- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
interstate76 #4274 üzenetére
Igen, én is azt tervezem, hogy egy magasabb bordával fogom megoldani a dolgot, most épp ilyeneket nézegetek. Kivágni sajnos nincs mivel, így erre várnom kell jövő hétig, mikor megyek melóba, majd ott a karbantartó műhelyben lévő cuccokkal már sima liba lesz a kivágás.
Pasztázás meg nem játszik, mert a kis fémlemez nem mér hozzá a chip-ekhez, ezért van ott is gap pad. Az egyik chip körül van egy csomó smd, ami picivel magasabb, mint a chip, gondolom, ezért van ez a gyík megoldás.
Most azt csináltam, hogy kiszedtem a dobozából, fejreállítottam egy nem használt notebook hűtőre, így nézünk majd filmet, amíg nem lesz végleges megoldás. A torrent meg megy enélkül is, az nem terheli meg a gépet. -
echterion
nagyúr
válasz
interstate76 #4271 üzenetére
BD25 és BD50-eseket nézek, ez nem változott. Én is arra gondoltam, hogy poros lett a cucc, illetve egy újrapasztázás talán segít rajta. 80 fok felett már akadoznak a filmek, ott már van olyan mértékű throttling, ami miatt nem mennek a filmek. A mértékét nem néztem meg, mert igazából a lényeg szempontjából mindegy, a jelenség 80 fok felett kezdődik el.
-
echterion
nagyúr
válasz
interstate76 #4269 üzenetére
Vigyázz, mert szavadon foglak. Most nem lesz jobb dolgom úgy sem húsvétkor, megpróbálom szétszedni anélkül, hogy eltördelném a műanyag pöcköket, majd az itthon lévő maradék sünikkel teszek egy próbát. Aztán ha nagyon nem jön össze, megkereslek.
U.I.: Mondjuk az igen érdekes, hogy 2016 óta van meg a cucc (most néztem utána, nem is hittem, hogy ilyen rég megvan), csak letöltés + filmnézésre használom, és eddig nem volt gond a melegedéssel, most meg mindig felforr az agya, bármilyen filmet is kezdek el nézni, max 20-30 perc után elkezd kegyetlenül szaggatni a film.
-
echterion
nagyúr
válasz
interstate76 #4267 üzenetére
Merre laksz? Megcsinálhatnád az enyémet is.
-
echterion
nagyúr
válasz
interstate76 #4265 üzenetére
Szép munka.
A házat mivel vágtad ki? -
echterion
nagyúr
válasz
interstate76 #4007 üzenetére
Szia,
Hogyan oldottad meg a hűtését? Kivágtad a tetejét? Nekem most kezdett el gondom lenni a melegedéssel, szaggatnak egy idő után a filmek, ilyenkor 80 fok felett van a cpu hőmérsékletem. Érdekes, hogy az elmúlt jó egy évben nem volt ilyen gondom. -
Generator
csendes tag
válasz
interstate76 #4234 üzenetére
Szia!
Ez hány GB RAM-mal szerelt gépen történt? Gondolkodom ilyesmi gép vásárlásán, de tartok tőle, hogy a 2GB RAM kevés, ami a legtöbb ilyenben van. Az én felhasználási területem: Youtube/Spotify, max. FullHD film, pár (max 10-12) torrent, no game.
BTW, lehet ezekben RAM-ot bővíteni? -
Mike88
senior tag
válasz
Ahogy sejtettem, totál esélytelen.
Elképesztő módon akadozik.
-
Mike88
senior tag
válasz
Útban van lefele, kíváncsi vagyok rá én is.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #4233 üzenetére
Tegnap este volt időm foglalkozni kicsit a Z8350-es tesztelgetésével, és hát médiaplayerként nem kicsivel erősebb, mint a Z3735/6F. Leszedtem innen a jellyfish-110-mbps-hd-hevc.mkv-t, azaz a legmagasabb bitrátájú fhd anyagot, és reccenés nélkül vitte a win 10 gyári lejátszójával és MPC-HC-val is, mindösszesen 5-10%-os CPU-terhelést és teljesen elhanyagolható mértékű melegedést okozva. Jó lenne, ha valaki kipróbálna egy Z3735/6-ost ugyanezzel az anyaggal!
Összefoglalva azt látom, hogy ha kevés a CPU nyers ereje és kap egy olyan feladatot, ami sokáig a maximumon hajtja, akkor pontosan ugyanannyira felmelegszik, mint a Z3735/6-os, viszont ha tudja használni a mellette dolgozó, 8. generációs HD Graphics erejét, akkor mérföldekkel körözi le az elődöt. Nem kell nagy dolgokra számítani, nem játékokra van kitalálva a Z8350-es CPU sem, de grafikusan sokkal erősebb, mint a bay trail-es előd.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #4140 üzenetére
Kis kiegészítés a Z3735F vs Z8300/8350 témához: vettem HA-n egy Z8350-es CPU-val szerelt, wines mini pécét, és tegnap este ráeresztettem a plexet a zenékre és a családi fotókra/videókra. Annak idején írtam a Wintel W8-as kapcsán, hogy - hűtésmod nélkül - ugyanezen folyamat közben 83°C-osra melegedett fel a CPU. A helyzet az, hogy ma reggel ránéztem az új szerzeményre, és mit gondoltok, mekkora volt a Real Temp CPU által mért maximális hőfok? 83°C. Szóval korábban, amikor 1-2 napig próbálgattam egy tabletben, én is úgy éreztem, hogy a Z8300-as kevésbé melegszik, de a helyzet az, hogy Mike88-nak van igaza, azaz nincs észrevehető különbség. Ugyanakkor magas bitrátájú fhd filmek lejátszása közben azt vettem észre, hogy nem melegszik fel annyira, mint a Wintel, ami visszavette a teljesítményt és meg kellett állítani a lejátszást.
-
Optika01
tag
válasz
interstate76 #4195 üzenetére
Ok, köszönöm.
-
Optika01
tag
válasz
interstate76 #4191 üzenetére
Köszönöm. Esetleg HUB lehet megoldás? Működhet, ha ilyenbe csatlakozik a billentyűzet és egy külső vinyo?
[link]
Kap elég áramot?
Köszönöm.
Üdv -
petakpa1
őstag
válasz
interstate76 #4191 üzenetére
MIért Asix chipes-t? Ez kompatibilis a droiddal?
-
Optika01
tag
válasz
interstate76 #4189 üzenetére
Ez tetszik, köszönöm, kipróbálom
. Bár így is bukom az egyik USB csatit sajnos.
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #4171 üzenetére
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #4165 üzenetére
N3450, akkor egy halványan gyengébb... MPC-HC-t MADvr-el használok, ill. MPC-BE-t is próbáltam. A HDR-es 4K virágbolti filmeket nem nagyon játssza le. Bár érdekes módon van, amelyiket a sima WMP lejátssza...
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #4163 üzenetére
Voyo V1-em sem visz mindent sajna... az meg szerintem ezzel azonos.
-
bereske15
csendes tag
válasz
interstate76 #4151 üzenetére
Megérkezett a Brix gépem
Windows 10 home -ot (64 bit) raktam rá és 48 órája megy folyamatosan.
Processzor:50-54 fok átlag, a winchester 40-47 fof, igaz az utóbbi 7200 -as és max 2 hétig marad utána csere ssd -re.
Egy munkacsoportra tettem itthon a másik 2 géppel megosztottam a hhd -ket, mindenki mindenkivel lát és beszélget.
Filmet próbáltam: h264 mkv és 2D iso dolby digital és dts-hd hanggal, nincs akadozás.
Dolby atmos -ra lennék kíváncsi vajon a gyári hangkártya ki fogja tudni küldeni?
Eddig jó nagyon kellemeset csalódtam, de szerintem ssd vel és 8gb ramra ( 4 -ről ) upgradelve még jobb lesz majd....
-
bereske15
csendes tag
válasz
interstate76 #4149 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Pénteken érkezik, jövőhétre minden kiderül.
-
Solten
őstag
válasz
"Nem vitatkozni akarok, de az én tapasztalatom is az, hogy a Z8300-as használható hűtésmod nélkül is, és azért ez igen nagy különbség."
Na, ennyi.
-
Lala79
csendes tag
válasz
interstate76 #4144 üzenetére
Hiszed sem 53 fok fölé nem szokott menni a hőfok a hűtésmodingal, szóval akkor ezt próbálgatnom kell, vagyis ki kell tapasztalnom.
-
Lala79
csendes tag
válasz
interstate76 #4142 üzenetére
Azt nem tudod véletlenül? A Modecom freepc-m esetében a gyári 1330Mhz-et megemeltem 4 magon max 1840Mhz-re. Játék közben mivel írtam World of Tanks játékkal szoktam játszani, ami jelenleg is csak 1 magot használ, szóval jobb a kis mini pc-nek ha csak azon is 1 magon emelem az órajelet, vagy mind a négyen hagyjam játék alatt? Egy magon elvileg lehet erősebb a kis gép??? Na ebben látod semmi rutinom nincs. Én is kaptam a tippet, hogy így állítsam be...
-
Lala79
csendes tag
válasz
Igazából a tabletem nekem is melegszik, érzésre elég rendesen, de én nem vettem észre ez miatt teljesítménybeli különbséget. Nyilván az újabb gép jobb hűtéssel is rendelkezik, a gyártó korábbiak tapasztalata miatt. De bevallom nem is nyüstölöm annyira
inkább a hűtés moddolt kis pc sticken játszok gyakrabban. Szerintem ezeket a kis mini pc-nek szánt dolgokat tudni kell mire használja az ember. De szerintem a korábban leírtakra tökéletesen megfelelnek. Nem olyan rosszak ezek, annyit tudnék felróni a hátrányukra, jó lenne ha kicsivel erősebb lenne a benne az integrált gpu. De ha ez megtörténne, akkor soha többé nem vennének számítógépeket az emberek
mindenkinek ilyen lenne.
-
Kowax
tag
válasz
interstate76 #4106 üzenetére
Hát nekem most egy darabig szerintem marad ez a miniPC.
Az U-s proci jó választás lesz.
Keresem még a megfelelő szerver progit, ezért kérdeztem a Plexet. Most Serviio van, de nem az igazi, kipróbálom akkor ezt a Plex-et, meg úgyis fent van a Kodi, megnézem azt is.
-
Kowax
tag
válasz
interstate76 #4104 üzenetére
Igen, ezért is írtam, hogy elgondolkoztam rajta, mert két fontos szempontot kielégített volna.
Két kérdés azért, ha szabad.
Mi váltotta le a laptopodat?
Miért Plex? Jobb mint a Serviio? Ha igen, miben? -
Kowax
tag
válasz
interstate76 #4101 üzenetére
Köszönöm, akkor a későbbiekben is vissza-vissza térek majd, ha lesz még kérdésem.
Külön-külön nem volt gond, sőt, most tegnap is minden rendben ment. Lehet a mozgatás, pakolászás, helykeresés közben a külső házak csatlakozója kilazult és ez okozta a problémát... Most találtam nekik stabil helyet, meglátjuk, lesz-e még gond.Korábban olvastam már erről szóló soraidat és tetszett is az ötlet, el is gondolkoztam rajta. Igazándiból a helyhiány és az esztétikai szempontokat figyelembe véve döntöttem végül mégis a miniPC mellett. Így a winyók nélkül teljesen passzív, alig fogyaszt valamit és kis helyet foglal. Ez mindhárom fontos kiválasztási szempont volt, mert hálóban teljesíti feladatát, így hangtalan kellett legyen, 24/7-es üzemben fog teljesíteni, ha összeállt a rendszer, így minél kevesebbet fogyaszt, annál jobb, valamint eléggé limitált hely van a TV alatt a többi kütyü mellett. Mondjuk az se volt utolsó szempont, hogy jó áron jutottam hozzá a kis masinához.
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #4084 üzenetére
Vinyófüggő, ok, de ha nicns rajta tápcsati, akkor elég nagy hiba lenne ha mégsem lenne elég neki... pedig nálam eldobja, ezért is lehet vele valami gond. Próbálok valakit rávenni, aki még ilyet használ, hogy tesztelje le 3.0-ás mobil vinyóval.
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #4082 üzenetére
Na most akkor valamit nem értek. Adott egy szabvány USB csati, ami tudtommal max. 500mA-t ad le, nem? Adott egy mobil vinyó, aminek semmiféle egyéb tápcsatlakoztatása nicns, tehát arra következtetek, hogy neki elég lenne az 500mA. Namost ha ezt az 500mA-t nem tudja leadni a kisgép 12W-os TDP-s procival és 3 Amperes táppal, az már régen rossz. Ha egy vinyóval csinálná, azt mondom ok, de kettővel is.
Másik dolog, van egy 750GB-os Tevion vinyóm is, ami rendelkezik egy DC kábellel USB-s végű. Ezt rádugtam egy 2.0A-es Samsung töltőre, ami a telefon felé (megmérve) 1.5A-t ad le töltéskor. És így is leszakad a vinyó!
Ugyanez a két vinyó a Desktop gépemben gond nélkül működik. Sehova nem volt leírva, hogy 3 db USB 3.0 portja van a kütyünek, csak épp ami kihasználná vinyó, na ahhoz nem jó... és vegyél még 10ezerért egy USB3.0-ás aktív HUB-ot. Na nem, akkor inkább ezzel a hibával visszaküldöm a Gearbest-nek, és veszek itthon egy ASUS-t, és ráfizetek párezret. -
Lala79
csendes tag
válasz
interstate76 #4079 üzenetére
Én tulajdon képp használok egy 1TB-os külső vinyot, a kis Modecom free mini pc, illetve Chuwi hi8 pro tablethez. Egyik sem dobja le, pedig nincs külső áram ellátása, csak az USB-ről kapja az áramot. Sőt megy plusz pendriveal, és még benne van az egér + billentyűzet bluetothos csatija. Nem lehet driver probléma???
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #4079 üzenetére
És a Wintel-nél nem nőtt meg? Mire való a 3.0-ás USB, ha az olyan dolgok amik pont kihasználnák, nem mennek rajta? És milyen külső tápot dugjak egy olyan vinyóra, amin csak egy usb kimenet van, és kész?
-
Lala79
csendes tag
válasz
interstate76 #4067 üzenetére
Na az a helyzet, hogy jó pár napon át a nagy melegben ízzasztottam a kicsikét játék alatt (World of Tanks). Hát vissza kell vonjam amit előzőleg mondtam
mérgemben. Ez így rendesen üzemel, nem melegszik hűtés moddolva, és az 1830Mhz-et is kihajtja a Trootlestop programnak köszönhetően. Szerintem ez így rendben is van. Egyáltalán nem érzem, hogy egy mini pc stick lenne a gép, nyilvánvalóan alap grafika, de legalább nem laggol, és nem melegszik így. Amire vettem, arra így már tökéletes nekem
. Van egy Chuwi hi8 pro tabletem is. Hiába a z8300-as proci benne az laggol, és melegszik. A kicsi sticknek, hiába régebbi a procija több értelmét látom így folyamatos használat esetén. És ezzel az apró hűtéssel még mindíg hordozható maradt.
-
tlala
addikt
válasz
interstate76 #4028 üzenetére
"néha..."
Ja. -
tlala
addikt
válasz
interstate76 #4026 üzenetére
Ne haragudj, de nem hagynád abba ezt?
Annyira idegesítő, hogy idejön egy új kérdező, és te azonnal leoltod, hogy nem éri meg ontopic eszközzel foglalkozni, mert mennyivel jobban megéri android dobozt venni vagy használt laptopot turkálni.
Ráadásul az új kérdező nem akart semmi újat vásárolni, hanem csak belinkelt egy új megoldást a meglévő Intel eszközökeinkre.
Egyszerűen szeretnénk a topic tárgyát képező mini kütyükről beszélgetni - használt laptop hirdetések meg android ajánlgatások nélkül, ezt már százszor megtetted, tele van vele a topik.
Kérlek tedd ezt lehetővé nekünk, zavartalanul. -
varmi2
nagyúr
válasz
interstate76 #4007 üzenetére
Nekem is van egy z8300 cpuval szerelt chuwi tabom, már tömm mint egy éve, és az jól muzsikál.
-
DJGABI
addikt
válasz
interstate76 #3994 üzenetére
amúgy én végül egy használt, garis c2d-s gépet vettem. e8600 a prockó, w7 licenc (ami ugye w10 is) 4gb ddr3, 500gb hdd (utóbbi kettő ha a gép el is hal kukázni belőle jó lesz), olcsóbban mint a modecom. fogyasztás nem volt szempont, mert nem 0-24 megy. nem rosszak ezek a kis gépek se, de átlag felhasználásra ha van erősebb miért ne azt vegyem
-
Kowax
tag
válasz
interstate76 #3994 üzenetére
Nekem az ötlet tetszik, de nálunk helyhiány és esztétikussági szempontból nem kivitelezhető. Azonban hasonló célra keresek egy kis szerkezetet.
Az eszköz 24/7-es üzemre kellene. Ezen mennek a torrentek (mondjuk 50), egy külső winyót kellene megosztania 2 TV-nek filmnézés céljából (esetleg Kodi), kívülről elérhető legyen, valamint backup-olnia kéne néhány mappát a laptopról. Mindezt szeretném, ha hangtalanul tenné, mert hálóban lenne, valamint fogyasszon minél kevesebbet.
Van néhány elképzelésem, de meghallgatnám, hogy ki mit ajánlana erre a célra. -
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #3948 üzenetére
Nem tudom, érdekel-e valakit, de ha nem, akkor is leírom az első hónap tapasztalatait a kijelző és vinyó nélkül vásárolt, passzív hűtésű Toshiba notimmal (N3520-as CPU, 4 GB RAM, win10)
:
- a cucc szupercsendes (a noti vinyók néha kettyennek egy kisebbet, de elhanyagolható a hangjuk, már halk zene mellett sem hallhatóak),
- futó AIDA, HD Sentinel, Tixati (1 szem torrenttel), Plex Media Server, Chrome (6 lappal) mellett fogyaszt 5,5-6 wattot óránként (egy 320 GB-os WD Black és egy 750 GB-os HGST HDD-vel a fedélzeten, saját kijelző nélkül),
- ha nem netezek rajta, akkor a fogyasztás óránkénti 5 watt alá esik (akkor is, ha nézünk valamit a megosztott vinyóról, vagy ha valaki távolról piszkálja a Plexet, tehát ha mindkét hdd aktív használatban van),
- sajnos a hálózati elérési tempót még mindig nem tudtam letesztelni, mert az eBay-ről rendelt usb3 to gigabit lan adapterem rossz és most küldenek helyette másikat,
- kis ismétlés, ha valaki nem nézné az előzményeket: optibay kerettel és a majdan végre befutó lan adapterrel együtt sem került 30 ezer Ft-ba, és még jogtiszta win10 is járt hozzá, aminek köszönhetően akkor is tudok játszani a One-os játékaimmal, ha a család elfoglalja előlem a nappaliban lévő TV-t.Az én felhasználói szokásaimhoz jelenleg elképzelni sem tudok jobban passzoló eszközt: kiváltott egy NAS-t és egy wines mini pécét, ráadásul úgy, hogy számomra mindegyiknél jobb. Jobb lett volna garis eszközt venni, de kijelző nélküli laptopból ugyebár ilyen nem létezik
, kijelzővel együtt pedig már 40-45 ezer Ft lett volna az ár, ennyit pedig számomra nem ér a gari.
Egy fejlesztési lehetőséget látok: hasonló, vagy kicsit erősebb CPU-val (pl. N4200) + dedikált videókártyával felszerelt laptop, hogy fussanak rajta a pécés játékaim is, de ez már tényeg csak hab lenne a tortán (Cities: Skylines nemrég 7 USD-ért megvehető volt - ha vinné a kis masinám, beruháztam volna rá, mert az ilyen stílusú játékok hiányoznak a One-ról, windowsos gépből pedig most csak ez a laptopom van).
Tisztában vagyok vele, hogy ha valakinél egyszerre 3 végponton néznek 4K filmeket, az jobban jár egy NAS-sal, nem utóbbi vas ellen kampányolok, viszont azt gondolom, hogy a legtöbb háztartásban vastagon elég lenne a letöltések és megosztások kezelésére egy ilyen lapos. Azt meg elmondani nem tudom, mekkora királyság, hogy ha pl. családi fotókat akarok mutogatni, vagy az 50-60 GB-nyi otthon tárolt zenéből szeretnék meghallgatni valamit, akkor a telómon 2-3 érintéssel megtehetem a Plex kliensben, mindenféle hókusz-pókusz nélkül.
-
válasz
interstate76 #3976 üzenetére
-
Buckey
őstag
válasz
interstate76 #3966 üzenetére
Nekem annyi volt vele az elvárásom, hogy tudjak vele letölteni, böngészni és mivel 7/24-ben üzemel, így keveset is fogyasszon. USB2 még elég sebességben és mivel LAN-on nézem a filmeket, így azt is tudja ( 10/100-as USB-LAN adapterrel). A Full HD lejátszás eddig jó volt annál a pár filmnél, amit néztem, de inkább hálózaton keresztül filmezek. Valahogy az nekem futurisztikusabb.
-
Buckey
őstag
válasz
interstate76 #3961 üzenetére
Igazad van, nem a net miatt akadozott.
Én kérek elnézést!
Letöltöttem, és a 8k igen csak szaggat, a 4k pedig kb. 10 másodpercenként megáll gondolkozni. Mondjuk a net sem tölti be, azért hittem, hogy valami csoda folytán lejátsza.
Viszont a Full HD megy szépen, ami nekem, a tv-nek elég. -
Buckey
őstag
válasz
interstate76 #3961 üzenetére
Nem tudom, böngészőből a Youtube játszotta le a 4k-t és a 8k-t, vagyis a 8k-nak kevés a 17 mega net, mert kb. 5-10 másodpercenként gondolkozott 1 percet, de a 4k és alatta ment szépen. Hogy most az valóban 4 vagy 8k azt nem tudom, csak láttam, hogy a full HD az jóval gyorsabban jön le, mint ez a kettő. [link]
A tv-m full HD, ennyi biztos, és a tv-ben lévő youetube csak Full HD-ig képes lejátszani, fölötte nem. -
törölt tag
válasz
interstate76 #3956 üzenetére
Képekre még nem használtam, de jövő héten majd megnézem, ha már otthon leszek. De, gyanítom, hogy síma linkek, mint a filmeknél.
Én pont fordítva vagyok ezzel. Azért nem kell a Plex, mert nem bírja a NAS. Annyit meg nem ér nekem, hogy ezért egy PC menjen 0-24 -ben. Talán WOL -lal, de úgy meg az egyszerűségét biukná el. Nálad ez hogy van? -
törölt tag
válasz
interstate76 #3954 üzenetére
Nekem fut a NAS -n egy webszerver a video mappára, forwardolva egy ötjegyű portra. Whatsappon átküldtem a kütyüileg nagyon szöszimnek a linket. Nem írta, hogy nem boldogul vele, úgyhogy garantáltan ez a legegyszerűbb megoldás.
Rábök a linkre, nyílik a böngésző, kiválasztja a filmet, rábök, és nyílik a lejátszó.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3952 üzenetére
Majdnem mindent értettem. De mi az a "Win"?
Egyébként ezt a Plex -dolgot sem értem. Mitől jobb ez, mint egy TV -re dugott kliensen futtatott Kodi?
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3950 üzenetére
Nem a hang a nagyobb bibi. A Remix nem kezeli jól a másodlagos kijelzőket. A Vorke PC -nek minősül, a HDMI az elsődleges rendszerkép kimenet. Így szépen kitolja 1080p -ben a monitorra. Egy laposnál viszont a HDMI másodlagos kimenet = bukta.
Viszont a 64 bites Remix v3.x a legjobb PC -s Android rendszer, amivel eddig találkoztam. A Vorke -n torony magasan veri az összes ARM kütyüt. Ó, ha még hotspot és HDMI audio is lenne!Arról nem is szólva, hogy egy OS sosem elég.
Így bármelyiket indíthatom, ez nem érinti adatokat, letöltéseket, szerver feladatokat, mivel azokatt ettől függetlenül a NAS kezeli.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3943 üzenetére
Dobj rá egy Remixet, és próbáld meg kiküldeni a képet HDMI -n! Áldom az eszem, hogy lapos helyett a Vorke V1 -et vettem.
-
interstate76
addikt
válasz
Nos, belaktam az eszközt és nagyon pozitív tapasztalataim vannak. Az Xbox One-os játék természetesen meg sem kottyan neki, de hogy a Plex Media Server első futtatásakor, sok GB-nyi fénykép szkennelése közben a CPU max. 25-30%-on pörög és - a passzív hűtés ellenére - 50°C alatt marad a hőmérséklete, azt nem gondoltam volna!
Ha böngésztem is közben, akkor is bőven 50% és 60°C alatt maradt, szóval maximálisan elég arra, amire vettem. És még egy fontos adat: AIDA-val néztem a fogyasztást, ami a fenti folyamatok (szkennelés + böngészés) futtatása közben sem ment óránkénti 7,5 W fölé. Szerintem nagyon meggyőző! Az optibay keretem még nem érkezett meg, így a majdan abba kerülő, megosztásokat tartalmazó vinyó egyelőre külső forrásból kapja a delejt. Ergo - véglegesnek szánt állapotában - olyan 8 W körül lesz a fogyasztás aktív használat közben, amikor pedig épp semmi nem fut rajta, csak a Plex Media Server, akkor olyan 5-6 W-ot fog megkajálni.
Ezen még lehetett volna faragni egy picit azzal, ha noti vinyó helyett SSD-re teszem a rendszert, van is egy a fiókban, de erre a felhasználásra (megosztások kezelése, böngészés, irodai munka, néha filmnézés és Xbox-os játékok futtatása) teljesen feleslegesnek éreztem, és így is nagyon keveset fogyaszt.
-
envagyok
veterán
válasz
És még szünetmentes is van benne
-
DJGABI
addikt
válasz
hú tényleg, ezzel most adtál egy ötletet. lehet eladó is lesz a modecom csoda, beszerzési áron
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #3936 üzenetére
Nem nagyon pörög a topik, szóval leírom, hová lyukadtam ki: még ezer éve írtam róla, hogy egy laptop sok szempontból jobb lehet, mint egy wines mini PC, és ezt tartom is. Olyannyira tartom, hogy először beüzemeltem egy N2830-as CPU-s vasat, majd most egy N3520-as CPU-val és 4 GB RAM-mal szerelt, kijelző nélküli példányt. Utóbbi az optibay kerettel és az usb 3.0 to LAN adapterrel együtt is 30 ezer Ft alatt maradt és nálam teljes egészében és minden szempontból kiváltotta a NAS-t is. Utóbbival fél napot szenvedtem, mire fel tudtam tenni rá a Plex Media Servert, a laptopra 1 perc feldobni. A megosztások beállítása sem tartott semeddig és a jogtiszta windows 10-nek köszönhetően még az Xbox One-on lévő játékaimat is tudom futtatni rajta.
Tudom, hogy a laptop nem NAS, de arra, amire én használom (hálózaton belüli megosztások, kevés letöltés, Plex Media Server) még jobb is, mint egy NAS. A benne lévő 2 vinyó közül az egyiken van a rendszer és a telepített programok, a másikon pedig a megosztott tartalmak, amiket ugyanolyan tempóban elérek, mint a Zyxel NAS520-assal.
Ja, és a Horizon Go is fut rajta böngészőben anélkül, hogy beledöglene a CPU (pedig egyáltalán nem szeretem a silverlightot, nagyon erőforrásigényes).
És egy kis plusz adalék: nyugalmi állapotban kb. annyit fogyaszt, mint egy kis kínai wines mini PC, azaz kevesebbet kér enni, mint egy NAS.
Olyan dolgokat még ki kell próbálnom, hogy pl. milyen tempóban tudok írni a megosztott vinyóra LAN-on belülről, ha közben TV-zek a laposon, vagy hogy ha a plexes megosztásokat nézegeti valaki távolról, akkor mennyire lehet közben a One-on lévő játékokkal nyomulni, de a NAS-t is többnyire csak én nyüstöltem, szóval ezzel sem lesz gond.
Nem mondom, hogy mkinek ez a tuti, de nálam egy kínai wines mini PC-t és egy NAS-t is kiváltott, mindezt úgy, hogy az N3520-as jóval erősebb a Z8300-asnál, azaz mini pécéként egy sokkal kraftosabb gépet kaptam, arról pedig fentebb már írtam, hogy nekem a NAS-hoz képest is előrelépés, ráadásul jóval olcsóbb, mint az említett 2 eszköz együttesen (csak egy használt NAS520 kb. 30 ezer Ft).
-
Buckey
őstag
válasz
interstate76 #3876 üzenetére
Köszi, igyekeztem.
(#3877) Somatom, majdnem, de csak egy AMD proci (felső) és egy Intel proci (alsó) hűtőbordájáig jutottam passzív léghűtéssel. A hangtalan hűtés volt a lényeg.
Ha meg még hűvősebbé akarom tenni a sticket, felpattintom a ventillátort. Ha egy 100W TDP AMD-nek megfelelt, akkor ezzel is meg fog bírkózni,
Különben a vízhűtés macerásabb, no, meg messze van a Duna.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
interstate76 #3846 üzenetére
Tökéletesen igazad van,
ezért hangsúlyozom szinte minden hozzászólásomban, hogy az enyém alaposan meg van hűtve!
Ezt nem tudom elégszer elmondani.
Nincs annál bosszantóbb, hogy egy darabig megy mint állat, utána sajtreszelő üzemmód...
Ráadásul szerintem hiába mondják, hogy erre van tervezve beállítva, szerintem jobb neki hűvösen. -
3shae
aktív tag
válasz
interstate76 #3846 üzenetére
Szia!
Köszi, egyébként a te hozzászólásaidat is olvasgattam már
Ilyen filmet nem próbáltam lejátszani az eszközzel, de valószínűleg nem is fogok ilyen minőséget sem tárolni, sem lejatszani a jövőben. (egyszerűen nincs rá igény)
-
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3760 üzenetére
...megoldódott igen. Annyi volt hogy reggeltől estig nem törlödtek az ideiglenes fájlok a tárhely kezelőben.
Most az lenne a kérdés, hogy tárhely bőcvités címén MIcro sd vagy 3.0 pendrive? Melyik a gyorsabb?? -
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3746 üzenetére
Na ez is sikerült.... Köszi.
Az ideiglenes fájlokat hogyan lehet hatékonyan eltávolítani
mert reggeltől tekeri a tárhelykezelőben és invitál a későbbi visszatérésre de annyit nem tett hogy azt a 4gb szemetet törölje.... A frissítés meg nem megy fel mert nincs elég hely pedig csak a Crome_ot telepítettem az így Windows 17gb lett. Az ideiglenes 4gb. Így kampó a meghajtónak -
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3744 üzenetére
Ott nem reklamál semmiért..... Csak azelőtt volt az asztalon külön Intel VGA beállitó központ vagy mi. Most pedig ha a megadott driver telepítés akkor kilép hiba üzenettel
-
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3741 üzenetére
Az a baj, hogy én le töltöttem innét, de valami hiba üzenettel leáll a telepítés és a rendszer újra indítás át kéri. Így még csak sima Windows driver megy
-
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3738 üzenetére
Nah ....sikerült a prót feltenni. A doboz él. A magyarítása sajna elég ratyi. Viszont az eredeti és a gyártó által is megadott Intel VGA meghajtók az istennek nem mennek fel valami hibára hivatkozva.
-
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3738 üzenetére
Gyárilag ezen Home verzió volt .....a Pro rá hegeszthető? Vagy csak a gondom lesz vele?
-
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3736 üzenetére
Hát ezt én mire ki bogozom
Tehát csinálni kellene egy usb boot pendrive-on gondolom
Mire kell itt figyelni? Sorrend partíciók stb.? -
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #3720 üzenetére
Pont azt mondom, hogy a szilikon nem ér hozzá... Erre gondoltam... Nem úgy gondoltam a hozzányomást hogy egy satuval fogom össze
Hanem pl. a tetőhöz rögzített fémlap alá tennék pl. papírlapot, hogy lejjebb lógjon, és az alaplap rögzítésekor jobban rászoruljon... De elsődlegesen majd kipróbálom ezt a megoldást, csak attól félek ha nekem nem jön be akkor nem tudom a fémlapot eredeti állapotra visszaállítani mert nem tudom a ragasztót leszedni róla.
Egyébként azt sem értem hogyan lehet rosszabb a hűtés úgy, hogy kivágtam, és raktam rá bordát? Rosszabb semmiképpen nem lehetne, nem?
A fémlapra ragasztott borda, és a processzor felett lévő vékony fémlap közé raktál valamit? Szilikonpaszta vagy hasonló? Az a baj hogy lukas, és a hőtől szerintem befolyik...
-
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3713 üzenetére
...na az enyém is ilyen cucc a Pro verzió. én úgy gondoltam, hogy ha betudnék szerezni egy doboz méretű az az 100x100mm nagyságú csendes ventilátort akkor azt mivel az alja nagyon meleg 55/65C akkor azt szívó módon tenném alá és USB 5v tápot kapna
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #3713 üzenetére
Szóval az lehet a baj hogy az a vastag szilikon nem vezeti normálisan a hőt, és így el sem tud jutni a felső bordákig?
Mert az a furi hogy attól függetlenül a bordák is iszonyat felmelegszenek, tehát elvileg adják le a hőt rendesen...
Meg tudod mondani hogy pontosan 20x20x6 -os volt tutira ott a borda? Mert akkor rendelek még olyat, és kipróbálom úgy. Ezt a ragasztást valahogy le lehet azért róla szedni, ha mégsem jönne be? -
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #3711 üzenetére
Persze, azt úgy hagytam ahogy van, csupán a tetejét vágtam ki és ragasztottam rá a bordákat...
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3705 üzenetére
Igazából annyira nem is akarom visszahozni, mert azzal nem oldódik meg az a probléma, ami miatt téglásodott. 4G mobilnetet szeretnék használni egy jó, Gigabites routeren. Van egy Hi-Linkes, Huawei e3372 stickem, de az istennek se akar összebarátkozni a routeremmel. Ennek a flashelésébe döglött bele a router. Szóval, kéne egy router, ami kommunikál a modemmel. Router-modem kombó tipp is jöhet. Elég gáznak tartom, hogy 2016 -ban ez egyáltalán probléma.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3699 üzenetére
Úgy bukott ki a jelenség, hogy téglásítottam a routerem, és ahhoz kellett a fix IP a kliensben, hogy visszahozzam a halálból. Kábelen router mentés, Wifin instrukció olvasás, terminál parancsmásolás. Na, ez nem ment, mert amíg 192.168.1.2 volt beállítva a Lan -ra, addig nem lehetett Wifizni a telótól kapott 192.168.43.6 -on.
-
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3702 üzenetére
Köszi
Azt tudja valaki, hogy win7 alatt a medialejatszó beállítása után. Telefonról a BubbleUPnP segítségével tudtam média tartalmakat lejátszani a telefonról. Ez win10 hogyan állítható be.
Valamint kicsit sokallom ezt a 11GB foglalt lemez területet vagy ez mezei Windows esetén ennyi. Törödjek bele. -
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3697 üzenetére
....megvettem a Wintel Pro-t de, de melegszik ez ám! Nem is akárhogy. Pontos hőfokokat, hogy tudok mérni??
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3697 üzenetére
Érdekes dolgokat tapasztalok a Vorke -n. A LAN fix IP beállításai érvényesülnek Wifin is mindaddig, amíg ki nem húzom a kábelt az RJ45 -ből. Gőzöm sincs arról, hogy ez hogy lehet. Ha az ethernet menüpontban statikus IP -nek más van megadva, akkor addig nem tudok netezni a telóm hotspot -járól, amíg ki nem húzom a Lan kábelt. Látja, csatlakozik, de az IP ellentét miatt nincs net. Hab a tortán hogy a Telenoros MyTV is használhatatlanul szaggatott. Amióta nincs bedugva a kábel, azóta egyetlen akadás nélkül megy Wifin, a teló hotspot -járól. Nagyon fura jelenség.
-
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3695 üzenetére
Nem ez, én a sima passzív lapos dobozos változatot láttam. Csak nem tudok egy linket simán be tenni.
De kaptam ajánlatot 22 ezerért egy Wintel W8 pro-ra ez milyen ár? -
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3691 üzenetére
Inkább írom
Cenovo Z8300 4/64
Olyan 130 dodo
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #3682 üzenetére
Ez így van
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #3674 üzenetére
Köszönöm kérdésed, mostanában csak read only
Annyi ilyen eszköz jön ki, lassan nem lehet követni, pedig szerintem értelme sincs.
Kérdeztem a kínai beszállítót, állítólag ugyan olyan vacak a tronsmart minősége, rengeteg megy vissza belőlük.
Most éppen egy i3-as és egy i5-ös minipc-t tesztelek kínából
Sajnos az áruk még mindig igen magas, AMD-ből meg nem nagyon találtam csak a régi mobil procisokat.
Azt meg inkább nem. -
törölt tag
válasz
interstate76 #3672 üzenetére
Csak a "Winest" nem értem. Amióta van Remix, és Puppy alatt is életre kelt a 4G -s modemem, azóta egyszer sem indítottam Win -t. Egy tohonya szar az egész. Pfuj!
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3670 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy aktív hűtésű. Akkor viszont már inkább a Vorke. Abba bármekkora 2,5 -ös tárat tehetsz SATA csatolással úgy, hogy a gyári 64GB Winestől érintetlen marad. Plusz egy VGA kimenet. A BIOS teljesen hozzáférhető, bármi, bárhonnan bootolható.
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #3668 üzenetére
Amit ajanlottal, az is Kinabol van, csak gondoltam azert ajanlod, mert van tapasztalatod vele, vagy szemelyesen, vagy tesztekbol.
(#3661) interstate76 válasza interstate76 (#3660) üzenetére
A legjobb az a Beelink BT7 lenne, -
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #3661 üzenetére
Amit en linkeltem, HYSTOU, az hutyauto marka? Vagy nem gigabites a lan? Mert hasonlo aron szinten 4/64-es, passziv, es megiscsak i3.
-
hunaqua
addikt
válasz
Az igazság az,hogy egy Cccam szervernek kellene valami.Semmi másra nem használnám, csak csendben menne éjjel nappal.Lehet hogy arra elég lenne a Z3735 is. ( ubuntu ) A MeLE oldalán van függőleges usb foglalat,abba pont jó lenne a SmartReader
....és olyan 100usd.- lenne a keret.
-
válasz
Hű, ez jónak tűnik, és 64GB memóriával azért nem olyan rossz az a $180-os ár, annyival már el lehet lenni.
Én most ezt néztem: Cenovo TV Box Intel Z8300 4GB + 64GB, beépített ventivel, cuki külsővel.
Rendelném is, de nincsenek EU warehouse-ból, vámmal meg már nem olyan jó üzlet egyik sem.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #3660 üzenetére
A legjobb az a Beelink BT7 lenne, amit azt hiszem, a8l kolléga említett korábban: a cserélhető SSD-vel nagyon villám lehet, ill. a Z8700 CPU, a mellette dolgozó IGP és a 4 GB RAM már játszogatásra is használhatóvá teszik a dobozt - csak az ára nagyon magas.
-
hunaqua
addikt
válasz
interstate76 #3657 üzenetére
Ez a Beelink Z83 most 81 usd.- az Ali-n. Ez a gép akkor most a legjobb ebben a kategóriában? (ár-érték)
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #3652 üzenetére
"szinte kizártnak tartom, hogy a Tronsmart jobb legyen"
Ezt én is, sőt... -
hunaqua
addikt
válasz
interstate76 #3650 üzenetére
..akkor már ez is egy infó, hogy a pro nem melegszik.
-
hunaqua
addikt
válasz
interstate76 #3648 üzenetére
Ez is 95 usd.-. Wintel Pro is ilyen áron van ,de arra szokott panasz lenni a melegedés miatt.Ezért kérdeztem ezt a Tronsmart-ot,vagy MeLE cuccot,hogy ezekről van személyes tapasztalat talán valakinek.Igazából ha a ház mondjuk hűtés miatt praktikusabb,akkor inkább olyat vennék .
-
TCr
veterán
válasz
interstate76 #3639 üzenetére
Már elkezdtem keresgélni a megfelelő S905 alternatíva után is.
-
TCr
veterán
válasz
interstate76 #3637 üzenetére
Ahhoz, hogy ez teljesen néma legyen, kell még egy SSD is.
Ja igen, a kisebb dobozka is szempont, más sajnos nem igazán fér el.
A Popcorn is már a centersugárzó tetején volt, csak a pici MXIII fér el mellette. -
TCr
veterán
válasz
interstate76 #3633 üzenetére
Nekem meg az a vesszőparipám, hogy nem tűrök meg a környezetemben olyan kütyüt, ami nem teljesen néma.
Ez alól kivételt képez a PS4, de azon nem tudok változtatni.Somatom: számomra totál lényegtelen, hogy 1.4a vagy 2.0 a HDMI out.
Sem tévét, sem AVR-t nem kívánok cserélni még egy jó ideig (egyik sem 2.0). -
törölt tag
válasz
A médialejátszás nálam csak alap szinten elvárás. A Vorke HDMI kimenete v1.4b, miközben az S905 már 2.0 -nál tart.
-
TCr
veterán
válasz
Köszi.
-
TCr
veterán
válasz
interstate76 #3630 üzenetére
Éjjel átolvastam az utolsó 600+ hozzászólást, láttam, hogy a MiniMXIII mellett (előtt?) van (volt?) ilyen Atom-os kisgéped is.
Pusztán médialejátszásra (KODI) szerinted melyik az alkalmasabb?
Melyikben gyorsabb (fluid) a KODI? -
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #3587 üzenetére
Mar lassan egy éve javasoljuk neked többen, hogy a NAS a jó út, de akkor még nem tetszett neked az ötlet. Örülök, hogy célba értél, végül.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3587 üzenetére
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #3585 üzenetére
Ja, és gari sincs a linkelt masinákra, úgy meg nem szívesen veszek használtat (bocs, de lejárt a szerkesztési idő).
-
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #3583 üzenetére
mert általában jó cuccokat szoktál venni, érdemes megnézni.
Ez passzív gép? Vagy mekkora hangja van, működés közben? -
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #3581 üzenetére
mi a pontos típusa?
-
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #3564 üzenetére
mi ez a laptop?
-
a8l
aktív tag
válasz
A GB úgy látom simliskedik az EU raktár készletével, lehet nem létező árut tüntetnek fel raktáron lévőnek.
Nekem megfelel a kínai raktárból is minden.
Az enyém meg már rég megjött BG-től kínai raktárból. Szerintem 22ezret megért egy ilyen kis wines dobozka. Azért sokat nem vesztettél vele, kéne nagyon neki a 4G ram meg a 64 tárhely, meg egy gyorsabb emmc.
Ha lesz olcsón akciós z8700 lehet azt is megpróbálom 4/64 kiszerelésben belső ssd hely is van benne a beelink bt7-ben.
Mennyi volt az a laptop meg mit tud?
Gondolom azért többe került mint egy wines box,de ha nem drága lehet én is vennék egyet a lányomnak. -
törölt tag
válasz
Ehhh... Pedig igazából a Cherry - Puppy viszonyra lettem volna kíváncsi.
-
Narakh
senior tag
válasz
interstate76 #3566 üzenetére
Az a gáz, hogy a mérnökök elegánsan kifelejtettek egy egyszerű kapcsolót a TV menüjéből egy olyan (automatikus) istencsapására, ami eleve értelmetlen a jelen technológiai feltételek mellett, de cserébe legalább mindenkinek csak a baja van vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest