- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike88
senior tag
Ezt valakitől hallottad? Mert ez úgy terjeng mint a vírus a windows tabletes topic-ban.
Szüleimnél van egy Wintel CX-W8 (Z3735F) több mint 1 éve. Soha nem volt probléma a melegedésből. Ők alap dolgokra használják, böngésző, skype, youtube, Kodi, és egyéb videómegosztók. 70-72 fok a max. hőmérséklet amit elér (nyáron!), de átlagban 50-60 fok körül van. Nincs rajta semmi buhera. Több féle hűtéssel jelent meg ez a box, valamibe hűtőbordát tettek, valamibe meg egy nagy fém lemezt a doboz tetejébe és e kettő közé thermal pad-et. No ennél ez utóbbi van.
Én nem tudom mit műveltek ezekkel a boxokkal, de pl. ACE boxánál is elégnek kellett volna lennie annak a hűtőbordának, ha arra a hűtőbordára jó a hőátvezetés, rá van szorítva a procira, nem kell még zörögni ventivel is.
Haveroknak van egy Wintel Pro (Z8300) teljesen ugyanarra használják, mint szüleim, kb. ugyanazokat a hőfokokat produkálja ugyanazon feladat alatt, viszont ott már van egy komolyabb hűtés (csak feltételezem egy nagy trágya, ahogy megvan oldva). Ennek már fém az alja, az aljára a hő át van vezetve plusz ugyanúgy fém lap a tetejében erre a hő szintén átvezetve, ha igaz lenne az, hogy a CT kevésbé melegszik, mint a BT, akkor ennek igazolnia kellene ezt az állítást, de egyáltalán nem igazolja!
Itt is elhangzott többször, hogy a CT kevésbé melegszik, csak mindig ott volt előtte az, hogy "állítólag"! Ezen felbátorodva mondtam haveroknak, hogy a Wintel Pro-t vegyék meg a "sima" Wintel helyett, hát melegedés szempontjából jobbnak egyáltalán nem mondható.
Lassúnak a Z3735F nem mondható, abszolút egyetértek azzal, amit Lala ír, ill. ez a tapasztalatom. 1080p youtube videók csak chrome használatánál okoznak problémát, de ezek olyan dolgok, amit jellemzően szükség nélkül igényelnek. Csak egy pipa, aminek meg köll lenni! Mé'? Mer'! -
Lala79
csendes tag
Ezzel igen csak vitatkoznék, ez nem teljesen van így! Nekem személy szerint van egy z3735f es Modecom free pc-m és egy z8300-as Chuwi hi8 pro tabletem. Mind kettő azonos szinten gyors, semmi külömbség nincs szinte a Mhz külömbséget leszámítva. A melegedés az sajnos mind kettő esetében probléma, ezért én is a pc stick esetében hűtésmodot használok. Így viszont nem lehet észre venni a kettő közötti külömbséget. És viszi a youtube filmeket is. Bár én leginkább munkára használom, ennek ellenére néha a WOT-ot is tolom rajtuk. Játék közben sincs szinte köztük külömbség, persze stock alapgrafikán lehet velük csak játszani. És ami viszont mellette szól az a kedvező ár, a hűtést max 2K ból megúszod az sem tétel szerintem. De persze érdemes egy jobb korszerűbb procival szereltet választani annak aki most szeretne mini pc-t vásárolni. Ha budget pc sticket akar valaki vásárolni akkor nyugodt szívvel ajánlom a Modecom Freepc-t, abból is a 32Gb-os verziót. Én nem bántam meg egyik választásomat sem...
-
interstate76
addikt
Nem vitatkozni szeretnék, csak egy vélemény: a DS115J az 1 magos, 800 MHz-es CPU-val, 256 MB RAM-mal és 1 lemeznek való hellyel szerintem nem annyira ajánlott. Tudom, hogy jó a Syno felülete és sokan szeretik, de ez a vas 25-30 ezer Ft-ért kicsit durva szerintem. Ha már NAS, akkor én elmennék 40 ezer Ft-ig és vennék egy QNAP TS-228-ast (2 magos CPU, 1 GB RAM, 4GB flash, stand by üzemmódban kb. 6 W-os óránkénti fogyasztás, továbbá 2 lemezes és a Syno nasokéhoz hasonlóan jó minőségű felület jellemzi - állítólag a Syno még jobb, de ebben nem vagyok kompetens, csak mások véleményére tudok hagyatkozni).
-
interstate76
addikt
Én nem szeretem az Ali-t, sok a rossz tapasztalatom velük (ha gond van, sz.rnak a fejemre az eladók, mindig dispute-ot kell nyitnom, ellentétben az eBay-jel), de nyilván nem reprezentatív a minta
, csak leírtam a szubjektív benyomásaimat. Egyébként itt is a BG az egyik kedvenc webshop.
-
interstate76
addikt
A Banggood az egyik legjobb, legmegbízhatóbb webshop. Nem tudom, igazat írtak-e a kulccsal kapcsolatban (az is lehet, hogy kamu, az is, hogy hülyeséget írt egy üszis - utóbbi esetben mondjuk törölhetnék), csak azt mondtam/mondom, hogy ez a mondat a linkelt oldal legérdekesebbje (a többi teljesen lényegtelen, és - ahogy te is utaltál rá - nem is biztos, hogy valós vásárlói visszajelzés).
Amit linkeltél, ott nem a Wintel W8-ban lévő Z3735F-hez hasonlítják a Z8500-ast, hanem a kb. 40%-kal erősebb Z3775-höz. Azaz továbbra is azt mondom, hogy a Z8300 hiába Cherry Trail, kicsit kevésbé melegszik, de nem hoz komoly előrelépést a Z3735F-hez képest, viszont a Z8500-as már talán igen. Ezzel együtt akinek nem kell dual boot, az vegyen Wintel Pro-t.
-
interstate76
addikt
A Banggood válasza volt érdekes, milyen beépített emberekről beszélsz? Beépített ember az ügyfélszolgálatos?
A windowsról: most miért mondod el ezt ennyiszer, mintha új infó lenne? 2015 végefelé írtam, hogy "megjött az új Wintel W8-asom. Innen rendeltem. Tettem rá egy 76 USD-s ajánlatot, végül kiegyeztünk 80-ban. Aktivált windows 10 és office van rajta (azt nem mondom, hogy jogtiszta, de aktivált), ill. 4.4-es android". Nem tudom, miért kell másokat hülyének nézni.
A procikról: többször is írtam arról, hogy a Z8300-as és a Z3735F között nem tapasztaltam egetverő differenciát a Z8300-as mellett lévő, erősebb integrált GPU ellenére sem, de kíváncsi lennék rá, hogy milyen a Z8500/8700. Egyébként eközött és eközött nem fingnyi a különbség - a Z8500 majdnem a dupláját tudja nyers erőben, és ekkora különbségnek már a napi használat során is látszania kell.
Remélem, a "másik észkombájn" alatt nem engem értettél, de akárhogy is: kicsit körül kellene nézni, mielőtt ekkora arccal nekiállsz észt osztani, hogy ne lőj egy hsz-en belül 3 öngólt. Szerintem.
(#3083) idegen lény Kizártnak tartom, de próbáld ki nyugodtan!
-
interstate76
addikt
Linux alatt tudtommal (Lifeforce beszámolói szerint) simán használható.
Cherry Trail nyilván jobb, de a Z8300-as nem hozza azt a nagy előrelépést (ezért nem rendeltem Wintel Pro-t a W8-as helyett), ahhoz már Z8500/8700 kell(ene), utóbbival viszont egyelőre kb. 200 USD egy Voyo mini PC, amiről viszont lemaradt a LAN csatlakozó. Szóval szerintem elég felemás a Cherry Trail-es mini PC-felhozatal.
-
interstate76
addikt
Egyetértünk. Már ha a Cherry Trail tényleg ennyivel kevésbé melegszik (eddig csak egy tab volt nálam, az sem sokáig - abszolút nem melegedett).
A 32 GB egyébként szűken, de elég lehet. Egy ilyen vasat az ember nem rak tele programokkal, ill. amikor játékot telepítettem rá, az a micro SD-re került - nem erre van kitalálva, de ez tűnt a legegyszerűbbnek.
-
interstate76
addikt
17 ezer Ft+ÁFÁ-ért nem jó vétel? Egy olyan gép, ami az emberek döntő többségének mindenféle tartalomfogyasztási igényét röhögve kielégíti? Akkor mi a jó vétel?
Szerintem akkor is az, ha mókolni kell a hűtésével. Eddig 3 wintellel játszottam el ezt a dolgot (2 saját, 1 másé), és egy esetben sem éreztem úgy, hogy emiatt ne érte volna meg az árát.
Ja, még valami: ha gyári állapotában nagyon melegszik (ami nem kizárt), akkor a Geekbuyingtól kap az ember legalább 10-15 USD visszatérítést, csak küldeni kell pár screenshotot a melegedésről.
-
lolchief70
aktív tag
Lehet, hogy elkerülte a figyelmem, honnan sikerült beszerezned a kicsikét?
Mennyi idő alatt érkezett meg és milyen postával?Kozy10: Köszi, el is kerülte a figyelmem, hogy lehet ott is kapni.
Sajnos beleesek néha abba a hibába, hogy ha kijön egy újabb verzió (lásd Z8300-as) akkor inkább az lesz a kiszemelt, még akkor is ha nem tud többet mint a régi. -
Solten
őstag
Mindegy, 32bit-est kapott, egyreszt kevesebb helyet foglal, masreszt buveszkedni kellett volna valami 64bit-es BIOS-al. Alapbol nem tamogatja "a bootoljunk pendrive-rol" frenetikus funkciot, buvarkodnom kellett az Internet melysegeiben es belemerulnom az EFI rejtelmeibe hogy ratelepitsek egy szuz Windowst. Ugyanis Windows 10-el erkezik ami KMS aktivalt..
A keszulek egeszen apro:
Az elelmes kinaiak atcsusszantottak a vamon, rairtak hogy £20-os adapter...
-
interstate76
addikt
Egyetértek. Billentyűzetes tokkal együtt nincs 30e Ft. Ez a 2. próbálkozásom tablet téren: az elsőnél pár nap után azt láttam, hogy nincs helye az okostelók és a mini pécék mellett, de talán majd most ez a windowsos meggyőzőbb lesz.
Ja, és ez sem hülyeség: gyengébb vas, de még olcsóbb és dual bootos, ráadásul ez is van eu raktárban.
-
batuz
csendes tag
Nem tudom, mert még nem szedtem szét. Előtte egy Pipo x8-som volt, ott sokkal melegebb volt a burkolat. Azt viszont ma mértem , hogy 25 perces 1080p-s videónál a legmagasabb cpu mag érték 70 fok volt, az átlag 67 fok. A rendszer hőmérséklet átlaga 65 fok. A lejátszás során az órajelből egyik szálon sem vett vissza.
-
interstate76
addikt
Még egy versenyző, csak hogy teljes legyen a körkép: ebbe meg noti hdd-t lehet szerelni és van rajta LAN csati is. Viszont ez is jóval drágább, mint a korábban linkeltek.
-
MrRL19
senior tag
köszönöm igen ilyesmikre gondoltam bár én még annoi pipo7 és 8at néztem ... ezeknek jó a hűtése ?! igazából TV mellet lenne seedelésre, youtube,FHD film nézés...
(talán pici játék gyereknek milyen szintű menne rajta?)
ja és házmozival ,h tudom össze kötni 5.1-be ha lehet ilyet egyáltalán
?
-
M0Dair
senior tag
Sziasztok!
Most tervezem az első ilyen stickes mini pc beszerzését.
70 dollárért van most alin MeeGoPad T02 Win10-es 2gb/32-es. Aktiválás nem érdekes, újrarakom magyarral ha nincs aktiválva.
Van ennyiért valami más alternatíva, vagy ha a hűtést meg tudom oldani akkor jó vétel? Cherry-st még drágának láttam.
Netezni és max egyesével youtube videóhoz kellene, tehát nem torrentezném agyon. Egyébként ezen valami játék elfut, pl. Penumbra: Black Plague, vagy nem érdemes próbálkozni?Köszönöm!
További szép délutánt kívánok!
-
ArGab
őstag
Chrome-ot szerintem el lehet felejteni a VP9 miatt, hacsak valami kiterjesztéssel nem erőszakolod ki akkor ebben tölti az összes yt videót, nem H264-ben. Márpedig a VP9-et csak prociból tolja, nincsen rá hardveres támogatás. De még ha kierőszakolod a H264-et sem volt nálam százas, mindenféle dekódolási anomáliák, hangelcsúszás jelentkezett. FF már jobb, de hardveres dekódolás ellenére elég sokat eszik és valamiért akadozgat minden videó minimálisan (de másik, sokkal erősebb géppel is).
Én az Edge-et tudom ajánlani, szinte hihetetlen milyen alacsony kihasználtsággal megy vele a yt, 10% alatt marad fHD esetén a terhelés a procin, semmi akadás nincsen vele. -
-
-
Mike88
senior tag
Dehogynem, de ezt elfogadva, ezen túllépve igényt tartottam rá, mert számomra nem megfelelő az, hogy egy tabletre aggassam rá ugyanazt, mint a Pipo-ra, ugyanakkor, hogy ezért többet fizetek, mint egy tabletért, az olyan, mint többet fizetni a mentes vízért, mert abból ki kellett venni az összes bubit, de hagyjuk ezt, mert úgy látom nem fogod megérteni miről beszélek.
-
atillaahun
veterán
Laza írt ITT méretekről, bár nekem sem egyértelmű ebből, hogy akkor melyik mekkora.
A pasztás lemezes megoldásnál szerintem az a rossz, hogy nem látod mennyit kell odanyomnod, hogy kevés se legyen meg sok se. Meg 1-2 leszedés után már az a lemez se szeret túl egyenes maradni. Persze így könnyebb, mert arra lehet ragasztani bordákat, nem kell odafogatni valami plusz cuccal (mintha levennéd).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest