Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
MasterMark #299283 üzenetére
Ja, csak finomabb melókhoz nem használhatod.. egy hajtókarcsapágycsészét már nem tudsz vele lehúzni ha 45 Nm van megadva.
-
válasz
radi8tor #299287 üzenetére
Nekem teljesem bevált.
[link]
Évek óta használom, memóriás, több értéket tároltam benne. Szinte nincs eltérés a mechanikus és közötte, 1-3Nm különbséget tapasztaltam. Az alsó tartományban kisebb, de ez tényleg elenyésző. Természetesen van mellette egy nagy (LIDL-s) és egy kicsi Beta 2-40 közötti a bringához. Ezzel a hárommal lefedem az igényeim. De, többnyire a fejet használom, tényleg egyszerűbb.
#299288tboldi:
..nekem azzal együtt van három, mint írtam, de megértelek. Ha majd neked is szétesik, vedd számításba, h nem rossz! -
malwy
senior tag
válasz
thomasvold #299263 üzenetére
Szia!
Xiaomi 70mai Air Compressor Lite
Nekem ennek egy régebbi verziója van, teljesen szuper. Par tized bar-t pillanatok alatt feltölt, de amikor pótkereket fújtam 1-rol 3-ra, az sem volt tobb 1-2 percnél emlékeim szerint.
Kb 8-9000Ft
[link]Családban az összes autót ezzel fújjuk már évek óta, szerintem felesleges drágább ilyen célra.
-
tboldi
nagyúr
válasz
focvis #299278 üzenetére
Ezt csak össze kell rakni, valahogy így kell kinéznie.
szerk.: Azt az egy csavart meg alkalomadtán pótolod.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #299280 üzenetére
Nekem van egy 3/8-os és egy 1/2-es King Tonym, ami nyilván nem csúcsminőség, de nem is mondanám gagyinak. Ezeknél sokkal jobban szeretem az aldist, finomabban működik a racsnija, határozottabban kattan le, jobb érzés kézbe venni…
-
MasterMark
titán
válasz
Blindmouse_ #299280 üzenetére
Ugyanolyan az is mintha máshonnan veszed a hasonló áron lévő hasonló tartományosat.
Minél tágabb a tartomány annál pontatlanabb.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Tothgera30 #299262 üzenetére
Azaz 5,46, ha valaki nem akar számolni.
A Jazz meg 6,09-et produkált a héten, egyre jobb, ahogy melegszik az idő.
-
válasz
MasterMark #299279 üzenetére
Hmm. Közgazdász vagyok, szétesett. 🤷Egy csavar hiányzik a fedlapról.
Ez 28-220 Nm-es.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
MasterMark #299279 üzenetére
Sok jó lidlis cucc van, de nyomikulcsot nem onnan vennék, főleg mert 80NM a minimuma.
-
Most esett szét a nyomatékkulcsom, Aldi, kb 5 éves lehet.
Hol érdemes most venni? (Nagyjából azonnalra.)
-
Szevam
senior tag
Eleketromos autó ökológus szemmel. (Érdemes lehet a teljes videót is megnézni)
-
426os
őstag
Tegnapi meglepi parkolás. Jobb oldalamon álltak, mikor beparkoltam, gondolkodtam is, hogy parasztosan elfoglalom a két helyet, mert úgyse fog senki beállni közém és a busz közé. Tévedtem, az Ibizás megoldotta. Azt nem tudom hogy szállt ki, de szerencsére nem hagyott nyomot a Bravon. Én kitoltam a kocsit, mert a helyén nem tudtam annyira kinyitni az ajtót, hogy beférjek, pedig nem vagyok nagy darab
-
rbalint88
addikt
válasz
pit stop #299274 üzenetére
Remelem nem, mert erdemben koszos autot nem lehet vele tisztara mosni, meg elvi bajaim is vannak bele, hogy a koszos ronggyal csiszatoljak a fenyezest. Nalunk a ceges autotakaritas ilyen, most kivetelesen kertem egyet a helter takaritas miatt, de elotte azert inkabb leverettem a kulsejerol a nagyja retket a habgeneralisban.
Tavaly nyaron kollega autojarol a bogarakat pl egyaltalan nem birtak leszedni ezzel a technologiaval. -
grizlisandor
veterán
M.Petrol – Éjszakai kedvezmény
"-10 forint / liter kedvezménnyel, az üzleteink zárása utáni tankolásokra, kizárólag a tankolóautomatáinkon!"Koránkelők/későnfekvőknek jól jöhet, hónap elején kezdődött és a végéig(vasárnapig) tart.
Régen páran tankoltatok is náluk, azóta is ajánlott maradt?
---
Nézegetem hol tankoljak, az Orlen -15 Ft/liter kuponnal 610-re jön ki a puruttya, ez verhetetlen.
Kedvenc olcsó önkiszolgáló kúton 621 a puruttya nyál.
Fenti MPetrol hajnalozással is 613-ra jönne ki. -
thomasvold
őstag
válasz
macilaci78 #299271 üzenetére
Csak autókerék fújáshoz kellene...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
thomasvold #299263 üzenetére
Mi a cél?
Van egy Xiaomi akkus komoresszorom, 1 barrol 3,5 barra kb 10 perc alatt fújta fel a gumit, a gyártó 40 perc folyamatos üzemet engedélyed. Pár tizedet 2-3 perc alatt fúj. Kicsi, bárhol elfér.
Van egy 20-24 literes tartályos is, kerékfújás mellett légkulcshoz is használom, meg ezt-azt kifújni. Nyilván ez már nem hurcibálós. -
RAiN91
őstag
Sziasztok,
autómosás víz nélkül / kevés vízzel: évek óta vannak néha cikkek ezekről a csodaszerekről, most rákerestem, de nem nagyon találok kapható terméket amikről vélemények is vannak, ez csak parasztvakítás? -
thomasvold
őstag
Sziasztok, milyen kompresszort tudnátok ajánlani gumihoz jó szívvel? Lehetőleg nem több tízezrest, valami olcsóbbat
-
#Napifogyasztás.
Szintén országút, város, autobahn, 531 km 29 literből. Nagy része téli, utolsó cca. 60km nyári gumin, két személy. Z14XEP
-
...itt is zajlott az autós hét. Visszamarad Covid miatt a finn út törölve, sajnos nem kaptunk új időpontot. Egyeztetés a karosszéria javítás ügyében, ár-időpont. Dilemma a téli gumi használatának kitolásáról. A gépháztetőt már rég nyitottam ki mindkét autónál. Csütörtökön vittem le a bicót a Balatonhoz egyet tekerni, arra a 260km oda-vissza távra volt a Passat igénybe véve. Füreden teletankoltam a MOL-nál 51 lityi prémium, -25HUF/l kedvezményes kuponnal, fizettem közel 35 ezret. Húsvétkor menni kellene valahova, még nem tudom mi lesz, negyedikén leadom javításra. Addig a Suzuki lesz garázslakó, a vaxolást jó lenne megejteni rajta, sok kedvem nincs hozzá.
-
válasz
cappa72 #299258 üzenetére
Nekem a péntek volt tömör, szabit vettem ki, a következők történtek:
- 2.0dCi is elérte a 10k km-t, így 3/3 autóm olajcserés, ez pedig nem állapot úgyhogy a napi használósban lecseréltem, aminek a hozománya; a, Halkabb lett a motor jóval b, Pollenszűrő cseréhez kesztyűtartót ki kell venni és úgy tűnik, nem volt a helyén, mert összerakás után végre nem zörög az egész műszerfal jobb oldalon
- Ha már úgyis nekiálltam és volt még idő, a tetőablak csúszóit is cseréltem és zsíroztam, így végre normálisan, kattogás nélkül nyílik, illetve nem zörög, mint a hülyeMég így sem 100%, az első zsanérokkal kell valamit kezdjek még, onnan hallok azért valamennyi zörejt, de mérföldeket javult
- Cserébe elkezdett búgni, mint az állat valami, első körben laposabb kerekekre gondoltam, de 2,4bar volt bennük. Aztán kicsit meghajtottam jobban, kanyarokban: jobbos kanyarban erősebb búgás, balosban semmi -> BE kerékcsapágy megköszönte az eddigi szolgálatot és nyugdíjaztatná magát. Ezt is felírom a listára, április közepén megy a fehér vezérléscserére és beállításra (elrakta a szerelő, akinél három hónapot töltött egy kétnapos munka miatt), de legalább az ü.a.rendszere már rendben van teljesen (csak hangosabb, mint egy Steyr kiherélt kipufogóval). Aztán akkor az újra szolgálatba kerül, a zöld pedig nagyrevíziót kap
Aztán délután lejöttünk Tapolcára hosszú hétvégére, holnap délután megyünk haza. Mióta ideértünk (4-en, feleségem és egy baráti pár), azóta italozás, dézsa, jacuzzi, szauna, grill, úgyhogy a kikapcsolódás is pipa -
Eléggé autós lett a hét.
Volt itt tankolás (#napifogyi');
autópróba (megnéztünk egy C-Max Grand-ot, Mondeo-t, Delta-t);
megérkezett a sok alkatrész az Astra karbantartáshoz, meg is csináltam az olajcserét és a váltóolaj cseréjét is, na meg légszűrő, pollenszűrő;
na és persze lányom sikeres forgalmi vizsgája;Akatram volna még autót takarítani, de hát nem fér bele minden egy hétvégébe.
(Holnap tanulás több fronton, így a további autós témák a jövő hét utánra maradnak - Húsvét az vendégség.) -
kisza25
félisten
válasz
stvnppp #299251 üzenetére
3-4 óra ha mindent megnézel, de nem kénylemes, mert mint a szardéniák.
És akkor még csak körbe jártál, nem néztél meg alaposan kb semmit, de a kordon miatt sok mindent nem is lehet. De vannak standok ahol beülhetsz autókba (tesla, byd...) meg fel ülhetsz a motorokra
Meg ugye vannak rendezvények
Reggel 10 körül még nem voltak sokan, akkor festett így a pavilonok között
-
válasz
kisza25 #299250 üzenetére
A fiad megfelelő orientációja miatt jól tetted, hogy elvitted.
Legközelebb akár parkolj le a Déli környékén, és metró.
(Engem sem vonz egy ilyen tömegrendezvény, fizetnék, csak ne kelljen odamennem.)20 éve nem jártam a sima 5-ös úton, ma arra vitt a program (
kabrióbanroadsterben hátrány az autópálya). Ez kb. Pest megye s*gglyuka, rossz aszfalt, szemét mindenhol, kurvák az út szélén, monoton környezet. Kirándulásra nem ajánlott útirány. -
kisza25
félisten
válasz
MunezXBK #299249 üzenetére
Engem sem a tömeg, meg az üvöltő zene érdekelt (utóbbi csak egy standon volt a nfs típusú autóknál)
A dugótól meg agy f@szt kapok, nem is tudom elképzelni, hogy lehet ezt napi szinten elviselni.
Inkább gyalogoltam 2x2,5 km-t mint még 45-50 perc a dugóban.
Ami miatt mentem, az autók, a speedzoneos srácok és akartam Csíkkal dedikáltatni egy könyvet.
Nem is megyek AMTS-re többet, de a Kaáli múzeumot minden autó/motor szeretőnek ajánlom
Ott nincs tömeg, mert 30 ember van egyszerre, akik szerelik, javítjak, karbantartják, restaurálják az autókat azok vezetnek körbe, + a tulaj professzor is bemutatkozik és mesél kicsit -
tboldi
nagyúr
válasz
kisza25 #299246 üzenetére
Én itt voltam 2 hete, bár a kajaárakat nem néztem (ebéd után mentem, nem voltam éhes
), de a belépő sokkal-sokkal olcsóbb, és volt hova leülni, a motorokra.
Sőt nekem odajutni is olcsóbb volt, az Ypsilon elfogyasztott max. 4 liter gázolajat azon a 70-80 km-en, az még prémium nyálból sincs 3000 Ft.Az AMTS-nek 2 alkalommal is adtam esélyt, de egyszer sem tetszett annyira, hogy hiányozzon, pláne mióta kikerült az egészből az eredeti "M".
-
-
kisza25
félisten
AMTS, tömeg nyomor, pedig relatív korán ott voltunk (10 körül)
Nem ott álltunk meg, hanem ikea-nál és atsétáltunk.
Jól tettük, mert már megteltek a parkolók+ az összes füves placc.
Azért az egy vicc, hogy sehova nem lehet leülni.
Kajáldáknál sem.
Egyet leszámítva.
De nem csak AMTS-en hanem ikea->AMTS vonalon egy pad sincs 2,5 km alatt
Sikerült 10 km-t gyalogolni úgy, hogy nem tudtunk leülni.
Amit láttunk az nem volt rossz, de 100* inkabb kaáli múzeum.
Speedzone sem volt lelkes, középen beszélgettek, elvoltak foglalva magukkal.
Kis seat Bp utakon sem zörög, fel lehet vele venni a forgalom ritmusát és be lehet férni vele mindenhova.
Nem rakok be sok képet csak két kedvenc autót. -
válasz
focvis #299238 üzenetére
Nem szándékozom szanaszét offolni, mert megvan ennek is a topikja. De hasonlítottam már össze felső és alsó kategóriás szűrőket, olyan autónál ahol elég széleskörű kínálatot találni. Sajnos minden esetben arra jutottam hogy kis pénzből nem lehet megváltani a világot.
-
válasz
Tothgera30 #299236 üzenetére
Apámnak vettem és tettem az Ignisbe (2018) Blue Print* levegő- és pollenszűrőket, más márka nagyon nem is volt hozzá. Előtte a gyári/ márkaszervizes volt benne,. ránézésre nem különb.
*Febi Bilstein
-
válasz
focvis #299219 üzenetére
Ezeket a Blue Print/Würtemberg/AZM és társait inkább nem ajánlanám. Sajnos ebből (és mint olyan gyakran) meg kell venni a minőségibb/drágábbat. Alsó polcos termékeknél még a méret sem mindig stimmel, vagy épp a felhasznált anyag/hajtogatás/anyagvastagság kevesebb, ezáltal szűrőképességük gyengébb.
-
Qru
MODERÁTOR
Végül nekem is megjött a gj adó. Be is fizettem. Akkor ma mégsem tankolok.
-
jozsi252
veterán
válasz
radi8tor #299218 üzenetére
Igen azt tudom hogy a belsőt szűri, amiatt kérdeztem csak igazából hogy ezekből a bombákból le tud-e bármi rakódni pl a pollenszűrőben ami utána gondot okozhat ha elkezdjük a klímát használni.
focvis
https://aruhaz.kauffer.hu/alkatreszek/toyota-111/yaris__p13_-9111/15_nsp131_-126889/szuro-100005/belterszuro-100263/
Akkor azt fogom csinálni hogy rendelek egy szűrőt, kockáztatni nem akarok inkább akkor veszek valami normálisabb márkájú aktívszenes szűrőt.
Kiveszem a régit, lemegy a bombás fertőtlenítés, utána berakom az újat, és ha minden jól megy élvezem a szag nélküli klíma használatot.szőröscica
Köszi, kiveszem akkor én is aztán csak ha lement a fertőtlenítés után rakom be az újat.Qru
Aktív szenes az elvikben teljesen ki tudja szűrni a kipufogó gázokat meg egyéb dolgokat, vagy csak jóval kevesebbet enged be mint a sima mezei szűrő? -
válasz
jozsi252 #299217 üzenetére
Tippre a Toyota mezei szűrőt tesz bele. A CUKxxxx aktív szenes.
Érdemes kivenni, bár ha büdös, lehet jobb, ha bent marad. De az is egy szennyező forrás lehet, maradhat egy gócpont. Nem kötelező cserélni. A fertőtlenítést érdemes a szűrő cseréjekor elvégezni.
Nem muszáj a Mann, jó lesz az olcsóbb Blue Print, de aktív szenes célszerűbb vagy polifenolos a legjobb.Dobd be ide az autód Kauffer linkjét.
-
jozsi252
veterán
MANN FIlter CUK1919 a száma az aktívszenesnek ami a kocsimba való. Érdemes olyat venni tényleg ér valamit vagy jó a sima?
Toyota márkaszervizbe hordom ott nem tudom milyet raknak bele pontosan.focvis
Ózongenerátorom nincsen. Akkor a bombát minden esetben úgy érdemes használni hogy a pollenszűrő nincs bent a kocsiban? Vagy ha bent is marad akkor utána cserélni kell egy újra?Köszi a segítségeteket!
-
válasz
jozsi252 #299212 üzenetére
Szia!
1. Vedd ki a pollenszűrőt.
2. Amennyiben van ózongenerátorod, nyomd át azzal.
3. A bombát én a hátsó sorba, a kardánalagútra teszem.
4. Ha tiszta volt a pollenszűrő, tedd vissza.Szerk: Van ózongenerátorom, de a bombát preferálom. Ha büdös lenne, akkor használnám mindkettőt.
Szerk 2. Ha büdös a szűrő, cserélném. Minimum aktív szenes, még jobb a polifenolos.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Rendeltem egy Loctite SF 7080 biocidos klímatisztítót mert a klíma beindítás után pár percig elég büdös szag jön a klímából. Ezt hova érdemes tenni ahol a legjobb hatást fejti ki? Mondjuk középre a kézifék környékére, vagy valamelyik ülést előre tolni teljesen és valamelyik hátsó lábtérhez?
Ha ez nem működik akkor ózonnal megpróbálkozok, ha az sem akkor van olyan cég akik erre specializálódtak és mondjuk a hőcserélőt normálisan letakarítják?
2000km-el ezelőtt volt a 135 000-es szerviz akkor kapott új pollenszűrőt a kocsi, a biocidos tisztítás miatt érdemes lehet kicserélni vagy nem tesz kárt benne?Köszönöm!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Eljött a nap.
Téli szett le.
Akkus flexbe drótkefe be.
Védőszemüveg fel.
Kerékagyról a rozsda le.
Speckó kenőanyag vékonyan fel.
Nyári szett fel. -
tboldi
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
...behaltam jött értesítés, hogy általam figyelt termékre 56% akció. (Sach toronycsapágy valamint Monroe csillapító, mivel fog kelleni előbbi tekintve kezd berohadni... H betegség ugye.) Filmezés közben olyan lendülettel ugrottam a laptop elé asszony azt hitte lottó nyeremény vagy valami. Majd elmondásai alapján mikor megláttam a szokásos 9500/db és ~27000/db-os árakat olyan képet vágtam mint egy ötéves aki épp rájött, hogy a nagybátyja a mikulás évek óta....
tboldi a végáttéted tudom én most szerkezetileg értettem, pl váltóház stb. Ha nagyon sokat hajtod nyektetve elvileg beletud marni a tengely a házba -> szélsőséges esetben ki is kandikál és rád szól kukucs.
Csak azért lepődtem meg mert nekem szerelő is és a váltóra a márkacsoport által ajánlott szaki is azt mondta amíg épp csak be bebillen addig töltsem túl és hajtsam. Pont ugyan annyiban lesz most felújítani mint ha majd egyszer megszólal. (Hogy most 4-5k vagy 40-50k tudja a jó isten.)
~280-300 a kompot vége mi? Gondolom házcserével már inkább 350-370 lesz az ha kérnéd.
Hachiko95 Sport? Vagyis? Mi az, F23? M32 szerintem szinte biztosan nem lesz rudazatos...
F23 meg nemkerült sajnos dízelre pedig valamivel problémamentesebb emlékeim szerint.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Micsurin #299193 üzenetére
Nekem a 1.8 benzin H GTC-ben 5. sebességes "sport" váltó van és most jöttem rá, hogy ezekben rendes váltó rudazat van. Azt hittem, hogy ez is bowdenes, de érzetre mindig olyan furcsa volt, hogy több volt benne az élet. Csak a rezgések, zajok továbbítása és persze az egyszerűbb elhelyezés miatt váltottak bowdenre.
Szóval van rendes rudazatos és bowdenes kéziváltós H Astra. -
Snoop-y
veterán
Hetvegeig meg kell a teli szett. Holnap megyunk szankozni \o/
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest