- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Everest / AIDA64 topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
previa69
csendes tag
Köszönöm a kis írásodat
, ebből rájöhetem hogy jó pár dologban tévedésben voltam.
Lámaként azt hittem hgy az i3 mindent visz.
Nagyon sok infót megadtál.
Van esetleg pár aktuális best off gép tipped ?Új vagy akár használt. Nézegettem itt a hardveraprót de nehezen ismerem föl melyik az a tudású gép ami már megfelelne , csendes vagy azzá tehető gép érdekelne 4 giga vagy az fölötti Ram-mal, HDMi csatlakozóval.
A mostani gépem 4 éve használom de ezek hiánya miatt váltok
Itt a memóriát keveslem és zavar a hang
Fujitsu Simens
Windows 8.1 Pro 64 bites
Intel Core2 Duo Cpu T5270 @1.40 GHz 1.40 GHz
RAM 3 GB
128 SSD
+2 terrás külső merevlemez és 4 terrás NAS
. -
Lifeforce
őstag
Ilyet forgalmaztunk, nagyon megbízható!
Itt a melóhelyen is a pusztuló pc-ket ezzel cserélem (J1900).
A 2. verzióba már nem csak msata megy, hanem egy 2,5"-os hdd hely is van, igaz kicsit drágább lett.
Itt a cégnél elhajítottam a méregdrága cisco routert, és egy 4 lanos j1900 foglalta el a helyét, ezerszer jobban teszi a dolgát mint a cisco, és sokkal többet is tud így.
Látom ki mit csinál, mikor hol jár, mennyi sávszélességet eszik, statisztikázva minden, a két isp-s-vel pedig ezerszer jobban működik mint a szerencsétlen cisco.
Úgy scripteltem be, hogy ha a p.loss 4 fölé kúszik, már is váltja az isp-t.
Közületek is használják már páran, úgy tudom nagy megelégedéssel.
Legalább is azóta sosem látom itt őket... -
interstate76
addikt
Non-Stop használatra szerintem jó a Bay Trail, bár az X220 sem fogyaszt sokat a CPU 35 W-os max. TDP-je ellenére sem: most épp - ha hinni lehet a Power Manager-nek és az AIDA-nak, akkor - 15-20 W között zabikál, pedig fut rajta a Chrome 12 megnyitott lappal, egy weboldalszerkesztő, egy excel, egy TC, pár program (vírusirtó, IP-telefon, rendszermonitorozó dolgok) a háttérben, plusz most a saját kijelzőjével használom, tehát ebben az is benne van.
Egy bajom van vele: a screen flickering. Az ips és a tn panelesek is vibrálnak. Van, aki észre sem veszi, nekem viszont ilyen kijelző előtt sokkal hamarabb elfárad a szemem. Csak azért nem zavar nagyon, mert többnyire monitorra kötve használom.
Ezt az egyet leszámítva egy vadállat ez a gép, nagyon szeretem! -
Egyelőre kivárok, mert bejött egy gyorshajtás csekk. Városnév tábla, kint a pusztában, 70-nel. Na mind1. Végül is a router is elvan a torrentekkel, csak kicsit lassú. NAS témában még nem mélyedtem el. Valami olyan kéne, ami keveset fogyaszt, kis helyen elfér, és tud legalább 50 megával írni/olvasni, mert a mostani 8-10 megás sebesség csiga lassú.
Kerestem teszteket a 8300-as intelről, egy-két helyen max 50 megás átviteli sebességet írnak. A j1900 ennél kicsit erősebb lenne. Kivárok, hátha mennek még lejjebb az árak. -
sanzi89
addikt
Teszt.
SiSoftware Sandra 2015 Memory Bandwith GB/s (Higher is better)
Asrock Q1900M (J1900): 10.6
Asrock N3700-ITX (N3700): 9.6Az N3700 a különböző tesztekben általában a J1900 mögött végez, ami különösen érdekes annak fényében, hogy az N3150 gyengébb is az N3700-nál. GPU-ban és fogyasztásban jobb egyedül az N3700. Arról pontos számok nincsenek, hogy mennyivel lenne jobb GPU-ban az N3150, de biztosan kevesebbel, mert szerényebb specifikációkkal bír, mint az N3700. Fogyasztásban gondolom nincs lényegi különbség köztük.
A lényeg az, hogy az N3150 fogyasztásban jobb, VGA-ban valószínűleg jobb, minden másban (CPU nyers erő, gyakorlati(!) memória sávszélesség) gyengébb vagy nagyon hasonló, de semmiképpen sem jobb, mint a J1900. Az pedig, hogy a rendszer érezhetően, lényegesen sokkal fürgébb lenne pedig elég erősen placebónak tűnik. Fent van a teszt, benne vannak a számok, mindenki megnézheti magának. Támasszuk lehetőleg alá számokkal a kijelentéseinket, ha lehet.
-
-
-
tibcsi0407
félisten
Ez is menő. (bár a Gearbestről az utolsó rendelésem az lesz, amikor visszaadják a 180 Dolláromat a meg nem érkezett telefonomért...)
Már hűvösebb darabnak tűnik. Nekem olyan kellene, hogy USB 3.0+Gb LAN, vagy (teljes értékű) Sata+Gb Lan, hogy a router válláról levegyem ezt a feladatot. De ebben a párosításban nincsen sajnos.
Akkor az összes munkámat fel tudnám pakolni a hálózatra. Jelenleg a sok kis fájl másolása nagyon leterheli a routert és lassú is. -
Mike88
senior tag
Értem, én elakadtam ott, hogy a biosban kellene a boot prioritást módosítani, s azt hittem te is erről beszélsz, a dual boot-hoz lövésem sincs, van ugyan egy dual boot-os tablet a családban, de gyak. nincs rajta használva az android.
Amúgy fast boot-nál is belehet lépni a biosba a pipo-nál, amennyiben bekapcsolod a fast boot-ot, annak beállításaiban lehetőség van arra, hogy usb-s eszközöknél ill. ps2 csatlakozós eszközöknél (utóbbi ugye nincs) megtörténjen az inicializálás még a boot-olás előtt, szóval így, ezzel együtt beállítva ugyanúgy van lehetőség a del gombbal belépni a biosba, sőt még az F7-el a "boot menu" is előhozható, ahol kiválaszthatod, hogy honnan bootoljon, s itt persze amennyiben a windows feldobná a talpát, telepítés céljából választható usb-s eszköz is. -
interstate76
addikt
Nem tudom, mert már eladtam. Amikor beléptem, akkor win alól tettem, ez tény. Amúgy nem akartam rossz tanácsot osztogatni senkinek, csak tudom, hogy nálam milyen beállítások mellett működött a dual boot, azért írtam le. Viszont amikor reseteltem a windowst, utána ugrott a dual boot (bootolás közben a droidot választva mindig a BIOS-ba dobott a rendszer). A vége emiatt az lett, hogy töröltem a droidos partíciókat és úgy adtam el a kis gépet.
-
satmen
tag
mindkettőtöknek, hogy próbáltok segíteni! Ahogy már írtam, a BIOS-ban nem szeretnék változtatni. (esetleg, ha kipróbált, és ártalmatlan a következmény) Van reset gomb, nevezzük annak. Legalább is az SD kártyahely mellettt van egy SM alkatrész méretű "gomb". Mivel furat a házon nincs, le kellett venni a készülék alsó lemezét. Így egy vastag tűvel elérhető, és működtethető. (hallhatóan kattan benyomáskor ill.elengedéskor) A jó hír eddig tartott.. Sajnos semmi nem változott!
Először: reset nyomva tartása mellett power gombot megnyomva, indul a ... Pipo logo, majd egyből a Windows. Különböző idejű nyomva tartásokat is próbáltam, de semmi nem változott, ugyanaz a folyamat játszódott. Bármilyen variációban, amíg a reset gombot "el nem engedtem", -akár 20 s is volt- addig nem indult a folyamat.
-
satmen
tag
Nekem Pipo X7s van. Mike88 már leírta, hogy ez egy box. (csak egy bekapcsoló gomb van rajta) A készülék hátulján nincs az SD mellett furat, ami a reset gombhoz vezetne. Nem vettem ki az ominózus pipát a boot menüből. (leírtam a történteket a 1979 hsz-ben) Azt a boot menüt kellene visszavarázsolni, ami a droidba történő átváltásomig megvolt.
A bios-ba a Mike88 által írt Delete-vel lehet bejutni. Main, Advenced, Chipset, Security, Boot, Save+Exit pontjai és ahhoz tartozó részek vannak. Kis nézelődés után, -semmin nem változtatva- kiléptem. Nem szeretnék téglát csinálni a készülékemből.
Szerintem is a leírt kombinációid billentyűvel bevihető változata lenne a megoldás a boot menü elő csalogatására. Ezt kellene "kitalálni". A power ugye megvan… és még? -
Upo
addikt
Találtam talán valamit. Van benne egy reset gomb, ITT a második képen látszik, az sd/microusb aljzat mellet van egy lyuk. A reset gombot nyomva kell bekapcsolni, akkor előjön a boot menü és be lehet pipálni.
De van amelyikbe nincs a gomb beforrasztva. A harmadik képen látszik a reset gomb, ha nincs benne akkor vagy be kell egyet forrasztani, vagy a gomb két széle alatt levő kis négyzetes érintkezőket egy darab dróttal rövidre zárni és úgy bekapcsolni. -
Lifeforce
őstag
Még nem próbáltam.
Eleve sok problémát találtam installálás közben, kezdve a 32bites uefi mentességgel
Így aztán a választásom egy debian netinstallra esett, amit aztán uefiztem, majd felinstalltam.
De hogy ne legyen ennyire egyszerű a dolog, először egy xubuntu liveból ki kell menteni a drivereket, különben ugrott a hálókártya konfigurálása...
Ezzel a pendriveval szépen felment minden, és működött.
Mivel melóhelyes gép, így le lett robbantva a Kodi, és egy folyamatos futású, teljes képernyős firefoxban fut egy flashes oldal
A készülék még csak nem is kézmeleg, és zárt szekrénybe van zárva.
Mindjárt nézek egy üzemi időt...: (5 perccel később)
13:37:07 up 28 days, 57 min, 2 users, load average: 1,35, 1,01, 0,91 -
tatararpad
őstag
Prociban tán szinte semmit viszont az IGP + W10 támogatás a hosszabb távra tervező új vásárlóknak már lehet jobban tetszene. Mondjuk én kapásból 64 gigásat vártam miután az új SoC-cal eltűnt a 32 gigás limitáció is, és szvsz 64-en már sokkal kényelmesebben elfér egy Windowsos használat. + Dizájn szempontból már Acernél értettem miért hátra rakják az USB3-at mikor abba dugdossák gyakrabban a perifériákat.
-
interstate76
addikt
Igen, biztosan a hálózat a legfontosabb, de azért a proci is biztos pörögni fog valamennyire, ill. ott a melegedés problémája. Az én wintelemen nincs hűtésmod, szóval lehet, hogy felforr az agyvize.
Mindegy, nem fogom gyötörni, amíg nem esik be 100 usd alá a BJ19-es ára, addig megtartom a Plex miatt (plusz nagyon ritkán böngészni, ha nincs kéznél a laptopom), utána meg eladom - jól fog járni vele a vevője, szinte mindig üresjáratban van.
(#1688) tibcsi0407 A 30 MB/s szerintem elég jó egy routertól, de persze megértem, ha neked kevés.
-
fpeter84
senior tag
igen, sajnos megtaláltam a konkrét választ a MS oldalán...
You upgraded to Windows 10, but didn't have a previous version or the correct edition of Windows installed (error 0xC004F061)
If you see error 0xC004F061 when you try to activate Windows 10, it means one of the following:
•You're using a product key to upgrade to Windows 10, but a previous version of Windows wasn't installed on your PC. To update, you need to have Windows 8 or Windows 7 already on your PC.
If you formatted or replaced your hard drive, you won't be able to use a product key to update to Windows 10. You'll need to install your previous version of Windows, and then reinstall Windows 10.
Plz majd infózz minket hogy a 8.1>10 upgrade majd formázás és 10 install trükk működik e valójában - én is sokkal jobban örülnék egy tiszta telepítésnek, mint a 8.1 gányolt registry és egyebeinek átmentésével járó upgrade-nek...
-
asdf74
tag
Szia! Köszi a választ!! Remélem jó lesz, ha nem akkor kell venni ramot nincs mese. Ezeknek a nagyobbacska dobozoknak remélem nincsenek olyan melegedési problémáik, mint a stick társaiknak. (itt nagyobb hely van levegőzni a passzív procinak.) Bár gondolom rá lehet segíteni valami kis ventillátorral. Amint kapható lesz veszek egyet. Mégegyszer köszi a választ!!
Még annyit hogy az N3000 (dual core), vagy az N3150 (quad core) lenne a jobb választás. Nem tudom a négy mag mennyivel jobb egy ilyen kis szörnyetegben?
-
Zoolika87
csendes tag
Ő pont ezt a feladatot látja el?
Illetve szerintem írok a Native Instruments-nek egy levelet, hogy ők mit gondolnak erről a prociról. Aztán bízom benne, hogy valami okos fog válaszolni. Csak azért gondolkodom, mivel a meglévő gép (igaz, asztali) sem éri el azt a spec-t, amit kér a program, mégis tökéletesen fut, így kíváncsi lennék, hogy mit csinál vele ez a proci.
-
Zoolika87
csendes tag
-
Mike88
senior tag
Jó reggelt! Elnézést, hogy én válaszolok.
"Senki nem áldoz be 8gb-ot sticken vagy 16gb-ot pipon, a 24 gb szabad helyből. Próbáld az Amiduos virtual androidot. Fut a 2 rendszer egyszerre, állítani tudod amiduosban mennyi ramot használjon."
6 hsz-al "feletted"!
Ezért! Szerintem.... Úgy gondolom ez egyértelmű, hogy amennyiben lehetséges külső eszközre telepíteni egy 2. rendszert, az sokkal jobb megoldás.
Avagy arra gondolsz, hogy a gyári androidot kellene külső eszközre "átmenteni"? Ez OK, csak a linkelt android nem a Pipo-ra készült.
S mivel nem Pipo-ra készült, így gondolom én az eltérő hardverösszetevők miatt nincs hang, wifi, bt, így kár róla ennyit beszélni. Egyébként is az android, mint 2. rendszer azoknak jelentene bármit is, akik játékra is használnák, akik médialejátszás terén használnának olyan applikációkat, mint pl. az HBO go, teletéka, RTL most, Filmbox live, Fuso, TV go, UPC horizon stb. más előnyét nem látom, egy teljes értékű windows-al szemben, de lehet, hogy lenne még más is. -
Mike88
senior tag
Nem hogy ilyen csavar, sok esetben futószalag sincs.
Illetve van! "kínai futószalag", kézről-kézre.
Ilyet nem tom hogy bírtok feltételezni, ha látnátok milyen "csavarozógéppel" nyúlnak hozzá ilyen kicsi csavarokhoz, meg mekkora pákával a nyák-hoz...
Nézzetek már meg pár gyárlátogatást a youtube-on.
Akárhogy nézzük a dolgot, egyelőre megéri a 220volt-tól venni Pipo-t, a jelenlegi árazást figyelembe véve! Az más kérdés, hogy ez most mennyire fogja megérni a 220volt-nak, ha a garanciavesztéstől félve inkább visszakéri mindenki az árát, vagy eleve úgy indul a dolog, hogy a vásárló nem innen jutott el a 220v-ba, megvenni, s fogalma sincs arról, hogy gond van vele, s néz majd maga elé a váratlan lassulások miatt. A kínai garanciáról ne beszéljünk, maradjunk annyiban, hogy az nem létezik, kárpótlás van ha valami elromlik, webshop-tól függ ennek mértéke, de garancia nincs, legalábbis "civilnek" aki 1db-ot vásárolt... -
Lifeforce
őstag
Nem nincs, természetesen ha valaki visszaállítja a gyári állapotot akkor nincs gond.
De így meg nincs miért elromlania, ha csak nem gyári hibás.
Ha a BIOS-t vágja agyon valaki az is gáz, mert simán kiolvssák, hogy mi lett rátöltve.
Mi is ezt csináljuk az androidos kütyüknél, ha megölik a bootloadert. -
mrgergoke
aktív tag
Szerintem a szervizben is feltétlenül ilyen körülmények között kell kicsavarozniuk, ha látni akarják, hogy elszíneződtek-e, mert levegőn nyilván el fog, akár buherálták, akár nem. Szerintem ezt automata simán végezheti, és elképzeléseim szerint nem egy nagy költség Kínában, de ez csak vélemény, könnyen lehet, hogy tévedek.
-
mrgergoke
aktív tag
Sokszor a csavarokra raknak (pl. notiknál) levegőre színeződő festéket. Nem tudom, hogy ezek is csavarral vannak-e összefogatva, de ha igen, akkor erre elég jó az esély. Speckó körülmények között lefestik, betekerik, és ha valaki levegőn kitekeri, színt vált, szerviz tudja, ha buhera volt.
-
Laza...
addikt
Most ez van:
Itt is pont ez van, törlés/átméretezés után javítani akarja magát a win, ami persze nem megy, és átmegy "bootloopba"
Csak a pendriveról való újrahúzás müxik. Még lehet a telepítőt megbuherlom, és abban kiveszem ennek a particionak a létrehozását. Csak most nincs kedvem megint újratelepíteni
-
Mike88
senior tag
Hogy... most... ez... mi ez? Hővezető ragasztóra, thermal padra gondolsz? S ez meghajtókban? Szétszedtem már párat, de eddig nem találkoztam vele, igaz nem nézelődtem órákig az alkatrészek felett... Meg az is lehet, hogy fogalmam sem volt mi az...
Hol található ez helyileg?
Az árnyékoló lemezt lazán lelehet pattintani, nem szükséges hozzá nagyobb erő kifejtése, a procin, gpu-n van hővezető ragasztó, annak érdekében, hogy a lemezre vezesse a hőt, aminek az ég egy adta világon nyúlf--nyi jelentősége sincs, egy ilyen vékony acél lemez nulla hőt nem tud elvonni.
Érdekes felvetés freaktab-on a termo elektromos hűtés használata, bár szinte nulla információm van a témában, mert eddig nem érdekelt, tudtam, hogy mini hűtőkben ezt alkalmazzák, de még a technológia lényegét sem ismertem, viszont teszt videók alapján elképesztően hatékony, s olcsó megoldás, csak fogalmam sincs a "fogyasztását" illetőleg, az ok, hogy gyenge áram, 3-12V, de hogy hány amperes táp kellene hozzá, arról nem találtam infót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest