Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
Suparman #3094 üzenetére
Az a Vorke jobban tetszik, mert moduláris/bővíthető, de ennyi pénzért azért erősen elgondolkoznék rajta, hogy vegyek-e kínai nem létező/körülményes és fizetős garanciával ilyen gépeket. A vámon úgyis elkapják a röntgenben, áfával meg majdnem 75e az ára.
Ennyiért van pl. Asrock 2 év itthoni garanciával, és bemész érte vagy másnapra elküldik. Mondjuk a j3160 az jóval erősebb (magasabb órajel és 4 magos a 2 magossal szemben), ha nem elég az asrock akkor inkább keresnék valami brix/zotac gépet i3-al mondjuk. Mondjuk mire megjönne az a vorke a június 30. presell után (2-3x még szokott tolódni az időpont, plusz még kb 1 hónap mire ideér, reálisan aug. - szept. érkezés valószínű), addigra bőven lehetne keresni akár erősebbet is keveset futott használtat, akár több év fennmaradó garanciával.
Olyan 150-160$ körül esetleg már el lehetne gondolkodni rajta, de nekem így még drágának tűnik.
Kísértetiesen hasonlít az a Vorke a Pipo X6S házára, lehet lesz ez még más néven jó áron.
Ha meg nem fontos az 1 számjegyű fogyasztás, akkor van akár i3 vagy i5 procis gép is nem sokkal többért, vagy van az Onda, amibe vadászol az aprón belevalókat. Most hogy így írom, nem is lenne rossz, a lányom gépe 1150-es, vennék bele egy erősebb procit, kibugáznám belőle a pentuim g-t, van a fiókban kallódó 128-as samsung ssd meg 4-es notebook ram...
-
Upo
addikt
válasz
idegen lény #3071 üzenetére
Nemcsk húsvét, hanem father's day és black friday is, ahol a 15$-os cuccot csak most meg lehet venni 25 helyett 18$-ért...
-
Suparman
csendes tag
Sziasztok!
Tudnatok nekem segiteni , melyik erosebb es miben es miert?
Vagy
Nagyon szepen koszonom valaszotokat.
-
Solten
őstag
válasz
idegen lény #3090 üzenetére
Ez nem webshop-specifikus, egesz kinara jellemzo. Vegyuk hogy rendelsz egy Wintelt. Rairjak a dobozra vamolnivalokent hogy pl $20 erteku adapter. Kicsi es konnyu, mivel konternyi cuccot kell atvilagitani, a vamosok a nagyobb es ertekesebb dolgokra utaznak, igy a cuccod nagy esellyel "atcsuszik".
Orszagonkent valtozik a helyzet, az UK-ban pl £120 alatti termek vammentes. Elvileg adot kene meg fizetni ra de ha atcsusszant nem foglalkoznak vele. Szuroproba-szeruen felbonthatjak a csomagod, akkor megszivtad. De erre kicsi az esely. -
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3090 üzenetére
Nem tudok semmi ilyesmiről.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3089 üzenetére
Nekem azért ajánlották az alit, mert az ő cuccaikat nem vámolják.
-
interstate76
addikt
Én nem szeretem az Ali-t, sok a rossz tapasztalatom velük (ha gond van, sz.rnak a fejemre az eladók, mindig dispute-ot kell nyitnom, ellentétben az eBay-jel), de nyilván nem reprezentatív a minta
, csak leírtam a szubjektív benyomásaimat. Egyébként itt is a BG az egyik kedvenc webshop.
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3087 üzenetére
Es igazad van, qrvajo feedbackjuk van vagy 4k juzertol a Trustpilot UK-n (Az Aliexpress meg a sarba van tiporva, mikozben mar vagy 10x rendeltem toluk es 10x gyorsak es korrektek voltak).
-
interstate76
addikt
A Banggood az egyik legjobb, legmegbízhatóbb webshop. Nem tudom, igazat írtak-e a kulccsal kapcsolatban (az is lehet, hogy kamu, az is, hogy hülyeséget írt egy üszis - utóbbi esetben mondjuk törölhetnék), csak azt mondtam/mondom, hogy ez a mondat a linkelt oldal legérdekesebbje (a többi teljesen lényegtelen, és - ahogy te is utaltál rá - nem is biztos, hogy valós vásárlói visszajelzés).
Amit linkeltél, ott nem a Wintel W8-ban lévő Z3735F-hez hasonlítják a Z8500-ast, hanem a kb. 40%-kal erősebb Z3775-höz. Azaz továbbra is azt mondom, hogy a Z8300 hiába Cherry Trail, kicsit kevésbé melegszik, de nem hoz komoly előrelépést a Z3735F-hez képest, viszont a Z8500-as már talán igen. Ezzel együtt akinek nem kell dual boot, az vegyen Wintel Pro-t.
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3085 üzenetére
Geekbuying: "Cons: the windows is not activated"; Aliexpress: "perfect but license is not original"; "Good Price, throttling and non genuine Windows 10."
Erre a Banggood:
"we will give you a new licenced key"
Csak ugy van nekik liszenszuk a Microsofttol vagy mi?
Egy webshopnak? Miert nem aktivaltan, jogtisztan szallitjak? Mert ezek a kinai shopok nem adnak a juzernak kulcsot, a keszulek:
1. aktivalt jogtiszta verzioval jon,
2. aktivatorral aktivaltan jon,
3. hagyjak a fenebe, telepitenek ra egy regisztralatlan win 10-et aztan a juzer majd vesz hozza kulcsot ha akar.A fent lathato visszajelzesekbol nekem az jon le hogy az elso verzio nem igazan realis (Wintel W8 Pro-rol beszelunk). Amugy ha ekkora kamu ugyfelszolgalatuk van, 2x is meggondolnam hogy rendeljek toluk (meg sose tettem, arban se tul jok).
Nem kicsivel csak kicsivel: [link].
"Az Atom x5-Z8500 sem váltotta meg a világot, az Atom Z3775-nél mindössze néhány százalékkal bizonyult gyorsabbnak, csak a Cinebech 10 jelentett kivételt, de ott is inkább a Z3775 pillanatnyi gyengélkedésére tippelünk inkább."
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3083 üzenetére
Akkor én értettem félre valamit. Azt láttam, hogy 2 vásárlói visszajelzés van, de azokat valóban nem érdemes figyelni (a Gearbesten pl. sokszor úgy van 40, hogy 8 db szerepel, de mindegyik ötször, és azok sem valós, vásárlói értékelések), számomra egyedül az volt érdekes, hogy a banggood "rendes" kulcsot ígért a válaszában, azaz az ügyfélszolgálat visszajelzése volt az egyetlen érdemi dolog, amit a linked alatt találtam.
(#3084) Solten Nemrég írtam egy idegen lénynek írt válaszomban, hogy aktivált winnel jött a wintelem, ezért hittem azt, hogy rám írtad az észkombájn jelzőt.
A félreértésért elnézést (részemről könnyen benézhető volt), de azt tartom, hogy a link alatt tényleg az ügyfélszolgálat válasza a legérdekesebb ("we will give you a new licenced key"), ami nem lehet beépített emberes téma, ill. hogy a Z8500 nem kicsivel erősebb a Z3735F-nél.
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3082 üzenetére
Ugy tunik kisse osszezavarodtal. Te Bay Trail-t rendeltel (aka Wintel W8). A Bay Trail atomokhoz a Microsoft nagylelkuen adta a jogtiszta Home verziot, INGYEN (gondolom Intel bacsi allta a cekket) 1 ev Office 365 elofizuval.
Idegen lény a Cherry Trail-s verzio irant erdeklodik (aka Wintel W8 Pro), amihez NEM JAR jogtiszta Windows, legalabb is nem a ~£60-ba kerulohoz. Mivel birtokoltam egyet gondoltam (ja es volt Z3735-om is) megosztom a tapasztalataimat, sajnalom hogy Te ezt szemelyes sertesnek vetted
A Cherry Trail egy felpofozott Bay Trail, egy Bay Trail 2.0 verzio, kipofozva, feljavitva a kor kovetelmenyeinek, A CPU reszhez nem igazan nyultak, maradt olyan halovany amilyen ellenben egy joval fejlettebb es erosebb GPU van benne (H.265 tamogatas - nem tolja ossze magat a rendszer egy jutub 1080p-tol juhhe) valamint nem termel qrva sok hot es emiatt nem throttlingol. Szoval siman beepitheto egy Apple TV meretu muanyag kis gyufasdobozba es nem kell sz@rakodni hutes-moddingal.
Szoval ugy gondolom Bay Trail-t ajanlgatni Cherry helyett 2016-ban, nagy melleloves. -
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3080 üzenetére
Akkor viszont szerintem már csak a pirossal írt, Z8500-zal szállítják. A 220volt-nál is 4.3-as androidot írtak a CS918G-hez, aztán mikor rákérdeztem, kiderült, hogy az már 4.4-es. A hirdetés ugyanaz marad, és sokszor nem változtatnak rajtuk. Lefogadom, hogy egy csomó Windows 8-as már 8.1-es vagy 10-es, csak nem javították ki.
Nem rád értette, hanem a másik visszajelzőre, kettő volt ugyanis.
-
interstate76
addikt
A Banggood válasza volt érdekes, milyen beépített emberekről beszélsz? Beépített ember az ügyfélszolgálatos?
A windowsról: most miért mondod el ezt ennyiszer, mintha új infó lenne? 2015 végefelé írtam, hogy "megjött az új Wintel W8-asom. Innen rendeltem. Tettem rá egy 76 USD-s ajánlatot, végül kiegyeztünk 80-ban. Aktivált windows 10 és office van rajta (azt nem mondom, hogy jogtiszta, de aktivált), ill. 4.4-es android". Nem tudom, miért kell másokat hülyének nézni.
A procikról: többször is írtam arról, hogy a Z8300-as és a Z3735F között nem tapasztaltam egetverő differenciát a Z8300-as mellett lévő, erősebb integrált GPU ellenére sem, de kíváncsi lennék rá, hogy milyen a Z8500/8700. Egyébként eközött és eközött nem fingnyi a különbség - a Z8500 majdnem a dupláját tudja nyers erőben, és ekkora különbségnek már a napi használat során is látszania kell.
Remélem, a "másik észkombájn" alatt nem engem értettél, de akárhogy is: kicsit körül kellene nézni, mielőtt ekkora arccal nekiállsz észt osztani, hogy ne lőj egy hsz-en belül 3 öngólt. Szerintem.
(#3083) idegen lény Kizártnak tartom, de próbáld ki nyugodtan!
-
Solten
őstag
válasz
idegen lény #3077 üzenetére
Ezeket a marhasagokat nagyreszt beepitett emberek irjak (hu megkaptam tok jo szuper, blablabla). Matrica? Nincs is rajta matrica. 32 bites UEFI van hozza nem 64 bites (sok sikert Linux telepitesehez. Linux alatt amugy se mukodik a Wlan meg a hang HDMI-n (egy ficko keszitett hozza hekkelt kernelt (ubuntu) de azota mar kijottek frissebb disztrok).
A masik eszkombajn irasahoz: a Windows 10 aktivatorral aktivaltan jon vele. Szoval ha ujratelepiti, mi a gorcsert nem tudja aktivalni? Vegyen egy nyomorult kulcsot a Micro$oft-tol. Ha meg aktivalatlanul jon vegyen egy nyomorult kulcsot a Micro$oft-tol (vagy frissitsen 7-rol 8-rol amig az ingyenes akcio tart hehhe).(#3074) interstate76: nezd meg a PH! idevonatkozo tesztjet, a Z8500 es a Z3735 kozt CPU eroben fingnyi a kulonbseg.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3079 üzenetére
Szerintem sajnos nem - akkor ott lenne a kép mellett választható, "klikkelhető" opcióként mindkét/mindhárom CPU-verzió.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3078 üzenetére
Persze, hogy nem éri meg. A Voyo V2-n még volt RJ45.
Szerintem, amit pirossal írnak, olyannal IS rendelhető, nem? Persze én sem merném így megrendelni.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3076 üzenetére
Sok minden megoldható usb-n, a SATA csati hiánya is, csak nem ugyanaz, mint a natív SATA/LAN, ráadásul szerintem 200 USD-t LAN csatival sem érne a Voyo.
(#3077) idegen lény Ez meg Z8300-as. Tipikus kínai, kicsit megtévesztő hirdetés, itt-ott "véletlenül" elírták a CPU-t, de a címben és a dobozon Z8300-as szerepel.
A Banggood-os visszajelzés tényleg érdekes.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3074 üzenetére
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3074 üzenetére
A LAN mini USB-vel megoldható.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3072 üzenetére
Szerintem csak ők hiszik azt, hogy nálunk most van.🐇🐣
-
interstate76
addikt
Linux alatt tudtommal (Lifeforce beszámolói szerint) simán használható.
Cherry Trail nyilván jobb, de a Z8300-as nem hozza azt a nagy előrelépést (ezért nem rendeltem Wintel Pro-t a W8-as helyett), ahhoz már Z8500/8700 kell(ene), utóbbival viszont egyelőre kb. 200 USD egy Voyo mini PC, amiről viszont lemaradt a LAN csatlakozó. Szóval szerintem elég felemás a Cherry Trail-es mini PC-felhozatal.
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3070 üzenetére
Bay Trailt felejtsetek mar el... Tulzottan melegszik. Cherrynel mar orvosoltak es joval fejlettebb a GPU-ja.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3071 üzenetére
Én észre sem vettem a reklámokat!
Egyébként Kínai Újévről tudok, de kínai húsvétról nem.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3070 üzenetére
Kínában most van Húsvét?
-
interstate76
addikt
Érdekes dolgot találtam az Alin: Ubuntu Stick.
Általános nézet, hogy nem vagyunk oda a stickekért, no de 70 USD-ért ethernet csatival és külső antennával szerintem ez egy bombajó vétel, különös tekintettel arra, hogy milyen nehéz linuxot tenni a Wintelre.
Ha valaki berendel egyet, feltétlenül írja meg a tapasztalatait!
-
idegen lény
addikt
válasz
idegen lény #3065 üzenetére
Helyesbítenem kell: a kenguruban nincs ventilátor.
-
varmi2
nagyúr
válasz
idegen lény #3066 üzenetére
Banggood.com
Én rendeltem már több dolgot innen, minden megjött éppségben. volt köztük tablet is. -
idegen lény
addikt
A PIPO X9S az aliexpressen 165 dollár szállítással együtt. Hol érdemes még megnéznem, ahol esetleg ennél olcsóbb lehet?
-
idegen lény
addikt
válasz
idegen lény #3064 üzenetére
Kengurut nem veszek, mert van róla néhány negatív vélemény, hiába Z8500-as a processzora. Szerintem túl lapos, és hiába van benne egy ventilátor, úgy tűnik, a Z8500-hoz ez kevés.
-
Solten
őstag
válasz
idegen lény #3062 üzenetére
Meg Januarban a Geekbuyingtol. Ja, a kinaiak aktivaltak rajta...
Szoval a gyari viruskergeto be is gajdult egybol. 32bites.
£58 volt osszvissz (akcios kuponnal) ingyenes szallitassal, jogtiszta Windows mar nem fert bele, tul szep lett volna ennyiert. -
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3056 üzenetére
Teljesen jo a Cherry-s, egesz nap nyuztam es nem volt problema.
Mas: ha valakit erdekel, a Jide Mini dobozkaja most akcios: [link]
-
robi1979
aktív tag
válasz
interstate76 #3057 üzenetére
Van ennél valami stabilabb ami jelenleg Best Buy és megbízható forrásból? Vagy ha átalakítod az enyémet ha xar lesz, megrendelem ezt! :-)
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #3056 üzenetére
Azt akartam írni, hogy "Az a baj a Wintel W8-cal, hogy nem tudhatod, milyen a hűtése." Tehát nemcsak te nem tudod, hanem rendelés előtt egy nagy lutri az egész.
-
interstate76
addikt
válasz
robi1979 #3053 üzenetére
(#3053) robi1979 Az a baj a Wntel W8-cal, hogy nem tudod, milyen a hűtése. Én eddig 3-at szedtem szét, és mindhárom hűtése teljesen más volt. Abban nem különböztek, hogy ha az ember hajtani szeretné őket, akkor célszerű mókolni a hűtéssel. A mostaniak már használhatóak gyári állapotukban is, de jót tesz a kütyü élettartamának egy kis bütykölés.
Nem tudom, hogy a Cherry Trail-ek mennyivel melegszenek kevésbé. Egy tablet volt nálam, az teljesen jó volt ilyen szempontból, viszont médiaplayerként nem vitte jobban az itt található anyagokat, mint a Wintel W8-asom, ugyanis hiába tudja - papíron a 4K60fps-t, a CPU vékonyka hozzá. Legalábbis az általam próbált, Chuwi VI8 Plus tabletben az volt. Ezért szeretnék kipróbálni egy Z8500-as vagy Z8700-as CPU-val szerelt eszközt (lehetőleg mini PC-t).
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #3052 üzenetére
Ne haragudj, de te tényleg hülye vagy. Szénipari támogatás, bmeg...
Részemről over(load).
-
robi1979
aktív tag
Sziasztok!
Második boxnak egy RaspBerryPi3 mellé szeretnék valami boxot venni. Nem tudom eldönteni hogy android vagy win. Leginkább Kodira használnám meg ha már win akkor egyéb PC-s felhasználás. Lényeg a kis fogyasztás 0-24-ben menne a torrentek miatt , egy LG LF652V 55"-ra lenne rákötve és egy Pioneer VSX-424 5.1 házimozi erősítőre, így a jó hang és a jó kép elengedhetetlen számomra. 1080p FULL HD, 3D, 3D ISO, Blueray lejátszás, 2-3 2,5ös vinyót dugnék rá táp nélkül, eddig ez lenne a lényeg. Ja, meg a KODI minden mennyiségben egy megbízható vason.
Olvastam a winesek közül a Wintel 8 PRO verzióról, a nem PRO menyivel másabb?
Esetleg van olyan hely ahol hűtőmókolás nélkül lehet megvenni?
Mi van még ezen kívül ami ajánlott vétel és best buy a wines boxok között?
Androidos boxok közül ezeket nézegettem:
- Tronsmart Vega Telos
- KIII -
válasz
interstate76 #3051 üzenetére
Maris szamolok. Csak kene hogy melyik szolgaltatonal vagy,
es mennyi az aram kilowattonkenti ara nalad, rendszerhasznalati, keszenleti dij nelkul,
szenipari tamogatas es a sallangok nelkul.Es koszonom a kioktatast, a hulye ebbol tanul, legalabb megtudtam hogy egy honap stabilan 30 napos.
Reszemrol lezartam.
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #3050 üzenetére
Rendkívül rossz példa, ugyanis fogalmam sincs, mennyit és milyen terepen, milyen stílusban mész a kocsiddal, én pedig számtalanszor leírtam, hogy mire használom a wintelt és hogy folyamatosan megy. Arról nem tehetek, ha a havi fogyasztást nem tudod elosztani az áram árával, továbbá 30*24-gyel (ennyi óra van egy hónapban
), hogy megkapd az óránkénti energiafogyasztását.
De leírtam azt is, hogy a cerkák és az atomok max. TDP-je között sincs nagy különbség, ráadásul a gyakorlatban ez szinte nem is mérhető, mert nem pörgeted folyamatosan maxon a procit.
Nem tudom szájbarágósabban leírni, de nem is szeretném.
-
válasz
interstate76 #3037 üzenetére
Amikor pl. megvenned az automat, es en azt mondanam,
havonta 15-20ezerert szoktam bele tankolni, az szamodra kielegito adat?
De ha azt mondom, 5,6l/100 kilometer, ez korrektebb meghatarozas.Mimdegy, nem akarok ebbol ertelmetlen OT-t, csak leirtam a velemenyem.
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3043 üzenetére
Ja az enyem is aktivalt Windowsal erkezett, aktivatorral...
-
Kozy10
tag
én a 220volt-ról vettem a wintel w8-at és aktiválatlan 8.1 pro volt rajta
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3045 üzenetére
Honnan vetted, ha nem titok? Azt is olvastam, hogy ezekbe szinte kötelező memóriakártyát rakni, mert az operációs rendszer mellett már nem sok hely marad másra.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3044 üzenetére
Hát, ha érdekes, ha nem, ez van.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3043 üzenetére
Az érdekes, mert itt ezt írják: "The CX-W8 Pro comes with Windows 10 Home. Windows is not activated, and you can not activate it, you need to buy a license. On the other hand updates can be downloaded without a problem." Pedig ez Pro.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3041 üzenetére
Aktivált, 32 bites win 10-zel jött.
-
idegen lény
addikt
Sajnos külföldről nem tudok/nem merek rendelni, PayPal-om meg nincs, garancia meg gyakorlatilag nincs ezekre. Amúgy pont ez aggaszt, hogy 64 bites Windows 10-et írnak, ami szerintem 2 GB-ra már kevés lesz a megnövekedett rendszerkövetelmények miatt. Ugyanakkor magyar oldalon meg 32 bitesként árulják: [link] Ha már külföldről rendelnék, akkor meg inkább 4 GB / 64 GB -ost rendelnék ugyanennyiért: [link]
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3037 üzenetére
De azon akkor nem 10-es volt, hanem 8.1-es próbaverzió.
-
w.miki
veterán
válasz
idegen lény #3036 üzenetére
akciós
kár, hogy nem DUALos -
flac28
csendes tag
válasz
idegen lény #3034 üzenetére
32bitest, arra frissítette magától az updater, opciókat nem ajánlott. Valahol (freaktab) azt olvastam nem is lehet x64-est feltenni ha android is van rajta.
Továbbra is nagyon töprengek visszategyem e a 8.1-et a kényelmi funkciói miatt.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3036 üzenetére
Aktivált, 32 bites windows volt rajta. Pro-t még nem rendeltem, ha most vennék, én is azt választanám.
(#3035) tordaitibi Mi a semmitmondó? Az egésznek a lényege az volt, hogy a fogyasztás és az üzemidő miatt totál felesleges atomot venni cerka helyett, mert vagy semmit nem nyersz vele, vagy csak nagyon keveset, azt is csak akkor, ha folyamatosan pörgeted a rendszert. A Z8500 és 8700 változtathat ezen, az erősebb GPU miatt.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3032 üzenetére
Rajta volt, vagy te raktad rá? Hány bites volt rajta? Aktivált volt, vagy neked kellett aktiválni a próbaverziót? Wintel Pro-t akarok venni.
-
válasz
interstate76 #3030 üzenetére
Ez igy, hogy 'havonta 250Ft' semmit nem mond.
Hasonlo meretben, kicsit nagyobb lehet, erdekel mas megoldas is, foleg Windows vonalon, a droid bar nagyon jo, sok mindenben nehezkes, persze nem is egy komplett pc kivaltasara talaltak ki. Kulso hardverek teren nehezkes szamomra, pl. egy regebbi usb tv tuner megoldhatatlan.
-
flac28
csendes tag
Sziasztok!
Szereztem még ősszel egy ilyen Pipo X8-ast, kedvezményest a gearbestreől. 2GB/64GB, Android4.4.4 + Win8.1bing.
Eddig halogattam a windows 10-re frissítést, mert azt olvastam hogy nem tökéletes, hogy nem működik a display alján a windows gomb, pl,. De mivel már csak pár hónapig ingyenes, rászántam amgam. Először a pipo honlapon lévő win10 isoval akartam telepíteni, de végül mégis a windows frissítőjét használtam. "Letöltés, telepítés később". Egy hibaüzenettel először megállt, hogy nem lehet telepíteni, de a rendszer/ms honlap hibakereső/javítója megoldotta, és simán feltelepült a win 10.Szerencsére a win gomb maradt működőképes, a windows is aktivált maradtt.
Viszont
- a win8.1 hasznos hot corner/edges ("forró sarkai") eltűntek. Pedig azt igen praktikusnak találtam akár tabletként akár tv-re kötve használva, csak egérrel irányítva.
-win8.1-nél sikerült úgy beállítani, hogy ha a HDMI be van dugva, akkor csak azon, a TV-n legyen kép, a boxon csak akkor, ha nincs rá dugva. Na win10nél csak vagy egyiken, vagy mindkettőn, vagy kiterjesztett képe van. (mondjuk majd kipróbálom az x8_driver.zip drivereit, hátha segít ezen.
-végül, kicsit lassabbnak is tűnik a win10.Szóval.. a végén még lehet visszatérek a 8.1hez (elvileg a Windows.old meg $WINDOWS.~BT könyvtárak mentésével/átnevezésével 30 nap után nem törli azokat és vissza lehet még állítani. Megerősítést kérnék! )
Tippek, tapasztalatok részetekről?
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3031 üzenetére
10-es. Miért?
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3030 üzenetére
Milyen Windows van a Wintelen?
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #3023 üzenetére
Egy Celeron N-nel szerelt konfig kb. annyit eszik, mint egy atomos. A max TDP egy dolog (bár abban is kicsi a különbség), hisz működés közben nem pörgeted folyamatosan 100%-on a rendszert.
Konkrét példával is tudok szolgálni: van itthon egy Wintel W8-asom, amire rá van dugva egy 1 TB-os vinyó. Utóbbi gyakran pihen (amikor épp nem futnak letöltések és a megosztott anyagokat sem nézegeti senki), így a havi összfogyasztás kb. 250,- Ft (ebben az nincs benne, amikor médiaplayerként funkcionál - úgy mértem a fogyasztását, hogy csak pár letöltés és a Plex futott rajta).
Van itthon egy Acer Aspire E3-112-es passzív noti, Celeron N2840-es CPU-val. Bekapcsolt wifivel, közepes fényerőn és 8-10 megnyitott lappal netezve mértem a fogyasztását egy teljes napon át (úgy volt beállítva, hogy ha nem birizgálja senki, akkor se csökkentse a fényerőt, kapcsolja ki a képernyőt vagy menjen el alukálni). A kapott napi értéket felszorozva 365,- Ft-ra jött ki a havi fogyasztása. Folyamatosan bekapcsolt kijelzővel és pörgetett vinyóval együtt. Ha kikapcsolom a kijelzőt és kilövöm a Chrome-ot, és rábízom 1-2 letöltött anyag seedelését, ill. a megosztanivalók "plexelését", azaz beállítom azokra a feladatokra, amikre a Wintelt használtam, amikor a fogyasztását mértem, akkor ez a kis gép sem fogyasztana többet 250,- Ft-nál. Ergo az atomok abszolút nem verhetetlenek fogyasztás tekintetében, ráadásul a 2840-esnél jóval bivalyabb darabok is vannak. Ha valaki aktívabban fogja hadra a kis mini PC-jét/laptopját, akkor is nagyon kicsi lenne a különbség.
És fentieket úgy mondom, hogy kifejezetten szeretem a Wintelt.
Kieg.: a Z8500-ast és a 8700-ast nagyon szívesen kipróbálnám! Erősebbek, és az integrált GPU-juk is kraftosabb, mint ami pl. az N2840-es mellett dolgozik.
-
válasz
idegen lény #3025 üzenetére
En biztonsagi orkent keresem a kenyerem,
es amikor 40-50 orat kinnt vagyok terepen ahol a legkozelebbi villanyoszlop 5 kilometer,
akkor nagyon nem mindegy, hogy a konfigom 15-20Wattot fogyaszt, vagy 40-50 Wattot.
Ez most egy lcd monitor, egy kijelzohibas tablet, egy eger+bill. es egy 3g modem.
Erre ertettem az 'aluluberelni' kifejezest, habar nyelvtanilag nem szabatos, de ertheto.De szivesen valtok egy ilyen szerkezetre, sokkal nagyobb a szabadsagfoka es a hasznalhatosaga.
Es a 180 Ah akkunak meg par led refit is ki kell szolgalnia, nem csak a szorakozasomat.
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3018 üzenetére
Jo ajanlat es kuponnal most akcios. Sokkal jobb valasztas atomnal szvsz, erre mar siman felmegy barmelyik linux disztro. Szoval nem sajnalom hogy az Intel kukazza ezeket, nagyon Windows-kozpontu volt az egesz (ertheto okokbol termeszetesen, a cel a tablet-szegmens meghoditasa lett volna).
-
kukszi1
tag
(#3002) kukszi1 hozzászolást nézd. probáldki azt megtudod.
-
idegen lény
addikt
válasz
tordaitibi #3023 üzenetére
De mi a baj velük? Szerintem is tök jók. A Celeronoknak nem túl jó a csengésük. Ilyen szó nincs, hogy "alulüberelni". Ennek nincs értelme. Alulfelülmúlni?
-
kukszi1
tag
Én azt hiszem visszatérek a Windowsról androidra de a hibrid remix os redszere. [link]
Crowdfunding prices start at 199 yuan ($30) for a model with 1GB of RAM and 16GB of storage, and 299 yuan ($46) for a version with 2GB of RAM and 32GB of storage.
[link]
SoC – Allwinner A83T octa-core ARM Cortex-A7 @ 2.0 GHz with PowerVR SGX544MP1 GPU
System Memory – 1GB or 2GB DDR3L
Storage – 16GB or 32GB eMMC flash, micro SD slot up to 128GB
Video Output – HDMI up to 4K resolution
Audio Output – HDMI, 3,5 mm headphone jack
Connetivity – 802.11 b/g/n WiFi and Bluetooth 4.0
USB – 2x USB 2.0 host ports, 1x micro USB port for power
Misc – Power button
Power Supply – 5V/2A via micro USB
Dimensions – 110 x 43 x 9.9 mm
Weight – 50 gramsRead more: http://www.cnx-software.com/2016/05/26/meegopad-a02-octa-core-remix-os-tv-stick-sells-for-30-and-up-in-china/#ixzz49m3RTGuk
-
válasz
idegen lény #3019 üzenetére
Kivezeti az Intel a piacrol, azaz megszunik ennek a gyartasa.
Dacara a forumtarsunk altal ajanlgatott passziv laptopoknak,
en inkabb ilyenre ruhaznek be amig lehet, az 5-8Watt fogyasztast nehez aluluberelni. -
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3020 üzenetére
Ezt értem. De miért?
djnice
Írtam is, hogy SSD-vel már jó. Az más kérdés, hogy mennyire kell egy ilyen gépbe egy ilyen pici SSD. Ártani nem árt, de nem hiszem, hogy túl sokat számítana. Persze jobb, mint a HDD, de inkább raknának bele egy nagyobb HDD-t. Akkor olcsóbb lenne. -
djnice
veterán
válasz
Szerintem nem drága. A CPU az N3700-tel van kb egy szinten, ami alaplappal együtt bruttó 30 körül van: [link]
Ehhez adj hozzá még egy 64 GB-os SSD-t (10k), 4 GB memóriát (5k), Mini ITX házat táppal (10k) és egy eredeti Windows 10-et (30k). -
interstate76
addikt
válasz
Az atomokat az Intel kivonja a piacról.
A linkelt gép kapcsán én csak a konfigról beszéltem, az árat mki eldöntheti, hogy megéri-e neki. Sztem is sok érte, pláne ÁFÁ-val együtt, de ez egy teljesen új gép, lesz még (jóval) olcsóbb is.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3018 üzenetére
Miért? Mi van az Atomokkal? Szerintem 45 ezer forintért ez a gép még mindig drága. Jó, látom, SSD-s. SSD nélkül ugyanilyen nincs?
-
interstate76
addikt
Lesznek itt jó gépecskék az Atom CPU-k sajnálatos kivonulása után is! VV1EDM kuponnal 160 USD ez a Vorke V1: Celeron J3160 CPU, 4 GB RAM, 64 GB SSD, Gigabit LAN, usb 3.0 stb.
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #3008 üzenetére
-
idegen lény
addikt
válasz
idegen lény #3015 üzenetére
Most látom, hogy már 119 dollár, akkor 35 ezret fizetnék érte, ha megrendelnéd nekem.
-
idegen lény
addikt
válasz
DoItYourself #3008 üzenetére
Ezt már tényleg meg lehet rendelni? Tudnál nekem segíteni benne? Még sosem rendeltem Kínából, és nem tudom, hogy mik a hátulütői, vám, szállítás, fizetés, stb. Gondolom a választható HDD házas csak egy plusz csatlakoztatható házzal jár, merevlemez nélkül. Az Early Bird-ösök prototípusok? Mennyire kockázatos olyat venni? Ha nem annyira, akkor egy 99 dolláros 4G/64G Early Bird-re vevő lennék. Ha te is rendelsz, tudnál egy ilyet nekem is rendelni? Természetesen előre kifizetném az árát! Harmincezret fizetnék érte, ha megrendelnéd nekem! Persze csak, ha budapesti vagy.
Az mondjuk fura, hogy FHD-nak írják a kijelzőt, pedig nem is az.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3005 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat! A SATA minek kellhetne? Külső lemezhez elég az USB, nem? Használt gépet meg inkább nem vennék.
"The CX-W8 Pro comes with Windows 10 Home. Windows is not activated, and you can not activate it, you need to buy a license. On the other hand updates can be downloaded without a problem."
Ezt tudná valaki nekem értelmezni? Egy előre telepített Windowst miért kell megvenni? Nincs benne a gép árában? És hogyan vehetném meg? Mi az, hogy nem lehet aktiválni? Ha nem aktiválom, akkor csak egy hónapig használhatom?
-
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #3011 üzenetére
honnan lehet tudni, hogy egy gép passzív-e vagy nem?
-
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #2992 üzenetére
igen, de ezek elég picik (14"), és nem vagyok benne biztos, hogy ez a CPU elég youtubra, és fullHD filmekre.
Ráadásul nem is biztos, hogy passzív hűtésű egy noti, csak mert ez a proci van benne... más:Wintel W8-al kapcsolatban:
1. Androidos rendszerén minden PLAY áruházas alkalmazás fut?
Vagy csak azok, amikhez készítettek x86-os portot, és kisebb alkalmazások nem telepíthetők?
2. Win-es részét kell aktiválni valahogy? Winből minden win alá írt program fut, ami laptopon is?
3. Elég a teljesítménye a fent említett youtube/fullHD film használatra, nem akad meg?
Esetleg van/várható újabb, Dual bootos rendszer, vagy ilyenek már nem lesznek? -
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself #3006 üzenetére
Nem mondom, hogy nincs hátulütője a windowshoz képest, de felhasználófüggő, hogy ez kijön-e a gyakorlatban, ugyanakkor a droidos boxok azért jóval olcsóbbak. Szóval egyetértünk, hogy jobb winen böngészni, csak a felejtős jelző miatt szóltam bele a dologba - túlzásnak érzem.
-
DoItYourself
addikt
Most indult a gyűjtés a Gole1 mini PC-re 5"-os érintős kijelzővel, cherry trail procival. Koránkelők 79$-tól már hozzá is juthatnak.
-
idegen lény
addikt
válasz
DoItYourself #3006 üzenetére
Nekem is androidos okosítóm van, és ugyan használható, de azért nem Windows. Például egy YouTube oldalon csak addig szól a hang, amíg nem lépek át egy másik oldalra, mert abban a pillanatban elhallgat. Kijelölni egy szövegrészletet sem egyszerű történet. YouTube oldalakat nem fordít magyarra, nincs is rá lehetőség. Az oldalnagyítás is körülményes, pedig még egy 42 colos tévén is gyakran szükség van rá, hiszen tévét messzebbről néz az ember.
-
DoItYourself
addikt
válasz
interstate76 #3000 üzenetére
"Nagyapamnak szeretnék venni egy ilyen tv-re kotheto boxot. A cél: emailezés, youtube, fenykép nézegetés, netezés lenne."
Kiemeltem a kritikus részeket. Az android érintőképernyőre optimalizált rendszer, amit a kínaiak próbálnak itt elsütni tv okosítás felkiáltással, az egy hekkelés, korlátozottan használható a kiemelt feladatokra. Lehetne hosszan sorolni, és vitatkozni mi szar benne, és miért, de sztem, ha van jobb alternatíva, nem érdemes. Adtam neki esélyt, kipróbáltam, de csak káromkodtam és köpködtem közben.
Az öreg a windowst biztos ismeri, nem szívatnám feleslegesen egy androiddal a tévén. -
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3003 üzenetére
Attól függ, mire van szükséged. Ha elég a 2 GB RAM és nem hiányzik a SATA csati, a gigabit LAN meg még 1-2 dolog, akkor szinte verhetetlen a masina. Ha költenél egy kicsit a hiányosságai pótlására, akkor azért 40-45e Ft környékén lehet találni ezt-azt (pl. kicsit gyengébb CPU-val és GPU-val, de a fentebb sorolt dolgokkal vettem nemrég egy kis ACER laptopot 40e Ft-ért, 1 év garival - csak azért említem, mert külön írtad, hogy lehet bármilyen alternatíva).
A 4K-támogatásról: tabletben próbáltam ezt a CPU-t és kevés volt az itteni 4K-s anyagokhoz. Szerintem ahhoz már Z8500/8700 kell, hogy ekkora felbontás mellett ne legyen válogatós.
-
Solten
őstag
válasz
idegen lény #3003 üzenetére
En anno £58-ert vettem kinabol es £59-ert adtam el hasznaltan...
Par honapig ismerkedtunk egymassal. A Win 10-nek azert eleg sovanyka a 2GB ram de turelmes embernek eleg hasznalhato keszulek (marmint ha desktop gepkent hasznalja, TV boxnak tokeletes). Sajnos az enyemen csak 32bit-es UEFI volt szinte lehetetlen Linuxot applikalni ra. A linux tamogatas amugy is botranyos a cherry-s gepekhez, pedig hasitana rajta barmilyen disztro.
Ha az ujabb 14nm Celeron-hoz hasonlitjuk, az N3000-et leveri (harmatgyenge 2 magos fosch alacsony orajellel), talan meg az N3050-et is, az N3150 mar joval furgebb nala. -
idegen lény
addikt
Van ez a mini PC 35 ezerért: [link] Ezen már Windows 10 van, és külföldi oldalakon a legjobb ár-érték arányú mini PC-nek tartják. Tegnap rendeltem egy ilyet, és érdekelne az itteni szakik véleménye róla, hogy ezért az árért tudnak-e ennél jobbat! Asztali gép, laptop, akármi, van jobb ennyiért Windows-zal? Még boot menüje is van. USB 3.0, meg 64 bites, teljes Windows 10 Office-szel együtt, 1600 MHz-es, DDR3-as memóriával, meg 4K támogatással. Ezt a négymagos Intel Atom X5-Z8300 Cherry Trail-t nem tudom hová tenni. Ez egy tavaly megjelent 14 nanométeres processzor. A Celeronokhoz, a Pentiumokhoz, a Core2Duo-khoz képest ez hol van?
-
kukszi1
tag
Remix os kiprobálhatod sima Pc is van pendrive-ről futó változata. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Star Citizen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légtisztítót vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR5 RAM / 1TB SSD konfig eladó normális áron
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Gamer PC RTX4070 Ryzen 9
- HP Compaq Elite 8200 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- HP EliteDesk 800 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest