- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeg74
aktív tag
Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
envagyok
veterán
Állítólag van a 15.40-es béta VGA driver, ami az n3xxx-es cpukkal már tudja a HD audio kimenetet HDMI-n.
Próbálta már valaki?https://downloadcenter.intel.com/product/92135/Intel-HD-Graphics-for-Intel-Celeron-Processor-N3000-Series
-
gothic20
aktív tag
Sziasztok
Vettem egy Z83-as gépet. A kérdésem annyi lenne hogy jelenleg 64-bites Win van rajta, ha szeretnék rárakni 32-bitest vagy csak éppenséggel újratelepíteném akkor ugyan az a metódus mint a sima asztali gépnél vagy van valami eltérés? -
windlord
őstag
Szuloknek szeretnek venni egy masineriat.
Fo cel az internet.
Mellette kepnezegetes es par YT video.Ajanlanatok valamit ami erre a celra?!
-
törölt tag
válasz
Sándor -P20- #3792 üzenetére
Nem is tudom, hogy erre mit lehet válaszolni. A felhasználási célhoz kell választani az eszközt. Ha Neked bevált a stick, akkor vegyél még egyet, és hekkelj! Én tudtam, hogy Puppy -t, és Androidot akarok használni, ezért olyan eszközt választottam, amin ezt könnyen megtehetem. Az otthoni kütyük összeállításánál rendszerben gondolkodtam. Egy helyen tárolok (a NAS -on), az összes kliens ehhez csatlakozik. Sztem a torrent, szerver, stb. nem PC -s kliens feladat. Arra való a NAS. Újonnan 20 -ért vettem az NSA310 -et. Ennyiért biztos nem fognék bele abba, hogy egy PC -t NAS üzemmódra hekkeljek. Persze, ez csak egy vélemény.
-
Úgy néz ki megvan az elhatározás, meg a keret egy Z83-as vagy egy alu házas gépre. 120$ a plafon. Tudtok ajánlani eladót? Főleg aliexpressről, "expedíciós" postával.
Itthon semmi normális nincs 30e körül, csak használt pc-k, de azok nagyok. Pár lepusztult laptopot is néztem, de akkor inkább legyen új a kütyü. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
#79335424 #3790 üzenetére
Somatom ha van némi szabad kapacitásod, ránéznél erre a videóra a filmmegosztós portálon? [link]
Érdekelne a véleményed, hogy szabad-e vele próbálkozni.Mod: Találtam egy videót az intel cuccosról is: [link]
Továbbá erősen gondolkozom, egy második mini PC beszerzésén.
Őszintén szólva semmi "kedvem" beleverni 50 / 60K-t (100K?) az öreg asztali gépbe. Viszont addig nem akarok "belebarmolni" (másik oprendszerrel kísérletezni) ebbe a kicsikébe, amíg nincs helyette valami, mit azonnal használatba tudnék venni ha beüt a jajeznemúgysikerültahogyelterveztem...
.
Esetleg szóba jöhet valami egyéb eszköz is. (jelenleg egy MODECOM Free PC-t "nyúzok" ha nem lenne valakinek világos.)Ami most fut a Modecomon:
Torrent: 5-600G van most visszaosztáson. (79db) De volt ez sokkal több is, minden probléma nélkül szaladt a dolog.
Általános net használat. (A páromnak FaceB) Leginkább Crom, de ott a foxi is. (A crom látszatra jobban szalad), 8-10 megnyitott böngésző laping nincs gond, max az oldal váltásoknál kell kicsit várni amíg betöltődik a cuccos. Persze filmmegosztós, mindennel ami vele jár.
A párom szokott róla Mp3-ba konvertálni mindenfélét, szal konvertáló progi.
Alap képnézegető képszerkesztő. IrfanVieW
OpenOffice legújabb ver.
Webrádió alkalmazás. Jobb mit böngészőből.
És persze filmnézés. MPC-HC 5.1-be külső USB-s hangkártyáról, mert az erősítőmön még nincs HDMI bemenet, és kellett egy optikai / koax (S/PDIF) kimenetet varázsolni a kicsikére. (Aliexpress)
Játék nincs.Szal ezt kellene tudnia az alternatív eszköznek is. A fentieket közel probléma nélkül tolja a Modecom.
(Mint már említettem párszor, és nem győzöm hangsúlyozni nem gyári állapotban, hanem durván meghűtve!!! A gyárihoz képest)
Nem ragaszkodom a win-hez, sőt ha van valami alternatíva amivel a fentiek megoldhatók, örülnék is ha szabadulhatnék a wintől...
Nos az ár....
Hát igen. Jó lenne valami költséghatékony megoldás, de őszintén szólva én ennél jobbat még nem találtam.
De nagyon szívesen várok minden javaslatot.
Előre is köszi. -
derrik
őstag
Tronsmart Ara X5 plus
... Mostanában lépten nyomon ,, kevés a memória'' hibaüzenet jelenik meg. Csak egy kicsi torrent, és a Crome megy 4 nyitott oldallal. -
törölt tag
válasz
Sándor -P20- #3789 üzenetére
Sztem a tartósság szempontjából nincs jelentősége a hűtésnek, mivel ha melege van, akkor visszaveszi az órajelet. Az más kérdés, hogy úgy használhatatlan, tehát kell rá a plusz hűtés.
-
-
Egy Z83-as mini pc-re feltehető Linux? (Atom X5-Z8300 2G 32G) Mondjuk egy egyszerű Lubuntu?
-
törölt tag
válasz
Sándor -P20- #3777 üzenetére
Ez nem alapszintű művelet, főleg Bay Trailen. Az Intel nem igazán támogatja a csereberét. Létezett Compute Stick gyárilag Linux -szal, de csak 1GB RAM -mal. 2GB -os stick csak Win -nel volt. Ráadásul, a drivereket is "eldugta" az Intel. Valamint, a 64 bites procihoz b...ott 64 bites UEFI -t készíteni. A Linuxot viszont "meg kell erőszakolni" ahhoz, hogy 32 bites rendszerindító indítsa a 64 bites OS -t. Sztem az Ubuntu egyébként is sok ezekre a kütyükre. Inkább a Xubuntu a nyerő.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
#79335424 #3774 üzenetére
Szájbarágós, ungarisul kódolt infóhalmaz nincs valahol ebben a stickenfuttasunklinuxot témában?
Megnéztem amit ajánlottál, de ehhez az én agolom veri IQ light....
Ráadásul valamikor az Ókorban próbálkoztam még a win95 mellé linuxal...
Tehát ez így sajnos számomra nagyon reménytelennek tűnik.
A videómegosztósportálon találtam egy filmet ahol linuxot varázsolta a modecom stickre, de nem volt idegzetem komolyan beleásni magam a témába. Lehet hogy az ünnepek között a leállásban?
Az ötlet mindenesetre nagyon piszkálja a fantáziámat nekem is. Annál is inkább, mert szerintem a win erősen visszafogja a kicsikét... -
törölt tag
-
3shae
aktív tag
válasz
Sándor -P20- #3772 üzenetére
Szia!
Ahogy megvettem, átnéztem a topikot rákeresve a modecom kifejezésre. Természetesen láttam a gépedet
Két kérdésem van:
- Hogy lehetne telepíteni az eszközre más oprendszert? Ha lehet akkor milyet érdemes?
- A cpu specifikációja alapján 1.83GHz-ig boostol. Én nem láttam még így pörögni (de hál' Istennek hővédelmi lassulással sem találkoztam még)
Egyszerű netböngészésre és médialejátszásra használom. Sallangok nem érdekelnek, a Win 10 tele van mindenféle ökörséggel, azok nem kellenének.
-
Sándor -P20-
senior tag
Én egy Modecom Free PC-t nyúzok egy éve.
Eléggé megtoltam a hűtését, azóta semmi gondom vele. Így 60 fok fölé nem képes melegedni!!!
Ha kicsit visszanézel megtalálod a képeket.
Perpill egy 1.5 Terás külső vinyó van rajta kb 6 - 800 G torrenttel.
Net, online vidók simán szaladnak. a 10 giga alatti filmeket simán viszi. (nagyobbal nem igazán próbáltam, nem szedem le, mert minek?)
A filmek néha média lejátszás közben megakadnak. Gógyírt nem találtam, azt mondták winbaj...
Utána ugyanaz a film gond nélkül szalad.
A hűtését tényleg megtoltam, nézz vissza a fórumban!!!! -
windlord
őstag
Urak!
Szuloknek szeretnek egy netezos kis masinat.
Mi most az ajanlott?
Pipo x7 volt, moddoltam, szerettem.Mi a jo most?
-
derrik
őstag
szeretném azt meg kérdezni
...itteni javallatra vettem egy 64gb usb 3.0 pendrive-on
ha nagyobb fájlt töltőkbe rá, több esetben megszakad a letöltést és újra csatolódik a meghajtó!
Pendrive
Windows/beállítás
hiba? -
3shae
aktív tag
Sziasztok!
Van ugye ez a kis Modecom PC-m amit tv-re kötve használok mint tv okosítót.
Kérdezem ha veszek hozzá egy vezetéknélküli bill-egér szettet, az zavarni fogja a wifi-t vagy sem?
-
jobesz
tag
üdv! valaki ajánlana
z8300 as boxot itthon vagy hozatna? sajnos sehol nem árulják, és mostanra már minden tabletben szin te ezt a sorozatot teszik , nem szeretnék 3735 ös sorozatú boxot venni, ha van frissebb is... -
Snowy_owl
őstag
Hello!
Minap vásároltam egy Lenovo 100S 11iby notebookot 11". Atom Z3735F/2GB RAM/32GB SSD. Bár nem notebookos topik, de a következők miatt írok. Előtte már néztem kis az Intel Compute Stickhez hasonló cuccost, de igazából nem láttam végül értelmét megvenni, mert amennyit mozgok, nem tudnám kihasználni. Aztán minap a Tesco műszaki osztályán bóklásztam ahol megláttam ezt a notebookot 50000Ftért és kis gondolkodás után el is hoztam. Mivel ott gyorsan utánanéztem a specifikációknak arra jutottam hogy egy 30ezres Stickhez képest egy 50ezres notebokként ugyan az csak kijelzővel, billentyűzettel, touchpaddal, 10órás akksival, neten 60-tól indul. Gondoltam leírom hátha valakit érdekel. Én Mátészalkai Tescoba vettem, még volt 2db. Egyébként egy helyen bukuk a dolog, hogy az alja és a teteje piros a gépnek. Én átfestettem fekete akril festékkel.
-
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3760 üzenetére
...megoldódott igen. Annyi volt hogy reggeltől estig nem törlödtek az ideiglenes fájlok a tárhely kezelőben.
Most az lenne a kérdés, hogy tárhely bőcvités címén MIcro sd vagy 3.0 pendrive? Melyik a gyorsabb?? -
Ez kicsit off lesz itt, de ez is egy tapasztalat.
Itt van nálam egy Medion akoya 1317-es laptop kipróbálásra. 2x1ghz-es Amd proci van benne, +2 gb ram. Videókkal elbír. Egy nagy baja van, hogy csak 100mbites a lanja. A hardver meglepően gyors, főleg Lubuntuval, és fel is ismer minden eszközt. Szóval egy ilyen kis gép is jó lehet videózni/torrentezni/fájlszervernek akár, de kell a gigabit. USB3-as pendrivomat elég szépen kezeli, 100-120MB/s stabilan megvan, tehát a gigabites hálót pont ki tudná szolgálni. Wifin csak 10-15 MB/s- mal másol másik gépre. Azt nem nagyon értem, ki volt ennek a gépnek a célközönsége. Érintőkijelzője van, de minek, gigabit meg nincs, pedig kéne. -
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3746 üzenetére
Na ez is sikerült.... Köszi.
Az ideiglenes fájlokat hogyan lehet hatékonyan eltávolítani
mert reggeltől tekeri a tárhelykezelőben és invitál a későbbi visszatérésre de annyit nem tett hogy azt a 4gb szemetet törölje.... A frissítés meg nem megy fel mert nincs elég hely pedig csak a Crome_ot telepítettem az így Windows 17gb lett. Az ideiglenes 4gb. Így kampó a meghajtónak -
törölt tag
Az s905/912 topikban is nézelődhetsz TV okosító ügyben. Elég népszerű kütyük. Ezt meg esetleg megveszem tőled.
-
3shae
aktív tag
Sziasztok,
Tescoba vagyok, és beleraktam a kosaramba egy Modecom free mini pc-t most 19.990 ért. Tv okosítónak venném, és kérdezem megér-e ennyit.Őszintén mondom nem szeretnék valami hasztalan dolgot venni, főleg most Karácsony közeledtével. Tapasztalat van valakinek a kis eszközről?
-
DEARevil
tag
Sziasztok!
https://edigital.hu/multimedia-lejatszo-android-mini-pc/asus-asus-qm1-c006-intel-stick-mini-pc-window-10-home-p412479
Szeretném megkérdezni tőletek,h ez a kütyü mennyire stabil? Melegedésre és teljesítményre gondolok.
Amire én használnám: facebook, word, excel, bluestuck, youtube, főleg online videók lejátszása, esetleg aki tudja/ próbálta, a world of tanks blitzet képes futtatni vagy sem.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
petakpa1
őstag
válasz
Victoryus #3742 üzenetére
Nekem Enybox EW05 van, ami Nexbox T11-el egyezik meg. Ebben a sata port egy USB 2.0-as USB-SATA hiddal van megoldva, igy sebessege nagyon gyer
Ha USB 3.0-as kulso hdd keretembe teszem be a vinyot es a MiniPC USB 3-as pirtjara kotom, akkor sokkal jobb a sebesseg, mintha a beepitett SATA porton.
Lan is USB 2.0-n keresztul van megoldva, de az hozza egy 100 Mbit-es NIC-tol varhato sebessget. -
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3744 üzenetére
Ott nem reklamál semmiért..... Csak azelőtt volt az asztalon külön Intel VGA beállitó központ vagy mi. Most pedig ha a megadott driver telepítés akkor kilép hiba üzenettel
-
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3741 üzenetére
Az a baj, hogy én le töltöttem innét, de valami hiba üzenettel leáll a telepítés és a rendszer újra indítás át kéri. Így még csak sima Windows driver megy
-
-
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3738 üzenetére
Nah ....sikerült a prót feltenni. A doboz él. A magyarítása sajna elég ratyi. Viszont az eredeti és a gyártó által is megadott Intel VGA meghajtók az istennek nem mennek fel valami hibára hivatkozva.
-
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3738 üzenetére
Gyárilag ezen Home verzió volt .....a Pro rá hegeszthető? Vagy csak a gondom lesz vele?
-
interstate76
addikt
A tabletnél a bootolható micro SD kártya elkészítése után simán ment az install.
-
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3736 üzenetére
Hát ezt én mire ki bogozom
Tehát csinálni kellene egy usb boot pendrive-on gondolom
Mire kell itt figyelni? Sorrend partíciók stb.? -
interstate76
addikt
Azt hiszem, ez Windows 10 probléma. Egy wines tablettel jártam így, factory resetet követően, csak éppen 64%-nál állt meg és került boot loop-ba. Teljesen újra kellett húzni. Itt van valaki, aki szintén 53%-nál akadt el. Nem tudom, nálad is erről van-e szó, de könnyen el tudom képzelni.
-
derrik
őstag
Tronsmart Ara X5 Plus
A Windows újra telepítése során 53%-on elakadt! Újraindíthatom vagy ennek is kakuk? -
derrik
őstag
Mivel sikerült kukázni ezt a cuccot. EU raktárból mit érdemes rendelni ilyen vagy jobb kategóriát ami gyorsan itt van?
-
derrik
őstag
Hát Ez nem jött össze . Szétszedtem majd összeraktam a Wintel w8 pro-t
Kétszer becsíkozódott a képernyő és újra indult
Most meg el sem indul kéken pulzál a led
...Game Over..... -
Upo
addikt
Apollo Lake Pentium N4200 mennyire ütős?
Most akciós a Voyo V1, 4G ram, 32 emmc+128 ssd (M2 foglalat, cserélhető), usb3, giga lan, 2.4/5 wifi, foglalatos, cserélhető a ram is, és állítólag 2.5" hely is van egy benne. Licencelt win10.
[link] -
derrik
őstag
Egy 1XŰ tesztet alkalmával azt fedeztem fel, hogy a készüléket élére állítva teljes mértékben ki tudom használni a rendelkezésre álló wifi sávszélességet /ami amúgy elég harmatos/ lapján vagyis rendes helyzetében csak kb. 2/3 átviteli sebesség van.
Tehát a belső antenna sz@r..... Van e lehetőség arra. Már aki látott ilyet szétszedett állapotban, hogy egy használaton kívüli router kibelezésével csatlakozó kerülne beépítésre valahová. így antennát csatlakoztatnék hozzá? -
derrik
őstag
.... Én azért meg csináltam. Egy 95mm külső méretű ventilátor ment az alja alá ahol a lyukak vannak. 5V USB fesz. Így 1800 helyett jóval kevesebbet forog. Hangja semmi a műanyag éppen hogy langyos. Én ugyan nem játszom így 58-60 Celsius fölé nem megy. YouTube videó és közben böngészés. Nekem jó így.
-
Mike88
senior tag
Azt próbáltad már, hogy leterheled, nézed a hőfokot, s érzéssel nekinyomod a bordát. Ha ekkor csökken a hőfok, akkor a leszorítás a probléma, ill. annak hiánya.
Egyébként ezt az "árnyékoló lemezt" kihagynám a helyedben, én is kidobtam a Pipo-ból, csak arra ügyelj, hogy nehogy valamit rövidre zárj a bordával. A hővezető lapkát meghagyhatod, majd erre ültess bordát. Leszorításhoz használhatsz pl. acélból hajtott rugót, amit a NYÁK széleibe akasztasz. De ahogy látom van 4 furat is, azt is felbakolhatod olyan magasra, mint a borda, majd átlóba raksz két fémlemezt, az alá pedig valami erősebb rugó(ka)t.
"sima" Wintellel az a tapasztalatom, (csak böngészésre /chrome/ meg Kodi-ra van használva), 75 fok fölé nem megy a hőmérséklet gyári hűtéssel, persze ennél is változó, több fajta gyári hűtés van.
Wintel Pro ismerőseimnek van. 78 fokig is felment kisebb terhelés mellett is a hőmérséklet, mondtam nekik, hogy majd kitalálunk valamit, addig is fejjel lefelé rárakták egy fémdobozra, ami hozott kb. 10 fokot, így már nem valószínű, hogy túllépi a 80 fokot. -
envagyok
veterán
Az eszközök között látok usb3 eszközt.
Azt nem lehet valahogyan kivezetni? -
interstate76
addikt
Felesleges bármit is szorongatni, a vékony fémlap és a rajta lévő vékony, szilikon lapkák a CPU-n és - ha minden igaz, akkor - a RAM-on fekszenek.
Azt nem tudom, hogy miért lett forrófejűbb a géped, mint eddig. Logikátlan.
Ami biztos, hogy a házból való hőkivezetés és a vastag szilikon alumíniumra cserélése kb. 15°C hőmérsékletcsökkenést hozott azon a kis gépen, amiről betettem a képeket, ez pedig bőven elég ahhoz, hogy ne a melegedés szabja meg a hardver korlátait, hanem a valós tudása.
Azt hiszem, nem tettem semmit a vékony fémlap és a kis hűtőbordák közé, mert éppen befértek a helyükre.
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #3720 üzenetére
Pont azt mondom, hogy a szilikon nem ér hozzá... Erre gondoltam... Nem úgy gondoltam a hozzányomást hogy egy satuval fogom össze
Hanem pl. a tetőhöz rögzített fémlap alá tennék pl. papírlapot, hogy lejjebb lógjon, és az alaplap rögzítésekor jobban rászoruljon... De elsődlegesen majd kipróbálom ezt a megoldást, csak attól félek ha nekem nem jön be akkor nem tudom a fémlapot eredeti állapotra visszaállítani mert nem tudom a ragasztót leszedni róla.
Egyébként azt sem értem hogyan lehet rosszabb a hűtés úgy, hogy kivágtam, és raktam rá bordát? Rosszabb semmiképpen nem lehetne, nem?
A fémlapra ragasztott borda, és a processzor felett lévő vékony fémlap közé raktál valamit? Szilikonpaszta vagy hasonló? Az a baj hogy lukas, és a hőtől szerintem befolyik...
-
interstate76
addikt
"Arra gondoltam még hogy lehet nem ér hozzá a legalsó fémlap a processzor felületéhez, és ezért nem tudja rendesen átadni a hőt... valamivel le kéne szorítani, de ötletem nincs mivel..."
Hogyne érne hozzá? Hozzá van ragasztva egy vékony kis szilikon lapkával, vagy valami hasonlóval, és ez az általad linkelt képen is látszik. És hogy érted azt, hogy rányomni? Azért olyanokat ne írjunk már, amivel esetleg tönkrevághatja a masináját, aki követi az itt olvasottakat!
Leírtam, hogy a legegyszerűbb megoldani, kipróbált eljárás és bárki könnyen meg tudja csinálni. Semmit nem kell nyomni sehová, egyszerűen arról van szó, hogy az alumínium hővezető képessége ezerszer jobb a szilikonénál.
-
goe1
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne :
Van egy Guleek I8 mini pc-m, windows 10,próbálja frissíteni az Anniversary Update-t, természetesen nem tudja mert kevés a hely.
Olyan kérdésem lenne, hogy ha legyalulom teljesen, letöltöttem usb-re a Windows 10-et, akkor tudom usb-ről frissíteni? -
ACE-
addikt
Hiába, a műanyaggal az a baj hogy nagyon nehezen adja át a hőt (szar a hővezető képessége) hiába próbálod hűteni, olyan lassan melegszik újra, hogy nem tudja megfelelően hűteni. Ezért kell általában a kivágás, és a hő kivezetése, ami nálam pl. nem jött be, még rosszabb lett valamiért... Arra gondoltam még hogy lehet nem ér hozzá a legalsó fémlap a processzor felületéhez, és ezért nem tudja rendesen átadni a hőt... valamivel le kéne szorítani, de ötletem nincs mivel...
-
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3713 üzenetére
...na az enyém is ilyen cucc a Pro verzió. én úgy gondoltam, hogy ha betudnék szerezni egy doboz méretű az az 100x100mm nagyságú csendes ventilátort akkor azt mivel az alja nagyon meleg 55/65C akkor azt szívó módon tenném alá és USB 5v tápot kapna
-
ACE-
addikt
Meg ugye az a vicc, hogy amíg nem volt kivágva, meg rajta a 4 borda, nem melegedett ennyire... Szóval még rosszabb lett mint volt... Olyan, hogy 60 Celsius fölé nem is megy, az nálam inkább 60 alá nem is megy...
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #3713 üzenetére
Szóval az lehet a baj hogy az a vastag szilikon nem vezeti normálisan a hőt, és így el sem tud jutni a felső bordákig?
Mert az a furi hogy attól függetlenül a bordák is iszonyat felmelegszenek, tehát elvileg adják le a hőt rendesen...
Meg tudod mondani hogy pontosan 20x20x6 -os volt tutira ott a borda? Mert akkor rendelek még olyat, és kipróbálom úgy. Ezt a ragasztást valahogy le lehet azért róla szedni, ha mégsem jönne be? -
interstate76
addikt
Akkor ott a probléma. Járt nálam egy ilyen példány, ezzel a vastag hővezető szilikonnal (nem saját, hanem egy topiktárs kért meg rá, hogy csináljam meg a hűtését). Miután szétszedtem és láttam, hogy más, mint a korábbi 2, amit megcsináltam, megbeszéltük, mi legyen, és abban maradtunk, hogy a szilikon lap helyett kis hűtőbordák kerülnek a gépbe. Ha jól emlékszem, épp elfért 4 db 20x20x6 mm-es, amiket a felette lévő fémlemezhez ragasztottam, így szétszedhető maradt a kis gép. A tetejét pedig nem is vágtam ki, csak kilyukasztgattam, nyomtam bele hővezető ragasztót és tettem rá 4 nagy bordát.
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #3711 üzenetére
Persze, azt úgy hagytam ahogy van, csupán a tetejét vágtam ki és ragasztottam rá a bordákat...
-
ACE-
addikt
Ilyen az én Wintel-em belülről. Megmoddoltam, és azt csináltam, hogy felül a házat kivágtam, ahogy interstate, és oda ragasztottam 4 db hűtőbordát. Na most semmivel sem lett jobb, sőt, amint elindítok valami proci igényes programot, szinte azonnal 80 fok fölé megy a hőmérséklete.
Mit ronthattam el?
-
Melyik az a kisgép, ami tudja a gigabites lant, és van sata portja? Vagy usb3? Windowsost keresek. Talán pénteken ki lehet majd fogni jó áron valamit!
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3705 üzenetére
Igazából annyira nem is akarom visszahozni, mert azzal nem oldódik meg az a probléma, ami miatt téglásodott. 4G mobilnetet szeretnék használni egy jó, Gigabites routeren. Van egy Hi-Linkes, Huawei e3372 stickem, de az istennek se akar összebarátkozni a routeremmel. Ennek a flashelésébe döglött bele a router. Szóval, kéne egy router, ami kommunikál a modemmel. Router-modem kombó tipp is jöhet. Elég gáznak tartom, hogy 2016 -ban ez egyáltalán probléma.
-
interstate76
addikt
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3699 üzenetére
Úgy bukott ki a jelenség, hogy téglásítottam a routerem, és ahhoz kellett a fix IP a kliensben, hogy visszahozzam a halálból. Kábelen router mentés, Wifin instrukció olvasás, terminál parancsmásolás. Na, ez nem ment, mert amíg 192.168.1.2 volt beállítva a Lan -ra, addig nem lehetett Wifizni a telótól kapott 192.168.43.6 -on.
-
derrik
őstag
válasz
interstate76 #3702 üzenetére
Köszi
Azt tudja valaki, hogy win7 alatt a medialejatszó beállítása után. Telefonról a BubbleUPnP segítségével tudtam média tartalmakat lejátszani a telefonról. Ez win10 hogyan állítható be.
Valamint kicsit sokallom ezt a 11GB foglalt lemez területet vagy ez mezei Windows esetén ennyi. Törödjek bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i5 10500 , RTX 3070 , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- AMD GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6700 XT / 16GB 3200Mhz / 750w Gold
- GAEMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / B450 Strix / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 650W Gold!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest