Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tariattila
veterán
arányosan elosztva 68-69-70 azt az 5000 darabszámot akkor inkább 69-esnek mondanám... de még így sem változtat semmit a helyzeten... lényegében ugyan az

régebben mintHA lett volna Francesco oldalán olyan táblázat ami konkrétan évekre bontotta a sorozatszámokat... hmmmmm
a "how many years has the machine?" link lehetett az (ami mára már nem link...)
vagy ehhez hasonló... de lehet az évek engem jobban megviselnek mint ezeket a gépeket?
-
3418
csendes tag
válasz
tariattila
üzenetére
Háttér SJ
Utánanézve igazad van 68-s. 67-nek tudtam. De azt hiszem lényegében mindegy. -
-
3418
csendes tag
válasz
tariattila
üzenetére
-
3418
csendes tag
válasz
tariattila
üzenetére
1 éve. Olaszországból vettem neten
-
tariattila
veterán
igen!

bár az enyém is szép volt és zsír új portafilterrel adtam... sirattam is napokig

de mióta hozzám került ez azóta nyugalom van...az előbb csomagoltam ki az eroica-t... állítólag holnap viszik... azt is sajnálni fogom...
3418: mióta van meg neked és honnan jutottál hozzá?
-
na király, akkor még egész sokan vagyunk! az enyém 1964-es
-
válasz
tariattila
üzenetére
te vetted meg weinmakerét?
-
tariattila
veterán
megváltam egy 67'-estől és jött egy 67'-es...
tehát... meghalt a király...éljen a király

sikerült megúsznom egy párszáz kilóméteres kanyarral viszont a cserével hozzájutottam két eredeti kiegészítőhöz amit külön nem lehet beszerezni...
plusz ebben SiD frissen cserélt tömítéseket...
boldogság van... -
gépolajos ízesítésű peldzsok turbó-ai egész jó pavonival

egyébként van még valakinek pavcsija? kb. mindenki eladta
-
levedlett, megunt rocket r58-ast féláron átveszek!
-
lagoon79
tag
válasz
tariattila
üzenetére
ez egy LM vulcano, ugyi? és gondolom sidamo a "töltelék"

-
And06
aktív tag
megint rápróbáltam a lucaffe classic pod-ra, rosszabbra emlékeztem. ebben most nem találtam semmi kivetnivalót. Nem egy emlékezetes kávé, ellenben egyszerü mint a faék.

-
adpeter
tag
Otromba
hiszen csak egy szegény röfi! Nem túl virgonc már,az igaz.De ha tetszik-ha nem a disznóvágás hagyománya még napjainkban is hódít. Élve ugyanis nehezebb megenni. 
Kávés topickba elég off azt elismerem,de pont uborkaszezon volt itt kávés fronton.Szerintem többek arcára csalt mosolyt mint megrökönyödést.Ennyi csak belefér egy logoutba. Gyerekek csak nem járnak ide olvasgatni.De ebből ne legyen vita,mondtam a steak-es képeknél is,hogy töröld nyugodtan ha nagyon offos.
ON:
Összeöntöttem pár fajta maradék zöldet a minap és megpöriztem. Nem lett valami nagy durranás,de iható volt.
Ma a darálóban maradt még belőle egy kicsit.Na gondoltam hozzáteszek egy kis Hajtömeg féle Huehueheeeheheheheha akármi guatemalát
meg egy leheletnyi robusztát....tádáááám!
Rögtön ünnepi hangulatom lett már az illattól is! Az íze tömény marcipán de nagyon durván kis fahéjjal. Ilyet én még egyik kávénál sem éreztem. Lelkesen olvasgattam a korzós tesztekben,hogy van ilyen de még sosem sikerült kicsalogatnom egy kávéból sem.
Most azon imádkozok,hogy majd sikerüljön reprodukálnom,sajna el is fogyott! Az összetevőket tudom,de a mennyiségeket próbálgatnom kell az tuti.
-
-HajTömeg-
őstag
Na,azóta ilyen nem volt, tiszta víz jön a gőzcsapon át is.
Lehet,hogy befulladt a gép és visszament egy kevés kávé a bojlerbe?
Elég nehezen,csöpögősen jött le,mikor ez történt. -
-HajTömeg-
őstag
Zacc jött ez EVOmból a gőzcsövön

WTF? -
asszem rápróbálok a pacificaffé saját nevű kávéjára, nagyon dicsértétek a korzón, 5e ft-ért meg jelenleg már az "olcsó" tartományba kezd csúszni.
vagy van valaki, aki esetleg kapuczineres rendelésben benne lenne? most vannak akciók, de nem akarok már 10e ft-nyi kávét rendelni, nem szeretem a fagyasztgatást...
-
bl4ze
veterán
-
ronin s8
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Nincs olyan, hogy fair trade kávé. A rabszolgaság sohasem lesz fair trade.
A bionál meg szimplán az a helyzet, hogy nem friss és nem elég jó minőségű. Néhányszor engedek az erőszaknak és kimegyünk a MOM biopiacra, de én ott nem tudok szinte semmit sem venni. Egyszerűen nem elég jó az áru... -
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ez nem így működik, mert ezt ellenőrzik is a forrást és elveszik a tanúsítványt tőlük ha trükköznek.
Amúgy tudom, hogy a bio élelmiszereket is vegyszerezik, de nem mindegy milyennel. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Tudom sokat nem lehet kezdeni az üres fejtegetésekkel, de én nagyon szkeptikus vagyok a bio élelmiszerekkel kapcsolatban.
Amíg olyan világban élünk,ahol mindenki a saját szrát is megeszi 3forint plusz bevételért, addig kizártnak tartom,hogy nem csábulnak el a kereskedők,mikor dupla áron adhatják el azt,ami elé odabiggyesztik,hogy bio.
Áh,ez nem az a világ... -
hát igen, ez roppant mód off... de a múltkori kör után, miszerint minden amerikai hülye és műanyag, nem megyek bele még egy ilyen vitába, miszerint minden zsidó anyagias. a lényeg, hogy a témát hanyagold. ami a disznót illeti... de, az is eléggé off volt (és kicsit otromba is), de nem akarok állandóan moderálni. sőt, jobb lenne egyáltalán nem.
-
jolti
senior tag
Ja, hogy az.
Ott csinálták kávés kutatást.
Nem szidtam a "nem mondhatjuk ki a nevűeket", csak megjegyeztem, hogy anyagiasak. A Finnek meg szaunásak. A ruszkik meg vodkásak. A cigányok meg muzsikusok.
Már beléd is beléd nevelték a fóbiát?
2013. Magyarország...
De mindegy, mert ez már tényleg lassan off.
Nem úgy mint a hozzászólásom volt.
A fekete disznó kicsit előrébb nem volt az? -
zoknee
csendes tag
Szombaton kint voltunk Bécsben, és a puncsozgatás közben elmentünk kávézni is. Itt a fórumon találtam pár ötletet, abból a választás a Naschmarkt melletti Alt Wien Kaffee-ra esett, amit nem bántunk meg. A hely inkább egy kávé pörkölő bolt, ahol van egy kis kávézó is a sarokban. 6 féle kávéból lehet kérni espressot (pl Hawaii Kona, Guadeloupe), némelyikük saját blend. Összesen több mint 14 féle kávét lehet kapni. Kóstoltunk egy házi blendet (Vivaldi) és a Guadeloupe Bonifieur Chaulet Estate, mindkettő nagyon jól volt elkészítve. Mire eszünkbe jutott hogy csináljunk fotót is a kávéról, már meg is ittuk.
Kóstolónak hoztunk is két zacskóval, karácsonyra majd fel lesznek bontva, nagyon gusztusos a csomagolásuk is.
-
lagoon79
tag
na...
[link] -
zsozo
újonc
Tisztelt Hölgyek és Urak!
Amatőrként kérném hozzáértő tanácsotokat.
Egy Krupps XP2000 -es gépünk van, kb. öt éves, jellemző igénybevétele átlag egy adag kávé naponta.
A probléma az, hogy "kifúj", illetve kinyomja a kávét is a kar és a gép találkozásánál. / Bocs, ha szakszerűtlenül fogalmazok!
/ Tömítést már többször rendeltem hozzá de csak rövid ideig segített, most már addig sem. Úgy érzem nem feszül be eléggé a kar a bajonett-záras részbe pedig látható kopást nem észleltem egyik felületen sem.Hogyan lenne javítható?
Előre is köszönöm ha szántok rám figyelmet!

Üdv:
zsozo -
ronin s8
senior tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Az a helyzet, hogy megy ez a sok tuning, de valójában legtöbbször csak egy vélt előny kergetése folyik. A gyárak viszont valóban fejlesztenek, nem csak ad hoc jelleggel, félinformációk alapján kicserélgetnek ezt-azt. Az hogy a Gaggiáknak alumínium bojlere van, és a gép úgy van összerakva, ahogy, az nem véletlen. Így jó.
Én is kicseréltem a Pavoniban a műanyag dugattyút rézre, mert azt mondták/sugallták/gondoltam, hogy azzal jobb lesz, de nem így van. Egy otthoni garázs tuning nem pótolja a gyári fejlesztéseket... -
ronin s8
senior tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Ezek szerint még nem cserélted vissza az eredeti felső szűrőre. Tedd meg, hátha tényleg ez volt a baj...
-
Peti...(16v)
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
egyenlőreegyelőre -
mézespálinka
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tariattila
üzenetére
Köszi, Julien.

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
ja...nassolni a lidles/aldis feketecsokit kell
nem ilyen biszemb@szom ízesítetteket.... -
Peti...(16v)
tag
Hozott a Mikulás 2 új Omniát. Megörültem nekik, mert furdalt a kíváncsiság, hogy milyenek lehetnek, de magamtól nem biztos, hogy megvettem volna őket. Elsőnek az Estate Brazil-t próbálom, de egyenlőre nem vagyok elájulva tőle. A zacsi az egyirányú szelep ellenére fel volt fújódva, mint egy lufi. Jó nagy erővel kellett nyomni, hogy kiengedje magából a gázokat, ami szerintem nem használ a frissességnek. Egyenletes, elég világos a pörkölés, ami a lejáratból ítélve másfél hónapos. Bontásnál az illata egyáltalán nem volt meggyőző. A normál állástól 4 teljes tekerésnyit (ascaso) durvítva jött az első normális lefolyás. Kinézetre akár még jó is lehetett volna, de ízre semmi extra, olyan, amiből nem kérsz rögtön még egy csészével... sőt.
Ja, és a vicc: az adagolási útmutató szerint 6 gramm kell az ideális ízélmény eléréséhez! Lehet, hogy itt hibáztam?
A másik csomag a Huila Colombia. Illatra sokkal kívánatosabb, remélem ebből majd jobbat sikerül FŐZNI
Más: nyílt egy Costa a Pólusban. A megnyitó alkalmából espresso-nak tűnő kóstolót kínáltak. Sosem szerettem az ilyen ingyen dolgokra rárepülni, de most kivételt tettem, hogy hátha pozitívan csalódok. Már elvettem a poharat, amikor a srác kedvesen megjegyezte, hogy ez egy karácsonyi mézeskalács-mittudoménmilyen latte különkiadás. Még szerencse, hogy ott volt a feleségem, de ő is megjegyezte a srácnak, hogy ez olyanoknak való, akik nem szeretik a kávét.

-
ronin s8
senior tag
Paprika tv most...
-
Hudee
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nem, nem én vagyok, de a csavar paraméterei engem (is) érdekelnek. Több helyen többféle infot találtam. Néhol 1/16-os csavart írnak, másik helyen 5/16, abban bízom ti tudtok segíteni

-
Hudee
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Technisat?
-
Hudee
tag
Sziasztok,
Gaggia Evo légtelenítő csonk ledugózásához milyen csavar szükséges és hol tudom beszerezni? Valamint fentebb olvastam gőzcső csere javaslatot expolygonból: [link]
Ez valóban felszerelhető?
-
adpeter
tag
Hajtömeg barátom! Ez a Guatemala Huehuetenango kávé valóban nem csokis,de nekem ízlik. Magas hőfokon szaggatott lefolyással nagyon fincsi gyümis,de egyáltalán nem vészesen savas.
Szóval jól jártunk a cserével.
-
Mr.Csizmás
titán

-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Igyekszem! Nem szeretnék szégyent hozni senkire! Tudom honnan indultam.

tariattila: egyedi gyártású,teljes egészében kézzel készített gépről van szó.Szóval nehéz ügy.
Persze hamisítványokat árulnak piacokon,vidéki vásárokon. De azok minősége kérdéses.
A működésük azonos PB gáz kell meg 2-3 feles jóféle házipálesz húzóra. Az alatt nem indul be rendesen!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- iPhone 12 64GB 95% (3 hónap Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ritkaság! 17" Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% Áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

hamarosan 50 éves lesz! 

hiszen csak egy szegény röfi! Nem túl virgonc már,az igaz.De ha tetszik-ha nem a disznóvágás hagyománya még napjainkban is hódít. Élve ugyanis nehezebb megenni. 

)