Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
De érdekes, senki nem vette a fáradtságot hogy válaszoljon neki. Kiprovokáltam. Sikerült. Köszönet és hála!
-
törölt tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Szia, nagyon köszönöm a válaszodat, a tiédet is, és RetepNyaraB-ét, vicces1 és brumi-ét is.
Az az igazság, hogy fogyasztói oldalról nézve nem érzem már magam kezdőnek, azt hiszem merem mondani hogy felismerem az egyes ízjegyeket, és abszolút kialakult bennem hogy milyen termőterületről származó, milyen feldolgozású és pörkölésű kávék amik bejönnek. Rettentően érdekel a dolog, az elmúlt években meglátogattam pár termőterületet is. Ha érdekel valakit szívesen rakok fel képeket. Nagyszerű élmény volt. Voltak olyan Finca-k, ahol nem csak termesztik a kávét, hanem pörkölő üzemmel is rendelkeznek, és természetesen saját kávézóval is, profi baristákkal.Viszont ķészítői oldalról baromira amatőr vagyok, de nagyon szeretnék fejlődni, mert jó kis hobbinak tartom. Be akartam iratkozni egy otthoni barista tanfolyamra, csak az a bajom hogy 2 éve elköltöztem Budapestről, a környékünkön képzések nincsenek, a munkabeosztásom pedig olyan hogy amikor a Fővárosban járok akkor nem tudok ilyeneken részt venni. Igy marad a net...
Mindenesetre köszönöm a tanácsodat. Azt már látom, hogy maga az espresso készítés hihetetlen szubjektív dolog, lehetetlen standardizálni. Cold brew készítésébe is belekezdtem a nyáron, az azért nagyságrendekkel egyszerűbb volt.
Csak nem akarok úgy elindulni eszpresszó vonalon, hogy már a kiindulási pont is teljes marhaság legyen. Ma sikerült sokadik próbálkozásra egy elég jót húznom, amiben határozottan kiérezhetőek voltak az ízjegyek.
Az nagy öröm volt.
Te személy szerint közepes pörkölésnél is szoktál 1-2 baron előáztatni a Falirnél? Ha igen mennyi ideig?Köszi még egyszer mindenkinek.

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Revolut
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- További aktív témák...
- Új könyv: Harrari: Sapiens Rajzolt történelem
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Az nagy öröm volt.