- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laza...
addikt
válasz
ericssonfan2 #1099 üzenetére
Élvezetes rajta a 4k 60fps
Lementem kávézni az emeletről, mire vissza értem semmiről nem maradtam le
Szerk.: letöltve a youtubról, a sima media player lazán lejátsza.. 15-20% proci terhelés mellett (mp4)
-
ericssonfan2
tag
Érdekes felfedezést tettem a Pipo X7-n. Berakva a tlala által ajánlott bordát, poénból kipróbáltam, hogy a procit takaró lemezre ragasztott öntapadós fémlapot hengerbe hajtottam (hogy a külső oldala legyen tapadós), majd a borda és a ház közé tettem.
Namost, nem gondoltam volna, de remekül átadja a hőt az alu háznak! Tapintásra 4k video loopolt lejátszása közben kézmeleggé válik! Ez látható a proci hőmérséklet-csökkenésén is.
-
Cinibn
csendes tag
Egy kis adalék a fenti vitához:
Egy SD adás egy közel egy hetes folyamatos üzemelés mellet:
Elég tanulságos szerintem. A processzor adatlapja szerint, ha jól értelmezem a max. működési hőmérséklet 90°C, e fölött nem érdemes üzemeltetni. A mérés időpontjában kb. 20°C volt a környezeti hőmérséklet.
Erősen elgondolkodom a hűtőborda beépítésén, nyáron ez igencsak feljebb mehet, mivel nem mindenkinél van klíma. -
Lifeforce
őstag
Srácok, miket műveltek itt.
Köszönöm a védelmet az áramos bolt nevében, de semmi szükség rá.
Igen, ez a készülék csak egyedi hűtéssel használható, kivételt képez ha valaki irodai gépnek/gépeknek szánja.
Nekem is van, én is modolt hűtéssel használom, és így teljesen tökéletes.
Majd csinálok róla képet, de most nem otthon vagyok.
Én egy öreg amd hűtését használtam fel hozzá.
Megvártam a 3 napot (csereidőt), majd nyugodt szívvel kivágtam a dobozt, mert nem lesz már baja.
Ha valaki nem ennyire merész, akkor olyan hűtést tervezzen, amit vissza lehet állítani gyári állapotra.
Az én hűtőmet bemetszettem egy magasságban a doboz széleivel, kilógatva a dobozból, a szélein keresztül szorítja a processzorhoz a hűtést a ház.
Visszakanyarodva a lényeghez, én a következő mondaton akadtam ki:
"Magyar forgalmazótól ne vásároljon senki, mert ha modolod a hűtést, garancia vesztéssel jár"
Ez azt engedi feltételezni, hogy a nálunk vásárolt készülék szar, a Kínából rendeltet nem kell modolni, mert nem melegszik.
Vagy náluk nem úszik a gari ha kivágod a dobozt?
De péntek este van, és az illető csak rosszul fogalmazott, ki is javította a fogalmazását.
Szóval ennyi, én modolt hűtéssel, teljesen elégedett vagyok a készülékkel, és nem lassul be.
De ki van vágva a háza, így 63 fok alatt marad a proci, órákon keresztüli 100%-os használat során is.
Nyáron lehet ez is kevés lesz, és kell rá egy régi vga hűtő, de az a jövő zenéje. -
-
Mike88
senior tag
Csak ismételni tudom önmagamat. Böngéssz, mailezz, netezz, nézz filmet, s kérem a képernyőképeket!
Ezt a fórumot nem azért nyitottam, hogy bárkinek is az üzletét növeljem, avagy rontsam! Ennek a fórumnak nem volt köze, s soha nem is lesz köze egyetlen magyarországi forgalmazóhoz sem (még közvetve sem úgy, hogy csak pozitív hangozhat el a termékről)! S hogy az a helyzet áll fönn pillanatnyilag, hogy Magyarországon egy forgalmazónál kapható a kütyü, még nem jelenti azt, hogy valaki direkt módon annak az egy forgalmazónak akarja rontani az üzletét, azzal ha bármi rosszat mondd róla, legyen az akár igaz, akár nem, akár azt mondja, hogy ne vegye meg senki sem (csalódott vevő száját ez hagyja el először, privátban meg az, hogy ez egy rakat sz-r)! Árukereső oldalaknál is van lehetőség értékelni egy terméket, oda is mindenki azt ír, amit akar, írnak ennél 5× cifrábbat is! Fenyegetőzéseknek sehol nincs helye, pláne nem mások helyett, más nevében, úgy, hogy Őt erről meg sem kérdezték, hogy egyáltalán így gondolja-e, ez legalább akkora (ha nem nagyobb) rossz hír keltés, mint hamis állításokat írni egy boltról, egy termékről, egy személyről, bármiről. Nem akarom, hogy ebből a fórumból az legyen, hogy semmi rosszat nem lehet mondani egyetlen termékre sem, ha az igaztalan, akkor azt cáfolni, bizonyítékkal, s le is van zárva a történet, tehát onnantól kezdve sakk-matt, nincs miről beszélni.
Másrészt mint korábban már írtam interstate76-nak, itt írhatunk az ég egy adta világon bármit is, úgy is megveszik, úgy is belefutnak abba a hibába, amibe mi már belefutottunk, úgy is rákérdeznek arra, ami már legalább egyszer elhangzott. Teljesen felesleges bármelyik fórumot egy bővülő "tudástárként" felfogni! 10-ből 1 ember olvas vissza, az is csak keresővel, ami nem bír pontos lenni, pláne úgy, hogy legtöbbször meg sem tudjuk fogalmazni kulcsszavakkal, mire vagyunk kíváncsi. Ezzel pontosan tisztában van Ő is, ahogy Ő, én is ugyanúgy évek óta használunk miniPC-ket, s Ő sokkal inkább aktív s hasznos tagja ezeknek a fórumoknak.
Én komolyan várok tesztvideókat, azok akik állítják, hogy rendben van, mert nem tartom teljesen kizártnak azt, hogy csak nálam volt melegedési gond, lassulás ált. használattal, (erről abszolút meglehet győzni) de én már széjjel kaptam, s fél nap, mire visszaállítom, szóval tényleg IE vs. chrome Yt. - SD, HD. Film (vlc, mpc-hc, kodi) - sd, mkv720p,1080p, BD, tartós terhelés mert nem 10 percig nézünk filmet, nem 10 percig netezünk, s akkor ezzel le lesz írva a kütyü határai, hogy mire elég, s így az idetévedő leendő vásárló, akit ti annyira féltetek s aki biztos, hogy csak olvas bőszen, nem kérdez rá arra, ami már 100× le lett írva, látja majd, hogy mik a határok, hogy neki elégséges-e vagy sem. -
zsolx
tag
Köszönöm a hozzászólásod, teljesen egyetértek Veled. Valszeg engem is elijesztett egy-két hozzászóló fórumtárs. Ami a lényeg most 81 81 86 87 fok és 500 mHz a proci és gyakorlatilag csak az oldalt olvasgatom. Szerintem ez egy kicsit sok.
Ance-nek csak annyit üzennék, hallottam már a klímáról sőt olyan embert is ismerek aki már látott is -
aelod
veterán
Azért azt ne feledjük, hogy ezeknek a prociknak az üzemi hőmérséklete sokkal magasabb mint egy rendes asztali CPU-nak.
Ha az én phenom II 1075T procim menne 85 fokon valószínűleg a hajam tépném. Nem kell itt olyan erős túlzásokat dobálni, hogy mod nélkül használhatatlan. Gondolj bele ha valaki meglátja a kütyüt óó milyen kis fogyasztású asztali masina felkiáltással (és még hazai hivatalos forgalmazása is van), az esetleg idetéved és látja, hogy itt XY egyből szétkapja mert "túlmelegedik". Levonja a következtetést és eláll a termék vásárlásától holott amire neki kéne (böngészni, e-mailezni, irodai alkalmazásokkal történő munkára adott esetben) arra tökéletes lenne.
-
tlala
addikt
Akkor lenne igazad, ha a szélsőséges minősítésre, miszerint "gyakorlatilag használhatatlan", én azt válaszoltam volna, hogy "tökéletesen használható". Lásd wikipédia érvelési hibák: csúszós lejtő.
De én ilyet sohasem állítottam.
Nekem tökéletesen ment amúgy a uTorrent hűtés nélkül is, de ez most lényegtelen.
Ami a lényeg, és ezt már korábban kifejtettem, és valaki elismerését is kifejezte utána, hogy tudomásul kell venni, hogy egy 100 dolláros TV okosító dobozka az árának megfelelően, kompromisszumokkal használható (a Chrome atomos bugja meg egy másik kérdés). Azt mindenkinek el kell döntenie, hogy Office célra, a szerkezet teljesítményével arányos feladatokra, vagy film kódolásra használja, és ahhoz mérten döntenie. Tehát megerősítem: mindenki gondolja át, mihez akarja ezt a kis Atomos dobozkát használni, nem mindenhez alkalmas, és nem váltja ki a HTPC-t és a kódoló erő műveket.Azt hiszem, be is fejeztem ebben a topicban a működésemet, egyszerűen használom a Pipo-mat és kész.
-
Akkor leírom, most már először lassan és szépen fogalmazva:
Szerintem abba kéne ezt hagynod, mielőtt a forgalmazó (teljesen jogosan) egy szép polgári pert akaszt a nyakadba. Különös tekintettel arra, hogy internetes rendelés esetén elég hosszú idő van arra, hogy a vevő kipróbálhassa és ha nem tetszik, vagy arra amire használná nem lenne megfelelő, visszaküldhesse. Sőt, a kipróbálási idő után is tehet jogi lépéseket a fizetett ár visszaszerzésére, amennyiben nem működik az eszköz megfelelően.
Mindezek miatt teljesen felesleges neked itt előre, mindenféle bizonyíték nélkül, totál alaptalanul rontanod a termék hírét. Mert azt ugye elfelejted, hogy más-más dologra használnák az emberek, így nem tudhatod, hogy nem lesz megfelelő valakinek, ennek ellenére hibásnak hirdeted a terméket. A nyárról meg csak annyit, hogy lehet, hogy nálad meleg van, de képzeld egyes helyeken feltalálták már a légkondit (lehet, hogy felétek még nem járt aki kidobolja a hírt), így pl. egy irodában, sőt akár egy lakásban nyáron gyakran hűvösebb van, mint télen.
Nem vagyok forgalmazó, semmi közöm hozzá, ezért vállaltam fel, hogy - kéretlenül - helyette leírom. Neki meg javaslom nyugodtan pereljen be és kacagva megnyeri, te meg talán tanulsz belőle.
Talán egy részét sikerült megérteni....
-
válasz
interstate76 #1080 üzenetére
enyhe barokkos túlzás azért volt bennem na
-
Mike88
senior tag
Pontosan tudom, hogy hűtőbordát használsz, szóval én ezt nem véletlenül kérdeztem. Zsolx állítására, miszerint: "plusz hűtés nélkül gyakorlatilag használhatatlan" azt mondtad, hogy nem igaz.
Ehhez képest jössz itt mérési adatokkal, hűtőbordát használva, én azt hittem, hogy egy ilyen állítás után jössz valami konkrétummal, hogy pl. "direkt most vettem le a hűtőbordát, s ezzel s ezzel terhelve is abszolúte használható a Pipo, úgyhogy miről beszélsz Zsolx?"
Az, hogy lassulások voltak nálam is normál használatnál, én legalább annyiszor írtam le, mint te azt, hogy 290Ft volt a hűtőbordád.
Szal elfogadom azt, hogy te itt gyak. mindenkivel ellentétben normál használat mellett úgy gondolod, hogy nem igényel plusz hűtést (pl. böngészés, filmnézés) s ha már böngésző, chrome, mert sehol sincs leírva, hogy arra alkalmatlan, még akkor is elfogadom, ha freaktab ezen része másról sem szól, mint hűtés mod-ról, de akkor látni szeretnék pár screenshot-ot hűtés nélkül (nem feltétlen tőled, elég attól, aki úgy szint egyetért veled) ugyanúgy killa sample egy bevásárlás erejéig, vagy elegendő nekem az is, hogy chrome, 720p teljes film elejétől a végéig. Zárójelben nálam elég volt a lassuláshoz annyi, hogy reggel 6-tól ment az utorrent, majd délután hazaérve megnyitottam a chrome-ot, sőt napközben nincs fűtés a házban, ezért vagyok annyira biztos magamban.
Szóval ha arra gondolsz, hogy használható a box office-ra, plusz hűtés nélkül, az igaz, de azért ne vicceljünk már! Senki sem kimondottan erre veszi, s ez elméleti síkon ugyanúgy egy általános célra szánt doboz (szal nem irodai), mint egy androidos kütyü, így végeredményben igaz az az állítás, hogy gyakorlatilag használhatatlan hűtés nélkül. Annyira sem használható, mint egy RK3066-al szerelt stick. -
ericssonfan2
tag
Többször is le lett írva, hogy normális használat mellett (böngészés, filmnézés, stb) nem produkálja a túlmelegedést, de ne zavarjon...
Nekem eddig egyetlen egyszer csinálta, 1080p film konvertálása közben, kb fél óra 100%-os pörgetés után. Ez a kütyü pedig nem erre való. -
zsolx
tag
Akkor leírom még egyszer alaposan ügyelve a fogalmazásra.
Aki magyar forgalmazótól vásárolna garanciális Pipo x7-et és nem szeretné szerelgetéssel és átalakítással kezdeni a használatot az szerintem ne vásárolja meg mert nagyon hamar eléri azt a melegedési szintet ami amit nem működik rendesen. És még csak március van, nincs a lakásokban túl nagy meleg. -
tlala
addikt
Friss tesztem.
Beállítottam a hirhedt Killa_sample_1080p fájlt a MPC lejátszóban végtelen lejátszásra (amúgy röccenés nélkül lejátsza a Pipo), és elmentem vásárolni.
Hazajöttem 1,5 óra múlva, és a proci magok hőmérséklete 49-50 fok volt, és ennek megfelelően a Feladatkezelő sem mutatott semmi belassulást/freki csökkenést (minden GHz felett maradt). -
tlala
addikt
Ne hülyéskedjetek már.
Ennek a készüléknek a doboza és a csavarjai olyan egyszerűek, mint a faék. A doboz festése kívülről nem rossz, de a belső tartó ragasztása meg az egész egy falusi munka. A doboz alsó perforált lemeze meg egy olyan suttyó horganyzott lemez, mintha a bádogosom vágta volna valami csatornalemez anyagból, abból is az akciósból.
A csavarok tök egyszerű apró fekete fémcsavarok, még a festésük sem egy minőség. Védőgáz...
Mondom ezt úgy, hogy imádom a készüléket, de megmaradok a realitás talaján. (Viszont az alaplap korrekt munka, és szerintem az a lényeg.)
Szóval aki esetleges gond esetén nem tudja kivenni a mindössze a hűtőzsírral rácuppantott bordát, meg a ragacs helyét egy benzines vattával lemosni, az tényleg rettegjen csak nyugodtan "a garancia elvesztésétől". -
Mike88
senior tag
Nem hogy ilyen csavar, sok esetben futószalag sincs.
Illetve van! "kínai futószalag", kézről-kézre.
Ilyet nem tom hogy bírtok feltételezni, ha látnátok milyen "csavarozógéppel" nyúlnak hozzá ilyen kicsi csavarokhoz, meg mekkora pákával a nyák-hoz...
Nézzetek már meg pár gyárlátogatást a youtube-on.
Akárhogy nézzük a dolgot, egyelőre megéri a 220volt-tól venni Pipo-t, a jelenlegi árazást figyelembe véve! Az más kérdés, hogy ez most mennyire fogja megérni a 220volt-nak, ha a garanciavesztéstől félve inkább visszakéri mindenki az árát, vagy eleve úgy indul a dolog, hogy a vásárló nem innen jutott el a 220v-ba, megvenni, s fogalma sincs arról, hogy gond van vele, s néz majd maga elé a váratlan lassulások miatt. A kínai garanciáról ne beszéljünk, maradjunk annyiban, hogy az nem létezik, kárpótlás van ha valami elromlik, webshop-tól függ ennek mértéke, de garancia nincs, legalábbis "civilnek" aki 1db-ot vásárolt... -
Lifeforce
őstag
Nem nincs, természetesen ha valaki visszaállítja a gyári állapotot akkor nincs gond.
De így meg nincs miért elromlania, ha csak nem gyári hibás.
Ha a BIOS-t vágja agyon valaki az is gáz, mert simán kiolvssák, hogy mi lett rátöltve.
Mi is ezt csináljuk az androidos kütyüknél, ha megölik a bootloadert. -
mrgergoke
aktív tag
Szerintem a szervizben is feltétlenül ilyen körülmények között kell kicsavarozniuk, ha látni akarják, hogy elszíneződtek-e, mert levegőn nyilván el fog, akár buherálták, akár nem. Szerintem ezt automata simán végezheti, és elképzeléseim szerint nem egy nagy költség Kínában, de ez csak vélemény, könnyen lehet, hogy tévedek.
-
-
mrgergoke
aktív tag
Sokszor a csavarokra raknak (pl. notiknál) levegőre színeződő festéket. Nem tudom, hogy ezek is csavarral vannak-e összefogatva, de ha igen, akkor erre elég jó az esély. Speckó körülmények között lefestik, betekerik, és ha valaki levegőn kitekeri, színt vált, szerviz tudja, ha buhera volt.
-
Upo
addikt
válasz
Lifeforce #1061 üzenetére
Van rajta valami warranty sticker amit feltépsz amikor szétszeded? Ha nincs akkor meg
1. úgy kell modolni hogy a gyári állapotot vissza lehessen állítani, tehát törés/fűrészelés/ilyesmi nélkül
2. amikor gond van akkor leszedni a bordá(ka)t, thermal padokat, pasztát letörölni, összerakni - ki mondja meg hogy nem gyári használat volt? -
PeterPH
senior tag
Van már Pipo X7s verzió is (dualboot windows/android). "Gyönyörű" arany színben pompázik.
-
Biztos nem egyforma az áramfelvételük. Érdemes lenne összehasonlítani, melyik milyen gyártmány!
A tv-men van egy dedikált usb csatlakozó, mellette 1A felirat, és a használati utasítás szerint ebbe kell dugni a külső hdd-ket. Valószínűleg az 500mA elég határeset egy ilyen meghajtására, nem véletlenül adtak Y kábelt nekem két ilyen készülékhez is. Érdemes lenne egy ilyet szerezned és azzal megpróbálni, 2x500mA már elég kell legyen, ha nem a táp a szűk keresztmetszet, hanem a port. -
tlala
addikt
Nekem egy ilyen Transcend 750GB-os vinyó van hátulról beledugva, tökéletesen működik, és ha nem használom, a Pipo hamar aludni küldi.
Hátul van még egy 64GB-os pendrive is bedugva, arról meg a torrentezés megy. -
zsolx
tag
Megvettem. Nagyjából belőve. És ha eddig nem volt semmi gondom, majd mostantól lesz.
Van egy külső 2.5 vinyóm. Na azt folyamatosan dobja. Gondolom kevés neki a feszkó -
tlala
addikt
válasz
unimatrix42 #1039 üzenetére
Nálam ez a borda került beépítésre, a 12 mm alatt még bőven maradt hely, emlékeim szerint én 15 mm-t mértem, amilyen magas a borda lehetne. Ott még bejátszik, hogy ott van a nyák alatt az az "X" alakú beragasztott alap, ami a csavarozós távtartók alsó felét rögzíti a készülékházhoz (a lenti képemen látható), és ezért ott más távolság marad a lefordítva álló borda alatt majd, mint a borda azon része alatt, amelyik oda esik, ahol nincs az az X tartó. Ezért választottam én alulról is azt az 5 mm-es ragacsot, hogy kiegyenlítse ezt az egyenetlenséget, és így viszonylag egyenletesen oda legyen szorítva a hűtőborda a procihoz.
Illetve még az akkori méricskéléseimből úgy emlékszem, hogy a nyákot tartó távtartók közé max. 48 mm széles anyag férne el, de abból még többet kéne kireszelni amiatt a fémtokos oszci miatt.
A hűtőborda max. hossza pedig ha jól emlékszem 140 mm lehetne. -
Laza...
addikt
válasz
unimatrix42 #1039 üzenetére
A proci lapka fölött olyan 14mm, alul kevesebb, kb 5mm hely áll rendelkezésre
-
unimatrix42
újonc
Lassan egy hete nyúzom kis pipot, és nagyon szépen muzsikál
A bótban én sem kaptam hozzá átalakítót, de szerencsére volt már itthon ilyen, így ez nem okozott problémát.
Első indítás után katasztrófális volt a helyzet, 2-3 kattintás és máris 70 fok + leszabályozás, mondjuk nálam nem ment le 50MHz-ig, de 130-160 környékén gyakran járt.
Windows update + finomhangolás sokat javított, plusz aláraktam egy ventis laptop hűtőt, hogy azzal kergessem ki a meleget.
Most megy a torrent, szól a zene, közben itt írogatok és stabilan 50-52 fokasak a magok.Jelenleg így használom:
TRUST 7port aktív USB Hub
64G pendrive (erről megy torrent + pár portable cucc)
WayteQ Measy RC11 Air Mouse (ha éppen nem ülők a billentyűzet elött)
Arctic NC Portable Cooler USB (amíg nincs borda... viszonylag csendes, legalacsonyabb fokozaton megy)Persze idővel kap majd egy hűtőbordát, és ezzel kapcsolatban kérdezném azokat akik már szétkapták, hogy max milyen magas bordában érdemes gondolkodni ?
-
tlala
addikt
Szerintem azt is figyelembe kell venni, hogy ezt a chip családot az Intel tabletekbe és apró dobozka kütyükbe tervezte, ahol nem nagyon van hűtés, a ventilátor pedig halálosan lehetetlen. Épp ezért úgy tervezte, hogy a teljesítmény visszavételével hűtse vissza magát a cucc.
Azt is látni kell, hogy ez a "100 dolláros kategória". Van neki 200 meg 300 dodós is, és pontosan be van lőve, hogy hol, mit kapsz a pénzedét (és milyen teljesítményt vagy épp alacsony fogyasztást nem kapsz meg az adott kategóriában).
Balgaság lenne azt gondolni, hogy ezzel a TV okosító dobozkával ki lehet váltani a 300 dolláros bikább HTPC-ket, csak épp 100 dodóért meg 2 W fogyasztással, kész dobozban WIFI-vel meg gyári Windows-zal.
Egyszerűen dönteni kell, hogy az ember melyik ár- illetve teljesítmény sávnál húzza meg az igényeit és kompromisszumait. A HTPC topicban is látni a szenvedést, hogy milyen házat vegyenek, milyen ventit, mert ugye muszáj, milyen tápost, stb.
És a kompromisszumok megtalálása mindig frusztráló, nem a kedvenc sportunk. -
Laza...
addikt
Ha terheled, melegszik. Nem döglik be, és nem hibázik, hanem az órajelet veszi vissza, akár 50MHz-re is, amitől így gyak. használhatatlanná tud válni. Ha netezel, böngészel, kodin lejátszol, akkor nincs szükség a + hűtésre. De (hogy extrém példát mondjak) folyamatosan filmeket kódolsz, akkor a proci elkezd túlmelegedni, és a leszabályozott frekivel már semmire nem lesz jó
-
zsolx
tag
Még1x
Csak még egy kérdés a hűtéssel kapcsolatban.
Akkor most alap állapotában nagyon melegszik és ezért hibázhat vagy csak állagmegóvás miatt célszerű a plusz hűtés? -
tozso76
aktív tag
-
tlala
addikt
válasz
tozso76 #1025 üzenetére
Talán annyit pontosítsunk (bár nem vagyok a téma szakértője), hogy a profik a HTPC topicban a Kodiba a saját belső Kodi lejátszó helyett beállítják külső, lejátszáskor alkalmazandó lejátszónak az MPC-HC-t, és aztán abba integrálnak/beállítanak olyan számításigényes szűrőket (madVR, stb.), amelyek segítenek jobb képet előállítani. Viszont az is elhangzott, hogy bizony kell procierő hozzá, hogy a számításigényes szűrők röptében dolgozni tudjanak a lejátszás alatt.
Szóval csak arra akartam utalni, hogy Intelnek Intel ugyan, de nem tudom, hogy az Atom ereje elég-e az erőforrás igényes szűrőkkel megspékelt lejátszóprogram meghajtásához. -
tozso76
aktív tag
En nem felnek ettol. 260cm kepatlora vetitek. Ezen lattam egy wd kepet es a haswell procis htpcm kepet. Nem volt jobb a wd kepe az intel hd graphic kepenel. Sot, a mozgasmegjelenites sokkal jobb volt az intelnek. 720p felskalazas is szebb az intelen. Egyeb ficsorokrol nem beszelve: felirat instant letoltes, formatum tamogatottsag. Nalam jobbnak bizonyult az intel.
-
zsolx
tag
Csak még egy kérdés a hűtéssel kapcsolatban.
Akkor most alap állapotában nagyon melegszik és ezért hibázhat vagy csak állagmegóvás miatt célszerű a plusz hűtés? -
tlala
addikt
Ránéztem, de az igazán jó hővezető képességű fajtából (5W/mk) nekik sincs 5mm-es.
Egy ilyen anyag lenne jó, de nem olcsó.
Mondjuk ez 4 embernek is elég. -
windlord
őstag
Én is 5cm vastag ragacsot vettem (merlinhardver.hu), és Laca... által linkelt bordát megrendeltem ebay -ről.
Van nálam asztali gép buherálásból MX4 paszta...Mire neki ugranék lett vevő a is masinára.
Így mellé elcsomagolom majd a leendő gazdának, s ha akarja, igényli akkor megcsinálja a moddot...Én meg építek egy htpc -t... de ez egy másik tánc
-
tlala
addikt
válasz
windlord #1015 üzenetére
Igen, a ragacsos/szivacsos cucc 5mm vastag, és alul pont alkalmas rá, hogy összekösse a nyák lemez alját a doboz alsó, perforált fém lemezével, ami érezhetően át is veszi a hőt. Szerintem ez többet ér egyébként, mint a hűtőborda (de ez amolyan megérzés, tapintós érzékelés). Az viszont biztos, hogy filmlejátszás alatt is csak 50 fok körüli a proci hőmérséklete a modding után.
(Ezúton is nagyon köszönöm Legyes kollégának, hogy kérésemre elküldte az ő ragacs maradékát, még az árát sem fogadta el.) -
-
tlala
addikt
Szét kellett kapnom a Pipo-t, mert amikor a hűtés moddingot csináltam, elfelejtettem visszaakasztani a wifi antenna drótját az alaplapi csatira.
Viszont ha már szétkaptam, akkor készítettem pár fotót a hűtőborda applikálásról. Sajna gépem szétvakuzta a képeket, nem olyan jó minőségűek, de azért a lényeg látható.A bezsírozott árnyékoló lemez a proci felett, az alsó takarólemezen jól látható a hővezető ragacs. Lent, a dobozban látható, hogy csíkokat vágtam a hővezető ragacsból, hogy alulról is helyére nyomja a bordát, ne "essen le" a procit árnyékoló fémlemezről.
A borda felzsírozva a helyére, látható, hogy egy kicsit ki kellett reszelni belőle, mert az a fémtokos oszci útban van.
Látni, hogy nyák visszacsavarozása után a 290 Ft-os borda mennyire lóg ki, illetve látható az alaplapot az alsó zárólemezzel összekötő hővezető ragacs helye.
-
tlala
addikt
Nekem egy Popcorn A-210-es mellett van a Pipo-m.
Pont a torrent és a webezés miatt vettem meg. A uTorrent hasít, mint a zsír, és hihetetlen jó érzés a a kanapéról Facebook-ozni meg fórumozni, a légegérrel bohóckodva.
Gyakorlatilag 3 hete ezzel játszok, mint egy gyerek!Szóval a kérdéseidre:
- média lejátszás zsír, kodival használom, pöpec, tegnap egy röccenés nélkül játszotta le az 1080p-s Interstellart (azért a Popi képe határozottan szebb, ezt el kell mondanom),
- a Legyes által linkelt Minyonok előzetest 1080p-ben két fülön egyszerre is le tudja játszani (IE alatt, szóval a Chrome bug Bay Trail-lel egy másik kérdés),
- uTorrent hasít, azt használom én is. -
ajani
aktív tag
Minecraft menne egy ilyen gépen win8.1 alatt?
-
Mike88
senior tag
Nincs mit! Ez a fórumok lényege.
Azt még elfelejtettem hozzátenni, hogyha az androidból bármi is hiányozna elvileg, ugyan még itt tudtommal egyikünk sem próbálta az android x86-os verziója feltelepíthető, de még egyszerűbb az itt többször ajánlott amiduos ami emulálja az androidot, szintén még nem próbáltam, mert van egy 2. box, ami androidos, s az nekem bővenelégsok az androidból. -
Mike88
senior tag
Médialejátszásban az androidot meg is ugorja a tekintetben, hogy képes kadenciahelyes lejátszásra, fullHD filmekkel nem lesz problémád,BD25-ig teszteltem, addig gond nélkül lejátszotta a videókat. Ezt így többször is leírtuk, de tény, hogy elég sokat kell visszaolvasni, s aztán beszélünk itt összevissza mindenről, így figyelmeztetnélek arra is, hogy hűtéssel vannak gondok, (már ha elkerülte a figyelmed) valami hűtőbordát lehetséges, hogy rá kell applikálnod, de van itt is példa számos jó s olcsó megoldásra.
5.1-es hangot felfűzi HDMI-n, így azzal sem lehet problémád, ha arról valahogy letudod "gyűjteni".
Youtube fullHD-ról beszéltünk, nem írom le még egyszer, applikáció, IE használata vagy Chrome-ban megoldható tampermonkey kiegészítővel, hogy ha rákattintasz egy yt linkre, az az applikációban (Hyper-ben) nyíljon meg, én is így használom.
Úgy gondolom az itt összegyűlt elsöprő többség utorrentre (is) vette ezt a boxot. Mit akarsz tudni, megy meg jön minden...?DE nekem csak 30 megás netem van, azzal nincs gond, max. le, max. fel, stabil, szal ezzel sem volt még problémám...
Persze gondolom én a médialejátszásban a pipo az nem az androiddal vívna nálad párbajt, hanem a WD-vel, én azt nem ismerem, s nem ismerem a fogyasztási szokásaid sem, így erre nehéz válaszolni. Így viszont kérdés, hogy az androidot mire használod, mert itt nagy applikáció áradatra nem lehet számítani, a win store jóval szegényesebb.
tlac! Én azt hittem, hogy amit vlevi írt, az szarkazmus. Ha komoly, akkor ahogy írtad is, van, én is a hyper-t használom, s természetesen kodiban is van s működik is a kiegészítő.
-
zsolx
tag
Inkább felteszek egy konkrét kérdést.
Tisztelt Pipo tulajdonosok,
szeretnék beruházni egy x7-re de tartok tőle nem fogja tudni kiváltani a WD live média lejátszóm és egy android 4.4 tv stick nyújtotta kényelmet. Vagy igen? Ami érdekelne:
-média lejátszás
-youtube Fhd
-utorrent
Ezekre használnám, szerintetek? -
Mike88
senior tag
Nem! FullHD youtube videókra, chrome-ban megnyitva, na arra alkalmatlan, de köze nincs ennek az egyéb fullHD filmek lejátszásához fileból! Sőt még magához a fullHD youtube videó lejátszáshoz sem, mert pl. kodin keresztül, applikáción keresztül, IE-ből a yt videók fullhd-ben is jól lejátszhatók. Egyszerűbb lett volna leírni azt, hogy csak a chrome-hoz van köze.
-
zsolx
tag
"YouTube 720p-vel még épp megy, az 1080p dobálja a kockákat de hunyorítva még viselhető (HTML5)".
Akkor ez gyakorlatilag annyit jelent hogy a Pipo x7 tartós fhd videók nézésére alkalmatlan?
-
Mike88
senior tag
Nem is akartalak megfosztani titeket ettől...
Azt gondoltam, hogy akkor majd, ha kész, ha már nem szégyellem, én ilyen vagyok, nem osztok meg minden belebarmolást mindenki előtt, mert magamból indulok ki, mikor pl. freaktabon meglátom miket művelnek egyesek miniPC-kel, csak fogom a fejemet, s azt nem akarom, hogy más szörnyülködjön tetteim felett.
Elöljáróban annyit, hogy semmi extra. Belevágtam egy szerelőlapot annak érdekében, hogy megfelelő helyre tudjam felfúrni az anyákat, amik a nyákot fogják, hub belekerült tokkal együtt, mert azzal volt a legkönnyebb rögzíteni, Első 2 usb-t kivezettem a ház első USB csatlakozóira, simán rákötöttem egy-egy szerelt USB csatlakozót majd lezsugorcsöveztem, az egyik hátsóba van bedugva a HDD, a másikba a hub, s abba az USB-SATA átalakító meg a TV tuner, ill tervezek ebből még két hátsó USB kivezetést (amit szintén kukáztam), hogy hátulra legyen bedugva a billentyűzet, így elöl az egér mellett marad majd még 1 üres hely, esetleg pendrive-nak.aryes! Ennek nagyon egyszerű az oka. Volt otthon elfekvőben DVD-íróm, továbbá volt otthon elfekvőben USB-SATA átalakítóm, szal eddig még nem költöttem 1 fillért sem erre (kivéve a ház, az kemény 2500 Ft volt). Plusz egy "slim" külső dvd írót, ami valami házba még bele is van bújtatva nem túl könnyű esztétikusan belebarkácsolni egy 5.25-ös nyílásba, pláne rögzíteni. Minden meglévő volt eddig, az aktív HUB (szintén csak lekellet porolni), külső HDD-ről lerántottam a keretet, maradt csak az elektronika, hűtőborda volt még a padláson, TV-tuner szintén régebbről maradt. Nem szeretnék túl sok pénzt beleinvesztálni ebbe a történetbe, ez úgy gondolom mindenki számára érthető, hisz nem ér annyit az egész, hogy erre 10 ezreket költsek, ezért próbálok tápegységre is valami alternatív megoldást választani, mert az igazat megvallva a 10e-et is egy kicsit soknak tartom ahhoz, hogy 1 tápról menjen minden. Na nem azért, mert nem tudnék ennyit kiköhögni vagy mert irreálisnak tartom, hogy 10e-et elkérnek magyar honban egy LED szalag tápegységért, hanem mert nincs értelme ennyit rákölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest