- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Forrmell.enn
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
smithsys
aktív tag
Biztos hogy elment? Nem dugtál rá USB-n valami adattárolót? Ha igen, akkor a hálózati beállításoknál ( adapter beállítások ) tiltsd le aztán engedélyezd újra az ethernet csatolót! Nekem így mindíg újracsatlakozik és megy szépen egészen addig amíg újra rá nem dugok valamit.
Igaz hogy nekem Pipom van de egy próbát megér. -
smithsys
aktív tag
válasz
windlord #793 üzenetére
Én Sony T4000-es kétoldalas ragasztócsíkkal oldottam meg, mert volt itthon. Ez egy kb 120 C fokot bíró ipari felhasználású cucc, amit többnyire telefonoknál használnak. Mindenképpen hőtűrő ragasztó kell. A 3M is készít ilyet.
Nos ez a ragasztó van ráragasztva a gyári hűtőlemez két rövidebb oldalára, és közte a teljes lemez felület át van kenve hővezető pasztával. Erre van ráragasztva a hűtésem.
Gyárilag nem volt hűtőborda, csak az a vékony acél lemez amire rákerült a vga kártya bordája.
Remélem segítettem. :-) -
smithsys
aktív tag
A 753-as hozzászólásban látható borda mérete 85*45*13 mm. Az egyik hosszanti irányban még tudod növelni a méretét, mert elfér a házban akár még 5-6 centi, viszont a többi irányban már túl sok alkatrész helyét kellene kivagdosni a bordából, ami meglehetősen megbonyolítaná az elkészítését.
A minimál méret pedig lehet akár a proci mérete amit én elfelejtettem megmérni. Ha jól rémlik valami külhoni oldalon láttam 2*2-es réz hűtőtönköt, ami ráragasztható a procira.
Amikor én csináltam, az egyszerűség és az itthon megtalálható alkatrészek voltak a irányadók, azért lett olyan amilyen. Egyébként egyenlőre elégedett vagyok az eredménnyel, 60 C fölé még nem ment a hőmérséklet, igaz hogy nem nyúzom 3d játékokkal. :-) -
smithsys
aktív tag
Én azért a 3.0 USB-t szívesen kipróbálnám, bár igazából nem tapasztaltam sebességbeli problémákat a külső vinyóval a 2.0-nál sem.
Nem vártam semmi csodát amikor megrendeltem, és nem is okozott semmi meglepetést. Azt viszont értékelem, az eddigi androidos boxokkal ellentétben, hogy nem kellet mókolni vele ( kivéve a hűtést ). Bedugtam bekapcsoltam és működött rajta gyakorlatilag minden. Nem mintha nem tudnék egy firmware-t lecserélni, de amikor már négyet flasheltem fel és még mindíg bugol valami, az már egy kicsit bosszant.
Persze valamit valamiért, nyilván ha féláron veszem az androidos cuccot, akkor férjen bele egy kis pofozgatás. Tudni kell helyén kezelni a dolgokat.
Szóval én elégedett vagyok a Pipo-val. Amire nekem kellet ( torrent, filmnézés, böngészés ) azt hibátlanul teljesíti 7/24-ben. -
smithsys
aktív tag
A rommá fúrkálásnak én sem vagyok híve, ha nem jön be a jelenlegi állapot akkor maximum két kis alulfeszelt ventivel oldalról átszellőztetem a házat, hogy cserélődjön benne a levegő. De úgy gondolom, hogy a 60 C körüli hőmérsékletet bírnia kell. No majd ha komolyabban melegszik az idő akkor kiderül, egyenlőre jónak tűnik ez a hűtés. :-)
-
smithsys
aktív tag
Tökéletesen igazad van abban, hogy hatékonyabb a procin lévő hűtés. Egyszerűen csak kíváncsi voltam, hogy ez a módszer javít e valamit. No meg ehhez minden kéznél volt, illetve nem kellett sokat vesződni vele.
Ha hosszú távon nem jön be a dolog, akkor én is kidobom a lemezt, de egyenlőre még fut a tesztfázis. :-)
Itt van néhány kép is. -
smithsys
aktív tag
Ma én is sort kerítettem a hűtés moddingra. Az árnyékoló lemezre lett ráapplikálva egy régi vga kártya hűtőborda. A két rövidebb oldalon Sony t4000 kétoldalas ragasztócsik, ez cirka 150 C-ig bírja a hőt, közötte az egész lemez végig kenve hővezető pasztával, aztán rá a borda. Eleddig 70-75 fok között mozgott a hőmérséklet RealTemp szerint úgy hogy csak a torrent kliens futott, a stepping pedig visszavett 560-680 Mhz közé. Most megy a torrent, meg egy YT hd video, és a hőmérséklet 60-65 fok között ingázik stabil 1330 Mhz-en. Valamit ezek szerint segített a dolog.
Azért rendeltem két db 2 cm-es ventit hátha szükség lesz rá nyáron. :-) -
smithsys
aktív tag
Én pontosan erre használom, és teljesen elégedett vagyok vele. Nem kell faragni, kernelt meg firmware-t cserélgetni csak be kell dugni, rátolni egy Kodi-t meg egy t klienst és műxik.
Korábban jónéhány androidos kütyüt kipróbáltam, de mindegyiknél volt némi hiányérzetem.
Ennek ellenére azokat is jó cuccoknak tartom, most is van egy T-R42-őm, de a Pipo nekem jobban bejön. -
smithsys
aktív tag
Én kb. két hete nyúzom az x7-et 7/24-ben, de még nem találkoztam komoly hibával.
Egy dolog azért akadt, ami kicsit bosszantó:
amikor usb eszközt csatlakoztatok, lekapcsolja a hálókártyát, amit persze két kattintással újra tudok indítani, de azért ez cseppet fura! :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Forrmell.enn
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest