Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ArGab

őstag

válasz ACE- #2172 üzenetére

Ez ránézésre a Windows-os Wintel CX-W8 lesz. A bordás amire gondolsz az az újabb dual boot-os Wintel W8-as.
    Ezen nincsen felfogató úgyhogy csak ragasztani tudsz. Kellene keresni egy megfelelő bordát, de arra figyelj hogy nem fog felfeküdni a processzorra mert körülötte több dolog is magasabb. Valami ilyesmi rézlapra is szükséged lesz: http://www.ebay.com/itm/2pcs-Laptop-GPU-CPU-Heatsink-Copper-Shim-20mmx20mmx1-0mm-/200778207032?hash=item2ebf504f38:m:mpw-XQO7mEwb2iPTRr87UQg
    Ezt kellene ráragasztani a processzorra hővezető ragasztóval, így kapsz egy kiemelkedő felületet amire már mehet a borda. Erre aztán ragasztani a bordát, amekkora csak felfér. Túl sok helyed nincs, talán ~ fél centi magasságra ami beférhet. Ha ez megvan, még kellene valami hőhíd is ami a tetőn lévő lapra is átvezeti a hőt. Én a W8-on alufóliából hajtogattam egy lapot, ~1mm volt amit át kellett hidalni.
    Ez így összességében még nem volt elég. Bios-ban be volt kapcsolva a GPU turbója, ami miatt ~600MHz-en járt. Ezt kikapcsolva sikerült elfogadható szintre vinni a melegedését. Hosszabb, folyamatos terhelést továbbra sem bírja jól, de napi használatra (böngészés, yt, zene, filmek) ennyi elegendő. Ennél jobban viszont csak a ház bontásával lehet már javítani.

A másik hogy nagyon nem mindegy mivel használod. Videólejátszás esetén létfontosságú a hardveres dekódolás belövése (DXVA) mert nyers erőből biztos nem tudja sokáig húzni túlmelegedés nélkül a FullHD-s x264 anyagokat. Nekem erre legjobban az MPC-HC és LAV párosa jött be.

Új hozzászólás Aktív témák