-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petee87
tag
A kávbab mellett mekkora jelentősége van a csészének az íz szempontjából?

-
BlacKSouL
addikt
válasz
tariattila
üzenetére
Egyelőre nem a svájciak, csak ezek a kisebb takarékszövetkezetek..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
paljoc
tag
Elég aranyos a kolleganőm:
http://msoliviafeher.blogspot.hu/2013/10/the-best-coffee-around.html?m=1#.UmFdwmQayc0
:-)
-
And06
aktív tag
mai szerzeményem: Kaffa Guatemala Hunapu SO. mosott feldolgozás. A leirás szerint zöldalmás-karamellás izvilág várható! holnap nyilik.
-
válasz
lagoon79
üzenetére
no, így tényleg sikerült dekódolni a java mixet, lejjebb mentem 5-6 fokkal a szokásos jokernél (ami eleve nem a max.), és feltámadt a cucc, abszolút korrekt lett. kicsit füstös, nóra annyira nem kattant rá, nekem viszont totál működik, tényleg igazi old school cucc, de zavaró ízjegyek nélkül.
valószínűleg megégettem a robit az első pár próbálkozással és az volt a baja.
-
zoknee
csendes tag
-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Hé már meg is kóstoltad!? Ejnye nekem még legalább 2 óra míg hazaérek.

-
adpeter
tag
Igen van szemes kávéjuk. Luccaffe, Veronesi, Pacificcaffe raktárról. Talán más is a weboldalukon rajta van. Meg jópárféle csésze. Autómatákkal foglalkoznak,de érdemes benézni!Most feleztünk meg Hajtömeggel egy kilós P.caffet. 08.28.-i pöri szóval pörög náluk a cucc.A múltkori csomag is 2 hónapos volt.
-
-HajTömeg-
őstag
Adpeterenek köszönhetően
megkóstoltam a Pacificaffé Pacificaffét és azt kell mondjam nagyon finom.
Már illatra is nagyon kellemes volt és finoman gyümölcsösen csokis, nekem bejön.
-
Toobee
veterán
-
vendingo
veterán
Megjött a parci féle pakkom!
- Choco Madness
- Jáva Mix
- Apricot Illusion
- Etiop SidamoMelyikkel kezdjem?
Van valami trükkjük?Csak egy csomagot szeretnék elöl hagyni, a többi megy a fagyiba.
-
adpeter
tag
Helló Urak! Tobia csésze alátéttel 700ft! Caffeclub 11.ker Fehérvári ut 120. Darabra kapható!
Tobee! PÜ ment.
-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
ezt gondold végig most...

-
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Én csak simán kiveszem és a pultra teszem, majd 20-30 perc múlva elindítom magamat kifelé a konyhába.
-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
a lényeg, hogy légmentesen zárt legyen a mélyben, amikor meg kiveszed, akkor először sima hűtő, aztán kamra. hidegen ne szellőztesd, akkor csapódik le rá a szobahőmérsékletű levegőből a pára, ugye...
-
-HajTömeg-
őstag
A robibombám maradékát eltenném, ez kb. fél kiló.
MOst szedjem 10dkg-os csomagokra és mélyhűtő?
Ha majd onnan kiveszem,akkor mi a helyzet a páralecsapódással? Kicsit levegőztessem?
-
vendingo
veterán
Ti átlagba mennyi kávét isztok egy nap?
-
lagoon79
tag
az első húzás után én is így kezdtem, aztán a kis Oscar meggyőzött, h bizony nagyon is érdemes tovább próbálkozni. mondjuk most, hogy kóstoltam az "új" CM blendet, már lelökte a klasszik vonal trónjáról a java-mixet. amit tuti mindkettőnél: hőmérséklet alacsonyan, most olyan 88 fok környékén húzom.
-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
PÜ ment!
-
ki mondta, hogy koffeinbomba? azt mondtam, hogy érződik elsősorban az illatán a robi. de mindjárt csinálok még párat belőle.
másrészt épp a két olasz-klasszik-őrült győzköd, hogy nem, nem jól éreztem? beleszagolok, robi. nincs ezzel mit tenni, és ez pláne nem peldzsok vagy a java mix hibája, nem is hiba, hanem az én ízlésem. viszont most próbálom először, kíváncsi voltam és vagyok, szóval max. annyit tehettem volna, hogy letagadom, hogy kiszagolom belőle a robit.
nincs baja a kávénak, meg fogom inni. és most azt tippelem, hogy nálam nem lesz akkora kedvenc, mint például a mr. espresso. de a tévedés joga fenntartva, igazán alacsony hőfokon nem néztem még például.
-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
XI.Fehérvári út 120 Caffe club .Szóval neked ez sincs túl közel.

-
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Budapest, Üllő út 372.
-
-HajTömeg-
őstag
Pacificaffé Pacificaffé-t is csak rendelni lehet? Egy boltban sincs?
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Annyira a szívemből szóltál!
-
BlacKSouL
addikt
Csak azért, mert a kis kézi darálóm egyre jobban szór. Sajna lassan közelít egy késeshez.
Megszitáltam, kiszedtem az extrém porszerű és az extrém frenchpress méretű részt (kb 55-60%), és a maradék elég jó espresso alap, de ekkora hulladékaránnyal nem éri meg a dolog. Ezért a beszerzési terv.
A megszitált felét erősebben tömörítettem, mint a korábban szitálatlan vegyes szemcseméretűt, és míg utóbbi így is alig csorgott le (ezért aztán mostanában már szinte csak lesimítottam), a szitált adagon átsuhant a lé az erősebb tömörítés mellett is.
...Ha valaki nem értené az egyenletes szemcseméret jelentőségét... -
jolti
senior tag
válasz
TörökSzabi
üzenetére
Oksa!
Köszi! -
adpeter
tag
Nem semmi! Luigi mesterről már őrlőt nevezett el a Mazzer?

-
BlacKSouL
addikt
Ha egyszer rámszakadna a bank, akkor Iberital Challenge vagy Ascaso m.i2?
-
Toobee
veterán
Még szeptember végén találkoztam egy lánykával, aztán mondta, hogy ő mekkora nagy csuda kávés így meg úgy szereti és a világon ő szereti a legjobban, de higgyem el, meg ha nem akkor is, át is hívtam kedden. San marcos-i, amit pár napja említettem: 1 kanál cukorral, hogy tudod ezt meginni felkiáltás, ez nagyon savanyú. Mondom neki, akkor húzok egy másikat, aztán majd meglátod mi a savanyú (na most nem kolbász úrfira gondoltam), hanem egy Djammah-ra. Azt mondta elteszi a kávét és majd összehasonlítja azzal...laza 20 perc múlva készült, mert még ki kellett engednie
Hiányolta az égett ízt, tovább nem erőltettem a dolgot, inkább leitattam. -
nem, nincs citrom. gondolkodtam amúgy ezen a robuszta-tudat dolgon, ezért is vakteszteltettem nórával, de azért gyanús, hogy azonnal kiszúrta. meg nekem is az első illatra is "szemet szúrt" robi bácsi.
viszont baromi friss pöri, én meg nem lőttem még be a cuccot hozzá jól (első kettőre 3 mp alatt átjött az egész, érdekes módon ezt is szuperfinomra kell darálni), szóval pont semmit sem kell még ebből leszűrni, én sem akarlak leszúrni (elnézést a koffeinmentes tréfáért)
viszont meg fogom inni vidáman az egészet, szóval ez bőven nem az "ööö, paljoc, és ez mi?!"
kategória, úgyhogy semmi freebie! 
-
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Moninnak vannak ilyen mindenfele utolag kaveba csepegtetendo szirupjai, vicc nelkul, ha szereted az ilyet vagy csajozni akarsz a kaveval, akkor vegyel egy ampulla olyant!:-)
-
paljoc
tag
Jajjj, megint kell adnom egy zacsi valamit helyette, dramai!:-(
:-))) Alacsony hofok plusz a tudat!!! Nincs benne csak alig 10% robuszta. Azt kellene megkostolnotok, amit most tesztelunk!!! Azt hittem fejreallok tole, amugy nem rossz, de brutal robuszta bomba!:-) Mr. Espresso-val kapcsolatos tovabbi tapasztalatokat kivancsian varom, de a JM is erdekel majd, mennyire "baratkoztok" ossze! Lenyeg hogy egyikben sincs frissen facsart citrom, ez volt a fo kivanalom ha jol emlekszem!?!:-))) -
-
Toobee
veterán
Ha látsz magadban lehetőséget, hogy szakíts a szokásaiddal, akkor a béka segge alá nézzél le hőfokkal, meg egy csapott (inkább fél) kávéskanál cukorral (fehérrel) igyátok. Én magam még itthon nem készítettem, de lagoon-nál olyat ittam belőle, hogy ihaj, természetesen csuhajjal együtt. Azt hiszem rögtön kettőt toltunk

Felavattam az ACF csészéket. Azt hiszem túlzás nélkül mondhatom, hogy a saját csészekészletemből messze kimagaslik. Fel is raktam gyorsan 4-et a La Scala tetejére és egy sorral hátrébb toltam a nagy kedvenceimet (Molinari, Danesi). Azért a Tobia készletet megveszem, ha már találtam vevőt a maradék négyre. Az érintetteknek üzenném, hogy jövő héten megyek el érte, vagy ha nem leszek büdös féreg a péntek este után, akkor szombat délelőtt.
-
paljoc java mix nem biztos, hogy a mi világunk lesz (üssetek meg, de illatra is érződik a robi, szerintem ízre is kicsit, nóra is rögtön megjegyezte az ízre, illetve odaadtam neki a zacsikat, hogy szerinte melyikből csináltam a kávét, és simán megmondta)...
...viszont a mr. espresso nagggyon ígéretes első húzásra is már!

-
weinmaker
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Nem még, mert nem megy senki arra. Addig egyszer-egyszer még játszok vele.
-
lagoon79
tag
-
weinmaker
őstag
Az előbb húztam a pavcsival a mostani tesztmintából, és azt kell mondjam, hogy parádés. Sokan nem hiszik el, hogy ha nem is szégyeníti az E61-et, de pariban vannak. Ezzel a kávéval valahogy ez a blend nekem jobban ízlik pavonival.
Már régen használtam (mióta megvan a "nagyvas"), de ilyenkor mindig rácsodálkozom, hogy mekkora ász.

-
lagoon79
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
media markt
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Atlas + Vostok 55mm rudak + 245kg tárcsa
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo tökéletes hibátlan álapotban eladó
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo RC 2 távirányítóval/ Új 2 Év Garanciás
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo drón szett - Garancia, Care Refresh, PL Filter
- Szinte új, ABUS AirDrop MIPS sisak (szürke-zöld) L-XL eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha megnézed én régebb óta vagyok itt, csak ide nem írtam még

megkóstoltam a Pacificaffé Pacificaffét és azt kell mondjam nagyon finom.