- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
válasz
DoItYourself #2497 üzenetére
Az én pipomat linuxxal használom, debian + kodi, smb és webes torrent.
Úgy száguldozik, hogy én soha nem raknék rá windowst.
A szabad helyről pedig inkkább nem is írok.
A Windows 12gb-on terpeszkedik, a linux amit ráhúztam nincs 700mb. -
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #2497 üzenetére
32 bites uefi bios (openelecnek 64 kell) illetve hiányzó driverek.
-
DoItYourself
addikt
Interstate76! A másik topikban valami olyasmit mondtál, h ezekre a dobozokra nincs openelec. Jól értettem? Mi az oka?
-
baluzoli
csendes tag
LógaGéza!
Az aprón láttam egy mo-i 2/64-es Pipo x8-ast kedvező áron. -
DoItYourself
addikt
válasz
LógaGéza #2493 üzenetére
Azt nem mondtad, hogy milyen procival kell... csak annyit, hogy irodába.
A Brix-ekben nem nagyon láttam Z sorozatú Atomot, ellenben van Celeron N3150-el szerelt fincsi darab.
Egy ilyen kis gépbe, max. SSD-t tennék, tányéros vinyót nem. Főleg, amelyik passzív hűtésű. -
LógaGéza
veterán
válasz
DoItYourself #2492 üzenetére
Rákerestem, és se Z8300-ra, és se Z3735-ös procira nem volt találat.
Lemondtam a külső 2,5-ös helyről, elég lenne egy 2/64-es opció is, de sajna főleg csak 2/32-est találok... -
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2415 üzenetére
A Richard Burns Rally is simán megy rajta, anélkül, hogy széthajtanám a gépet, vagy hogy túlforrósodna akár a CPU (75°C fölé nem tudtam vinni), akár a GPU.
Továbbra is csak tesztjelleggel nyúzom játékokkal, de az a helyzet, hogy - a régebbi akciójátékok és szimulátorok mellett - elszalad rajta egy csomó stratégiai és kalandjáték is, szóval királyság ez a kis dobozka!
-
Upo
addikt
válasz
tibcsi0407 #2484 üzenetére
EU-ból már csak 2.
Ez egy sima 2/64-es, de miért kellett 2 felé particionálni?
Egy 4G ramos verzió azért jobb lenne. -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Irodai felhasználásra keresek mini PC-t. A lényeg, hogy EUn belül beszerezhető legyen, és lehessen belerakni 2,5-ös vinyót, na meg stabil legyen.
Merre nézelődjek? -
tibcsi0407
félisten
Na, ez nem rossz. Gigabit LAN és USB 3.0. 5 db maradt.
-
kukszi1
tag
válasz
Prymus X. #2479 üzenetére
Prymus. Nekem is volt ilyen huzd ki a tápot a konektorbol hagyd pihenni 10 perc útána probáld volt hogy harmadikra indult el vagy azért nem indult mert az aktiv usb hubnak be volt dugva a tápja inditáskor. Probálj belépni biosba csinálj egy visszaálitást alapra a biosnak.
-
interstate76
addikt
válasz
Sándor -P20- #2481 üzenetére
Láttam, hogy megoldottad a hűtését. Nekem is volt androidos stickem, de akkor is tény, hogy egy dobozban kevésbé vannak összezárva az alkatrészek, így ideálisabb kialakítás, mint amikor minden egy stickbe van zsúfolva. Plusz a dobozosakon általában van LAN-csatlakozó, tehát már csak emiatt is megér némi felárat ugyanaz a hardver. Nem sokat, de egy keveset mindenképpen.
A 114 aktív torrentet ki sem néztem volna a kis gépezetből!
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
interstate76 #2470 üzenetére
Részemről egy stic-et nyomok, tökéletes megelégedéssel....
Ez egy Modecom Free Pc win10-el. Kicsit visszábbnézve láthatod, hogy a hűtését kissé megtoltam, bár a modding nélkül is tette a dolgát..
Perpill 114 aktív torrent fut rajta Qbittel. VLC-n szól a webrád... Nyitva van 5 ablak a foxin, gond egy szálse...
Akadás nélkül szakad rajta Cromon a youtub...
Filmet eddig mindent megevett..
Játszani egy pillanatot sem játszottam vele.
Amióta megvan, csak nyomtatáshoz kapcsolom be az asztalit, szal tökéletesen hozza amit elvártam tőle, bár itt nagyon le akartak róla beszélni... -
interstate76
addikt
válasz
tibcsi0407 #2478 üzenetére
Pofás darab!
-
Prymus X.
tag
Sziasztok. Van egy GULEEK i8II-m x8300-as verzió. Fagyogatott a win 10. Frissítettem, amitől hibát jelzett az eszközkezelőben a wifi drivernél. Gondoltam helyreállítom erre szétfagyott és csak az intel logoig jut el bekapcsolás után.
Hogyan lehet újra installálni? (Vagy vissza a feladónak)
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2477 üzenetére
Arra is lehet tenni egy Linuxot, onnantól kezdve pedig asztali gépként funkcionál, persze ARM korlátozásokkal.
Cloudshell. -
interstate76
addikt
válasz
tibcsi0407 #2476 üzenetére
Igen és még az ára is magas. De lesz itt nemsokára Z8500-as vagy Z8700-as CPU, 4 GB RAM-mal és gigabites LAN-nal, természetesen dobozos kivitelben 150 USD-ért vagy az alatt is.
Az odroid kicsit másik kávéház, nem ismerem azt a vonalat.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2475 üzenetére
Kár a 100 Mbit LAN miatt. Szerintem nekem maradni fog az Odroid XU4+Cloudshell kombináció.
-
interstate76
addikt
Még egy versenyző, csak hogy teljes legyen a körkép: ebbe meg noti hdd-t lehet szerelni és van rajta LAN csati is. Viszont ez is jóval drágább, mint a korábban linkeltek.
-
0629
csendes tag
válasz
kukszi1 #2465 üzenetére
Ráengedtem a visszaállitást, kb.már az ötödik fut. Egy sem tudott végigmenni, valahol mindig lefagyott. Egyedül csak a BIOS -ba enged belépni.Úgy látom megkapta a végső kegyelemdöfést. Ha valaki az ablakom alatt jár , elkaphatja.
Ja, amúgy egy ilyen halott gépet lehet valamilyen más Op.redszerrrel életre kelteni!? -
Solten
őstag
VOYO V3: [link]
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2470 üzenetére
Ez meg itt választható 4GB RAM-mal is. Csak az a baj, hogy ez is stick és ez is Ali - az olcsóság ára, ugyebár.
-
interstate76
addikt
Ismerem, ill. én is a dobozos kiviteleket preferálom, csak a 100 USD környéki ár miatt linkeltem a sticket. Jó lenne tapasztalatokat olvasni valahol az utóbbi kütyü kis ventillátoráról, mert ha elég hűtést ad, akkor szerintem bombajó vétel, csak egy aktív hub kell mellé.
-
Kija
aktív tag
válasz
interstate76 #2468 üzenetére
Ez ugyanaz a chipset, de nem stick:
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_259609.html -
interstate76
addikt
Már csak 105,5 USD (meet03 kuponnal). Igaz, hogy stick, igaz, hogy csak 2 usb bemenete van, igaz, hogy Z8300-as CPU (tehát a sorozat leggyengébb tagja), de ezzel együtt is üti a Z373xF-et, ill. GPU-szinten tényleg nagyot lép előre. Szóval ha a BayTrail-en nekem simán megy a GTAIII, akkor bizony ezzel már egész jól el lehet játszogatni!
Kezdő olvasóink figyelmébe ajánlom a melegedéssel kapcsolatos hsz-eket, melyek lényege, hogy ezen a kis sticken moddolt hűtés nélkül valószínűleg még aknakeresőzni sem lehet.Most látom, hogy van benne egy kis ventillátor, amiről nem tudom, hogy mennyire hatékony, de próba nélkül nem is akarok senkit a melegedéssel ijesztgetni. -
interstate76
addikt
válasz
paparazzi2 #2464 üzenetére
Itt a te programod. A "döntögetős" játékokhoz is használható, ha a Game fülön bekapcsolod a gyroscope-ot.
-
paparazzi2
tag
válasz
paparazzi2 #2460 üzenetére
Szia!
Egy Quad Core ARM Cortex A7 CS-918T Rockchip RK3128t lejátszóm van és ingyen programot keresek, hogy a gyerekkel a TV-n tudjunk játszani tablet vagy okostelefon irányítással.
Köszi Jani
-
0629
csendes tag
Üdv!
Adott egy Lenovo Stick 300.Naivan ráengedtem a pár napos gépre, hogy frissitsen 10-re.Na ez lett a veszte. A leges, leges, legutolsó stádiumban lefagyott. Újrainditás után már a kezdőlapnál lefagy,néha még enged bejelentkezni, de rögtön meg is áll.Mivel a notebook.hu még mindig nem küldte el a garanciajegyet ,kinomban elvittem egy helyi PC Dokihoz, próbálkozott vele de nem járt sikerrel. Újra próbálta rátenni a 8.1-te, de az sem sikerült.Visszahozva annyira már rájöttem, hogy ha nem csatlakozik a netre, akkor megy minden rendesen (nem a csökkentett módra gondolok ),mihelyt megtáplálom nettel akár WIFI -n,Bluetooth -on, Lan-on, egy -két lépés után meghal.Windows 10 aktiválva lett. A szervizet is kérdeztem, hogy garanciába belefér -e a frissítés miatti hibajavitás, de látatlanban nem tudtak nyilatkozni arra viszont igen ,hogy 3000 Ft-ért adnak a javitasról árajánlatot. Gyári támogatás egy nagy 0. Többen is írták,hogy sikerült a Windows 10-re frissítés (Amazon ),ezért merészeltem én is meglépni. Pechemre. Mivel nem rendelkezem számítógépes múlttal , ezért minden építő jellegű tanácsot szívesen fogadnék. Köszönettel 0629 -
interstate76
addikt
válasz
paparazzi2 #2460 üzenetére
Milyen kütyüd van?
-
paparazzi2
tag
Sziasztok!
Szeretnék játszani az androidos tv boxon.
Milyen távirányítást ajánlotok? Állítólag androidos tablettel lehet irányítani a játékokat, de nem sikerült összehozni.
Ti használtok ilyen funkciót?
thx Jani
-
ACE-
addikt
válasz
kukszi1 #2458 üzenetére
Ja, kinézetre, de egyébként meg linux az alapja. Egyébként én kipróbáltam rövid időre, a videók nem mentek normálisan, a weblapok szarul jelentek meg, nem ismert fel minden eszközt, pl. webkamerát sem, random záródtak be a programok csak úgy, szóval látszik hogy még alpha a cucc...
-
kukszi1
tag
A remix os android windows keverék.
-
válasz
kukszi1 #2455 üzenetére
Lili usb creator
Ezzel ugyanezt lehet csinálni, de tetszőleges linux disztróval! Usb-re live linux, permanens tárral. Sok régi, döglött hdd-s netbookot hoztam már vele működőképes állapotba, sd kártyára telepítve pl. xubuntu-t.
Hasonló, permanens fájlt használó, kedvenc Linux disztróm a puppylinux, ehhez nem kell telepítő sem, csak lemezre írni, rendszermentő lemeznek szoktam használni, ha elkúrok vmit a Windowsos gépemen. -
-
kukszi1
tag
Hát ezt ki kell próbálnom
A Remix OS a Linux-világból ismert LIVE USB technológiát használja, amely lehetővé teszi, hogy az operációs rendszert egy USB kulcsról futtassák. Ennek megfelelően a Remix OS kétféle bootolási lehetőséget kínál, a Guest (vendég) módban nem menti a változtatásokat, a resident (rezidens) módban viszont megteszi ezt.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gabesz84 #2452 üzenetére
Az en Synology-m mar 4 eves, es akkor is azert volt engedmenyes, mert nem volt uj design. Ha hazamegyek, majd megnezem, mi a pontos tipusa. Azert tudom ajanlani ezt a megoldast, mert bedugtam, es megy. Na jo, beleraktam a diszkeket. Most 2x4 TB WG Red van benne, meg 1x 500GB + 1x 2TB USB HDD szokott hozza csatlakozni. Nem okoz neki gondot a 7/24, es csak akkor lassul, ha tobbszaz torrent megy, SAMBA-t hasznalok, de DLNA-t, meg Plexet nem. A Synology forumban jobban tudnak segiteni, szerintem ott kerdezz ra, hogy mit ajanlanak a mostani kinalatbol, azok sokkal gyorsabbak, de nekem nincs ra szuksegem.
A media lejatszo joval razosabb ugy... ott kellett kicsit allitgatni.(#2451) interstate76 válasza tvamos (#2450) üzenetére
Persze. Minden megmarad. Olvasom a topicot, az elejeben a hutes modos reszeket, meg a mostani hsz-okat is... Azert nem allitanam, hogy naprakeszen fel tudom ondani a forumot. -
válasz
interstate76 #2449 üzenetére
USB-re nem akarok aggatni HDD-t, az felejtős, jelenleg a microserver nagyjából tartja azt amit a benne lévő HDD-k bírnak, azaz olyan 45-60MB/s, gigabites LAN van kiépítve a lakásban, nem szeretném lejjebb adni
tvamos:
pontosan milyen synologyd van, és az mit bír átvitelben? -
interstate76
addikt
Persze nem árt megemlíteni, hogy teljesen egyedi eset volt, aminek ugyan máig nem értem/értjük az okát, de a lényeg, hogy nem általános, és hogy ugyanaz a vinyó, ugyanazzal a külső táppal azóta is hiba nélkül működik, különben nyilván nem ajánlgatnám senkinek.
Szóval nem értem, hogy jött ide, de látom, benned nagyon megragadt az a történet.
Én leírom azt is, ha problémásan működik egy eszközöm, sőt még azt is, ha egy rakat sz.r, és nem ajánlok senkinek problémás hardvert, viszont vannak olyanok is, akik mindig, minden körülmények között a sajátjukat fényezik, még akkor is, ha valaki másnak esetleg nem pont az lenne a legjobb.
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #2449 üzenetére
Persze, nem art megemliteni, hogy te magad is mennyi egeresztel az USB-s HDD-vel.
-
tlala
addikt
válasz
interstate76 #2444 üzenetére
Nem viszem én azt a pent az égvilágon sehova.
A Pipoba be van dugva egy olcsó 64GB-os pen, az az egyik háttértárolója, arra torrentezek, és a filmeket is a Pipon nézem meg. -
igazából engem az 1db 2,5"-os sata csati fogott meg abban amit korábban linkeltem, a 4GB ram meg alapvető igényem
. OS-nek 32GB is elég lenne szűkösen, szal a beépített SSD mérete e felett annyira nem lényeg.
Most egy HP gen7-es microserverrel nyomulok (NAS, letöltő gép 24/7), amihez anno elég olcsón hozzájutottam, ez van egy videokártyával felokosítva hogy vigye a filmeket, viszont az újabb kódolások fullHD-ben sajnos megfektetik, mert a proci harmatgyenge hozzá, ennek keresgélek alternatívát. Eddig a gen8-as microserver az amivel szemezek, de keresgélek alternatívát.
Esetleg valami ilyen olcsóbb kis kütyü és egy olcsóbb NAS is szóba jöhet. -
interstate76
addikt
Nem akarok beleszólni, de miért jobb pendrive-ra töltögetni és azt vinni ide-oda, mint egy szervert futtatni a letöltésre is használt gépen? A PMS nálam jelenleg olyan 10-12 MB RAM-ot használ a rendszer erőforrásaiból, 0-0,5% CPU-terhelés mellett, és ha épp nézünk valamit a rákötött külső vinyóról, az sem terheli meg a gépet.
No offense, csak érdekel, hogy mi szól a pendrive mellett.
-
tlala
addikt
válasz
Gabesz84 #2420 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy ha most kéne vennem valamit, akkor pont egy ilyesmit vennék, Cherry Trail/4GB, stb.
Egyike vagyok a topicban azoknak, akik nagy elégedettséggel használok egy Pipo X7-est. Pont azt tudja, amire nekem szükségem van: a plazma TV mellett egy kis dobozka, amit sohasem kell kikapcsolni a mikro fogyasztása miatt, kanapéról netezek+FB, emailezek, letölti a filmjeimet egy penre, amit aztán meg tudok nézni este MPC-HC-vel. Nincs szükségem Kodira, nem akarok belőle szervert csinálni, játszani, stb.
Szerintem az új Cherry Trailes lapkák 4GB memóval még inkább alkalmasak erre.
Persze még - mint minden zsír új terméknek a piacon - relatíve magas a kezdő ára. -
Hali1975
tag
Sziasztok!
En irtam ,hogy pipo x8hoz vettem egy laptop hutest.
Igazsag szerint nem akartam szorakozni a hutessel a kijelzo miatt.Nekem bevalt.
nem hangos.
[link] -
-
Kija
aktív tag
válasz
interstate76 #2437 üzenetére
Akkor félreértettem valamit.
Helyesbítek: 220Volt-nál -
Kija
aktív tag
válasz
interstate76 #2435 üzenetére
50-et nekem sem ér meg.
Kínából olcsóbb lenne, ha nem lenne rajta a vám és az ÁFA, nomeg hogy egyáltalán ideér-e...
Ezért gondoltam még a Gearbest-re, de ott is csak EU raktárból. (persze az is eltűnhet...).
Az igazi az itthoni vásárlás lenne garival. Az biztosan ideér és a gari is könnyebben érvényesíthető.
Ez szól a nálad kapható Wintel mellett, míg a plusz hűtés a Vensmile mellett. Árban úgy számolom (ha nincs hozzá kuponom) akkor a Vensmile kb 3500 Ft-al több. -
interstate76
addikt
Nem tudom. A Pipo X7-ről írták többen, hogy a szellős ház miatt elegendő plusz hűtést ad egy alá pakolt laptophűtő. Abból most az X7S kapható itthon, ami viszont már 42e Ft - ez az az összeg, amire én már azt mondom, hogy nem éri meg. A 30-32e Ft is necces. De hangsúlyozom, hogy ez az én meglátásom, ettől neked érhet 50 ezret is.
-
Kija
aktív tag
válasz
interstate76 #2433 üzenetére
OK
Köszi a segítséget. Én azért ilyen mértékű beavatkozást nem csinálnék. Gondolom ha itthon veszem akkor a gari is ugrik.
Vajon mennyit segíthet a Vensmile ventije a hűtésen? -
interstate76
addikt
Én ezt csináltam az első wintelemmel. A mostaninál annyival nagyobb és vastagabb a gyári hűtőborda, hogy - szélességét tekintve - épphogy elfér a házban, és a 2, egyenként 20x20 mm-es kis borda, amiket ráragasztottam, kb. 1 mm-nyit kilógnak felfelé a házból.
Ez utóbbi megoldás eredménye, hogy jelenleg 47-52°C-osak a magok úgy, hogy fut a PMS, a Tixati, a TC, egy vírusirtó, egy weboldalszerkesztő, egy IP-telefonálásra használható program és - 7 megnyitott lappal - a Chrome. Szóval kb. annyira hűvös marad, mint egy laptop. GTA III-mal tudom 70 °C fölé vinni.
Majd még rendelek 5 mm-es vastagságú bordákat, amik a gyárira ragasztva nem fognak kilógni a házból és akkor szépen rájuk tudok illeszteni kívülről még egy nagy bordát, szóval szerintem még legalább 5-8°C-ot nyerek majd. Ami abszolút nem szükséges, de szeretném, hogy minél tovább működjön a kicsike, mindezt úgy, hogy közben normálisan is néz ki.
-
Kija
aktív tag
válasz
interstate76 #2427 üzenetére
OK
Köszi, még gondolkodom a kettő között.
Egyébként itt egy video a Vensmile-ről, itt látszik milyen hűtése van.
Mit jelent a mókolás a Wintelnél a hűtéssel?
Egyáltalán szükség van rá, ha internetezésre és a már amlített Internet élő kézilabdaközvetítés nézésére használnám? -
Kozy10
tag
válasz
interstate76 #2427 üzenetére
Ha beteszem a kosárba a wintelt a (220volton), azt írja, hogy karácsonyig nem elérhető... Ez még az előző karácsonyra vonatkozik gondolom...
-
interstate76
addikt
Nem ismerem a Vensmile-t, de szerintem nem ér 20+ USD-t a ventillátoros hűtés a 80 USD-s, eBay-es wintelekhez képest. Ha lenne eu raktárban, akkor talán megfontolandó lenne, de akkor is jó lenne felhasználói tapasztalatok ismeretében vásárolni.
Szerk.: most látom, hogy a Vensmile van eu-s készleten. Kiszállítva 117,29 USD - innentől kezdve neked kell eldöntened, hogy megéri-e a felárat. Én azt mondom, hogy csak akkor fizetnék érte ennyit, ha nagyon meggyőző felhasználói tapasztalatokat találnék róla a neten. Mármint a hűtéséről. De még akkor sem biztos, mert már csak 32e Ft a Wintel a 220Volt.hu-n, hazai garival.
-
Kija
aktív tag
válasz
interstate76 #2425 üzenetére
Vensmile i10-en a ventilátor nem jó a hűtésre?
Mindenképp EU raktárból szeretnék rendelni, így ha Wintel mellett döntenék, akkor megvárom míg lesz ott készleten. -
interstate76
addikt
Szerintem egyedül arra kell figyelni a "Z3735F/2 GB RAM"-kombó esetében, hogy jó legyen a hűtés, és ezen belül kell megtalálni a legolcsóbb megoldást, ami - ha nem hajtod szét és/vagy hajlandó vagy mókolni a hűtésével - a Wintel W8. Legalábbis legjobb tudomásom szerint.
Kicsit megdrágult a GearBest-en és nincs eu raktárban. Ezt az eBay-es eladót jó szívvel ajánlom: nekem gyorsan elküldte, és akkora hűtőborda van a cpu-n, amekkora csak ráfér (persze azt nem tudom, hogy egy új megrendelésnél ugyanolyat küldene-e). Ráadásul lehet neki ajánlatot tenni, alkudozni egy kicsit, ill. eBay-en lehet találni még egy kicsit olcsóbb példányokat is.
Persze még egy kis ÁFA befigyelhet, de ez a GearBest esetében is fennáll, ha kínai raktárból rendelsz.
-
Kija
aktív tag
Sziasztok!
Smart TV box vásárlását tervezem. Elsődleges célom, hogy az ehftv.com weboldalon élőben sugárzott mérkőzéseket nézném TV képernyőn. Ez flashplayer-es, de ezt az Android 4.4.2-n egy androidra írt flashplayer 11.1 és egy Dolphin webbroser telepítésével megoldottam.
Most egy Samsung Note 2014 Edition, illetve egy Sony Z tabletet használok ilyen célra illetve PC-n szoktam még nézni.
Egyik ismerősöm kölcsön adott egy másik típusú smart tv boxot, de abban RK3188-as CPU és Mali 400-as IGP van valamint csak 1 M RAM. Ezen a kütyün nagyon lassan tölt be még a már nem élő, rögzített mérkőzés is és sokszor áll meg lejátszás közben. Gondolom kifogy valamelyik erőforrásából.
Mivel a flashplayer az androidon elég erőltetett megoldás,így a nézegetem a Win8.1 vagy Win10 boxokat a neten, de nem tudom eldönteni melyik lenne megfelelő erre a célra.
További követelmény lenne a dobozzal szemben a megbízható wifi és a bluetooth.
Amiket nézegettem:
Wintel W8 Dual Boot Intel Mini PC Windows8.1 Android 4.4
Vensmile i10 Mini PC
Beelink POCKET P1 TV Box Smart Windows 8.1
Az első mellett szól a dual boot (Windows 8.1 és Android 4.4.2) és hogy van rajta RJ45 Ethernet csatlakozó.
A második mellett szól, hogy ugyan nem dual bootos (csak Windows 10), de szintén van rajta RJ45 és van benne ventilátor.
A harmadik a legdrágább, szintén nem dual bootos (Windows 8.1), ebben nincs ventilátor, nincs RJ45 viszont méretben, kinézetben jól néz ki.
Szerintetek melyik a legjobb választás a fenti célra, egyáltalán a 2GB/32GB tároló kapacitás és a Z3735F proci megfelel erre a célra? -
-
bár nem a topikba tartozó CPU van ebben, de úgy láttam ez pörög itt a legjobban...
PIPO X6S -ről mi a véleményetek?
Létezik hogy a 200$-os árban tényleg benne van a win10 home licensz is?a 2,5" hdd support eléggé pozitív számomra, simán kiválthatná a mostani torrentezős/filmnézős HP microserverem, ha beleapplikálok egy terás hdd-t.
Esetleg nem tud valaki valami olyan kis atomos / j1900-as olcsó gépet amibe minimum 2 3,5"-os HDD-t bele lehet applikálni?
-
Mike88
senior tag
Rég volt már, mikor szétszedtem, de emlékeim szerint a NyÁK-on van akku kivezetés, rá is van írva.
Szerk:
Bal felső sarokban feltételezem az, mi más lenne. -
Ilyen gyakran van arrafele áramszünet?
Próbáld másik akkuról, mert van olyan, amelyik csak akkor kezd el áramot leadni, amikor nagyobb áramfelvételt érzékel, de ilyet eleve csak hordozható eszközök produkálnak. A wintel kikapcsolva 0 áramot vesz fel, áram nélkül be se kapcsol, a külső akku viszont így nem érzékeli, hogy valami rá van dugva. Ördögi kör.
Próbáld másik típussal. Én is jártam már így, csak én más eszközt akartam külső akkura dugva üzemeltetni.
-
ACE-
addikt
Rádugtam a Wintel-t egy kicsi 2000mAh-s powerbank-ra, de meg se nyekkent vele. Mekkora kimeneti teljesítmény kell a Wintel-nek? Szünetmentessé szeretném tenni a tápellátását, vajon ha be van dugva a saját tápja, és a microUSB-s töltő részére egy powerbank, akkor működhetne úgy? Zavar hogy áramszünet után kikapcsolva marad...
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2415 üzenetére
Srácok, ez a kis gép egy csoda!
Most nyomtam rajta egy kis Crysis-t! Tudtam, hogy ez egy kiugróan jól megírt program, de azt nem gondoltam volna, hogy a Wintelen is eldöcög! Full hd felbontás és alacsony grafikai beállítások mellett 72-77°C-ig hevítette a magokat, azaz akár még ezt is lehetne tolni a kis géppel!
Nem ezen fogok játszani ezt követően sem, de jó tudni, hogy stratégiai és kalandjátékok tömkelege, ill. 1-2 jobb fajta, régi akciójáték is ráereszthető.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2404 üzenetére
GTA III szépen megy rajta full hd-ban, CPU max. 70°C volt, ami annyit tesz, hogy bátran tolható rajta. Ez a legrégebbi akciójátékom, amit néha előveszek, ebben a műfajban ennél kisebb gépigényű cuccom nincs. Még majd kipróbálok rajta ezt-azt.
Nyugi, nem hülyültem meg, tudom, hogy nem játékra van kitalálva a dobozka, csak tesztelgetem.
-
interstate76
addikt
Csak azért írtam, mert ha nem kell kijelzős mini pécé, sem egyéb dolog a FT-ről, ami jó áron van náluk, akkor ne cseszd el a kuponodat olyasmire, ami másutt sokkal olcsóbb, hanem inkább keress rajta egy kis pénzt, mini pécét meg vegyél eBay-en, a Geekbuying-nál vagy a GearBest-en. Utóbbi különösen ajánlott, ha van készleten valami jó cucc eu-s raktárban.
-
Kozy10
tag
válasz
interstate76 #2410 üzenetére
Köszi a választ, készpénzes a kupon
tervezem egy wines lejátszó vételét, ezért gondoltam,hogy erre felhasználom.
nincs szüksége kijelzőre, viszont ecigire sem
ennyire nincs a véremben a biznisz, nem is gondoltam erre, hogy veszek belőle valamit aztán eladom
lehet elmegyek ebbe az irányba, köszi a tanácsotesetleg vezeték nélküli billentyűzetet vagy touchpadot tudtok ajánlani ilyen mini pc-khez?
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #2408 üzenetére
Kivártam valami kiárusítást, 35 korül jutottam hozzá. Most sem sokkal drágább egy DS214se. Szerintem mini pc csak akkor jobb választás, ha játszadozni akarok vele. Esetleg annyira nincs pénzem, hogy nem telik külön médialejátszóra.
-
interstate76
addikt
Nem tudom, mekkora kuponod van, de a Vensmile 40 dollárral drágább a Wintel W8-nál. Annyit érne az a venti? Nekem biztosan nem.
A Pipo X8 EU raktárból, azaz tutira ÁFA-mentesen, kiszállítva kb. 128 USD a GearBest-től, ráadásul 64 GB ROM-mal kerül ennyibe!!! Röviden: ezt sem venném a FastTechről.
A Pipo X9 legalább másutt sem olcsóbb, de itt is meg kell gondolni, hogy szükséged van-e a kijelzőre, mert ha nincs, akkor biztosan el tudod sütni olyan dologra is a kuponodat, ami szintén jó áron van és amit könnyebben eladsz. Tabletek is szoktak jó áron lenni náluk, ill. nagyon király e-cigis cuccaik vannak (kb. 17:50-től gőzfelhő
).
-
Kozy10
tag
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni
ha ezek közül kellene windowsos mini pc-t választani, ti melyiket választanátok?
Elsősorban tévére kötve médialejátszásra, böngészésre
Konkrétan ebből a webáruházból, mivel kaptam egy itt levásárolható kupont:
nincs túl sok win-es mini pc, ezeket gondoltam a legjobbnak(meg voltak itt is említve korábban a fórumon)
Pipo X8
Pipo X9
Vensmile i10 Quad-Core Windows 10 ez az utolsó aktív hűtésű Eszerint a video szerintKöszönöm előre is
-
interstate76
addikt
Sztem az a frankóság, ami neked az adott célra a legjobban bejön. Pont azt nem bírom, amikor valahol erőlködnek rajta, hogy drága célhardverre van szükségem, amikor én tudom, hogy nincs. Ugyanez fordítva is igaz: senki ne mondja azt, hogy miért nem hozok össze valamit olcsóbban, ha nekem nincs időm/kedvem/tehetségem/lehetőségem foglalkozni az adott dologgal és inkább készen, "dobozosan" veszem meg.
-
interstate76
addikt
Köszi, én is örültem, hogy megoldódott a dolog!
Ha Kodival nem melegszik túl, HD tartalmak megtekintése közben sem, akkor olyan irdatlan nagy baj nem lehet! A Pipo amúgy jobban bejönne a szellős ház miatt, de úgy döntöttem, hogy nem éri meg a felárat.
Korrekt módon hangzik, az a wintelhez képest egy másik dimenzió! Mármint a NAS-od. Mi az esetek kb. 95%-ában családi képeket és videókat mentünk rá, ill. nézünk/mutogatunk róla (a Plexnek köszönhetően bárhol, ahol van net), továbbá néha 1-1 filmet vagy sorozatot, de utóbbira inkább a Kodit használjuk, ami egy olyan droidos mini pécéről fut a nappaliban, amire nem tudtam OpenELEC-et tenni, így majd le is kell cserélnem.
Én még régebben lemértem a wintel plusz egy rádugott külső vinyó fogyasztását: havi szinten összesen olyan 2-300 Ft-ot esznek akkor is, ha nap közben sokat használjuk netezős gépként (a monitor fogyasztása ezen nyilván dob még egy kicsit).
-
tboy72
aktív tag
válasz
interstate76 #2404 üzenetére
Örömteli hír!
Nekem is megjött a még novemberben rendelt Wintelem, úgyhogy már a PIPO X7 mellett az is van a lakásban. Még nem szedtem szét, így nem tudom milyen hűtés van benne, de egynlőre nem melegszik túl. (igaz csak kodi filmnézésre van befogva)
Én NAS-nak egy kis szervert csináltam, nem került az egész többe 15000 Ft-nál, asrock brazos lap, 2 GB ram 100W-os használt táp és egy 400 Ft-ért vett telekomos minitoronyban van összerakva. A brazos lapon gigabites háló van, és 4 SATA3 csati. lóg rajta 3x3TB WD RED és mindenki boldog. Egyszerre általában egy vinyó megy benne igy szerintem nem fogyaszt 25-30w-nál többet. Egyszerre kb 3-400 torrent megy róla plusz bármikor képes a gigabites LAN-on kiszolgálni a háztartásban lévő eszközöket adattal (asztali gép, laptopok, tablet, mobilok, kisPC-k médialejátszó stb. -
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2403 üzenetére
Hát, ilyen a mesében sincs! Több ilyen külső hdd-házikóm is van, természetesen nemcsak azt próbáltam korábban sem, amiben a wintel állandóan eldobálta a vinyót, hanem rákötöttem mindenféle variációt (cserélgettem a házat, a vinyót, az Y-kábelt és a tápot is).
2 nappal ezelőtt észrevettem, hogy megüresedett egy fekete színű, gondoltam, azt még kiróbálom (úgyis egy WD Black HDD-ről beszélünk, hát legyen fekete házban!
). Beleraktam a vinyót, rádugtam a wintelre és azóta vígan kezeli (2 amperes külső tápot kap). De közben a másik ház, másik vinyóval szépen működik egy másik (androidos) mini pécén, szintén külső táppal, tehát az a külső ház és az az Y-kábel is jó.
A lényeg: számomra teljesen érthetetlen módon a helyzet megoldódott. Most is a wintelről pötyögök, miközben a vinyó vígan pörög, mert a menyecske rákapott a Plex-re. Nagyszülőknél már be sem merem üzemelni, mert szétpörgetnék a lemezt!
Ja, és a Wintel pedig 45-50°C-os, pedig futnak a szokásos progijaim (vírusirtó, PMS, Tixati, böngésző). A belső hálózati elérés olyan 30-45 Mbps-mal működik, ami ugyan lassabb, mint amilyen egy NAS esetén lenne, de így, hogy nem dobálja el a vinyót, le nem cserélném semmi pénzért.
Csináltam rajta egy kis játéktesztet: régebbi, point and click kalandjátékokat (pl. Syberia 1-2) simán futtat, a cpu pörgetése és/vagy felmelegedése nélkül. Majd még kipróbálok rajta ezt-azt, a hétvégén biztos lesz időm.
-
interstate76
addikt
A külső vinyó kapott 2 ampert (és biztosan meg is kapta), szóval mindenképpen hibátlanul mennie kellett volna.
Van aktív usb hubom, de nem szeretném használni - 3 usb bemenet nekem elég, azt pedig nem tudom elfogadni, hogy a wintel nem ad elég kakót egy bill. és egér vevőjének.
A drivereket már próbáltam.
A LAN-t nem néztem, hogy usb-n keresztül oldották-e meg - majd ha legközelebb szétkapom, ránézek.
Amúgy kösz a tippeket!
-
válasz
interstate76 #2401 üzenetére
Nem egészen világos, most a külső vinyót tápláltad meg ezzel az AC Ryan cuccal, vagy a wintelt?
Külső tápos usb hubra próbáltad már rádugni az összes usb-s cuccot, a vezetéknélküli bill+egeret is? Ezzel ki lehetne zárni az usb enegiaellátását mint tényezőt. Ugye jól emléxem, hogy ebben még a LAN kártya is usb-re van kötve?
Megpróbálnám a helyedben az usb drivereket frissíteni, főleg a vezetéknélküli bill+egérre gondolok. Egyébként én is megfigyeltem már egy ehhez hasonló jelenséget, csak én egy sony vaio laptopon, néha, mikor kihúzom belőle a (külső tápos) vinyó usb csatlakozóját, hallom a bimbam-ot, hogy minden usb-s cuccot (egér, billentyűzet) leválaszt és újra csatol, az egér pl. addig nem is mozdul. Na ez van szerintem nálad is, csak nálad akkor, amikor a vezetéknélküli egér (vagy bill) visszatér készenléti állapotból (mikor az asztalon pihen és nem nyúlsz hozzá). Persze az ok még mindig ismeretlen...
-
interstate76
addikt
Nekem a külső vinyóhoz volt külön egy 2 amperes tápom, a wintelhez 3 amperes van, úgy dobálta el folyamatosan (de én sem mértem ki egyik tápot sem).
Ami viszont már tényleg durva: kipróbáltam az előző hsz-emben linkelt AC Ryan cuccal, és azzal is eldobta, pedig ha az nem adott 2 amperes kakaót a vinyónak, akkor semmi! Korábban egy 3,5"-es, 1 TB-os, SATA vinyóhoz használtam, hiba nélkül, most meg egy 2,5"-es, 500 GB-os, szintén satás hdd-hez kevés? Érthetetlen!
Most már volt több vinyó, több, különböző házban, több, különböző kábellel, AC Ryan csatolóval, és ha bedugom a vezetéknélküli egér és bill. vevőjét és elkezdem használni, akkor előbb-utóbb vinyóeldobás a vége, mindegyik variációnál. Én itt feladtam.
Remélem, egyedi a probléma és csak engem érint, ill. megszűnik, amikor újrahúzom a windowst vagy ha lecserélem linuxra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- PR-Telecom
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Elektromos cigaretta 🔞
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged