- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szebe
addikt
válasz
Reggie0 #345517 üzenetére
Pont úgy járunk, hogy nem éri meg az alagút kb sehogy.
Tarentaise-völgy (3 völgy, Paradiski, Tignes) felé kapásból vagy 150 eur/kocsi az előny az útdíjon (és akkor a francia díjakat nem számoltam), cserébe +200(?) km. Eddig inkább kerültünk.
Isere felé meg nyitva vannak a hágók, csak figyelni kell az időjárást. Volt már hogy szobroztunk 1-2 órát amíg a Lautaret-t kivakarták a hó alól, de még így is jobban jártunk, mintha kerültünk volna az alagút, vagy Gap felé.
-
-
macilaci78
nagyúr
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Reggie0 #344734 üzenetére
A húszmillás autó annyira nem drága. Milyen áron is vannak a rendőrségi flotta új BMW és Audi autói?
Állt már lefoglalt autó a telepen, amit azért nem volt szabad árverésre vinni, mert "az a főnöké", csak még nincs kedve kifizetni.
Persze, tudom, hogy Magyarországon vagyunk, de azért biztonságban érzem magam ebben a Kia kombiban. 12 egy tucat, aki pont ilyenre vágyik, az dúskálhat a választékban.
-
Emunem
őstag
válasz
Reggie0 #344036 üzenetére
Ha megvan az ok, mondjuk élőbe megy, valaki felnyomta, hogy “követik, filmezik őt”, nagyobb az SD kártya, mint pl 32 GB, nagyobb snittekben dolgozik a kamera, mint 3 perc, 0-24-be van kötve (ez tilos), már megosztott valahol egy olyan tartalmat (és azonosítható a személy/autó aki tette, és akit felvett) amit nem lett volna szabad, a kamerában nincs eseményfelvétel, hanem folyamatosan ment ( nem írja felül a szükségtelen adatot) és ez csak amit hirtelen meló közben eszembe jutott.
Én bementem a rendőr őrsre, és megmutattam a kamerát, ők mondtak hogy maguk sem tudják mivan, menjek az Öamtc-hez, ott szinten se kép-se hang, küldtek valami cikkhez egy linket, vagy adnak egy Termint (szent termin, a kopasz után szabadon) hogy beszéljek (1 hónap múlva) egy jogtudóval tőlük, csak most éppen nyaral valahol. (Én még szaktudót ilyen “nyilvános” információs helyen még a munkába nem láttam/találtam, csak nyaralni, betegszabin tudott lenni…)
Aztán vissza a Bécsi rendőrségi központba, ott nagyjából azt mondták, amit írtam, a többire meg egy váll húzás volt a válasz, hogy függ az intézkedő rendőrtől, és a helyzettől.na ezt rakd össze.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Reggie0 #343301 üzenetére
Itt még az sem kellett (kocogtatni), elég volt megállni leállítani a motor és rögtön indítva újra életre kelt. Az mondjuk nem vt vicces mikor dombon felfelé szállt el és még a kamionok 90-es tempóját sem tudtuk tartani és ránk estek.
Mondjuk tartották 30 ezres olajcserét szóval kb semmin nem lepődnék meg amúgy a csapágyazás körül... -
válasz
Reggie0 #342602 üzenetére
Tudod itt az a gond, hogy tiltani kell, korlátozni kell, mennyivel egyszerűbb lenne ha gondolkoznának sokan és a saját kényelműket nem tennék mindig mindenki más "általános érdeke" elé, ez sajnos nem csak ezekre vonatkozik, hanem minden másra is persze.
Blőd példa... csütörtök kukanap, a kukások az úttesten hagyják a kukát, ugyanez a szitu lesz, mint az előbb csak kukával, én ha itthon vagyok kimegyek, behúzom a sajátom, meg a szomszédomét is 1-2 méterrel az útról. Nem az én fényezésem a cél, közel nem vagyok hibátlan, és nekem is vannak önös dolgaim ... hanem egy egyszerű gesztus/figyelmesség, ami nem egy nem kettő embernek segít, hanem mondjuk az összesnek aki a két kuka miatt egész nap lassítgat kerülget.
-
válasz
Reggie0 #342527 üzenetére
Kár ezen rugózni, szerintem ettől lesz az egész egy nagy zsúfolt használhatatlan valami... ma is jártunk épp arra, ugyanúgy álltak az autók, így ha kettő kocsi jön egymással szemben, akkor az egyik rámegy a szomszéd "olcsón" letérkövezett bejáróra, mert elmenni nem tudnak egyszerre, tehát lehúzódik az útról, hogy a másik elférjen, ebből lesz a szétrombolt térkő, meg az út melletti kátyú és az úton a sok felhordott kavics.
Azért mert kettő balek, nem képes értelmesen parkolni, és nem fogja fel, hogy az útra ne lógjon be. Nem fogunk egyetérteni, a lehet és az ésszerű sajnos nem mindig jár együtt.
Amúgy a fő gond az, hogy nem egy nem kettő ingatlant megcsinálnak garázzsal, átadják, majd a garázsból csinálnak szobát, a 2-3 kocsi meg megy ki az udvarra meg az utcára.
Lényeg a lényeg, nem előttem van, nem is járok arra kocsival, gyalog meg nem igazán érint, csak nulla logika van abban amit művelnek. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Reggie0 #342549 üzenetére
Parkolóból kellett már kitolnom kocsit, mert nem fértem el beszállni. Garázzsal ez még nem fordult elő*.
Nem csak családi házakhoz lehet garázst építeni, de családi házas övezetben még annyi önkontroll sincs az emberek többségében parkolás tekintetében, mint társasházas városi környezetben.Feleségem tette le a kocsit, ő elfért az oszlop és a kocsi közt, nekem nem volt kedvem összekenni magam, de a szomszéd kocsit megkerülve el tudtam menni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Reggie0 #342377 üzenetére
Akkor legyen pozitív diszkrimináció, mert az megengedett: behajthat minden olyan autó, amit hagyományos töltőpisztollyal kell tankolni, vagy elektromos motor hajt, emellett a színe fehér, vagy fekete, vagy szürke, vagy sárga, vagy kék.
Amúgy mi az, hogy 190 centinél magasabb autóval behajtani tilos?!
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Reggie0 #342038 üzenetére
az itteni soroksari auchan-s kezimosokban az inkabb placebo
neztem a multkor en is, hogy viaszos ize, persze nyomjunk ra, aztan vmi habzik csak, de a viz nem kezd leperegni az uvegrol (se), ahogy rendes viaszosnal kellene
meg tavaly vmikor felni tisztitoval lefujkaltam a felokat, varom ott hogy hasson, a kis mini kefevel amit csak ezert vettem, elkezdtem ott a felni kullok toveben rasegiteni....
vissza a oblito programra
jon egy ilyen szakadt puloveres, kertesznadragos muki, vmit obegat porszivokrol... mint egy parkoloben keregeto hajlektalan
majdnem oda csaptam neki a vizes fejjel egyet, hogy ajjal meg, nincs aprom, nem tudok adni... erre kozelebb erve, mondja hogy nem lehet kulso eszkozt hasznalni, csak ami itt van
mé nem?
mert ez van kiirva
de ez egy kis feju muanyag kefe, ami befer a szuk sarkokba is, mert ez a bohom mosokefes fej nem olyan
nem baj, akkor se
jo b+
pont vegeztem is, megyek el, akkor nezem hogy ez a muki molyolgat a vegyszertaroloban ott vmikkel
ja, hogy o az uzemelteto...? -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Reggie0 #341842 üzenetére
Van szuper tömegközlekedésünk.
https://www.instagram.com/reel/DI60SncK7FR/ -
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Reggie0 #339181 üzenetére
par eve jottem hazafele az M7-n, junius vege fele, nem volt tul nagy a forgalom, 145 korul haladva utolertem a belso savban egy 120-l csettego autot... meg a BP fele vezeto oldal 2x2 savos reszen volt, nem sokkal a Balatont elhagyva
eccercsak nezem, mindket oldali tukorben latom a fenyszorojat vminek vilagitani, pedig az elobb meg sehol senki nem volt
kicsit lemaradt..... elejen egy T =Tesla, abbol is a Model S, rendszam NLE-631, ez olyan ismeros volt vhonnan...
aztan rajottem hog ez a Handras fogorvos(?) haverja, aki neha szerepelt a Tesla-s videoiban is
na lett hely a szelso savban, elottem levo auto ki, en is ki, ez Tesla ugy elgyorsult mintha fekre is leptem volna -
Szada85
aktív tag
válasz
Reggie0 #339181 üzenetére
Voltak régebben is akik így váltottak sávot, viszont (saját érzésem szerint) az arányuk drasztikusan megnött.
Nyilván aki kilóötven felett lövi a belsöben az fel van erre készülve, viszont a középen bóbitázók is "tudják/tudhatnák" hogy a belsöben tempósan is érkeznek, mégis egyre inkább tojnak erre, "neki joga van 110-120-szal átkóvályogni a belsöbe akkor is, majd a másik fékez" alapon.A belsö sávos vonatozás annyiban nem zavar, hogy türelmesen adok idöt, hogy az elégséges helyre kihúzódjanak, de ha nem teszik, a következö ilyen lyuknál élek én az elhaladás lehetöségével.
-
Emunem
őstag
válasz
Reggie0 #337500 üzenetére
ebben van tapasztalatom, éppen folyik egy tárgyalásom egy ilyen passzív agresszorral, balra tartás ez ilyeneknél a kötelező, meg a büntifékezés, ha haladnál, vagy villogsz 1x, hogy a másik 3 (!!) sávban egyetlen k autó sincs... Na de nem én jelentettem fel, hanem ö engem, hogy villogtam, meg milyen agresszív vagyok. (80-nál 60-al belsö sávban totyorog úgy, hogy 3 másik sáv üres kilómétereken át, kb 3 km után úntam meg, és rávillogtam, meg kicsit közelebb mentem, na erre telefon elövesz, lefotózott, most meg várom, mennyi lesz az annyi, ha az ügyvéd nem tesz csodát, bár szerinte lehet semmi nem lesz, ha normális lesza bíró. (rechtschutz))
Pont az a baj, hogy ahol kéne, nincs konkrétum, no meg az osztrák a piros lámpára azt mondja, hogy "schöne Farbe!
-
426os
őstag
válasz
Reggie0 #337500 üzenetére
Mindenki azt hiszi, hogy az agyonszabalyozott osztrak kozlekedes mennyire jo, kozben ok a legnagyobb passziv-aggressziv gecok az utakon.
Milyen szempontból? Én itt élve egyáltalán nem érzem túlszabályozottnak, sőt. Pl sebességkorlátok tekibtetében sokkal megengedőbbek, mint MO (kivéve IG-L). Nem a szankcionálásra gondolok, hanem a limit laza, sokszor nem is tudok annyival menni a kanyarok miatt, amennyivel lehetne.
A morál is sokkal jobb, nekem nyugisabb itt vezetni, igaz, van sok tötymörgő vidéken. -
kcsa
veterán
válasz
Reggie0 #337129 üzenetére
Ha kicsit még ráér, én innen vettem olcsón, úgy emlékszem két-három hét alatt jött meg.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Reggie0 #336884 üzenetére
Mivel BKV és BKV üzemeltetésében/tulajdonában lévő járművek baleseteztek, így azért jogos a kérdés, hogy melyik biztosító? Mintha lenne valami olyan, hogy a kötelező ilyenkor nem fizet (mármint, ha a károkozó és a károsult is ugyanaz). Vagy esetleg ez csak a járműben keletkezett károkra igaz?
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged