- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autós kamerák
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Apple MacBook
- Házimozi belépő szinten
- Nagyon is lát fantáziát a Socket AM4-ben az ASRock
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Update
Egy MSI B150 Mortál lapocska kezelés után...
Ami érdekes... Tpm az ugye nincs ... win 11 25H2-öt sem érdekli hogy van e
-
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Érdekes... a legújabb xtu nekem se ment... valószínű az procihoz van kötve
-
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Engedte húzni a procit bios-ból?
-
Csináltam most egy hasonlót. H110 és a nagyobb tesó i3 8350k
-
Szep munka! TPM 1.2 chip is van amugy ebben a lapban, vagy van ra mod,hogy felhekkeld?
-
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Úgy műxik ahogy egy h/b-s lapban kell
Lehet ennek a lapnak a sajátossága... mint irtam a biosban sincs az a funkció hogy a szorzót lehessen állítgatni
Mind1 ...van egy b250-es lapom... ha nem viszik el lehet elöszedem és abban is megnézem...csak abban nem foglalatban van a bios így nem akarom 5* le/fel forrasztagatni... tapasztalataim szerint az ic nem díjazza ha túl sokat van melengetve
-
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nálam nem megy a tuning
Kipróbáltam 4 "me"-t.. (csak kikapcsolva indul a lap)
I3-8100 és i7-6700k-val is probáltam
A 7 es xtu nem is látja a procit a 6-ossal /sem egyébb progival se...
Mekkora flash lett volna ha h-s/b-s lapban meg lehetne oldalni a szorzólock-ot... -
Mindig öröm ilyen mókolásokat olvasni.
Le a kalappal a türelmetek előtt.Már csak ameddig az ember a szükséges infónak utánajár is idő, aztán jönnek a "kézimunkával" való vesződés.
Egyszer talán lesz hozzá türelmem és időm, hogy ilyenekkel bíbelődjek, addig marad ezen írások olvasása!
-
H110-ben windows alatt intel xtu-val lehetett húzni. Corp Me volt de asszem disabledre rakva. Szorzózár csak procitól függ, coffeetime esetén minden lap Z-ként viselkedik de legtöbbször csak Windows alatt tudod húzni.
Qtj1 ment 5200-on is viszont tesztekben tdp limit visszafogta. Nyilván h110 valami 85w vagy meddig jó max. H170 gondolom többet bír.
-
ricsi99
addikt
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Ha nem csináltál még ilyet ,akkor szerintem először szerett bármi procit és azon gyakorolj. Én a melegítéshez használt hőálló maszkoló szallagot használom... de hosszu és sűrű anyázás van közben , mert az elmélet jó... gyakorlatban azonban nem egyszerű olyan pici darabot felragasztani
... ezen felül gyártó /széljárás függő hogy megy e... 10 lapból nekem 2-3 amit igy meg tudtam csinálni... olyan is van pl hogy 9400 nem megy... 8500 meg igen .. vagy fordítva... proci stepping is számíthat
MasterDeeJay
Tudsz egy linket adni ahol H170-ben nyitott a szorzózár? Vagy konkrétan melyik Me és ki vagy be van kapcsolva? -
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
"Szigetelés kellett csak, ahhoz a régi LGA771/775 adapterekből vadgostam le olyan öntapadós fóliát."
Kaptonszalag?
-
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Én megpróbáltam 9400F-el (MSI lap, csak két pin izolálás kell), de nem működött, bár hozzáteszem nekem eleve összekuszált pin-es lap volt az alap amiben viszont a kínai meg működik szépen. Aztán lehet a coffeetime-ba csesztem el valamit és nem a pinekkel.
Szigetelés kellett csak, ahhoz a régi LGA771/775 adapterekből vadgostam le olyan öntapadós fóliát. Összekötni háát nem is tudom mivel csinálnám.
Szóval jobb és szerintem érdekesebb egy kínai mobilproci vagy xeon. Van haswell I7-4980HQ (25eft nem kevés mondjuk de L4 cache is van benne) és broadwell is ilyen adapteres régebbi lapokhoz, messze olcsóbb meg elérhetőbb is.
Van ilyesmi igazából mindenféle foglalatúba is 12, 13 is. [link] -
ergoGnomik
aktív tag
-
Nem fontos.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem 8. alá kellett

-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Z370-et tavaly örültem, hogy valami 20?25? körül találtam

-
~20eft egy i7-nek megfelelő kínai adapteres proci, annál semmit nem kell alakítani. (QQLT ~8700K) Szerintem az jó választás. Lapból meg igazából a tuning miatt kell csak jót venni. Nekem 5eft volt a félhibás Z170-es amit használok szervernek. De igazán 10-15eft között adnék ki max ilyen régi lapokra 300-as meg alig van aprón, illetve i7 sincs nagyon 20eft körül vagy ritkán.
-
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Az összekötést, ha jól értem, puha garfitcerkával, a szigetelést pl. leragasztani? Vagy lakk?
-
ricsi99
addikt
válasz
ergoGnomik
üzenetére
I5-i7 en kell variálni.. de ez gyártó /chipet /széljárás függő
I3 az 1-1 ben megy bele... ha a gyártó nem tesz keresztbe (nem használt lábak fölre kötése)... kb 5 lapból 1... beleteszed a procit és meg se nyikkan... amelyiken fölpörögnek a ventik azzal érdemes biost lefrissiteni és megy gond nélkül
Gyakorlat nélkül nem érdemes matatni a proci hátulján/foglalatban.. mert rögtön 1/2 téglát lehet a lapból csinálni... egy 370-470 es lap se drága... akinek van lóvéja i7 re az vagyen hozzá való lapot is -
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Nem csináltam meg de ez szerint kell.
-
ergoGnomik
aktív tag
Engem az a mozzanat érdekelne, amit a coffeetime leírás említ, te kihagytad, MDJ pedig azt írta róla, hogy ő inkább azzal nem küzdene: a processzor "átalakítása". Az alaplap gyártójától függően néhány lábat szigetelni kell, hogy ne érintkezzen a foglalattal, másokat össze kell kötni, mert az alaplapon "vakon" van. Na, ezt a részét hogyan csináltad? Erről egy videó nagyon érdekes lenne.
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Olvastam annó a te módosításod a Xeon-os topicban

Csak én nem költök rá ennyit
Me-t frissítettem /le is tiltottam /engedélyeztem... mind1 volt. Van i7-6700k-s procim is ,de meg sem jelent a szorzó állítgató menü
+ban... de azt inkább eladom... még szórakozok kicsit aztán feldobom a HA -ra
Következő projekt ,ha lessz idöm a hpz800-as gépecske +nvme mód lessz... csak a hp workstation bios nem egyszerű
-
koby11h
őstag
Nem semmi!
-
Fasza megoldás
-
Grat!
Hozzáteszem DDR3 támogatás egészen a 10-gen ig megvolt (Comet Lake). Azok utániakról nincs infóm.
Nálam i9 10980HK megy Z170-es lapban játékszervernek.

Érdemes még megemlíteni hogy a coffee time mod-nál ha az ME is módosítva van akkor nem szükséges Z lap a tuningoz azaz egy sima H110-ben is lehet K-t vagy akár milyen unlocked procit húzni valamint Xeonok is működnek bennük bár azoknál csak a ramtuning megy.
Asztaliaknál sokáig megmaradt a DDR3, ennek az volt az oka hogy skylake az alapja az összes procinak 6-7-8-9-10.genig és magát az IMC-t jelentősen nem módosították bár alapból már induláskor jól sikerült. 11-gen volt már az ami eltért és valószínűleg az már tényleg DDR4 only.
Chipsetnek meg ahogy nálad is látszik semmi köze sincs a procihoz bizonyos feltételek mellett, csak egy DMI porton lógó eszköz, lehetne H81 vagy x299-is akár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5330 /i5-1245u/16GB/256GB SSD/13.3" FHD laptop
- HP Omen 15 ( i7 6th, 8 GB, 240 SSD, 4GB Gef960) AkciÓÓ!
- Logitech MX Keys Mini for Mac - német - bontatlan
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +32GB DDR5 kit +ASROCK Z890 PRO-A! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 10GB OC GDDR6X 320bit LHR dobozos, 1 tulajos, 2027.07.04-ig gari
- 27% - Konfiguráció G5905 / RX580 / H510 / 16GB 2666Mhz / 1TB SSD / 500W
- iPhone X 64Gb akku 100%
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30% : UPDATE! 03.13!
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest