Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Bluetooth hangszórók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
Meghasalunk a -4-en.... -1-2-3 lemegy de a 4.-en meredekebb az ejtés ezek szerint mert hallottam a toldatot / koptatót. Behalok pedig még a 40/40 sincs alatta amit terveztem jövőre. Világ szégyenére visszatolatás lett a dologból.
-
Mondjuk ezt a Lexus is tudja részben (belül kisebb kivül nagyobb mint a tesómodel toyota). Mondjuk engem a Lexus LBX kezd csábítani, a kis autókat is szerettem mindig (főleg egy külföldi nagy város belsejét érintő út után...), rav4 árából ki is jönne ha a gyerköcök elköszönnek kis hazánktól...
-
tototos
addikt
Pont ezért lenne jó alap az Octavia, mert ott kb 1,5 millió a kocsi értéke, erre még ráköltök 2-t akkor 300-400 ló között van az autó. És ezt tapasztalatok alapján megbízhatóan tudja. De akkor jön, hogy közútra tök felesleges ennyi power, mert nem akarok beállni a vácin kúpoló emberek közé akik veszélyeztetik mások életét is. Az autópályán meg évente 3x elrúgni sokba van.
-
-
tototos
addikt
Egyrészről nem plug&play a nagyobb turbó, meg a 220 és 250 között már nem éreztem olyan nagy ugrást, hogy erre költsek. Ha meg tényleg bele szeretnék merülni(300 ló környéke) akkor már a motorba is érdemes belenyúlni. Van szerelőm aki monda, hogy motorkivétel nélkül kicseréli a hajtórudakat, de inkább hagytam így ahogy van. Egy normálisabb tuningra elmenne 1,5 2 millió ami már nem játékpénz kategória.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tom1939 #297378 üzenetére
Ááá az céhes, meg nem venném saját pénzen. Meg én és a drága 100-as benzin?!
Gyakran van vmi baja pedig nem öreg és a méter sem sok, plusz ha bemész a szervizbe 500k-ról indul a számla. De amikor jó akkor nagyon jó. Saját lóvéból nem tartanám fenn. Ja és szűkös a beltere, az ülése nekem nem elég kényelmes és illogikus a kezelése ami nekem nehezen volt megszokható. -
tboldi
nagyúr
válasz
tototos #297379 üzenetére
Chip után is megy 95-el igaz a 100-ast jobban szereti.
MiTo ugyanez, de már gyárilag is, és a csipsz sem változtatott rajta. Elketyeg 95-tel is, de a Pmax csak 100-assal van meg.
Én is akarok majd nagyobb turbót, azzal 210-220 póni és 320-330 Nm körül tudna az Alfa (jelenleg 180/290, gyárilag 155/230).
-
Qru
MODERÁTOR
-
tototos
addikt
válasz
BigBlackDog #297369 üzenetére
Hát viccet félretéve igen
2 év alatt 2 ezer km és abból szerintem 1500 a chip finomhangolására( rengeteg padlógázas mérés) ment el.
-
kisza25
félisten
Igazából a biztonságérzet nincs úgy meg autópályán a seatban, ha egyedül megyek nincs gond, de már megint 2x ültek benne hátul ketten és autópályán kellett csapatnom vele párszáz km-t, ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy melyik fontosabb. Amúgy egy orlando mindenre is jó lenne és ugyanaz a motor, mint az insigniában
-
-
kisza25
félisten
válasz
Tsebacsi #297349 üzenetére
Kicsit amerikai suv beütése van,ahogy az orlandonak is
Snoop-y: nekem előző házban tölgyfából volt minden, 180*200- as ágy, 2db 200*90- es ágy, szekrénysor, komódok mindkét szobában, éjjeli szekrények, TV asztal, a dohanyzó asztal, a konyha asztal, terasz asztal, hozzá a székek, beépített szekrények, az ajtók, aztán elváltam -
kisza25
félisten
válasz
Pfiucska #297352 üzenetére
A sedan könnyebb is.
Azonos típusnál/ motornál nincs, de az 1,6 mpi 120 lovas kombi i30 (2014), 1 literrel kevesebbet evett, mint az 1,4- es 100 lovas 3 ajtós i30 (2013) minden körülmény között. Mindkettőben ~100ekm volt, azonos méretű típusú gumik. Mindegyiken új nexen 4s gumik voltak.
Ugyanakkora fékek...
A kombi váltója hosszabb volt.
Amúgy ezt nem lehet így 1-1 összehasonlítani, de az 1,4 90ló honda civic sedan 360 ekm átlaga 7 liter, az összes 1,4 5 ajtósom ennél többet evett legalább 0,5 literrel
Az opel vectra A 1,6 is 6-6,5 evett, szerettem azt az autót -
válasz
macilaci78 #297347 üzenetére
most végignézve a lakáson, nekünk kb. minden onnan van. az összes gardrób és polc, az ágy (matrac nem), étkezőasztal (ami igazából csak egy asztal, de nem találtunk még helyette másikat), íróasztal is, de még az erkélybútorok is
különösebb gond nélkül. egyéb dolgok, mint étkezőszékek, kisebb bútorok meg felújított vintage darabok. nem volt még semmivel gondunk, a pax szekrények a költözést is túlélték.
jah, meg a kanapé valami olasznak csúfolt lengyel cucc
-
Snoop-y
veterán
válasz
macilaci78 #297347 üzenetére
Igy-igy
Az egyetlen jo minosegu butoruk az egy talaloasztal. Ikea katalogusban az ebedlo hattereben meg latszik de megrendelni mar nem tudod mert befejeztek a gyartasat.
A miertre a valasz az, hogy 10 ev utan ugyanugy nez ki mint ujkoraban ugyanis ez tomor kemeny fabol van es hasznaltan ma el tudnam adni tobbert mint amennyiert vettem
-
kisza25
félisten
válasz
Tsebacsi #297345 üzenetére
Amúgy igen, az i30 kombi után nekem is kicsi az ibiza, de a gyereket hurcolom vele pár km-re naponta többször.
Viszem héten 2x focira, nem lehet ott maradni pár hülye szülő miatt, így megyek érte suliba, onnan haza átöltözni, onnan edzésre, onnan haza, vissza a pályához, onnan haza, szerdánként ugyanez, csak angolra viszem, meg bevásárolok, meg megyek háztól-házig mutatni, halál felesleges nagyobb. Messzire megyünk, akkor ott az insignia.
Ennek ellenére mostanság azon kaptam magam, hogy opel antara, chevrolett orlando, chevrolet captiva és FIAT FREEMONT-ot nézek, természetesen mind benzinest -
macilaci78
nagyúr
válasz
kisza25 #297334 üzenetére
Engem megnyugtat a kombi méreteinek rendelkezésre állása. Amúgy sem a Passat, sem a Kia nem fogyaszt sokat.
A sarokkanapét is meg tudtam volna oldani, elkérem az egyik céges dobozost, meg egy havert hívok segíteni. De azért külön elmenni, másik ember idejét is beosztani, visszavinni a dobozost, stb. Jobb volt ez így, két tapasztalt szaki, de a tokba nyíló ajtólapot így is le kellett vennem (csak 12 csavar tartja). Nem mellesleg a mennyiségi, minőségi átvétel a szobában volt, nem a boltban.
Az Ikea előnye a hátránya is egyúttal. A mérete, a volumen ad egy precízséget, tervezhető nívót, ugyanakkor odafigyelnek arra, hogy ne legyen túlbiztosított és arra van tervezve, hogy gyári lapraszerelt állapotában egyszer összerakod és ott rohadjon el. Nem szereti sem azt, ha lego módjára egynél többször van összerakva, sem azt, ha egyben van költöztetve.
-
kisza25
félisten
válasz
Micsurin #297312 üzenetére
na frankó, akkor szerencséd volt
Ha már opel: insignia szélvédőmosót feltöltöttem, nézem hiányzik a víz a kiegyenlítő tartályból, rátöltöttem, párom használta, ránéztem, megint hiányzott, megint rátöltöttem, megint használta, most nem fogyott.
Remélem csak levegős volt a rendszer vezérlés/vízpumpa csere után, víz tiszta benne, alatta nincs víz, nem füstöl, olajnak nincs fagyálló szaga, motor oldala csak picit olajpárás, remélem nem hengerfej, mert akkor kidobom -
válasz
F_Zolee #297331 üzenetére
rövid időn belül
Négy és fél év azért az nam rövid idő.
Nem használjuk ki a 7 üléses mivoltát, elég lenne kisebb is.
Kombi, vagy egy viszonylagos nagy csomagtartós "heccsbekk". Mondjuk nem riadok vissza a sedan-tól sem.
(már nézegettem Civic, Corolla meg mindenfélét, de ha tényleg begőzölök, akkor úgyis a másik topikot boldogítom vele)
Vagy veszek egy Guilietta QV-t. Na jó nem, azért az nem jó négy/öt felnőttnek. Főleg, hogy én vagyok a legkisebb fiú a családban (180cm)az euro kevesebb helyet foglal
Besírtam... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
SpaceKombajn #297335 üzenetére
Jah azt néztem én is meg a 100-as is ott mozog...
-
kisza25
félisten
válasz
macilaci78 #297257 üzenetére
Az 5 ajtós fiat tipom átlag fogyija 8,2 volt, a sedané meg 6,5, évente csak 10ekm-el számolva számold ki, hogy melyik éri meg jobban
ugyanaz a motor, ugyanaz a modell, csak a sedan 50kg-al könyebb és jobb az alaktényezője.
egy évben mindössze 10ekm esetén 100eFt a különbség.
Én az egyikkel 16500 (165eFt), a másikkal 20ekm-t(200eFt) mentem el egy év alatt. Az 5 ajtós fogyiját néha le tudtam vinni 8 alá, a sedanét meg 5,5 alá
ha így nézzük belefér évi 1-2 kiszállítás, de valaki mindig pakol, vagy több gyerek van, akkor persze jó a kombi, de akár egy utánfutó.
Van egy ismerősöm, aki egyfolytában csurig pakolt autó+ utánfutóval jön megy, ez az élete, amúgy milliomos, de nem dob ki semmit, inkább folyton cipel mindent A->B-be
Amúgy bútor: vettem egy ikeás szekrénysort 150eFt-ért, fater: Ő nem vesz ikeás sz@rt, vett egy ugyanakkora szekrénysort 550eFt+80eFt kiszállítással.
Ugyanúgy lapra szerelt volt, ugyanolyan ikeas vackokkal kellett összerakni, ugyanúgy pozdorja volt, úgy szereltem, hogy vigyáztam rá, mint a hímes tojásra, de így is pár helyen megsérült, csak az IKEA-t összeraktam egy nap alatt, az övét 4 nap alatt, annyival volt különb, hogy az elejére ment egy keret ami fából volt. Fater negyedik napon: többet nem csinálok ilyen hülyeséget...
Amúgy mostanában a chevrolet orlandokat nézegetem, nem tudom megindokolni, de nekem tetszenek a kretén autók, na abba lehet pakolni, cuccot is, meg embert is (7 személyes) -
-
-
#napifogyi, még a 7Ft-os emelés előtt.
Kisöreg (Astra 1.6) - 6,6
Giulietta (1.4) - 7,2 - Ez a 7,2 az eddigi egy év átlaga is egyben. Részemről vállalható.@#297325norbert1998
Az már olyan műtét előtti szagú... 😱 -
norbert1998
nagyúr
Esti program gyanánt benézünk az égéstérbe
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #297313 üzenetére
Sztem igy is tobbet megy vegre mint Bubi.
-
cuebler
senior tag
válasz
doddencs #297311 üzenetére
három és fél éve rakták össze. a garázsajtót nem rájuk bíznám, valami aljasul nyikorgó szerkezetet tettek fel, egyik lakatos barátom megkendácsolta, most okés (nem volt szívem az összeszerelő lengyel srácokkal vitatkozni rajta, tudván, hogy még 6-800 km hazaút várja őket), meg itt-ott ki kellett javítani ecsettel a festést az acélszerkezeten, de semmi komoly. biztos van jobb is, nekem akkor (szeptember vége) az volt a fontos, hogy mielőbb és egyedi méretben és ezek vállalták.
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
dellfanboy #297315 üzenetére
nem találtam meg..kereső szó alapján...bocs.. Köszönöm az infót
most találtam egy ilyen hírt.. [link]
Akkor gondolom márc 15-től küldik és 1 hó a befizetési határ.
mé megy ez ilyen nyögvenyelősen, már január első hetében küldhetnék. sőt decemberben befizeted és egyértelmű, hogy januártól él ...mint a rétes tésztát úgy húzzák ...no mindegy -
angyalpc2
aktív tag
Nem igazán találtam adós topikot.. meg inkább több embert is érint...
Gépjármű adó amióta nem az önkormányzat küldi a csekket kb azt se tudom mi merre...követhetetlen.
Nav-hoz kéne befizetni mint korábban is eddig megoldottam.
Most a Nav küld papíros levelet? vagy az emailre küld?
Semmit nem kaptam még,kerestem az ügyfélkapun, semmi, üres, nincs levél, emailfiókomban se értesítés semmi.
Olvastam hogy márc 15 helyett április 15..de ez nem nyugtat meg. (adóbevallást -magánszemély- még nem csináltam...lehet ez a baj?
https://nav.gov.hu/ado/gepjarmuado/gepjarmuadoval-kapcsolatos-gyakran-ismetelt-kerdesekhttps://www.youtube.com/watch?v=gnq4jVECI-k (a mobil appot még nem raktam fel... de óckodok is tőle)
Nektek küldték már? be is fizettétek már? -
Micsurin
nagyúr
Beáll 90-91 fokra és el sem mozdul OBD alapján. Mentünk egy 200-as karikát apummal gyorsan. Meg pizzáztunk Ráckevén akkor már meló után.
Végül csak 15 volt a cső, szerelést és a másikat tényleg állták. Mi más durrant volna el ha nem a fűtés/utastér fele menő kettőből az egyik. Elporlad a műanyag csatlakozó és törik.Pályán az az 5,2 egészen tetszetős volt oda - vissza.
szőröscica kétszápluszplusz, és S-es is lenne
-
válasz
MasterMark #297301 üzenetére
"Levegőszűrőnél kb. mindegy" - Pedig nem. Lesd meg.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
MasterMark #297301 üzenetére
Levegő + pollen + gázolaj. (utóbbi is kb egy kis papír filter)
Lerendeltem, 15-ért cakkom pakkom jó lesz az.----
Kész a kocsi, elvileg két csővel megúsztuk ebből a második preventív jelleggel lett eldobva.~1 óra múlva megyek is érte. Weisz meg 130-at mondott vezérlés cserére vízpumpával és hoszbordással, szerintem április elején azt is megejtjük.
-
Reggie0
félisten
válasz
macilaci78 #297283 üzenetére
Szilikagelt el kell felejteni. kalcium-klorid sokkal tobb vizet tud megkotni, es szukseg eseten utszorosonak is lehet hasznalni.
-
MasterMark
titán
válasz
grizlisandor #297298 üzenetére
Ezek csak felépítésbeli különbségek, ezzel alapból nincs bajom. Itt az olajszűrőnél inkább a megmunkálás volt gagyibb szerintem, meg a domború tömítés helyett lapos, amiért nem tetszett.
(#297288) Micsurin: Ja azt hittem, hogy olajszűrőkről van szó bocs.
Levegőszűrőnél kb. mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest