozni azokat, akiknek addig nagyon sietos volt, de a kanyarban mar nem volt batorsag.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Speeedfire #299734 üzenetére
Ha jó a töltés akkor inkább 14 felett kéne lenni. Simán lehet rossz is az akku. Mai termékek átlag színvonala.
-
válasz
pit stop #299733 üzenetére
Az ugye klubtagságival annyi? Apám tag, kap kedvezményt szervizre, vizsgára.
kisza25: Szeptemberben ugyanitt 24-et fizettem a Golfra. A +8-at nehezményezem.
rbalint88: Azt azért mégse...
Megfordult a fejemben, elviszem valamelyik régi üzleti partnerhez, ha sokat kukacoskodnának. Majd legközelebb. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
South Velen #299532 üzenetére
Ma sem működött, beküldtem epapiron.
Elment a családi accord
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
hogy tudom eldönteni, hogy egy akku kuka, vagy valami szívja az akkut?
Napokban fullra merült az akkum, míg a hifit szereltem, teszteltem. Utána töltőre tettem egy napra AGM akku, ilyennel is töltöttem. Nem töltött fel fullra, de 12.9V-ot jelzett a multiméter. A generátor tölt, az 13.5-13.8V körül jelzett menet közben. Most eltelt pár nap, és 11.9V-ot mutat az akku. ~3 éves silver 80Ah AGM van benne. -
MunezXBK
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #299729 üzenetére
Németországban.
-
kisza25
félisten
válasz
focvis #299719 üzenetére
Nekem egy éve valami 20-22 volt az i30-ra.
Seatot friss műszakival vettem, leszervizelve, mondjuk egy vezérlés+felni, új gumi befigyelt, még 6ekm és akkor csináltatok rajta egy olaj/szűrők, fék olaj+ gyertyák cseréjét.
Majd ha kell cserélni kap valami jobb féket, mert ez elég gyengusz -
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Tothgera30 #299652 üzenetére
Igen, kellene neki a 6. fokozat. De főként rövid távra van használva ezért nem olyan rossz és annak ellenére hogy sokat forog mondjuk 110-130km/h-nál a hangszín nem kellemetlen. Az UFO Civic-ben kellemetlenebb a hangszín pedig kevesebbet forog a motor.
Ugyanígy 1.8-as (140 ló), de 6-os váltó.De így a rövid váltóval, áttétellel és ezzel a motorral elég jó megy a GTC, nem is nehéz, adaptív futómű, és a szívó hang. Sportos karaktere van az autónak. Lehet jobb egyensúlya is van, mint egy 2.0 turbónak, vagy OPC-nek, mert azokban sincs sperr és jobban nem kanyarodnak. Ezzel pedig padlón ki lehet gyorsítani 90 fokos kormányszöggel és jó gumival: [link]
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
245/35 R19 a nyárim, 2.4-re fújom.
-
kisza25
félisten
válasz
Én a 215/45 r16- ot 2,1- re fújtam, hogy ne rázzon a sport futómű 🫣
-
Hachiko95
aktív tag
-
válasz
macilaci78 #299704 üzenetére
Ne!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Blindmouse_ #299709 üzenetére
+1
A gyari 2.3-al osszevissza kovalyog kanyarokban Bubi. 2.5-re fujva viszont tokeletes.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #299707 üzenetére
1S van nekem is ugyanerre.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Én is mindig rádobok 1-2 tizedet.
Sőt a Jazzen fűrészfogas lett a CC+ gyári nyomáson.
-
Reggie0
félisten
válasz
/35-os gumi kell, az a normal erteken is jo.
-
Blindmouse_
senior tag
-
grizlisandor
veterán
válasz
Peter.70 #299674 üzenetére
Tankolni kell majd, csóróságjelző szólt, de lehet elhúzom húsvét utánra.
Mosni is kellene, de még a tegnapi saras esőt se mostam le, de nem is fogom!(#299699) Qru:
Mijia Air Pump 1S 24AN02 kuponnal ~8k pénz, ennél ~20% jobb a 2-es verzió dupla pénzért.
Szal jó lesz az 1S nekem fújni a 4évszakost meg a biciklit. -
kisza25
félisten
MG és dacia belehúzott
-
Micsurin
nagyúr
válasz
MunezXBK #299700 üzenetére
Magas jelbemenet aktív ládán, mivel a gyári fejet nem tudom olyan egyszerűen kidobni ezért marad a jó paraszti megoldás. Aktív ládának van magasjel bemenete és oda szépen bekötöm a két hátsó hangszórót.
Annyi a szerencse a történetben nem kell Hig-low átalakító mivel a kis fullfapad Blau tudja kezelni direktben.
edit.: vagy most szarkasztikus az úr?
Új hozzászólás Aktív témák
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest