Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LG LCD és LED TV-k
- Pánik a memóriapiacon
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
ugyanannyinak, mint vízkőmentesítés előtt -- mi köze a kettőnek egymáshoz?
-
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Én sajnos nem tudom, hogy mekkora vízhozamú gyárilag egy Evo.
-
RBJ
addikt
Kiöntő köcsögtől nem igazán függ a lattemita gyártás?

Még tejhabbal mindig hadilábon állok. Nagyon habos lesz, felúszik a kávé tetejére. Igaz laikusoknak ez is csúcsélmény. Még este nyomtam egyet nem érdekel, hogy késő volt és érdekes sikerült nem kávés vendéget is rábeszélni egy finom cappuccinóra. -
jolti
senior tag
Paljoc!
Egy nagy hibáját vettem észre a kávédnak! A Java Mixnek.
Hogy qurva hamar elfogy!

Sajnos a 200 g 4 napig volt elég, úgy, hogy nem is ittam annyit belőle, mint szerettem volna, mert spóroltam! :-)Mondjuk csak egyszer bírtam belőle e igazán jót húzni, amikor azt mondtam, hogy ez igen! De az alapján azt mondom, hogy nagyon jó volt! A többi is finom volt, de az a hűha érzés elmaradt, mint annál az egynél volt.
De nyilván az én hibámnak tudható be.[Ez a ma hajnali volt.]
Csak addig bénáztam a mobillal, hogy megszőkítettem a végét egy kicsit. -
ronin s8
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Ha egyszer jó, másszor nem, és ráadásul másoknak jó, akkor az csakis azt jelentheti, hogy még nem ismerted ki a gépet meg a kávét. Valamilyen szinten redukálni kellene a változók számát közel nullára (teljesen úgysem lehet), hogy ne legyen ennyire hektikus az eredmény...
A JM nekem is nagy kedvencem amúgy.

-
-
vendingo
veterán
válasz
lagoon79
üzenetére
Olyan keserű volt, hogy még a seggem is összehúzta, se a cukor, se a tej nem segített rajta.
Sidamo eléggé kellemes, még volt a darálóba egy kis CM, elég jó a 2 együtt.
Eddig sidamo 2-ből 2 jó lett és ízlik is. Jobban bejön mint a csokisok, ez teljesen új nekem, hasonlót se ittam még.
-
java mix elkapva, bár nem szólt akkorát, mint tegnap, de most már nem volt semmi baja, fincsi volt. fura, hogy ha csak egy picit is gyorsabbra veszem, akkor már jön bele némi kesernye is, akkor is, ha közben a hőfokkal lemegyek.
-
Petee87
tag
Akinek fém Ascaso mini őrlője van tudna nekem segíteni, hogy hogy félek hozzá a késekhez? Ki szeretném tisztítani a gépet belülről is, mert a használati útmutatóban csak a babtartály tisztítása van... Viszont a késeknél ha belenézek már látszik a bennragadt őrlemény. Esetleg le lehet feszíteni a tetejét?
-
-
paljoc
tag
-
BlacKSouL
addikt
válasz
adpeter
üzenetére
Ezen már én is agyaltam (időkapcsoló), mert a Samu klímánkat már be tudom kapcsolni Wifin keresztül, de ahhoz mindig áram alatt kell lennie. Az időkapcsoló funkció mellé tenném a fogyasztásmérő funkciót is.

A fenti időkapcsolóval simán lehetne távirányítani a háztartást. Smart house. Létezik már tőlünk nyugatibb meg japánabb/koreaibb vidéken.
-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Van még egy kevés,de az is csak azért,mert már direkt mást is ittam,hogy kíhúzzam vele még egy darabig.
Tényleg,nem is mondtam. Úgy sikerült a szemre felezés,hogy a kávé plusz 2 símítózáras zacsi 501 grammot nyomott a mérlegen.

Soha többet nem tudnám megismételni az tuti!
Szólj mikor kell,majd megdumáljuk priviben. -
válasz
vendingo
üzenetére
a kávé érzékeny dolog ám, szóval simán előfordul az ilyesmi. a java nagyját megittuk már, most először lett ilyen bitang finom. szóval ne csüggedj, nem olyasmi ez, ami pár hét alatt kialakul. másrészt, amit most közepesnek ítélsz, az szerintem pont két nagyságrenddel jobb lehet, mint bármi, amit régebben ittál. a rome amúgy totál hülyebiztos blend (persze azt is meg lehet égetni), cserébe ízben is egyszerűbb. de 2500 ft-ért best buy.
-
hifis50
csendes tag
Egyébként tényleg érdekes kérdés, és igérem, kipróbálom, hogy ahogy nézem pl. a Portaspresso honlapját, vagy a gépemhez kapott profilt, a 9 bar nem nagyon játszik. Vagyis a problémásabb esetekben a kíméletesebb 6 bar vajon mit hoz? Ezzel fogom kezdeni a kutakodást a nyomásprofil rejtelmeiben.
-
vendingo
veterán
Sajna nekem negyed kilóból kb 3-4 főzet lett telitalálat, a többi pedig iható kategória.
Ugyan így szívok a CM-el is. Első pár főzet isteni volt, utána egyre rosszabbul sikeredtek, mára meg saját hibámból ihatatlan lett.
Remélem a sidamoval meg apricot-al nagyobb sikereim lesznek.
Jelenleg az az állás, hogy visszatérek a Rome espressora, illetve kipróbálom a pin up-ot is. -
-
mozaik11
csendes tag
válasz
tariattila
üzenetére
Szükséges citromsavazni a QM-t?
-
mozaik11
csendes tag
Sziasztok!
Két hónappal ezelőtt regisztráltam itt is, azóta minden nap átnézek ide. Jobban tetszik ez a fórum, kellemesebb a hangulat.

-
adpeter
tag
Gondolom nem eccccerű a cucc. Paljoccal történhetett valami nemrég. Ő maga mondta,hogy direkt háklisabbra pörköli a kávékat.
A dzsavamix már olyan háklis mostanában,hogy csak Hifis tud belőle értékelhetőt húzni az egész országban. Persze ehhez kell az ő szupergépe a megfelelően megírt nyomásprofil és a csillagok együttállása!
-
adpeter
tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Az nekem is nagyon tetszett, mikor ROCKETeer mesternél megkóstoltam. Akkor még próbaverzsön volt. Mostmár kereskedelmi forgalomba került?Rendelhető?

Más: ilyen időkapcsolós dugalj nincs még Androidosban? Olyan kellene amit úton hazafelé be tudnék kapcsolni telefonnal!?

-
Toobee
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Csak otletlek...szerintem maradni fog, hatha majd a jovobeli munkahelyemre el tudom vinni.
-
ronin s8
senior tag
Második ismerkedés a Mr. Espresso-val. naggggyon bíztató!

-
bbuffy
senior tag
Időkapcsolós konnektor aljzat.
-
And06
aktív tag
nekem reggel sikerült egy hibátlant húzni a guatemalaból, kár hogy rohanós felhörpintés volt indulás előtt :| délután reprodukálom a biztonság kedvért

-
vendingo
veterán
Sikerült összehoznom az eddigi leg rosszabb kávémat. Annyira keserű volt, hogy ment is a lefolyóba. Sietős voltam, nem vártam, hogy rendesen bemelegedjen a gép. Lehet, hogy emiatt volt?
-
real777
tag
még egyet szeretnék kérdezni valaki ismeri milyen a bialetti mini express? azért jó kávét főz?
-
real777
tag
jó estét!
azt szeretném kérdezni, hogy ez a Daewoo Des-1550-es gép milyen? -
Toobee
veterán
Turmix TX 10, gyári karral egyes kettes szűrővel mennyit ér? Szegényke hónapok óta be sem volt kapcsolva, talán megérdemelné, hogy valahol jó szolgálatot tegyen.
-
jolti
senior tag
Amúgy a tersonet helyett, ( amíg nem sikerül beszereznem ) lehet használni hideg zsíroldót?
Mert elég sokan emlegetitek.
Nem vág gallyra valamit a macinában? -
zolnagy
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Aham.
Na majd a következő alkalommal eltisztítok mindent én is. -
tariattila
veterán
válasz
zolnagy
üzenetére
felsőszűrő rácsának fonákoldala, felsőszűrő teljes felülete (vízterítő rész stb..)
bajonett belső része..........
fogkefével alaposan átdörzsölve...
tobvábbá ugye a portafilter, szűrők, csepptálca rácsa, műanyag tálca, szilikoncső(ami elvezeti a csepptálcából a vizet)ide a zsíroldó kevéske lenne, azzal csak a tartályból nyomattam át jópárszor
még egy citromsavas kúrát is kellene de rápihenek

-
zolnagy
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Tersonetet Te hol használod QMnél? Mert ugye itt nem lehet vakszűrőzni, a tartályba meg hideg zsíroldót szoktak javasolni.
-
RBJ
addikt
akkor jár nekem egy seggberugás.

-
-
RBJ
addikt
Létezik, hogy két fajta kávé között olyan durván kell állítani az őrlést, hogy csak na.
Elvileg a kések távolsága megegyezik, akkor hogy lehet az, hogy az egyik kávé olyan finoman jön le, hogy már túl jó a másik fajta meg ugyanezen a beállításon meg durva.
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Mi az a GG?
WoT-ozol mi, te kis sunyi?

-
And06
aktív tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
hadd találjam ki, zabadakk? lejárt lemez, volt már egy(?)szer

-
-HajTömeg-
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Egy hete azon megy a vita a másik csatornán,hogy jobb -e a GG Baby,mint a Saeco
, meg,hogy kell-e zsíroldózni.
Normálisak ezek?
-
tariattila
veterán
kendnek is sűrű a levese?.....

más: annyi tersonet folyt manapság, hogy ma előkotortam a maradékot...
a napi használatban lévő QM-em zsíroldóztam&tersoneteztem meg...
nem szeretném elárulni milyen volt, azt pedig hogy mikor volt utoljára kitisztítva végképp nem

zabi-bácsi meg ne tudja! psssszt

-
bl4ze
veterán

-
RBJ
addikt
e mán a pörkölés.

-
paljoc
tag
Kaptam egy adag hondurasi szigoruan kemeny termesztesu decaf zoldet, illetve nem is zold volt hanem szinte barna. Egesz szepre meg lehetett porkolni, kivancsi leszek milyen izt ad majd a "hazi" koffeinmentes!?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

először simán félreolvastam.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)