Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nincs valakinek Kecsón ismerőse, aki okosba tud fújni egy elemet az autón? a költség hatékonyság a lényeg
-
-
Qru
MODERÁTOR
218 kilométer per órával repesztett a magyar férfi az osztrák autópályán, elvették a jogsiját - [link]
És még az autóját is lefoglalták. Az szép, akkor 218-ról a gyalogos kb 5 km/h-ra esett vissza a tempója.
-
-
Szada85
aktív tag
válasz
focvis #299566 üzenetére
Jaja, a "szokásos" 340-es tárcsa megy rá, de már a 340-es is közel a duplájába kerül mint a 312-es.
Még korábbról van egy pár új tárcsa a pincében, így ezt a kört megspórolom, még valami 70€ körül vettem a fehér Cupra idejében.Na de a 370-es Brembo fékre meg a 3-4x-ese a tárcsa a 340-es tárcsa árának...(szerencsére Brembo nélküli az autó, az mint a púp, úgy hiányozna).
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
6030D #299582 üzenetére
Röhögve várt a gumis, hogy "Na, mi legyen?"
És meghallgattátok közösen Alanis Morissette örökbecsűjét.
-
-
6030D
addikt
Tavaly amikor elindultam felrakatni a nyárit valamikor április elején, akkor elkezdett esni a hó 10 percig. Röhögve várt a gumis, hogy "Na, mi legyen?"
Ma reggel kinéztem az ablakon, deresek voltak az autók. Délelőtt felkerültek a nyári gumik. -
válasz
Snoop-y #299576 üzenetére
Csak feltételezés:
A csillagrombolóra való méret elterjedtebb az amerikai SUV-ok között. Míg a 340mm-es, 57-es középfuratú VAG féktárcsa csak kevés autó kiváltsága (Golf R, GTI-ből a PP/CS/TCR, nagyobb Cupra, S3, esetleg a 280+ lovas Passat/Arteon), ezért limitált az utángyártott kínálat. -
Fene se tudja, 3 éves cikk, ebben 6,1%-ot írnak:
"Legutóbb tavaly, január elsején változott a benzin bioetanol tartalma, amelynek hatására a 95-ös oktánszámú hivatalos jelölése E10-re változott az E5-ről. Ez azt jelenti, hogy a öt helyett már 10 százalék az etanol mennyiségének felső határa. Persze megmaradt az E5-ös is, de az a 100 oktános, drágább benzin kiváltsága. Tavaly egyébként az uniós előírások alapján, hivatalosan 6,1 százalékosra nőtt a biorész aránya a benzinben, amely után a szakma azt várta, hogy idén tovább növekszik.
A gázolajra ugyanúgy szigorú előírások vonatkoznak, ám ezen a téren sincs változás, a bio összetevők határértéke 7 százalék maradt. A kormányrendeletben egyébként a fejlett bioösszetevők arányát (a teljes közlekedési energiafogyasztásra vetítve) 2022-re 0,2 százalékban, 2025-re 1 százalékban, 2030-ra pedig 3,5 százalékban határozták meg.
Az Európai Unió pedig 7 százalékos felső határt enged az első generációs bioösszetevők arányában, míg a második generációsok aránya 3 százalékos lehet. Ezt azért fontos figyelembe venni, mert az első generációs összetevőkkel kevert üzemanyagok negatív hatással lehetnek néhány régebbi autótípusra, a második generációsoknál viszont nem áll fenn ez a veszély állítólag. Ugyanakkor Magyarországon például még nincs olyan finomító, ahol második generációs bioösszetevőkkel készülne a végtermék." -
Qru
MODERÁTOR
válasz
focvis #299567 üzenetére
Nem átlagot néznek én úgy tudom. A 95-nél 3,1 energiaszázalékról (ezt 4,8% térfogat% aka E5) 6,1-re növelték kötelezően (9,6 térfogat%, így lett E10 a neve ) az Európai Parlament és Tanács 2009/30/EK irányelve alapján (ez a Kiotoi Egyezmény betartásához kell amit aláírtunk). Mondjuk érdekes, hogy vannak EU tagok akik még ezt nem ratifikálták...
A többi benzinnél (98/100) nem kötelező az emelés, így az maradhat E5 vagy lehet E10 is.
-
ArthurShelby
addikt
-
tboldi
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #299540 üzenetére
Remek.
Többször is olvastam már panaszt az elmúlt pár évben az EBC-kre, de sajnos nem nagyon van más, ami a gyárinál jobb és itthon is könnyen elérhető. -
Hachiko95
aktív tag
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
tboldi #299353 üzenetére
Ez igaz, hogy szépen be lehet tolni fokozatba, de hogy azok nem élnek úgy mint egy direktebb kapcsolat az is biztos.
1.8-as UFO Civic-ben legalábbis ezt éreztem, hogy szépen ment fokozatba, de érzetre olyan elszigetelt. Gondolom bowdenes lehet.
Focus ST-t is próbáltam de csak álló helyzetben, az meglepően szépen kattant, de hogy menet közben mit csinál azt nem tudom.
Az Alfa Spiderbe közvetlen a váltókar van belógatva, itt nincs kérdés. A gázpedálnak rudazata van, csak a szivató bowdenes.Most néztem/nézek pont erről egy videót, hogy mennyire a végét járja már a kéziváltó: [link].
-
kisza25
félisten
válasz
BigBlackDog #299559 üzenetére
Mondjuk ez is vw motor, csak 1,4 szívó
Most majd figyelni fogom, azért 0,5 liter/100 km nem mindegy(ha tovabbra is így lesz)
-
kisza25
félisten
Hm ez érdekes, eddig Shellen tankoltam, rendre 7,1-7,1-7,3-7,3-7,3... volt a fogyim, 7 alatt még egyszer sem.
Múltkor kaptam egy kedvezmény kupont MOL-ra így hát ott tankoltam és azóta is kétszer.
Valahogy úgy jött ki hogy akkor nem mértem a fogyit, de mutató szerint kevesebbnek tűnt a fogyasztás.
Mindig második kattanásig töltöm
22,55 litert tudtam beletankolni 342km-re. (6,6)
Ez egy Balatonlelle- AMTS oda vissza.
Tehát autópálya oda 130-x50, Bp táblától 50 -55 perc dugóban araszolás. Visszafele 45-50 perc dugóban és elég nagy volt a forgalom 120-130 tudtam jönni és mivel Lellénél le van zárva lefele is meg visszafele is már szárszónál kellett lejönni a pályáról.
Szóval ideálisnak nem mondható fogyasztás tekintetében az út.
Ha jól számolok akkor 6,6-ra jött ki a fogyasztás 🤔
Úgy érzem jobban járok ha a MOL kúton tankolok.
Most majd mindig mérem ott is a fogyasztást.
Ja és téli gumi 15-20fok. Annyi, hogy fel voltak fújva frissen 2,2- re -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Blindmouse_ #299540 üzenetére
A zöld nem sokkal porolósabb, mehet az is.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
tboldi #299536 üzenetére
Amúgy az a problem hogy kb 4-5 éve rontottak egyszer egyet a minőségen. haver autójába telepítettem sárgát.. az utca végén éreztem már hogy harap.. ő ütötte a gépet nem kicsit, brutáljót fogott, sose fogyott el a fékhatás.. aztán amikor elfogyott, vett egy újabb szet sárgát, na majdnem összetörte a gépet mert annyit romlott az összetétel..
Én a sajátomba feketét raktam előre-hátra.. az én használati módomhoz megfelelt, olcsóbb volt akkoriban, és nagyobbat fogott, mint bármi ami unixban kapható.. nem is porol durván.. mostanra fogyott el, nem tudom a zöld mennyire porolós, bár olyan autóra megy ami mostanra márcsak ritkán mocorog...
-
Manitou
veterán
válasz
Reggie0 #299514 üzenetére
Volt olyan változat is amire tárcsát raktak hátulra. De nem tudom miért kellett még ez a dobos változat. Pedig amúgy akkori viszonylatban jól felszerelt volt ez a modell, a dobfék kicsit kilógott a sorból. Mivel nem egy nehéz autó a dob fék is elég hátulra, úgyis az első tárcsa adja a fékerő nagyobb részét. De igazából ezt leszámítva megbízható, jó kis autó, én szeretem.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #299516 üzenetére
Én majd sárgát akarok az Alfára, a Hondán imádtam (annak ellenére, hogy marha sokat porol), és a MiTóhoz kapható USR tárcsa is, úgyhogy azzal párosítanám.
Mindez potom 234k Ft a Fékmesternél. -
South Velen
addikt
válasz
mauimagic #295276 üzenetére
Üdv, tudom régebbi hsz, de nekem is ez van. Menjek be személyesen...
De közben azt is írja hogy benyújtva.
Meg azt is hogy nézzek vissza később.
De ezközben letölthető egy nyomtatvány amin ott van mindenféle leadási szám, eszerint megtörtént a lejelentés nem?
Hogy működhet valami ennyire szarul?
-
Micsurin
nagyúr
Ha már amúgyis akku csere gondoltam megejtem a láda berakást is amit hetek óta tervezek, naná koppra ahogy voltam rám sötétedett de nem is ez a vicc néha újabban járőröznek a sünik a városban, látják hülyegyerek macinaciban fejlámpával nagyon matat a kocsiban a földön félmarék fogó, kopp sötétben este fél tízkor. Megállnak megkérdezik segíthetnek-e valamiben. Felnézés nélkül megszólaltam reflexből "ha elég keskeny a kezed, hogy a fékcső mellett elférjen a 12V akkor naná" a nőnek és a srácnak az arca minden egyes penit megért meg az a röhögés amiben mindenki kitört utána...
De a kis Blau láda mérete ellenére meglepően korrekt lett az Opelben is, szóval örülünkvincent. A következő játékszernek a kis Crunch erősítőnek már nem álltam neki... úgyis jön a hosszú hétvége aztán átköltöznek az Audison mélyközepek is meg a kiserősítő is az Astraba. Ha még sikerül rá szánjam magam az ajtók kiszigetelésére akkor kész is az igazi hülyegyerek autó.
-
diegho
nagyúr
Melyik kúton van normális állandó kedvezmény a naftára? Kedvenc mol kutam már orlen lett, a másik mol kúton meg folyamatosan sor van.
-
Manitou
veterán
Találtam hozzá, mondjuk árban már húzósabb ( EBC pl olcsóbb) , mellé tennék egy greenstuffot az nagy ugrás lenne szerintem a mostani középszar Nipparts kombóhoz képest , de még árban se túl sok.
Blindmouse_ Igen most nálam is ez a normál EBC tárcsa + greenstuff ami képbe került
dellfanboy Az drága lenne
hroberto igen az eredeti elképzelés a TRW vonal , bár most lehet elcsábulok és EBC lesz -
-
bigdady
nagyúr
válasz
dellfanboy #299519 üzenetére
Van másik topik vagy hogy érted?
-
Gergőke88
addikt
Bárkinek ajánlatot márka független autó szerviz aki egy olajcsere/fek/valto meg tud csinálni 1.5 heten belül? Ha 17. kerület vagy környéke az külön jó lenne.
-
bigdady
nagyúr
Hali
6-7,5m Ft között keresek új autót.
Néztem már MG zs-t, yaris crosst, látom van kb Ford puma talán még illetve sajnos lecsúsztam Nissan qashqai-ról múlt héten volt 7,49m.
Valami tanács tapasztalat ezekkel? Jó irányban nézelődök? Kis autót nem szeretnék (bár clio egész pofás 6-ért). -
-
Manitou
veterán
válasz
tboldi #299339 üzenetére
Nissanomon volt EBC normál tárcsa + textar betét régen, az nekem nagyon tetszett.
Viszont az EBC tárcsák jól megdrágultak úgy látom, attól valalmivel olcsóbb megoldásban gondolkozom. Emiatt is van képben a Textar, TRW . A yelowstuffhoz már valalmi furt mart tárcsa is dukálna, a simát megenné hamar nem ?Snoop-y , illetve aki írt még a fék témához :
Az alany egy 2003-as 1.6 Civic ES5 , elöl 262-es tárcsa, hátul dob fék
Súly 1100kg körül , 110 ló , és egyébként kevésnek érzem ezt a féket gyárilag az autóra.
Emiatt is szeretnék a mostani tárcsa+betét kombó helyett valami ütősebbet fékerőben. -
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin #299505 üzenetére
Ha őt választanám (bár jobb lenne közelebb), akkor gipsztigris szervizébe vinném az autót, ott leszerelik, elküldik a linkelt váltóshoz, addig akár megcsinálhatják a kuplungozást, stb.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
BigBlackDog #299504 üzenetére
Fejembe látsz, ez volt az első kérdésem már csak amiatt a finom alig észrevehető rántás miatt is pályán gáz visszaadásra is. Elvileg nem elképzelhetetlen de ha van is valamennyi kopás pont az az állapot amivel ne foglalkozzak. "2008-as, nem lesz már olyan mint az új, de nagyon jó alap. Most kopó fogyó meg állagmegóv és hajtás" csak ha észlelek valamit erős hajlamom van általában utána menni mi az isten okozhatta... na meg az M32 híre inkább óvatosságot szül fejben.
tboldi
Nem de Ő lesz a következő és az utolsó alanyom mivel Te vagy a harmadik aki ajánlja. Futok vele is egy kört és szintén ugyan arra jutunk akkor valóban elengedem a gumicsontom... mivel eddig 2/2 ugyan az volt a reakció.
edit.: le - felszereléssel is vállalja?
Akku meg ablakmosó töltés örömére rájöttem van még restanciám.. novemberbe lerakott motorba visszaraktam az akkut feltöltöttem 100-assal aztán nagy nyugodalommal töltött el mikor 4. fordulatra indult. Gyorsan elő is hoztam a külső garázsba a pincéből... #ősszelJóKarbiTavasszalIsJóKarbi
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin #299499 üzenetére
Szeretném, igen. De csak majd nyáron, addig nem tudom nélkülözni az autót.
Vele beszéltél már? Gipsztigrisék hozzá hordják az M32-ket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest