-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz
cappa72 #339343 üzenetére
Jut eszembe! A T-Jetekre jellemző téli hidegindításkori dadogást, fulladozást nem produkálta még a Giulietta az uráli kőolajjal?
Én a MiTóval sosem tapasztaltam még, de errefelé nincs is Orlen kút, szinte kizárólag az OMV-nél tankolok 100-ast, ami minden bizonnyal Schwechatról érkezik hozzánk, ahol tudtommal adriai kőolajat finomítanak.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
cappa72 #334906 üzenetére
Az senkit nem érdekel. a valóság sem érdekli őket. hermetikusan elzárt elefántcsont toronyban ülnek, SEMMILYEN kapcsolatuk nincs se a valósággal, se az átlagnéppel..
Lehetne ezt fejtegetni órákig hogy mekkora baromság az egész.. de hamar ránk lenne szólva mert szerintük politikatéma.
A jövő:
-
rbalint88
addikt
válasz
cappa72 #331138 üzenetére
Priusba raktam anno Osram ledet, H4, nem vakitott es sokkal
kevesbe szaruljobban vilgitott. Sajnos annak is gyarilag rossz a lampaja, emelt fenyu izzoval se vilagitott jol. A leddel mar megutotte a hasznalhato szintet legalabb…
gondolkodom rajta, hogy az Audihoz felujittatom a gyari fenyszorot, annyira nem vagyok elajulva a Depotol, garazsos auton 5 ev utan repedezik a buraja, wtf… aztan ha mehet bele legalisan led, akkor dobok bele.
A hyundaiba mehetne, de egyreszt eleg jo a gyari halogenje, masreszt a ceges autora nem akarok ellocsolni 150k-t harom par izzora(tompitott, kanyarfeny, tavfeny)
Egyebkent nekem nincs bajom ezzel az egesz utolagos ledesites dologgal, inkabb arra kellene odafigyelni tulajdonosi, szervizi es muszaki vizsgaztatasi szinten IS, hogy rendesen be legyen allitva a fenyszoro. Ja meg ha a foldon huzza a lokharitot, ugy meg van pakolva, akkor tekerje le a fenyszorot - automata magassagallitast mindenbe! -
grizlisandor
veterán
-
aero.
veterán
-
válasz
cappa72 #328633 üzenetére
Az a helyzet, h itt Esztergomból ha átmész, nem tudsz belefutni rossz utakba. Mi nagyon szeretünk kijárni autózni, ki is van éves pályamatricám vagy 5. éve. Sajnos a fenti rész nagyon gáz. Itt a környéken csont nélküli, de tényleg. Széles tükörsima aszfalt, rendezett körülmények az utak mentén. Mindenhol belátható és tiszta. Szóval azt gondolom, h klasszisokkal előrébb vannak. Szerintem fordított a helyzet mint nálunk. Itt elvétve vannak jó és szépen autózható utak, szlogányban viszont ugyan ez igaz a rossz minőségűekre. Az más kérdés, h a közlekedési morál ami valamikor megsüvegelendő volt, az most ott is egy kalap xar. Húsz éve járok ki kerékpározni is. A kezdetekben az utak voltak leharcolva, most az emberek fejében van káosz (ott is).
-
8th
addikt
válasz
cappa72 #328268 üzenetére
5-6 évvel ezelőtt amikor látványosan elkezdték drágítani az új autókat megtippeltem mi lesz ennek a vége. Bejött. Minden. Ja és akkor még hiányzott az egyenletből a kínai villanyautós nyomulás. Európai autóipar nem lábon hanem egyenesen fejbe lőtte magát ezzel az erőltetett menetben végrehajtott villanyosítással. Persze lehet feltartott mutatóujjal okoskodni (lásd. Bazsó Gábor), hogy Európa csúnyán bealudt de ez egyszerűen nem igaz. Csupán azt gyártották amire igény van. Az elektromos autóra nincs, legalább is ekkora mértékben biztosan nincs. Az továbbra is teljesen életképtelen piaci alapon. Lehet ezzel nem egyetérteni attól még ez tény. Pont ezért kellenek ez ilyen népnevelő célzattal végrehajtott mesterséges árdrágítások. Bármi áron piacot kell teremteni egy olyan terméknek amit az emberek a hátuk közepére sem kívánnak. Egyszerűen vicc amit művelnek.
-
kisza25
félisten
válasz
cappa72 #327134 üzenetére
Csak lakotton mentem vele a normális gumival, az 50- et nagyon viszi
Szerelőtől elhoztam, gyerekért mentem edzésről hoztam el, megkért menjünk egy kört, kettesben oda léptem neki, szedte a pacskert. 8 éves fiam azt mondta, Apa, ez egy sport autó
Még vezérlést is le akarom cseréltetni, nem tudom volt-e és 120 ekm 9 éves, addig csak finoman -
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
cappa72 #326450 üzenetére
Múltkor egy ilyen ködzárós retardált miatt már felbontottam a paprikaspray csomagolását a kocsiban.. pára.. 800 méter látótávolság, erre elkezdi felkapcsolgatni az összes létező ködfényt, látszott hogy fogalma nincs mi van mert először lekapcsolta a világítást, aztán fel a létező összes fényt.. na, felbasztam mögötte a refit.. 2xH4+2H1.. a kövi lámpánál a másik sávból meg ugat. kérdezem mi a fasznak vakítasz a ködzáróval? "meee köd van.." lófaszt van köd 800 méter a látótávolság, erre már kurvaanyázvaordíthogygyerezsájjjáki...
Az emberiség 80%-a konkrétan szellemi fogyatékos.
-
tboldi
nagyúr
válasz
cappa72 #322690 üzenetére
Óváron tudnám ajánlani Dubniczékat, de ez sincs közelebb, mint Érd.
szerk.: Sőt duplaannyi távolság.
-
Szoszo94
őstag
válasz
cappa72 #322690 üzenetére
Ha ez megnyugtat, én a Renault-ot Érdre, a Lexus-t pedig Vecsésre hordom, Győrből
Inkább vállald a több időt, nagyobb távot a bevált szerelő miatt, ne járj úgy, mint én a fehér 1.5dci-vel aminek több baja lett az itteni szerelő miatt, mint amivel odavittem
Pedig őt úgy ajánlották az itteniek, hogy 20 éve ilyen autókat szerel és hipiszupi megbízható....aha...majdnem. Szóval röviden: maradnék a helyedben a bevált szerelőnél, ha meg vagy elégedve -
Qru
MODERÁTOR
válasz
cappa72 #320279 üzenetére
Óvatosan kell menni, a héten már szalad át előttem őzike, sőt a Mátrában egy Muflon is. Attól azért bszartam kicsit.
Fogyim is van:
Skoda Octavia 4 1.5 TSI DSG: 6,8 (sőt 6,7-ről már csak a rakparti ácsorgáskor ugrott fel 6,8-ra). Ez egy Bp-Visegrád-Bp a hegyen át, nem nagypapa módban. Nagyon korrekt szvsz.
-
stickermajom
addikt
válasz
cappa72 #316603 üzenetére
Az olajszűrőt megjelöltem kíváncsiságból, mert könnyen hozzáférhető helyen van. De nyilván a diffi és váltóolaj cseréjét nem tudom ellenőrizni. Mondjuk itt kicsit más a perkultúra, nem vagyok benne biztos, hogy érdemes nekik szórakozni. A szomszédban a Subaru of America például oda szokott csapni elég rendesen a márkaszervizeknek ahogy olvastam.
Mondjuk nem hívtak ebéd előtt ahogy ígérték, lehet rögtön váltót is cserélnek.
Kár hogy asszony nem vezetheti a Crosstreket, kellett volna boltba mennie.
-
rbalint88
addikt
válasz
cappa72 #316346 üzenetére
En ma Csikos urekat lattam a Triumph-fal, meg csomo Mercit es par egyebet, gondolom ok is oda mentek. En Soskuton futottam ossze veluk.
Ma sikerult Zsambek-Bp viszonylaton egy gyerekaltatos-podcasthallgatos 5,1-es fogyit osszehozni. Aztan felebredet a gyerek es felment 6 fole 15km alatt
-
válasz
cappa72 #316086 üzenetére
1,75 volt az átlag sajnos, 2.2-t nem láttam még pályás kúton sem.
#316083szőröscica: 95 E5
Az idő nem lesz halálos, bár látszott, hogy a keleti részen szinte minden nap ki tud alakulni valami esőszerű, de egyszer sem tartott napokig, sőt, és baromi meleg volt végig, nem volt nap hogy ne lett volna 31+ fok.
Nem hiszem, hogy drasztikus lehűlés jönne szeptember végéig. És szegényekre néhol rájuk fér az eső, olyan szárasság van ott is, hogy csuhaj.
Amúgy jókor mentek, a legtöbb vendégmunkás már hazament, és a németek is özönlenek haza, leginkább Ljubljana előtt volt zsufi, 2 ok nélküli nullára állással, de szerencsére nem volt halálos. -
-
barnam_
nagyúr
válasz
cappa72 #315333 üzenetére
Igen, valószínűleg saját fejből indultam ki
Nálam dízelnél nem nagyon van különbség, még a régivel sem.
Kis benzinesnél valószínűleg nem mindegy, de azoknál már gondolom a 130 is elég hangos.
Viszont, mivel otthon nem nagyon vannak nagy távok, az az egy - másfél liter különbség -szerintem- nem oly nagy 2-300 km-en. -
Blindmouse_
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
cappa72 #313980 üzenetére
Szól de van rá lifehack. Egy félliteres ásványvizes palack kell csak hozzá. Az alján kell hagyni kb 3-4 ujjnyi vizet. Majd fogod a palackot és beszorítod a kormányküllő és az agy közé. Tada.wav
Ahogy mozgatja a kormányt lötyög benne a víz, amit pont úgy érzékel, mintha a kezed súlya húzná a kormányt. De van rá csomó videó is ami ezt bemutatja.
Természetesen erősen nem ajánlott így átverni a rendszert mert veszélyes (pl hirtelen ki kéne kerülni valamit te meg könyékigaz asszony nadrágjábanmáshol jársz...). -
válasz
cappa72 #313758 üzenetére
A hosszabb távú tapasztalat az, hogy ezen a 2 hülye hibán (TPMS és Emergency Call issue) plusz a nagyakku cserén kívül SEMMI baja nincs Bömbinek. Megy, teszi a dolgát. Szeretem! Az egész egy nagy computer, naná, hogy ha nem jó a tápfesz akkor meghülyül. Logikus is lenne valahol, hogy ha már van egy biztonsági akku beszerelve, ami egy rendszert ellát árammal, ha nem megy, akkor mellékesen adhat tápfeszt egy másik kommunikációs egységnek (TPMS rendszer). Bár mindegyik szaki állította, hogy ez nem valószínű, nem függhet össze a kettő, ha mégis, akkor egyenként elmegyek hozzájuk, hogy ha egy másik balek is megy hozzájuk ilyen hibával, ezzel kedjenek.
#313760radi8tor: Ehh
, a tetőlemez és a burkolat közti részen van egy egység, amiből mennek kábelek hátra, lámpába, stb, és ott van az Emergency Call System biztonsági akkuja, hogy ha balesetezel és az autó lecsapja a biztijét emiatt, még tudj Te vagy az autó magától segélyhívást küldeni telefonon.
Itt a művelet: [link] (jutúb) -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
cappa72 #312492 üzenetére
Szerintem egyrészt fel sem fogják a táblákat ott, mert ugye 70-es korlát van, majd a kútnál 60, majd újra 70 és utána jön csak a VÉDA.
De olyan is előfordult, hogy megy a delikvens előttem 69-el, majd a 60-asnál sem lassít, újra 70-es korlát lesz, nem lassít, majd a véda alatt 50-re, utána szépen 45-40-30-al becsorog a körforgalomig.Jó nem azért a pár másodpercért, de, ha 70 tempomattal végig megy sem fog semmi történni a 60-as táblánál sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Bundle topik
- Automata kávégépek
- Autós kamerák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest