- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Hővezető paszták
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Victoryus #3894 üzenetére
Bocs, hogy dupla lett. Feltettem hdd-re Win10-et, azzal ok a lejátszás.
Meglepően fürge a kis gép, jobb, mint amire számítottam. Egész jó a hangja is, ahhoz képest, hogy integrált minden rajta. (Asrock q1900 dc) az egész gép kijött cakk-pakk 26000 forintból.
Annyit meg is ért szerintem.
-
-
-
válasz
Victoryus #3871 üzenetére
Tesztelem a j1900-as gépem. Lubuntuval szaggat a YouTube full hd-ben, meg az offline filmek is. A gigabyte billentyűzetem használhatatlan vele, csak villog a világítása.
Nem hiszem hogy az usb rossz, mert mindegyikkel villog, de pendrive, egér, vezeték nélküli billentyűzet jó ugyanott. Ez a gigabyte bill. biosban se megy vele, csak villog. Majd írok egy tesztet a gépről.
-
Köszönöm! Ma talán meglesz hozzá minden, és be tudom kapcsolni
Még házat kell vadászni.
-
Kicsit off: windowst/linuxot lehet időzíteni, hogy mondjuk este 22_00-kor kapcsoljon ki vagy menjen készenlétbe, reggel meg 8-kor induljon el?
-
-
Melyik lenne a jobb szerintetek? Egy Z83 II-es vagy egy alu házas J1900-as gép? Kb. 5000 forint köztük a differencia. Az atom az újabb, de a j1900 meg erősebb. A tesztek szerint túl nagy különbség nincs köztük, ha jól látom.
Ez így kb. 33000 Ft+esetleg plusz sarcok. Van ennyiért itthon passzív hűtéssel valami ajánlott? Gigabyte brix-et láttam akciósan 40e körül, de az nem passzív. A múltkori Wysw vékony kliens ötletet elvetettem, az gyenge. -
Melyik éri meg jobban? Egy z83 II vagy ez Amd vékonymliens. Hdd megosztása, torrent a fő feladatkör, esetleg filmem lenátszása.
-
Úgy néz ki megvan az elhatározás, meg a keret egy Z83-as vagy egy alu házas gépre. 120$ a plafon. Tudtok ajánlani eladót? Főleg aliexpressről, "expedíciós" postával.
Itthon semmi normális nincs 30e körül, csak használt pc-k, de azok nagyok. Pár lepusztult laptopot is néztem, de akkor inkább legyen új a kütyü. -
-
Egy Z83-as mini pc-re feltehető Linux? (Atom X5-Z8300 2G 32G) Mondjuk egy egyszerű Lubuntu?
-
Ez kicsit off lesz itt, de ez is egy tapasztalat.
Itt van nálam egy Medion akoya 1317-es laptop kipróbálásra. 2x1ghz-es Amd proci van benne, +2 gb ram. Videókkal elbír. Egy nagy baja van, hogy csak 100mbites a lanja. A hardver meglepően gyors, főleg Lubuntuval, és fel is ismer minden eszközt. Szóval egy ilyen kis gép is jó lehet videózni/torrentezni/fájlszervernek akár, de kell a gigabit. USB3-as pendrivomat elég szépen kezeli, 100-120MB/s stabilan megvan, tehát a gigabites hálót pont ki tudná szolgálni. Wifin csak 10-15 MB/s- mal másol másik gépre. Azt nem nagyon értem, ki volt ennek a gépnek a célközönsége. Érintőkijelzője van, de minek, gigabit meg nincs, pedig kéne. -
-
Melyik az a kisgép, ami tudja a gigabites lant, és van sata portja? Vagy usb3? Windowsost keresek. Talán pénteken ki lehet majd fogni jó áron valamit!
-
Nekem van dvb-c tunerem, pci csatlakozós, így mini gépbe esélytelen beletenni. Már vagy 2 éve csak a dobozában pihen. Egy évig ha benne volt a gépben, néha néztem a tv-t rajta. Igazából torrenten minden fent van, a monitorom meg tv is egyben, bár pip-et nem tud. Anno analóg adáshoz szinte csak a Chris tv volt, a digitálishoz meg amit adtak a kártyával, illetve a media center is felismerte az adásokat ha jól emlékszem.
-
Egyelőre kivárok, mert bejött egy gyorshajtás csekk. Városnév tábla, kint a pusztában, 70-nel. Na mind1. Végül is a router is elvan a torrentekkel, csak kicsit lassú. NAS témában még nem mélyedtem el. Valami olyan kéne, ami keveset fogyaszt, kis helyen elfér, és tud legalább 50 megával írni/olvasni, mert a mostani 8-10 megás sebesség csiga lassú.
Kerestem teszteket a 8300-as intelről, egy-két helyen max 50 megás átviteli sebességet írnak. A j1900 ennél kicsit erősebb lenne. Kivárok, hátha mennek még lejjebb az árak. -
válasz
tibcsi0407 #2811 üzenetére
Az pedig nem is olyan rossz! Nekem wdr3600 van, lanon max 6-9 megával másol. A Z3536-os Chuwi vi10-re wifin 6 mega volt a max... Ahhoz képest egy ilyen kisgép is látványosan gyorsabb lenne. Mire egy évad Trónok harcát átmásoltam... ha meg az osztott hdd-ről ment akkor sokszor megszakadt. Keresek tovább... Úgy látom szépen mennek lefelé az árak.
-
válasz
tibcsi0407 #2807 üzenetére
Hát, az kb 45MB/s tényleg nem sok.
-
válasz
tibcsi0407 #2805 üzenetére
Kuponnal 91$. A vámkezelést nem számoltam bele. Így megint ott vagyok, hogy 35e lenne, ennyiért meg pcx-en is lehet venni q1900 mitx alapú gépet.Persze ha lenne eu raktáron akkor már jobban megérné. Bár noname kisgép ez, 0-24-ben lehet nem húzná sokáig.
-
válasz
tibcsi0407 #2803 üzenetére
Áfával 31750 Ft
Amúgy 25000 lenne kuponnal. Annyit nekem megérne, ha ténylegesen tudna mondjuk 50-100MB/s-os másolást egy usb3-as merevlemezről. Ennyiért itthon nem kapni szinte semmit, ami ennyire keveset fogyaszt, és ilyen erős. Jobb lenne sata támogatással, de az usb3 is elég lehet.
-
Z83 tv box-mini gépről van valakinek tapasztalata? Vajon tényleg gigabites lan van benne? Elég erős ez mondjuk 50-100MB/s másoláshoz hálózaton? 30e forintot megérne ha igen.
-
Aki rendelt az aliról i3-as mini gépet, megkapta már? Ha igen, mik a tapasztalatok? Megérte-e? 110$ körül vannak j1900-as gépek, lehet mégis azt rendelnék. Végül is nem sürgős, már vagy fél éve csak nézem a kínálatot. Pcx-től kb 35e lenne most egy ilyen gép, de az nem olyan pici+csúnya. Ha meg nem veszek házat, csak a táp is majdnem annyi, mint egy LcPower ház táppal.
Kéne egy mini pc topic. Ez itt elég off, elnézést. -
-
Tronsmart BJ19-ről mi a véleményetek? Elvileg mindent tud ami nekem kell, gigabit lan,wifi,hdd,usb3.Most csak 60$ de éppen nincs készleten.
Vagy ez?[link] A tronsmart szerintem jobb, új, erősebb. -
-
-
sziasztok!
Tudtok ajánlani gigabites mini pc-t? tronsmartot láttam, tud, de azt a márkát nem tartom sokra.
Az a stick pc milyen sebességgel tud seedelni/letölteni? Másik gépre milyen sebességgel lehet róla másolni? Gondolom annyira nem fürge wifin. 300mbites wifit tud vagy csak 54-et,mint a chhwi vi10?
Egyáltalán elég erősek ezek a kis procik normális átviteli sebességhez? A chuwin a wifi vokt a szűk keresztmetszet. -
-
-
-
Egy biztos, én tuti nem fogok Z3736 típusú procival szerelt mini/htpc-t használni. A tabletemben is ez van, és egy 400 megás Z-nation sorozat rész kifog rajta. A hang megy, a kép meg másodpercekre szétesik/megáll. Idegesítő
-
-
A tronsmart majdnem jó, de nem passzív. Egyébként jó lenne minden téren, olcsó is. De lehet megoldható lenne passzívvá tenni. Ennek a gépnek még utánanézek.Sajnos nem bővíthető a ram egyikben se.
A voyo akkumulátora nekem felesleges, és kevés az usb port.
Köszönöm a tippeket! A brix meg már túl drága. -
Melyik éri meg jobban? Egy atom z3736f mini pc vagy egy i3 4012Y?
Találtam alin komplett passzív htpc-t.
Ami mellette szól: gigabites lan, wifi, akár 4GB ram, sata, usb3, de kb 3 éves technológiát használ ez a proci. Tehát az atom frissebb, meg 4 magos, az i3 meg csak 2, alacsonyabb órajellel. Azt nem tudom, hogy a lesznek-e karácsonyra gigabites mini pc-k? Mert ha igen akkor inkább megvárom az újakat. -
-
-
-
-
A Beelink M808-as mini pc-ről van esetleg valakinek tapasztalata? Van benne hely laptop merevlemeznek!
Ellenben csak 16GB-os az emmc. Képes vajon a laptop merevlemezt használni rendszerlemeznek? Mert akkor nem is nagyon keresgélek tovább... 5ghz-es wifit tudja, lan csatlakozója van. Tehát amire én kinéztem, tökéletes lenne. (merevlemez megosztása, seed, plusz htpc is) Az a kérdés, hogy ezek a kis vackok mennyire bírják 0-24-ben a munkát? -
-
-
Az majdnem annyiba kerül, mint egy meegopad, (+ház, táp,sd) és még elég sokat kell vele foglalkozni.
Hát, nagyjából két lehetőségem van:
- venni 30e körül egy erősebb routert, ami kb 20e forint ha a mostanit eladom.
- venni egy mini pc-t. ami kezeli a megosztást, torrenteket, lan csatlakozóval, ez is kb 20e. De ez azért több mindent el tud látni, mint egy router szerintem, plusz jóval erősebb a hardvere. -
válasz
tibcsi0407 #2021 üzenetére
Tudom, ezt használom én is. De ha valahova el kell vinnem, mert pl a haver is nagy Walking dead rajongó, akkor nála is fel kell tenni... Macerás.
Van ennek a Meegopadnek Cherry Trail változata is, az legalább már támogatja az 5ghz-es wifit. Egyelőre terv... A Chuwit is majd le akarom cserélni másikra, ami tudja az 5ghz-et.... az a sáv még viszonylag szabad. Akár egy érintőkijelzős pipo is jó lenne... Vagy valami erősebb router. De nekem kéne az 5ghz mindenképpen, mert a többi tele van már a szomszédokkal. -
A probléma elég összetett. Adott egy tp-link 3600-as router, ez seedeli a torrenteket, és erre van kötve egy 700GB-os merevlemez, ext4-es. Erről nézem a filmeket/sorozatokat. Az a gond, hogy némelyikkel nem bír a hardver, pl: Z-nation, 500mega/rész és akad. Néha bezuhan 3MB/s alá wifivel. Lanon tartja a 9MB/s-ot. Ez nem túl sok... Ha nagyobb fájlokat kell mozgatni akkor inkább közvetlen rádugom a pc-re... Az meg macerás, mert ext4-es. Ugyanakkor pl a Trónok harcából az 1.5gb-os részek nem akadnak. Lehet azért akad, mert a felirat fájlt is olvassa közben?
Amin a filmet nézek: Chuwi vi10, tv-re vagy monitorra csatlakoztatva. Az atom z3736 simán viszi ezeket a filmeket. Ha felmásolom rá, akkor semmivel nincs akadás.Arra gondoltam, hogy beszerzek valami hasonló felépítésű mini pc-t, és az fog seedelni, és merevlemezt megosztani. Végül is a fogyasztásuk elhanyagolható. Lehet befognám htpc-nek is, vagy menne a szekrény tetejére a router mellé. Tehát a kinézete nem fontos, legyen minél kisebb. Egy usb elvileg elég rá a hdd-nek, aztán majd teamviewer-rel használom. Gondolom csak van rá valami normális torrent kliens is, mint a transmission, amihez távolról hozzá lehet adni új torrenteket. Más kérdés, hogy a windows 8/10 mennyire tolerálja, ha nem nagyon lesz kikapcsolva.
Ki is néztem egyet: MEEGOPAD T02. A hardvere bőven elég lenne szerintem erre, akár a turbo nélkül is. Megér 20e forintot, vagy inkább nézzek valami mást? Windows-os gépet nem találtam mást ennyiért.
Igazából windows párti vagyok... A Chuwin is a Windowst használom média célokra... androidos vlc-n nem tudtam beállítani pufferelést se. A nélkül meg esélytelen nálam jelenleg filmet nézni.
Plusz előny lenne, hogy lehetne ntfs fájlrendszerű az osztott vinyó. Ha esetleg vinni kell valahova, nem kell szívni az ext4 miatt, mint a most. -
Melyik a a jobb? Pipo X8/Cenovo/Wintel/Ainol? Ezek tudják használni az 5ghz-es N wifit? A proci az elég lenne, mert a Chuwimban is ilyen van, de feltétlen kéne az 5ghz-es wifi.
-
Melyik mini pc-t ajánljátok? Elsősorban filmnézésre keresek mini pc-t.
-
-
sziasztok!
an
A z3736f procit lehet alulfeszelni? Tabletben van, kicsit növelné az akku időt gondolom, meg nem melegedne annyira.
Android alatt levetem a maxot 1.6ghz-re, bőven elég. Windows alatt mivel lehetne? Energiagazdálkodásban nincs ilyen pont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Ryzen 3 3200g, Gigabyte A520M K V2, 16GB ram, 512Verbatim Vi560S2 M. 2 ssd+256 GB ssd
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest