- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
És mit fognak tudni?
GeForce GTX 880M SLI lesz benne?
Jó poén, de érted mire akarok kilukadni?!
Pillanatnyilag is teljesen mindegy, hogy wintel, Pipo, Zotac nano.
Nyilván mindegyiknek van valami problémája, ám a felhasználási terület nem változik.
Sosem lesz egyik sem gamer gép, és még csak nem is lesz fejleszthető egy-egy elszállt típust leszámítva.
Vagy neked nem mindegy, hogy 12cm vagy 11,1cm a stick/ház mérete?
Szerintem teljesen mindegy.
Nagyon hasonlóan fog melegedni, és a teljesítményben/fogyasztásban sem lesz eget rengetően különbség.
Én most üzemelek be 3db wintelt a céghez, semmi baja nincs, ugyan úgy megy mint otthon a Pipom vagy a Zotac nanom.
Néha úgy csináltok, mint ha atyuristenmilyenübergépleszmajdmost.
Nem lesz szinte semmi különbség leszámítva olyan apró dolgokat, amik nem érintik a felhasználási területet. -
Sanyi.mTs
addikt
Ipon teszt: Intel Compute Stick
gyors átolvasásra: van benne venti
-
szbarna1
csendes tag
Egy ujabb kiserlet ez mar Windows 10 -el erkezik ..... [link]
-
fpeter84
senior tag
Csak óvatosan a BIOS állítgatásával! Az még a szerencsésebb eset volt ha csak képet nem kaptál! Nekem sikerült annyira téglásítanom az iWork8 tabletet hogy abszolút el sem indult - USB-n rádugott billentyűzeten pl nem ment a CAPS/NUM/SCROL LOCK, pendrive led-je nem mutatott olvasási aktivitást, próbálkozást, tehát tényleg nem csak képet nem adott. És mivel ugye itt már nincsen CMOS reset, mindent a flash-ben tárol le, ezért egyetlen megoldás a flash IC leműtése és újraprogramozása volt. Nem kis szívás, lévén hogy SMD és 1.8V-os...
Feltehetően a későbbi eszközökben ezért is kezdik lebutítani a BIOS-t. Tényleg olyan szintű beállításokkal van tele az enyém setup-ja, hogy még asztali PC-n se láttam ennyi félét...
-
Zirowe
nagyúr
Ja, még két dolog.
Az alaplap alján van egy szalagkábel csatlakozó, ami elvileg más gépeknél is előbukkan.
Mit lehet vajon oda csatlakoztatni?
Neten mindenhol csak a kérdést találtam erre vonatkozóan, választ nem.Illetve az infra, próbálta már vki "beröffenteni"?
Mivel hajlandó együttműködni? -
Zirowe
nagyúr
Nekem a biosban jóval több opció van a tiédnél.
Aktív használat mellett gyári állapotban a doboz teteje forró, a hőmérséklet 80 fok fölött.
Ha berakok fél képernyőre egy 720p videót hálózati meghajtóról a képernyő másik felén pedig firefox pár lappal, már akadozik, yt 1080p videó szintén, teljesítmény végig maxon, 1.59ghz-n.Viszont szerencsére még egyszer se szabályozott le.
Én elsősorban szülőnek szeretném netezős/szövegszerkesztős gépnek, de ezen még csiszolni kell, mert így nem vmi használható.
-
ArGab
őstag
Nekem több ponton is más:
- Aptio bios amiben kb a dátum és óra állítható
- szilikon lap a procin és rajta két tüskével feltűzött borda
- az alján nincsen semmi szellőzőlyuk
- nincsen semmi hővezető a borda és a tetőn lévő fém lap között. Így van olyan 2-4 mm rés közöttük és nem is érezni nagyon melegnek a tetejét mikor megyWin8 aktiválva jött de rögtön indulás után riasztott a Defender hogy trojan van egy kms nevű mappában. Most Win10 preview van rajta. Drivercsomagot találtam egy dual bootoshoz onnan szépen felment minden. Ami a frászt hozta rám hogy telepítő közölte a fájlok másolása és előkészítése után hogy korruptak és kilép. Újraindítás után meg sehogy sem sikerült újra bootolni USB-ről. Itt az ESC-es menü sincsen, csak biosban egy boot override mert még a boot ordert is hiába állítottam. Aztán nagy nehezen összejött és másodjára felment.
Amúgy ha már ennyit beírtam a tapasztalatok:
- pár perc után az idle hőmérséklet 60-65°C
- kicsit terhelve gyorsan eljut 70-75°C köré
- konstans 20-30% terhelésnél 5 percen belül 80+ a hőmérséklet és leszabályoz 500MHz-re
- videolejátszást jól bírja de kizárólag hardveres gyorsítással (MPC-HC + DXVA2 nálam), így nem melegszik túl
- youtube 1080p (html5+h264 erőltetve) nem megy jól sem Firefoxban (itt akadozgat) sem Chrome-ban (itt meg dekódolási anomáliák vannak h264-nél), viszont IE-ben és Spartanban gond és szaggatás nélkül viszi <10% terhelésselÖsszességében videolejátszónak alkalmas jelenlegi formájában esetleg némi böngészésre zenehallgatás mellett. Kicsit intenzívebb használat esetén már túlmelegszik és leszabályoz, ilyenkor pedig erőteljesen lelassul.
Hűtésmod alkatrészek nekem is úton vannak már, valamit majd megpróbálok kezdeni vele. -
Zirowe
nagyúr
Akkor nekem még az előző verziós jött meg, szintén dual boot, bár az androidot kukáztam teljesen és frissen raktam rá saját win 8.1 pro-t.
Két szilikon pad, rajta lyukacsos fém lap, azon vastagabb nagy szilikon pad majd a nagy fém darab.Ideiglenesen leszedtem az egészet és raktam rá ramsüniket+nyitottan van, amíg nem jönnek meg a rendes cuccok addig úgyse használom.
A fémdarabot tervezem teljesen kukázni és a tetejét meg oldalt kilyuggatni.Én bekapcsolás után akárhogy terhelem, nem megy 1.59 fölé, még akkor sem, ha alacsonyabb a hőmérséklete.
Nézegettem más biosokat, hogy azzal teszteljem, de nem nagyon találtam.
Van ugye a 64bites meg az, ami rajta volt, csak ezt a kettőt találtam neten. -
ArGab
őstag
Nekem is most jött meg pár napja de a dualboot-os bios-ában kb semmit sem lehet állítani a korábbihoz képest (valahol azt olvastam még a gyártó is más). Nekem felmegy 1.8-ra is de csak mikor még frissen van bekapcsolva és kellően hűvös, pár perc után ha elérte a 60-65-öd idle hőmérsékletet akkor onnantól már nemigen.
Egyébként szétszedve a hűtés is másképp néz ki mint amiket rendelés előtt találtam: [link], [link]
Hiába a borda, 30-40%-os terhelés esetén pár perc után már 80+ a hőmérséklet és onnantól leszabályoz 500 MHz-re. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, a héten én is beléptem az atom z3735f tulajok táborába egy wintel cx-w8-al.
Már az első órában akadt egy kis problémám a géppel és rá kellett jönnöm, hogy a biosa milyen érzékeny.
Akit érdekel, az itt elolvashatja.A problémám az lenne, hogy a gép alaból 1.33ghz-re van állítva és a max, amire max terheléskor megy, az 1.59ghz.
Szerettem volna a max 1.89ghz-re felnyomni, mert így eléggé akadozik, viszont a biosban nincs ilyen opció.
A tubro engedélyezve, de más opciót, ahol az órajelet lehetne állítani nem találtam.
A topicban korábban posztoltak alapján se.Mit lehet ilyenkor tenni?
Amúgy a hűtés modhoz szükséges cuccok már úton vannak.
-
BéHGT
senior tag
Pipo x7-esen mehet a World of Tanks?
-
-
szbarna1
csendes tag
Már a Microsoft is ... [link]
-
Solten
őstag
válasz
atillaahun #1571 üzenetére
Legy turelmes, a feladassal eltokolnek a postazas mar eleg gyors.
-
tatararpad
őstag
Szvsz egy Windowst még mindig tudsz rá venni később, viszont ezek alatt már hardvert nem fogsz cserélni hiába van egy Windowsod rá. Meg pl. az Insider program Windows 10-nél megy tovább megjelenés után is, az kb. egy ingyen Windows némi kompromisszummal míg össze nem gyűlik rá a pénz. De hacsak nem akarsz játzsani rajtuk vagy csak Windowsos programot használni, márpedig ezeken nagy játszások nem lesznek, akkor netezésre videónézésre egy n+1-ok Linux disztribúció is van olyan jó mint egy Windows.
-
zoltan6
addikt
-
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun #1542 üzenetére
Látom a GB-ről se kell többet rendelni semmit. Vasárnap vettem egy Megoopad T02-őt, tegnap nézem még fel se adták. Írok, hogy WTF?! erre ma jön a válasz hogy ne aggódjak, majd szólnak ha meglessz a cucc. Úgyhogy írtam nekik egy sok *-os szívhez szóló levelet.
Holnap meg asszem indíthatom a refundot.
Valami megbízható forrásra javaslat esetleg? -
GrandS
senior tag
Ilyet használ valaki? Mennyire melegszik? Jobb mint a Pipo vagy az Egreat?
-
Mike88
senior tag
Dehogynem, de ezt elfogadva, ezen túllépve igényt tartottam rá, mert számomra nem megfelelő az, hogy egy tabletre aggassam rá ugyanazt, mint a Pipo-ra, ugyanakkor, hogy ezért többet fizetek, mint egy tabletért, az olyan, mint többet fizetni a mentes vízért, mert abból ki kellett venni az összes bubit, de hagyjuk ezt, mert úgy látom nem fogod megérteni miről beszélek.
-
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #1563 üzenetére
Ja, aha, értem... köszi.
-
interstate76
addikt
Streamnél a külső felirat kezelésével volt gondja, mert akkor újra kell kódolni a filmet (ez számomra új infó volt), amit nem bír a Wintel W8.
A 35 GB-os filmet felirat nélkül könnyedén streameli, ott a Wintelen való lejátszással volt a gond: csak 6-7 percig bírta. Egyébként nem is erre való egy ilyen dobozka, csak tesztjelleggel eresztettem rá a cuccot. Viszont amikor LAN-on keresztül játszottam le (laptopon, ill BD Playeren), akkor szépen ment, nem okozott gondot neki.
-
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #1559 üzenetére
No de várj... nem azt írtad, hogy a streamnél volt gond nálad, vagy félreértettem? Szal hogy te plex-hez használtad "szerverként"? S hogy akkor jelentkezett a túlmelegedés, vagy nem? Mondjuk a Plex úgy néz ki egyre elterjedtebb, szal ebbe bele fognak futni még páran, függetlenül attól, hogy leírtad a tapasztalataid. 35GB-os filmmel még nem próbálkoztam, az tény, max. 20GB körüli BD25-el, s tizenpár GB-os fullHD mkv-kal, no annál abszolúte nem érte el a kritikus hőmérsékletet, ill. egészen addig igen, míg nem telepítettem a K-lite codec packot, de erről már beszéltünk. Úgy gondolom ha valaki médialejátszásra szánja, local vagy hálózat, egyszerű mp-el esetleg Kodival, s az említett 10-15gb körüli mkv-khoz ill. bd iso-khoz, akkor még mindig megfelel a Wintel buhera nélkül a feladathoz, ehhez egyébként szerintem elég a Pipo is, bár azt nem próbáltam hűtés nélkül. Viszont önmagában a chrome böngészőhöz buhera nélkül nem elég a Pipo, a hűtés totális hiánya miatt, ellenben a Wintel igen, szal azért előbb szólnám le a Pipo-t, mint a Wintelt (ez az egész persze nem neked szól!), még akkor is, ha az egyik fém dobozban van, a másik műanyagban, sőt hát azért pofoznám hazáig azt a barmot, aki fémházba tette, de nem használta fel hűtésre. Szóval végső soron annyit akartam csak ebből kihozni, hogy nem lehet kijelenteni a Wintelről sem, a Pipo-ról sem, hogy "nem jó", míg nem tudjuk, hogy mi lenne a felhasználási terület, valamire nem jó, valamire igen. Persze az kicsit kellemetlen, mikor megveszed, s csalódsz benne, ahogy én is, de miután kiderült, hogy a hűtéssel volt csak gond a Pipo-nál, ezek után ismét úgy gondoltam, hogy az elvárásaimat kielégíti, (net, torrent, film).
Solten! Az SZVSZ az egy egyéni dolog, ahogy te érzed... A számok viszont magukért beszélnek, az hogy neked megért ennyit... meg! OK, nekem is! Ezért is fogy, ezért is veszik sokan, mert ezért az árért még mindig megéri azoknak akik a hardvert elégségesnek találják, ugyanakkor ne keverjük már össze a kettőt, hogy mi mennyit ér meg nekünk, avagy hogy valami relatíve drága vagy sem. Pl. 30kilóért egy szaros tisza cipő is drága, de attól még, hogy valaki drágának tartja, még mondhatja, hogy megérte (mondjuk azért mert jól mutat).
-
zzzz24
csendes tag
válasz
#01378048 #1501 üzenetére
Sziasztok! Nézegetem ezt a Meegopad T02 Mini PC-t. Alapvetően linuxot szeretnék rajta futtatni, egy böngészőben pedig embeddelt HD videót, és fotókat szeretnék megjeleníteni, egy erre a célra fejlesztett böngészőben futó szoftver segítségével, lehetőleg szaggatás mentesen. Ez a Raspberry Pi 2-vel éppen hogy, de nem sikerült szaggatás mentesen elérni. Egy ilyen kütyüvel esélyes hogy sikerülne? Mennyire melegednek túl ezek a mini gépek, ha a nap 24 órájában mennek, kell ezért aggódni? Köszönöm a segítséget! Üdv. Zoli
-
interstate76
addikt
Az a baj, hogy mindig van mire várni. Említettem itt korábban egy használtan, de garanciával, 45e Ft-ért vásárolt laptopot. Az utóbbiban lévő U9600-as proci nem sokkal erősebb a Z3735F-nél, mégis bőven és gördülékenyen elég netes kommunikációra (skype, viber, egyéb ip-telefónia stb.) tartalomfogyasztásra (6-8 megnyitott lap meg sem kottyan neki) és irodai feladatokra, ráadásul érintőképernyős, volt benne merevlemez, 3 GB RAM (ami ugye tovább bővíthető), és még ott az akksi is. Szóval a hardverről és az árról: a Wintel W8 esetében sem elsősorban a hardverrel van a gond (bár win alá sztem karcsú a 2 GB RAM), hanem a melegedéssel. 6 vagy 7 percig szépen lejátszott még egy 35 GB-os full hd filmet is, utána viszont bekockásodott a kép és le kellett állítani a lejátszást. Módosított hűtéssel, 30e Ft alatt bombajó kis ketyere, ellenben gyári formájában. ÁFÁ-val együtt borzasztóan rossz vétel - szerintem.
(#1558) Mike88
-
Mike88
senior tag
Azért az, hogy megfelelő-e vagy sem, az nagyban függ attól, hogy minek kell megfelelnie, nem? Szal ha valaki ilyen semmilyen módon érdeklődik egy készülék iránt, te hogy tudsz rá egyáltalán válaszolni? Nem is értem... Nem tom melyik kollégáról van szó, de ha interstate76-ról, akkor úgy gondolom az Ő tapasztalatai egyáltalán nem fekete-fehérek, szal nem csak arról szóltak a hozzászólásai, hogy felsorolta, mire nem elég, mennyire használhatatlan, hitvány szar.
Mondjuk szüleimet meglehet kérdezni, hogy jó-e, ők majd azt mondják, hogy jó. Persze, hogy mire használják az már ki a frászt érdekel. Most akkor jó vagy nem jó? -Jó! -Biztos? -Persze! -Akkor megveszem.Az olcsóságról meg annyit, hogy többször tárgyaltuk már, hogy ezek a miniPC-k eleve irreálisan drágák. Miért ilyen drága? Kérdezném inkább, ha plusz 1 dollárért köré épül egy 8 colos 1280×800-as IPS kijelző, egy 4200mAh-s akku, két kamera stb. Akkor most ez olcsó?
-
tvamos
nagyúr
Ez miert ilyen olcso? Van valami baja? [link]
-
tatararpad
őstag
válasz
atillaahun #1551 üzenetére
[link] Sok jót nem, ahogy látom még én is rosszul emlékeztem, mert nem is legacyt, hanem beépítettet kap, ami már a semmit jelenti. Amúgy ha Windows 8.1 with Bing a másik, akkor olyan sok felárnak nem lenne szabad lennie rajta, mivel habár annak az ára nem nyilvános, de elvileg közel 0 a partnereknek. De egy OEM Windows árát sztem semmiképpen sem érhetné el.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Ugy erted, hogy veszel egy dobozos Windows 8-at, es azt telepited? Erdekes otlet!..
-
Upo
addikt
válasz
Olyant nem szoktunk csinálni...
-
atillaahun
veterán
válasz
tatararpad #1544 üzenetére
Itt nem egészen értem mire gondolsz vagy hogy mi az a legacy support, de gondolom a W10 támogatására vonatkozik, az meg nem érint különösebben. Jó az nekem a mostani W8-al is, bár az XP volna az igazán jó, csak az meg ugye nem telepíthető erre a processzorra.
(#1545) pdan2
Köszi szépen. -
törölt tag
válasz
$12 Coupon Code:MEEPAD12
Hírlevélben szokott jönni. -
tatararpad
őstag
válasz
A közepén meg ott van a Windows 10 támogatás. Kb. ennyit ér amit oda kiszoktak írni. (Bay-Trail legacy supportot fog kapni, ami egy AMD/nVidia-nál hagyján de az Intelnél az a béka fenekét jelenti
)
-
atillaahun
veterán
-
envagyok
veterán
Lehet már Linuxot telepíteni ezekre a vasakra?
Eddig úgy tudtam, hogy a32 bites uefi miatt nem lehet..
Van egy tabletem, amit médialejátszónak szerettem volna használni, de az Openelecet az istennek sem tudtam feltelepíteni... -
Meegopad T02 +12$ kupon= 77$-ért ubuntuval már elég jó áron van, nem?
-
Solten
őstag
Egy szep napon (tegnap) boot utan csak egy szurke kep megjeleniteseig jutott el a pipo (windows frissites betett neki?) na gondoltam remek, legutobbi firmware letolt (hivatalos), recovery indit, minden fasza lenne csak cseszik aktivalodni a windows...
Kisebb sz@rakodas utan meguntam az egeszet, fogtam egy windows 8.1 with bing iso-t, letoroltem a recovery particiot (+5GB hely) beszereztem a szukseges drivereket, az op. rendszer meg szepen aktivalta magat. -
Zoolika87
csendes tag
Köszönöm a plusz infót mindkettőtöknek!
Most ennek kapcsán botlottam bele, neki még van külön töltője:
http://www.geekbuying.com/item/PIPO-W3F-10-1-Inch-Win-8-1---Android4-4-Dual-OS-Tablet-PC-Intel-Z3735F-Quad-Core-1920-1200-IPS-2GB-32GB---Black-343231.html
Engem speciel egyáltalán nem zavar, de ha ezek az OTB-elosztók ilyen megbízhatatlanul működnek, akkor erre esik a választás, hiába gyengébb valamivel. Már csak továbbra is az a kérdés, hogy a nekem szükséges program hogyan futhat rajta. -
Mike88
senior tag
válasz
fpeter84 #1535 üzenetére
Ez azért van, mert amíg a kínai tableteknél szinte kivétel nélkül volt dc aljzat, addig az összes tesztelő, elismert s híres, kütyü tesztelő weblapok is rinyáltak azért, mert hogy "sajnos nem USB-ről tölthető" ez állandó jelleggel a fanyalgás részét képezte, amikor kínai tabletet teszteltek (ehhez elismerésükkel csatlakozott később jó pár user is, - múúúúúúúúú-) magyarázata, hogy így vinned kell magaddal még egy töltőt, ha utazol. Hát egyrészt maradjon otthon az, akinek nem fér bele két-három töltő az utazótáskájába, üljön a dug.alj. elé, másrészt meg:
1. vagy nem ajánlatos egy átlagos telefon akkuját 2-3Ah-s töltővel meglökni
2. vagy szart sem érsz el egy tabletnél a 0,5-0,8 esetleg 1Ah-s töltővel. -
fpeter84
senior tag
válasz
Zoolika87 #1534 üzenetére
Sajnos az ilyenek hol működnek, hol nem - adott tablet típusra kell keresni az otg usb hub charging kifejezésekre és ha valaki linkel adott terméket hogy ezzel megy, akkor valszeg neked is menni fog, különben erősen zsákbamacska
A Cube iWork8 U80GT-nek egyébként van külön 2.5/0.7mm-es DC töltő portja, de sajnos valóban egyre ritkább...
-
Zoolika87
csendes tag
Ő pont ezt a feladatot látja el?
Illetve szerintem írok a Native Instruments-nek egy levelet, hogy ők mit gondolnak erről a prociról. Aztán bízom benne, hogy valami okos fog válaszolni. Csak azért gondolkodom, mivel a meglévő gép (igaz, asztali) sem éri el azt a spec-t, amit kér a program, mégis tökéletesen fut, így kíváncsi lennék, hogy mit csinál vele ez a proci.
-
Zoolika87
csendes tag
-
Upo
addikt
válasz
Zoolika87 #1530 üzenetére
Hasonló lehet a cuccok teljesítménye, de azért ITT előbb akadhatsz tulajra. Nem csak a proci számít, az sem mindegy hogy mennyire jól, gördülékenyen kezelhető érintővel a program. Előfordulnak rendszeresen érintő problémák, pláne több pontos érintésnél, pláne mikor az érintési pontok koordinátái keresztezik egymást. Olyan tulajt keress akinek ugyanolyan gépe van mint amit kinéztél, mert másikkal hiába megy jól, lehet hogy ebben van valam kis bug az érintőnél ami miatt mégse lesz jó.
Amúgy a procit ki tudod próbálni ha bemész valami mediamarkt vagy hasonlóba ahol van ilyesmi kirakva. Neten valami tárhelyre bekészíted az anyagokat, vagy magaddal viszed mikrosd-n.
-
Zoolika87
csendes tag
Sziasztok!
Valamennyire témához kapcsolódok, meg nem is, de nem igen találtam megfelelő helyet, ahova írhatnék.
Tabletet szándékozom vásárolni, megfordult a fejemben, hogy esetleg őt:
http://www.geekbuying.com/item/Onda-V919-Air-9-7-Inch-Dual-OS-Win-8-1-Android4-4-Tablet-PC-Intel-Z3736F-Quad-Core-2-16GHz-2GB-64GB-OTG-BT---Sliver-344525.html
Mivel a topik címében is említett proci hajtja őt is, így egy kéréssel fordulnék valakihez, akinek lenne 5 perce megnézni nekem valamit.
Konkrétan a Native Instruments Traktor-a érdekelne, hogy képes-e röcögés nélkül futtatni.
Ha valaki megtenné, hogy feltelepíti, és leteszteli pár perc erejéig, és megírná nekem tapasztalatát, nagyon-nagyon megköszönném! -
Doosa
aktív tag
Valakinek nincs esetleg megmarad 5mm-es thermal pad-je Budapesten?
Csak mert gondolom a 100x100-as méretet senki se használja fel teljesen, én meg arányosan megvenném a maradékot, ha abból még kijön annyi, hogy nekem is elég. -
kukszi1
tag
OTG porton keresztül kábellal vagy egyből otg pendrive Persze csak akor bootol be ha uefi bootot készitettél pl: rufus progival.
-
badboy87
csendes tag
Sziasztok Meegopad T02 van valakinek? Usb-ről hogy lehet bootolni?
-
Doosa
aktív tag
Tegnap beüzemeltem egy Pipo X7-et. Jó sokat elszöszöltem vele, de most már alakulgat.
Amit egyenlőre még nem tudtam megoldani, hogy HDMI-n és jack-en is egyszerre adja ki a a hangot. A win8.1 képes lenne rá elméletileg sztereó hangkeverővel, de nekem valamiért az nem jelenik meg.(igen megjelenítettem a letiltott eszközöket) Valaki próbálkozott már hasonlóval? -
Upo
addikt
Persze hogy az. Közben találtam egy ausztrál fórumot, azt írják hogy rendes gépen fejlesztesz rá visual studio-ban, és azt tudod ráküldeni a pi2-re (mint egy arduino kb.). Csak azért írtam, hogy mi a garancia, hogy az a konnektoros kütyü nem ilyen? Annál is inkább, mert a 2 usb-n kívül nem látok rajta se monitor kimenetet se semmit. De attól még windows 10-es pc...
-
szbarna1
csendes tag
Pipo X8 kicsomagolasa : [link]
-
szbarna1
csendes tag
Ez mar a csucs ! :-) ehez mit szoltok ? nem tudom, hogy ennek a huttese hogy van ,megoldva minden esetre erdekes kutyu ha mindez igaz. [link]
-
XabaS
csendes tag
Ma megjött a Pipo X7s a villanyos boltból. Minden klafa. A windowst lőttem csak be, a droid nem érdekel. Lehet csökkenteni a tárhely foglalását a droidnak, esetleg eltüntetni?
Van egy Guleek I8 is a családban. Na az nagyon gáz. Két hónap után kezdett kikapcsolgatni, illetve újraindulni. Kétszer kellett újra rakni a Win-t és most ott tartunk vele, hogy már azt sem hajlandó. Tégla lett.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1512 üzenetére
Bocs, de ezeket ki kell javítanom:
"skypolgatós" = skypeolgatós
"egyébként szerintem annak sem jó" = annál drágábban szerintem annak sem jó
-
interstate76
addikt
Köszönöm a javaslatot, de ez sajnos nem járható út a számomra.
RT-N56U routerem volt: a gyári torrent kliens borzasztó volt, ill. sajnos Plex-et sem tudok routeren futtatni. Számomra nem a router az alternatíva, hanem a jelenleg használt eszközeim (Wintel W8, Samu BD-E8500 + CA modul) eladása és egy olyan HTPC építése, (1) amin keresztül tudom nézni és (2) egyidejűleg LAN-on belül streamelni a Mindig TV Extra csatornáit, (3) amiben van optikai meghajtó, (4) ami NAS-ként funkcionál és (5) amin futnak a megszokott kis programjaim, a Plex Media Sever és a Tixati torrent kliens. Jelenleg az első 3 dologra a Samut használom (bár a streamelés sajnos nem megy
), az utolsó 2-re pedig a Wintel W8-at.
-
válasz
atillaahun #1509 üzenetére
Tegyél rá W10-et, csak nyár végéig kell várnod.
(#1512) interstate76: én tavaly vettem egy Asus rt14u routert. Gyárilag van rajta torrent kliens, windows fájlmegosztás, DLNA szerver. BD50 filmet is lehet róla nézni, még wifin keresztül is. Az általad leírt feladatokat negyed árért ellátja, igaz, 20 torrentnél többet eddig nem futtattam rajta. Ha csak erre kell a Wintel, ennyit tud, akkor pénz- és erőforráspazarlás.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1502 üzenetére
Wintel W8 tapasztalatok, 3. rész:
ráeresztettem a korábban említett, tesztelési céllal letöltött, 35 GB-os full hd mkv-t, ami 7 percig ment szépen, utána szaggatni kezdett és szétesett a kép. A proci ekkor 80 °C-os volt, az órajele pedig visszaesett 0,8 GHz-re. Magyarán hardveresen vinné a durvább anyagokat is, de nem ezzel a "hűtéssel", amije van. Mindegy, mert nálam minden lesz, csak médiaplayer nem.
Ugyanezt a filmet belső hálózaton (sima wines megosztás) keresztül lejátszva alig emelkedett a proci hőmérséklete (62-63 °C-on megállt), márpedig ennél durvább filmeket később sem kell megosztania.
Szintén ugyanezt a filmet PMS-sel osztva és hálózatra kötött BD Playeren lejátszva problémamentes a lejátszás.
Konklúzió: médiaszervernek és lassú NAS-nak megteszi, ill. a letöltések is elmennek rajta, ha valaki nem futtat egyszerre több 100 torrentet, és mindemellett böngészésre is használható, de persze nem 10-15 megnyitott lappal. Irodai feladatokra nem próbáltam, de nyilván nem okoz neki gondot 1-2 word vagy excel.
Magánvélemény: 40e Ft-ért nem venném meg netezős gépnek, mert bár arra maximálisan elegendőek az erőforrásai, de nemrég találtam pl. ezt a gépet egy ismerősnek (végül a menyecskémnél kötött ki): sikerült lealkudni kiszállítással együtt 45e Ft-ra, és egyértelműen fürgébb, mint a wintel, garanciális, nem kell hozzá semmilyen periféria, volt benne merevlemez, bővíthető a memóriája, és tartalomfogyasztásra tabletként egyszerűen állat. Mondom mindezt úgy, hogy az egyszerű, letisztult, kiforrott és sokkal inkább a praktikus, mint a designos megoldások híveként most is egy Lenovo X201-es klaviatúráját püfölöm. Tudom, hogy a wintel w8 nem laptop, de sokan írtátok, hogy milyen jó netezgetős, skypolgatós asztali gépnek, amivel egyet is értek, feltéve, hogy 20-25, nagyon maximum 30e Ft-ért sikerül hozzájutni, mert egyébként szerintem annak sem jó.
-
Lifeforce
őstag
válasz
atillaahun #1509 üzenetére
Miért nem teszel rá akkor linuxot?
Ha kipróbálod meg fogsz lepődni, ég és föld.
Csak ments le mindent, de legalább is a cd kulcsot. -
atillaahun
veterán
-
interstate76
addikt
-
PeterPH
senior tag
válasz
interstate76 #1505 üzenetére
A lejátszás során hardveresen dekódol szinte bármit mindegyik, így az nem igazán terheli a processzort, Ugyancsak a recode nélküli stream-eléshez sem kell nagy erőforrás.
Kérdezz rá a HTPC topicban, ott van elég sokféle gép, de érzésem szerint ezek az igazán alacsony fogtyasztású passzív hűtésű cuccok kevesek ilyesmihez. Én nem is kisérleteznék a fő gépemnek tartott J1800-on hasonlóva, hiszen sávszélesség van bőven. -
interstate76
addikt
válasz
PeterPH #1504 üzenetére
Köszönöm, értem. Ez esetben az is csoda, hogy maga a lejátszás akadozás nélkül ment.
Abban esetleg van tapasztalatod, hogy egy J1900-as meg tud-e bírkózni ugyanezzel a feladattal anélkül, hogy széthajtaná magát? Olyan tudású procit keresek, ami relatíve alacsony fogyasztás mellett max. 50% körül pörögne egy ugyanilyen feladat végrehajtása közben. Kösz!
-
PeterPH
senior tag
válasz
interstate76 #1503 üzenetére
Mert külső felirat esetén rá kell tennie a feliratot a filmre, tehát mindenképpen recode van.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1502 üzenetére
Bocs, közben lejárt a szerkesztési idő: film lejátszása közben bekapcsoltam a feliratot (külső felirat, a filmmel egy mappában), és fél perc homokóra, majd folyamatos, 100%-os processzorhasználat és 10 °C melegedés fogadott (nemcsak a várakozási idő alatt, hanem lejátszás közben folyamatosan). Melegedett volna tovább is, de leállítottam, mielőtt megfőtt volna.
Nem tudtam, hogy a külső felirat pms általi kezelése ennyire nagy igénybevételt jelent a procinak, de azt hiszem, hogy nálam ebben a pillanatban hasalt el a wintel.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1487 üzenetére
Wintel W8 tapasztalatok, 2. rész:
A Plex több órás szkennelése közben a maximális hőmérséklet 83 °C volt, ami ugyan határeset, de ezen csak egyszer kell átesni. Az megint más kérdés, hogy ez 2-300 GB-nyi adat beszkennelése során alakult ki, nem tudom, még feljebb ment volna-e, ha tovább tart a folyamat, vagy megállt volna itt (nem figyeltem folyamatosan, csak ma reggel láttam, hogy mennyi volt a max. hőmérséklet).
Jelenleg egy 7,5 GB-os, 720p-s filmet futtatok a laptopom böngészőjében (természetesen a wintelen futó pms-ről), eredeti minőségben (ez akkor is ugyanilyen minőségben és ugyanekkora terhelés mellett működne, ha nem egy hálózaton lenne a laptop és a wintel), aminek hatására a Wintel hőmérséklete 70 °C közelében ingadozik. A film 20 perce megy, de egy ideje megállt a hőmérséklet növekedése, szóval szerintem max. 75 °C-ig fog felmenni.
A Plex mellett fut rajta a Tixati is, 3 aktív torrenttel (köztük egy 35 GB-os, full hd filmmel, amit tesztelési céllal szedek le).
Közben mérem a fogyasztást is: egy aktív usb hub segítségével rákötöttem egy külső házba szerelt, sata2-es laptop vinyót, és ha az eddig eltel időből (51 órája üzemel) indulok ki, akkor kb. 200,- Ft az együttes havi fogyasztás. Ennél azért kicsit többre számítottam, szóval ez egy kellemes meglepetés.
Miközben írkálok, a hőmérséklet visszaesett 62-63 °C-ra, szóval úgy tűnik, hogy jó minőségű anyagok megosztása közben sem igényel extra hűtést - ez is kellemes meglepetés, bár Mike88 már írt róla, hogy van benne némi kezdetleges hűtés, de attól én nem vártam túl sokat.
Összességében egyelőre azt gondolom, mint korábban, amikor arról vitáztunk, hogy mennyit érnek ezek a kis cuccok, ill. supreme7 kolléga összefoglalója az, amelynek gyakorlatilag minden szavával egyet tudok érteni. Ha kevés lesz azokra a célokra, amikre használni szeretném, akkor én is egy HTPC-t fogok összedobni (használtan lehet kapni J1900-as procival, 4 GB RAM-mal és 750 GB HDD-vel szereltet 45e Ft környékén, garanciával, kicsivel nagyobb fogyasztással, de sokkal meggyőzőbb teljesítménnyel - a kérdés csak az, hogy utóbbira szüksége van-e az embernek).
-
törölt tag
Ez ubuntu/windows 8.1 hátha érdekel valakit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Opel topik
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- WHITE GAMER PC! i7-14900K / RTX 4080 Super / 32GB 6000MHz / 1TB 980 Pro / Z790 / 1250W! BeszámítOK!
- Lenovo Thinkcentre M700 MiniPC (i5-6500T/8GB/256SSD)
- Saját PC beszámításra vagy átépítésre keresek
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Mini pc (I5 8250u - 16Gb ddr4 ram - 128Gb nVme ssd + 500Gb hdd)
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest