Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-HajTömeg-
őstag
Na,ma én is fotóztam,bár a telefon kamerája nem az igazi.
Az alany Lucaffe Piccolo & Dolce.
Az adag tényleg Piccolo lett, viszont az íze nem volt túl Dolce

-
lagoon79
tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
köszönöm, hogy megnézted. ha itthonról nem tudok szerezni, akkor vszeg hagyom.
-
paljoc
tag
Ma meglestem a pörkölő Mestereket munka közben. Néhány különlegesebb SO és az AVX féle Sandalj blendek voltak teritéken. A látogatás igen jó, baráti hangulatban telt. Jani bácsinak ezúton is köszönöm a vendéglátást. Igen magas volt az egy nm-re jutó kávépörköléssel foglalkozó emberek száma ott!:-)))
-
mézespálinka
senior tag
válasz
Petee87
üzenetére
[link]
De előtte kóstolj szerintem! Vásároltam már tőlük, be is fürödtem. Tömény mocsáríz volt csak. Kapuban küszködtem le. Nagyon rossz élmény volt. De ez csak 1 eset volt, egy kávéval. Talán az Indonéz lehetett. Friss pörkölés volt - kb 1-1.5 hetes- de pihentetéssel sem javult
(igaz azóta p&y kávék mennek
. Kóstolj, ha valamelyik ízlik (azon ne lepődj meg -sajnos-, ha megégetik a kávét), tudsz elvinni 100g-onként. Árban 10k/kg. -
Petee87
tag
Tud valaki Veszprémben olyan boltot, ahol minőségi szemes kávét tudok venni?
-
And06
aktív tag
hozzám is megérkezett a mr. espresso, eddig 2 húzáson vagyok túl, jó lesz ez a kávé! elsőre sikerült egy 15másodperces valamit húzni, de meglepő módon meg lehetett inni, aztán másodjára egy csöpögős ristrettot. valahova a kettő közé fogom belőni, bár ez a csöpögős lefolyás igazából teljesen jó volt. ilyen blendek jöhetnek még paljoc!

-
jolti
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Én is így jártam a múltkor. Mivel nálunk csak Spar, Lidl, még Penny van, így a lidiben vettem egy bellaistenf@sza kávét. Mit nem mondjak, amellett, hogy nem egy Carraro simán kenterbe veri a Davidoffot, Dallmayert meg az ezekben a felsorolt boltokban található kavekat!!!
De azért ma megjött Paljoc szállítmány! :-) Kíváncsi vagyok az Apricotra, meg a Sidamora. -
lagoon79
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Korrektul valszolt is ma az uriember, sajna nem kapnak es nem is varhato belole. Ami van az mr exclusive es blucaffe cseszek. Esetlegesen varhato classico es a hajos csesze.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ma ittam 2 hét után először kávét. Isteni volt

-
Smith Ügynök
tag
Üdv!
Budget kávék közül próbálta már valaki az Auchan saját márkásokat? Épp egy Etiópot próbálgatok, szerintem elég jó, vagy csak én vagyok ficamos

Más:
Frei kávék közül tud mondani valaki ihatót? -
Toobee
veterán
Nem tudja elvezetni a cső? Egyébként ezzel a sötéttel sincs semmi baj, sőt! Külön tetszik, hogy ugyanazzal az őrlőbeállítással futtathatom a MrE-t is, aztán egyszer ezt, aztán meg azt és végül ezt iszom, egy kis azzal leöblítve, így vidáman telnek a napjaim, bár több, mint valószínű, hogy holnap elfogynak. Madal sajátja van még egy 1/4 kilós, aztán remélem, hogy végig tudom inni a nagygépes kofíkat tőled

-
Toobee
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Ultimate rendszer lenne. -
Toobee
veterán
Paljoc! Ez a túlpörkölt CM még mindig zseni! Úgy melléraknám a szokásos változatot. Két kar fel a gépre, meg két daráló beállítva. Banyek...lehet intéznem kell egy Eroica 2L-t
Egyedül az utóízével van bajom, az nagyon keserű így 5 perc után. -
RBJ
addikt
Létezne, hogy 2-3 hát alatt vízkövesedik a gép.
Pedig csak hétvégén van kávézás. -
adpeter
tag
Kávékóstoló az antikváriumban ma! Kámáán lecczgó!

-
lagoon79
tag
minden fórumon támadok

Segítséget szeretnék kérni. Karácsonyra Lucaffé Piccolo & Dolce (amin puszilkodnak a fiatalok
csészéket keresek Páromnak, kapus és eszpresszós is érdekel. Kerestem , kerestem, de sehol nem találtam. Aki tud esetleg, kérem szóljon. előre is köszi! -
paljoc
tag
válasz
adequate_cou
üzenetére
Szegeden probald ki a avxcafe-t. Sandalj blendeket porkoltetnek es szerintem ha megkered, ledaraljak neked eszpresszohoz!;-)
-
vendingo
veterán
válasz
adequate_cou
üzenetére
Én lavazza téglát használtam, de abból se jó mindegyik.
Ne kérdezd melyiket nyomattam, nem emléxek. -
adequate_cou
senior tag
Sziasztok!
Amíg nem jön meg a darálóm milyen elfogadható árú és minőségű darált kávét ajánlotok amit Szegeden Tescoban, MM-ben vagy valahol a városban be tudok szerezni?
-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Én sem! Ijjjártunk!
2015 május,szóval nem olyan régi. A baj a pörköléssel lehet. Tele volt a zacsi alja szeméttel.Szénné van pörkölve.
-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nekem nagy csalódás!
A korzón nagyon dicsérték,de szerintem az nem ez a széria lehetett. Mikor elosztottuk és mutattam neked,hogy tiszta olaj a zacsi oldala már rosszat sejtettem. Megkóstoltam pár szemet belőle- mindíg megszoktam - hát borzalmas égett ízen kívül nem fedeztem fel semmit. Elsőre majdnem eltaláltam a duplát,kicsit begyorsult de kb. jó lefolyás volt. Másodikra finomítottam még. Iható volt mindkettő de rohadtul érzem benne az égett keserűséget.
8000ft-os kávétól sokkal többet várok,ezért most nagyon sajnálom azt a pénzt amit erre kidobtam. Vettem volna inkán PP-t 6E-ért vagy Paljoc kaffet!
Amúgy nálam 560gramm landolt.De most nem vígasztal,hogy nálam maradt a több!

-
Toobee
veterán
Mindenkinek van dilije, az enyém az, hogy mindig tiszta legyen a gép. Egyébként nem éjjel nappal, csak mikor látom, hogy rákerül egy csepp, vagy maszat.
Elénekelte nekem a híres PalYotz-tól a Choco Madness-t. Nagyon tetszett! A reggeli tanács után megkóstoltam cukorral. Egy markánsabb Java mix-et köszönthettem benne, nekem ez a kávé így ízlik a legjobban!
-
-HajTömeg-
őstag
Adpeter hathatós közreműködésével
,ma kipróbáltam a Lucaffe Piccolo & Dolce kávéját.
Kicsit küzdöttem vele,de harmadikra nagyon szépen jött le. (én voltam hülye, eltekertem Joker állásból,nem a kávé macerás)
Bár azt kell,hogy mondjam finom, mégsem ütött akkorát,mint a Pacificaffe Pacificaffe .
Finom,csokis, semmi gond nincs vele, sőt a Monin féle fehércsokis sziruppal is jól kijön (Mea culpa maxima) ,de egyelőre nem érzem azt,hogy hűdehajde
A classic jobban bejött. -
ronin s8
senior tag
Azt nem tudom, hogy belejátszik-e a fej tisztasága. Trutyisnak trutyis volt, de volt már trutyisabb is. Kéthavonta azért le szoktam szedni tisztítani. Ez az állapot vakszűrőzés előtti, sőt: shot után le sem töröltem, annyitra örültem, hogy Paljoc meghozta a tömítéseket. Makro fotón rosszul néz ki, de lerakódás csak a sarkokban volt egy pici, a többi a két perccel korábbi zacc maradványa. A fejen meg mintha rozsda lenne?
Az új tömítés komfortérzetét könnyebb észrevenni. Sokkal puhábban jár a kar, és nem spriccel a kávé nyitott szűrővel. -
ronin s8
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Itt a piacony tudok valakit, aki aszonta, látott már valami omiátot. Az lehet a tutimanó kávé ám!

Vagy valami Omia. Nem tuggya, mer kínaiul van a szöveg. -
ronin s8
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Ki monta, hogy a portafilterbe rakom (asse tudom, miaz)? A kávé a kapszulában van. Egy kapszulát kéccer-háromszor is fel tudok hasznányi, mer a piacon veszek kávét, oszt beletőttöm...

-
ronin s8
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Ja, aztat még nem is montam, hogy a frelytominál láttam, hogy ő a szűrőbe is tesz barna cukrot. Így jön le sziruposan a kávéja. Utána meg lehet csepegtetni cukorra...

-
ronin s8
senior tag
Én két nagykanál cukorral iszom. Néha hárommal...
-
lagoon79
tag
-
BlacKSouL
addikt
Most egy érdekes kérdés, mert nem tudom mennyire szentségtörés. Ki issza cukorral, és ki cukor nélkül a kávét? Ha más és más, akkor melyik típust hogyan?
Én pl. régen mindig cukorral ittam, néha olyan délamerikaiasan szirupsűrűségen, de mondjuk az ugye nem is kávé volt, de mióta a kis karos megvan, gyakorlatilag sosem tettem bele. A cukor mellett tényleg nem érzem ki, ha keserűbb, vagy savanyúbb, hogy javítgassak a lehetőségeimen belül.
A cappuccinot meg egyértelműen cukor nélkül, a tej ott megadja a cukrosságot, ha jól lett gőzölve. -
Toobee
veterán
Úgy 2 órája olyan Choco Madness-t húztunk apámmal, hogy nagyon! Én cukor nélkül ittam, folyékony kakaó volt. Apámat a 3. szívlapátnyi barna után leállítottam, mondtam neki, hogy ez nem az Omnia, talán elég lesz bele ennyi is. Neki is ízlett.
-
jozsi252
veterán
Na ki is futottam a szerk időből. Azt is megakartam kérdezni hogy akarok venni egy olyan gépet amivel nem csak kifejezetten kávét lehet csinálni. Hanem egy Lattet, vagy mochaccinot, esetleg forró csokit, meg ilyen dolgokat. Dolce Gustot néztem ki. Van esetleg erre a célra más alternatíva, vagy nem nagyon?
Van itthon egy kapszulás Nespresso Essenza kávéfőző, de ugye azzal kifejezetten kávékat lehet csak.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy Technosystem Blitz COFFEE & CAPPUCCINO 510 PRO típusú olasz kávégép. Van esetleg olyan aki ismeri ezt a gépet, illetve mondana róla pár szót? Esetleg magyar nyelvű használati van valahol a neten, vagy kizárt? Csak angol német olasz..?
Köszönöm

-
zolnagy
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Dehogynem.Legalább tudom mire(kire) fogni!

-
paljoc
tag
-
And06
aktív tag
ahhoz képest, hogy azt mondtam a régi CM jobban tetszett, ma már 2t ittam belőle, és már várom a 3.ikat

úgy látszik csak hozzá kell szokni a klasszikus izekhez a sok gyümilé után.
próbáltam még lejjebb menni a hővel, de ott kiüresedett, szóval visszatértem az előző beállitáshoz, jó kis csoki+kakaóbomba. -
adpeter
tag
válasz
weinmaker
üzenetére
Ez csak egy jóindulatú észrevétel,mint kritika. Egyébként én akkor nem kaptam semmilyen visszaigazolást.Ami azért hasznos lett volna,hogy tudjam legalább a rendszer érzékelte a rendelést.Persze lehet,hogy csak valami hiba volt a mátrixban. A lényeg a kávé megjött egyszercsak! :-)
Tudom a Korzó miben jó,ezért én pont úgy gondolom,hogy hiba nem kihasználni megfelelően a látogatottságában rejlő potenciált. Ha már van webáruház akkor érdemes lenne modernizálni.
Szerintem. -
ronin s8
senior tag
Paljoc, ez a Spicy Italy nagyon kúl Pavonival! Nem tudom elrontani, pedig nem százas a gép. :-))
Dupla ristretto-kat húzok cappuccino-nak, és folyékony csoki! -
korte73
csendes tag
válasz
tariattila
üzenetére
Szinten Szeged.
Egy ilyen kozos rendelesbe en is beszallnek, ha lehet.

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Assassin's Creed: Valhalla
- Grand Prix - Új névvel térnek vissza egy legendás sorozat klasszikus epizódjai
- Cyberpunk 2077
- Pánik a memóriapiacon
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(igaz azóta p&y kávék mennek
. Kóstolj, ha valamelyik ízlik (azon ne lepődj meg -sajnos-, ha megégetik a kávét), tudsz elvinni 100g-onként. Árban 10k/kg.

,ma kipróbáltam a Lucaffe Piccolo & Dolce kávéját.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)