Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Becenick
üzenetére
Egyébként IMS felsőszűrővel jóval engedékenyebb a szemcsemérettel, lassabb a lefolyás, könnyebben fanyar lesz a kávé, de nem akad el. A gyári felsőszűrő durvább őrleménnyel tényleg megbízható, de nem nagyon találok olcsó őrlőt ami jól csinálja a durva őrleményt, szerintem valami fém síktárcsás nagy őrlő tudhat ilyet. Egységes, szemcsés őrleményt.
-
verti1
tag
válasz
Becenick
üzenetére
Nem kell brutálisan finomra, annyira kell finomra amennyire lehet, ahogy Sic.Transit is írta feljebb. Minden kávénál meg kell találnod ezt a pontot. Ha túl finom akkor gyorsan jön le és több helyen megreped a pogi. Persze ez a véglet, így lehet a maximumot kihozni. Lehet úgy is állítani az őrlőt, hogy kb. minden kávéhoz jó legyen. Olyasmi méret mint a bolti tégla. Valamint figyelj arra is ha ilyen gondosan előkészíted akkor óvatosan tekerd össze és ne vágjad hozzá a tűzhelyhez.
-
-
-
verti1
tag
Bármilyen kotyeszről is legyen szó nagyon fontos az előkészítés. Mivel a víznyomás tömörít ügyelni kell az egyenletes eloszlásra a kosárban. Szépen egyenletesen eloszlatva kell feltölteni a kosarat. Ahogy többen is írták, nem szabad tömöríteni, csak lehúzni a tetejét egy késsel. A szemcse méretet pedig a legfinomabbra kell beállítani amennyire lehet. Azt a pontot kell megtalálni ahol még szépen, egyenletesen átfolyik rajta a víz. Ha túl finom akkor széttöri a pogit a víznyomás, becsatornásodik.
-
mismis
csendes újonc
válasz
yazoo1
üzenetére
Kedves Yazoo1! Sajnálom, hogy ilyen könnyen „elhúzódik az agyad”, és nem tűnt fel neked, hogy régen nem a konkrét őrlővásárlásról van szó. Ha az ember komolyan érdeklődik egy téma után (netántán szenvedélyesen), akkor ez az érdeklődés nem merül ki abban, hogy meghallgatja az okosok már kikristályosodott összefoglalóit és tanácsait, hanem a részletekre is kíváncsi. Bízik a válaszokban, mert mondjuk abból indul ki, hogy a tudás bitokosai szeretnek teret kapni a tudás átadására és megcsillogtatására. Nem kizsákmányolni akar, hanem abban a reményben is kérdez, hogy egy napon ő is képes lesz viszonozni a kapott segítséget.
Aztán meg a fórumozók időtöltésre is használják a fórumot, és szerettem volna ezt szórakoztatóbbá tenni azzal, hogy felvállaltam a bohóc szerepét. Érdekes, hogy kevesen vették a lapot, pedig a kérdések sarkításával (pl. a 250 g/sec kapacitás, 30 g/nap igény), ezt szerettem volna egyértelművé tenni.
Persze akkor baj van, ha a kérdező visszaél a válaszadók türelmével. Ezt számos módon lehet jelezni,
elmaradó válasszal, kulturált és kulturálatlan beszólásokkal. És bele is lehet rúgni a bohócba, ahogy most történt.
Mindenesetre én veszem a lapot, és most elköszönök tőletek. Köszönök minden azoknak, akik nem sajnálták az időt a kérdéseimre. -
soldier2
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Mást nem kell szerintem. Jól összeszedted. Remélem majd a dokid is így gondolja (van amelyik a tájékozott beteget szereti, de akad olyan is szép számmal aki legszívesebben csak bólogató kutyát kezelne
)Salvus víz inhalálás: max a hurutot oldja, hiszen nem jut le oda ahol a felmaródás van (nyelőcső/gyomor határ). Az Ádámcsutkád felső részénél nyílik a légút, és inhalálásnál a gyomor felé reflexesen zár a rendszer (nyelésnél meg fordítva, hiszen egy szem borsó a gyomorban bár kevés, de a tüdőben igencsak sok tud lenni)
-
mgy
senior tag
Ha már téma volt a stopperes mérleg pár napja, nem érdekel valakit egy új alis?
Most érkezett, nem is értettem elsőre mi ez a batár csomag.
Nem figyeltem vásárláskor a leírásra, ez nekem nagyon nagy. Odaadom annyiért, amennyibe került, észak bp-i személyes átvételt preferálnám, esetleg mehet csomagautomatába is.
-
Holnap kell visszamennem a Gasztro dokihoz.
Mikulás után megnézte a gyomromat, kissé gyulladt gyomornyálkahártya(vett 2 db mintát), meg a torkom alsó harmada is gyulladt, meg lazán záródó gyomor felső nyílás. Rabeman(pp gátló, könnyű vacsi előtt 30 perccel kell bevennem)-t kaptam meg Venter (2x1). Ha jól emlékszem, a doki 1. fokú refluxot mondott nekem és, ha odafigyelek szinten lehet tartani. Mutatom a lelteket a háziorvosnak, köszöntött a 21. századi népbetegségben... Reggelente ittam 2 dl Salvus vizet, kortyonként, ezt idén elhagytam, nagy változást nem tapasztaltam, meg inhalálok a Salvus vízzel, hogy oldja a torkomról.Karácsonyra rendben lett a gyomrom és azóta is jól vagyok.
A dokitól a kávéra, meg az itt ajánlott Optacid(katt) és a Apo-famotidin(katt) (ezt szedtem míg el nem jutottam a dokihoz, mert ez volt itthon; kérdezte is a gasztro doki, hogy a házidoki írta fel? Nem.) gyógyszerekre akarok majd rákérdezni, mást kell szerintetek megbeszélnem vele? Meg a szövettani eredményeket megbeszéljük.
Azon a piros SJ gondolkozom, de inkább várok egy fragola által beszabályozott felbukkanására.

-
Z0mbi
senior tag
Joreggelt,
Esetleg nincs vkinek termofiltere silvia hoz? (BP vagy kornyeken)
Nem igazan akarok epiteni egyet. Nem is akarok vele tokolni sokat csak kivancsi vagyok a kifolyo vs pid homersekletre (bojlerben). De ha valaki megmondja az is jo nekem. (ha linearisan valtozik ha nem - egy viszonyitas jo lenne)Danke
-
soldier2
őstag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Mini Mill+víz a jelölésig+kávé szemre ami belefér (a fölösleget nem belekocogtatom, tömködöm hanem lehúzom egy késsel a kukába) és a melegítés lehet kemping palack túrán vagy villanyrezsó az eredmény majdnem ugyanaz. Gond csak akkor van, ha túl finomra állítom a darálót, de ezt már írtam...
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz
Becenick
üzenetére
A kotyogó sem egy stabil eszköz (a Brikka meg kifejezetten nem az a súlyszeleppel), de ha méred a vized (grammra), méred a kávét (szintén), elég jó őrlőt használsz (a Mini Mill távolról sem az), és valahogy beszabályozod a lángot (én pl. fixen a legkiseeb rózsa minimál álláson) akkor lehet vele jó eredményt elérni. Anélkül meg igen, amit írsz, egyszer így-egyszer úgy.
-
Becenick
tag
válasz
Tomi_Sci
üzenetére
Jó tudni. Akkor ezek szerint már nincs difi, hogy "lyukas a teteje" vagy üveg :) állítólag ez utóbbi volt az ismérve az olasznak.
Nyomkodni nem szoktam amúgy. Simán kocogtatom, aztán kb szintbe húzom a kávét a pereméig. Szobahőmérsékletű vízzel nem próbáltam, de így is azt éreztem, hogy lassan indult a folyamat.
Kb 7-8 főzés után jön 1 amikor elindul a kávé minden szép és jó, aztán kapkodva csuknom kell a fedelét mielőtt szanaszét köpi a tűzhelyet. Pedig még bőven van benne víz.
Azért próbálkozgatok. Hátha idővel 10/10 lesz nekem is a ráta. ;) -
Peti...(16v)
tag
-
RBJ
addikt
Kérdeznék egy laikus kérdést. A GC pro ba lenne a szivattyú előtt vagy a rendszerbe valamiféle szűrő.
Csak azért kérdezem mert a mai nap egy gondolattól vezérelve mondom kiöblítem a tartályát.
Erre mit láttok. Tele az egész tartály apró kávé porral szálló darálattal.
Mivel a graef em a kv főző melett van 20-30 cm re kv daráláskor van egy kis finom kv por szálldogálás ahogy megfigyeltem. De azt nem gondoltam volna, hogy a víztartályba betalál. Innen kezdve ki tudja mennyi került be a gépbe.
Valaki járt már így? -
Becenick
tag
válasz
üzenetére
Ez baromira nem hangzik jól. :( Moka expresst használok.
Ezzel a sikerességi ráta magasabb, de amikor nem jön össze, akkor nem tudom megmagyarázni az okát. :( Ebből meg nem lehet tanulni, hogy milyen hibát ne kövessek el a jövőben.
Viszont terveztem vásárolni Brikkát, mert nagyon jókat hallottam róla. Ez most meglepett. Azt hallottam van belőle román gyártású és olasz is. Mivel ismerős járkál ki olaszba alkalmanként, gondoltam szólok neki, hogy hozzon, de most elbizonytalanodtam ...
A darálóval kapcsolatban nekem is van annyi rossz tapasztalatom, hogy az áttetsző műanyag a tetején tényleg hajlamos a morzsolódásra. Nyilván akkor ha nem figyel oda az ember, de attól ez még szerintem elég gáz az árához viszonyítva... -
Bazsee71
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Elvileg mindegy, hogy melyik receptet használod, a különbség annyi, hogy ha a mostaniból kevered, akkor amennyi a hozzáadott oldat, annyi ppm az az összetevő.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
Tomi_Sci
üzenetére
Srácok: nem írta, hogy Brikkája van, csak annyit, hogy Bialetti kotyogós. Mivel ez két eltérő út, először tisztázni kéne, hogy Brikka vagy sem?!
Más: víz téma. Pár éve itteni ajánlásra a BH Hendon receptje szerint keverek magnéziumot a Nordához. Az akkori leírás szerint 24 grammot kell a Mg oldatból 1 liter vízhez keverni, most viszont ránéztem az oldalra és 99,9 grammot ír. Kiderült, hogy újraszámolták a recepteket és júliusban frissítették a számokat. Csak azért szólok, hátha nem csak én maradtam le erről...
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
Becenick
üzenetére
Nekem olasz Brikkám van, IMS szűrővel, gyári tömítéssel (tehát nem az IMS átlátszó). Minden mosás után szétszedem és elmosom, a kávét mérem, CM802-vel vagy tuningolt Skertonnal őrlök, általában friss Pacific kávéval megy, és hideg Nordával indítok. A főzés elején a súlyszelepet megemelgetem, hogy biztosan szabadon mozog-e.
10/10 sikerességi ráta

-
soldier2
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Szoktak,deén pl nem kaptam. Kezdetben jó volt anélkül is, aztán ahogy elkezdtük használni kifogytunk a fokozatokból. A szerviz nem postázza, bekellett fáradni érte (szerencsére egyik kollégának útba esik), de semmi különleges nem volt bennük, tuti kapsz egy csavarboltban fillérekért ha megvan a méret.
Bencenick: Brikkába én sem grammozok, Mini mill-el őrlök "szemre" és eléggé konzisztens a végeredmény (többnyire Paljoc kávéival). Gondom akkor volt, amikor túl finomra őröltem, és körben eljött a kávé mellett a víz. Volt, hogy a kávét át sem áztatta. Próbálj kicsit durvábbra őrölni, hátha segít. Az őrleményt a nagyobb darabok miatt érezheted most is durvának, de ha sok benne a porszerű szemcse akkor okozhat problémát).
konzumpro: nálam a HG-1 alufóliával van tuningolva, a Hariohoz lehet elég a celux is
-
-
törölt tag
válasz
Becenick
üzenetére
Lehet hogy nem kell. Meg panaszkodnak is a műanyagdarabok miatt...
Nekem is ilyen a Brikka, minden ötödik sikerül. Teljesen kiszámíthatatlan. Mindent mérni kell, előre forralni nem szabad ha súlyszeleppel használod, aztán így kell kitapasztalni a megfelelő lángot, hőfokot, akkor lesz jó. (Minden ötödik.) -
Dare2Live
félisten
CM702höz alátétet szoktak adni? Kibontás után kb 25ös fokozat kell az eszpresszó finomsághoz.
-
mismis
csendes újonc
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Én azt a Mininek véltem a képen... bár a kapcsolója tényleg nem stimmel. De a SJ talpmérete 42x 24. Az a 42 nagyon problémás.
-
törölt tag
válasz
Becenick
üzenetére
Hario mini tuningolva scotch szalaggal?
https://www.coffeebrewguides.com/hario-mini-mill-mod-guide/ -
Becenick
tag
válasz
soldier2
üzenetére
Bevallom nem szoktam kimérni a kávé mennyiségét gramra. Hario minivel őrlöm általában ugyanolyan finomságúra. Betartani azt szoktam, hogy forrás közeli vízzel töltöm és gázon melegítem platnival.
Az esetek többségében jól sikerül, de amikor nem, akkor nem tudom az okát. :) -
mismis
csendes újonc
-
kurtuzov
senior tag
Volt pénteken egy szabad délelőttöm Székesfehérváron, elnéztem a specialty.hu ajánlata alapján a Tele Èlettel Coffee and Brew Bárba
vicces1 kb egy éve írt róluk: [link]
Ami kicsit zavaró, hogy a fehérvári programgyűjtő oldal a http://www.teleelettel.hu/ az teljesen másról szól és még az ott listázott vendéglátóhelyek között sem található meg a kávézó.
Pedig még a logójuk is nagyon hasonlít az önkormányzati oldaléra, nem tudom milyen kapcsolat van köztük.
vicces1 által készített képen nem látszik, de a második kávét egy Eureka Mignon (talán manuale) őrli.
Én ez utóbbi őrlőből kaptam egy a Maran által pörkölt Ethiopia Suke Kebele nevű 91° C-on készített inkább ristretto mennyiséget (de nekem ez az intenzitás pont bejön).
Nem vagyok egy ízszakértő, de a levendula az határozottan érezhető benne és nem az íztechnikusok által megálmodott "mindenki értse hogy ez az, ami" aromásított otrombasággal, hanem a kellemes és odaillő derengéssel.
Mi több 10 eFt/kg áron kaptam kimérve is a kávéból!
Tele Èlettelben a Maran mellett még a Bagira pörköléseit is használják, illetve pörköltetnek saját maguknak is.
A két hetes pörkölés itthon is hozza az ízeket, finomabb őrlést és kicsit több mennyiséget igényel világos felé hajló árnyalatú babokkal, igaz nem annyira finomat, mint a Pedro William Mecizo.
-
Becenick
tag
Sziasztok!
Lehet rossz helyen teszem fel a kérdésem, de aktív topicot kerestem.
Kotyogós (Bialetti) tapasztalattal rendelkezők válasza érdekelne. Mi a fenétől van az, hogy kézi darálóval azonos szemcsemérettel, megközelítőleg azonos lánggal, azonos kávéból egyszer normálisan lefő a kávé úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva, máskor meg a kazán még félig tele, de köpköd / fröcsög szanaszét. A zömítésre gyanakszom, de már lövésem sincs. Nem kicsit bosszantó.
Aki tudja, sejti a választ, annak megköszönném a felvilágolást. :) -
törölt tag
válasz
Vangelis
üzenetére
Ízlések és pofonok különbözőek. Nekem nagyon tetszik, az évek során alig változott a termés, a legutóbbi talán kicsit nagyobb szemekből áll. Van egy jellegzetes illata, van aki szereti, van aki utálja.
Az átlagnál nagyobb a hőigénye és finomabb őrlést igényel, nem túl olajos, átlag automatában szinte lehetetlen jól beparaméterezni (citromlé marad), külön őrlővel - talán. -
mismis
csendes újonc
válasz
verti1
üzenetére
Fiúk, miért sürgettek? Tegnap óta itt van nálam egy cm702 kölcsönbe tavaszig, annyira nem hajt mos a tatár. Viktor ajánlatát már ismertem, és értékelem is, de más is be akar férni a konyhába, nem csak az őrlő.
Karbaőrlő Mazzer Minikkel bombázzatok.https://logout.hu/tema/kave_topic/hsz_88846-88846.html
-
válasz
bbsofficial
üzenetére
Mi simán Lidl-ös vízkőtelenítőt használunk a fateréknál. Azt csak feloldod langyos vízben, átfőződ, majd átfőzől még egy tank vizet és kész. A mi Nespresso gépünk pedig az itt is ajánlott Vera vízzel ment.
-
Vangelis
félisten
Vettem Lidl bio kv-t. Remélem tényleg finom.

-
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok!
Nespresso Mini vízkőtelenítésre jó megoldás a 6 dl víz (előírt mennyiség) és 60g citromsav? Vagy a 10%-os oldat túl tömény?
Köszi
-
mismis
csendes újonc
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy milyen menettömítést használtok a kifolyócsőr karra csavarozásához, hogy a megfelelő pozícióban álljon. Nekem itthon Tesaflex 53948 van, de ez csak alacsony hőmérsékleten használható. Az 53988 (elektromos) is csak 90 fokig. Kenderkócot nem lehet kapni.
-
verti1
tag
Flow profilt tud neked rajzolni ami presszónál talán nem annyira fontos mint a nyomás profil. Valamint tudod logolni az adatokat bluetooth-on keresztül. Elsősorban kényelmi dolog igen. Otthon mindenki döntse el magának, hogy megéri vagy sem. Egy kávézóban viszont nagyon hasznos dolog tud lenni.
-
-
verti1
tag
Nem is vettem annak.
A lényege ezeknek a mérlegeknek, hogy egybe vannak építve egy stopperrel. Különböző módokban tudod használni. Felrakod a mérleget a csepptálcára, rárakod a csészét, egy pillanat alatt tárázza magát és indítja az stoppert. A másik beállítással rárakod a csészét, tárázza magát és az első cseppnél indítja az órát. De vannak manuál módok is. Okos mérlegek. Van amelyiknek van Bluetooth kapcsolata és különböző appokkal használhatod. Ez egy extra dolog, nem lesz jobb tőle a kávéd csak max. egyszerűbb egy-két mozdulattal a dolgod. Egy kávézóban viszont a sok mozdulat idő ami pénz. Ezeknek a mérlegeknek a Rolls Royce-a az Acaia. Drága (nekünk), de kapsz egy aluminium házat, vízállóságot, beépített akkut, pontosságot, gyorsaságot. Ez alatt árban van még lefelé több hasonló készülék. -
ici169
csendes tag
Kávéőrőlő eladó, ha érdekel valakit:
[Hirdetés] -
weinmaker
őstag
Igaz nem mérleg, de legalább fincsi. Tegnap jött meg a Pacific új Rwanda kávéja. Ne kérdezzétek, hogy milyen eljárású, mert nem akarok hazudni, de bitang jó lett. Már bontáskor is minőségi csokoládé illata van. Persze ez nem csokis ízvilág, erőteljesen gyümölcsös (áfonya, szőlő), pici cukorral ananász is feljön. Kapucsínónak is ott van a szeren. Szóval érdemes bepróbálni, szerintem lesz majd teszten is nálunk.

-
mismis
csendes újonc
Ma kölcsönkapok egy hétvégi házban szolgáló cm702-őt, ami a jó időkig (április?) maradhat. Filtereshez van idomítva, de most majd bővül a repertoárja. Tehát nem kell kapkodnom az őrlővásárlással, ki tudok várni egy Mazzert. (Fő az optimizmus.)
-
verti1
tag
Nem gondolom, hogy ez mérleg elitizmus. Mint az élet minden területén itt is vannak végletek. Lehet mérni 3000 Ft-os ebay-es mérleggel és Acaia-val is. Persze van közte is pár lépcső. A funkciókat pedig mindenki döntse el, hogy mennyire fontosak neki és mennyit hajlandó kifizetni értük.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
vicces1
üzenetére
Tiszta sor. Mivel enyhe OCD m van ezert nekem kellenek ezek a dolgok amik felett ugy erzem kontollom van
es minel kevesebb legyen a valtozo.
En kettesevel veszem a kv t azert hogy mire belovom azutan ne kelljen mar allitgatni sokat. Persze nem mintha mar egy negyedkilos veget nem kellene igazitani mivel annyit veszit az olajokbol/nedvessegebol hogy az orlot utana kell allitani.Azert merek idot es grammot hogy minel kevesebb valtozom legyen.
Sajnos nem tartott soka mig rajottem hogy az otthon hobbikent presszo fozes konzisztensen jo minosegben az kvazi a lehetetlen hatarat surolja. De torekedni lehet efele. 10 bol 6 kb olyanra sikerul amit barkinek odamernek adni. a maradek 4 megy a lefolyoba
A merlegre egyebkent egy manualis stopper lesz a kv pulton (a pulttot amit kimondottan a gepeknek keszitettem
merthogy hobbiasztaloskodas is jatszik) -
vicces1
aktív tag
sok sikert az első csepp megérkezéséig ami indítja a mérlegen az idő múlását!
Nem akartam kötözködni, úgyhogy bocs, felejtsd el!
Mindenki azzal szórakozik amivel akar, nekem a 11usd -os mérleg több mint egy év után 0,1gr pontos minden sarkán külön mérve, 1,2gr súllyal mérve, de ha nem lenne az se zavarna.
Az már jobban zavarna, ha pragmatikusan be kellene tartanom, hogy 25mp/36-38gr/18gr.
Ennek úgy van értelme, ha egy kávázóban reggel belövik az adott kávét az őrlőt, ipari gépet ami időre adja az adagot, shotot. Aztán egész nap tolják vele kiló szám.
Otthon szerintem a napi 1-2-3-4 adagra, ráadásul kávét váltva ez nem igazán jó.
Akár 1 nap alatt is változik a kofi, még az adagonként fagyasztott is sokszor, meg a sok környezeti tényező, páratartalom, helyiség hőmérséklet, légnyomás, ózonjuk, mittudomén használt víz, pumpa éppen gyengélkedik, stb.Szóval nem működnek stabilan a sémák, ezt szerintem itt folyamatosan mindenki tapasztalja.
Volt olyan, hogy 40gr fölé nem engedtem egy P&Y Abysin moccat, aztán az vége felé elengedtem és ott jöttek a legfinomabb ízek, bőven 40mp körül.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Többi holnap kiderül.
)
Nem figyeltem vásárláskor a leírásra, ez nekem nagyon nagy. Odaadom annyiért, amennyibe került, észak bp-i személyes átvételt preferálnám, esetleg mehet csomagautomatába is.

Persze, tudom, hogy van ahonnan lehet olcsóbban is, de a nagy átlagra ez nem igaz.