- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Növelhetik VGA-nk túlélési esélyeit az ASRock tápjai
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi és Hifi kábelezés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Rámentem a szerkesztésre, írtam egy wall of text-et, aztán látom, hogy lejárt az idő, szóval itt a folytatás:
...
Ezzel most itt elleszek egy darabig, aztán várom szeretettel a következő régiót a következő adag gyártási sajátossággal, mert végsősoron az fogja életben tartani a gyártás érdekességét, hogy mindig újra kell kezdeni valami miatt és mindig kicsit másak a játékszabályok.-
Wuling városa amúgy nagyon tetszik. Elkápráztat, hogy tudom a valóságban senki nem próbálna már hasonlót építeni, mert az ha valami szép az nem termel hasznot.
Illetve jó ez a pálcás-szögletes design, amivel tettek egy csavart a hagyományos kínai építészetoi stílusra. De úgy általánosságban az egész játék neo-brutalista - neo-futurista stílusa (amit ugye kiegészít és élénkít a természet zöldje) is bejön. De az indusztriális üzemek vagy a mad max-es tákolmányoknak vagy akár akatasztrófák után visszamaradt törmelékes-lepusztult-elhagyatott részeknek is van egy hangulata. De akkor már a quarry terület kinézetét is had dícsérjem, azéárt a homokkőből kivágott pálya sem volt egy rossz ötlet és erős kontrasztot ad az összes többi területhez képest.A karakterdizájn stílusa is nagyon kellemes és érdekes. Főleg a tacticool és a futurisztikus-elegáns ágak tetszenek. De mondjuk ott van Ardashir fantasy-arisztokrata dizájnja is, ami szintén kiváló. Rengeteg potenciált láátok már most a játékban ilyen tekintetben is.

Van sok borzasztó ronda fegyver, de van pár szép is. Arclight sig-je (Twelve Questions) pl a legszebb fegyverdizájn, amit életemben láttam.
-
Ez a játék most nekem nagyon betalált, régen voltam ennyire elégedett. Mehet a Portal 1-2, a Worldless és a Horizon zero dawn mellé, a kedvencek közé.

Nyilván 1-2 dologba én is bele tudok kötni, de azok számossága eltörpül mindamellett ami jó benne, így azokat figyelmen kívül hagyom.Ehhoz képest, hogy csak kipróbáltam... Már nem is tudom pontosan mi vett rá... Talán a yt videó, amiket láttam a karakterekről. Talán az, hogy van telegramon egy csatornacsalád (genshin wuwa hsr zzz) Zeta néven, aminek a zzz csoportját olvasgattam néha és láttam, hogy csináltak az endfieldnek is egyet.
Néha ott találja meg az ember, amire szüksége van, ahol nem is keresné. ¯\_(ツ)_/¯ -
emiki6
veterán
Na, így 65 óra tájékán sikerült az elérhető (wuling) story vgére érni.

Kezdődik a pénz felhalmozás gyárbővítésre, aztán egyszer csak lesz miből geart gyártani.
-
NvidiaRTX
őstag
Hiányolom a pózok választását a fotó módból, reméljük később raknak bele.

-
NvidiaRTX
őstag
117 óra és még itt nem is jártam.

-
Citrone39
tag
Én olyanra gondoltam, mint ami a Persona játékokban is van. Az egy abszolút megugorható léc, és nem rondít bele az egyébként elég jól megírt történetbe sem. Néha elmész valami eventre vele, van valami pár perces dialógus köztetek, ajándékozzátok egymást, esetleg csók is van köztetek , és kb ennyi.
Persze a Persona játékok nem frissülnek folyamatosan (kivéve a The Phantom X), de mindenesetre ebben is lehetne valami egyedit alkotni anélkül, hogy az korhatáros lenne. Ha pedig rajtad múlik, hogy kit választasz, akkor a shippelés ugyan úgy menne a neten, mint eddig. Az azonos neműekkel meg nem lehetne, így az MC neme sem kavarna bele.
Van amúgy egy koreai gacha játék a Steamen, abban lehet házasodni is velük, de már meg nem mondom mi a címe.

-
emiki6
veterán
válasz
Citrone39
üzenetére
Szerintem azért van, mert "vonzóbbak" azok a karakterek, akik nincsenek kapcsolatban, illetve szeretik nyitvahagyni az MC-vel a viszonyt, hogy bárkivel lehessen ship-elni. Plane, hogy ez nem igazi rpg, mint pl egy mass effect.
Az se segít, hogy az MC neme nem fix, hanem választható.Amúgy sok történetnek jót tesz, hogy romantikától független. Nehéz romantikát jól integrálni egy epikus történetbe.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Citrone39
üzenetére
Valszeg van köze hozzá mert ez olyan szinű bevételi forrás, hogy az állad leesik.
Amikor a YT videók arról szólnak, hogy 2000$-okat elszórnak benne csak, hogy meg legyen minden karakter.
Csávó is nagyba húzkodja a kart, elfogy neki a cucc a következő pillanatban 44000 kristálya van.Mi pénzek ezek te jó ég.
-
NvidiaRTX
őstag
Jó reggelt.
Amúgy én örülnék valami romcom-nak a játékban.
-
Citrone39
tag
-
NvidiaRTX
őstag
Jaj de kis Kawaii.
Na mára már befejeztem a képek posztolását.
-
NvidiaRTX
őstag
Wulf fegyója is kiesett végre.

-
NvidiaRTX
őstag
Ú ez vajon ki lehet??? Kit kapok?????
Üdv a csapatban.
(~37 pull volt) -
NvidiaRTX
őstag
Manga nem érdekel én csak animézek.
Én a sztori részét azért próbáltam elolvasgatni, de pl a mellék küldiket meg az SMS-ezést a karikkal rendszerint elkattintgattam.
Amúgy jópofa, hogy az operátorok próbálnak kommunikálni veled ilyen formában is, így nem tűnik annyira élettelennek a játék. -
Citrone39
tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
3 évad is van belőle, de nem szabad magasra lőni az elvárásokat. Mondjuk az utolsó 2 már sokkal jobb értékeléseket kapott.
Én tegnap építettem ki a 3. fajta aksit. Befontam a szemöldökömet, mire sikerült mindent optimalizálni rajta, de ettől függetlenül élvezem ezt a részét is a játéknak. Most a legjobb gyógyszer gyártásának fogok neki állni, hát az se lesz egy sétagalopp.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Citrone39
üzenetére
Jaaaaa hogy ebből van anime??? És ezt csak most mondjátok?
Akkor el is kezdem... ja nem mert félelmetes amikor már azt hinnéd na most kész a gyárad, akkor még órákat bele lehet ölni a finomhangolásokba stb.
Tehát reggel óta csak a gyáraim mókolásával foglalatoskodtam.
Most raktam össze az első Kannás Citrom (A) részleget.
Nem tudom megéri-e, eddig az SC Vally Battery-ból tartottam fent magam.
Ti mit gyártotok? -
Citrone39
tag
Szembejött velem ez a loreal foglalkozó videó, ez alapján pedig még számíthatunk jó pár drámai történetre: Engem az elejétől kezdve érdekel, hogy mi történt a Rhodes Island tagjaival. Annak ellenére, hogy nem játszottam az első Arknightsal, és a belőle készült animét is dobtam 4 rész után (bár most már adni fogok annak is még egy esélyt). Meg fura, hogy jelenleg is fut annak a története, de mi itt már annak a végét játszuk. Warfarin pedig nagy eséllyel ebben a játékban is benne lesz játszható karakterként.
-
NvidiaRTX
őstag
Végül engedtem a csábításnak és kipróbáltam az armor "encsantolást".

Jaaaaaaj... nem túlzok ha azt mondom, hogy nettó idő, material, és lóvé pazarlás az egész.
Először is a hozzá való valami ott lent (Cost) az fizetős tehát csak a Stock Redistribution-ból tudod megvenni és nem olcsó.

Aztán mivel nem 100%-os az enchant így a Progress több lépésből áll.
Ha bemákolod 1-2 lépésből meg van (ahogy nálam is sikerült), de ha nem akkor simán lehet hogy +1-et 6 próbálkozásból raksz fel.Továbbá kell hozzá közel azonos Gold armor is amihez a matikat szintén le kell gyártani.
Ez full End Game kontent szóval nem is érdemes tovább foglalkozni vele ahogy a fegyó esszenciázással sem azért a +200 damage-ért.
-
NvidiaRTX
őstag
Ezt utáltam a Diablo 3-4-ben is, hogy a ruha set a lelke mindennek meg az ahhoz választott skill-ek és fegyver. (meg azok tuningolása)
Már azon kaptad magad, hogy nem is géjmelsz hanem a ruhákat mókolod meg számolgatod itt hol hány %-ot tudsz nyerni ilyen meg olyan minden kombinálásával.
Na azt fejeztem én be és itt sem fogok ennyire ráfeküdni, egy játék szórakoztasson ne pedig lefárasszon.

-
emiki6
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Combatra én sem tervezek rágörcsölni, de azért szeretem tudni mit kell csinálni a hatékony harchoz, mert a feleslegesen elhúzódó harc az kifejezetten olyan, amit nem élvezek.
Meg a karakter kit-ek átnyálazása sem vonz, a saját kútfőm inkább a gyártósor komplexek összerakására fordítom, annak a megtervezése jobban lelkesít.De amúgy valóban, egy elég jó teljesítményhez elég pár alap dolgot tudni. Viszont vannak mélyebb rétegek is.
-
NvidiaRTX
őstag
Na ezek az "ezt ne így csináld" vagy "ne pazarold erre az időd" videók azok amiket nem szabad megnézni.

Ha egy ilyen videóban látott dolgot betanulsz az onnantól fogva nem a te játékod hanem valaki másét utánzod és soha nem fogod azt érezni, hogy megdolgoztál az eredményért.
Sokkal nagyobb öröm az ha te jössz rá bizonyos dolgokra a játékban sztem. Volt olyan amire 50 óra után jöttem rá, hogy ja ezt is lehet?
A játékban minden item-nek, ruhának, set-nek, fegyvernek, képességnek meg van a leírása továbbá ingame tutorial-ok is vannak, hogy mi mit triggerel vagy mit mi után kell használni vagy mi mit csinál az ellenséggel.
Tehát minden ott van az ember előtt csak össze kell rakni ahogy neki tetszik.
Jó példa az általam fent említett Last Rite videó, hogy igen lehet úgy is játszani, de az általam összerakott csapaton sem fogott ki még egyik 85-ös rift vagy boss sem. Mindössze lehet, hogy kicsit tovább tart a harc.
Nyilván én is utánanéztem a dolgoknak, hogy melyik karakternek melyik ruhát és fegyvert adjam, de kb ennyi, egy jó kiindulási pont volt.
A játékban sokkal több időt vesz el a factory management és a rejtett dolgok keresgetése mint a harc szóval nem kell ilyen szinten komolyan venni az ezeket a videókat.
Még a napi küldik sem kényszerítenek harcra szóval napokat lehet úgy játszani a játékkal, hogy nem is harcolsz.
De ezek csak az én meglátásaim.

-
emiki6
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Én meg még azt hittem ez csak bal egér nyomkodásos game.

Mint a ZZZ nemde?
Aztán a gyakorlatban meg követhetetlen az ember számára, hogy mi is történik a csatatéren, ha egy magas szintű gameplayt lát és hogy hány réteg komplexitás van mögötte.A kedvenc ZZZ harc technikai CC-m lin-0. Csinált Endfield harc tech videókat is. Alapvetően inkább csak megnézem ezeket és nem feltétlen alkalmazom, mert lusta vagyok beletenni az erőfeszítés a magasabb szintű gameplay-be.
-
NvidiaRTX
őstag
Most arra próbáltam rákeresni YT-on, hogy lehet-e tüzes és jeges karaktert egy csapaton belül használni. Vagyis hát érdemes-e.
Aztán szembe jött velem egy érdekes videó.
Szó volt arról korábban, hogy a Genshin és WuWa valamiféle rota-t használ a harc során amikor megfelelő sorrendben kell használni a skill-ket vagy karaktereket.
A videóban azt mutatják be, hogy mindössze egy 6* karakterrel van bevive a legtöbb sebzés és a többiek csak őt úgymond buffolják fel vagy triggerelik be a kombó-kat.
Nos annyira nem lepődtem meg mert láttam, hogy pl Akekuri tud adni extra buff-ot az Ulti damage-nek, de azon meglepődtem, hogy olyan sebzéseket visz be Last Rite, hogy csak úgy pillázok. (660k damage)
Mindezt úgy, hogy a csapatban két 4*-os karakter is van.
Tehát hiába van nekem több szénné húzott 6*-os karim ha azok nem működnek együtt.

Na de ha az alapsebzésre tekintünk akkor a videóban látott csapat nagyon gyenge.
Csak akkor jön ki az erejük ha Ulti vagy megfelelő kombó van, az Ulti meg elég lassan termelődik vissza.Tehát talán mondhatjuk azt, hogy egy erősebb csapat ugyan annyi idő alatt ver le egy boss-t mint egy gyengébb de támogatóbb csapat.
Én meg még azt hittem ez csak bal egér nyomkodásos game.

-
NvidiaRTX
őstag
Végre kiesett Ember fegyója is.

-
NvidiaRTX
őstag
Ez a fotózz le valamit az Infinity Nikki második nagy frissítésével jött be és szintén időlimittel rendelkezett tehát nem lehetett egyszerre mind megcsinálni.

Ez most elég nosztalgikus.

-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Igen, én ezekről a dolgokról (is) beszéltem.
FOMO-ra építés minden téren, kicsitől nagyig.
Remélem idővel belátják, hogy ez nem pálya, és legyenek ennél sokkal jobb arcok, mert akkor a (nem whale) játékosok is szívesebben fizetnek (és nem hagyják ott a játékot), tehát mindenkinek jobb lesz. -
NvidiaRTX
őstag
Most nézem, hogy amit kapunk Headhunt Permit is időlimites és csak 16 napig használhatod vagyis nem tudod gyűjtögetni.
Tehát olyan karakterre is el kell nyomogatnod amire nem akarod.
Na itt kezd átmenni a játék szemtelen kategóriába.
-
Én a Genshin-nel vagyok úgy, h. nem teszik a kari art style, nagyon egykaptafa mindenki (testalkatra teljesen), vagy bohócnak vannak öltöztetve. WuWa sokkal érettebb számomra (kivétel és nyomi karakter itt is van, de nem Genshin szinten).
Grindolni nem kell a WuWa-ban, csak lehet.Az igazi grindolós játék a Duet Night Abyss, na azt jelen formájában senkinek sem ajánlom jó szívvel!
Tides of Annihilation-t én is nagyon várom!
Meg én az Ananta-t is, remélem jó lesz! -
emiki6
veterán
válasz
Citrone39
üzenetére
Ezért mondom azt, hogy ne akarjunk az Endfieldből is egy 3. Genshin klónt csinálni, ami ugyan azokat a dolgokat csinálja, mint a Genshin és Wuwa, csak jobban. Ez legyen egy olyan játék, ahol fontos a tervezés, a raktár és factory menedzselés, utak kiépítése, stb. Ez ebben különleges! Akinek pedig ez nem szimpatikus, az választhat a másik 2 játék közül.
+1
Én jobban örülök, hogy az endfield leginkább nem "jobb", hanem más.
-
emiki6
veterán
Wuwat nem. Nem is fogom valszeg. Nem tetszik a character artstyle. Fontos a harc, de nem tetszik a harc filozófiája. Illetve az echo farmolás is fontosnak tűnt,én meg grindolni nem akarok.
Meg nem keresek egy "jobb genshin"-t (sok tekintetben hasonló).Hsr-t, persona-t, expedition 33-t pl azért nem próbáltam, mert TBS.
Ananta pl a setting miatt nem vonz, túl "modern". A fantasy vagy sci-fi settingek jobban tetszenek.
A silver palace-t várom, settingre, kinézetre nagyon jó.
De kerülök pl mindent ami soulslike (a bonfire rendszert és annak minden származékát ki nem állhatom).
Nem gachákból amiket várok: tides of annihilatiom és phantom blade zero.
-
NvidiaRTX
őstag
Amúgy hogy védjem kicsit a játékot, elég modern a játék világa ahhoz, hogy egy ilyen tornyot vagy komplett gyárakat tudjanak le teleportálni a Dijiang-ból, tehát nyilván nem a hátizsákjából veszi elő.
A fegyverek harcon kívüli elrakása is csak szimplán animés "magic".
Ezek engem pl nem is zavarnak, engem az zavar egy "hangyányit", hogy nincsen semmi karakter egyediség a játékban tehát aki jelenleg játszik a játékkal azoknak a karakter kinézetei full ugyan azok.
Se egy ruha szín, vagy ruha csere, de még csak kiegeket sem lehet róluk levenni vagy feltenni. (mod-ok nékül)
Így nem tudom magaménak érezni a játékot (a pálya mókoláson kívül) szóval csak egy vagyok a többi géjmer közül aki ezt tolja.
Remélem később azért lesz benne ilyen "optikai" változtatás.
Ne csináljanak belőle Infinity Nikki-t meg cosplay show-t, de azért egy minimális változtathatóság jó lenne. Sztem. -
válasz
Citrone39
üzenetére
"Egyesek kedveleik Paimont"
Igen, valszeg ők tolják még mindig a Genshint is..
Bizonyos sztori questeknél igen, de amúgy valóban nem. -> ezt a WuWa-ra értettem.
"Itt a lényeg azon van, hogy interaktálnak a környezettel. "
Tehát nem segítenek ennél többet, tehát közel semmi haszna a dolognak.A WuWa-ban nincsenek az Általad felsorolt "újdonságok", de ezek közül mindegyikkel több a baj, mint a haszon. Nem sorolom fel, ne haragudj.
Az, hogy a WuWa újdonságait Te nem annak éled meg, úgy, hogy még ki sem próbáltad a játékot, szintén véleményes dolog. ¯\_(ツ)_/¯"Attól, hogy a karaktered a gondolatával szedi fel a földről a cuccot, azt még nem a csapattársaid végzik el helyetted. Továbbá teljesen életszerűtlen, és csak a játék kényelme miatt van ez így."
Aha, életszerűtlen. Mert a gyík (és egyébb) farokkal/füllel rendelkező karakterek nem azok, egy több méteres torony hátizsákból a földre helyezése nem az, stb.stb.
Játékokról van szó, többnyire nem az életszerűség miatt toljuk őket lol.
Én itt lezártam Veled a beszélgetést, így nehéz komolyan venni. -
NvidiaRTX
őstag
A The Hub-nál végül 2 ládát nem találtam meg pedig mindent megnéztem amit mutatott az interaktív térkép.

Valley Pass fullos.
-
NvidiaRTX
őstag
Fúú hát az elég hamar meg lett és nem is kellett rá elnyomkodnom a 100%-os pull mennyiséget. De azóta már 1 token-t is kaptam tőle mert még egyszer kihúztam és ezért nem kellett fizetnem 40k-t.
Meg ugye Last Rite is kijött a fegyverével együtt, Ember szintén ingyen volt hála a fejlesztőknek.
Most már elkezdtem gyűjteni a pullokat mert számomra meg van az ami kellett, a jövőre tartogatom érdekesebb karakterekre.
A Nikki-ben más volt mert ott képességeket kaptál a ruhákból, míg itt nagyon nincs különbség a karakterek között, csak a harc stílusuk más meg Gilberta pár méteres glide-olása. De hát csak azért nem fogom kiszedni. -
Citrone39
tag
Genshin sztori lapos és unalmas, végtelen mennyiségű elnyomhatatlan dumával benne. Plusz Paimon ugye..
Ez totál véleményes, amit itt leírsz. Egyesek kedveleik Paimont, és a Genshin loret, főtörtörténetet. Ők igen, te nem. Amikor játék mechanikákat hasonlítunk össze egymással, ott nem sokat számít az, hogy kinek mi és mennyire tetszik valami.Egy db AAA kategóriás átvezető vagy boss harc sem volt a Genshin-ben, amíg én játszottam vele (Natlan patch előtt hagytam abba).
Ebben neked mi nem AAA minőségű?Tudok többet is linkelni...Bizonyos sztori questeknél igen, de amúgy valóban nem.
De. Ha megfigyeled, akkor pár percenként van egy rövid dialógus az Endfieldben minden karakter között a szabadvilágban.WuWa-ban csak a növény/bogár/gyík/stb. (tehát földről felszedhető dolgok) szedése manuális, a többi dologra auto loot van (drop loot, bányászás), tehát nincs is erre szükség.
Attól, hogy a karaktered a gondolatával szedi fel a földről a cuccot, azt még nem a csapattársaid végzik el helyetted. Továbbá teljesen életszerűtlen, és csak a játék kényelme miatt van ez így.Azt konkrétan nem mutatják meg, csak szólnak, hogy van itt a közelben. Vagy én nem vettem még észre, hogy ennél többet segítenek?
Itt a lényeg azon van, hogy interaktálnak a környezettel. A Wuwaban max az álltalad irányított karakternek van némi hatása a világ környezetére, míg a többi karaktered egy másik dimenzióban kártyázik egymással.Hála a jó égnek, falnak megyek már ettől az Endfield-ben.
Ez így igaz, és jól is van így.
Megint csak szubjektív megítélés. Neked nem tetszik, másoknak pedig igen.A többire bocsánat, hogy nem válaszolok részletesebben, mert azok közül egyik sem újdonság, hanem csupán finomítás. A repülés az egy jobb gliding, az echo rendszer az egy másmilyen articaft farming, a falon futás az egy jobb mászás, stb... Ezek nem újdonságok.
De ha már újdonságokra kell példát mondani, a Wuwaban van Factory rendszer? Lehet építkezni a szabadvilágon? Van Outpost és űrhajó management? Van benne Tower Defense? Van benne futárkodás? Látható minden csapattagod a képernyőn, ami igazodik a harcrendszerhez is? Én ezekre az újdonságokra gondolok az Endfieldnél, és nem pedig a Genshin Impact 2.0 módosításokra.
-
NvidiaRTX
őstag
Van benne harc, de minimális legtöbbször csak materialok gyűjtése miatt kell leölni az ellent.
"Te már otthagytad az Infinity Nikki-t? Ha igen, miért?"
390 óra után hagytam abba amikor rájöttem, hogy hiába tolom ennyit nem érek el vele semmit sem ha nem fizetek érte, de úgy rendesen.Sok képesség komplett ruha szettekhez volt kötve szóval ha nem költöttél a játékban (és itt ilyen ~40k/hó-ról van szó, de inkább több) akkor az adott hónapban nem kaptad meg azok képességeit.
Hiába toltad több 100 órát a játék nem adott annyi cuccot, hogy kiszedd a komplett ruhát 1 hónap alatt.Aki viszont mindent úgymond "kifizetett" pár óra játék után is mindene meg volt.
Voltak olyan pár órás alig szintezett játékosok akiknek mindenük meg volt.
Na ez full péy to win játék lett a szememben és egyik napról a másikra töröltem.
Endfield is ilyen lenne?
Nem! Én fizetés nélkül megszereztem a sztem egyik legjobb karit a Lávalányt és utána fizettem egy Pass-t meg egy alapszintű pack-ot.
Oké nyilván itt is fizetni kéne dögivel ha kellen az összes kari de szerencsére nem kell.
Gilberta miszziót végigtoltam, de a karakter harca nem győzött meg szóval rá sem kell gyűjtögetnem. -
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Infinity Nikki-ben van egyáltalán rendes harc? Én arról különösebb utánanézés nélkül annyit hallottam, hogy az az "öltöztetős" játék és ennyi.
Te már otthagytad az Infinity Nikki-t? Ha igen, miért?
"Amiket felsorolsz, hogy repülés meg falon mászás stb, kitudja még mi lesz később az Endfield-ben is."
Hogy a falon mászás hogy nincs benne az Endfield 1.0-ban, azért elég fura, nagyon meglepődnék, ha később kerülne bele ilyesmi, a repülésről nem is beszélve. Ugye pont az itt magasztalt (de általam megvetett) zip line rendszert herélnék ki ezek majdnem teljesen.
Persze, a lehetőségek végtelenek a játék előtt, kíváncsian várom az újdonságokat.
Pl. simán behozhatnak majd egy területet, ahol a zip line rendszer ki van tiltva, viszont mászni, stb. lehet."Az Endfield-ben én még el tudnák képzelni jármű használatot"
Na azt én is, nagyon király lenne! Sőt, a jármű még akár a zip line rendszert is használhatná vhogy, csak pl. gyorsabban.Persze, hogy nincs vége, én ezért szeretem ezeket a gachakat (a többnyire undorító gacha rendszerek ellenére is), mert ezek olyan live service játékok, amik érdemi és sokszor változatos újításokat kapnak (tisztelet a kivételnek, khmm, hoyo, khmm) pár patchenként.

-
válasz
Citrone39
üzenetére
"Pont, mint a Genshinben is."
Ez így totál nem igaz.
- Genshin sztori lapos és unalmas, végtelen mennyiségű elnyomhatatlan dumával benne. Plusz Paimon ugye..
- Egy db AAA kategóriás átvezető vagy boss harc sem volt a Genshin-ben, amíg én játszottam vele (Natlan patch előtt hagytam abba).
- World design: számomra WuWa változatosabb volt már az 1.0-ban is."Mint a Genshinben a gliding"
Nem.
A WuWa-ban van a Genshin féle gliding, bár annál a WuWa-s talán tempósabb, meg gliding közben is bármikor tudsz másik karira váltani, de az alapja ugyanaz.
Ezen felül van a repülés, ami a 2.0-val jött a játékba és utólag belerakták az 1.0-ás területekre is. Rendes repülés, gyors, stb.
És külön stamina bart használ, független a gliding stamina barjától.Scaramuse skillje egy rossz vicc ehhez képest, ÉS karakterhez kötött (amiben ha nem látod a problémát, az baj)! A repülés és a motor teljesen karakter független!
"Ezt Genshinben úgy hívják, hogy artifact farmolás"
Kérlek ne haragudj, de megint látszik, hogy nem tudod miről írsz.
Az echo rendszer egyedisége 2 dologban rejlik: a main slotba rakott echo skilljét tudod és kell is használnod a harc során (vagy akár harcon kívül is, pl. az 1.0-ban az egyik legpoénabb közlekedés egy echo-hoz kötött motor skill volt, amivel lehetett gyorsan utazni), a genshinben semmi ilyen nincsen!
A másik, hogy az echo-kat open worldben is tudod farmolni, ameddig meg nem unod (vagy ki nem pucoltál minden területet, de ahhoz sok sikert
), nincs staminához kötve.
Plusz az echo rendszerhez kötött elképesztő mennyiségű QoL dolgot pakoltak a játékba megjelenés óta."falon futás helyett meg van falon mászás"
Ami szánalmasan lassú és nyögvenyelős (1x perverz kíváncsiságból meg akartam nézni, hogy mizu a genshinben és az első falon mászós szenvedés után ment az uninstall), ég és föld a kettő, mint ahogy a 2 játék is egymáshoz viszonyítva."de Xilonennel futhatsz is"
Megint, karakterhez kötött QoL, gáz!Figy, nem játszottál a WuWa-val, nem tudod miről írsz.
Ha nem próbálod ki, nekem aztán mindegy, Te veszítesz vele, a játék elvan Nélküled is. De nagyon szépen kérlek, valótlanságokat ne állíts!"A Genshin és Wuwaban nem társalognak egymással menet közben"
Bizonyos sztori questeknél igen, de amúgy valóban nem."nem segítenek neked növényt szedni, lootot szedni, bányászni,"
WuWa-ban csak a növény/bogár/gyík/stb. (tehát földről felszedhető dolgok) szedése manuális, a többi dologra auto loot van (drop loot, bányászás), tehát nincs is erre szükség. És a limitált inventory erősen visszanyal az Endfieldben bosszantóan sokszor."nem mutatják neked meg, hogy hol van a környéken kincsen láda"
Azt konkrétan nem mutatják meg, csak szólnak, hogy van itt a közelben. Vagy én nem vettem még észre, hogy ennél többet segítenek?"nem szólnak előre, hogy ellenség van a közelben"
Hála a jó égnek, falnak megyek már ettől az Endfield-ben."nem támadnak helyetted,"
Ez így igaz, és jól is van így. Akkor támadjanak, amikor én akarom.
Amúgy ez pl. lehetne egy opció az Endfield-ben, hogy csak akkor támadjanak, amikor én, vagy úgy, ahogy most van alapból. Mert ez is ízlés kérdése. -
NvidiaRTX
őstag
Amiket felsorolsz, hogy repülés meg falon mászás stb, kitudja még mi lesz később az Endfield-ben is.
Mindig az Infinity Nikki-t hozom fel, de ott szinte minden nagyobb frissítésben hoztak be valami újat. Először a ruhák is fixek voltak majd később lehetett színezi őket.
Aztán később volt már vízen járós ruha, lehetett a levegőbe kapaszkodni (felhúzni magad) hasonlóan mint a WuWa-ban és még rengeteg dolog jött később amit én már nem próbáltam csak videókban láttam.
Az Endfield-ben én még el tudnák képzelni jármű használatot (Prelica motorja) meg akár valamilyen szintű repülést, de inkább glide-olást.
Szóval ennek még koránt sincsen vége Renok.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Citrone39
tag
Szuper sztori, változatos world design, AAA kategóriás átvezetők és harcok a sztoriban
Pont, mint a Genshinben is.repülés(!!)
Mint a Genshinben a gliding, vagy Scaramuse skillje. Lényeg, hogy tudsz, csak limitáltabban.echo gearing rendszer, falon futás, futás nem kerül staminába
Ezt Genshinben úgy hívják, hogy artifact farmolás, falon futás helyett meg van falon mászás, de Xilonennel futhatsz is. Csupán limitálva, de lényeg, hogy tudsz.100%-os weapon banner, S1+S2 shopból vehető pullok után kapott currency-ből, bizonyos karaktereknek 2 formája van (ulti miatt), cinematic ultimate skillek, és összeségében ritkán látott minőségi szint a teljes játékban
Ez nem újdonság, ez már egy átvett dolog finomítása.De, pont olyan. Mindkettő 1 vizuális dolog.
A Genshinben és Wuwaban nem társalognak egymással menet közben a csapattársak, nem segítenek neked növényt szedni, lootot szedni, bányászni, nem mutatják neked meg, hogy hol van a környéken kincsen láda, nem szólnak előre, hogy ellenség van a közelben, nem támadnak helyetted, stb. Ezt nem lehet ahhoz hasonlítani, hogy vizuálisan harcon kívül nem látszik a fegyvered. -
válasz
Citrone39
üzenetére
"de végső soron semmi újat nem látunk tőle"
Szuper sztori, változatos world design, AAA kategóriás átvezetők és harcok a sztoriban, repülés(!!), fejleszthető motor, ami nem 1 karakterhez kötött, echo gearing rendszer, falon futás, futás nem kerül staminába, 100%-os weapon banner, S1+S2 shopból vehető pullok után kapott currency-ből, bizonyos karaktereknek 2 formája van (ulti miatt), cinematic ultimate skillek, és összeségében ritkán látott minőségi szint a teljes játékban (nem feltétlenül csak gacha-kat nézve), stb.
Elég sok új dolgot láttunk tőle.
A genshin-ben nincs intro/outro skill rendszer, csak az elemental reaction-ök vannak, és igen, ott is van team rota, de a WuWa-s erősen tovább van fejlesztve, sokkal élvezetesebb.
"Ott te váltasz át rájuk, mint valami alakváltó, a többiek meg addig elmennek valami másik dimenzióba kávézni egyet."

De, pont olyan. Mindkettő 1 vizuális dolog.
Az ízlés és a vélemény mindenkinek a sajátja, de ilyenen embereket fenakadni még nem láttam eddig, de ha Nektek ez ilyen fontos, akkor erre nem tudok mit írni. -
Citrone39
tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
ez egy totál Genshin klón.
Egyetértek. Nekem haver szokott mutogatni róla dolgokat, és tényleg jó a Wuwa, ezt nem is tagadom, de az vele a bajom, hogy az csak egy jobb Genshin Impact. Mindent jobban csinál nála, de végső soron semmi újat nem látunk tőle.Ezért mondom azt, hogy ne akarjunk az Endfieldből is egy 3. Genshin klónt csinálni, ami ugyan azokat a dolgokat csinálja, mint a Genshin és Wuwa, csak jobban. Ez legyen egy olyan játék, ahol fontos a tervezés, a raktár és factory menedzselés, utak kiépítése, stb. Ez ebben különleges! Akinek pedig ez nem szimpatikus, az választhat a másik 2 játék közül.
#156Renok
Pedig ez 1 fontos eleme a harcrendszernek, és ebben nagyon más, mint a Genshin, az intro és outro skillekkel, a teljes csapatnak van 1 rotája, amit meg kell tanulni, ha értelmes sebzést akarsz tolni az end game játékmódokban.
Pont, mint a Genshin Impactben. Ott sem össze-vissza csapkodsz, hanem csapat rotációt tanulsz. Vagy csapkodhatsz össze-vissza is velük, de akkor az endgameban nem boldogulsz. Többek között ezt is a Genshintől vette át a Wuwa.Ez kb. olyan, mint az Endfieldben is jelen lévő dolog: honnan kerül a fegyver a kezükbe, mikor out of combat szaladgálás közben nincsen náluk?

Egyáltalán nem olyan. Az egy viziális dolog, hogy a fegyvert csak akkor látod, amikor harcolsz. Attól még ott van velük állandóan. A Genshinben és Wuwaban viszont nincsen veled ott állandóan a másik 3 karakter. Ott te váltasz át rájuk, mint valami alakváltó, a többiek meg addig elmennek valami másik dimenzióba kávézni egyet. Többek között emiatt is tetszik nekem jobban az Endfield, mint a másik kettő. -
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy próbáld ki.
A WuWa első kb. 3 órája mai szemmel nézve lassúcska (de mindenhol van skip gomb!), azt sajna még nem modernizálták, de utána bele lehet vágni a 2.0 vagy a 3.0 sztorikba, amik pörgősebbek (bár én személy szerint az 1.0-t is élveztem, bár alacsonyan volt a léc nálam a hoyo játékok után).
Minden téren jobb, mint a Genshin (én kb. 2 évet játszottam a Genshinnel), már megjelenéskor is így volt, de azóta csak még inkább. És 2025-ben az egyik legsikeresebb gacha lett, pénzügyileg is, nem véletlenül.
"Nekem egyszerűen nem jön be az amit látok, hogy 1 karaktert látok, de tudok cserélgetni olyan karakterek között akik nincsenek is ott."
Pedig ez 1 fontos eleme a harcrendszernek, és ebben nagyon más, mint a Genshin, az intro és outro skillekkel, a teljes csapatnak van 1 rotája, amit meg kell tanulni, ha értelmes sebzést akarsz tolni az end game játékmódokban.
Szerintem kár lenne 1 ilyen elméleti dolog miatt nem kipróbálnod, hogy bár hárman vagytok de csak 1 karit látsz egyszerre. Ez kb. olyan, mint az Endfieldben is jelen lévő dolog: honnan kerül a fegyver a kezükbe, mikor out of combat szaladgálás közben nincsen náluk?
A ZZZ-t én 1 hét után hagytam ott, még megjelenéskor, az a játék 1 rossz vicc volt akkor, azóta állitólag jobb lett (legalábbis a TV rendszert kivették belőle), de a szokásos Hoyo betegségekkel tele van az is (nevetséges power creep és endgame mobok HP növelése ész nélkül, plusz a legtöbb gond forrása a kapzsiság és hogy nem hallgatnak a userek visszajelzéseire, ezekkel meg a dögunalmas sztorival pl. már a HSR-t is kinyírták, számomra mindenképp, azt is kb. 2 év után hagytam ott végleg).
-
NvidiaRTX
őstag
"WuWa-t próbáltad már?"
Én bevallom nem próbáltam, de most megnéztem róla pár gameplay-t és ez egy totál Genshin klón.
A Genshin-nek 3x-or álltam neki (igen 3 külön acc-al) és soha nem jutottam benne tovább pár óránál.
Nekem egyszerűen nem jön be az amit látok, hogy 1 karaktert látok, de tudok cserélgetni olyan karakterek között akik nincsenek is ott.
Az Endfield-ben is lehet cserélgetni, de legalább mutat valami csapatmunkát mert látom a többieket és használni is tudom a képességüket.
A ZZZ meg egy totál bal egér gomb nyomkodás volt az 1 órát élt meg a gépemen.
Én pl a körökre osztott harcrendszerű játékokat is utálom, más meg rajong értük. -
Nana, a Silver Palace-ról se tessék ám megfeledkezni! Én ezt várom a legjobban idén!
A Neverness karakter design terén megint nem az én ízlésem, de ettől még várom.#149 emiki6
"Az endfield szerintem a legkevesebb sebből vérző gacha játék jelenleg. Vagy legalábbis a hozzám legközelebb eső."
WuWa-t próbáltad már? -
NvidiaRTX
őstag
A tőzsdézés nálam is kuka soha nem érdekelt se a valóságban se máshol.
A Neverness to Everness-re aszongyák, hogy anime GTA lesz.
Nos a gameplay alapján tényleg az lesz és én a GTA-kat is meg tudtam unni szóval.
Ezekkel a gacha játékokkal az a baj, hogy nincs egy olyan tökéletes ami mindent is tudna. Valamelyik ebben jó valamelyik abban és én személy szerint nem fogok egyszerre 3-al is játszani.
A Genshin-be a mindenen felmászás tetszik viszont ott nincsen úgymond csapat játék és nincs ilyen pár gombos harc kombó rendszer. (ha jól emlékszem)
Nem tudom mit fognak még kihozni az Endfield-ből mindenesetre én még azért nem törlöm le a gépről. Szerencsére a gyárak mennek akkor is ha nem játszol a játékkal.
Engem ami a leginkább zavar még, hogy Endmin a játék 95%-ban néma. Kajak nem tudták volna felvenni az összes párbeszédet a férfi és női hangon is? Chen és Perlica sokkal többet beszél a játék során és ott is minden nyelvű szinkront fel kellett venni igaz csak női hangon.
Szóval ja minden egyes játékban meg van az a dolog ami nem tetszik a felhasználónak és vagy együtt él vele vagy nem játszik vele tovább.
Emiki6:
"27, ami 2 nap múlva lejár. Nem is értem mire gondoltak ezzel"
Az neked sok? Nekem jelenleg 1db van belőle.
Azokat bűn nem felhasználni mert ha meg jön majd egy olyan karakter akit ki akarsz maxoni visszasírod, hogy nincs rá elég material-od.
A T-Credit-et keményen kell gyűjteni belőle mert a magasabb szint feloldásoknál és skill-eknél pillanatok alatt elfogy még akár fél milla is. Aztán akkor még a Mastery Skill-eket el sem kezdtük. -
Cassi
őstag
Ez a tőzsdézés az, ami a legkevésbé érdekel a játékban. A sztori is középszerű, hiába nyomtam végig a speciális epizódokat, túl sok a klisé és a töltelékszöveg. Nem tudom, mire lesz ez elég hosszú távon.
Regisztráltam a Neverness to Evernessre, állítólag május közepén jön, ez lehet a második nagyobb eresztés idén, hasonló grafikával. -
emiki6
veterán

Ez a jó.
3 napja várok valami olcsó stock-ra, így felgyűlt 960 ticket. 500 elég jó ár, mert az a minimum kb. Már nem emlékszem ki itt Lelkes, de nála abban a pillanatban el tudtam adni 10x-es áron.
-
emiki6
veterán
válasz
Citrone39
üzenetére
+1 engem is zavar, hogy lejár. Most épp van 27, ami 2 nap múlva lejár. Nem is értem mire gondoltak ezzel.

El fog jönni a pont, hogy hagyom őket elveszni. Ha nincs kedvem farmolni, akkor nem fogok.A napikat és a stamina dolgot a zzz oldotta meg jól nemrég.
A napik elvégzése ott kb 3p, 3 triviális feladat (az mindig így volt).
A sanity-nek megfelelő erőforrásból 240 a cap, napi 240 termelődik, ha megtelt, akkor napi 80 elraktározódik 2400-as cap-pel. A napi 240-en felül még jár 80 minden nap opcionálisan. "Relic" farmolás 60-ba kerül.
Van 1 item (battery), ami 60-at ér és korlatlan mennyiségben raktározható és jár a f2p battlepassből és játékmódokból.
Van egy másik item, ami f2p szerezhető és battery-t lehet craftonli a segítségével (mint itt a sanity extractor), ez az ami nemrég került be a játékba.
Valamint a battery ki tudja váltani a farmolást harc nélkül, ha már egyszer teljesítve volt.
Szóval ott ha felhalmozol battery-t, akkor harc és prefarmolas nélkül a nulláról szinte teljesen ki tudsz építeni egy karaktert pár perc alatt.
Emellett pedig kb 3200 stamina felhalmozható.Persze ennek ellenére a zzz-nél általánosságban szórakoztatóbb az endfield. Az endfield szerintem a legkevesebb sebből vérző gacha játék jelenleg. Vagy legalábbis a hozzám legközelebb eső.
-
Citrone39
tag
remélem nem éreznéd úgy, hogy elvennének vmit a játék egyediségéből.
Nem, ezzel most egyetértünk.
Csak én nem tartom akkora problémának. Max ha 1 hétig nem lépnék be, és emiatt lecsúsznék róla. De ha már 1 hétig nem lépek be rá, akkor kérdéses, hogy fogok-e még egyáltalán játszani vele.NvidiaRTX: Igen, elég hamar el lehet költeni.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Citrone39
üzenetére
1 hét? Majdnem az összeset elhasználtam még aznap amikor megkaptam Ember-t.

Aztán csak 80-as hol van még a 90? Mondjuk nem mintha kellene mert már így is óverpower a csapatom.
Délelőtt megcsináltam egy 85-ös rift-et nem volt nehéz csak tovább tartott leverni az enemy-t. -
válasz
Citrone39
üzenetére
Jah, tényleg, ne is emlékeztess arra, az ilyen suttyóságok miatt (is) hagytam ott már nagyon rég a Genshint (meg bizonyos matikat csak adott napokon lehet farmolni, LOL).
A reminder az elég alap dolog, ha már FOMO-t raksz egy ilyen dologba is, ahol semmi helye sincsen.
Nekem ma kellett bedarálnom vagy 10db ilyen lejáró csodát, amikor semmi kedvem nem volt hozzá.Ha ezek nem járhatnának le, remélem nem éreznéd úgy, hogy elvennének vmit a játék egyediségéből.. Én azt szeretném, hogy ez a játék jobb legyen, mert vannak benne jó dolgok.
-
NvidiaRTX
őstag
Az egész rift rendszer újra játszása időhúzás ugyan is pl az Infinity Nikki-ben ha már teljesítéttél egy ilyen rift-et egy bizonyos nehézségen akkor van választásod, hogy manuálisan újra játszod vagy egyből megkapod az érte járó dolgokat a megfelelő stamina levonásával.
Ugyan is gondolják ha egyszer megtudtad csinálni akkor miért ne tudnád többször is. -
Még 1 dolog ami nagyon nem tetszik és nagyon remélem, hogy büdös gyorsan változtatnak rajta: a lejáró sanity boosterek.
Elképszető, hogy még egy tetves sanity boosterrel is a FOMO-ra erősítenek rá. Miért kell ennek lejárni, ilyet még 1 játékban sem láttam!A másik meg: a dupla Sanity költés lehetősége is miért van egy "sanity usage permithez" kötve? Ez is nagy marhaság, WuWa-ban ez alap, hogy ha akarok, akkor dupla staminát költök arra, amire akarok. Ez is csak az időhúzásra megy, mint sok más eleme is a játéknak.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Citrone39
üzenetére
Én most egyelőre megtaláltam a csapatomat szóval nem fogok új karikat húzni meg kiszedni sem. Gilberta futása vagy is lebegése tetszik amikor fut de ennyi.
Ha már kawaii akkor inkább a pink lány Yvonne.
Most a jelenlegi csapatot akarom majd kimaxolni és a main fegyvereiket kiszedni, ez a cél. -
Citrone39
tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Bizony, jön. Bekerül Leviatán az 50/50-be Yvonne és a Basic banneresek közé, helyére pedig jön Gilberta. Jelenleg haszontallak mondják az AOE sebzése miatt, ami kevés helyen jön jól, de ez könnyen változhat későbbi patchek során. Valamint túl kawaii ahhoz, hogy skippeljem.
-
NvidiaRTX
őstag
Má meg is van minden napi küldi, depo, stb.
Valami Giberta-s dolog jön holnap nem?
-
Urzu_7
aktív tag
Javaslom minden Telekomosnak a Cloudflare WARP-ot, sokszor tud segíteni.
-
NvidiaRTX
őstag
Végre megy minden rendesen ezért itt egy funny vidi.
-
NvidiaRTX
őstag
Tényleg rottyon van a Cloudflare, még az Epic weboldala sem nyílik meg és magába az alkalmazásba sem tudok belépni.

Jó lesz ha összeszedi magát a Dojcse Telekom mostmár.
2026 a modern világ itt tart. Mondjuk persze mert már megint a pénzről van szó mi másról ahogy a cikkben is le van írva.
Szánalom a köbön.

További infók itt: [link] -
NvidiaRTX
őstag
Ez a karakter jöhetne Endfield-be is.
-
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Citrone39
üzenetére
PC-n telón tök mind1 mind2n rossz.
De van egy sejtésem, hogy mi lehet a gond.
Valszeg megint a Telekom-osok szívnak, ott vannak ilyen problémák több weboldalon is néha. -
-
NvidiaRTX
őstag
Másnak is lag-ol a game?
Ilyen 999-es ping-ek vannak néha.
-
NvidiaRTX
őstag
Sztem félreérti pár ember amit leírtunk.
Nem azt mondtam/mondtuk, hogy rossz a játék így, mindössze leírtuk mi nem tetszik benne és ennyi.
Szted egy rossz játékba én beletolok lassan 100 órát?
Kisírtam magam egy fórumon ahogy más is szokta, de ugyan úgy tolom tovább a játékot amint hazaérek a melóból.
És bevallom én már fizettem is benne és nem csak a Pass-t.
-
válasz
Citrone39
üzenetére
Ennyire irritáló dologból (áramellátás, zip line, back tracking, röhejesen kicsi inventory, combat) egy sincs a WuWa-ban. Ott egy új játékost egy dolog hátráltat nagyon: hogy a sztoriban le van maradva (mondjuk ez eléggé nyilvánvaló, lassan 2 éves lesz a játék), de van lehetőség a 2.0 vagy akár a 3.0 sztorival kezdeni, ha új karakterhez való mati kell.
A játék alapvető problémáit ne hívjuk már egyéniségnek, azért ez a szintű pozitivitás nem túl egészséges, a kritikus gondolkodás még senkinek sem ártott meg.
Én pl. azért pörgök ezeken, mert ez lehetne 1 sokkal jobb játék is, de ha nem változtatnak dolgokon a fejlesztők, akkor sokáig nagy eséllyel nem fog menni ez a játék (pl. a Duet Night Abyss-nál is ettől félek, és ott még gacha sincs, úgyhogy azért a játékért még jobban aggódom).
#117 Citrone39
Én ennek örültem, mert így végre tudtam gyártani magamnak lila armort, a kari és fegyó szintem már 60-as, de még kék gear volt rajtam, mert nem tudtam gyártani a lilát, ez az akadály most odébb tolódott.
Valszeg a sztoriban le vagyok maradva, és emiatt nem tudtam megfelelő páncélt sem gyártani.
Ez is egy negatívum a játékban (számomra), hogy minden ennyire erősen a sztori haladáshoz és questekhez van kötve.
De most ezzel a 600 db cumóval orvosolták 1 picit ezt és így a harc is jobb lesz pár fokkal valszeg, kevésbé van az büntetve, aki kevésbé haladt a sztorival, mert inkább felfedezést tolt, vagy pár napig csak napi küldizett.A 6* csillagos kari választós bigyó (ami ma kaptunk) meg megint csak egy nagyon szuper pótlása 1 korábbi hiányosságnak: a healer csaj az x. napon választós kellett volna legyen, de most megoldották.
Ha ez előbb jött volna, akkor nem szív egy csomó játékos a teljes rerollal, mert a kezdő bannerről (a 40 pullos) a healer csaj esett ki nekik egy másik kari helyett. -
Citrone39
tag
válasz
Citrone39
üzenetére
Még egy kis kiegészítés magamhoz, most kaptunk 600 páncélfejlesztőt minden fajtából. Kérdem én, minek?!
Ha ilyen könnyedén csak úgy oda adják, akkor minek gondoltak ki mellé egy részletes gear crafting tervet? Minek kellett ennyit eddig bajlódni a factoryval, ha most bármi megerőltetés nélkül a tiéd?! Ilyenkor az az érzéssem, mintha a fejlesztők feladva az eredeti elgondolásaikat letérdeltek volna a többség (vagy egy hangos kisebbség) előtt, akik könnyebb, casualabb játékért kiáltottak. Ezzel pedig félretolva azt, hogy valami egyedit is alkossanak. Aztán ne hogy az legyen, hogy mivel mindenkinek IS megakartak felelni, ezért végül senkinek sem felelnek meg úgy igazán, és pár év múlva kapunk egy sekélyes Endfieldet, amiből kiveszett minden egyediség a korlátok hiánya miatt, de ne legyen igazam. -
Citrone39
tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
A Zip Line-ból kimaxolt területen max 20-25db-ot tudsz csak letenni.
Igen, pontosan azért, hogy ne akard vele telerakni a mappot, hanem gondold végig, hogy hová kell, és hová nem.#107NvidiaRTX
Az ilyet soha nem fogom megérteni, hogy egy inventory méretet mi alapján határoznak meg?
Itt ki tudom jelenteni, hogy a 35 kevés. Nekem.
Ha végtelen lenne, akkor értelmét veszítené a hordozható depó, ami magától kiürül, és kivehetsz onnét mindent (már ha lusta vagy a factoryhoz teleportálni).#108NvidiaRTX
Ez tipikus Endfield probléma
Ez az úgynevezett "probléma" csak annak az, aki nem tud visszalépni pár lépést, hogy lerakjon oda egy másik áramelvezetőt a leltárából, amiből aztán lesz hely oda is húzni.#110Sunrider987
Ez a problema hogy jopar eleme a jateknak surlodas nem termeszetes hanem egy eroltetett bugyuta marhasag
Nem, ezt úgy hívják egyéniség. Ha minden korlátot kiveszel, akkor kapsz egy 100x látott, unalmas RPG játékot, aminek bármi más is lehetne a neve az Endfielden kívül. Akit zavar a sűrű teleport hiánya, a limitált inventory, az tud Genshin Impacttel meg a Wuwaval is játszani ehelyett. Azokban nincsen ilyen. Ott vannak más dolgok, amik hátráltatják a haladást. Genshinben ha nem jársz az endgameben, ahol rengeteg felhalmozódott cuccod van már, akkor normális esetben 1 hónapnyi farmolásba kerül 1 karaktert 100%-ra felhúzni. És fogadni mernék, hogy a Wuwaban is van valamilyen haladást hátráltató dolog, ami miatt hetekig-hónapokig kell vele játszanod. Az Endfieldben pedig az áramellátás és a Zip Line hálózat kiépítése miatt kell tovább játszanod. Valami mindig van, ami miatt egy online játékban maradnod kell még, és ezt nem az Endfield találta ki. -
NvidiaRTX
őstag
Én meg azt hittem, hogy ez egy komoly pillanat volt a játékban.
-
válasz
Sunrider987
üzenetére
Igen, azt próbálnom is tolni mindig.
-
emiki6
veterán
válasz
Sunrider987
üzenetére
"Ez a problema hogy jopar eleme a jateknak surlodas nem termeszetes hanem egy eroltetett bugyuta marhasag"
Lehet, hogy csak ez nem a te játékod. Van az úgy. Majd találsz egyszer valamit, ami jobban megfelel.
Az endfield már így is köröket vert azokra a gachákra, amiket eddig próbáltam. Persze ezt csak jelenlegi állapotában. Ha nagyon sokat változtatnak rajta, ami olyan irányba viszi el ami nekem kevésbé kellemes, akkor ez változni fog és lehet neked fog jobban tetszeni és nekem kevésbé. -
válasz
Sunrider987
üzenetére
Szépen megfogalmaztad, megint egyetértek a leírtakkal.
Amúgy ez még talán nem volt leírva, de a harc is több sebből vérzik szerintem ebben a játékban.
Vegyük pl. a Parry rendszert, amikor egy ellenfél piros karikás képességét meg lehet szakítani egy Skill-lel.
Nekem - többek között - azért dög unalmas a harc, mert a skilleket arra tartogatom, hogy szakítsam az ellent, így viszont amíg nem nyomok skillt, alig tol dmg-et a csapatom, és alig van combo skill.
Ha nyomnám a skillt amint van rá SP, akkor meg szakítani nem tudnék soha, ott meg a HP-m fogyna mint az állat, mert bizonyos mobok sebzése röhejesen magas.Megoldás talán az lenne, ha a Parry nem skillhez lenne kötve, hanem bármilyen támadáshoz (mint a WuWa-ban).
-
Sunrider987
aktív tag
"Megtanultam rendet tartani és simán elférek " vagyis raderoltettek es te elfogadtad. Szep szot hasznalsz teljesen jol irja le a problemat súrlódás. Ez a problema hogy jopar eleme a jateknak surlodas nem termeszetes hanem egy eroltetett bugyuta marhasag, es nem, a jatek nem jobb tole csak megint vezet egy bizonyos modon mint a jatekido legalabb 80%ban tette. Nekem ez zavaro volt aztan ugy vagyok vele hogy amikor eleg akkor leteszem es jatszok massal.
Az en szememben ez a jatek alig tobb mint 50%, az elso fele a tele a pohar az jol van megcsinalva, a masik fele az ures a pohar a sok bugyuta idohuzo faszsag, minosegileg nincs az elso felevel egy szinten csak huzzuk az idot, vezetjuk a jatekost aztan egyelore jol van az ugy. Nekem ez ugy nez ki hogy egy csapat nagy lekesen elkezdte ezt csinalni aztan felidonal rajuk szoltak hogy baszki ez attol meg csak egy gacha nehogymar meg akarjak reformalni a mufajt teljesen eleg lesz ennyi is.
Amugy meg a pudding probaja, ki fog derulni mennyire vevo a nagykozonseg erre igy, a kiskozonseg meg nem fogja eltartani a jatekot szoval.... -
emiki6
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Igen, direkt van szeparálva, hogy a területek közti erőforrás szintkülönbséggel és az eltérő erőforrásokkal ne lehessen visszaélni.
Pl a wuling battery sokkal erősebb, így feleslegessé tenné a valley IV battery-t.
Át lehet vinni persze manuálisan, de korlatlan mennyiségben már nem.Sunrider987: Szerintem "jólvanezígy" legnagyobb általánosságban. Minden apró módosítás elindítana egy pillangóhatás szerű kaszkádot és más problémákat okozna vagy most alapvető mechanikákat tenne lényegtelenné.
Ha lehetne letenni teleportot, az hasztalanná tenné a zipline mechanikát és gyakorlatilag pofánröhögné mindazokat, akik órákat töltöttek el a kiépítésével, optimalizálasával.
Az hogy az inventory ennyire korlátozott, az teszi értékessé. Végessége miatt kénytelen az ember rendet tartani benne: csak azt viszed magaddal, amire feltétlen szükséged van. Ami kevésbé fontos azt beteszed a nagy tárba, ha kell valami barmikor visszateleportálhatsz a PAC-hez karaktereket fejleszteni vagy dolgokat craftolni. Megtanultam rendet tartani és simán elférek.Ha minden súrlódást kiszedsz a játékból, akkor kiüresedik és triviális lesz. Aztán elkezdenek azok a dolgok zavarni, amit még nem szedtél ki a játékból. Mindig lehet újabb homokszemet találni a gépezetben.
Pl amikor a pályákat megtervezik, akkor figyelembe veszik, hogy:
- ott és csak ott lehet teleport, ahova ők leteszik
- minden karakter azonos sebességgel fut és senkinek nincs közlekedést gyorsító sebessége
- szinte bárhova lehet AIC gépeket és zipline-t tenni
- senki nem tud mászni, így csak úgy lehet bejutni helyekre, ahogy azt kitalálták.
- direkt nem lehet enemy agro mellett interaktálni, hogy szorgalmazzák a harcot. Általában amúgy, ha gyors és ügyes az ember, akkor az interakciók a harc elkezdése előtt végrehajthatóak. (Ez is egy kihívás, amit én pl élvezek).
- az enemyk általában elkerülhetőek, nem feltétlen kötelező mindig mindenkivel harcolni. -
NvidiaRTX
őstag
Ez tipikus Endfield probléma igen.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Ez sztem azért volt mert a reward ami érkezett a 35 férőhelyes saját inventory-dba kaptad és ott nem volt elég helyed.
Amúgy egy "inventory alapú" játékban mindent is lehet fejleszteni csak pont a saját inventory-dat nem.
Meg mért pont 35? 40 akkor már legyen kerek szám, de jobb lett volna az 50.Az ilyet soha nem fogom megérteni, hogy egy inventory méretet mi alapján határoznak meg?
Itt ki tudom jelenteni, hogy a 35 kevés. Nekem.Amúgy nagyon zavaró a két külön terület depója igen.
Ha ezt a logikát követi a játék akkor minden nagyobb frissítésnél ami új területet ad majdnem, hogy kezdheted előlről a játékot.Szenvedés volt mire Wuling-ba végre mindent kimaxoltam, hogy legyen értelmes bevételem. Ugye a gold armor-hoz muszáj lesz wuling lóvé...
Ki van ez találva rendesen.
-
Sunrider987
aktív tag
Szerintem nem gondolja tul hanem megfogalmazta hogy ezek azok a dolgok amik ot ebben a jatekban kizokkentik. Van nekem is nehany de nem irom le. A jatek egy furcsa egyveleg egyreszt berugta az ajtot mint tripla A kategorias termek es ez jo. Aztan vannak benne a bugyuta faszsagok amik idejet multak, el kellett volna engedni mar. EGyszeruen homokszem az egyebkent szepen mukodo gepezetben. Lehet hogy a fejlesztocsapat tobb csoportra volt/van felosztva es nem tokeletes a kommunikacio kozottuk. A jelenlegi patch reward pont nehany ilyen ordito butasagot foltozott de meg nem oldotta csak segitett atlepni rajta.
Abban igazad van hogy ez a szabalyrendszer es el kell fogadni most hogy igy eroltetik de ha lesz errol meg survey akkor ott meg lehet jegyezni nekik hogy ha 98%ba jo munkat vegeztek akkor a maradek 2%ot is ugyanazzal az igenyeseggel kellene akkor mar..Megiscsak irok egy peldat mert hihetetlenul zavaro: a ket kulnobozo depo valley es wuling amik sajat inventoryval rendelkeznek. Minek?? Ha wulingos depoba rakok valey itemet akkor a jatek konkretan meghulyul, nem tudtam atvenni a mailbol a rewardot es craftolni a lvl 50es geart mert azt ordibalta hogy nincs helyem?? Aztan egy ihletet pillanatokmba szetvalogattam a dolgokat minden depoba csak a sajat itemjeit hagytam es hirtelen lett helyem....
-
emiki6
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Szerintem egy kicsit túlgondolod. Ez egy játék és ezek a játékszabályok.
Az hogy a sakkban a lóval csak L alakban lehet lépni, azt fel lehet róni "hibának" v hiányosságnak, csak nem érdemes. Na pont ilyenek a zip line, a teleport és hasonlók limitációi is. A limitációk teszik a játékot érdekessé, sajátossá és azok adják a kihívást.
A gőz meg azért lök vissza, mert az a funkciója, hogy áthatolhatatlan fal legyen. Hogy az most gőz vagy lézer vagy bármi más az már csak esztétikai kérdés.
Azt meg csak hiszed, hogy mindenki ugyanúgy építi ki a zip line vonalat a depóhoz.
Illetve nem mindenki az optimalizálasra mennek rá, sokan csak kiépítenek egy rendszert ahogy nekik kedves. -
válasz
Sunrider987
üzenetére
Ezzel maximálisan egyetértek. Én abba is hagytam most az ezzel való foglalkozást, majd ránézek később.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Az a tower defense nem oszt nem szoroz a játékon full end game kontent sztem ha már fullos vagy és nincs mást csinálnod.
Ráérsz arra.
Még én is csak a Level 1-et csináltam meg belőlük a 80-as karikkal full Gold-ba. -
Sunrider987
aktív tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
A bazis vedos jatek se az igazi, lvl 3as bazison a lvl 38as ellenfel keresztulfut/teleportal a vedelmen es leuti a core-t. Nem segit rajta se a lassitos se a stunolos torony, egyszeruen tul lassu a frekvenciajuk ahogy lonek a mobokhoz kepest. Meg a hatosugaruk is, egyet lo, a mob meg addig kifut belole... Azert az is vicc hogy lila tamadoegysegeket kell betegyek lvl 38 mobok ellen? Es akkor meg az operatorok is segithetnek de az se mindig eleg. Az autoamata defense meg total eselytelen jelenleg. Ugyanmar. Meg annyira nem is erdekes, kicsit segit a penz bonus de attol meg ez felre van kalibralva..
Lehet jobb letojni az egeszet es elfutni a story vegeig amikor mindenhez hozzaferek mar gold gear/lila tamadoegysegek satobbi azt akkor megoldom azzal konnyeden... -
NvidiaRTX
őstag
Na Lávalány full 90-es.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ember is full 80-as.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyári Garanciás Samsungtól vásárolt 12GB/512GB Titanium Yellow S24 Ultra
- Dobozos ÚJ ASUS TUF 17 Ryzen 7 7735HS 16 GB DDR5 512 GB SSD RTX 4060 (8 GB) Garancia Magyar bill
- ZBook Fury 15 G7 15.6" FHD IPS i7-10850H T2000 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Szuper áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 /Ryzen 7 PRO 4750U/16GB/512 SSD/FHD/IPS Érintőkijelző
- Gamer PC i7-3770 / GTX 1060 6GB / 16GB RAM / 720GB SSD + 500GB HDD
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ZALMAN Z10 PLUS Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H610M i5 12400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 5060Ti 16GB Zalman Z1 PLUS Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! LG 29WP60G-B 29 75Hz IPS UWFHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs