Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz SteelCowboy #98921 üzenetére

De érdekes, senki nem vette a fáradtságot hogy válaszoljon neki. Kiprovokáltam. Sikerült. Köszönet és hála!

törölt tag

válasz SteelCowboy #98921 üzenetére

Szia, nagyon köszönöm a válaszodat, a tiédet is, és RetepNyaraB-ét, vicces1 és brumi-ét is.
    Az az igazság, hogy fogyasztói oldalról nézve nem érzem már magam kezdőnek, azt hiszem merem mondani hogy felismerem az egyes ízjegyeket, és abszolút kialakult bennem hogy milyen termőterületről származó, milyen feldolgozású és pörkölésű kávék amik bejönnek. Rettentően érdekel a dolog, az elmúlt években meglátogattam pár termőterületet is. Ha érdekel valakit szívesen rakok fel képeket. Nagyszerű élmény volt. Voltak olyan Finca-k, ahol nem csak termesztik a kávét, hanem pörkölő üzemmel is rendelkeznek, és természetesen saját kávézóval is, profi baristákkal.

Viszont ķészítői oldalról baromira amatőr vagyok, de nagyon szeretnék fejlődni, mert jó kis hobbinak tartom. Be akartam iratkozni egy otthoni barista tanfolyamra, csak az a bajom hogy 2 éve elköltöztem Budapestről, a környékünkön képzések nincsenek, a munkabeosztásom pedig olyan hogy amikor a Fővárosban járok akkor nem tudok ilyeneken részt venni. Igy marad a net...

Mindenesetre köszönöm a tanácsodat. Azt már látom, hogy maga az espresso készítés hihetetlen szubjektív dolog, lehetetlen standardizálni. Cold brew készítésébe is belekezdtem a nyáron, az azért nagyságrendekkel egyszerűbb volt.
    Csak nem akarok úgy elindulni eszpresszó vonalon, hogy már a kiindulási pont is teljes marhaság legyen. Ma sikerült sokadik próbálkozásra egy elég jót húznom, amiben határozottan kiérezhetőek voltak az ízjegyek. :) Az nagy öröm volt.
    Te személy szerint közepes pörkölésnél is szoktál 1-2 baron előáztatni a Falirnél? Ha igen mennyi ideig?

Köszi még egyszer mindenkinek. :R

Új hozzászólás Aktív témák