Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HDMI topic
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
válasz
Jolida
üzenetére
Igen ez van.. A szerelmes levélben is van jó áron 1-2 fajta impresso
. De én most elleszek a kilós CMTP-vel
. Aki "megérdemli" (nem hájp kávézós) annak adok az ismeretségi körömben 1-200gr-ot "tesztelni". Egy távoli ismerős annyira örült neki - nekem meg belefért.Magánjellegű infó, de feliratkoztam 1-2 társkeresős appra. Ott a "kávézás" mint kapcsolati pont az esetek 90%-ában kimerül abban hogy jár a kiszemelt partner-jelölt valami trendi kávézóba és ott kikér valami flat-whiteot, de amúgy nem rendelkeznek sokkal mélyebb tudással.. (nem lenézés csak felismerés
) -
-
Zen42
tag
-
válasz
Jolida
üzenetére
így van, a gránátalma már stabil tud lenni megfelelő helyre ültetve, nekem is van ismerősöm, ahol terem és jól van.
a szubtrópust és a monszunt összekevertétek a félsivataggal. nálunk száraz kontinentális éghajlat van, és sajnos abból a száraz, ami szerintem bárkinek fel is tűnhet. baj lesz (van) ebbű, az valószínű...........

-
-
kmarci25
veterán
-
-
icm
tag
válasz
Jolida
üzenetére
NZ és az anti-popcorning tárcsája meg ott van a piacon évek óta. Az kéne a Casa-ba, hátha segítene. Aztán a felhasználók úgyis csinálnának 2-3 kicsípést, hogy gyorsabb legyen, otthon használat miatt…
Tudom nem Casa volt itt, csak a babok lassú, egyenletes adagolása végett. Gondolom thingiverse vagy printables-en hamarosan megjelenik valami hamarosan
-
-
bbuffy
senior tag
válasz
Jolida
üzenetére
Korrekt cég.
Elég csúnyán büntetik jelenleg ezt pedig, csak kevesen ellenőrzik. Gondolom mernek ezzel élni lévén a multik vannak mindig monitor alatt inkább. Bár itt inkább a pofa kell hozzá dolog van. Én ahol ezt tapasztalom ott nem veszek semmit többet. Nagy büntetés tudom, de hát max ezt tudom tenni. -
válasz
Jolida
üzenetére
Az is jól jön, de olyanom nekem sincs.
Emiatt voltam kénytelen kiokoskodni a felragasztott tesa szalagok kopásainak okait.
A vicces az, hogy az elég jó állapot után megint szétkaptam a cuccot, de időm nem volt azóta, hogy végigjárjam a processzt...
Szóval most a K-max van üzemben. -
-
-
válasz
Jolida
üzenetére
Ezt gondolom én is az egyik lényeges momentumnak.
A pörkölt kévébab egyébként nem "fagy meg", így nem is "enged fel", mivel elenyésző mennyiségű vizet tartalmaz.
Hidegebben valószínűleg ridegebb, és ha igen, őrlésnél lehet kisebb a szemcseméret szórása. (...szerintem alacsonyabb fordulatszámon inkább.)
A levegő páráját az őrlemény köti meg jelentős részt, hisz annak a felülete nagyon nagy (a bab állapothoz képest).Szóval én nem melengetem, és nem is spicnizem, amikor hidegből jön.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Jolida
üzenetére
Ezek szerint butaság lenne egy komoly kést tenni a Minibe? Őrleményben jelentősen a K6 fölé úgysem menne? Vagy annyi pénzért meg már vannak jobbak? (Eddig nem tájékozódtam őrlők terén, meg vagyok a K6-al, csak most jött a semmiből ez az ajánlat, és gyorsan el kellene döntenem, mielőtt meggondolja magát az illető és visszateszi az őrlőt a szekrény aljába.)
-
kchris78
veterán
válasz
Jolida
üzenetére
Köszi a tanácsot, van egy (igaz régi) 1kg-s Lavazza Dolce Gusto aminek már több mint a felét öntöttem ki próbálkozással
. De mivel egyedül fogyasztom jórészt (és nem is sokat), "kénytelen" voltam nekikezdeni a Yirgának, márc vége - ápr elejei pörkölés, használjam fel még frissen. De bejött az amit mondtál a 250grból alig van 100gr és most húztam le olyat amire azt mondom hogy na ilyennek kell lenni egy világos pörkölésű mondjuk cortado - capuccinu közti kávénak. Meg érdekelt is persze a világos, a sötét pörkölést már élvezem nagyon rég óta olaszoknál
. Pont most a hétvégén hoztak nekem egy brazil "Doce Citrus"-t ezt nem tudom milyen lesz, nem tudom mire gondoltam amikor az volt a fejemben hogy ez már közepes pörkölés (nem az..), de a honey feldolgozásra ami miatt arra szavaztam kíváncsi leszek.Ami még motivált a saját kávé főzésében hogy nekem a cortado igazából kevés (és sokszor túl intenzív is), a capuccino meg már túl lágy, 7-10gr őrleményből mindenképp.. (és nem is értem azt a hatalmas árdifferenciát a capuccino - cortado közt, ezt azért a plusz élőmunjkáért kell fizetni mert meggőzölik a tejet? Már kezdek látni itt-ott capuccinot ezres fölött..)
-
válasz
Jolida
üzenetére
No. "Precíziós mérési módszerrel" (53mm-re vágott fogpiszkáló beledobva, aztán szemmérték
) mérve úgy látom, hogy a 15 és 18 grammos VST aljába elegendően jól fog illeszkedni az 53mm-es papír. Pici játéka van, de ha valamelyik ir ányba elhúzom, akkor is túllóg a másik vége a lyukacsokon.
Szóval rendelem, aztán csinálom majd a képet, amikor meglesz. -
válasz
Jolida
üzenetére
Köszönöm, igazából csak próbára kértem egy kicsit, nyilván így nem a legjobbat hozta ki az első próba.
Most egyébként van itthon bőven mindenféle izgalmas cucc, amit a kofio-ról rendeltem :-)
Ez például - nem tökéletes lefolyással- már elsőre is nagyon szépen hozza a mézes-mazsolás ízeket, a málnát még nem hiszem el
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Jolida
üzenetére
milyen paraméterekkel húztad? nekem ma lett 8 hetes az első zacskó, de egy vietnámi út közbejött, szóval eddig 22 fokon pihent a sötét fiókban. egyelőre nem igazán sikerült belőnöm, 90fok körül próbálkozom, az őrlésnél nem stimmel valami szerintem.
vagy lehet csak megszoktam a gejjjj vietnámi vackokat, brutális, ami náluk megy, a fülemből is condensed milk folyik. a híresneves egg coffe mondjuk elég poén, de inkább folyékony tiramisu, mint kávé. hoztam egy 'tradicionális' zacsit, majd meglátjuk mire megyek vele. (sajnos a kopiluwak itt kb. a csapból is folyuk, nagyon frusztráló volt látni ilyen volumenben...)
-
rastacsz
tag
válasz
Jolida
üzenetére
Pedig van is itthon Impresso

Kapucnis bácsitól nem nagyon van kedvem venni, mert etikátlan kávét is tart.@koxx
Ahányszor kóstoltam libabőrt, sosem volt az aha, ezt meg kell vennem! érzésem. Azt hiszem, utoljára tavasszal néztem, akkor lehetett valami, mert emlékeim szerint csak blendjük volt presszóban, meg talán még egy valami presszó... Most néztem a (nem túl felhasználóbarát) webshopot és van egy fajta filterre, egy ethi yirga.@Cathfaern
Ezekre ránézek még.
Kalmár nekem új,hogy van filter pörkölése, de remélem, nem csak etióp
Ohana Impressóval pörköltet, a kérdés, hogy ugyanaz a profil, vagy kértek vmi módosítást.
1 11-nél volt valami igazán jó kávé? -
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Jolida
üzenetére
Igen. Bar a ASPROCDEGUA meg talan jobb is lenne. Rendelek 2 felet, es meglatom.
Mennyi idobe telik a kiszallitas naluk?
Cathfaern: Koszi Neked is. Raprobalok.
Amiota az SJ -vel kepes vagyok konzisztens eredmenyt elerni, mar ami az orlesi minoseget illeti, azota bemerem vallalni ezeket is.
Hihetetlen mit hozzaad egy jo daralo. Comandanta sem tudta ezt.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3340 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. De én most elleszek a kilós CMTP-vel

Ezt majd még átgondolom, hogy mit teszek meg az Ő ízlésének kielégítéséért.

Szóval most a K-max van üzemben.