Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- CES 2026: nevet váltanak a gyorsabb WD SSD-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Plazma TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti...(16v)
tag
válasz
verti1
üzenetére
Nekem az első széria volt, szerettem amíg működött, de ez nem tartott sokáig. Elkezdte enni az elemet, aztán a végén már 1 napot sem bírt ki. Kicsit költséges volt minőségi elemmel etetni, de a tölthetőből is elegem lett. Nem volt garis, így bebuktam az árát. Vehettem volna kedvezménnyel a 2-es szériából egyet (kb. féláron), de ezek után letettem róla, azóta elvagyok a kínaival, ami a mai napig az első elemekkel megy
Igaz időt nem mér. -
kurtuzov
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Láttam a videóban is a Kinu IKEA alátétes anti-popcorning megoldást.
Nekem van egy jó fél méternyi maradék darabom, ha valakinek kell szívesen odaadom. -
Z0mbi
senior tag
-
-
adriankoooo
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Kávékalmár - Én vagyok itt M2, aki lemaradt (javított).
-
PeterAgos
csendes tag
válasz
PeterAgos
üzenetére
Én is erre vettem egy Felicita Arc-ot (azért kellett hozzá egy mély sóhajtás). Számomra kényelmesen kézben tarthatóvá vált az őrlő-állítgatás, illetve a mennyiség. Ha 25 mp (első csepptől mér, hozzászámítom az 5 mp-es előáztatást) alatt 17,5 g-ból lejön 38 g kávé, akkor jó, ha változik az idő, igazítok az őrlőn.
Van hozzá app, áramlást számít, kutyafüle, de ezeket nem használom. Amiért ez mellett döntöttem, a tudása mellett nekem fontosak voltak a méretei, vízmentessége, tisztíthatósága. Lapos, nem lóg le a csepptálcáról, USB töltés.
Szóval szeretem és már hiányozna... -
Z0mbi
senior tag
Nem tudom masok mire hasznaljak. En erre hasznalnam:
csak pressot fozunk. Merlegem szeretnem a talcara rakni ket pici cseszevel.
Automatikusan 0 zon es az elso csepp utan kezdjen merno grammot es idot
Van aki tovabb megy es ezeket elmenti a merleg es recepteket gyart/jegyez meg. En ezzel nem akarok foglalkozni.
sima 5000ft os merleg erre alkalmatlan. De arra is hogy barmely sarkara/pontjara raksz sulyt ugyan azt mutassa.
0.1-0.2g egy presson mas izt ad. Ennyi. -
kisati748
csendes tag
Üdv!
Iberital Challenge, ha valakit érdekel. [link] -
PeterAgos
csendes tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni: erdélyi barátaim szeretnének valami elfogadható,, üzletben vásárolható kávéra átállni. Én sajna csak a kézműves kávékat ismergetem, de korábban olvastam hozzászólásokban, hogy egy-egy bolti szemes is egészen elfogadható. Arrafelé nincs kézműves, de van Lidl, stb. Azt már mondtam nekik, hogy a pörkölési/jótállás időre figyeljenek, de nem tudtam konkrét márkát mondani. Előre is köszönöm a segítséget.
-
envagyok
veterán
AEG Cafamosa (Jura e50)-hoz keresek vízlágyítót.
Van tippetek, hol érdemes rendelni, venni? -
-
Toobee
veterán
válasz
adriankoooo
üzenetére
Csúszik a hang. Nálatok is?
-
adriankoooo
senior tag
Kávékalmár - Én vagyok itt M2, aki lemaradt volna.
-
vicces1
aktív tag
Daráló podcast, Nov. 10. - "paraszt ferment"
33:20-nál
avagy
"- Gondolatok közepes vagy gyenge minőségű kávék fermentálásáról" -
mismis
csendes újonc
Én most Nestvizet használok: desztvíz és Nestlé Vera 1:1 keveréke. Ízre nem rossz. Csak mert annyiféle oldatot kellett mostanában csinálnom pl. vízkőmentesítéshez, zsírtalanításhoz, hogy még nem jutottam el a sózásig...
-
soldier2
őstag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Megoszlanak a vélemények, van aki az első csepptől, van aki a pumpa indítástól számítja az időt. Az igazság, hogy a specialty beköszöntével gyakorlatilag ment a kukába a 30s szabály, meg kell keresni minden kávénál az optimumot, és mindig onnan indulni.
Z0mbi: ha nem a telefonos stoppert használod, hanem a mérlegen van stopper, akkor sokkal ritkábban nyomsz mellé, és ha van némi mechanikus visszajelzés is mint az én mérlegemen (AVX) akkor még könnyebb.
Új kávébeszerzés: ma megjött a Fekete bárányos "citromjézus" (
Jesus lemon... Jesus Lemus Leon - aki nem ismerné, ez az elérhető árú fermentált kávé). Első próba eléggé mellément, 3 baron jött le 30g (14g-ból) 30s alatt, de így is semmi korábbihoz fogható ízvilágot produkált. Már csak a különlegessége miatt is megér egy rendelést amíg van raktáron. -
Peti...(16v)
tag
M2-n Kávékalmár, most!
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
attol fugg mire gondolsz... ha eloaztatsz akkor van ertelme inditani pumpaval. De ha nem akkor bizony elso csepptol inditod a stoppert!
-
SoundON
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Aszta@va... ilyet még nem láttam

Nekem több dolog is eszembe jut:
-én tuti nem vegyészkednék pillepalackban, csakis üvegben
-a casmoban Lali úgy csinálja az oldatot a visszasózó gépükhöz hogy üveglombikban 80Cfokos vízbe dobja az adott sókat és ott hosszan elkeveri
-a recept milyenségébe nem mennék bele, de ez rengeteg só ennyi vízhez ahogy a többiek is írják -
maross
nagyúr
válasz
adriankoooo
üzenetére
magic, köszi!
a kis csopogtegos-tartaly aljaba volt benyomva a tisztitotu, az egesz kis csovet le lehetett tekerni vele, tenyleg tele volt vizkovel. Kitisztitottam, visszacsavartam es mar boldogan folyik a citromsavas viz
. -
maross
nagyúr
válasz
adriankoooo
üzenetére
citromsavas vizkotelenitesen kivul semmit nem probaltam, de mindjart ranezek, koszi a tippet.
-
vicces1
aktív tag
-
otamas
csendes tag
Sziasztok. Ha valakinek lenne esetleg egy eladó 18g-s VST szűrője (GC naked-be tenném, perem nélküliben gondolkodom), jelezze nekem

-
maross
nagyúr
Van egy dolce gustos kapszulás gépem (krups 350b) ami utóbbi 6 hónapban kb egy hétig volt használva, és már akkor is nyögve adta a kávét. Most víz se folyik át rajta, csak pár csepp. Tudok vele valamit csinálni? A citromsavas víz se csinál semmit, gondolom az csak akkor lenne jó, ha átfolyna a rendszeren.
-
jana86
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ahogy Bazsee is írja, valószínűleg túltelített a pufferoldat. Én Rao receptje szerint (aminek kb. feleennyi a töménysége) 6,5g keserűsót és 4,5 g szóda-bikarbónát keverek 1 liter vízbe pufferoldatnak. Aztán ezt 100-szorosan hígítom (25 ml-t adok a 2,5l-es tartályhoz).
Próbáld mondjuk 5x hígabbra keverni a pufferoldatod, tehát ne 25g, hanem csak 5g keserűsót tegyél az 500g pufferoldatba (ugyanígy szóda-bikarbónából is csak a 12,9/5g-ot)! És ebből akkor 5x annyit, tehát 5x3,5g=17,5 g-ot adj az 1l kész vízhez! A végeredmény ugyanaz lesz, de a pufferoldat nem lesz túltelített.
-
soldier2
őstag
Fotót most nem tudok de a dolog egyszerűbb mint gondolnád. Kell hozzá két szem, idegrendszer és némi harántcsíkolt izom. Amint a szem érzékeli, hogy csöppen a kávé az idegrendszer segítségével parancsot ad az izomnak, hogy nyomja meg a gombot a stopperen. Majd a végén a folyamat megismétlődik, a folyamat leáll.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az egész rendszer meg igényes bőrcsomagolásban természetesen. -
soldier2
őstag
Én sem találtam ilyen eszközt, ezért egy kettős biooptikai szenzorból, némi mikroamperes vezetőből és egy pár polipetid alapú effektorból legóztam össze egyet. Egyelőre tökéletesen működik, bár kétségtelen, hogy az unokáim vsz nem fogják használni, de remélhetőleg engem kiszolgál. Otthonra megfelel, zöldek számára külön előny, hogy biológiai úton lebomlik az egész ha már nem lesz szükség rá.
Szzs. Én is ezt (legalábbis tőled van a recept) használom, nálam feloldódott, hűtőben sem csapódik ki.
-
sz.zs.
őstag
válasz
jana86
üzenetére
Én még ezt a receptet használom:
I used 12.9g Baking Soda and 25g Epsom salts dissolved in 500g of DI water. This was my concentrate.
I added 3.5g of the concentrate to another 1L of DI water.
Tehát keserűsó és szódabikarbóna van ebben a törzs.oldatban
Hogy melyik az amelyik kicsapódik, vagy éppen fel sem oldódik rendesen, azt nem tudom. -
Z0mbi
senior tag
Heyho,
Sajnos nekiszaladtam egy pofonnak mikor leesett hogy a Acaia Perl es Lunar nem csak csili villi funkciokban ter el hanem ami a legfontosabb lenne nekem az a funkcionalitas : az egyik gep talcajara keszult a masik meg boszme es filterezos sztorikhoz.
Epp hogy lenyeltem a pirulat hogy 55 ropit ki kell kohogjek azert hogy az elso csepptol merje az idot a merlek - jott a pofon

A kerdesem nem az Acaia rol szol hanem arrol hogy milyen B terv letezik ami elindit egy timer-t az elso cseppnel es kb 10x10cm (magassagra se art ha 2 cm nel nem vastagabb) A vizzallosag annyira nem hoz lazba, a brew ratio loggolasa es hasonlo extrak sem.
az 50k az meg rendben is lenne ha mukodik es jo.Ha minden kotel szakad akkor epitek egy optoerzekelos triggert ami majd indit egy szamlalot...kb 800ft os alkatreszbol es hozzakotok egy megbizhato kis merleget

Koszi
Z -
Bazsee71
őstag
Ez a keserűsó? Nálam még nem volt ilyen.
-
sz.zs.
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Én ezt az állást Gaggiához írtam.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Basszus, ez tényleg Cinco volt. Kár volt megnéznem az árát.
Én is váltanám a kínait, a Cinconak nagyon bejövős a mérete.sz.zs: nekem pont egy fordulattal van alatta. Ez ilyen, Kinu is megválaszolta ma, hogy "Please test the grinder during an espresso shot...if the extraction is ok, grinder work perfect."
Egy félelmem van, hogy így nem sok mozgásterem van, ha kopik majd a kés. Majd még a Gaggiával kéne tesztelnem, mert oda finomabb őrlemény kell az tuti. Flairhez, kicsit rögösebb. 1.4.5-1.5-nél jó vagyok /16g. -
Alg
veterán
válasz
Bazsee71
üzenetére
Pff en Amazonrol vettem 10 euroert, 100gr-ig mer, tarazhato, nagyon pici. Graef talcajara is siman befer, mondjuk portafiltert mar nem tudom megtamasztani rajta de nem is szukseges nekem. Nem neztem mondjuk meg kalibralo sullyal, de ha 0.2 grammon belul van a pontossaga akkor boven jo.
Josh's MR1
-
Bazsee71
őstag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Ha nem sorozatban készülnek otthon az italok, vagy ha nem egy analitikai eszközre vágysz, illetve nem egy appot akarsz bűvölni minden kávékészítésnél, akkor szerintem perfekt kombó egy Beurer KS35 + mobil/ikeás stopper.
A Pearl S sajnos brutál nagy, pedig elég okos funkciói vannak, és az ára is mérsékelt a többihez képest. Nekem a Lunar lenne a befutó méret alapján, de még emészteni kell az árát. -
soldier2
őstag
Bizony. Amikor én kezdtem kávézni (ami nem is volt annyira régen) még a narancs Baby Primo volt a sztár. Ha valaki talált egy jó állapotút örült mint majom a farkának. Új idők, új szelek...
Steelcowboy: Hariom volt 3-4 évet bírta (15k-ért többet vártam volna). Most AVX van. A filléres kínai csodák is kellően pontosak a kávézáshoz, nem gyémántport mérünk.
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Mikor ott jártam karácsony előtt, Gábor azt mondta, az a pici mérleg, amit használt, a Cinco nevű, évfordulóra kiadott Acaia volt. Te már láttál Pyxis-t is ott? Egyébként nem hiszem, hogy sok különbség lehet a kettő között...
Ha netán találsz valami olcsó beszerzési forrást, engem is érdekelne Acaia mérleg.
De tényleg, mit érdemes venni? Oké, az Acaia az egyik legpontosabb, de az alatt nincs élet? Ha nem felsőpolcos (kávés)mérlegben gondolkozik az ember, mi jöhet számításba? Leváltanám a pulton a kínait valami pontosabbra, precízebbre. Felicita nem játszik. A Beurer-t sokan dicséritek, de nem mér időt, nem kimondott kávés mérleg. Szóval nem tudom, mit érdemes? Brewista, Hario, esetleg más?
-
vicces1
aktív tag
Egy újabb Gwilym Davies hasznos.
Tök szép angolsággal beszél, még én is megértem a lényeget.
-
válasz
macmelon
üzenetére
A harmadik kép(katt) a termékről mindent elmond.
-
bl4ze
veterán
válasz
adriankoooo
üzenetére
Viccből írtam, nem komolyan. Azért voltak ott a szmájlik
Bocs
-
adriankoooo
senior tag
Ő nem, ez egy másik cég. Szerencsére probléma nélkül küldenek másikat helyette.
Ebből meg majd készül valami más... Kalmáros csésze nem volt, pedig szerettem volna azt is. 
Most jut eszembe, hogy milyen szexi kis mérleget használ Gábor. Pyxis. Nincs ez ócsóba?
-
bl4ze
veterán
válasz
adriankoooo
üzenetére
Kávékalmár törött illy csészéket postázgat ?
SORRY....
-
-
szerintem "zsákutca" a konvex tamper, úgy értem, megoldás egy nem létező problémára, nem kérte senki...
tamperből fragola-féle v2 kell, azóta azt is elfelejtettem, hogy ez az egész valaha téma volt. tényleg. ez meg egy jó termék ismérve, miszerint megold egy problémát, ami megszűnik probléma lenni.
-
-
-
iatti
aktív tag
megvolt a próba a polírozott ék alakúval. így már nem tapad rá a kávé.
szerintem homogénebb a felület vele,mint a négyágúval.ott volt a közepén egy kb 1cm "különálló" kör. -
-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Synology NAS
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Sweet.tv - internetes TV
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- Gumi és felni topik
- CES 2026: nevet váltanak a gyorsabb WD SSD-k
- Hálózati / IP kamera
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Igaz időt nem mér.
(1xfullszett, 1x kapszula aztán meg "full bullshit")

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én is váltanám a kínait, a Cinconak nagyon bejövős a mérete.

szerintem homogénebb a felület vele,mint a négyágúval.ott volt a közepén egy kb 1cm "különálló" kör.