Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Én is. Tegnap bontottam.
Nekem nagyon ízlik.
Most is.
Az előző adag is jó volt.
A végére maradt egy kis Rome + a Pin-up. Egy babtartálynyit összemixeltem felesben, kíváncsiságból.
Qurvajó volt!
-
ronin s8
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
1:44-től...

-
vendingo
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Próbálkozz még vele, szerintem nagyon jó kávé, hamar elszokott fogyni

Ha emlékem nem csal, akkor nem szereti a nagy hőt. -
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Vedd gyorsa a lefolyást, hátha.
-
-HajTömeg-
őstag
Én most Pacific Pinát iszom, hát nemtom,engem nem nyűgöz le.

-
ronin s8
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Az egyik legkomolyabb brand a digóknál. Illy Feri először náluk tanulta a szakmát, mielőtt önállósította magát.
A kávéik jellegzetes édeskés ízre vannak pörkölve. A Gourmet szerintem mindent ütne, ha lehetne itthon kapni. A kávézók általában az olcsóbb 60/40, max. 80/20-as blendeket főzik a Hausbrand-tól.
Az egyik kedvenc márkám. -
vendingo
veterán
Vélemény a HAUSBRANDT kávékról?
-
válasz
S.A.M.U.E.L.
üzenetére
nálam joker-2 fok a pid-en és kb. joker őrlemény.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
S.A.M.U.E.L.
üzenetére
Akkor azért nem tudtam róluk, mert eddig Solymáron voltak. Ellátogatok majd oda is egy sütire.

Hányszor elmentem már mellette.
-
vendingo
veterán
Anyám munkatársa kapott egy használt noname [moderálva] automata gépet, ami újkorába is 30-40 ezer volt. Azzal faggat, hogy miért csinál [moderálva] híg gyenge kávét, és mi a véleményem a gépről.
Inkább ajánlottam neki egy Brikkát

Ma este nincs erőm pörizni, de holnap nekiugrok és addig nem hagyom abba, amíg normálisat nem produkálok.
Délbe főztem kis indián virágot, de a gépbe maradt egy hangyányi tegnapi pöriből és teljesen hazavágta a fincsi kávét.
Fater azóta is odavan érte, még a szomszédot is áthívta, hogy kóstolja meg.
Hasmenésük tuti nem lesz
[ Módosította: radi8tor ]
-
edk-
őstag
Tudtok kipróbálásra érdemes kávézót Óbudán, a Margit és az Árpád híd között? Olyan hely érdekel, ahol asztalhoz lehet ülni.
-
vendingo
veterán
válasz
S.A.M.U.E.L.
üzenetére
Ugyan nem parci vagyok, de nálam az alacsonyabb hőfokokat szerette. Magas hőnél voltak kellemetlen ízjegyei, illetve kicsit kesernyés volt.
Nekem most ez a favoritom

-
vendingo
veterán
-
-
válasz
radi8tor
üzenetére
a szűrő mérete és a felsőszűrőtől való távolsága azért nagyjából megadja, hogy mennyivel érzi jól magát. a mennyiséget eleve érdemes rögzíteni a szűrőhöz, és csak az őrlemény finomságával játszani első körben. aztán, ha már nagyon haladó valaki, variálhatja mindkettőt.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Cappuchino készítéshez a kávénak hány mp alatt kell lefolynia? (Kenwood egyszerű espresso kávéfőző)
-
Hami33
aktív tag
Evolutionhoz gyárilag nyomásfokozós szűrő jár egy pici lyukas.Ez csak a bolti darált kávéhoz jó. Ha van rendes daráló be kell szerezni ipari egyes kettes szűrőt. Ez nem nagy tétel. Ezek alkalmasak már otthon darált kávéhoz.Ipari szűrőn sok lyuk van. Edk kollega a szűrőt kérdezte nem a szűrőtartó kart!
-
edk-
őstag
Néztem boltban a Gaggia Evokat és azt láttam, hogy mindegyiknél csak karban lévő a szűrő közepén van egy pici luk. Ezek ilyenek?
-
bl4ze
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Brazil Santos jellemzően magában nem egy nagy öröm, talján blendekben előszeretettel használt alapanyag.
"Brazil Santos is usually used as a grading term for Brazilian coffee rather than a variety of Arabica. The name refers to the port in Brazil where coffee passed through, and was regarded as higher quality than "Brazilian coffee". Brazilian Santos is usually of the Bourbon variety."
Blendelésnél szokták mondani "More body and sweetness, add a dry-processed Brazil Santos or a high grade India."
Examples of espresso blends:
A typical blend: 60% Brazil Santos, 20% Colombia Supremo, 20% Guatemala Antigua
An easy blend: 60% Brazil Santos, 40% Uganda Bugisu.
A chocolate blend: 60% Brazil Santos, 20% Yemen Mattari, 20% Ethiopia Harrar
A heavy blend: 60% Brazil Santos, 25% Ethiopia Djimah (dry), 25% Sumatra Mandeling
A bright, aromatic blend: 50% Colombia Supremo (or Santos), 25% Guatemala Antigua, 25% Uganda Bugisu
A wild complex blend: Brazil Santos pulped 55%, Ethiopia Yirgacheffe 20%, Indian Monsooned Malabar 15%, Uganda Robusta 10% -
lagoon79
tag
válasz
vendingo
üzenetére
érdemes egy kicsit olvasgatni külföldi oldalakon, különböző kávéfajtákhoz tartozó különféle profilok után. aztán egy stopper, jegyzetfüzet és a hőmérséklettel való játék alapján összeáll a dolog. mondom ezt én, aki még életében nem pörkölt. tehát módosítok, mindezt a gyakorlott pöris ismerősök beszámolói alapján gondolom

valamint, ha én egyszer nekiállok, akkor ez alapján fogom csinálni -
vendingo
veterán
Teszteltem.
Eléggé erős íze van, kicsit túl lett pörkölve.
Nem lett ihatatlan, de nekem nem ízlik.
Fater örömmel közölte velem, hogy milyen finom lett, neki nagyon ízlett.Ha osztályoznom kellene, akkor 10-es skálán 3-as.
Este megint megpróbálkozok vele, igyekszek világosabbra csinálni. -
vendingo
veterán
Ahogy Frei Tomi mondaná:
" Magyarországon egyedülálló módon, házi, manufakturális körülmények között,"langyos"sötét pörköléssel nyitjuk meg a közép-amerikai arabica kávé pórusait."
Ez ilyen lett, lesz majd jobb is. Még az is lehet, hogy ez lesz életem legfinomabb kávéja
adpeter: Nem melegítettem a dobot. Kellett volna?
Nem saját hűtéssel csináltam, hanem lekapcsoltam, aztán tepsibe kevergetve hűtöttem. -
vendingo
veterán
Erre majd a későbbiekben visszatérhetünk, először szeretném kiismerni a gépet, illetve a lehetőségeket.
Ha túl leszek pár kilón, akkor küldök majd kóstolót.And06: Brazil Santos az alapanyag.
Parci Én is erre a megállapításra jutottam, hogy kicsit túlpörköltem.
Kicsit sötétek a szemek.235 fokon 13 percig pöriztem.
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére

-
And06
aktív tag
elfogyott a lady paljoc, párszor húztam belőle LM szimplával 9 grammból, Lali.hu féle segéddel. Módositóm az álláspontom, nem újhullámos kávéból jókat húzok vele konstans minőséggel. csak friss legyen a minta

érdekes amúgy, hogy 20sec-nél kiszőkült a szimpla is, pedig nem volt hosszú lére eresztve. szóval ennyi van ebben a kávéban, nemcsak a hőfok miatt szőkülhet. (spanyol viasz
) -
-HajTömeg-
őstag
Ma sikerült megint egy fost húznom abból az Eillesből,amiből eddig ezen a darálási fokozaton jót "főztem", úgyhogy elég erőteljesen elgondolkoztam valami egyszerűbb megoldáson.
Milyen podost vagy kapszulást vegyek? -
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
Köszönöm mindenkinek.
Toobee: BP-en nem járok, de majd pár embernek küldenék néha mintát, hogy véleményezzen.
Itthon hiába kérném ki a család véleményét, nekik a segafredo is finom.
Parci: ja, ráéreztem az ízére.
Végre valami, amire nem unok rá.
Eddig bármi amibe belekezdtem kudarcba fulladt, ez a kávézás leköt.
Még pár hónap, aztán nyitok egy kávézót is
-
Rellind
senior tag
Köszönöm az infokat.

-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Rellind
üzenetére
Ezeket a gépeket nem szokták ajánlani a hozzáértők.
Nyomásfokozó karral vannak szerelve, maximum elfogadható szintű kv-t tudsz belőlük kicsiholni,jót nem.
Ha bele akarsz mélyedni az eszpresszózás világába,akkor egy ebyaről vadászott gaggia Evolution és egy graef cm70 daráló az alap, legolcsóbb megoldás.
Ha nem,akkor egy ilyen nyomásfokozós is jó lehet neked, ezekhez én nem értek. -
jolti
senior tag
-
Kulbi
aktív tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Köszi
-
Rellind
senior tag
Üdv.
Vásárlás előtt állok, a Zelmerről mi a véleményetek?
Ariete 1388 volt a favorit, de a második készülék volt már ami idegbe tett. Nem tudtuk belerakni a kart
Szóval most a Zelmer 13Z018 érdekel, de nem találtam semmit erről a típusról. A plafon 50 ezer lenne amit ráfordítanék.
Köszönöm segítségét.
-
-HajTömeg-
őstag
Leginkább azért,mert a foglalatban, ahová a kart teszed van két db műanyag csík,amik idővel elkopnak,nem zár nak jól és lehet bojleralsót cserélni.
Nekem volt, elő is jött a hiba.
Ennek ellenére mondjuk jó kávékat főztem vele,de ha hosszútávon gondolkodsz jobb olyan gépet venni,aminek nincsenek ilyen hibái. -
Kulbi
aktív tag
Tudom, hogy biztos elhangzott, de miért nem ajánlott a Gaggia Pure/Color az Evolutionnal szemben?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest