- iPad topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alba-regia
aktív tag
Ma reggel megjött a Gaggia Classic. Két szűrőt mellékeltek hozzá, mindkettő alján egy pici lyuk van, ebből arra következtetek, hogy ezek valami nyomásfokozós eszközök. A kar kifolyó részéhez is van valami műanyag kis közdarab, amit be sem raktam.
Az első próbálkozásnál alig akart valami kifolyni (persze miután a rendszert feltöltöttem). Az a gyanúm, hogy túl finomra lett őrölve a kávé. Ill. még arra tippelek, hogy ezt az egyszemélyes szűrőt hanyagolnom kell.
A kétszemélyes szűrővel jobb a helyzet, ill. nem annyira finomra őröltem hozzá a kávét. Egyébként az Iberital Challeng-en olyan, mint ha végtelenítve lenne a szabályozási lehetőség. Ezalatt értem, hogy a kávétartóján lévő skálán túl is lehet tekerni. Így elég nehéz ezt belőni.
A kérdésem: honnan érdemes esetleg normális szűrőt rendelni, illetve tapasztalat szerint mivel érdemes próbálkozni? Egy tamperoló is kéne, mert a gyári műanyag elég komolytalannak tűnik, és nem az örökkévalóságnak gyártották. Ha jól emlékszem, a szűrőnek (karnak?) valami sztenderd 58mm a mérete. Ilyen méretű szűrőket E-bay-en is láttam, de feleslegesen nem vásárolnék össze kétes minőségű dolgokat, így inkább kérdezek. Egyébként többnyire egy adagot főznék, tehát valami ehhez való szűrőre lenne szükség.
-
bl4ze
veterán
válasz
-HajTömeg-
#7993
üzenetére
Cady Trade : pannarello a neve, kompletten van br.3050 Ft asszem
RAKTAR @ SAECO . HU
-
válasz
tariattila
#7994
üzenetére
lyézusom!
minden nap másikkal őrüölsz?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tariattila
veterán
csak harmadik!
egy minden variációt felvonultató sorhoz ""kell""
Mini-E / Super Jolly DR / Major Doser

HajTömeg: csak az expolygont tudom belinkelni... a szűrőkhöz majd hozzászólnak a szűrőfétisűek...
maradok a Mazzereknél...
Toobee: én próbáltam lejönni... sokat el is adtam... de segítség nélkül visszaesik az ember

-
-HajTömeg-
őstag
Na,ma kettétört az evo műanyag kis gőzcső csonkja

Expolygonnál nem találom. Help. -
Toobee
veterán
válasz
tariattila
#7986
üzenetére
Inkább a mai és egyben az utolsó vizsgámra koncentráljatok, már csak ez hiányzik az államvizsgához. Persze a Mazzer-biznyák érdemeit sem akarom csorbítani, nyilván az is hasonló szinten van

-
-HajTömeg-
őstag
válasz
tariattila
#7986
üzenetére
Be tudnatok linkelni, hogy expolygonnál melyik a profi 2 cseszes szűrő?
Meg az is erdekelne mi az LM és a Vst szűrő?
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
#7981
üzenetére
Persze, meg kérjél nyugodtan hozzá egy egy láda sört is!

-
gregg71
csendes tag
-
tariattila
veterán
az autentikus bakelit hatású gyönyörűségeket ne piszkáld!
a sok víztől majd jól kirügyezik a fa!
valami nemesfém kell oda ... mit tudom én, platina vagy ilyesmi
on:
az a spáros kávé már futott a fórumon...
sok jó vélemény nem született vele kapcsolatban (kb két éve) öreg fosch volt -
Hami33
aktív tag
válasz
vendingo
#7977
üzenetére
A szemes kávé pörkölés után sokáig széndioxid gázt enged magából ezért van a szelep is minden zacskón hogy ki tudjon menni a gáz,de levegő ne menjen be.A darálás közben nyilván már sok gáz elillan ezért nem fújja annyira fel a zacskót inkább csak aromazáró szelep van rajta.
-
vendingo
veterán
Miért van az, hogy a szemes kávé felfújja a zacskót (ha nem szelepes), az őrölt pedig nem?
-
bl4ze
veterán
válasz
-HajTömeg-
#7969
üzenetére
Oro Casa , ez :

-
Hami33
aktív tag
válasz
-HajTömeg-
#7970
üzenetére
Alvorada automata gépbe próbáltam. Nem nagy szám nem drága inkább alsókategóriás kavé. A spar prémium nem rossz állítólag ,de én még nem próbáltam.
-
Toobee
veterán
válasz
Peti...(16v)
#7967
üzenetére
Így már más a leányzó fekvése.
Küldtem egy privát üzentet Toobee névvel 
-
Toobee
veterán
válasz
Peti...(16v)
#7964
üzenetére
Karbonszálas nagypapám nincs, csak asztalos.
-
vendingo
veterán
Én meg dolgozok.

Ha otthon lennék én se fórumoznék
Holnap viszont egész nap otthon kávézok, van teszteléshez alapanyag, hegyekben áll otthon a kávé, jelenleg 10-12 fajta van készleten.
-
vendingo
veterán
Tegnap pöriztem guatemalát

Brutál nagy szemű, ascaso alig bírja beszippantani daráláskor.Kicsit világosabb pöri lett, viszont nagyon finom.
Ízre kicsit gyümis masszív kakaós utóízzel. Szerintem ez is jóra sikerült, legközelebb kicsit sötétebbre pörkölöm, kíváncsi leszek, akkor milyen ízjegyek jönnek elő belőle. -
bl4ze
veterán
válasz
Peti...(16v)
#7957
üzenetére
Szerintem jövő szeptember. Előbb kizárt

-
Peti...(16v)
tag
Simán

Mikor mész Triesztbe?
Októberben Gradóból kaptam egy Goppion Qualita Oro-t, és sokkal jobbakat húztam belőle, mint amire a korzós tesztek alapján számítottam. Nagyon beletrafált az ízlésembe és szenvedni se kellett vele. A csoki után jött a mandula, a marcipán, a végén meg egy határozott nektáros édesség, nagyon szerettem.
Szóval lehet, hogy a szállítás/tárolás során szenvednek el a babok olyan károsodást, aminek később mi isszuk meg a levét
-
bl4ze
veterán
válasz
Peti...(16v)
#7955
üzenetére
Nálam ez sosem volt meg, ez a kellemetlen íz.
Én Triesztben vettem helyben, lehet ez a titok kulcsa ?

-
Peti...(16v)
tag
Most fogyott el nálam az utolsó adag. Ugyan jót tett neki, hogy (a tanácsodra) lementem a hővel, jobb lett gyorsabb lefolyással, mint csöpögősen, de igazán jót nem sikerült innom belőle... Egy furcsa gyógyszeres-kesernyés utóíz végig benne maradt. Pedig tényleg nagyon sokat kísérletezgettem a mennyiséggel, őrlésfinomsággal, még a csészékkel is

Bár lehet, hogy velem van a baj, az sem lehetetlen, hogy a Te júliusi pörkölésed máshogy sikerült, mint amit én vettem, ami azt hiszem 10.15-i volt. -
RBJ
addikt
A hét kávé mentesen telt el mivel lejárt a szabi. Most első dolgom, hogy nyomattam egyet.
Fincsi volt.
-
adpeter
tag
Nem! Ő az anyukám és Lucaffe felesége! Még az ültetvényen tanulta meg a kávéfeldolgozás és pörkölés minden csínját-bínját! Tőle tanultam én is.
Bűnös kapcsolatot ápolt gazdájával,Leonszió Korrea De Almelydával. Én a 6-ik zabigyereke vagyok.Leonsziónak már kellemetlen volt a sok félvér gyerek,ezért engem egy kávés zsákba rakott.Így kerültem Európába.
-
edk-
őstag
Ma kipróbáltam a momparki Expressot. A barista/felszolgáló lány igencsak kedvetlenül dolgozott. Két eszpresszót ittam. Az első jobb volt, a második felszínén mintha egy kevés kávéőrlemény lett volna??? Az íze mindenesetre nem érte el az elsőét. Crema mindkettőn kevés volt. Nem lesz a törzshelyem.
-
And06
aktív tag
válasz
-HajTömeg-
#7942
üzenetére
mi pontosan értettük mit akarsz elsőre is (én legalábbis). nem nekem vannak szövegértési problémáim...
-
And06
aktív tag
válasz
-HajTömeg-
#7939
üzenetére
már megint csak write only vagy. 10en mondták el, hogy annyi pénzért van sokkal sokkal jobb, de te csak kötötted az ebet a karóhoz...
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
#7939
üzenetére
Mr. Adapter az Mami's Caffé férje?

-
-HajTömeg-
őstag
Múltkor írtam,hogy testvérem imádja az illyt és lehet veszek neki,hogy hadd igya
Hát 3000ft 250g? Hlyék ezek? 
Annyiért már adpeter exclusives blendjéből is válogathatok, a Mr.Adapterből
-
SiD-
tag
válasz
ronin s8
#7937
üzenetére
Itt egy bécsi ajánló:
http://kavekotyogos.blog.hu/2013/06/07/becsi_szigoruan_nem_melange
ha a hagyományosabb vonalat kívánod, akkor meg a Naschmarkt-on a Gegenbauer vagy onnan nem messze a Kaffee Alt Wien. -
ronin s8
senior tag
Budaörs, Adler Cukrázda: mintaszerűen lefőzött 90/10-es Cafè Pertè az olasz vonal kedvelőinek. Az "olaszos espresso"-t kell kérni. Hozzá Délifrance croissant. Nagyon kellemes hely, csak ajánlani tudom.
Apropos, Bécsben milyen helyeket tudtok...?
-
jolti
senior tag
válasz
tariattila
#7920
üzenetére
Inkább már most bevettem egyet ebéd előtt, megelőzendően a bajt!

-
jolti
senior tag
Szerintem nem fogja túl jelentősen befolyásolni, mert a 4-es menet végénél ott van belül a hőérzékelő egyből. Ennyi távolság szinte a réginél is van. A réz meg rendkívül jól vezeti a hőt, plusz még nyomok bele egy pici hővezető pasztát is.
De majd látjuk. Ha neked lesz igazad, akkor még mindig ott a lehetősége a fúrás-menetfúrás párosának... -
bl4ze
veterán
Én is megkezdtem a pörkölést :

...na jó : NEM

-
Bandus99
őstag
Szimplan user error.
Muszaki analfabetaknak nem erdemes olvasgatni
-
Bandus99
őstag
Sziasztok
lehet vhol kapni iberitalhoz azt az atlatszo muanyagot ami a kavet kivezeti?
-
vendingo
veterán
válasz
kukackonzerv
#7922
üzenetére
Annyira nem új. Unix mellett, bárdival szemben. Corner caffe
-
zolnagy
őstag
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
#7916
üzenetére
Jól van more! Azt hittem, szivatsz, mert olyan jól látszik.
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
#7912
üzenetére
Most szivatsz, vagy tényleg nem vágod?
Attól, hogy nem lesz az M4-es menet a kazánban felfurva 6-osra.
Teccikérteni?
Így, ha kell esetleg mehet vissza a régi hőgomba.
És meg mindennek a tetejébe, csak az egyik ki, a másik be és nem kell vele küszködni, felfurni, menetet vágni bele... -
vendingo
veterán
Most pöriztem 3 adagot.
A brazil santos megint nem szuperált, nem hallom a pattogását.
Egyik baromi világos lett, másik kevésbé, de az se valami jó.
Próbálkoztam Fresco kávéval, annál frankón hallatszott a pattogás.
A második reccsnél vettem ki, pont időben, még a serpenyőben pattant 1-2 szem
A képek még szarabbak, mint legutóbb, ezúttal ájfonosak, lesznek majd normális képek is.
Frescot paljoc mester tanácsit alkalmazva készítettem, szerintem tökéletes lett, minden úgy volt, ahogy ő mondta.
Freso1
Fresco2
Santos1
Santos2
-
-HajTömeg-
őstag
Te és ez most miért jó?
Mitől lesz így visszaalakítható?Egyébként a zárható tasak mizériámnak még mindig nincs vége,mert amit DM-ben vettem,az se valami megbízható.
A záró kis pöcök állandóan leugrik a sin végén és elszúrja az egész zacskót.
Szóval még mindig keresem a jó megoldást, milyen zacsit vegyek?(nálatok is kattog a radiátor? Idegesítő)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Plz ne a másik fórumról szóljon ez a topic.

Nem szeretem az ilyen "kibeszélősdit". -
-HajTömeg-
őstag
Mondjuk ha őszinte lehetek proftól én is agybajt kapok.
MIntha elméletben beszélgetnénk autóvezetésről.
Igen a kuplung felengedése közben picit már nyomhatod a gáz, de ez ugye nagyon változó kedves blaze. Egyes tipusoknál már rögtön felengedéskor csúszik a kuplung,más tipusoknál sokkal feljebb érezhető a csúszás és persze vannak automata sebességváltóval szerelt gépjárművek is,melyeknél nincs manuális, lábbal nyomható tengelykapcsoló.
Mi értelme ilyen hozzászólásoknak?
Totál azt érzem,hogy emberünk egyszerűen rohadtul unatkozik és bármit beüt a gugliba,amiről kérdeznek, majd ír róla egy féloldalas elemzést, miközben a gyakorlatról halvány lila gőze sincs. -
jolti
senior tag
válasz
ronin s8
#7906
üzenetére
Még!

Épp az előbb hoztam el az esztergályostól ezt a közbetétet, hogy visszaalakítható maradjon a Baby. ( Az egyik kedves fórumtárs ötlete alapján. ) Rézből van. A régi gomba helyére megy bele 4-es menettel, ebben meg benne van a 6-os menetű K hőelem.
Várom még a többi cuccot hozzá.
Kb. 20-30 percet szoktam melegíteni bekapcsolás után. Szerintem ez annyira nem sok, de mégis gőzt fúj.
( Olyan mint az anyósom! Sárkányos!
) -
-HajTömeg-
őstag
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
#7902
üzenetére
Én 1-2 mp-et szoktam. Csak annyira, hogy a gőzt kifújja.
Mondta Blaze bácsi, hogy Gaggiákat nem hűtőcsapolunk, de ez az egy két másodperc szerintem nem az, mivel szinte csak gőz jön ki, víz szinte semmi.
Csak, hogy ne legyen olyan sárkányos a víz. Enélkül meg egy pár kávé megég. -
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
#7902
üzenetére
Passzolom a kérdést, én ki sem próbáltam a gépemet PID nélkül. Nekem gyanús, hogy az egy deci se sincs bojlert nagyon könnyű hazavágni egy presszónyi hűtőcsapolással. Pin Up nagyon könnyen ég, szerintem azért nem ízlik neked. Ha jó a hőfok, akkor kellemes csokis gyümölcs, pici füsttel a végén.
-
-HajTömeg-
őstag
Valahogy mindig picit kesernyés.
MOndjuk ezt még nem próbáltam, amit írtál.
Ami nem 100% arabika, az előtt mindig hűtőcsapolok,mert muszáj.
Tudom felborul a hőegyensúly,de ha nem hűtőcsapolok, akkor elég nagy eséllyel megég.
Egyébként a hűtőcsapolás sem 100%ig tiszta számomra.
Egyrészt mennyivel a csapolás előtt csináljam?
Közvetlenül előtte?
Akkor gondolom a bojlerben lévő közel 100 fokos víz egy részét pótolja a tartályból és ez lehűti.
Vagy ilyenkor túlságosan is lehűl és inkább hagynom kéne neki egy kis időt,amíg megint visszamelegszik valamennyire?
Tehát csapolás előtt mondjuk 2-3-5p-el hűtőcsapoljak?
A másik , hogy mennyit kell ilyenkor kifolyatni? Kb egy presszónyit vagy pedig éppen csak picit, mondjuk 1-2 mp-et folyassam ki a vizet? -
na de gyerekek... prűdek vagyunk!

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Huawei P30 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
minden nap másikkal őr![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)






, a sparos nem is olcsó, lehet egyszer kipróbálom.








