Hirdetés
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-HajTömeg-
őstag
Ja az előző hozzászólást egyébként azért írtam,mert egy szervizben azt láttam porszívózzák a darálókat és mikor rákérdeztem azt mondták ezt itthon is megtehetem, olyan,mintha port szívna,semmi baja sem lesz.
Nekem ezzel vannak némi fenntartásaim, de hátha rosszul gondolom és tényleg nyugodtan porszívózhatok.
Szerintetek?
-
-HajTömeg-
őstag
Hú gyerekek szép nagy robibombákat kaptam ismerősömtől tesztelésre,akkora habokat produkál,hogy csak lesek

Nagyon olajos.
Olyan is volt,.hogy azt vettem észre a kifolyón,hogy lóg rajta 1 csepp "megszáradt" kávé, szép csepp alakban
-
ronin s8
senior tag
A bajuszkapcsolós kávés topik meg a moderáció elégtelen volta miatt olyan, amilyen...

"Amilyen a mosdó, olyan a törölköző."
-
Petee87
tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Nekem is Parci hívta fel rá a figyelmem, a bojler megrepedhet.
-
jó, amit ma az index fórumon kaptam, azzal nálam végleg betelt a pohár.

disclaimer, először és utoljára, mivel sokan olvassátok azt is: én tényleg nem dőlök a kardomba, ha ez a topik befullad, bármikor felhívom a régi arcokat és találkozunk, kávézunk. imádtam az indexes topikot, amíg tönkre nem tették. avx emberkével ellentétben nem "toboroztam" regisztráció után 3 nappal, hanem ellenben vidáman fórumoztam, amíg lehetett... mindezt csak azért írom le, mert állatira övön aluli, amit a hifis jóember csinál. ez itt egy topik a ph fórum tengerében. ha valaki azt hiszi, hogy itt, ebben a szegény topikban bármit érdekek mozgatnak, az komplett barom. csak szeretnék nyugiban dumálni a kávéról, és ezt ott nem lehet már

-
mézespálinka
senior tag
Üdv!
Olvastam itt a hsz-ok között gőzölés utáni levegőtlenítést. Ez szükséges lépés ? Minden gép esetében? Van valamilyen speciális menete? Hogyan végzitek, ha végzitek?
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ügyes!
Én is gondoltam egy hasonlóra, hogy ne daráljon el más is fölöslegesen annyi kávét, mint én, de megelőztél.
Jól megcsináltad.
(Annyi bibi van benne csak, hogy nem 10 mm-es anya, hanem 6 mm-es, csak 10-es kulcs fogja. De ez csak apróság. )
Az az L alakú valami meg szerintem arra szolgál, hogy ha lazítod, vagy húzod vissza az anyát, le bírd fixálni a kést, hogy ne forogjon el. Gondolom nem akarták a kést megfúrni egy stiftnek, hogy ne gyengüljön ki az anyag, meg ne rakódjon be kávéval, ami utána ott avasodik. -
Petee87
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Még jó, hogy nem neked kell összerakni a darálót... Ráadásul a kávébabok is kipattognak belőle, tömködni kell.
-
jolti
senior tag
A múltkor is írtad, hogy annyira citromos volt egy kávé, mintha tömény citromlevet innál. Nem ízlett.
Ilyen esetben nem lehet összekeverni egy kis hagyományosabb, csokisabb kávéval?
Vagy ez hülyeség?
Már csak azért mert írtad, hogy a polcon fog porosodni, kapunak elrakva. Akkor már jobb valami házi mixi-maxi, nem?
Ne kövezzetek meg, ha baromságot kérdezek. -
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
grat, ki is emeltem, később lesz olyan funkció a fórumban, hogy csak a kiemelteket mutassa, így minél több ilyen okosság kerül fel, annál inkább lehet könnyen okulni. beírom a topikleírásba is a linket rá.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Surda,
ahhoz képest, hogy azt mondtad, nincs érzéked a műszaki dolgokohoz, nagyon szépen összeraktad ezt az útmutatót. Gratula!Senkit nem akarok megbántani, de szerintem ez a megoldás - még az olcsóság figyelembevételével együtt is - ultragáz.
-
-HajTömeg-
őstag
Najó,de jobbról ballra megy a mutató.
Ezt így értettem. Namostnemtom melyikünk értelmezi ezt jól
NA,akkor ezt majd javítjuk PARCI segítségével
Egyébként most megint nem akar kijönni 9-es finomság alatt,lehet kiveszem az uccsó alátétet is.

(#4478) Peti...(16v) Köszi.
Elvileg azért,ha az ember belő egy finomságot,akkor onnantól kezdve az új kávékkal nem kell ennyit szenvedni (remélem).
Elképzelhető,hogy pár fokozatot tekerni kell,de annyit csaknem,hogy alátéteket kelljen ki-be rakni. -
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
" azaz a megszokottól
eltérően balra, az óramutató
járásával egyező irányba kell tekernünk,ha ki
akarjuk lazítani."De arra, viszont ez akkor is ellentmondas, mivel az ora jobbra jar, te meg balt irtal.
-
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Kiraly leiras! Mondjuk ebben a mondatban eleg szepen ellentmondasba keveredsz onmagaddal: " Ezt egy BALMENETES 10mm-es csavar tartja, azaz a megszokottól eltérően balra, az óramutató járásával egyező irányba kell tekernünk,ha ki akarjuk lazítani. "
-
bl4ze
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nagyon profi !
Ha megküldöd emailben + fotók szívesen kitesszük a korzóra okulásnak !
-
-HajTömeg-
őstag
Kis útmutató Graef cm70 kezdőknek, Vendingonak és hozzám hasonló ámátőröknek.
A daráló beállítása nem lesz nehéz,nem kell megijedni tőle.
A lényeg, a dolog logikája,hogy a babtartály alján lévő kés és a darálóban lévő kúpos kés távolsága adja a darálás finomságát,ezzel lehet játszani.
Mivel a babtartály alján lévő fix, ezért értelemszerűen csak az alsó késsel lehet finomságot állítani, méghozzá úgy,hogy a kés ALATT van 1 vagy 2db alátét. Ezt lehet kiszedni vagy a hozzá kapott alátétekből +1-et betenni.
Ez értelemszerűen megemeli a kést, azaz közelebb viszi a babtartályon lévőhöz, így finomodik az őrlés.
Nekem gyárilag 2db alátét volt a kés alatt, így annyira finomra volt állítva a daráló,hogy konkrétan a kávészemek se mentek be a két kés közé.
Mindez képekben:A daráló szétszedése a következőképp néz ki.
A babtartályt úgy tudjuk levenni,hogy a darálót a legdurvább (25-ös) fokozatra állítjuk, benyomjuk a gép hátulján lévő gombot és az óramutató járásával ellenkező irányba tovább tekerjük magát az állító gyűrűt a 25ösön túl egészen koppanásig.
Ekkor kihúzható a babtartály.
Maga ez a babtartály alatti műanyag beállító gyűrű is levehető, ha addig tekerjük,míg a rajta lévő nyíl és a darálón lévő nyíl szembenéznek egymással.
Ekkor hozzáférünk a késhez.
Ezt egy BALMENETES 10mm-es csavar tartja, azaz a megszokottól eltérően balra, az óramutató járásával egyező irányba kell tekernünk,ha ki akarjuk lazítani. Nagy erő nem kell majd hozzá.
Levesszük az L -alakú valamit és a kúp alakú kést is.
Ekkor láthatjuk meg,hogy van-e alátét a kés alatt, amiből nekem kettő is volt.
A gyár szerint minden egyes alátét betételével 7 fokozatot finomodik a darálás.
Mivel nekem túl finom volt az őrlemény, ki kellett vennem egyet.
Mikor eldöntöttük hány alátét marad, vigyáznunk kell a kés visszatételével, fontos,hogy pontosan illeszkedjen a kiálló pöcök a kés alján lévő lyukba.
Jöhet vissza az L-alakú valami és a csavar a tetejére, majd az állító gyűrű és a babtartály, amit ha bepasszintottunk,akkor az állító gyűrű óramutató járásával egyező irányba történő tekerése szépen rászorít az őrlőre és megint lehet játszani a fokozatokkal.Remélem érthető a leírás és más nem fog vele annyit szívni,mint én,mert egyébként egyszerű a dolog.
Nálam egy alátéttel a 10-es fokozat környékén ad eszpresszó finomságot,de ahogy olvasom ez mindenkinél változó. -
kapucziner pacamara: majdnem citromlé, de szerencsére csak majdnem. ott van a citromos íz, de emellett édes is, picit a hawaii conára emlékeztet, de azért más. édes citrom főleg, meg van más is, de azt nem tudom sehova se tenni. tulajdonképpen tetszik, ezt legalább szívesen iszom majd meg.
-
jolti
senior tag
válasz
Petee87
üzenetére
Ha lett volna + 10 ezrem akkor nekem is megérte volna a fokozat mentes állíthatóság, de mivel nem volt, ( még erre is úgy kellet összegüzülni ), így maradt a fokozatosság.

Amúgy az a nagy barkácsolás kb. 3 perc, amiben már a cigi is benne van, feltéve, ha dohányzik az illető.
Egy 10 kulccsal anya le, kés le, alátét le, kés vissza, anya vissza. Nagyjából ennyi. Nem olyan ördöngös dolog. -
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Na van more? Hogy állsz?
Sikerült már egy jó eszpresszót főzni?
-
Petee87
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nekem pl Ascaso Mini van Gaggia Classic mellé és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Mindkettő fém, inox, tökéletesen mutatnak egymás mellett a konyhában, személy szerint nem szeretnék egy hatalmas ipari monstrumot nézegetni.
Mindamellett megkíméltem magam a daráló otthoni barkácsolásától, amikről a Graef-es kollégák írnak, szerintem ezeket a szempontokat figyelembe véve megérte azt a plusz 10e Ftot. Ráadásul új, garanciás. -
-HajTömeg-
őstag
Úgy néz ki valóban csak az alátétekkel kell játszani a graef tulajoknak. Kivettem 1-et és már sikerült olyat is darálnom, ami túl durva

Most már csak a középértéket kell eltalálnom
A konyhában szerintem még a plafon is kávés
) -
Hami33
aktív tag
Nekem ascaso van. Kezdő vagyok még de nagyon könnyen beállítottam és jól boldogulok vele. Áldom az eszem ,hogy nem graef darálót vettem
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ok.
Remélem segíthettem!
Amúgy szerintem tuti jó lesz, figyeld meg! -
-HajTömeg-
őstag
Nya,valószínűleg igazad lesz,ugyanis ahogy írtam először csak és kizárólag a legdurvább fokozaton akart egyáltalán kijönni a kávé a darálóból.
Én meg beletettem egy alátétet,aztán átgondoltam,hogy ez csak közelebb hozza a késeket,tehát még finomabb lenne,szerintem konkrétan már nem fér kávészem a kések közé.
Kivettem és legdurvább fokozaton őröl,kijön a kávé.
Na,ekkor vettem észre,hogy gyárilag is van egy alátét a kés alatt,reggel még azt is kiveszem és remélem így már jó lesz
Most este már nem akarok a szomszédok idegeivel játszani

-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Na vagyok már!
Bocs, csak söröztem unokatesómmal, meg a szomszéddal.
Szóval!Én úgy jártam, hogy fulladt először. Bár az a Delonghi. volt, nem a GB.
Úgyhogy nem voltam benne biztos, hogy nem e a főző hibája. Már tudom, hogy nem.
Nekem is még 20-on is fulladt. Bár tudod, akkor még abban a hiszemben éltem mindennapjaimat, hogy 25kg-al kell tamperolni!
Szóval én tudatlan a kés tetejére raktam egy alátétet. Gyárilag egy sem volt sehol. Akkor lehúztam és túl durva lett utána. Küszködés, majd elfogyott a az 1 kg. kávé.
Én magamban úgy terveztem el, hogy minden egy kg. kávé után derálótakarítás lészen!
Ha szükség van rá, ha nem. Ártani úgysem ártok vele. Inkább hasnyál!
Na és a takarításkor gyanús lett nekem a dolog, hogy nem is jó ötlet a kés tetején az alátét, mondom kiveszem. Mondhatni megvilágosodtam! Nyilván hülyének néznek itt jó páran, -nem alaptalanul-,
de rájöttem, hogy ennek így semmi értelme. ( Mert ugye a használatijából is az jön le, hogy a kés felé kell tenni. )
Kivettem az alátétet felülről és anélkül össze is raktam. Sehová nem tettem alátétet. Kivéve azt az egy gyári rugósat, ami alapból ott van.
Lehet az, hogy felülre tettem az alátétet és nem alá, annyira lefelé nyomta a kést a tengelyen, hogy az addig túl közel lévő kést lepréselte addig, hogy jó legyen, nem tudom, de azóta szuperül működik.
5-ös és 8-as fokozatok között kell állítgatni a darálót, kávétól függően, 2-es szűrővel.
A 4-es nagyon lassú, a 3 beffullad.
Az egyes szűrő pedig 9-10-11 között. Legalább is idáig. Igazán nem sok egyest ittam még.
Annyira finomakat főzök, hogy még a dupla is kevés...
Alig várom, hogy jöjjön valaki, hogy meg bírjam kínálni, hogy a dupla másikja az enyém legyen!

( Ha csak úgy magamnak főzném az asszony b@szogatna, hogy már megint kávét iszom, most ittál!!! )Szóval!
Szerintem, ha 20-on is túl finomat darál és fullad a gép, akkor ki venni a kés ALÓL az összes alátétet. Ha eddig egy sem volt, akkor a tetejére tenni egyet, megnyomatni lefelé egy kicsit, aztán ki az alátét, kés lehúz, majd alátét nélkül összerak.
Nekem ez vált be.
Aztán majd látjuk, hogy mit is ír a hogyishíjják'!
Majd jelezz vissza.
Bocs, hogy nem privátban válaszolok, de így legalább látja minden Graef-os és hátha segítek valakinek.
-
adpeter
tag
Parci: Legfeljebb rápirítasz kicsit serpenyőben.

Jó-jó csak úgy mondtam....
Evribádi:Ha tehetitek térjetek be ROCKETeer fórumtárs új munkahelyére!
Igen jó kávét kaptam ma az arcomba. Valami Pallmall vagy nemis..... ezaz Peldzsok vagy mi!
Végre kezet szoríthattam Paljoc mesterrel is,szóval kávés berkekben elismert fórum celebekkel is lehet találkozni!

Ez az antikváriumos miliő egyébként távol áll tőlem (fura kicsit benne a kétkaros La Scala),de a jó társaság és a kitűnő kávé feledteti mindezt. Nagyon finom cucc volt az őrlőben. Ha forgalomba kerül máris vevő leszek rá.Bocs a sok szmájliért,de annyira tetszenek,muszáj használnom őket!

-
djboris
csendes tag
Üdv mindenkinek,
Végül én is idekeveredtem.
Remélem ide is eljut a filter csodás világa
-
ma próbálkoztam egyet a kapucziner el injerto pacamarával, ami szintén szemre túl világos pörkölés. finomnak nem mondanám a befulladós lefolyás eredményét, de legalább nem tömény citromlé volt. ezzel együtt nagyon mérges leszek, ha most 2x400 gramm túl világos kávém van

-
Toobee
veterán
Heted7 fórumtársnak ezúton is köszönöm, hogy elhozta az újabb Monterosás kávémat!

Az új áldozat egy guatemalai kávé a San Marcos régió Maria Elisa ültetvényéről. Lefotóztam a zacsit is nektek, mert tele van mindenféle információkkal, mint például az árnyékot adó fa fajtájával, vagy a farm tulajdonosának a nevével. Ennek a kávénak 8000 Ft kilója, a félkilós kiszerelés pedig 4100 Ft. Valószínűleg ez is Sandaljtól érkezett az országba, mint a többi kávéjuk nagy része.
8.27-ei pörkölés, mai nyitással, tehát a véleményem/tapasztalataim még nem végleges, csak amolyan első benyomás félék. Az látszik is az egyik képen, hogy viszonylag sötétre van pörkölve, legalábbis a mostanában ivott kávéimhoz képest. A zacsit felnyitva édes, vajkaramella illatot éreztem, ami őrlés után még erőteljesebbé vált. A túl nagy forróságot nem csípte, egyelőre normál lefolyással próbálkoztam, de holnap risztrettóként is megkóstolom majd. A kész kávé illata gyümölcsös, cukor nélkül az érett, édeskés talán barackos pite íz dominált, viszont nagyon kevés cukorral (Hajtömeg: duplába 1! gramm
) előjött az őrlés után érződő vajkaramella, de már nem illatban, hanem ízben. Egyelőre úgy tűnik, hogy ez a minimális cukor nagyon jót tett neki, így sokkal komplexebb és finomabb ízt kaptam. A kávé végig hihetetlenül krémes, de nem a cremára gondolok, hanem arra, hogy fogyasztás közben végig olyan érzésem volt, mintha a nyelvem selyemmel simogatná valaki. Egyelőre nagyon tetszik, szívesen fogok vele kísérletezni, bár már ezzel az arcával is teljes mértékben elégedett vagyok.A képek (Parci mi történik akkor, ha elfogy a tárhelyem? Nem fogok tudni több kávés képet feltölteni?
)

-
RBJ
addikt
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Pofozd meg a gépet mert lehet kicsit eldugult. Meg összerakásnál figyelj a kiálló pöcökre amire a fejet helyesen kell illeszteni.
-
adpeter
tag
válasz
weinmaker
üzenetére
Igen olvastam. De engem jobban vonzana az ő általa képviselt vonal,mint a klasszikus szétforralt-zaccos keverék. [link]
Jó lenne gyakorlatban látni,tapasztalni és főleg megkóstolni ezt a fajta kávés vonalat. Félek,ha a magam feje után egyedül kezdek neki nem lesz valami jó az eredmény és elmegy tőle a kedvem.

Anno a Aeropress nagyon tetszett,de mielőtt vettem volna elmentem és kipróbáltam a TP-ben.Hát nagy csalódás volt,bár nem is tudom mit vártam valójában. Igaz jó kis gyümis-savas házbín volt.Lehet ha más kávéval is megkóstolnám az bejönne,de el is ment a kedvem tőle.
Ez a török kávés rituálé nagyon tetszik.

-
Toobee
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Én épp Ascaso-t használok most a Rossi helyett
Igaza van Parcinak, nem egy Mazzer, de úgy gondolom, hogy ennek alapján is áraztam be. Abban viszont biztos vagyok, hogy ez még lazán menni fog 10 évet, mikor az Ascasom ABS burkolatát póló formában vásárolom meg a piacon. Az ok meg prózai: kellett a fokozatmentesség, pénzem viszont nem sok volt. Amúgy már hajózna haza a HG One, ha épp lett volna 250.000 Ft-om darálóra. -
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
na, utoljára: azért szóltam csak, hogy figyeljünk, hogy a fórumban érdemi infók legyenek. ez nem jelenti azt, hogy tilos kommunikálni
, sem azt, hogy vadászcsiga probléma volna (bár moderációval kapcsolatban nem kéne se nevelnie, se véleményt osztogatni), sem semmit, csak annyit, hogy kerüljük az egymillió smiley beszúrását, teljesen off-topik félsoros válaszokat, szétaprózást.az, hogy egy darálóból nem jön ki az őrlemény, abszolút on topik. nálam egyszer fordult elő, írtam, hogy mi volt a gond és a megoldás.
-
-HajTömeg-
őstag
Van egy pár oldalas dojcse,meg egy ilyen egyszerűbb,de ez sokra nem tér ki.
Most beletöltöttem még 100g-ot,de alátéttel eddig semmi sem jön ki. Tanácstalan vagyok.
Nem akarom szétoffolni a totyikot,holnap Zsolimanóval átbeszéljük,hogy ő mire jutott.
Az aláírásom sokat elárul a technikai érzékemről
-
And06
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
úgy emlékszem iberitalod volt, ugye? mi a különbség az ascasohoz képest?
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
nem akarom ekézni a rossit, pláne nem toobee épp eladó rossiját. ami nálam volt, az nem volt oké, de mondjuk az nagyon ütött, fél napom ráment a sufni tárcsa-párhuzamosításra. ezen felül túl nagyok voltak a fokozatai, és lötyögött a fokozat állító gyűrű, magyarán darálás közben is volt holtjáték, változott az őrlemény. nekem az sem tetszett, hogy hatalmas dög. az adagolóját sem szerettem.
viszont ipari dög, ami nem fog szétesni, az tuti. és lehet, hogy csak a nálam lévő példány volt ennyire szétgyakva, a többi dolga meg orvosolható némi tuninggal.
viszont yeahhh ascaso i-minije nagyon meggyőző volt, amikor nálam járt. és ő már vagy 3 (?) éve hiba nélkül használja. a graef darálót nem ismerem.
-
fragola.6035
aktív tag
Nekem azt mondta, hogy jó a Rossi. lehet meg is veszem.
Szerintem nincsenek csodák, esetleg kisebbek. Egy daráló, ami 30-40%-os árréssel, 27% áfával, pár ezer km szállítással, stb. 28e Ft, az legyen gyanús. Az Ascaso-t végképp nem venném meg, akkor inkább a Graef.
Mindegy nekem, hogy ki mit vesz, csak jó tanács próbált lenni. Láttam már pár daráló belsejét.
Egy Gaggia Classic vagy Quick Mill szintű géphez én már nem venném meg ezeket a háztartási kis darálókat.
Inkább egy használt szép iparit. -
And06
aktív tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
használati útmutató nincs?
valami szisztematikus módszer kéne, miután tudjátok, hogy _elméletben_ mitől hogyan változik a végeredmény! -
-HajTömeg-
őstag
Most betettem egy alátétet a kúp alá,ha jól értem oda kell.
Na, így se jön ki belőle a kávé
Az a baj,hogy kísérletezni sem tudok,mert odáig még nem jutottam el,hogy ki is jöjjön a kávé
Elképzelni nemtom mi a túró van.
Namindegy, ZSolimanó barátunkat várom, hátha privátban lekottázzuk ezt a dolgot. -
Toobee
veterán
-
RBJ
addikt
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Hát én is így szenvedtem vele. Most kezdem kitapasztalni. de az a baj, hogy hétvégi kávés vagyok.
Reggel én se iszok 5 kor kávét inkább reggelizek, a melóhelyen bika szarvasi, palomával de kezd számomra ihatatlan lenni. Este meg nem iszok már kávét.
Alig várom, hogy hétvége legyen. Így kevés alkalom van, ezért sok idő míg kitapasztalom én is a darálómat.
Egyenlőre két vékony alátét van benne de a legutóbbi 4 fokozaton is durva volt mert hamar leszaladt a kávé.
De azelőtt meg 5 fokozaton is befulladt. Vagy járatódni kell a késeknek vagy nem tudom.
De már feltöltöttem a tartályt így már szépen lejön. Meg néha pofozom közben, hogy kijöjjön minden.
Másik fórumra már be se nézek mert állandóan a köpködés megyen ottan. Nem értem mi van ott.

Lehet kiműtöm a karból a szelepet. Állítólag amiatt is nehéz belőni a finomságot. -
-HajTömeg-
őstag
-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
ha túl finomra állítod, összeállhat az őrlemény egy ragacsos péppé. az pedig nem jön ki a darálóból. lehet szétszedni és fél órán keresztül egy hústűvel kapargatni a késekről...
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
az az rr45 azért közel sem tökéletes. ezzel szemben egy ascaso i-mini szerintem otthoni használatra kb. az. tudom, hogy te anyagminőség, robusztusság felől közelíted meg ezeket. de ebben az egyben nem értek egyet.
-
fragola.6035
aktív tag
Sz@rakodtok ezekkel a Graef darálókkal, Tobee-nak meg ott van fillérekért a Rossi RR45.
Használt ipari darálót vegyetek!! Ne ilyen 30e Ft-os új vackokat. -
emberek, már párszor gondoltam, hogy írok, de most megteszem: megkérek mindenkit, hogy ne chatesítsük el nagyon a topikot. ha nincs új mondanivalónk, próbáljuk meg, hogy nem is mondjuk...
(nem szól senkinek konkrétan és nem lecs.szés, csak amolyan észrevétel) -
vendingo
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Egyre inkább az az érzésem, hogy rossz döntés volt számomra ez a daráló.
Elég sok panaszt olvasok róla.
Lehet érdemesebb lett volna valami jobbat venni. -
Toobee
veterán
válasz
weinmaker
üzenetére
Mi meg sima kotyogók, mákdarálót, meg 100A izzadást igénylő kávét. Amúgy a Petőfi sétányon a Diner-ben tökéletes Perté-t csapolnak 350 Ft-ért.
(#4419) -HajTömeg-:ezzel az a baj, hogy ha nem iszod meg azt a 100 grammot ijesztő hirtelenséggel, akkor gyönyörűen beledöglik a darálóba. Add el a 'csába, aztán vidd el a szörnyet, amivel daráltuk a Lucaffe-t.
-
-HajTömeg-
őstag
Na,hát most az van,hogy sikerült darálnom egy fullasztósat,de elég nehezen,azóta meg megint nem akar menni a dolog.
Elindul a gép,pattognak kicsit a szemek a tartályban és alig akar jönni valami a túloldalon.
Konkrétan leginkább semmi.
Az előbb is így volt,aztán egyszercsak megindult,de akkoris elég nehezen,most meg egyáltalán nem.
próbáltam durvábbra állítani is,úgy se akar jönni belőle semmi.
Szinte keresem,hogy mivel nyomhatnám lefelé a kávészemeket,mintha gyümölcsöt préselnék
Ezzel mi a túró van?
MOst egyben beleöntöttem kb 100g-ot-hátha a felső szemek lenyomják majd az alsókat,de nem.
adpeter Igen ez egy jó ötlet, tényleg tarthatna valaki egy török kávé napot!

-
weinmaker
őstag
válasz
adpeter
üzenetére
A leírás Datee tollából származik:
török kávé készítésElég jó tud lenni, ugyanúgy mint bármi más.
Balatonon barátokhoz simán vittem a brikkámat és egy hario kézi őrlőt, és nagyon jól el voltunk.
-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Engem is érdekelne ez a török kávés dolog. De úgy gondolom,hogy nekünk akik főleg az eszpresszót favorizáljuk az általad beidézett elkészítés egy ihatatlan keserű zaccos lötty lenne.

Olvastam pár leírást én is,főleg a többszöri "forralás" hangzott nagyon sz@rul!

De e témában is van nekünk világbajnokunk!

Datee tarthatna egy török kávés workshopot. A kotyogózás annyira nem izgat fel,de egy ilyen "ibrikes oktatásra" tuti elmennék.

-
vendingo
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Szerezhettél volna nekem is

Nagyon remélem, hogy holnap megjön az enyém, mert nagyon darálhatnékom van, illetve hetek óta holnap leszek először szabad. -
vadászcsiga
félisten
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Mondjuk nem tuneziara gondoltam

-
vendingo
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Honnan és mikor rendelted?
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Máris a tunéziai tengerparton érzem magam 
Itt egyben van a babtartály egy késsel, szabad ezt mosogatószerrel mosni?vendingo Ismerősön keresztül intéztem,aki ismeri a forgalmazót, így tegnap kértem,mára meglett.

-
vadászcsiga
félisten
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Az azt hiszem a harmadik vilagba szant valtozat

-
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Akkor hajrá, a kávét meg ne pacsáld!

-
-HajTömeg-
őstag
Megjött a Graef
Fekete.
A dobozára CM702 van írva.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)