- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sándor -P20- #2191 üzenetére
Tökéletesen megfelel az általad meghatározott célokra. Nekem is ilyenem van, kiválóan működik, és legalább garancia is van rá. Forrónak forró (~60 fokos a CPU), de ez nem jelent problémát. (Nem is értem miért csinálnak ebből akkora problémát sokan, hogy aktív hűtéseket tákolnak a stick-re, mikor a processzorok ~120 fokig kifogástalanul működnek ...)
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Lifeforce #2192 üzenetére
Üdv.
Először is köszi a választ.
A hűtés problémára első pillanattól számítottam, az méret csökkentés egyértelmű következménye. Valamit valamiért.
Akkor miért is akarok ilyet venni? És mért pont ilyet, azaz EZTET.. (még írtam volna mögé pár "tetet")
Először mivel kicsi, befér a tv mögé, és a kutya sem látja hogy ott van. (pl a párom) Ami passzívakat néztem, az már a méret miatt is kiesett a pixisből...
Aztán miivel magyar boltban, magyar garival megvehető. ( Úgy látszik már túl vén vagyok, hogy adok az ilyesmire, bár a telefonjaimat, és még pár kütyümet tekintve masszívan rúgom ezt a feltételt. ) Továbbá a garanciát tekintve, további 2 évvel megtolható, és akkor kínlódjon a melegedés, és behaló a venti jelenséggel a garanciás szervíz. Max visszabalhézom az árát, a tapasztalatot pedig megtartom...Miért nem kerestem?
Töredelmesen bevallom, örültem hogy egyáltalán idetaláltam,és ahogy belenéztem a fórumba, amiket olvastam, ott a passzív hűtős cuccokkal voltak gondok. Az is igaz, hogy ez nem volt több fél óránál...
A stickekkel kapcsolatban jó ideje "nyalom" a netet hasonló cuccok után, de komoly lehúzást, kritikát ami kizárná a vásárlást nem találtam.Tehát erről a cuccról, van valakinek infója?
-
ACE-
addikt
válasz
smithsys #2190 üzenetére
Sajnos igen, először nekem is az volt, hogy kiírta hogy nem ismerhető fel az USB eszköz, Disable, Enable, jó volt, kb. fél órát, majd megint kiírta, ezt párszor eljátszottam, amíg most már egyáltalán nem ismeri fel, Android alatt sem. Volt rajta adattároló, de most már ha egeret sem dugok rá, akkor sem megy...
-
Lifeforce
őstag
válasz
Sándor -P20- #2191 üzenetére
Azon gondolkodom, hogy vajon direkt szivatjátok-e magatokat.
Eddig aki stickes megoldást vett, mind eladta.
Szét lassul, forrósodik mint a fene.
Akkor miért akarnak az emberek még mindig ilyet venni ha tele a fórum, hogy senki ne vegyen ilyet? -
Sándor -P20-
senior tag
Üdv mindenkinek.
Szal erősen gondolkozom egy ilyen: [MODECOM FreePC 32 GB] beszerzésén.
Amire szánom:
Net böngészés, torrent kiliens, természetesen médialejátszó, meg amit még bír.
Elsősorban az asztali gép mindennapos kiváltására szánom. Ja játék semmi.
Szerintetek, megérheti?
Esetleg valaki hallott már valaki valamit erről a lengyel cégről?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
smithsys
aktív tag
Biztos hogy elment? Nem dugtál rá USB-n valami adattárolót? Ha igen, akkor a hálózati beállításoknál ( adapter beállítások ) tiltsd le aztán engedélyezd újra az ethernet csatolót! Nekem így mindíg újracsatlakozik és megy szépen egészen addig amíg újra rá nem dugok valamit.
Igaz hogy nekem Pipom van de egy próbát megér. -
ACE-
addikt
Kurva fasza, megszoptam, úgy tűnik a LAN vezérlő elment a Wintel-ben... királyos, sírni lenne kedvem...
-
tlala
addikt
válasz
Victoryus #2180 üzenetére
Letöltöttem és kipróbáltam én is egy PipoX7-en (Z3736F, Win10) ezt a zombis filmet - egyetlen röccenés vagy elcsúszás nélkül lejátszotta, kínoztam mindenféle pörgetéssel, stb., de nem sikerült kiakasztani.
Semmilyen kodeket nem telepítettem soha, lejátszásra MPC-HC-t használok (v1.7.9), a portable verziót, amit még installálni sem kell.
Szóval az akadás nem a proci miatt van, az biztos.
Próbáld ki, adj egy esélyt az MPC-HC lejátszónak, a gondot okozó kodekcsomagot pedig próbáld meg eltávolítani. -
kukszi1
tag
válasz
tibcsi0407 #2175 üzenetére
Tibcsi0407 : Nem nekünk szánták a sticket. De ezzel a hardverel könyen lefogja játszani az mkv videokat. A hdmi 2.0. usb 3.1. a gigabites wifi 8gb ram 64-128gb emmc ára van. De ha a likre katintasz találsz ott olcsóbbat kisebb hardveral.
-
-
-
ArGab
őstag
Nem igazán jöttem rá miről akar szólni a hír. Ha a VP9-ről az nem újkeletű, már egy ideje azt erőlteti a YouTube Chrome alatt. Ez meg éppenséggel ront a helyzeten. Valóban kisebb bitrátával képes olyan minőséget elérni mint a H264 csak ellentétben ezzel szinte semmi nem támogatja a hardveres dekódolását. Tehát egy H264 videóval amit a GPU-ba épített célhardver megold VP9-nél a processzor dolgozik nagyobb melegedést és fogyasztást okozva. Cherry Trail az első ahol bekerült a hw támogatásba.
-
Gork
tag
Szerintetek ez befolyásolja majd a Chrome használhatóságát a miniPC-inken?
http://m.hvg.hu/tudomany/20151105_video_google_chrome_sebesseg_adatforgalom -
Mike88
senior tag
válasz
Victoryus #2164 üzenetére
No 100%, hogy nem kódolási hiba, hanem nálad van valami gond a hardveres dekódolással. Ahogy már írtam s írták mások is MPC-HC-t használj esetleg VLC-t, én az MPC-t ajánlom, K-lite codec packot ha feltelepíted s ajánlom a telepítését, az feltelepíti a MPC-t is.
A videón Pipo X7, amiben Z3736F van, s egy tablet, amiben Z3735F van, mindkettőn az említett codec pack telepítve, Pipo-n láthatod is az aktuális hőmérsékletét a procinak, a tableten elfelejtettem, de 44 fok-on volt.
[link] -
kukszi1
tag
Dobozosok kicsit le vannak maradva
[link] -
ArGab
őstag
Ez ránézésre a Windows-os Wintel CX-W8 lesz. A bordás amire gondolsz az az újabb dual boot-os Wintel W8-as.
Ezen nincsen felfogató úgyhogy csak ragasztani tudsz. Kellene keresni egy megfelelő bordát, de arra figyelj hogy nem fog felfeküdni a processzorra mert körülötte több dolog is magasabb. Valami ilyesmi rézlapra is szükséged lesz: http://www.ebay.com/itm/2pcs-Laptop-GPU-CPU-Heatsink-Copper-Shim-20mmx20mmx1-0mm-/200778207032?hash=item2ebf504f38:m:mpw-XQO7mEwb2iPTRr87UQg
Ezt kellene ráragasztani a processzorra hővezető ragasztóval, így kapsz egy kiemelkedő felületet amire már mehet a borda. Erre aztán ragasztani a bordát, amekkora csak felfér. Túl sok helyed nincs, talán ~ fél centi magasságra ami beférhet. Ha ez megvan, még kellene valami hőhíd is ami a tetőn lévő lapra is átvezeti a hőt. Én a W8-on alufóliából hajtogattam egy lapot, ~1mm volt amit át kellett hidalni.
Ez így összességében még nem volt elég. Bios-ban be volt kapcsolva a GPU turbója, ami miatt ~600MHz-en járt. Ezt kikapcsolva sikerült elfogadható szintre vinni a melegedését. Hosszabb, folyamatos terhelést továbbra sem bírja jól, de napi használatra (böngészés, yt, zene, filmek) ennyi elegendő. Ennél jobban viszont csak a ház bontásával lehet már javítani.A másik hogy nagyon nem mindegy mivel használod. Videólejátszás esetén létfontosságú a hardveres dekódolás belövése (DXVA) mert nyers erőből biztos nem tudja sokáig húzni túlmelegedés nélkül a FullHD-s x264 anyagokat. Nekem erre legjobban az MPC-HC és LAV párosa jött be.
-
ACE-
addikt
Attól tartok hogy nagyon vékony az a lemez ami érintkezik a processzorral, ezért nem tudja megfelelően elnyelni a hőt, majd továbbadni a héjon található másik fémlemeznek. Régebbieken egy nagy hűtő volt, ami bár nem ért hozzá a felső fémlemezhez, de jobban elnyelte a hőt. Egy ilyet kéne beszerezni, de nem tudom hogy azt hogyan lehetne a processzorhoz megfelelően odaerősíteni... mert nincs a felfogatásnak helye.
-
ACE-
addikt
Mármint a TV Box? Wintel W8
Az eladó azt mondta, hogy a gyártó azt mondja hogy a melegedés természetes, ilyenkor ki kell kapcsolni a kütyüt...vicces, mindjárt fel is ajánlott 10 dollár visszautalását, de én írtam neki hogy ez így nem gyerebe, kisajtolok belőle még többet, aztán csinálok rá valami normális hűtést.
-
ACE-
addikt
válasz
envagyok #2166 üzenetére
Ezen gondolkodtam én is, mert a chipek tök tisztának tűnnek, bár ez a kis négyzet alakú cucc ilyen gumis... meg a vékony lemez és a vaslemez közötti szürke cucc is ez a gumiszerű anyag, szóval elvileg összecsavarozásnál ráfeszül, de amikor visszateszem ezt nem nagyon érzem, mivel be kell az egész lapot kicsit pattintani a bekapcsológomb alá... trükközni kellett vele mire visszaraktam. Tegnap teszteltem még, ha valamit csinálok rajta pillanatok alatt felmegy 80-85 fokra, ami gondolom nem jó...
-
ACE-
addikt
Hát gyerekek, nekem nagyon nincs szerencsém, elvileg egy korábbiakban látott legjobb hűtésnek tűnik, ami az enyémben van, mégis egy fullHD film lejátszása 1 perc múlva akadozik USB-s vinyóról... és 80-81 fok fölé megy a hőmérséklete... tanácstalan vagyok hogy mit kezdjek vele, hiszen nagyjából én is így csináltam volna meg a hűtést. Ott a fémlap, közte hővezető réteg... max. a tetejét tudom még kivágni, de az nem tudom érne-e annyit, hogy megérje szétbarmolni...
-
-
Mike88
senior tag
válasz
tibcsi0407 #2161 üzenetére
Mááás, más az mkv! Valamelyik box tesztjénél volt is szó erről, hogy a tesztelőnek gondja akadt az SD tartalmakkal, viszont ezzel szemben a HD tartalommal nem volt gond. DE SD-vel sincs, csak megfelelő lejátszót kell alkalmazni, mindenesetre azért kértem el a release nevét, mert ránéznék azért arra egy media player classic-al K-lite codec packal, esetleg egy VLC-vel meg egy kodival is.
-
-
Mike88
senior tag
Én hagyományos rádiós billentyűzetet s egeret, mivel ált. célokra használom, de tudom ajánlani a kínai légegereket billentyűzettel, de ha sokat pötyögsz, akkor nem túl kényelmes, igaz ki tudja, hogy vagy vele, nekem a tableten, telefonon írogatni sem kényelmes, olyan billentyűzeten, amit nem "érzek" azért, mert kicsi, vagy azért mert nem fizikai, kényelmetlen, sokáig tart, mire valamit bepötyögök, ha a billentyűzetet kell közben figyeljem.
Ezekre gondolok:
[Mele F10]
[iMove]
[Minix]
[RC11]
[iPazzPort]Androidhoz én RC11-et használok, persze mindegyik együtt tud működni Windows-al is.
Telefon-nál a remote kulcsszóval kutakodj a play-en, android esetében, mivel utoljára mikor ilyesmit használtam, az kimondottan adott eszközhöz való applikáció volt. Windows-hoz android alóli irányításra tükrözéssel esetleg ez: [link]
szimplán egér+bill. esetleg ez: [link] -
Egy biztos, én tuti nem fogok Z3736 típusú procival szerelt mini/htpc-t használni. A tabletemben is ez van, és egy 400 megás Z-nation sorozat rész kifog rajta. A hang megy, a kép meg másodpercekre szétesik/megáll. Idegesítő
-
ACE-
addikt
Na megjött a Wintel-em. Első blikkre tetszik, Ti milyen irányítási módszert használtok? Valamiféle remote billentyűzet meg egér van hozzá? Vagy telefonnal lehet valahogy irányítani a Win és az Android részét is?
-
Mike88
senior tag
válasz
fabicska #2153 üzenetére
Nem-e?
Hát a Voyo-val próbálkozhatsz 0-24-ben. Meg flatout... Nincs rajta hűtés, vékony műanyag dobozban van, nem is szerelhető rá hűtés úgy, hogy a burkolatot ne kellene átalakítani. Ha a Voyo V2-re gondolnál, de hát az usb-k száma miatt biztos nem, no arról eddig egy tesztet olvastam, itt asszem be is linkeltem, ott már van hűtés ill. hőhíd a fém doboz és a proci között.
i6-ról egy fórumtag írta már nekem, hogy nincs melegedési probléma, így valszeg van benne passzív hűtés.
Mele PCG03-ban nem tom, hogy van-e hűtés, de a doboz elég szellős ahhoz, hogy könnyedén építhető legyen, de ilyen alapon a Pipo is jó erre a célra, ha úgy kell kialakítani, annál is könnyedén kialakítható.---------------------
MrRL19!
HDMI-n továbbítja az 5.1-es hangot, DD, DTS egyaránt, én is használok hangrendszert, hibátlan. -
fabicska
tag
Szia, én is mini PC vásárlása előtt állok, nekem 3 jelöltem van:
1. Voyo mini pc (Imádom
), 3 normál USB port (!), és abban van 64GB-os SSD, nem felárért: Voyo mini PC
2. MeLE PCG03 legfőképp azért van versenyben, mert a monitor/TV-men csak egy VGA csati maradt szabadon, oda pont mehetne. Ja és persze a LAN aljzat. Ha később belemókányolnék egy aktív hűtést, az is megoldható.
3. Egreat i6.... mert jól néz ki, és komoly hatása van. Emellett LAN aljzat itt is van, és VGA csati.
Legfőképp a Voyo tetszik, és tudom, hogy azzal nem fürödnék be, mert olyan márkájú a windowsos tabletem is, 1 éves, és semmi baja. De persze mindenkinek másak az ízlései. Nekem arra kellene, hogy hazaérve munkából bekapcsolnám a monitorom, azon elolvasnám a híreket, mellette mondjuk egy kis flatout haverokkal, skype, ilyenek. Magyarul nekem 0-24-ben menne, szerintem éveket. Ezekre felesleges mennie az i5-nek.
Remélem segítettem.
-
Solten
őstag
Meegoopade aktiv szoval nem hiszem hogy gond lenne a hofokokkal, az Ara passziv de egy meretes alutomb van benne es a tesztek szerint birja a strapat. Jol futnak a jatekok a windows store-bol pl.
Gondolom a hdmi kimenetet kell hasznalnod hazimozihozVan rajtuk 3.5 jack kimenet is.
-
MrRL19
senior tag
köszönöm igen ilyesmikre gondoltam bár én még annoi pipo7 és 8at néztem ... ezeknek jó a hűtése ?! igazából TV mellet lenne seedelésre, youtube,FHD film nézés...
(talán pici játék gyereknek milyen szintű menne rajta?)
ja és házmozival ,h tudom össze kötni 5.1-be ha lehet ilyet egyáltalán
?
-
MrRL19
senior tag
Helló
nem tudom, jó helyre írok...
kérdésem : milyen mini pc ajánlotok netezes torrent film etc (TV-re kötve)
keret: max 50k,de lehet olcsóbb is
(rendelős is is jöhet ali és társai,ha megbízható egyáltalán onnan..)
-
törölt tag
(#2127) interstate76: köszi,felvettem könyvjelzőnek.
(#2133) PeterPH:köszi,ilyesmire gondoltam én is,esetleg láttam még simát ,amibe nincs jack és egy usb-s hangkártyával összekötném a monitorrral. -
Mike88
senior tag
válasz
tibcsi0407 #2140 üzenetére
Na ezt se tudtam...
-
Mike88
senior tag
válasz
tibcsi0407 #2138 üzenetére
Értem, akkor viszont ha arról beszélünk, hogy ez és ez tudja, akkor bizony szempont választás során, ami hasznos infó lehet huan-nak, bár erre van több másik fórum. Az urban legend meg azért egy kicsit erős vagy rosszul használod a kifejezést, aki az androidos miniPC-k világába az mk802-vel lépett be, annál bizony évekig téma volt ez, annál is inkább mert a fő vonal "sokáig" a Rockchip volt. Szóval nem hinném, hogy legenda lenne... Épp ezért mondtam, hogy egy ideje nem követem a dolgot, így lehetséges, hogy megoldott a dolog s automatikus, köszönöm az infót. Az tény, hogy akkor azt kijelenteni, hogy androidon nincs kadencia helyes lejátszás, az helytelen állítás.
-
Mike88
senior tag
Az android lejátszásban eltér a windows-tól, mivel nincs kadencia helyes lejátszás. DE Lifeforce erősebben benne van a témában, én meg már jó ideje nem is követem az androidos boxok fejlődését, szal majd max. megcáfolja az állításom. A kadencia helyes lejátszás hiányát valaki észre veszi valaki nem, valaki észreveszi de nem zavarja és/vagy elviseli, valakit meg borzasztóan feltud bosszantani.
-
PeterPH
senior tag
válasz
#01378048 #2126 üzenetére
Én Pipo X7-et használtam egy ilyen HDMI-VGA konverterrel, és egy régi VGA-t fogadó HD Ready LCD TV-vel. A hang a 3.5 mm jack csatlakozón ment át. Azért kellett ez, mert a TV HDMI portját nem szerette a Pipo, csak a kép ment át a hang nem.
Semmi probléma nem volt vele.
ui.: a Pipo X7 már nincs meg, de az átalakító igen. -
Lifeforce
őstag
lejátszás szempontjából nincs különbség linux és windows között.
Annyi a különbség, hogy a linuxnak stabil a megosztása, sokkal kisebb helyet és erőforrást igényel mint a windows, és nem kell kínlódni a driverekkel.
És talán még annyi előnye van, hogy a Kodi asztalként viselkedik a linuxon, tehát ha főként lejátszásra használod, akkor úgy bootol be, azzal az asztallal amiből kiléptél. -
huan
őstag
válasz
Lifeforce #2130 üzenetére
Nem szeretnék semmi extrát, tényleg, elég lenne egy sima media player is, de hamár van pl.tárhely próbálgatnám a Lunux-ot is, meg az Android-ot is.
Az Android a lejátszás minőségében eltér a Windows-osoktól?
Torrentezni, tervezőprogramokkal szórakozni nem akarok. Youtube, böngészés, filmnézés lenne a fő szempont, de nem akarok egy 1 év múlva elavuló készüléket sem... -
huan
őstag
válasz
Lifeforce #2118 üzenetére
Ha a Pipo X7 / X7s mellett döntök, mondjuk 64Gb-os ssd-vel, akkor lehet olyat csinálni, hogy Android-Windows-Linux legyen rajta és bootoláskor lehessen választani?
Egy dual-boot-os boxon lévő android ugyan úgy megy, mint a csak androidosokon?
Amúgy a Pipo X7s nem kifutó modell? -
Gork
tag
válasz
interstate76 #2127 üzenetére
Nekem már a gyárilag a hűtőbordás verzióm van. Modolni nem modoltam, ha csak az nem annak számít, hogy levettem róla a burkolat felső részét és úgy használom.
Ez így bár kevésbé esztétikus, de normál használattal teljesen jól elketyeg egy HDTV-re kötve 1920x1080-as desktoppal. Seedelés és egy 1080-as 2-3 Gb-s film nézése közben 68-72 fok között ketyeg. Chrome 3-4 ablakkal, plusz Spotify, plusz seed szintén olyan 65-72 fokig pörgeti. Játékról sajnos nem tudok nyilatkozni, bár neten lehet találni fórumokat, ahol összegyűjtötték, hogy milyen játékokkal milyen fps.eket értek el.
-
törölt tag
Hellosztok!
Egy P3-as(intel tualatin) gépet váltanánk le ezzel.
Az lenne a kérdésem,hogy hdmi->vga átalakítóval müködik-e és ekkor a hang hogy menne át?(mert 1680x1050 monitoron csak vga bemenet van+beépített hangszóró jackal) Facebook-os flash,unity webes játékokat vinné-e?(farmos,akváriumos,kutya-,állatmentős,candycrash saga)
Végezetül a hűtését mennyire kell módosítani hogy elfogadható legyen? -
Lifeforce
őstag
Kell egy Universal-USB-Installer, egy Xubuntu.iso, és kész.
Csak figyelni kell rá, mert csak 32bites megy fel pl. a Pipora.
Viszont lehet elhamarkodottan írtam, mert ha emlékezetem nem csal, a 32bites linux boot nem UEFI, ezért le kellett cserélnem benne az egyik fájlt. (Sorry, nem most telepítettem már, de hamar megvolt) -
Lifeforce
őstag
Nem tudom mit vártok a Cherry Trailes gépektől, de a helyzet ugyan az.
Nem megfelelő hűtéssel pont ugyan úgy melegszik, csak kicsit drágább, mert új.
Miben jobb?
Semmiben, abban jobb, hogy "kijött egy úúúúj, cseréljük le a régit" típusú emberek megvegyék.
Természetesen ha valaki csak most vesz ilyet, bár mérlegeléssel (mert még mindig jóval magasabb az áruk mint kellene), de az újabbat kell venni.
Szerintem jöhet az is ide, mert a rendszere ugyan az. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2121 üzenetére
Ez egy jó kérdés.
Nem ízt írom, hogy nem megy vele a fullHD, de néha meg-meg akad egy szemrebbenésnyi időre. -
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #2118 üzenetére
Én egyetértek veled (sőt, moddolt hűtéssel a magas bitrátájú full hd anyagokhoz is tökéletes a Z3735/6F), de ezt nem értem:
"A ZOTAC ZBOX CI322 nanoban van 4GB RAM, 1Terra HDD, de nem megy vele a FullHD szaggatás mentesen sem win sem linux alatt nem tökéletes."
A J1900-at egy csomóan hajtják HTPC-ben, annak úgy kell(ene) vinnie az összes létező full hd anyagot, hogy ihaj. Mit rontottak el azzal a kis dobozzal?
Csak úgy mellékesen azért mondanék egy androidos/dual bootos mini pc felhasználási területet: Digi Online futtatásához kell, mert csak androidos kliensprogijuk van. Elmegy BlueStacks segítségével winen is, de androidon sokkal gördülékenyebb. Tudom, hogy nem érint sokakat, nem is a dual boot melletti vitaindítónak szánom, csak eszembe jutott.
(#2120) tvamos Megelőztél.
-
Lifeforce
őstag
Egy baj van azokkal a készülékekkel amik nem Z3735F vagy Z3736F.
Még pedig az, hogy gyakorlatban ugyan azt a célt szolgálják ki, mint a Z3735F és Z3736, csak 2x annyiért.
Rengeteg e-mailt kapok, hogy milyet vegyenek.
Nekem, és a cégnél ezek üzemelnek:
Pipo X7s, ZOTAC ZBOX CI322 nano, Zidoo X9, Wintel.Én a következőt vettem észre, és ez az én véleményem.
El kell dönteni, mire szeretnéd használni.
Ha játékra, felejtsd el, ezek nem erre valók.
Tehát akkor miért éri meg a drágábbat megvenni?
Ha megéri, hogy bele tudsz rakni 2GB-al több ramot, és 2,5"-os HDD-t, mert agyon akarod magadat torrentezni, megéri.
Ha csak arra veszed, amire a laptopodat is használod/tad, akkor teljesen felesleges.
Netezésre, bdrip, dvdrip (max 720p) anyagokat nézni, teljesen tökéletes.
Tehát ha valaki utóbbira szeretné használni megszokott wines környezetben, még mindig sokkal jobban megéri a Z3735F vagy Z3736F, még hűtésmoddal együtt is!
Viszont fel kell tenni a kérdést, hogy ehhez meg minek a min 12GB-ra duzzadt vacak win, fostalicska java-s android, a dualboot, meg a többi user vakítás?
Semminek...
Ma egy linuxot (xubuntu) gyerekjáték installálni, nem kell szenvedni a driverekkel, kicsi, gyors, okos.
100 féle böngésző, firefox, Chrome, és minden más amire szükséged van.
Megszokott játékaid, még talán jobbak is mint ami win alatt elfutnak, amit "repoból" telepíthetsz (olyan mint a google play).
Torrent kliens hegyek, Kodi, kitűnően működő smb (megosztás).
Nem vagyok linux fan, de egy szűkös 32gb-ra minek egy lassú, sok helyet foglaló windows?
Számomra a kakukktojás Zidoo X9-et leszámítva (androidos), mind ugyan az, ugyan olyan, és egyik sem gyorsabb vagy lassabb.
A ZOTAC ZBOX CI322 nanoban van 4GB RAM, 1Terra HDD, de nem megy vele a FullHD szaggatás mentesen sem win sem linux alatt nem tökéletes. -
Upo
addikt
válasz
Victoryus #2115 üzenetére
Kérdés hogy az tényleg msata vagy csak sima minipcie wifi/bt kártyának?? A chipsetben van natív sata (igaz, csak sata2), feltételezem hogy olyan, bár a kínaitól kitelhet bármi. Egyébként nem feltétlenül kell mindenáron passzívnak lennie, van egy régi media playerem, abban egy szörnyű 4cm-es visító volt, azt lehúztam, levettem az oldallapját, rátettem egy 8 centis halk ventit, és rákötöttem az eredeti helyére. Szerencsére lehet setupból állítani a ventit, auto/manual-t is tud, manual módban annyira visszavettem, hogy TÉNYLEG nem hallatszik pár centiről sem, néma a motorja forgás közben, azt se hallani ahogy a levegő surrog a lapátoknál, olyan lassú. 0-300 között lehet állítani, 11-en áll most. Indítással nincs gond, mert bekapcsoláskor felpörgeti és utána engedi vissza a beállított értékre pár másodperc alatt. Épp hogy csak legyezi rá a levegőt a gyári bordára, és még csak nem is melegszik. Simán bekapcsolva lehet hagyni éjszakára is, pedig mikor lefekszünk aludni akkor a légyzümmögést sem tűröm a készülékeimtől. 6 éve gond nélkül megy.
A tronsmart-ba ha nem ssd megy, akkor a notebook hdd úgyis üvölt benne, úgy nem nehéz másik ventivel kiváltani. Ha ssd, akkor már trükkösebb, de nem lehetetlen, csak meg kéne egyet kaparintani...
Egyébként én már elég régóta minigép mániás vagyok, socket a időkben kezdtem, volt asus terminator, biostar ideq (ezek akkoriban nevetségesen picik voltak, megvannak még most is), itx-es cuccok, legutóbb asrock ion330HT volt, azt tavaly eladtam, azóta nincs használatban minigép, de piszkálja a csőröm. Az atomos minivackok is, de ez a bővíthető leginkább. Nézegettem mára hp pavilion/hp stream minipc-ket is, de drágák mire idekerülnek. Amúgy M.2 és 2.5" sata hely is van bennük, 2 sodimm slot, de ezek se passzívak.
-
-
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis villámsegítségre lenne szükségem: INNEN melyik win-es miniPC-t vennétek meg, ha nem a pénz lenne az elsődleges? Szeretném a lehető legjobb darabot megvenni a windowst futtató miniPC-ik közül.
Kösz! -
Upo
addikt
válasz
Victoryus #2112 üzenetére
Mire gondolsz hogy nem bővíthető a ram? Akkor az a megoldás a tronsmartnál, hogy rögtön egy olyan ram modult teszel bele amilyennel használni akarod és nem bővíted, habár csak 8 gigást kezel maximum. Kezd engem is érdekelni a gép, úgyis van a fiókban elfekvőben egy 128-as ssd-m, meg valami macbookból kitermelt 4 gigás ramom, a hűtést meg megpróbálni valami hőcsöves passzív moddal csendesíteni. Már csak eu raktárasban kellene valami kevés felárral...
-
A tronsmart majdnem jó, de nem passzív. Egyébként jó lenne minden téren, olcsó is. De lehet megoldható lenne passzívvá tenni. Ennek a gépnek még utánanézek.Sajnos nem bővíthető a ram egyikben se.
A voyo akkumulátora nekem felesleges, és kevés az usb port.
Köszönöm a tippeket! A brix meg már túl drága. -
Melyik éri meg jobban? Egy atom z3736f mini pc vagy egy i3 4012Y?
Találtam alin komplett passzív htpc-t.
Ami mellette szól: gigabites lan, wifi, akár 4GB ram, sata, usb3, de kb 3 éves technológiát használ ez a proci. Tehát az atom frissebb, meg 4 magos, az i3 meg csak 2, alacsonyabb órajellel. Azt nem tudom, hogy a lesznek-e karácsonyra gigabites mini pc-k? Mert ha igen akkor inkább megvárom az újakat. -
Mike88
senior tag
B.szki mekkora tákesz... Nem semmi! A "ház" maximálisan ki van használva. Szó volt már erről a kis ventilátorokról az intel terméke kapcsán (asszem intel). A legnagyobb problémaként ott az volt megjelölve (s abszolút egyetértek vele), hogy ezek a ventilátorok a speciális kialakításuk s méretük miatt jó eséllyel nem cserélhetők, a cserére meg okot adhat az, hogy az ilyen kis ventilátorok viszonylag hamar "kopnak", zörögni kezdenek.
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #2103 üzenetére
Chrome jutubbal 100%-on porgeti a magokat, zsenialis...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- MSI CYBORG 15 A13V
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest