Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
molako
csendes tag
válasz
killboy007
üzenetére
szia,
alapvetően hosszú előáztatással/bloominggal készítek presszót robottal. sokáig erősen figyeltem arra, hogy ne nagyon csöpögjön a kávé az első cseppeket követően (ahová 2-2,5 barral jutok), ezért 0,5-0,75-re visszavettem a nyomást ebben a fázisban (az első cseppek után). aztán mostanában kipróbáltam @Toobee által megosztott metódust, így az első cseppek után 1-1,5 bar között áztatok, némi csepegés mellett. az előbbi módszer mellett a végeredmény az édesség irányába tolódik el, a második mellett az édesség hátrébb szorul a savak javára (a saját tapasztalataim alapján).
-
molako
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
kofio-ról vettem és nem néztem meg a dak oldalán, hogy honnan jött pontosan a bab. diego miatt kihagytam volna. nagy eséllyel cheat-es, szerintem.
verti: bloomingolok én is rendszeresen, de ennél a tételnél sehogy sem adta ki magát egy rendben lévő csésze (az én esetemben ugyebár presszó pöri).
visszanézek majd még rá. most már régen túlpihent állapotban van.
-
molako
csendes tag
sziasztok,
kingrinder k2-ről k6-ra váltással tapasztalata valakinek? betárcsázáskor presszóhoz adott kávénál pluszba vagy mínuszba érdemes elindulni hasonló lefolyási idő eléréséhez? k2-t nagyon könnyen sikerült korábban belőnöm, szép lefolyással. k6-nál is kb jónak érzem a dolgot, de eddig tökéletes lefolyást még nem sikerült elérnem ugyanazzal a metódussal (van némi channeling, ami kisebb kesernyében meg is jelenik a korty végén). (robottal húzok - közép-világost általában blooming presszóként.)
-
molako
csendes tag
sziasztok,
esetleg eladó lagom mini valakinél nem lapul?
-
molako
csendes tag
sziasztok,
az utóbbi időben volt téma itt a k4 és a k6, szóval az esélytelenek nyugalmával kérdezem: nem kerül eladósorba valakinél egy k4-es? (inkább afelé húznék a két őrlő közül, bár látom, hogy nem igazán beszerezhető)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest