- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #2399 üzenetére
Nem lehetetlen! A Pipo-t még az első hónapokban árulták 2A-es és 2.5A-es táppal is, az enyémhez az utóbbi van, a 2A-esre többen is panaszkodtak külföldi fórumokon, hogy kevés. Szüleimnél lévő Wintel tápja 3A-es.
Jó, mondjuk nem mértem ki...
-
interstate76
addikt
válasz
sanzi89 #2398 üzenetére
Elsőre én is erre gondoltam, de nem segített a tápcsere sem. Fura, hogy nem elég neki 2A (sokáig ezzel a táppal használtam a mini pécéimet, azokat szépen vitte). Emellett csak 0,7 amperes van most kéznél, meg az az AC Ryan, amit korábban említettem - utóbbival még mindig nem próbáltam ki, de majd ma igyekszem időt szakítani rá.
Kösz!
-
sanzi89
addikt
válasz
interstate76 #2397 üzenetére
Nekem nagyon táp problémának tűnik.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2395 üzenetére
Talán másnak is hasznos lehet, így megírom, hogy megvan a probléma forrása: vezetéknélküli egérrel és billentyűzettel használom a wintelt, és ha ezek a perifériák nem aktívak, akkor esze ágában sincs eldobni a hdd-t, ha használom őket, akkor pedig gyakran megesik. Ezért van az, hogy éjszaka, ill. ha csak távolról piszkálom, akkor semmi gondja vele, ha viszont ott ülök a gép előtt, akkor le kell választanom a vinyót, mert úgyis hamar eldobná.
A Wintel oldalán van 2 usb port, az egyikben van a hdd, a másikban pedig az egér és a bill. vevője. Ha utóbbit egy micro usb - otg kábel segítségével átdugom a hátul lévő micro usb portba, akkor tovább bírja a hdd leválasztása nélkül, de egy idő után akkor is eldobja.
Ez mitől van? Mégsem elég a 2 amperes táp a vinyónak?
(#2396) Daneor Korábban írták páran, hogy a Pipo esetén a nagy, szellős háznak köszönhetően elég volt laptophűtőre tenni és azon használni, így nem bukod a garit, ill. saját tapasztalatom a Wintellel, hogy amit nemrég rendeltem eBay-ről, abban akkora hűtőborda van, hogy ha nem nyúzod nagyon keményen, akkor extra hűtés nélkül is használható. Járt nálam korábban 2 másik, azokban jóval kisebb borda volt és muszáj volt mókolni velük egy kicsit.
-
Daneor
csendes tag
Üdv! Én is mini pc vásárlásán töröm a fejem. Streamelésre, netezésre és külső HDD-ről filmezésre kellene. Lehetőleg valamilyen Windows kéne rá, mert nekem mindig bajok voltak a streameléssel android alatt. Pipo X7 megfelelne erre a célra? Olvastam, hogy melegszik. Laikusként azt hiszem, ezt a módosítást el tudnám végezni, de nem tudom, megoldaná-e a problémát:
https://youtu.be/EL3TQ1paw9w
vagy meg lehet oldani esetleg úgy is, hogy a garancia megmaradjon?
Köszönöm a tanácso(ka)t, ha lesz! -
interstate76
addikt
válasz
Sándor -P20- #2394 üzenetére
Kösz a tippet neked is, de a RealTemp most is futott rajta egész éjszaka, mégis elérem a wintelre kötött hdd-t. Ennek ellenére természetesen kipróbálom ezt a tippet is, hátha segít. Ill. aryes előző tippjével kapcsolatban az jutott eszembe, hogy ha az energiagazdálkodási lehetőségeknél lenne a probléma, akkor szerintem éjszaka rég lekapcsolta volna az usb-t, de azért majd ránézek arra is.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
interstate76 #2389 üzenetére
Fut valami a procit (rendszert) monitorozó progi?
Pl RealTemp, Core-Temp, STB...
Sztem próbáld meg egyszer nélkülük... -
válasz
interstate76 #2391 üzenetére
Vagy eldobta ugyanannyiszor azokat is, csak gyorsabban újracsatolta és nem vetted pont észre. Vagy akkor pont nem tologattad az egeret. Az energiagazdálkodásnál az USB portnál nincs véletlenül bepipálva az, hogy a gép kikapcsolhatja az USB-t energia spórolás céljából?
-
válasz
interstate76 #2389 üzenetére
Az egér meg a billentyűzet is usb-re van dugva? Figyeld meg, hogy azokat is eldobja-e ilyenkor. Ha nem, akkor nincs több ötletem.
-
interstate76
addikt
Akkor nem tudom, mi lehet a gond, mert ma is többször előfordult a dolog, 2 különböző hdd-vel, különböző kábelekkel. Van egy AC Ryan cuccom, amivel mindenféle HDD-t lehet usb portra dugni, azzal még nem próbáltam, mert akkor nincs házban a hdd, de majd holnap beüzemelem azt is.
-
válasz
interstate76 #2387 üzenetére
Életemben nem találkoztam olyannal, hogy ram miatt eldobott hdd, szerintem ez vmi hardverspecifikus hiba lehet.
-
válasz
interstate76 #2382 üzenetére
Ha az Y kábel usb részét kihúzod a wintelből, akkor pörög a vinyó? Mert tényleg semmi köze a ramhoz az eldobálásnak. Lehet, hogy magát az usb portot dobja el nagyobb prociterhelés mellett, valami általam ismeretlen okból.
-
interstate76
addikt
válasz
envagyok #2383 üzenetére
Ez nekem is eszembe jutott, de win mellett is elbírja a Kodit (persze nem árt, ha kilövöd a böngészőt a Kodi indítása előtt).
(#2384) ACE- Szerintem az Y-kábeles és az aktív hubos megoldás végeredménye tápellátás szempontjából ugyanaz. Sőt, Y-kábel esetén csak a HDD használja a bejövő tápot.
Amúgy ma is ugyanaz fogadott, mint tegnap: éjszaka futott pár torrent és a PMS (mindkettő a külső vinyóra tölt, ill. ott vannak a megosztott anyagok is), minimális rendszerterhelés mellett, a HDD pedig vígan elérhető.
Kábelcserét már próbáltam, ill. külső hdd-ből is rákötöttem már vagy 3-at, ugyanez volt a végeredmény.
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #2382 üzenetére
Én külön tápos HUB-ra kapcsolt vinyót használok, és még sosem dobta el a vinyót, csinálhattam bármit a ketyerével. a RAM telítettségének szvsz nem sok köze van a vinyó eldobásához...
-
envagyok
veterán
Meg lehet oldani valahogy openelec telepítését ezekre a vasakra?
-
interstate76
addikt
Y-kábelt használok és a wintel usb-jén kívül egy 2 amperes tápról kapja a kakaót. Ha nem böngészek, vagy csak kevés lapon, akkor semmi gondja: most is megy rajta a PMS és 5 torrent a Tixatiban, plusz 3 megnyitott lappal a Chrome, és ezzel így - 81%-os memóriakihasználtság mellett - semmi gondja.
-
válasz
interstate76 #2380 üzenetére
A vinyó energiaellátása miről megy?
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2376 üzenetére
Egyértelműen a RAM szűkössége okozza a külső hdd eldobálását. Tegnap délután óta szépen ment (pedig este nyüstöltem egy kicsit hálózaton keresztül a PMS-t), reggel teljesen rendben volt, aztán amikor már 5-6 lapon böngészgettem és elindítottam egy letöltést is, akkor fogta és megint eldobta a külső vinyót.
-
interstate76
addikt
válasz
Sándor -P20- #2378 üzenetére
Leszedtem még egyszer a RealTemp 3.7-et, és most ugyanazokat a hőmérsékleti értékeket írja ki a RealTemp és a RealTemp GT, ill. az AIDA is, ami annyit jelent, hogy a gyárilag nagyobb hűtőbordával szerelt wintelnek már nem feltétlenül kell gányolni a hűtésével! Én most ennyit csináltam vele, aminek eredményeképpen 45-50°C-osak a magok, pedig fut a Chrome (5 megnyitott lappal), a PMS, a Tixati és a TC , ill. az Avast is). A laptopom is felmelegszik ennyire, ugyanezeket a progikat futtatva!
Azt hiszem, hogy olyan 10°C-kal lenne melegebb a gépezet, ha hozzá sem nyúlok, ami még bőven belefér.
-
Sándor -P20-
senior tag
Feltettem a Core Temp 1.0 RC6: -t. [link]
Ugyanazokat az értékeket mutatja mint a realtemp. -
-
Upo
addikt
válasz
interstate76 #2374 üzenetére
Ha van a biosban hőmérséklet kijelzés, akkor azt kell referenciának venni. Ha van pl. egy beállt idle hőfok, akkor azt meg kell jegyezni, gyorsan reboot a biosba, megnézni a valős hőmérsékletet, akkor kiderül, hogy az a bizonyos szoftver mennyivel mutat többet vagy kevesebbet. A normálisabb szoftverekben szokott lenni kompenzáció a beállításokban. Azt be kell lőni, és akkor ugyanannyit fog mutatni mint a biosban. Ha nincs a biosban, akkor fogalmam sincs, mert ami értéket szoktak mutatni, az a proci belső hőmérőjétől származik, a szilícium lapka belsejének a hőfoka, azt meg kívülről nem nagyon lehet mérni. Esetleg pl. egy infrás hőmérővel rá lehet mérni, és arra kalibrálni az összes ilyen szoftvert, de az nem lesz ugyanaz az érték mint amit a processzor ad.
-
interstate76
addikt
válasz
Sándor -P20- #2373 üzenetére
A "Distance to TJ Max" azt mutatja, mennyi kell még hozzá, hogy elérje a 90°C-os, kritikus hőmérsékleti értéket. Egyébként szerintem már az is necces, ha a CPU tartósan 80°C környékén marad. Viszont az nekem is tetszik, hogy módosított hűtéssel még a soklapos böngészés sem viszi 60 vagy 45°C fölé (pedig megy a háttérben az Avast és a PMS, ill. egy irodai jellegű program is).
Furák ezek a mérőprogramok. Nálam a RealTemp 3.70-es az első 2 mag esetén 15 °C-kal magasabb értéket jelez, mint a RealTemp GT és az AIDA. Újra leszedtem a RealTemp-et, és akkor is ugyanez a helyzet.
-
Sándor -P20-
senior tag
Ismét én...
Naszóval tegnap végre sikerült, -sokadik próbálkozás után úgy látszik valóban- kiirtanom a win10 automata kikapcsolás, vagy hibernálás, vagy mittudomén milyen funkcióját.
Tehát ma reggelre nem kapcsolt le a "kicsike".
Egész éjszakás aktivitás (torrent) után ez fogadott...Előre is jelezném, hogy nekem tetszik...
A proci órajelét nézve, lehet hogy fázik?
Viszont lenne néhány kérdésem a RealTemppel kapcsolatban.
Mit jelentenek a Distance to TJ Max sorban levő adatok?Viszont van egy másik progi ami 10 fokkal magasabb processzor hőmérséklet értéket jelez. Akkor most minek higgyek? Bár ha jól működik a "kicsike", akkor mind1...
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Sándor -P20- #2367 üzenetére
Belső hálózat sebesség probléma megoldva.... Most már részemről élhető a dolog.
torrent ugyanúgy megy mint kábelen...
A titok a wifi csatornakiosztásban volt.
Leszedtem a telómra egy wifi analizátor appot, és kiderült, hogy ugyanazon a csatornán próbálkozik a környéken jópár eszköz.
Átraktam a routeremet egy olyan csatornára amit nem használ semki, és megy minden mint a szél... -
tlala
addikt
válasz
Victoryus #2369 üzenetére
Ismét visszalyukadunk oda, hogy az igényeinknek megfelelő eszközt kell választanunk.
Nekem teljesen bejött a Pipo X7 arra, amire gondoltam. A TV-re van kötve, sohasem kell ki-be kapcsolni, torrentezek USB drive-ra, böngészek és filmet nézek rajta. Az asztali gépemmel is össze van kötve LAN kábellel, néhány sorozat van a gépemen, a kis Pipo-n vidáman lehet nézni az 1080P-s filmeket hálózaton keresztül, illetve ha néha másolni kell valamit hálózaton, akkor sem zavaróan lassú.
Néha megdöbbenek, hogy egy kollégám méregdrága smart TV-je, amit direkt azért vett meg az ember, hogy majd azon tud böngészni meg youtubozni, mennyire használhatatlan egy 89 USD-s mini pc-s megoldáshoz képest. -
-
tlala
addikt
válasz
Victoryus #2366 üzenetére
Szerintem ez ugyanúgy van, mint a médialejátszók esetén.
Ott is több modellbe beletették a gigás LAN-t, de a kis procik nem bírták kihajtani sávszélességgel, ergo semmivel sem lett gyorsabb a gigabitesnek hirdetett csatlakozás.
Szerintem ugyanez a helyzet ezeknél a mini pc-knél is, a kis proci miatt. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Victoryus #2366 üzenetére
Stick-ről csak a saját tapasztalataimat tudom leírni, más nevében nem tudok nyilatkozni.
Nálam torrentet tökéletesen viszi.
Amióta próbálgatom, nem igazán vettem észre különbséget az asztali, és a stick között. (Ja a legkisebb TarKft-s csomagom van. )
Az asztalin 2.2-es utorrent, a sticken a legújabb qbittorrent szalad a win10 miatt.
Böngészésre, youtube videók lejátszására tökéletesen alkalmas. Nálam akadás nélkül megy, de kicsit visszább láthatod, hogy már nem az eredeti állapotban működik. Az is igaz, hogy modding nélkül sem volt vele problémám, bár igazából csak azóta nyúzom, hogy rajta vannak a bordák...
A belső hálózaton másolásnál nagyon csúnyán teljesít...Ennek még utána fogok nézni, mert szerintem itt valami beállítási, vagy kompatibilitási gubanc van.
A stick-be rakott wifi nagyon nem nagy szám. Finoman szólva gyér....
Kb 4 méterre a rutertől feles, 3/4-es térerőt produkál. a kapcsolat adatainál 72,0 Mbps sebességet ír...
Most Total Commanderrel másolva 2500 kbyte/mp körül teljesít. 3000 és 2000 között valahol, ami szerintem elsősorban a csillagok állásától függ... -
sziasztok!
Tudtok ajánlani gigabites mini pc-t? tronsmartot láttam, tud, de azt a márkát nem tartom sokra.
Az a stick pc milyen sebességgel tud seedelni/letölteni? Másik gépre milyen sebességgel lehet róla másolni? Gondolom annyira nem fürge wifin. 300mbites wifit tud vagy csak 54-et,mint a chhwi vi10?
Egyáltalán elég erősek ezek a kis procik normális átviteli sebességhez? A chuwin a wifi vokt a szűk keresztmetszet. -
rwu
tag
válasz
paparazzi2 #2364 üzenetére
Google forditoba másold be a linket es kövesd az utasításokat, minden le van irva.
http://www.myvoyo.com/xiazai/dianyuan/jiaocheng/2015/1108/412.html -
paparazzi2
tag
válasz
paparazzi2 #2344 üzenetére
A gyártó írt hogy innen le tudom szedni a 8.1 telepítő lemezt.
http://www.myvoyo.com/xiazai/dianyuan/down/
MiNi PC 2G版单系统安装包 2015-12-21 4.5GB 点击详情
-re lenne szükségem, de kínai nyelvtudás nélkül elakadok.
Valaki le tudná nekem szedni?
thx Jani
-
Sándor -P20-
senior tag
Összeraktam a "kicsikét"..
Tehát egy MODECOM Free PC -ről van szó, amit kicsit meghűtöttem, mivel ez is jobb "hűvösen".
A gar miatt csak olyan modding jöhetett szóba, amit "baj" esetén nyomtalanul el tudok távolítani.
Szerencsére a szétszerelés rém egyszerű, és ha jól sejtem a Service, (ahol driver probléma miatt már járt) besegített a szétszedésben.
Egy enyhe nyomás körömmel a fedő burkolat alá, és a fedél engedelmesen lepattant...Előtte Pécsen egy bontóban kemény 200 Ft-ért beszereztem néhány apróságot.
Ez most a jelenlegi, remélhetően végleges állapot.
Az előzőhöz képest annyi a változás, hogy a bordával nem fedett részekre rákerült egy-egy plexi darab, nehogy valami odakeveredjen ahol árthatna.Naszóval ennyi.
-
Hali1975
tag
válasz
eszgabor #2357 üzenetére
Hello. hat ezzel egy film olyan 52-62 fokos magokat jelentett.
A max olyan 65 volt, de nem mind a negy magnal.Es a nagy bitratas filmnel,ami szimplan lejatszva 25-29 perc utan 75-79 fokos magokat produkalt es ekkor mar be-be akadt. Az ezzel a hutessel a max 65 fokot produkalta.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
eszgabor #2358 üzenetére
Sajnos így sem a hőforrás van hűtve, hanem a lapkákra rakott "borda" lemez, amit pont a gari miatt nem bántottam. (így is tisztességesen felmelegszenek a bordák)
Ha valami gáz lenne, kötegelő elvág, hővezető szilikon leszed (kipróbáltam, nem ragad, nem hagy nyomot), fedél visszapattint....Ártatlanul (értetlenül?) bámul...
Most raktam fel a stick elejére és végére egy-egy plexi lapkát, hogy a borda által nem takart részekhez nehogy valami bekeveredjen...
Én tudom, hogy ez így jobb a cuccosnak. Szerintem ezt mindannyian tudjuk, de ez senkit nem hat meg...
Na mind1, ebbe ne menjünk bele... -
Mike88
senior tag
válasz
Sándor -P20- #2350 üzenetére
Tudom ajánlani a Double driver programot. Csinálj egy teljes backup-ot a driverekről s tárold olyan helyen, ami biztonságos, avagy akár több helyen, így legközelebb ha ilyesmi van, vagy szimplán újratelepíted a rendszert, meglesznek a driverek, majd ugyanúgy double driverrel helyreállítod.
-
eszgabor
aktív tag
válasz
Sándor -P20- #2351 üzenetére
Ez igy teljesen okenak tunik, csak ugye itt nem a haz van hutve hanem kozvetlenul a hoforras. Persze ha ne ugrik tole a gari, akkor teljesen okes igy megoldani. (jobb igy mint a hazat hutve)
Csak erdekessegkeppen az AMD Llano APU-mra most applikaltam ra egy Alpnfohn Brocken Eco hocsoves hutot es GTA IV-gyel sutogetve 1000 RPM korul 46°C korul stabilizalodik a homerselket. (IGP-t hasznalva, mert nincs a gepben VGA kartya)
Gondolom egy hocsoves cucc egy ilyen SOC-t venti nelkul is hidegen tudna tartani.
-
válasz
paparazzi2 #2352 üzenetére
Több z373x gépre telepítettem már win 10-et, köztük egy modecom freepc-re és egy intel compute stick-re is, Telepítés közben többször megállt, akár negyed órára is. A teljes telepítés több, mint egy órát vesz igénybe.
-
rwu
tag
válasz
Esetleg ez?
http://en.myvoyo.com/xiazai/dianyuan/down/ -
kukszi1
tag
válasz
Miért kéne net hozzá. Pendrive r
ádugod azt telepited. -
Sándor -P20-
senior tag
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
eszgabor #2346 üzenetére
Az alábbi HDMI stick kb két hónapos. Én így oldottam meg a hűtés / gari problémát.
Lepattintottam a fedelét, és kb 1mm vastag hővezető gumik (szivacs puhaságú lágy gumi) közbeiktatásával raktam fel a north bridge bordákat.Ez egy MODECOM Free PC.
Magyar garis, amit sajnos már igénybe is kellett vennem.
Az első héten bekaptam valami csúnyaságot, és az avast úgy kitakarította, hogy az újratelepítés után eltűntek a gyári driverek...
A hozzá való cuccost leszedtem a gyári oldalról, de a wifi az istennek sem települt fel, tehát dobozba-be, GO service....
Ott valamit mókoltak, most jó.
Igaz van egy ismeretlen eszközöm még az eszközkezelőben, rendben müxik a cuccos..
Egész napos torrent kliens + webrádió + netezés, és nem ment fel 45 fok fölé.
Film + torrent 55 / 60 fok. Lassulást nem érzékeltem. -
eszgabor
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #2331 üzenetére
Egy ilyen adapter hogyan mukodik?
Hogy lehet meggyozni a windowst, vagy androidot, hogy az usb-n levo lan csatit ugy kezelje, mintha alaplapi lenne? Sebessegre mit tudhat? -
eszgabor
aktív tag
válasz
Lifeforce #2332 üzenetére
Nagyon gondolkodom, hogy kene egy kutyu.
TV okositonak indult a dolog (a UPC mediabox az oruletbe kerget a kiszamithatatlan fagyasaival), mert buta plazmank van, amihez jo partnernek gondoltam az androidot, meg benanak TV kepernyore a Windowst.
Aztan olvasgatva csak motoszkalt bennem, hogy mi van ha megsem jon be az android, igy elkezdtem olvasgatni a wintel w8 temat (tesztek, logout) de latom az meg a melegedessel kuzd erosen. Van ra megoldas, de ugrik a garancia, ha a hazra lyukat kell vagni, marpedig az nekem fontos szempont, sot vennek ra plusz garit is. Pipo X7 ugyanezzel kuzd.
Mi a megoldas, hogy hutes es gari is legyen? (elvi sikon ellentmondasos a dolog, hogy en teszek azert, hogy ne suljon meg es menjen tonkre ido elott, de ezzel elveszitem a garanciat)
Az hogyan van, hogy egy olcso S905 kiszenvedi magabol az h265 dekodolast, mig HTPC-bol csillio penzert kell gepet osszerakni, hogy tudja? -
rwu
tag
válasz
paparazzi2 #2344 üzenetére
Nezd meg [itt, hatha jo.]
-
kukszi1
tag
válasz
paparazzi2 #2338 üzenetére
A nokia töltő leadja a 2A ?
Power Device Input : AC100-240 ~ 50 / 60Hz 0.5A MAX; Output : 5.0V-2.0A
-
rwu
tag
válasz
paparazzi2 #2340 üzenetére
Szia,
Probald meg [ezt] -
interstate76
addikt
válasz
paparazzi2 #2340 üzenetére
Értem.
Amúgy én csak Wintel W8-ast használtam/használok win10-zel és nincs vele semmi gond. Telepítési tapasztalatom nincs, csak egy frissítésen vagyok túl wines mini pécék terén - ott nem volt gond.
-
paparazzi2
tag
válasz
interstate76 #2339 üzenetére
Kb 1 hónapja. Akkor még 97 dollár volt.
Valami nem stimmel vele.
Használ ilyet valaki?
Pendriveról próbálom újraéleszteni, de nem megy.
-
interstate76
addikt
válasz
paparazzi2 #2338 üzenetére
Kicsit OFF: a linkelt helyrol rendelte?
-
paparazzi2
tag
Sziasztok!
Egy barátom boldog tulaja lett egy voyo mini PC-nek.
http://www.aliexpress.com/item/New-Windows-8-1-Pocket-Mini-PC-2GB-64GB-Intel-Z3735F-Quad-Core-Activated-Windows-with/32469526935.html
A gyári táppal folyton leállt, így most egy nokia töltőről megy.
Valakinek odaadta, aki letörölte róla a gyári windowst.
Próbálok rá felküzdeni pendriveról egy win 8.1 vagy egy win 10-et.
2 óra alatt eljutott addig hogy "fájlok előkészítése telepítéshez 8%" Ez a sebesség normálisnak mondható vagy valami gikszer van a géppel?
Sebességbeli különbség van az USB-k között?
Használja valaki win 10-el? Mik a tapasztalatok telepítés, használat terén?
thx Jani
-
ACE-
addikt
válasz
Ahogy látom ebben nincs külön táp, egyes eszközöknél aligha lesz elég az USB 500mA-e... De ezeknél a kis kütyüknél még annyi sem lehet...
-
tvamos
nagyúr
válasz
Azért egy USB-Ethernet adapter nem olyan, mintha ott lenne az alaplapon.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
eszgabor #2330 üzenetére
Van Gigabites LAN-nal ellátott USB HUB. Szerintem egy csapásra minden meg van oldva.
Pl egy ilyen. -
eszgabor
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #2329 üzenetére
Nekem is tetszik egy dolgot kivéve, hogy nincs rajta RJ-45 :-(
-
tibcsi0407
félisten
-
krics
aktív tag
válasz
kukszi1 #2324 üzenetére
Hi, köszi, kipróbáltam, de ez a progi csak arra jó, hogy kikapcsolja a windows-t és elindítja az androidot, de ettől a bootloop probléma nem oldódik meg. Az xposed installer valamit elcseszett a droidban, és ha be tudnék lépni recovery módba akkor már előrébb volnék valamivel, mert telókon power gomb plusz hangerő gomb együttes lenyomásával be lehet a recoverybe jutni, de ezen a minipc-n ilyen gombok nincsenek...
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Sándor -P20- #2322 üzenetére
Virusirto otthonra felesleges, comodo tuzfal boven elegendo.
-
zoltan6
addikt
válasz
Sándor -P20- #2322 üzenetére
Kaspersky,nagyon sok félét kipróbáltam már,de a kaspersky szerintem magasról veri mindegyiket,meg is vettem.most akcióban kb.4000ft 3gépre 1évre a total security,van benne biztonságos bankolástól kezdve minden [link]
-
kukszi1
tag
Szia. Probáld ezel a progival. [link]
-
krics
aktív tag
Sziasztok, van egy wintel w8 win10/droid 4.4.4 dual boot mini pc-m, amin az androidot kilõttem sajnos tegnap, xposed framework telepitése nyomán boot loopba keveredett, a windows része probléma nélkül indul. Tudtok valami tippet adni, hogy az androidot hogy kapjam vissza? Kösz
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Cannabis7 #2320 üzenetére
Alapvetően egyet értek veled... de én itthonról intézem a család pénzügyeit, (webbank) vásárolok, bankkártyát használok. Tehát nem akarom a lehetőséget sem megadni...
Szar érzés lenne ha valaki besegítene a fizetésem elköltésében...
Inkább a víruskereső. Legalább az illúzió megvan, hogy megtettem amit lehet. -
Sándor -P20-
senior tag
Részemről az asztalin közel 10 éve én is Avast-ot használok.
Erre is az került első körben, de gondoltam hátha van a tapasztaltabbaknak valami jobb 5letük.
Szal egyenlőre marad.(#2317) kukszi1 Köszi a tippet. kipróbálom.
-
Cannabis7
senior tag
válasz
Sándor -P20- #2316 üzenetére
KB 7 éve nem használok minek az otthonra, figyelni kell mit nyitsz meg.
-
rwu
tag
válasz
Sándor -P20- #2316 üzenetére
En Pandát hasznalok 1 eve, nekem bejott, bar én meg toronyhazzal nyomulok, de gyenge géppel.
-
interstate76
addikt
válasz
kukszi1 #2317 üzenetére
Köszi, megnézem majd, de az AIDA biztos jó infókat ír ki. A kérdés inkább az, hogy mi a különbség a RealTemp és a RealTemp GT között, ill. hogy előbbi miért ír ki 15 °C-kal magasabb értéket az első 2 mag esetében, mint az utóbbi és mint az AIDA, miközben a 3. és a 4. mag esetében mindhárom mérés ugyanazt az eredményt adja.
(#2316) Sándor -P20- Nálam az Avast fut. Nem mondom, hogy ez a legjobb, csak hogy ezt használom.
-
Sándor -P20-
senior tag
Víruskeresőt mit ajánlotok, ami némileg biztonságos, de nem fogja agyon a processzorocskát?
-
interstate76
addikt
válasz
Sándor -P20- #2314 üzenetére
Én ezt ismerem még. Csak a próbaverzió ingyenes.
RealTemp-pel kapcsolatos kérdés: az miért van, hogy a RealTemp rendre 67, 68, 58, 59°C-osnak írja a magokat (korábban nem láttam ilyen nagy különbségeket a magok hőmérséklete között), a RealTemp GT pedig 52, 53, 58, 59°C-osnak? Most beizzítottam az AIDA-t is, amit amúgy nem szoktam, és a RealTemp GT eredményeit hozza.
Metszi ezt valaki?
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Sándor -P20- #2313 üzenetére
Bocs, de közben volt pár percem keresni.
Feltettem a Real Temp-et.
Esetleg valami más alkalmazás win10-re? -
Sándor -P20-
senior tag
Bocs hogy nem kerestem, csak kérdezek. (Karácsonyi bevásárlás, ősöknél megjelenés, STB...)
Win 10-re kellene valami progi amivel a proci állapotát lehet indikálni.
Hőmérséklet, mennyivel megy, visszavette-e magát? STB...
Előre is köszi. -
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2266 üzenetére
Ma megcsináltam az új Wintel W8-as hűtését. Amikor szétszedtem, sokkal nagyobb hűtőborda fogadott, mint a korábbin (gyakorlatilag az összes helyet kihasználták a dobozban), de azért ennek is kivágtam a tetejét. Nem annyira, mint korábban, csak egy 20x40 mm-es lyukat csináltam, hogy "levegőzni" tudjon a 2 db, egyenként 20x20x6 mm-es hűtőborda és hogy akkor is jól mutasson, ha nem teszek a tetejére még egy nagyobbat, mint a múltkor.
Szóval megint tettem a gyári hűtőborda és a doboz tetejének alsó felén lévő fémlap közé szilikonos hővezető lapot, ill. ragasztottam a gyárira még 2 db, kisebb hűtőbordát. Igen ám, de a mostani gyári borda nemcsak szélesebb és hosszabb, de vastagabb is, mint a korábbi, így a felragasztott hűtőbordák teteje nem egy szintben van a ház tetejével, hanem kilóg. Szerintem nagyon jól néz ki, de ha tenni szeretnék rá egy nagyobbat (ami kelleni fog, mert a múltkori hűtés hatékonyabb lett), akkor jobb lenne, ha nem lógna ki. Na mindegy, csak oda akartam kilyukadni, hogy igyekeznek a kínaiak, de egyszerűen nem elég a passzív hűtés egy ilyen zárt dobozban. Csak azt nem tudom, hogy akkor mi a helyzet a tabokkal? Azok is ugyanígy melegszenek?
-
válasz
interstate76 #2305 üzenetére
De jó ez.
Tényleg kéne rá egy VICE emulátor és néhány C64 játék, és tökéletes a fíling.
Igen kár, hogy nemigen lesz belőle magyar billentyűzetes...
-
kukszi1
tag
Talán ebből is lesz egyszer valami
[link] -
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #2305 üzenetére
Nagyon tetszik! Egyből a commodore villant föl előttem. Ha nem lenne ott szüleimnek a Wintel, meg is venném nekik, sokkal ideálisabb lenne egy ilyen a monitoruk elé.
-
interstate76
addikt
Egy érdekes versenyző. Nem mondom, hogy tuti vétel, vagy hogy máshol nem olcsóbb, csak érdekességképpen linkeltem be (FocalPrice-os hírlevélben láttam meg).
-
Lifeforce
őstag
válasz
htom127 #2298 üzenetére
Az oldalunk hülyesége miatt lett elnevezve Bluelinenak, keress rá így: J1900-N2-B (wifis verzió)
1. Nagyon halk aktív
2. Igen mehet, sőt...
3. Elvileg igen, külön vezérlésűek (kérdéses bírja azt amit szeretnél)
4. Ha rákeresel akkor találsz specifikációt.
Ám ne feledd, 64 bites, x86 architektúrájú, így amit nem tud azt ráköthetsz -
Lifeforce
őstag
Az a baj ha leválasztod processzor családra a témát, nagyon szétforgácsolódik.
A HTPC nálam pedig nem az integrát processzoros gépeket fedi, de súrolja a határát, ahogyan ezeknek a home miniPC-knek is.
Ugyan ez van az s802 témába, az öszes Amlogicos oda jár, nincs ezzel semmi baj szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- One mobilszolgáltatások
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i7-14700KF - RTX 5070 - 32GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Garancia! GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest