- Apple asztali gépek
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
válasz
Extracsaba #2799 üzenetére
Mint látod, az rtl8723bs wifi/bt párost kell beleforgatni a debianba, pont ugyan úgy ahogy tettem a xubuntuval.
Semmi új nincs benne. (ezt hívják beleforgatásnak, és nem a telepítést) -
Lifeforce
őstag
válasz
Extracsaba #2796 üzenetére
Tudom melyik készüléked halt meg, akkor sem hallgattál rám.
Ennyire egyszerű, tudom mire való.
De gyanítom benne van a gyári repóban is. -
Extracsaba
tag
válasz
Arolotifar #2795 üzenetére
Sorry!
Tudom hogy kodi
Csak az a hülye szövegszerkesztő javítja kódira -
Arolotifar
őstag
válasz
Extracsaba #2792 üzenetére
Ne vedd sértésnek, de már nagyon böki a szememet
Kodi a neve, nem Kódi
Sorry
-
Lifeforce
őstag
válasz
Extracsaba #2792 üzenetére
Ezeknek a gépeknek egy hátránya van, körültekintően frissíteni kell (ezért adnak ki BIOS javításokat is).
A tied azért halt meg mert félre frissítetted.
Wintelről még nem hallottam, hogy meghalt volna, a Pipok biosát kell frissíteni.
És igen, linux alatt kevésbé melegszik a processzor, és a kodi is jobban fut alatta. (nem annyira energiaigényes mint a windows)
Azt sem értem, hogy minek akarsz beleforgatni acestreamet amikor az linuxos alkalmazás (csak letöltöd repóból), és úgy portolták windowsra... -
Extracsaba
tag
És szerintetek linuxon kevésbé melegedne a proci?
Acestreamet sikerült már valakinek beforgatnia linuxon?
Melyik rendszeren fut jobban a kódi, a winen vagy a linuxon?
És mexel fórumtárs kérdésére nem láttam. hogy lett volna válasz, miszerint mitől halhat be ezeken a bios?
Mert ha ténygeg behal gondolkozik az ember, hogy vegyen-e egy ilyen masinát.
Bocsi a sok kérdésért de nem szeretnék úgy járni mint az első androidos boxommal. -
Lifeforce
őstag
válasz
kukszi1 #2790 üzenetére
Nem kell a segítség, ez nekem is megy
Annyi az egész, hogy én a saját eszközeimen fordítottam kernelt és állítgattam be amit kell.
Egyébként nem szeretem a Unityt, én a XFCE-vel használom.
A legjobban egy debiannak örülnék, sokkal stabilabb és fele ennyire bugos mint az ubuntu, de azzal nem szenvedtem.
Pedig sokkal kisebb helyet foglalna. -
kukszi1
tag
Mexel : Látom a google nem a barátod. Simán letölthető a Pipo x8 -hoz a windows 10 telepitő + az android 4.4 8Gb és 16 gb telepitő. A bios is csatolva van hozzá.
A jegyzetben a winbond chip listája található amiket támogat a bios. a tiednek is közte kell leni. Ahogy néztem a programozó is ezeket tudja.
-
Lifeforce
őstag
válasz
Extracsaba #2784 üzenetére
Másik témában kérdezted, de azért leírom ide is, mert ide tartozik.
A Linux telepítőt én ígértem mert nekem a Pipora és a Wintelre is azt raktam. (Xubuntu)
Megvan az USB telepítője is, megígértem, hogy kiteszem, de azért várok még ezzel, mert a WiFi és a BT nem megy vele, ahhoz kernelt kell forgatni.
Én megtettem, de majd kitalálok rá valamit, hogy közkincsé tudjam tenni kernelforgatás nélkül.
(32bit UEFI miatt vannak a problémák ami miatt nehéz telepíteni, de azt már megoldottam) -
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #2784 üzenetére
Írtam valamelyik topikban, hogy játszottam rajta a Tropico 3-mal. Ha hinni lehet a gépigény.hu-nak, akkor a FIFA Manager 13-nak is el kell futnia rajta, mert kicsit szerényebb a gépigénye, de azért mérget ne vegyél rá, hogy menni fog, ill. lehet, hogy megy majd rajta, de csak akkor nem melegszik túl tőle, ha kicsit dobsz a gyári hűtésen. Próba, cseresznye.
-
Extracsaba
tag
válasz
interstate76 #2781 üzenetére
Szóval nem tudom ismered-e a fifa manager 13-at, de szerinted elfutna ezen a gépen?
-
kukszi1
tag
Hétvégén talán megtudom csinálni a meego t02. Elado a programozo útána 1 hét mulva ér ide a másik.
-
interstate76
addikt
Előre is bocs az OFF-ért, mert nem szorosan ide tartozik, de belefutottam egy olyanba a Wintelen, hogy csináltam rá az enyémen kívül még 2 accountot (az egyik felnőtt, a másik gyerek), és bármelyikkel lépek be, egyik sem látja a Kodit és a Tixatit.
Install közben egyik program sem kérdez rá, hogy mindenki számára telepítem-e, ill. a "Manage family settings online" menüpontban hiába oldottam fel mindenféle korlátozást, nem segített. Vágja ezt valaki?
-
kukszi1
tag
Nekem van usb bios programozom. De kéne a chip pontos neve meg az eredeti bios amit rá lehet huzni.
-
kukszi1
tag
Csak ha újra lesz programozva a bios chip akkor fogsz tudni belépni biosba. Mi a bios chip tipusa nyolclába van.
-
mexel
veterán
Sziasztok!
Eléggé gondban vagyok egy Pipo X8-al. Sehogy nem tudom elindítani ( előtte működött), ha bedugom és bakapcsolom, felvillan a led mint amikor elindul, de utána a led elalszik, és időnként villan egyet. Semmi más reakció nincs. A hátulján van egy reset gomb amit nem tudom mire jó, semmi sem történik igazán ha benyomom és nyomva tartom sem, a power+vol_up-ra sem történik semmi, mondjuk arra előtte sem, pedig egy leírás szerint akkor ugyanúgy előjön egy reset lehetőség mint egy telefonon ( ezt furcsállom hiszen ebben Z3736F van és normális bios. ) Természetesen így most a biosba sem tudok belépni, ez a legnagyobb baj.
Tud valaki valami épkézláb gyógyírt vagy trükköt hogy hogyan lehet legalább bios szintig eljutni?
Sem billentyűre sem semmire nem ragál.
Mindent próbáltam feltúrni erről a készülékről a neten de alig találok valamit.
Lehet hogy ilyen könnyen elromlanak ezek a motyók? -
interstate76
addikt
(#2772) tlala Érdekes dolog ez és nem tudom, eddig mi fogta vissza. Mondjuk miután nálam egyrészt elsősorban médiaplayer, letöltőgép és médiaszerver, másrészt pedig eddig a dolgozószobámban volt, ezért nem igazán szoktam hálózaton keresztül rámásolni semmit, ahhoz pedig, hogy megnézzek egy másik eszközön egy olyan filmet, ami a Wintelen van, elég volt a 6 MB/s is. Most, hogy nincs mindig a kezem ügyében, hálón keresztül másolom fel a rákötött külső vinyóra pl. a gyerek szülinapján készült képeket és videókat, szóval jól jön a nagyobb tempó. Egy NAS-hoz nem ér fel, viszont egy csomó más dologra használható és kb. ezerszer egyszerűbb pl. PMS-t tenni rá.
-
tlala
addikt
válasz
interstate76 #2768 üzenetére
Nekem a Pipo mindig is ennyivel másolt,szintén szolgáltatói routerrel.
-
válasz
interstate76 #2770 üzenetére
Ez már 14nm csí-szélességű?
-
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself #2769 üzenetére
Kisebb a csí-szélesség, jobban elfér.
-
DoItYourself
addikt
válasz
interstate76 #2768 üzenetére
Ott jobban áramlik a csí.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2755 üzenetére
A tablettel nem volt időm/kedvem foglalkozni (megint arra jutottam, hogy nincs helye az okostelók és a mini PC mellett), viszont egy ideje új helyre költözött a Wintel, és azóta ma először másoltam rá hálózaton keresztül, és majd kigúvadtak a szemeim, amikor megláttam, hogy 11 MB/s környékén ingadozott az írási sebesség! Eddig 6 volt a maximum! Ugyanazon a hálózaton, ugyanazzal a UPC-s szolgáltatói routerrel és ugyanolyan kábellel (Cat 5e), mint korábban. Egyszerűen nem értem. Többször is kipróbáltam, minden alkalommal 10,5 és 11,5 MB/s között volt a tempó.
Pedig mióta elkerült a dolgozószobából, pont azon gondolkoztam, hogy NAS-ra és külön médiaplayerre cserélem szegényt, mert senki nem netezik a TV-n, játékra meg ott a konzol, és a letöltés-médiaszerver feladatokra jobb a NAS. Úgy néz ki, megérezte, min morfondírozok és megtáltosodott!
Lelke van, na!
-
kukszi1
tag
A meegopad T01 ez a bios chip van winbond 25Q64DW . A pipoban és a wintelben milyen van? Most érkezett meg végre az usb bios programozó amivel egy téglásitott Meegopad T02 kell újrahuznom a biosát ez a leírás alapján.
Fix that bricked bios flash! [link]
3.3v ad le a programozó de a chip csak 1.8v müködik ez a konverter kell hozzá.
http://kepfeltoltes.hu/160323/3594556134_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
tibcsi0407
félisten
Gearbestnél nagy akció van.
Ezen akadt meg a szemem. USB 3.0, Gigabit LAN, EU raktár. -
w.miki
veterán
válasz
egy ilyen tabletet rá lehet kötni egy TV HDMI portjára, hogy oda is ki adja a képet?
a microHDMI portján keresztül?
és akkor van egy érintőképernyős miniPCd? -
mexel
veterán
válasz
kukszi1 #2759 üzenetére
Odáig megvagyok hogy a biosba belépek a winből, de hiába állítom vissza, vagy hiába nyomok reset defaults stb-t akkor sem lesz semmi reakció. Azóta nem ismeri fel a bill+egeret. Egyszerűen ilyen sz@rt még nem láttam pedig még akkor kezdtem amikor jumperekkel állítgattunk az alaplapon mindent.
Próbáltam a reset gombot a kis sd slot mellett, de arra sem csinál semmit.Na végre kb huszadik visszaállítás mentésre sikerült. Nem értem elsőre miért nem reagál. Mindent vagy 20x kell menteni hogy egyszer megjegyezze.
Azt nem tudja valaki hogy az érintőképernyőt, és alapból az érintést, kijelzőt nem lehet valahol a biosban teljesen letiltani? Azt szeretném hogycsak hdmi-n legyen kép mindig, ne is higgye azt a win hogy van beépített kijelző.
-
kukszi1
tag
Veszel egy otg kábelt és arra dugod a bilentyüt. Ha igy sem tudsz bilentyüvel belépni akkor windows gépházban speciális rendszer inditásal belép biosba visszaálitod alapbeálitásokra a biost.
-
mexel
veterán
válasz
Szia! A játékot megnézted?
Kezdek bekattanni ettől a pipo X8-tól. Hogyan lehet egy ilyen biosába belépni ha a billentyűt és egeret nem ismeri fel?
Van egy olyan leírás hogy power gomb és a vol+ de arra csak elindul.
A biosban az volt beállítva, hogy USB OTG ---Off. Átállítottam on-ra és azóta nincs egér + bill. Így sehogy sem tudok belépni a biosba hogy visszaállítsam.
Valami ötlet? -
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2712 üzenetére
Megjött a tablet, amiről korábban írtam. Érdekes az a Z8300-as CPU. Első körben azt látom, hogy nem sokkal combosabb, mint a Z3735F, viszont ugyanazoktól a feladatoktól kevésbé melegszik. Pedig attól féltem, hogy a tablet lapos házikójában kevés lesz a passzív hűtés, de az első szárnypróbálgatások alapján nem. Ha ilyen a dobozos verzió is, ahol alapvetően nagyobb hely van hűtőbordának és szellőzésnek, akkor jók lesznek a Wintel Pro-k.
Holnap letesztelem ezekkel az anyagokkal.
-
kukszi1
tag
Remix os probáld ki pendrive fut a rendszer de telepiteni is lehet az bilentyüre meg egére van optimalizálva nem érintö képernyöre.
-
mexel
veterán
interstate76: mindjárt küldök egy apró valami luxor golyók stb darabot amiben nem megy nálam az egér. Nem vírusos
aryes: éppen ezért akartam a win10-et felrakni mert abban elvileg sokat javítottak ezen, de most win 8.1 bing van rajta és nem sok beállítás van ehhez. Majd a biost is feltúrom, és kizárólag másik monitorra teszem, de most a kis kijelzőn van.
Ami fura volt, hogy amikor nagay monitorra kötöttem a kis kijelző háttérvilágítása úgy tűnt mintha mindig menne. Ezt megnézné nekem egy pipo x8 tulaj?
-
Nemrég volt a kezemben egy érintős netbook (AMD Apu) amin ha touchpaddal nyúltam hozzá, volt egérmutató, ha touchscreennel, eltűnt az egérmutató és volt, hogy rebootig nem működött a touchpad sem! Ez szerintem win10 specialitás, túl okosra akarták megírni, azt' visszafele sült el. Talán. Átnézted már az egér, touchpad stb beállításokat? Lehet, hogy csak egy pipa hiányzik valahonnan. Esetleg a flash vagy a böngésző hardveres gyorsítása csinálhat még ilyen anomáliákat...
-
mexel
veterán
Éppen ezért van a kérdésem, azt hittem érthető. Azt szeretném megtudni hogy a Pipo X8 az érintőképernyő miatt másabb-e kicsit mint egysima box amin nincs képernyő. Elvileg nem kellene másnak lennie egyébként.
Főként hogy egy kínai készülék és az optimalizálva szó egy mondatban elég feleslegesSzerintem sehogy sincs optimalizálva, egy sima Win 8.1 Bing van rajta.
Ezt szeretném letesztelni egy másik X8 tualajjal és valaki önként jelentkezővel akinek más dualos box-a van.
Csak annyi lenne a kérés, hogy küldök egy kis játékot és kipróbálni van-e egér kurzor a menüben. -
Hát mert vettél egy érintőképernyős minipc-t, ami az érintőképernyőre van optimalizálva, az android meg főleg. Gondolom emiatt vannak ezek az anomáliák a hagyományos beviteli eszközökkel.
Vagy cseréld le egy sima boxra, vagy próbáld meg valahogy letiltani az érintőképernyőt. Szerintem. -
mexel
veterán
Akinek van Pipo X8-a kipróbálna egy-két dolgot ha megkérem? írhatna priviben és megbeszélnénk mi az.
Illetve ha valaki akinek van Wintel W8 vagy Pipo X7 az is tudna segíteni.
A problémám a következő: arra vettem a kütyüt, hogy a szülő tudjon a régi gépe helyett ezen játszani egyszerű játékokkal amikkel most is szokott. ( zuma szerű mindenféle golyókat kilőni, meg mindenféle jewels szerű kis játék lenne.)
Ez a chipset meg is birkózik ezzel simán, egy gondom van, még pedig az, hogy sok ilyen játék alatt eltűnik az egér kurzos. Sokszor látni hogy amerre viszem az egeret reagál a dologra, de mégsem látszik a kurzor. Arra gondoltam hogy lehet hogy az az X9 sajátios hibája az érintőképernyő miatt?
Ez kizáró ok a használatára.
A másik az android alatt van: majdnem az összes letöltött játékot elforgatja 90 fokkal és az egér is inverz lesz, valamint a legtöbb játékot nem lehet egérrel-bill-el irányítani. ( tudom ez a droidnál sokszor így van, de itt szinte minden amit kipróbáltam ilyen ). Erre nincs valami megoldás?
De főként az első probléma érdekelne, ha küldök ilyen kis játékot valakinek kipróbálná? -
mexel
veterán
Sziasztok! Van nálam egy pipo x8. Az lenne a kérdésem, ha ksérletezek a rendszertelepítgetéssel ( 8.1 helyett win10) akkor ha valami nem sikerül az eredeti állapot visszaállítható? Van egy clonezilla mentés, nem tudom az jó lesz-e. Aztán megvan a geek oldaláról letöltött minden cucc, bios, android, win10 stb. Azt néztem, hogy kb 15 kis partíció van fent jelenleg.
Mindenképpen azt akarom hogy a dual boot megmaradjon.
A topikot elolvastam, láttam hogy páran kísérleteztek vele, de a végeredményeket nem láttam -
Aki rendelt az aliról i3-as mini gépet, megkapta már? Ha igen, mik a tapasztalatok? Megérte-e? 110$ körül vannak j1900-as gépek, lehet mégis azt rendelnék. Végül is nem sürgős, már vagy fél éve csak nézem a kínálatot. Pcx-től kb 35e lenne most egy ilyen gép, de az nem olyan pici+csúnya. Ha meg nem veszek házat, csak a táp is majdnem annyi, mint egy LcPower ház táppal.
Kéne egy mini pc topic. Ez itt elég off, elnézést. -
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #2734 üzenetére
Köszi!
Ebay-en 22k körül kaphatóak, akkor az is jó lehet?
Droid hogy megy rajta? Nem gond az app-oknak, hogy inteles a proci, és nem arm? -
interstate76
addikt
220Volt.hu, ha nem sokallod érte a 34 ezret, vagy Eu raktárt keresnék, ha nincs, akkor pedig Geekbuying vagy eBay.
Wintel-vonalon nem tudok klónról, de itt különben sem fogsz fw-t frissítgetni. Itt vagy működik a win és az android gyárilag, vagy nem. Nekem mindkét eddigi wintelemen kifogástalanul működött mindkettő.
Az első wintelem hűtését én így csináltam meg, de a mostaniakon elvileg akkora hűtőborda van, hogy ha nem nyúzod nagyon, akkor módosítás nélkül is használható. Ezt nem tudom sem cáfolni, sem megerősíteni, az viszont biztos, hogy az extra hűtés mindig jól jön.
-
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #2732 üzenetére
Honnan rendelnéd meg?
Ebay ebből is tele van klónokkal?
Moddolt hűtésről van valami korrekt leírás, vagy kapható hozzá való szett? -
interstate76
addikt
w.mikinek:
Ha mindenáron dual bootos eszköz kellene, akkor egyértelműen igen, wintel w8-ast vennék, de annak tudatában, hogy elképzelhető, hogy mókolni kell egy kicsit a hűtésével. Cserébe ilyen eredményt kapsz:
Ill. itt egy másik jó példa arra, miért kell több hűtőborda: játék közben felnézett 70°C fölé a CPU, de egy perccel később már csak 58°C-os volt (a screenshoton látszanak az időpontok).
A második képen azért ilyen erősek a színek, mert még nem állítottam vissza a monitort a játék után.
-
varmi2
nagyúr
válasz
DoItYourself #2727 üzenetére
De megy, de venni kell egy ilyen usb cec adaptert. Máskülönben nem megy.
-
DoItYourself
addikt
válasz
interstate76 #2726 üzenetére
PC-n egyáltalán nem megy a HDMI-CEC?
-
interstate76
addikt
Többen is írtatok privátot távirányítás ügyben, szóval leírom itt is: a Kodi indítása után vezérelhető androidos okostelóról a Kore vagy a Yatse nevű programmal, ill. maga a mini PC is irányítható telefonról: a mini PC-re ezt kell telepíteni, a telefonra pedig ezt. Vannak alternatívák, ha valaki talál jobbat, tegye közzé!
-
Solten
őstag
Hello
#2723 + #2724: [link]
-
Kerdeznek.
Munkahelyem, hdmi bemenetes monitor, usb bill. eger adott.
Legolcsobb mini pc megoldas erdekelne, Android is lehet,DE.
Ket eszkozt kene meg lekezelni,
az egyik egy Avermedia usb tv-stick, (ez nem letfontossagu, de ha megy az jo),
a masik ami fontosabb, egy Tplink usb wifi adapter.
Ezek Android alatt remenytelenek, ha igen, melyik wines legolcsobb dobozkat ajanlanatok?
Koszi elore is. -
narumon
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok. Anyukámnak nagyon régi a gépe, fagyogat, haldoklik, hangos, stb - nincs kedvem már szórakozni vele, ezért gépet cserélnék neki. Viszont arra gondoltam, hogy nem megint egy hangos, nyűgös klasszikus PC-t hanem valami olcsó kisfogyasztású mini PC-t kapna.
Amire kell: Facebook (youtube videókat is vigye), MahJongg
Ami van: Monitor, bill + egér
Ami jó lenne: Minél olcsóbb, kis fogyasztású, halk. Nem hátrány ha elvisz egy windowst de akkor sincs gond ha linuxos.
Létezik ilyen atomos gépből ilyen olcsóbb? Nézegettem még a raspberry Pi3-at - az esetleg? Tudtok valamit javasolni?
Köszi
-
Solten
őstag
válasz
lolchief70 #2719 üzenetére
Geekbuying, holland postaval kuldtek (PostNL), saccperkabe egy het volt. DHL gyorsabb (~3 nap) de nagy az esely ra hogy "megfogjak" a vamon.
(#2720) LógaGéza: 80 dodos eszkoz, nem fert bele. Valahol lattam dragabban, gyari Win 10-el, bele volt epitve a liszensz az arba.
-
-
lolchief70
aktív tag
Lehet, hogy elkerülte a figyelmem, honnan sikerült beszerezned a kicsikét?
Mennyi idő alatt érkezett meg és milyen postával?Kozy10: Köszi, el is kerülte a figyelmem, hogy lehet ott is kapni.
Sajnos beleesek néha abba a hibába, hogy ha kijön egy újabb verzió (lásd Z8300-as) akkor inkább az lesz a kiszemelt, még akkor is ha nem tud többet mint a régi. -
Kozy10
tag
válasz
lolchief70 #2716 üzenetére
itthon is lehet kapni Wintel W8 -Intel Atom Z3735F(Android 4.4 és Windows 8.1 (probaverzió) dualboot)
[link]
1 év garancia -
Solten
őstag
Mindegy, 32bit-est kapott, egyreszt kevesebb helyet foglal, masreszt buveszkedni kellett volna valami 64bit-es BIOS-al. Alapbol nem tamogatja "a bootoljunk pendrive-rol" frenetikus funkciot, buvarkodnom kellett az Internet melysegeiben es belemerulnom az EFI rejtelmeibe hogy ratelepitsek egy szuz Windowst. Ugyanis Windows 10-el erkezik ami KMS aktivalt..
A keszulek egeszen apro:
Az elelmes kinaiak atcsusszantottak a vamon, rairtak hogy £20-os adapter...
-
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
Wintel (3736F) vagy Wintel Pro (Z8300) mini Pc-t tudtok valahol EU raktáron?
Vett valaki ilyet az elmúlt pár hónapban?
Ilyet szeretnék venni és nem tudom érdemes-e várni rá pár hetet, vagy úgyis csak Kínából lehet rendelni... -
interstate76
addikt
Egyetértek. Billentyűzetes tokkal együtt nincs 30e Ft. Ez a 2. próbálkozásom tablet téren: az elsőnél pár nap után azt láttam, hogy nincs helye az okostelók és a mini pécék mellett, de talán majd most ez a windowsos meggyőzőbb lesz.
Ja, és ez sem hülyeség: gyengébb vas, de még olcsóbb és dual bootos, ráadásul ez is van eu raktárban.
-
Solten
őstag
Uraim, 2GB-s cherry trail dobozkara 32bit-es Win 10 megfelelo-e vagy nyujt-e valami extra performanszt a 64bites?
(#2712) interstate76:
ez a tablet ennyiert tokeletes.
(#2713) tlala: inkabb Hi10, (1920 x 1200 4GB RAM 64GB ROM).
-
tlala
addikt
válasz
interstate76 #2712 üzenetére
Nézegettem én a 10 collos változatát, mert nekem az kéne, de nem értem, miért kerül duplájába az a +2 coll..
-
interstate76
addikt
Ez a 4K demo mennyi idő alatt vitte fel 80°C közelébe a magokat? Igazából az érdekelne, hogy ment még volna feljebb is, vagy ez a max? Ill. magasabb (30+) bitrátájú full hd videóval is ki tudnád próbálni, hogy mennyire melegszik?
Amúgy nemsokára lesz egy ilyenem és alaposan letesztelem, mit tud a vas. Ennyi pénzt akkor is megér, ha semmivel nem lesz kraftosabb, mint a Wintel W8, de azért a CPU is jobb egy kicsit, a GPU meg - elvileg - sokkal erősebb, szóval észrevehető különbségnek kellene mutatkoznia. A tableten viszont elég nehéz extra hűtést csinálni, de mindegy is, nem 4K videók megtekintésére veszem meg, csak egyrészt kíváncsi vagyok a Cherry Trail cuccokra, másrészt pedig arra, hogy értelmesen kihasználunk-e itthon egy tabletet. Ha nem, akkor eladom.
-
interstate76
addikt
-
Tronsmart BJ19-ről mi a véleményetek? Elvileg mindent tud ami nekem kell, gigabit lan,wifi,hdd,usb3.Most csak 60$ de éppen nincs készleten.
Vagy ez?[link] A tronsmart szerintem jobb, új, erősebb. -
válasz
interstate76 #2707 üzenetére
Ahogy elnézem, az a fémlap inkább árnyékolásként funkcionál, mint nehezékként.
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #2706 üzenetére
Akkor sok-sok hónap után végre eljutottak odáig, hogy van értelme a beszerelt fémlapnak és nemcsak nehezékként funkcionál!
Az enyémen - a nagyobb és vastagabb borda ellenére - még mindig kellett kb. 1-1,5 mm-nyi hővezető szilikon, hogy "összekössem" őket. Viszont ez kb. 1 perces munka, szóval nem volt nagy kunszt.
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2705 üzenetére
Az újak olyanok, ami a házra ragasztott fémhez hozzáér.
-
batuz
csendes tag
Nem tudom, mert még nem szedtem szét. Előtte egy Pipo x8-som volt, ott sokkal melegebb volt a burkolat. Azt viszont ma mértem , hogy 25 perces 1080p-s videónál a legmagasabb cpu mag érték 70 fok volt, az átlag 67 fok. A rendszer hőmérséklet átlaga 65 fok. A lejátszás során az órajelből egyik szálon sem vett vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mazda topik
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- Vízhűtéses 4K RGB ÚJ Gamer pc Intel Core I7-14700KF 28x5.3GHz RTX 5070TI 16GB GDDR7 32Gb DDR5 RGB 2T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest