Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
interstate76 #3399 üzenetére
Barmilyen gepen ha egyszer volt legalis w10 az akarhanyszor ujratelepitheto, meg serial number sem kell a telepitesnel, kihagyhato,
a hardverazonositok alapjan azonosit+uefi bios is eltarolja az aktivalo kulcsot. -
interstate76
addikt
Ha komplett rendszermentést csinálsz, akkor szerintem abból vissza tudod állítani az egészet, a telepített programjaiddal együtt. Úgy tudom, hogy ilyenkor a windows lemezképet ment az adott meghajtóról, tehát ha ez a C: meghajtó, akkor a teljes rendszerről, driverekkel együtt. Ill. van olyan program is, ami leszedi neked az összes, a gépeden található drivert, és ha újrahúzod a windowst, akkor simán vissza tudod állítani őket (a program nevét nem tudom, de biztos megtalálod).
-
Narakh
senior tag
Sziasztok!
Erősen fontolom egy Z8300-as box rendelését, de kicsit tartok tőle, nehogy a "jogtiszta" Windows 10 megvicceljen. Elvileg ugye a rendszer aktiválva érkezik, de több helyen is olvastam, hogy például egy gyári visszaállítás után már nem aktiválja magát újra. Nem igazán értek a témához: ilyen esetben mit lehet tenni? Vagy hogy működik egyáltalán a dolog?
-
törölt tag
Jelentem, trialbootban megy az Android 6 alapú RemixOS is.
-
törölt tag
Én nem vagyok az a tesztírogatós fajta, meg útálok a teszt utáni, idióta hsz. -ekre válaszolgatni. Inkább odaadnám egy megbízható embernek, hogy tesztelje. A hangja nem vészes, de egy csöndes hálószobában azért lehet hallani. Sztem lehetne passzívra moddolni. A SOC teljesítményben a 8700 -as Cherry Trail körül van. Prociban, GPU -ban kicsit erősebb, tárhely elérésben kicsit gyorsabb, viszont a RAM elérés csak single channel (mint a 8300 -asoké). Szvsz ez nem csak alap, hanem bármilyen böngészésre alkalmas. Ennek a kütyünek a nagy előnye a felhasználói szabadság, és a Linux kompatibilitás. Pár kattintással olyan portról bootoltatod, amilyenről akarod (beleértve a PXE bootot is). Továbbá ott a tárhelybővítési lehetőség. A rendszer futhat a belső SSD -ről, a letöltések meg mehetnek egy SATA HDD -re. Szintetikus teszteket már korábban linkeltem róla. A WOL -t még nem próbáltam, de a specifikáció alapján támogatott.
-
törölt tag
Ez így van. A motoromban odavan a generátor, a barátnőm tőlem 2700Km -re lakik, a csokoládé meg hízlal. Marad a Vorke V1.
A Puppy -t vétek telepíteni. Alapértelmezett működési módja, hogy bármilyen adathordozórol betöltődik a RAM -ba, és onnan fut. Első kikapcsoláskor rákérdez, hogy létrehozhat -e mentésfájlt, amire kiírja a beállításokat, változásokat. Ez lehet merevlemezen, vagy akár azon az adathordozón is, amiről bootoltad. Ez egy (de, ha akarod, akkor több) sfs. kiterjesztésű fájl lesz. Következő bootnál ezt automatikusan felismeri. A fő rendszert mindenképpen betölti a RAM -ba, az sfs -nél ez opcionális. Ha betölteted, akkor akár az összes adathordozót eltávolíthatod a gépből (a belsőt is), a Puppy -nak nincs rá szüksége.
Tengernyi Pupplet van. 32bites, 64bites, Magyar, külföldi, stb., stb.
Itthon a skamilinux.hu -n van a kutyaház.De, az a Pipo7 ugye x86, nem ARM! ARM -ből csak az Allwinner A10 -ről tudom, hogy Puppy kompatibilis.
-
tlala
addikt
válasz
#79335424 #3388 üzenetére
Ez a Pupplet 32 bites bios-on is működik?
Lehet esetleg oilyan verziója, amit nem kell telepíteni, csak "kipróbálós" - szóval SD-ről indítom, és megy kikapcsolásig?
(Elnézést, sügér vagyok Linuxból.)
Egy kicsit kedvet kaptam én is, hogy játszadozzak valamit a Pipo 7-esemmel. -
törölt tag
Sajnos, a HiLinkes Huawei E3372 -es modem továbbra is csak Win alatt hajlandó működni. De, az anniversary frissítéssel kaptam egy hotspot menüpontot. Megosztottam vele a modem kapcsolatát, és működik. Szóval, powerbank -kal lett egy Mifim.
-
törölt tag
válasz
Arolotifar #3387 üzenetére
Köszi!
Próbáld ki valamelyik Puppletet! Egy kicsit más, mint a "hagyományos" Linux disztrók, de ha megérted a működését, akkor rá fogsz jönni, hogy mekkora királyság. Belelapozol a menüjébe, és nem fogod elhinni, hogy az a sokminden belefért párszáz MB -ba. Meg aztán piszok gyors, mivel RAM -ból fut. -
törölt tag
válasz
#79335424 #3379 üzenetére
A Precise Puppy 3.x kernele nem kezelte a Intel HD400 GPU -t. Ezt a hsz. -t viszont már mikroSD -ről bootolt, XenialPup64 Alpha alól írom.
I Love This Game!
-
petakpa1
őstag
Én meg rendeltem egy ilyet: Enybox EW05
70 USD-t rákockáztattam, majdnem fele annyi volt mint a valamivel márkásabbnak tűnő Nexbox T11 a geekbuying-on vagy gearbesten.
-
törölt tag
válasz
petakpa1 #3382 üzenetére
Nem értek a Win -hez, csak feltételezem. Kulcsot, meg ilyesmit én nem láttam. Bekapcsoltam, adtam neki netet, létrehoztam egy fiókot. Kértem a Magyar nyelvet. Letöltötte, telepítette, újraindítottam, Magyar lett. Feltételezem, hogy az MS -től szerezte a nyelvi csomagot.
D-Sub teszt talán holnap. -
törölt tag
válasz
interstate76 #3380 üzenetére
Köszi!
-
törölt tag
Kézben a Vorke V1! Kuponkóddal 148 Erzsi volt, és sarcmentesen jutott el hozzám. Ezt már arról írom. Még nagyon az elején tartok az ismerkedésnek. A szögletes ház alján van egy kerek, kiálló tányér. Ez letekerhető, és alatta ott az SSD helye... ami üres volt. Páááániiik! Hogy lesz ebből Windows??? Bekapcsolás, ééés ... indul a Win 10! Szóval, a 64GB -os SSD belül van, az a külső hely plusz lehetőség.
Win aktiválás, beüzemelés, nyelvi, stb. beállítás pikk-pakk, sima ügy.
DVI monitor: pipa.
PC -s hangfalak jack kimenetről: pipa.
Wifi, telóról net: pipa
UEFI hozzáférés: pipa
Boot menü: pipa
Bootolás pendrive -ról: pipa
A Puppy szépen betöltődik, de az X felület (vagyis maga a grafikus felület) nem indul. Szóval, ezt még hegeszteni kell. Ezért, szégyenszemre ezt valami Edge alól írom. Van ebben a szarban valami alkalmazásbót, de ott hiába írom be a keresőbe, hogy Firefox, vagy Dolphin, csak irreleváns baromságokat ad.
Na, mindegy, majd csak lesz valahogy. Van mikroSD kártyahely is, majd megpróbálom onnan is a bootot. Sztem menni fog. Akkor nálam a plusz SSD hely üres maradhat. Illetve, egy kis faragással megpróbálnék majd betenni oda egy 12V -os powerbankot, meg sztem a 4G modem is beférne. A tesztekből úgy olvastam, hogy 2,4Ghz -en tud AP módot, vagyis lesz egy Mifim is.
Játék! Játék! -
n42
tag
Sziasztok, volna egy ilyen kis mini-pc-m:
http://www.geekbuying.com/item/G2-Windows-10-2-0-MP-MINI-PC-Intel-Z3735F-Quad-Core-2G-32G-2-4-5-8G-WIFI-Bluetooth4-0-w--MIC-355663.htmlA gondom az, hogy a Windows 10-et újrahúztam (gyári visszaállítással, semmi extra bűvészkedés..), de az összes driver elveszett. nagy nehezen az inte soc driver segített, de a WIFI-t továbbra sem látja, mintha nem is lenne benne wifi adapter.
Értem én, h noname cucc, de mégis full inel-es alapokon nyugszik, így nem érte, a dolgot, milyen drivert kéne nekem ehhez keresni? főleg, h nem találok semmit.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3376 üzenetére
Méghogy a Linux bonyolult! Bedugom a pendrive -omat egy PC -be, bebootolok róla, és már fut is a saját, megszokott Puppy -m. A Windows meg .... áhhh... Öreg vagyok már az ilyen megpróbáltatásokhoz.
Jó kis XP 4 ever telepítő! Azzal nem kellett ba..akodni, hogy Avast, Java, Net frameworkök. Minden ment fel egyben. -
törölt tag
válasz
interstate76 #3374 üzenetére
Most kaptam a privit, hogy a napokban megkapom a Vorke -t. Azt sem tudom, hogy kéne nekifognom. Még sohasem üzemeltem be új, legális Windows -t.
Pláne angol 10 -est. Szívem szerint az első bekapcsolás előtt kivenném, és klónoznám az SSD -t. Érdemes? Erre is kell majd mindenféle víruskergető, vagy ezt már megoldotta a Microsoft?
-
petakpa1
őstag
Ezeknek is utána néztem időközben, de elvetettem a miatt, hogy nekem 1366*768-as felbontást kell kitolni az LCD TV-mre. Ezt ezek a HDMI-VGA adapterek meg is tudják oldni mert jellemzően 1920x1080 felbontásig képesek átalakítani.
A probléma az viszont, hogy mivel az 1366*768 nem egy HDMI szabvány felbontás készüléktől (esetünkben Android-os mini pc) függ, hogy ilyen felbontást hajlandó-e egyáltalán kiadni.
Anno az M8-al azt hiszem pont ez volt az egyik bajom, hogy vagy 1280*720-at vagy 1920*1080-at adott ki, de ekkor LCD TV-n körbe volt egy fekete sáv ami engem zavart. Ha sima VGA csatlakozóval rákötöttem egy laptopot és beállítottam 1366*768-as felbontást akkor minden fain volt
Nyilván hanghoz külön kábel kellett...
-
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #3369 üzenetére
hol 4.5e a minimx?
HDMI - VGA átalakító, másfajták -
törölt tag
válasz
interstate76 #3369 üzenetére
Létezik olyan kütyü, ami átalakítja, de nem occó. A HDMI digitális jel, a VGA pedig analóg
-
interstate76
addikt
válasz
petakpa1 #3368 üzenetére
Azt nem tudom, hogy van-e D-Sub kimenettel rendelkező S905-ös (hdmi-kimenetet egyébként nem lehet átalakítani valahogy?), csak azt, hogy a 10 ezer Ft-ért vásárolt Beelink Mini MXIII-asom, vagy a 4,5 ezer Ft-os Beelink Mini MX, ami most utazik felém, SD kártyáról futtatott LibreELEC-kel jobb médiaplayerek, mint rengeteg, sokkal-sokkal drágább eszköz, beleértve ebbe az olcsóbb wines mini pécéket is. Pl. próbáltam Z8300-as CPU-val szerelt tableten 4K anyagokat, és némelyikkel erősen megizzadt, némelyiket pedig nem is vitte rendesen. Ugyanez S905-ösön sima ügy, egyetlen képkoka átugrása vagy eldobása nélkül vitte az általam próbált tesztvideókat.
Nem mondom, hogy ez mindenekfelett és hogy nincs alternatívája, csak hogy ilyen célra ez a legolcsóbb, általam ismert megoldás. Itt találsz több infót és sok segítőkész topiktársat.
-
petakpa1
őstag
válasz
interstate76 #3366 üzenetére
Ezt kicsit ki tudnád fejteni jobban?
Árban minden bizonnyal így van, viszont S905-ből nem láttam D-Sub kimenettel rendelkezőt.
Tavaly amúgy volt nálam egy M8, ami még S805 SoC-ra épült tidom, de valahogy az Androiddal nem sikerült megbarátkoznom. Nem vagyok szakmabeli, win-hez már valamennyire értek, de sajnos nincs időm, hogy droid és/vagy linux rejtelmeit kitapasztaljam. Ezért hajlok a Win felé inkább.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3366 üzenetére
Úgy rémlik, hogy pl. a Geniatech -nek (kínai leányvállalata a Mygica) vannak Android kompatibilis tuner -jei.
-
petakpa1
őstag
válasz
interstate76 #3363 üzenetére
Igen. Kodi-val néznek filneket, képeket rajta, néha youtube, vagy más streaming videók, szükség eseten azért lehessen böngészni is vele, de erre a célra,van külön pc is itthon. Ami meg felmerülhet, hogy csatlakoztatok hozzá egy USB-s tunert és dvb adásokat nézek vele. Talán netflix is szóba jöhet meg.
-
petakpa1
őstag
Találtam egy ilyet is: NEXBOX T12/T11
Igazából médialejátszónak szeretném használni Kodi-val, egyenlőre egy régebbi HD Ready (1366*768) Sharp LCD-TV-re kötve később talán egy Full HD felbontású LCD-re. Esetleg max 1080p youtube videók lejátszása alkalmanként egy két weboldal megnézése Edge-el vagy FF-al.
Szerintetek a képen látható hűtőbordával akadásmentesen lehetne filmezni youtube-ozni vele? Nem melegedne túl ennyi terheléstől? Játékra, filmezésen kívül más hardverigényes feladatra nem lenne használva.
Megtaláltam egy másik gyártónál is kívülről ugyanezt a boxot: HiDeer EW05.
Vajon belülről is ugyanaz a kettő? Különösen a hűtésre gondolok.
-
petakpa1
őstag
D-Sub csatolóval is rendelkező mini pc-t keresnék. Ebay-en találtam egy ilyet, de a leírás (csak HDMI-t említ) ellentmond a képnek (van D-Sub) is.
[link]
Létezik ilyen termék egyáltalán? -
satmen
tag
Esetleg tud valaki olyan "adaptert", (lehetőleg itthon beszerezhetőt) amivel a HDMI kábelből ki lehet "nyerni" a hang jelet? Az eszközön (mini PC) HDMI kimenet van, ez megy a tv-be. Jelenleg innen optikain az erősítőbe. Szeretném közvetlenül a digitális hangot SPDIF-en keresztül az erősítőbe juttatni.
-
Tegnapelőtt megérkezett a Cenovo Z8300/2G-32G mini pc.
Ha valakinek kell, eladó, ugyanis én 4G-64G készüléket rendeltem, és az eladó kis kínai összekeverte.
25-ért elvihető, 1 napot használtam kíváncsiságból, az eladó nagyon korrekt, 100X elnézést kért, ha elmenne, nem kéne a visszapostával vacakolnom, az érte kapott összeget utalnám az eladónak+ amennyi nála van a különbözet, és postázná a másikat.Eddig off,
kérdéseim, ennek hogyan lehet belépni a biosába, vagy hogyan lehet beállítani, hogy bármely billentyű vagy egérmozgatásra bekapcsoljon, ha a monitor hátulján lesz, ,elég nehéz lesz bekapcsolgatni.Az eszközkezelőben látszik olyan eszköz is, ami fizikailag nincs is a gépben, Ethernet port, soros port, mikrofon. Ez érdekes.
Aktivált win10 home van rajta, háát.. barátkoznom kell vele, nekem nem jön be, de ez van.
Szerk, amúgy nagyon jó kis szerkezet, teljesen meg vagyok lepődve a sebességén, kezelhetőségén.
Nem volt ilyennel még dolgom, de kellemesen csalódtam ebben a mini pécében. -
törölt tag
válasz
interstate76 #3355 üzenetére
OK!
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3353 üzenetére
Köszi, de már úton van a Vorke! Meg, egyébként sem akarok laptopot. Csak a baj van velük. Kamionban nagyon amortizálódnak.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3350 üzenetére
Megrendelted a Vorke V1-est? Véletlenül megláttam ezt a gépet: a múltkor nem találtam ilyesmit, ilyen áron, de 2 év hazai garival sztem ez nagyon jó vétel (feltéve persze, hogy nem baj, hogy nagyobb a mini pécéknél).
-
Upo
addikt
válasz
interstate76 #3349 üzenetére
Szerintem pont azért mert ott nincs raktáron. Néha tudnak érdekeseket dobni a kínaiak rendszerei.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3349 üzenetére
Mindegy. Egy másik kódra kijött 148 Euróra, free shiping -gel, Kínából. Ha rádobják a 27% sarcot, akkor is kijön 200 Dollárból.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3347 üzenetére
A kuponkódod él. Én nem tudok rendelni, mert nincs élő címem, ezért egyik kedves fórumtársunk intézi a rendeléseimet. Ezt írta:
"Hali! Gáz van a rendeléssel!
1. A legfontosabb, nem lehet rendelni mert nincs készleten nekik, azt írják elfogyott.
2. 34$ a szállítás, ez nem lenne gond végülis beleférne
3. Ezt nem értem. Kosárba raktam a cuccot. Érvényesítem a kuponkódot így 169$, de itt jön a csavar, a kuponkód csak akkor érvényes, ha nem Spanyolból rendeljük, hanem közvetlen kínából. Kínai raktárban van is elvileg készlet, de ugye ott meg az a gond, hogy valószínüleg erre még jön majd ÁFA, ha megfogják.
Spanyolból rendelve nincs kupon és 234$-ra jön ki, ez paypal-al cirka 69.000 ft." -
törölt tag
válasz
interstate76 #3317 üzenetére
Király! A kuponkód nem érvényes a Spanyol raktárra, ahol egyébként sincs készleten, viszont +34 USD lenne a szállítás. Bukta.
-
törölt tag
válasz
gulac12 #3344 üzenetére
Egyik sem ér már fabatkát sem. De a Measy -hez megvettem a gyári dokkolót is. Így, együtt egy kis "ékszer" a polcon. Fehér, kamerás/mikrofonos stick, a fehér dokkolóban.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3341 üzenetére
Sanszos, hogy az S905/912 nálam kimarad. Teljesen jól elvagyok az S802 -esemmel. Plusz, érkezik mellé a Vorke V1, úgyhogy egy időre betáraztam miniPC -kből, és akkor még nem említettem a múltból megmaradtakat: MK802II, MK808, Measy U2C, MK802IV.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3340 üzenetére
Pedig ott a helyed minden androidos kütyü topikjában!
Ráadásul az S905-ösök tényleg nagyon jók! Hónapok óta használunk egyet, gyári androiddal (rootolva érkezett) - sem akadás, sem fagyás, sem inkompatibilitás nem zavar be, villámgyorsan és problémamentesen teszi a dolgát! RK-vonalon nem igazán fordult elő, hogy nem kellett custom ROM után kutatni!
Erre csak az SD kártyás LiberELEC-et kellett felügyeskedni (az is max. 5 percig tartott és nem is létszükséglet), amiben külön királyság, hogy ha droiddal akarsz bootolni, akkor sem kell kivenni az SD kártyát.
-
gulac12
tag
válasz
djherby #3329 üzenetére
Média lejátszásra lehet hogy alkalmasabb lehet számodra is egy android (libreelec) alapon működő tv boksz. Ajánlom nézd meg a nagyon pörgős Amlogic S905, S912 processzoros készülékek topikot,hátha találsz valami jó ajánlatot.
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #3328 üzenetére
Akkor ez 32 bites uefi bison is elindul?
HD audio passtrough mehet Linux alatt? -
djherby
tag
Sziasztok!
Gondolom van aki használ ilyen mini pc-t médialejátszásra. Mennyire jó / elégedett?
HD audio megy?
Köszi
-
törölt tag
válasz
Janaboy #3325 üzenetére
Ugyanaz vele a gond, mint az összes többivel. Routerként buta, mint a főd. Akasszam a Gigabites NAS -omat a 10/100 -as portjaira? Most bőven 100Mb/s (12MB/s) fölötti adatátvitelem van belső hálón, tehát erős visszalépés lenne. Vagy, vegyek még mögé egy Gigabites switchet? Szóval, ebből is a modem ér valamit, az meg nekem erős 35 -ért. Akkor inkább Wines miniPC, azt legalább másra is tudom használni. A routerem, meg a modemem pedig már megvan.
-
törölt tag
válasz
tatararpad #3323 üzenetére
Sqjnos, annyira nem vágom az Angolt, de nagyjából erről van szó.
-
törölt tag
válasz
tatararpad #3321 üzenetére
Tomato alatt nem megy, OpenWrt topikban is láttam, hogy küzdenek vele, a Puppylinux először látja modemként, de aztán mégsem tudja kezelni. Eddig jutottam.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3319 üzenetére
Futottam egy kört, hátha routerrel is megoldhatnám a mobilnetet, de a Telenornál 50 fölött van a Huawei E5186s listaára. Az Edigital -nál lenne 40 -ért is router, de ebből is csak a modem használható. Ha már az USB modem a kezemben van, akkor sztem egy miniPC -vel mindenképpen jobban járnék.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3317 üzenetére
Még nem rendeltem meg. Köszi!
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3304 üzenetére
Megrendelted már? Leakciózta a Geekbuying: SSV14G kuponnal 169,99 USD.
-
interstate76
addikt
válasz
Janaboy #3314 üzenetére
Gondoltam, hogy erről lehet szó - megesik az ilyesmi a legjobbakkal is!
Somatom ki fogja használni: metszi a dolgokat, biztos nem dísznek veszi!
Amúgy nem foglalkoztam vele sokat, de gyorsan rákerestem 1-2, hasonló tudású és fogyasztású CPU-ra árukeresőn és a HA-n, laptop és komplett PC kategóriában is, és ilyen felszereltséggel, ilyen árban nem találtam semmit.
(#3315) Somatom Olvastam már róla, de valószínűleg pont azért nem fogott meg a dolog, amiért most sem kelti fel az érdeklődésemet: amelyik gépemen windows fut, azon 1-2 játék, irodai alkalmazás és egyéb program miatt futtatom ezt a rendszert, és úgy látom, hogy nem előrébb, hanem hátrébb lennék a REMIX-szel, amin droid van (teló, mini PC), az meg úgy jó nekem, ahogy van. Úgy érzem, nagyon stabilan beállt most itthon a hardverösszetétel: gyors, problémamentes és keveset fogyaszt mindkét laptop, az asszonynak és nekem is bőven elég a 2 GB RAM-os teló, amink van (Ascend G7 és egy Mi2), ill. a Beelink Mini MXIII-as mini pécénk is nagyon tetszik, sokat használjuk (utoljára az MK908-ast szerettem ennyire, Finless ROM-mal). Már csak a NAS-t kell jobban belaknom (egy NSA310-es fw-t futtató, használt TDC Homedisc-et vettem), ill. a mini PC-re szeretnék SD kártyás OE-t vagy LE-t tenni, és utána teljesen békén hagyok mindent. Legalábbis ez a terv. Aztán piacra dobják az S912-es CPU-t és futok vásárolni!
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3312 üzenetére
Meglep, hogy nem vágod a Remixet. Ez egy módosított Android, amit a PC -s használathoz fejlesztgetnek. ARM esetén ugyebár minden típusra külön portolni kell a ROM -ot, ezért csak pár kütyün futtatható. X86/X64 -re viszont telepíthető. Úgy látom, van is itt topikja.
-
Janaboy
veterán
válasz
Jaj de hülye vagyok..elnéztem a tipus számokat
Ettől függetlenül én biztos nem azt venném és keresnék olcsóbb alternativát
Persze attól is függ mire kell, főleg ha nem használja ki a tudását. -
interstate76
addikt
válasz
Nem programot és hardvert, hanem drivert és hardvert akartam írni.
-
interstate76
addikt
válasz
Janaboy #3310 üzenetére
Miben gyengébb az N3050-es a J3160-asnál? Hát teljesítményben. Plusz emellett az általad linkelt gépben fele a RAM és az SSD is, és még drágább is - össze sem lehet őket hasonlítani, nem is értelek!
(#3311) Somatom Tudom, hogy nem vagy oda a winért
, de néha szinte kikerülhetetlen. Remixet nem vágom. Minden wines program és hardver megy rajta/vele?
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3309 üzenetére
Nagyon remélem, hogy a GPU teljesítményének nem lesz jelentősége. Még nem tudom, hogy mire jutok vele, de az tuti, hogy kliens gépként nem szeretnék Windows -t használni. Az évek alatt teljesen elszoktam tőle, és csak szerencsétlenkedek vele. Folyamatosan jobb egérrel lépnék ki, de ahelyett dob egy menüt.
Sajnos, két dolog miatt nem tudom végleg kihagyni az életemből. Az egyik az Androidos ROM flashelés, a másik meg a net. Át akarok állni otthon is mobilnetre, de ez a nyomorult Huawei 4G stick semmilyen Linux/Android eszközön nem hajlandó működni. Szóval, ha a modemen keresztül jövő netet továbbítani tudom a LAN porton, akkor a kütyüből elsődlegesen router és talán NAS lesz. Persze, azért dual boottal megpróbálom rávarázsolni a Remix OS -t.
-
Janaboy
veterán
válasz
interstate76 #3309 üzenetére
Miben gyengebb?
Raadasul erre van 2 ev magyar garancia, ismert gyarto termeke.
De nekem mind1
Sztem draga az a cucc. -
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3307 üzenetére
Ez alapján szerintem natív sata. Masszív kis gépnek tűnik, és 60-65e Ft-ért nehéz (ha egyáltalán lehet) alternatívát mondani ilyen fogyasztás/teljesítmény aránnyal és SSD-vel együtt! Az intel hd 400 teljesítményét nem ismerem, de első blikkre az sem tűnik rossznak.
Teljesen szubjektív, unalmas vesszőparipám, hogy én ennyiért inkább itthon veszek használt, de még garis cuccot, de ezt nem a választottad ellen mondom
, ill. nekem mindenképpen kell a laptop, szóval mások a vásárlási/választási szempontjaink.
(#3308) Janaboy Az N3050 egy jóval gyengébb CPU, emellett a gépedben kevesebb a RAM és kisebb az SSD, továbbá nem is olcsóbb a Somatom által linkeltnél (eu raktárból rendeli, 20 USD-s szállítási költséggel).
-
törölt tag
válasz
Janaboy #3305 üzenetére
A Z8700 -asok is nagyságrendileg ilyen árban vannak. Viszont ebben cserélhető, 2,5 -ös SSD van, és bővíthető a RAM. Láttam már képet a "BIOS" -áról, és a hardverelemei elvileg Linux kompatibilisek. Szvsz. jobb alap, mint egy Cherry Trail.
Interstate76:
Nem tudom, írják ezt is, azt is. Itt egy XDA -s topik, ahol vannak róla képek, tesztek. Nézd meg az írás/olvasás tesztet! Szted ez USB, vagy natív SATA? -
törölt tag
Arra jutottam, hogy rendelek egy Vorke V1 -et. Ha valaki tud olyan okot, ami miatt ezt nem kéne megtennem, az szóljon most, vagy hallgasson róla örökké!
-
tlala
addikt
válasz
tordaitibi #3292 üzenetére
Ennyiért venni egy PC-t, hidd el, hogy ajándék!
Anno én is elsők között vettem meg a Pipo X7-et, és egyáltalán nem bántam meg egy percig sem!
Remek böngészős, filmnézős, hangtalan torrentezős cucc a TV mellett, és vállalható kinézetű apró kis dobozka a nappaliban, nem valami ócska használt batár. A hozzá vett légegérrel az egész család kedvence.
Ezeknek a mini PC-knek a belseje szerintem nagyon egyforma, szabvány Intel panel, a Pipo-hoz is könnyen találtam friss USB-LAN drivert, mert ismert a gyártója.
És a rajtuk lévő, "előrecsomagolt" win10 bingnek köszönhetően bármikor újra telepíthetőek, és a driverek szempontjából is barátságos a win10 ezekkel az újabb cuccokkal.
Szóval ne aggódj, jó boltot csináltál ennyi pénzért! -
Upo
addikt
válasz
#79335424 #3301 üzenetére
Az se rossz, nem is gondoltam rá. De a dvd háta szinte teli lemez, lehet vágni nyílásokat a hátlapi portoknak, a többit meg kivezetem előre.
Bár most hogy így belegondolok, nem kicsi az a hely? Gondolom soho router házra gondoltál, nem rackes kategóriára. A dvd-be óriási passzív borda belefér, át lehet vezetni a hőt az alaplemezre is. És kicsinek se kell lennie, van még helyem a többi audio/video cucc között.
Esetleg még nas ház is jó lehet, vagy most bevillant hogy volt pl. régen a coolink-nek külső 5,25" dvd háza asztali meghajtóhoz, full alumínium házzal, külső táppal ami 5 és 12v-ot is ad. Van is valahol a padláson belőle.
Ilyen.Na, most még jobban megindultak a fogaskerekek.
Kéne a legközelebbi Veletechen mini pc/stick pc casemod kategória is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- BlueGift @ Logout.hu
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Milyen TV-t vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- PlayStation 3
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Philips LCD és LED TV-k
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest