- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Én is kb. akkor rendeltem meg, ráadásul esetemben újrarendelés volt, szóval fura, hogy kézhez is kaptad, nekem meg már nem is fogják küldeni. No mindegy, biztos van valami oka, hogy nem jutott el hozzám egy újabb kis Beelink! Úgy érzem, az Univerzum erői egy Zyxel NAS felé lökdösnek.
Ja, és persze sok sikert az új szerzeményhez, szerintem is vastagon megérte az árát!
-
a8l
aktív tag
válasz
interstate76 #3493 üzenetére
Az én Z83-asom megjött ma, amit kb 1 hete rendeltem a BG-től. 81$ volt akcióba, ennyit nagyon megér egy rendes w10-el ellátott mini pc. Be is üzemeltem, nem rossz, hamar beállítottam a w10-et, utána lefutott egy defender, meg magyar nyelvi csomagot kellett telepíteni és kész is lett. Már csak egy bill-t kell vennem hozzá. 15GB szabad hely volt először a végére 14,5GB maradt és még semmi külső cuccot nem raktam rá.
55-60% között van a ram kihasználtság, azért a 4GB nem árt ezeknél meg a 64GB tárhely.
Majd lesznek black Friday meg karácsonyi stb akciók, hátha lesz vmi jó. Ennyit nagyon megért egy ilyen gép az biztos. Majd teszek rá kodit megnézem milyen lejátszóként. -
ruadi
csendes tag
Sziasztok!
Legolcsóbb megoldást keresném a következő igények problémamentes teljesítéséhez:
- Full HD 3D filmek, videók lejátszása merevlemezről vagy youtube-ról;
- havi kb 5-6, max 10 torrent futtatása;
- minimális böngészés.Megoldhatóak a fentiek ezekkel az olcsó win-es minipc-kel (pl: Beelink z83) vagy Android boxokkal (pl: Beelink GT1)?
Kérlek ajánljatok olyan (elsősorban windowsos) eszközt amivel a lehető legolcsóbban, de megbízhatóan megoldhatók a fentiek.
Köszi!
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3495 üzenetére
Hidd el, hogy tudom, miről beszélsz! Idő és tőkehiány miatt vettem fájdalmas búcsút a Premiere, After Effects, Audition videószerkesztős hobbimtól.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3494 üzenetére
Igazából az a helyzet, hogy néhány windows-specifikus program miatt én hivatalból sem utálhatom annyira a wint, mint te, ill. photoshopolás mellett még játszani is szoktam néha, ezekhez pedig a windows mellé egy erősebb GPU sem árt. Na ezért elég nekem egy harmatgyenge kis gép is a megosztásokhoz és másodlagos masinának.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3493 üzenetére
Szóval az a véleményed, hogy a Vorke -n nem futna gördülékenyen az Adobe Master Collection? Hmmm... Át kell gondolnom a koncepciót.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3491 üzenetére
Örülök, hogy bevált neked a Vorke V1! Egyébként nekem nemcsak az árával van bajom, hanem ez is túlmutat az igényeimen: mindig van itthon egy közepes vagy egy erősebb wines gép (néha dolgozok photoshopban is), szóval - a megosztások kezeléséhez és néha egy kis böngészéshez/filmnézéshez - nem igazán kell a Z83-asnál erősebb kütyü, a SATA csati is csak azért kellene bele, hogy be tudjam szerelni a HDD-t, ne kívül lógjon rajta.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3490 üzenetére
Gyáva népnek nincs hazája.
Kár, hogy Lifeforce nincs már pozícióban. Javasoltam volna neki ezt a Vorke -t forgalmazásra. Sztem teljesen vállalható kütyü.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3489 üzenetére
Jajj, benéztem a LAN-t.
Sajnos van egy olyan beütésem, hogy 50 ezer Ft felett nem rendelek Kínából, de még 40 ezerért sem szívesen. Ha mini pécékről beszélünk, akkor inkább keresek itthon használt, de még garis, kis méretű laptopot. Mondjuk a Gearbest-tel kimondottan jók a tapasztalataim, lehet, hogy tőlük vagy a Geekbuyingtól, eu raktárból egyszer majd rendelek drágább cuccot is, de csak akkor, ha nincs itthon helyettesítő termék.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3488 üzenetére
Sztem ez az eMMC -n kívül is több sebből vérzik. 10/100 -as LAN, nuku 5GHz. De, miért nem lenne jó neked a Vorke V1? Abban ott a 2,5 -ös SATA hely, Gigás Lan, legális Win10, stb. Sztem nem nagy az árkülönbség (mármint kuponnal), és nekem eddig úgy tűnik, hogy hozza a specifikációban írtakat.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3487 üzenetére
Nem akarok transzkódoltatni vele (azt a Wintel W8 sem bírta volna, pedig korábban sokáig azon futtattam), ill. ha NAS520-ast vennék, akkor azon menne a zCloud, szóval nem is lenne szükségem a Plexre (csak azért kell, hogy hálózaton kívülről is elérjem/elérjük a megosztott tartalmakat, a Plex egyéb funkciói számomra nem fontosak).
Viszont én igazából egy ilyennek örülnék a legjobban, az emmc helyett egy natív SATA csatlakozóval és egy 2,5"-es HDD számára fenntartott hellyel, hogy ne usb-n kelljen rádugdosni. Egy pillanatig nem gondolkoznék a vételen, csak akkor, ha lenne Z8500-as vagy 8700-as alternatívája.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3486 üzenetére
A kliens szoftvernek tulképp mindegy. Az NSA310 topikban 100 -as nagyságrendeket írnak Transmission -nel. A Plex -hez jóval erősebb cucc kell. A transzkódolás nem NAS feladat. Az 520 -ban 2x1,2GHz van, 1GB RAM -mal. Egy kérdést megér a 310 -es topikban (úgy tűnik, hogy lassan az összes NSA összevonódik a 310 -es topikba), de sanszos, hogy még az is karcsú a transzkódoláshoz.
-
interstate76
addikt
LibreELEC alá van transmission kiegészítő, amit PC alól és androidos mobiltelefonról is tudsz menedzselni (torrenteket hozzádni, törölni, stb.). Azt nem tudom, hogy hány letöltést kezel gond nélkül, mert nem vagyok egy nagy letöltögető, különösen azóta, mióta kodit/LE-t használok.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3483 üzenetére
Jó a NAS, csak amiatt adtam el a TDC Homediscet (NSA310-est), mert nem bírta a plexet/polkastot, a zCloudot pedig nem tudtam beizzítani rajta. Ami az általad említetteken felül nagy előnye, hogy rugalmassá teszi a rendszert, azaz mindenféle újrakonfigurálgatás nélkül lehet mellette cserélgetni az eszközöket, a megosztások változatlanul megmaradnak, míg ha eladom a PMS-t futtató mini pécémet, akkor az újjal szkennelgethetek be újra mindent, és mini PC-t azért gyakrabban cserél az ember, mint NAS-t. Az 520-as nekem is nagyon tetszik, szemeztem is vele, és most, hogy a Gearbest törölte a Z83-rendelésemet, újra elgondolkoztam rajta, de túl van az igényeimen, mert nekem simán elég egy 1 TB-os külső HDD.
Az LE alatti torrentezéssel kapcsolatban envagyok kolléga megelőzött.
-
törölt tag
El nem tudom képzelni, hogy mi lehetett vele a problémád. Évek óta úgy nyomom, hogy a NAS -on van minden adat, a kütyük pedig csak kliensek. Az ilyen UpNp/DLNA hókuszpókuszokat nem szeretem, SMB/CIFS -sel érem el a NAS -t. Nem tudtam a kliensekből azt a kényelmi szintet kihozni, mint amit a NAS nyújt. Viszont, telóról, miniPC -ről a remote programokkal a világ bármelyik netes pontjáról elérem, managelem a NAS -omat.
-
Kowax
tag
válasz
interstate76 #3477 üzenetére
Lassan-lassan hajlok a dolog irányába, mert jól hangzik, de mint Somatom is írta, ilyenkor akkor nem fut a torrent?
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3477 üzenetére
Csak, akkor Kodi mögött nem menne a torrent. Tudtommal a Kodihoz "csak" remote kliens plugin van. Én egy arm lejátszó/ NAS kombót választanék. Egy Zyxel NSA 310 S újonnan sem egy ökör ára, használtan meg 10-15 -ért lehet venni. Nálam legalább három éve megy. De, most láttam 29 -ért 520 -ast, ami sztem ajándék ennyiért. Erősen csábulok.
-
interstate76
addikt
Ahogy Somatom is írta: Kodi. Amit pedig a Mini MXIII-asra fel tudsz tenni, azaz a LibreELEC, az egy olyan rendszer, amikor gyakorlatilag csak és kizárólag a Kodi fut a gépeden. Médialejátszóra ennél jobb oprendszer nem létezik, teljesen felesleges, hogy a háttérben fusson akár az android, akár a windows. Van hozzá egy csomó kiegészítő, pl. feliratok letöltéséhez, YouTube-hoz stb.
Próbáld ki egy jelenleg is meglévő masinádon a Kodit, nem fogsz mást keresni helyette. Javaslom hozzá az Exodus+ kiegészítőt.
MÁS: Gearbest törölte a Z83-asom megrendelését, készlethiányra való hivatkozással. Jóváírták az összeget a GB Wallet-emen, azaz csak náluk költhetem el, cserébe adtak mellé kb. 400 GB pontot, ami olyan 8 USD-nek felel meg, azaz kaptam egy kb. 10%-os visszatérítést, levásárolható pontok formájában - azt kell mondanom, hogy korrektek. Bár inkább a gépecske kellett volna, de ha már törlik a megrendelést, akkor azt így kell csinálni!
-
Kowax
tag
válasz
interstate76 #3473 üzenetére
Igazándiból, mint írtam is, házi média központ lenne, valamint a torrenteket ezzel tölteném (mondjuk 50 darab betöltve). Még jó lenne egy olyan opció is, hogy a filmekhez, sorozatokhoz letölti a borítókat, esetleg rövid leírásokat, és mint egy "tékában", lehetne válogatni.
Ha jól tudom, van is erre program, de még egyáltalán nem néztem utána, csak már láttam ilyet. Könnyebb lenne kiválasztani, mit is nézzünk este, nem akkor kéne utánanézni, melyik film miről szól.
-
interstate76
addikt
A helyedben egy Beelink Mini MXIII-at vennék, nekem is ilyenem van: fele annyiba kerül, mint a legolcsóbb, gigabites LAN-nal rendelkező wines és mindent tud, amire szükséged van (feltéve, hogy mindent leírtál, amire használni szeretnéd), az android-LE dual boot pedig egyenesen elképesztően sokat nyújt és kb. 10 perc "belőni".
Csak azért rendeltem a fenti droidos kütyü mellé egy winest (egy Beelink Z83-ast) is, mert Plex Media Servert szeretnék futtatni és mert jól jön egy tartalék wines masina néha egyszerűbb office-os munkákra. Mondjuk böngészni is jobb egy kicsit windows alatt, de csak emiatt biztos nem vennék drágább gépet.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3471 üzenetére
Vannak még megrögzött fanatikusok.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3469 üzenetére
Szerintem a Windows az alternatív oprendszer. Az emberek többnyire nem Windows -t használnak.
-
törölt tag
Majd rájössz a torrentezésnél, hogy kell az a Lan. Persze, USB adapterrel valamennyire áthidalható a probléma. A Vorke memóriakezelése is single channel, és a reakcióin észrevehető, hogy ez szűk keresztmetszet. Főleg Puppy alatt, ami ugyebár RAM -ból fut. Persze, ennyi pénzért ne várjunk csodát.
Kamionsofőr vagyok, napi szinten alszom autópálya parkolókban, úgyhogy nálam a "zajos" fogalma más szintet jelent, mint annak, aki csöndes hálóhoz szokott. Attól nem féltem, hogy zavaró lesz a Vorke hűtője. De, azért lehet hallani. Majd odafigyelek rá, mert gőzöm sincs, hogy mindíg megy -e.
AxBattler:
Az a V2 sztem elavult kütyü. 3735 -ös, és csak 2GB RAM. -
envagyok
veterán
Az miért van, hogy ezekkel a mini pc-vel pár dolog nem úgy működik, ahogy rendes Pc-n?
Például szereztem most egy USB-s kártyaolvasót.
Firmware-t kellett rajta frissíteni, a kis gép próbálta frissítő üzemmódba kapcsolni, de nem sikerült neki.
Az asztali simán megcsinálta. Van USB-s dvb-s2 tunerem, az meg mini Pc-n akadozva veszi a streamet, a nagy simán játsza. (nincs procilimit)
Mindkettőn ugyanaz, és ugyanolyan verzióju win10 van. -
Kowax
tag
válasz
#79335424 #3460 üzenetére
Somatom:
LAN port nem annyira élet-halál elvárás, max. a távoli eléréshez kellhetne, WOL miatt, de mivel 0-24-ben tervezem működtetni, így szerintem nem létszükség.
1 csatornás RAM kezelés hátránya miben jelentkezik igazán?
Ha jól olvastam, Neked Vorke V1-ed van. Mennyire hallani az aktív hűtést? Állandóan megy, vagy csak bizonyos hőfok felett kapcsol be?interstate76:
Rendben, holnap szétnézek, bár Windows-ost szeretnék inkább.
AxBattler:
Valóban, engem is az ára tartott vissza eddig...
G.
-
válasz
#79335424 #3458 üzenetére
Köszi, ez jónak tűnik, és 1 év garival nem is nagyon feláras! Meggondolandó.
(#3459) Kowax
A Voyo V3 jónak tűnik, és elég jó wifi kapcsolatra képes, szóval a LAN hiány nem olyan szörnyű.
Viszont a 200 dolláros ára kicsit húzós, gari nélkül.Ez is szimpatikus: K6A Cherry Trail Z8300 MINI PC, csak EU-n kívülről rámegy még a vám is...
Lehet inkább a V2-es lesz a befutó, 110 dollárért; már csak meg kell várni, hogy EU raktáron is legyen.
(#3461) interstate76
Már az első mondatában írta, hogy W10-est szeretne... -
interstate76
addikt
Torrentből nem tudom, megbírkóznak-e 40-50 darabbal, de - ha nem ragaszkodsz egyetlen, csak windowson futó programhoz sem, akkor - sztem olcsóbban kijössz, ha szétnézel ennek a topiknak az összefoglalójában. Az ott felsorolt, gigabites lannal rendelkező, ajánlott típusok mindent tudnak, amiket írtál (sztem a torrentezést is, de arra inkább kérdezz rá).
win32diskimager-rel kiírsz micro SD kártyára egy LibreELEC-et, és 15 ezer Ft alatt lesz egy 4K-képes médiaplayered is, ami a full hd 3D-n kívül gyakorlatilag mindenevő. Olvastam, hogy a 4K nem elvárás a részedről, de azért nyilván nem baj, ha még azt is tudja.
-
Kowax
tag
válasz
AxBattler #3457 üzenetére
Sziasztok!
Hasonló feladatokra szeretnék egy Windows-os kis mini PC-t. Korábban már írtam is ide, ha minden igaz.
Szóval a feladatok: külső háttértárra 40-50 torrent, filmlejátszás okos TV-n, YouTube, belső hálón elérhető legyen telefonról, esetleg távoli elérés, ilyesmik. 4K nem elvárás még szerintem pár évig...
Már egy ideje keresgélek, és a következők közül választanék szerintem:VOYO V3
GOLE GOLE1
Onda M3
Vorke V1Mivel elvileg 0-24-ben menne, ezért a minél alacsonyabb fogyasztás a cél. Emellett mivel a hálószobában lenne, ezért ha lehet, a 0 működési zaj szintén elvárás. Ha minden igaz, a háttértár is SSD lesz.
Ki mit ajánlana? Vélemények?G.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #3457 üzenetére
Androidos vonalon a 220V -t ajánlottuk, mint hazai beszer forrást. Ott most csak EZT találtam. Nem ismerem, viszont Gigás Lan -ja, és 2.0 -ás HDMI -je van. Szóval, a spec. alapján lehet jó. Megrendeled magánszemélyként neten, és akkor 14 napon belül elállhatsz a vételtől.
-
Üdv!
HTPC-nek szeretnék kis, W10-es kockát venni, ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim!
Szerintetek egy kínai, (2, vagy 4GB memóriás) integrált Bay Trail, vagy Cherry box hozza a Kabini teljesítményét?
Win10 alatt torrent, videólejátszás, böngészés, YT lenne a felhasználási terület, külső merevlemezt rákötve.Ilyesmire gondolok:
VOYO V2 TV Box Windows 10Van esetleg olyan magyar bolt, ahol garisan be lehet ilyeneket szerezni?
Esetleg a GearBest-en kívül más EU raktár, ahol érdemes nézelődni?
Volt olyan tag, aki aprón kínált ilyen box-ot, de már eltűnt... -
törölt tag
-
törölt tag
Remix OS alatt szépen fut a Telenoros MyTV kliens. HDMI -n továbbra sincs hang. Most először örülök annak, hogy DVI monitorom van, mert analóg jack kimeneten viszont megy a hang.
-
Üdv!
Amennyiben, ha van valaki innen a fórumról, aki már vett kézbe hazai beszerzési forrásból származó Asus VivoMini UN45H-DMO22Z típusú mini PC-t, az legyen szíves tájékoztasson már arról, a HDMI kimeneten kívül, VGA kimenttel, vagy mini DisplayPort-al szerelt cuccokat forgalmaznak itthon. A monitoromon sajna nincs HDMI, így ez eleve kiesik, de van VGA, és DisplayPort csati.
A hivatalos Asus tájékoztató ez ügyben annyit ír, hogy régionként változik, hogy mivel vannak szerelve, a webáruházak tájékoztatói ennél a típusnál meg totál ellentmondanak egymásnak, egyik helyen VGA-t írnak, a másik helyen meg mini DisplayPortot.
Fontos lenne tudom, hogy végül is mi a helyzet, mert ennek megfelelően kellene majd kábelt is rendelnem.
Köszi az infót. -
válasz
#79335424 #3442 üzenetére
Mely igazsag, de:
6 eves a htpc-m otthon, a regi atom-nvidia ion kooperacio, fusiztam vele rendesen, akkora bordat tettem ra hogy majdnem tullogott a mini itx lapon.
Ennek ellenere igen melege volt. Lottem egy nagy, asszem 12 centis slim ventit, ellenallassal beallitottam 12v helyett 6 v korulire, drasztikus (75 fok helyett 42) hofokcsokkenest ertem el.
A gep letoltogep is, surun megy heti 40-50 orat, es a venti nagyon jol erzi meg magat, szemmel nezve epphogy porog, hangja a gephez kozel hajolva hallhato.
Passziv parti vagyok magam is, de nem volt mar kedvem a fel dobozt bebordazni, es egy rossz laptop hocsorendszeret raapplikalni.
Ha 10 ev utan esetleg megall, mar kiszolgalta az idejet, ugyerzem. -
törölt tag
válasz
interstate76 #3441 üzenetére
Ezt vitatnám. A ventillátor forog, és ami forog, az előbb-utóbb megáll. Cseréltek már nekem PC -ben alaplapot, elszállt táphűtő ventillátor miatt. A házbontásos, nagy hűtőbordás módszer nekem szimpatikusabb.
-
törölt tag
válasz
htom127 #3439 üzenetére
Köszönöm!
A gépház -> hálózati kapcsolatokban van egy "Mobil elérési pont" opció. Ezt az Anniversary -val kaptuk. Nálam, a Vorke 1 -en működik. Persze, igazi Windowsos újítás, mert "csak úgy" nem működött. Bele kellett mászni a hálózati beállítások bugyraiba ahhoz, hogy életre keltsem.Egyébként, tegnap Puppy alatt néztem a proci hőmérsékletet. Alapból 44°C, de mkv HD stream -nél (NAS -ról) sem megy 55°C fölé. Persze, ez nem egetverő érdem, mivel aktív hűtéses a kütyü.
-
htom127
aktív tag
válasz
interstate76 #3434 üzenetére
Emlékszem a tiédre, követem a fórumokat egy ideje.
-
-
htom127
aktív tag
válasz
interstate76 #3432 üzenetére
előtte: ph tesztvideó (4k samsung, beauty, kazu, stb) 80-83°
kivágás utána: 74-78°Kodi 2 órás fhd stream után 61-65°
Szerintem így már elfogadható. -
interstate76
addikt
válasz
htom127 #3431 üzenetére
Ezt jó olvasni! Mármint hogy stabilan működik és hogy a gyári visszaállítás sem tette be neki az ajtót.
A hűtésen biztonsági, elettartam-növelési célzattal álltál neki javítani, vagy magas hőfokokat mértél? Ha utóbbi, akkor kb. mennyit és milyen jellegű felhasználás közben?
-
htom127
aktív tag
Én már túl vagyok egy gyári visszaállításon a z83-al, regisztrált maradt a w10. Amúgy korrekt kis cucc, kb fél éve megy folyamatosan, semmi gond nincs vele, igaz a tetejét kivágtam a jobb hűtés miatt, (eltekintve az órájától, sosem pontos. Nem tudom az okát, elemet kimértük, rendben.)
-
hamizoli
tag
válasz
Bence01 #3428 üzenetére
A héten rendeltem, nekem is már csak az uk dugós jutott, de én nem írogattam hanem megrendeltem ezt az átalakított , igaz az eu-s ár drága de ez masszívnak tűnik és mindenféle kinézetű dugót be lehet dugni nem csak az angolt.
-
Bence01
tag
válasz
interstate76 #3427 üzenetére
Hát ez igaz, jobb a biztos nem az 5$ miatt inkább az angol dugón vacilláltam. Akkor megpróbálok majd írni nekik. Köszi a tippet! ( Amúgy így leírva már én is jobban láttam az összefüggést
)
-
interstate76
addikt
válasz
Bence01 #3426 üzenetére
Én a Gearbest-et választottam, egyrészt 5 USD-n ne múljon a biztos ÁFA-mentesség, másrészt ott tudtam pontokkal tovább csökkenteni az árat.
Én is uk dugósat rendeltem, csak az volt eu raktárban, de ha rendelés után írsz nekik, akkor talán kicserélik. Ha nem, akkor kell venni egy filléres átalakítót.
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Én is egy Z83 mellett teszem le a voksom úgy döntöttem. Sajnos Gearbest-en elfogyott az eu-ból, de van belőle uk plug-os gyakorlatilag 90$ eu raktáron [link] vagy bangood-on 85$ gyorsabb postával kínából [link].
Szerintetek melyiket érdemesebb választanom? Én a banggood-ra hajlok.
Közben kicsit rákerestem, ha esetleg valakinek kellene a gyári oldalon fent van a bios, os és driver pakk.
[drivers] -
interstate76
addikt
válasz
envagyok #3424 üzenetére
Elvileg tudja az usb 2.0, de nálam a Mini MXIII-ason nem sikerült elérni a 30 MB/s-os tempót, ha jól emlékszem (nem vagyok benne biztos, nagyon rövid ideig volt rajta külső hdd).
Nekem a Wintel W8-asokon annyi gond volt a frissítésekkel, hogy többnyire nem sikerültek.
Viszont a Z83 egy 25 ezer Ft-os cucc, és mindezért cserébe tudja azt, amiket tegnap írtam, meg még egy csomó dologra használható. Nagyon elgondolkoztam egy Zyxel NAS520-ason (valaki, talán Patice linkelte az S905-ös topikban az edigitalos, 30 ezer Ft-os akciót), de ha egyszer nekem elég egy lemez megosztása és a Z83 tempója, ugyanakkor jól jön még egy mini PC, ami egyben médiaplayer is és még fogyasztásban is jobb a fent említett Zyxelnél, akkor - egyelőre legalábbis - maradok ennél.
-
envagyok
veterán
válasz
interstate76 #3422 üzenetére
Hd hang valszeg nem fog menni rajta (én z3735f-el próbáltam)
Viszont a win frissítésekkel, stb fog szivatni.
Multichannel pcm kimenetre tud dekódolni.
A 30-40MB-ot az usb 2.0 s905 is tudatja elvileg. -
törölt tag
Android -dal nem megy a Hi -Linkes modemem. Androidra nincs Java Runtime Environment. Szólj, ha tudsz Androidon hatékony megoldást PC -s Total Commander -rel darabolt állományok összefűzésére (az Androidos TC nem kezeli a PC -s által készített .crc fájlt)! Android alatt nem lehet Androidos eszközt flashelni (pl. MTK, RK eszközök flashtool -jai). Stb., stb.
-
interstate76
addikt
Hát ez az árazós dolog akkor igen érdekes... Azért a frissítést te is próbáld ki, légyszíves!
Miben jobb?
1. Amiben a windows jobb, mint a droid: pl. böngészés (szívesen böngészgetek droidon is, de nem ugyanaz, mint winen), játékok. A Z8300-as CPU mellett a jó öreg intel hd3000-esnél erősebb IGP dolgozik, így jópár játék is szépen elfut rajta. Pl. Crysis. Nem erre van kitalálva, de anélkül viszi, hogy megfőne, vagy hogy nagyon erőlködne.
2. Ami miatt én megrendeltem: 1 perc alatt telepítem rá a Plex Media Servert és a világon bárhonnan elérem a megosztásaimat, ahol van net. Miután van rajta gigabites LAN és usb 3.0 is (ez utóbbi még az S912-es droidos mini pécékről is lemarad, ha jól tudom), ezért NAS-ként - reményeim szerint - hozni fog egy 35-45 MB/s-os, hálózaton belüli sebességet, ami nekem bőven elég. Mindezt alacsonyabb fogyasztással, mint egy dedikált NAS, és úgy, hogy közben használható netezős gépnek, ill. irodai jellegű munkákhoz, levelezésre, stb.
3. Mindenféle gányolás és barkácsolás nélkül kadenciahelyes médiaplayer, ami - papíron legalábbis - a 4K anyagokat is viszi és pl. az a VP9 sem okoz neki gondot, ami még az S905-ös CPU-val szerelt eszközöknek is megfekszi a gyomrát, LE alatt is. A hd hangokkal nem tudom, hogy áll, de nem is nagyon érdekel, nem ez lesz a fő funkciója.
Hirtelen ennyi.
(#3421) w.miki Miért kötném TV-re? A dolgozószobában lesz, egy monitoron. A TV-re nekem android és LibreELEC kell, és erre a fent említett Mini MXIII-as tökéletesen alkalmas is. Van egy 3. Beelinkem is, egy Mini MX, ami az 1 GB RAM-jával droid alatt használható 1-2 lapos böngészésre, LE-vel pedig szuper kis médiaplayer. Ez utóbbi gépecske is egy monitoron lóg (sosem szerettem TV-n böngészni).
-
Narakh
senior tag
válasz
interstate76 #3417 üzenetére
Aha, annyi. Tegnap rendeltem meg én is, elvileg hajlandóak voltak EU szabvány hálózati adapterrel küldeni (remélem, hogy nem csak átalakítót dobtak be a dobozba).
-
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #3417 üzenetére
Nálam is 83.
Mivel jobb ez, mint egy droidos TV box? -
Narakh
senior tag
válasz
interstate76 #3415 üzenetére
Én most is 83,27 dollárért látom, mint múlt héten. Még két darabot jelez raktáron.
Ennél olcsóbb volt?
-
interstate76
addikt
Gearbesten majdnem 30 USD-vel felemelték a Beelink Z83-as árát. Úgy látszik, nemcsak én kattantam rá a szállítással együtt 90,- USD alatti, eu raktáras árra.
Majdnem ráfaragtam, mert tegnap újra el kellett küldenem a megrendelésemet (volt egy kis technikai malőr, amit sztornó követett, viszont a pontjaimat nem adták vissza, csak tegnap) - majdnem lemaradtam a kis gépecskéről.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #3413 üzenetére
A Vorke V1 is a hazai beszerzésen hasal el. Pedig, bőven beleférne a keretbe, lehetőségekben pedig bőven fölötte van a Bay Trail/Cherry Trail kütyüknek. Még a TV-GO a necces, de sztem az a többinél is.
-
válasz
pendre54 #3412 üzenetére
Az n3150 lenyegesen jobb, 1800 koruli benchmarkok, a 3050 900 korul.
A 2g ram dacara, szinte mind 64 bites oprendszerrel erkezik.
Makacsul ragaszkodsz a belfoldi beszerzeshez? ilyen kaliberu gepek 30 ezerbol megvannak ebayrol.Mas: z8300, j1900, j3160 kozott nagyon sok a kulonbseg? Hasznalatra ertem, nem a pontszamokra.
-
Üdv!
Beleolvasgatva a fórumba, azt leszűrtem, hogy a mini PC-k közül a Stick-is megoldások nem igazán javallottak.
Szóval, ennek tükrében tenném akkor fel a kérdéseimet.
1./Sima netezésre, You Tube videókra, TV-GO-ra, esetleg egy kis zenehallgatásra a Spotifyton, érdemes-e 6-7 ezer Ft-al többet költeni egy 2 gigás ASROCK Beebox N3150-re [link] , vagy elég lenne ezekre a gyengébb procijú N3050-es is? [link]
2./Továbbá jól gondolom-e, hogy mindkét cucc 32 bites Win 10-el kerül forgalmazásra, mivel a 2 giga elég karcsú lenne a 64 biteshez, de sajnos a termékismertetőkből ez nem derül ki?
3./ Esetleg ebben a 65-70 e Ft-os ársávban van-e más hasonló cucc, amin érdemes még elgondolkodni? Kizárólag csak itthoni, hivatalos beszerzés jöhet szóba, ez elsődleges szempont, és legyen rajta Win 10.
Köszi az infókat. -
tlala
addikt
válasz
#79335424 #3392 üzenetére
Igen, a Pipo Inteles, abszolút ontopic termék, Z3736F procival.
Viszont én hiába próbáltam a topicba linkelt, Bay-Trail-re optimalizált Ubuntut indítani, a Try... menüpontig jut, azt megnyomva masszív fekete képernyő, semmi tovább.
A leírás szerint írtam ki az iso-t Rufus-szal.
A Puppy-val pedig az történt, hogy kiírtam az USB-re Rufus-szal, de a masina "nem veszi észre", továbbra is csak a Win-nel bootol.
Pedig nagyon szívesen kipróbálnék egy Linuxot a Pipo-n. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #3408 üzenetére
A Vorke V1 -en fut a Marshmallow alapú Remix, de nincs hang a HDMI kimeneten. Jack kimeneten, vagy USB hangkártyával még nem volt időm tesztelni.
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #3408 üzenetére
Drivereket feltétlenül mentsd le tesztelés előtt!
Remixről nem tudok semmit, de ha megjön a Z83-asom, akkor kipróbálom én is.
-
válasz
interstate76 #3401 üzenetére
Ezekre nem tudom a valaszt, nehany napig nyuztam egy ilyen mini pc-t.
Uton van egy masik, azon kiprobalom a visszaallitast, az mar az enyem marad, lehet gyilkolni, esetleg a w10 ujratelepitest is.Lehetseges dualboot ezen a kis pc-n, remixet fel lehet tenni, vagy ez nem igy mukodik?
Neha nagyon hianyzott nehany android app. -
interstate76
addikt
Ha ugyanaz a windows van rajta, mint a Wintel W8-ason, akkor simán elférsz. Utóbbi masina belső tárhelye szintén 32 GB, ráadásul ebből 8 GB az androidé a dual boot miatt, mégis bőven elfért mellette a windows. Nálam a letöltések, irodai jellegű munkák mentései természetesen külső vagy hálózati tárolóra kerültek, a programokat pedig micro SD kártyára telepítettem. Tudom, hogy nem erre találták ki, de ez tűnt a legjobb megoldásnak. Az alap dolgokat (vírusirtó, anti spyware, anti malware, TC) a C: meghajtóra telepítettem, de a többit micro SD kártyára. Még a GTA III-at is feltettem rá - szépen simán elvitte.
-
a8l
aktív tag
Nekem is úton van egy Z83 (Z8300 2/32)mini box. Ami miatt kicsit aggódom az a használhatóság a túl kicsi tárhely miatt. Van egy 64G-s Asus T100-asom most már w10-el és kb a fele meghajtó szabad, a 32-esen nem sok hely lehet simán a win-el.
Mennyi szabad hely van egy ilyen kis 32GB-s boxon? -
petakpa1
őstag
válasz
#79335424 #3404 üzenetére
Majd ha megjött a kütyü beszámolok a tapasztalatokról. Mondjuk időközben rájöttem, hogy nekem Win10 Pro-ra lesz majd szükségem, mert Home nem támogatja az rdp-t, amire nekem viszont feltétlenül szükségem van, mert nem lesz rá külön billa+egér kötve, így ha bármit módosítani kell a beállításokon akkor azt csak rdp-n keresztül tudom majd megcsinálni.
-
törölt tag
válasz
petakpa1 #3403 üzenetére
Én is ilyesmiket olvastam, első sorban Tabletes topikokban. Szerencsére nem vagyok annyira árérzékeny, és így utólag örülök, hogy nem sajnáltam a felárat a Vorke V1 -re. Már átestem egy Anniversary frissítésen, és eddig nem jelzett hibát. Meg, Puppy alatt látom a Win minden porcikáját (beleértve a boot és recovery partíciókat is). Mivel a Puppy általában nem törődik más rendszerek r/w jogosultságaival, ezért sztem bármilyen mentést meg tudnék csinálni. Jó lenne tudni ezeknek az újabb (64 bites Win) Bay Traileknek a dual boot és Linux kompatibilitásáról.
-
petakpa1
őstag
válasz
Én is pont ettől tartok: a kínai kütyükön lévő aktivált Win10 nem legális. Enybox nevű cucc supportja egészen pontosan ezt írta az ezt firtató kérdésemre:
We have preinstalled the activated windows 10, but it is not offical version. We also can preinstall the offical version for you, but price is us$25 for each offical licenseEzt én úgy értelmezem, hogy alternatív módon beaktiválják a készüléken a Win10-et, ami addig szuperül működik is, amíg nem húzod újra a Win-t. Viszont újrahúzott Win10 az első internetkapcsolat elérésekor keresni fogja a Microsoft szerverén az alaplap azonosító adatai alapján, hogy hivatalosan volt-e aktiválva már a Windows ezen az eszközön. Ha megtalálja az adatbázisban automatikusan, minden további felhasználói beavatkozás nélkül újra beaktiválja. Viszont ha nem találja akkor inaktív lesz, és gondolkozhatsz rajta hogyan aktiváld ismét...
Ez még nem tapasztalati tény, mert a 08.25-én megrendelt boxom még mindig nem ért ide kínából, de neten Win10 aktiválás témában olvasottak alapján erre számítok.Egyébként Win10 Home 64 bittel fog érkezni a cucc, de számomra kérdés, hogy 2 GB rammal nem e jobb lenne a 32 bites Win. Van erre valakinek tapasztalata?
Hardware spec amúgy ilyen. -
interstate76
addikt
válasz
Lejárt a szerkesztési idő.
Szóval a driverek mentéséhez itt van pl. ez a kis program: Driver Magician Lite. Vagy itt egy másik: DriverMax. Mindkettő teljesen ingyenes (utóbbihoz regisztrálni kell).
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #3400 üzenetére
Ezt én is így tudom, mégis lehetnek problémák:
- nem tudom, hogy a kínaiak által aktivált windows 10-esek mennyire legálisak
- a windows 10-nek van egy komoly hiányossága (lehet, hogy ezt azóta orvosolták): teljes rendszervisszaállítást és a felhasználói adatok törlését (hard reset) kiválasztva kb. fél évvel ezelőtt boot loopba került egy windows 10-es tabletem, és a neten utánaolvasva azt találtam, hogy ez nem egyedi probléma, hanem a Microsoft hibája és rengeteg felhasználót érint
- ha sikerül is a rendszert visszaállítani/újratelepíteni, a driverekre akkor is szükség lehet (ezt mondjuk nem túl bonyolult megoldani)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Tudományos Pandémia Klub
- One mobilszolgáltatások
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 4060/4070/5060/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest