Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
forzaroma
tag
Köszönöm mindenkinek
-
Nem tudom kell e klónozni vagy csak simán mennie kéne egy reset után az autóban. Beszélek majd ezredessel is. Szétvet az ideg hogy ezzel kell baszakodni minden nyáron...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
forzaroma #298884 üzenetére
Milyen piktogram?DPF megtelt (ha a sárga a kérdéses).
-
forzaroma
tag
[kép] Sziasztok
Bocs ha esetleg off
Valakinek van tippje h ez a piktogram mit jelenthet a műszerfalon? ( a sárga) -
tboldi
nagyúr
Mai tapasztalások:
1, Győrben még mindig rohadt siralmasak az utak, el is kaptam egy bazi kátyút az Schwarzenberg utca utáni nagy kereszteződésben az Árkád felé tartva. Látszólag nem lett baja a MiTónak, de valami elkezdett nyikogni.
2, Az Árkád parkolója újabban fizetős lett, a rendszámfelismerőnek meggyűlt a baja az Alfa balra eltolt táblájával. 🤷♂️
-
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ilyen szélvédő kavics-felverődés témában szeretnék véleményt kérni tőletek. Alapvetően egy szaki látta már, szerinte kevésbé feltűnővé tenni nemigen lehet, max "megerősíteni" tudják...
Alapvetően ez olyan tovább repedős fajta? Érdemes azért megpróbálni "erősíttetni" rajta, hátha legalább nem reped tovább? Szerencsére eléggé a hasznos látómező szélén van leglalább... ilyenért szélvédőt nem hiszem, hogy kéne cseréltetni...
Azt se szeretném, hogy a javítás láthatóbbá tegye vagy ilyesmi...
-
brumi1024
veterán
válasz
bulikavagyok #298856 üzenetére
Karaktere nem optimalis, alacsony fordulaton nagy nyomatek es rovid tartomany ahol leadja az erejet - ez konkretan az ellenkezoje annak, amit egy jo palyaautotol varsz. Az alacsonyan es hirtelen jovo sok nyomatek nem segit a kezelhetosegen sem, plane egy kisebb technikai palyan, mint ami itthon van foleg. Nehezebb, ez a feknek nem fog jot tenni. A dedikalt M-eken innen minden elmelegszik palyan (eszetlenul hasznalva persze azok is), gyanitom a dizel meginkabb. Track pack sincs az M440d-hez, ellentetben az i-kkel.
Illetve a szubjektiv ervek: kicsit dragabb, alacsonyabb teljesitmeny, nem tul elvezetes hang, es sokkal kisebb valasztek (sportautobol kb nincs is).
-
polonic
félisten
válasz
MunezXBK #298827 üzenetére
Elém is ugrott ki egy őz sötétben az út melletti növényzetből. Kb 70-nel mentem. Arra sem volt esélyem, hogy féket nyomjak, talán a lábam áttettem a gázról a fékre. De mire megnyomtam volna, már el is tűnt.
Ez nagyon durva volt. 0,1 mp ott már számított volna, mert telibeverem. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
bulikavagyok #298856 üzenetére
Mennék de se időm se lóvém rá sajnos.
-
válasz
brumi1024 #298855 üzenetére
Egyébként mi a baj velük? Mármint pályán?
Én hosszú évekig kerültem a dízel autókat, de mostanában eljátszottam a gondolattal, h bevállalhatnék egy dízel M Performance Bmw-t. Utazóautónak nyilván tökéletes, plusz eddig úgy gondoltam, h egy pályán is megállná a helyét (pl. Nordschleife).
Erről jut eszembe: valaki nem akar kijönni idén a Nordra? Nagyon régen bakancslistás, 45 vagyok, nem tudom, h meddig várjak még.
Több ezer kört szimulátoroztam már rajta, látnom kell élőben is.
-
brumi1024
veterán
válasz
bulikavagyok #298854 üzenetére
Persze, johetett volna, de egyreszt szerintem eleg kevesen veszik, masreszt palyanapra nem igazan valo. G szeriabol M3/M4 volt, volt egy F90 M5 CS, F szerias M3/M4-ek, M440i-bol par. SUV nem volt ertheto okokbol, meg nagyobb M-ek sem.
-
-
kisza25
félisten
Felfújtam a kerekeket, hát lehet, hogy egy jobb hátsó lassú defekt, persze most, mikor az opellel nem lehet járni, mert el van repedve a kiegyenlítő tartály és hétfőn lesz csak a szerelőm +alkatrész.
Azt hiszem megrendelem a négyévezakost, ha holnap itt van, akkor meg rábírom a gumisomat dobja fel.
Ha egyik se jön össze, akkor feldobom hátra a két nyári gumit úgyis lemezfelnin van.
Csak szombaton pestre kell mennem amts-re. -
brumi1024
veterán
Hangulatkép a hétvégi találkozóról.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Petyyyyy #298837 üzenetére
A felniközép "Pain(t)-Edisön", most a héten érkezett egy szett gyári MAM kupak (mondjuk sokkal az sem "komolyabb" az oroszlános logóval...
), tervben van valami értelmes SEAT logós matricát még beszerezni, azzal talán gyáriasabb lesz.
@szöröscica, Qru: A bronz gurigától nagyon tartok, hogy "sok" lenne, idénre vagy marad ilyen "gunmetal", vagy fekete lesz (olyan van most a piacon), aztán meglátjuk a továbbiakat.
A fogyi "best of" eddig 7,8 liter volt pályán, városban bekéri a 10 liter körülit is (próbálgatva az összkerék müködését
), az elsö 1200km-en (80% város, melós ingázós) most 9 liternél áll, áprilisi hazaútnál majd meglátjuk mit tud tartós pályázás mellett.
-
pit stop
addikt
Ma reggel műszaki volt program kicsi kocsival - random helyen. Előre kérdezték minden rendben van-e autóval, nincs porrá rohadva stb., mondom tudtommal nincs.
Zajlik a vizsga, a közepén odajön hozzám az egyik vizsgáztató: rugókat én cseréltem autón? Mondom nem tudok róla, van amiket cseréltünk, de ez nem rémlik...
Azt mondja az biztos nem gyári szerinte, Meyle olyan kék, hogy világít alulról...
Topik negatív tapasztalatai alapján ott fostam be, hogy közli hogy megbukott, viszlát...
De tovább fejtegette, hogy csak azért tudja, hogy Meyle, mert csak ők gyártanak ilyen rikító kék rugót... Amúgy azt tanácsolja figyeljek az olajra, mert nagyon vékony kell bele gyárilag...
Végül sok balesetmenteset, minden rendben, autó levizsgázott -
válasz
MunezXBK #298827 üzenetére
Érdekesek az őzek, majd minden fedélzeti kamerás videón a yt-on ezek a visszaforduló egyedek lesznek elütve. Gondolom ösztön és tapasztalat szintjén ragadozók ellen jobb a túlélési arány hirtelen irányváltással... Nekem Vásárosnamény határában (kb a benzinkútba ment be előttem) volt ilyen egyedem, már áttért aztán visszafordult. Én sem voltam boldog hogy akkor most merre is kerüljem ki...
-
Szada85
aktív tag
Pár kép ízelítönek, sajnos az idöjárás nem igazán támogatja az utóbbi idöben a rendes külsö mosást, addig ezekkel a képekkel tudok szolgálni.
-
aktív tag
Én egyszer métereken keresztül szemeztem egy padkán álló őzzel, hogy kilép-e vagy sem, közben már álltam bele a fékbe. Tipikus idő lelassulós élmény volt. Mikor pár méterre voltunk egymástól, elindult.
Sikerült valahogy pont az autó közepével eltalálni, de egy műanyag zárhíd burkolat kivételével nem lett nagyobb baj részemről. Az őzért nem mentem vissza.
-
norbert1998
nagyúr
Érdekes, mert a lekérdezésben nekem sem látni a koccanast. Én voltam a károsult, kb októberben. Ez is akkor kerül be, ha a másik tag következő éve jön?
-
-
Micsurin
nagyúr
Rocket még mindig ajánlott?
Szerintem meg fog tisztelni az akku hamarosan... és inkább eldobom mint megsz*om.
(Egy éjjel állás után ~13,6-ról le is esünk ~12,7-re. Alapjáraton ~14,1 ha nincs rajta semmi. Klíma + tompított mellett is ~13,6 van alapjáraton és ha rálépek rögtön 14 szóval nem töltés.)
Most kíváncsiságból a K-ból átkannibalizáltam az akkut és lássanak csodát nem kellett forgassa hidegen egyáltalán...
edit.: manual 56ah-t ír de beférne a 72-es és talán ha egy tizes a difi. Kidobás vagy megéri? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #298814 üzenetére
Kell egy hutokocsit venni es kesz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #298808 üzenetére
A karosultnak 30 napja van, az okozonak 5. De nem veszik szigoruan a biztositok.
-
válasz
radi8tor #298776 üzenetére
A bónusz igazolással alapban nincs gond. A hangsúly két dolgon van, maradtam a biztosítónál akkor nem szívsson már a magától még kell igazolással (nyilván ha kár van akkor visszasorol), másrészt meg mint régi ügyfelet ne kínáljon meg +10% díjjal ha nem kötöm nála újra (fölösleges adminisztrációs csuklóztatás).
Qru, 298775: És még előző generációs ennyiért. Bár talán ez azért már túlzó ár. Gondolom enyém 2 évesen 44k kilométerrel többet ér mint vettem, de azért forintuk sem az már mint 22 áprilisában (és főleg mint 21 októberben, akkor rendeltem és tartották az árgarit).
-
Micsurin
nagyúr
válasz
ArthurShelby #298811 üzenetére
@To all: bocsi mindenkinek a spam-elésért/sok hozzászólásért
Nem erre van a topik?KGFB témában szerintem sose lehet elég sztorit és infót olvasni amúgy... akkora büdösnagygazemberek, hogy minden infó morzsával csak magunkat védjük.
-
macilaci78
nagyúr
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #298808 üzenetére
Na közben itthon megtaláltam a levelet (én meg ugye emailt keresetem...), 444ezres kárt okoztam.
Ettől függetlenül még mindig nem értem, miért mutat rosszat a honlap. [kép] [kép] [kép]
Remélem a honlapjuk alapján generálják le az ajánlatot(cserébe akkor náluk is maradok)
@To all: bocsi mindenkinek a spam-elésért/sok hozzászólásért
-
kenwood
veterán
Ha tempomattal mesz, hova kell a jobb labadat rakni ?
En probaltam a gaz felett tartani,mintha tojas lenne alatta. Baromi faraszto volt. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #298805 üzenetére
Kgfb-nel igy van.
-
ArthurShelby
addikt
Ez fura. KGFB-nél is, vagy csak casco-nál?
Nekem azt mondták, hogy casco-nál lenne kötelezettségem. Az online kárbejelentővel is bajlódtam (nem ment), majd telefonon is azt mondták (az allianznál), hogy nem kell(emlékszem, mert Balatotnon voltunk épp csődörtalin
, de reggel még mindenki online "dolgozott"(józan volt), akkor hívtam őket én is)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #298803 üzenetére
Pedig jol tetted, mert hivatalosan 5 napod van jelenteni ha kart okoztal a sajat biztositodnal.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
BigBlackDog #298792 üzenetére
Én már mindenre gondoltam.
Anno elmentem a nyári lakásukra, ott töltöttük ki a bejelentőt a biztosító felé. Elvállaltam a felelősséget (megjegyzés rovat). Aztán én is felhívtam a biztosítóm, de ott azt mondták, hogy én mint károkozó nem kell bejelentenem semmit, csak a károsultnak.Aztán úgy emlékszem (de már ebben is bizonytalan vagyok), hogy jött egy email (jó sokára), amiben felajánlották, hogy kifizethetem a kárt (400ezer+ volt), de ezt az emailt nem találom. Féreglyuk
-
ArthurShelby
addikt
válasz
radi8tor #298800 üzenetére
Még 30-60 nap között vagyok (nálam május 18-tól él a szerződés).
Az e-mailjeim már többször átnyálaztam, nem találtam semmit
, ez egy fekete lyuk, vagy álmodtam... Van valami csoda keresőszó, amire rá tudnék keresni? (bár már egyesével átnéztem 2szer is, persze a hibázás lehetőségét nem zárom ki)
Úgy dereng hogy melléklete volt és már akkor sem volt elsőre világos, hogy ez az, ráadásul elég sokára jött (6hóban volt baleset, és olyan 8-9-10. hóban jött).
Közben a neten azt látom, hogy nincs kárügyem: [kép] [kép]
Most épp a telefonon lógok, ott azt mondták, hogy az 50. napkor szokták legenerálni a díjértesítőt. -
szabonagyur
félisten
válasz
Tothgera30 #298787 üzenetére
Mondjuk egy G Astra eléggé tömeg modell, Insignia kevésbé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest