- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen széket vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
previa69
csendes tag
válasz
Sándor -P20- #4308 üzenetére
Kösz a tippet
Lehet kipróbálok egy Optiplex 980 st
i3 proci van benne ,veszek hozzá pico tápot Kiderül mennyire lesz halk
Hátha beválik -
tibcsi0407
félisten
válasz
Sándor -P20- #4308 üzenetére
Én is.
Azóta megpimpeltem a hűtést is és felhúztam a procit a topikba linkelt leírások alapján.
-
fullboy88
csendes tag
válasz
Sándor -P20- #4277 üzenetére
Köszi ez bejött, most már tovább jut de dob egy hibát hogy a windows telepítés megszakadt hiba miatt, kattintson az OK-ra az újraindításhoz és kezdje előről a telepítést.
Na de pont ez a bajom, hogy nem tudom hogyan lehet ezeken újratelepíteni.
Lehet rá kötni usb-s cd olvasót és cd-ről rátelepítsem a win10-et? abból milyen verziót bírnak el ezek?
Köszi! -
tvamos
nagyúr
válasz
Sándor -P20- #4246 üzenetére
2 GB RAM - Ez azert mar keves szerintem. (Nekem is 2GB RAM-os van, de nagyon korlatozottan hasznalhato, ma mar nem vennek ilyet.)
-
ACE-
addikt
válasz
Sándor -P20- #4244 üzenetére
Csk egy vélemény van róla, de az is beszédes... egy ilyen tablet szerintem mindenre használhatatlan... link
-
sonye
senior tag
válasz
Sándor -P20- #4241 üzenetére
Helló!
Ma jutott időm megnézni a kütyüt.
Köszönöm a leírást!Kb 5 perc alatt megoldódott a dolog.
Most működik újra.
Bár sajnos úgy látom már nem igazán a 4K Tv-hez valóde netezni még bőven tökéletes a kicsike.
-
Necronom
senior tag
válasz
Sándor -P20- #4225 üzenetére
Koszonom szepen, de tartok tole, hogy a 10M halo keveske lenne FullHD filmeknek
Radaskent sajna nem ertek OMV-hez cseppet sem..Nem vagyok benne tuti, hogy ezt egyedul fel tudnam konfiguralni ....
De az irany jo, sokat szemezgettem az OMV-vel, de nem tudtam megcsinalni...
Meglehet hogy inkabb valami windows felulet kellene...sajnaUdv: Necro
-
Black&White
addikt
válasz
Sándor -P20- #4201 üzenetére
Voyo V1 Gearbest-ről, 160$ priority line/eu express szállítással?
LINK -
Lala79
csendes tag
válasz
Sándor -P20- #4098 üzenetére
Először nekem is volt ilyen, de később valamitől ez a probléma nem jelentkezett. Olyan mint ha megszokta volna a proci a magasabb órajelet.
-
Lala79
csendes tag
válasz
Sándor -P20- #4063 üzenetére
Azt hiszem tettél fel képeket, de sajnos már semmi ötletem sincs... Még jó, hogy Ti itt vagytok, és lehet segítséget kérni, amit előre is köszönök!
Már azon gondolkodok, visszaállítom eredeti állapotára, és elküldöm szervizbe, én csak egy hónapja vettem meg. Bajlódjanak vele ott, úgy vagyok vele. De lehet igazatok van, és egy BIOS frissítés lenne az ami megoldaná. Csak az a nagy kérdés honnan szedek hozzá cuccot? Egész délután nem találtam rá semmit sem??? Egyáltalán létezik olyan hozzá? A driverek azok megvannak, de a BIOS-hoz semmit sem találtam. És a driver frissítések sem oldották meg, szóval az is kevés.
-
törölt tag
válasz
Sándor -P20- #4022 üzenetére
Az első generációs Intel Compute Stick -ből létezett gyárilag Linuxos verzió. Az volt az Intel "kiba..ása", hogy ilyenből csak 1GB RAM -osat lehetett rendelni. 2GB RAM -mal csak Wines modellt árultak. Ezért indult el a hekkelősdi.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Sándor -P20- #4003 üzenetére
Van kupon hozzá, ami leviszi az árat 23k-ra. Így jobb ajánlat? De félek a márkátlanság miatt, hogy használhatatlan lesz.
-
válasz
Sándor -P20- #3989 üzenetére
Ssd nem felejt aram nelkul,'ha igy lenne az osszes pendrive a vilagon ahogy kihuzod a gepbol, elfelejtene mindent, ugyanugy tarolja az adatokat hasonlo memoriacellakban.
-
3shae
aktív tag
válasz
Sándor -P20- #3986 üzenetére
Szép munka
teszel fel olyan képet ahol látszik az hogy mit kell rövidre zárni?
-
Upo
addikt
válasz
Sándor -P20- #3986 üzenetére
Ez így van a mai áramköröknél. Egyrészt az áramkörökben a szivárgási áramok csökkentése fontos technológiai célkitűzés, fejlesztési cél. Másrészt a modern cmos áramkörök még rendkívül alacsony feszültségen is képesek működés jeleit mutatni (0.7-0.8 volton még simán mennek), ezért pár perc alatt nem fognak resetelősre kisülni, tényleg érdemes fél-egy napra félretenni.
-
interstate76
addikt
válasz
Sándor -P20- #3983 üzenetére
Én most ezt venném meg, ha eladó lenne 35 ezerért 4 GB RAM-mal - egy kérdést megér. Vagy ezt, vinyó nélkül 40-43 ezerért. Utóbbiból elpasszolhatod a kijelzőt, ha nem kell, viszont erről nem tudom, hogy passzív-e.
Én egy hasonló kaliberű, teljesen passzív laptopot vettem kijelző és HDD nélkül 27 ezer Ft-ért, Pentium N3520-as CPU-val, 4 GB RAM-mal és windows 10-zel együtt. Az optikai meghajtó helyére bekerült egy optibay keret és abba egy 750 GB-os noti vinyó, így nálam a NAS-t is kiváltotta. Emellett tolom rajta az Xbox One-on meglévő játékokat, fhd felbontással bezárólag számomra kifogástalan, mint médiaplayer, és még a Horizon Go-t is elbírja, böngészőben (ha utóbbit kiteszem teljes képernyőre, akkor azzal már a CPU határait fenyegeti az idióta silverlight, de csak ritkán használom, androidos applikációból sokkal kevésbé erőforrásigényes futtatni). Nemrég írtam róla 1-2 alkalommal, azóta is nagyon elégedetten használom.
-
Buckey
őstag
válasz
Sándor -P20- #3929 üzenetére
Ha lett volna valahol olcsóbb, én is ott vettem volna.
De már a legális win10 miatt is megéri, ha valakinek az kell.
Én nem tudtam linuxot rátenni, de lehet, hogy nem úgy kell, mint más eszközökön. Pedig jobban örültem volna neki. (Tudom, van linuxos verziója is, csak 1Gb rammal)
Én a fogyasztása miatt elnézem neki a win10-et, meg egy kicsit állítgattam, így elég gyors is.Nekem megérte a 35 ezret, bár, húszért ajándék lett volna.
-
3shae
aktív tag
válasz
Sándor -P20- #3844 üzenetére
Érezhetően gyorsabb a bordáktól? Én még nem raktam fel,de mint írtam már itt, nekem is megfordult a fejemben.
Azért sem, mert még nem sikerült úgy kiakasztanom hogy 500-on pörögjön, de az is igaz hogy boostolni sem láttam még 1.83 GHz-re..
Amire azért kíváncsi lennék
-
3shae
aktív tag
válasz
Sándor -P20- #3836 üzenetére
Köszi szépen!
Lapokat hol tudok venni? A másik ami eszembe jutott, hogy a slot1-es cpu-k bordája igencsak jól passzolna ezekhez a Modecomos gépekhez. Ma az járt a fejemben hogy egy p2 p3 borda milyen vagányan mutatna rajta.
Ma megvettem az usb hubot, aktív külső tápos 7port van rajta, gondolom ez elég lesz
Egyébként pont kifogtam a mediamarktban, 5-e ről volt leértékelve 3500ft-ra.Üdv
-
válasz
Sándor -P20- #3828 üzenetére
Erre való! Grats!
-
3shae
aktív tag
válasz
Sándor -P20- #3828 üzenetére
Nem semmi hogy ennyi mindent ráaggattál
Köszönöm a választ, ha lejár majd a gari, lehet hogy én is teszek rá ilyen hűtést
-
3shae
aktív tag
válasz
Sándor -P20- #3813 üzenetére
Szia!
Torrenthez milyen adattárolót használsz?
-
törölt tag
válasz
Sándor -P20- #3792 üzenetére
Nem is tudom, hogy erre mit lehet válaszolni. A felhasználási célhoz kell választani az eszközt. Ha Neked bevált a stick, akkor vegyél még egyet, és hekkelj! Én tudtam, hogy Puppy -t, és Androidot akarok használni, ezért olyan eszközt választottam, amin ezt könnyen megtehetem. Az otthoni kütyük összeállításánál rendszerben gondolkodtam. Egy helyen tárolok (a NAS -on), az összes kliens ehhez csatlakozik. Sztem a torrent, szerver, stb. nem PC -s kliens feladat. Arra való a NAS. Újonnan 20 -ért vettem az NSA310 -et. Ennyiért biztos nem fognék bele abba, hogy egy PC -t NAS üzemmódra hekkeljek. Persze, ez csak egy vélemény.
-
törölt tag
válasz
Sándor -P20- #3789 üzenetére
Sztem a tartósság szempontjából nincs jelentősége a hűtésnek, mivel ha melege van, akkor visszaveszi az órajelet. Az más kérdés, hogy úgy használhatatlan, tehát kell rá a plusz hűtés.
-
törölt tag
válasz
Sándor -P20- #3777 üzenetére
Ez nem alapszintű művelet, főleg Bay Trailen. Az Intel nem igazán támogatja a csereberét. Létezett Compute Stick gyárilag Linux -szal, de csak 1GB RAM -mal. 2GB -os stick csak Win -nel volt. Ráadásul, a drivereket is "eldugta" az Intel. Valamint, a 64 bites procihoz b...ott 64 bites UEFI -t készíteni. A Linuxot viszont "meg kell erőszakolni" ahhoz, hogy 32 bites rendszerindító indítsa a 64 bites OS -t. Sztem az Ubuntu egyébként is sok ezekre a kütyükre. Inkább a Xubuntu a nyerő.
-
3shae
aktív tag
válasz
Sándor -P20- #3772 üzenetére
Szia!
Ahogy megvettem, átnéztem a topikot rákeresve a modecom kifejezésre. Természetesen láttam a gépedet
Két kérdésem van:
- Hogy lehetne telepíteni az eszközre más oprendszert? Ha lehet akkor milyet érdemes?
- A cpu specifikációja alapján 1.83GHz-ig boostol. Én nem láttam még így pörögni (de hál' Istennek hővédelmi lassulással sem találkoztam még)
Egyszerű netböngészésre és médialejátszásra használom. Sallangok nem érdekelnek, a Win 10 tele van mindenféle ökörséggel, azok nem kellenének.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Sándor -P20- #2585 üzenetére
Ez alapján akkor kiajánlom
DVI kijelzőre van lehetőség csatlakoztatni? HDMI-DVI kábelünk van, csak ide HDMI mama kell...Közbe látom, létezik: [link]
-
LógaGéza
veterán
válasz
Sándor -P20- #2582 üzenetére
Tuti beletörnék a HDMI foglalatba, vagy csak simán kihúznák, mert tuti pendrive...
De gondolom amúgy ezek az "asztali" kivitelűeknek amúgy is jobb valamivel a hűtése.Mike88
Teljesen jó lenne a MK36S is, de nem találok EU-s raktárban. Ha rájön még a vám + ÁFA, akkor meg már nem annyira jó ár... -
interstate76
addikt
válasz
Sándor -P20- #2481 üzenetére
Láttam, hogy megoldottad a hűtését. Nekem is volt androidos stickem, de akkor is tény, hogy egy dobozban kevésbé vannak összezárva az alkatrészek, így ideálisabb kialakítás, mint amikor minden egy stickbe van zsúfolva. Plusz a dobozosakon általában van LAN-csatlakozó, tehát már csak emiatt is megér némi felárat ugyanaz a hardver. Nem sokat, de egy keveset mindenképpen.
A 114 aktív torrentet ki sem néztem volna a kis gépezetből!
-
interstate76
addikt
válasz
Sándor -P20- #2394 üzenetére
Kösz a tippet neked is, de a RealTemp most is futott rajta egész éjszaka, mégis elérem a wintelre kötött hdd-t. Ennek ellenére természetesen kipróbálom ezt a tippet is, hátha segít. Ill. aryes előző tippjével kapcsolatban az jutott eszembe, hogy ha az energiagazdálkodási lehetőségeknél lenne a probléma, akkor szerintem éjszaka rég lekapcsolta volna az usb-t, de azért majd ránézek arra is.
-
interstate76
addikt
válasz
Sándor -P20- #2378 üzenetére
Leszedtem még egyszer a RealTemp 3.7-et, és most ugyanazokat a hőmérsékleti értékeket írja ki a RealTemp és a RealTemp GT, ill. az AIDA is, ami annyit jelent, hogy a gyárilag nagyobb hűtőbordával szerelt wintelnek már nem feltétlenül kell gányolni a hűtésével! Én most ennyit csináltam vele, aminek eredményeképpen 45-50°C-osak a magok, pedig fut a Chrome (5 megnyitott lappal), a PMS, a Tixati és a TC , ill. az Avast is). A laptopom is felmelegszik ennyire, ugyanezeket a progikat futtatva!
Azt hiszem, hogy olyan 10°C-kal lenne melegebb a gépezet, ha hozzá sem nyúlok, ami még bőven belefér.
-
interstate76
addikt
válasz
Sándor -P20- #2373 üzenetére
A "Distance to TJ Max" azt mutatja, mennyi kell még hozzá, hogy elérje a 90°C-os, kritikus hőmérsékleti értéket. Egyébként szerintem már az is necces, ha a CPU tartósan 80°C környékén marad. Viszont az nekem is tetszik, hogy módosított hűtéssel még a soklapos böngészés sem viszi 60 vagy 45°C fölé (pedig megy a háttérben az Avast és a PMS, ill. egy irodai jellegű program is).
Furák ezek a mérőprogramok. Nálam a RealTemp 3.70-es az első 2 mag esetén 15 °C-kal magasabb értéket jelez, mint a RealTemp GT és az AIDA. Újra leszedtem a RealTemp-et, és akkor is ugyanez a helyzet.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Sándor -P20- #2367 üzenetére
Belső hálózat sebesség probléma megoldva.... Most már részemről élhető a dolog.
torrent ugyanúgy megy mint kábelen...
A titok a wifi csatornakiosztásban volt.
Leszedtem a telómra egy wifi analizátor appot, és kiderült, hogy ugyanazon a csatornán próbálkozik a környéken jópár eszköz.
Átraktam a routeremet egy olyan csatornára amit nem használ semki, és megy minden mint a szél... -
Mike88
senior tag
válasz
Sándor -P20- #2350 üzenetére
Tudom ajánlani a Double driver programot. Csinálj egy teljes backup-ot a driverekről s tárold olyan helyen, ami biztonságos, avagy akár több helyen, így legközelebb ha ilyesmi van, vagy szimplán újratelepíted a rendszert, meglesznek a driverek, majd ugyanúgy double driverrel helyreállítod.
-
eszgabor
aktív tag
válasz
Sándor -P20- #2351 üzenetére
Ez igy teljesen okenak tunik, csak ugye itt nem a haz van hutve hanem kozvetlenul a hoforras. Persze ha ne ugrik tole a gari, akkor teljesen okes igy megoldani. (jobb igy mint a hazat hutve)
Csak erdekessegkeppen az AMD Llano APU-mra most applikaltam ra egy Alpnfohn Brocken Eco hocsoves hutot es GTA IV-gyel sutogetve 1000 RPM korul 46°C korul stabilizalodik a homerselket. (IGP-t hasznalva, mert nincs a gepben VGA kartya)
Gondolom egy hocsoves cucc egy ilyen SOC-t venti nelkul is hidegen tudna tartani.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Sándor -P20- #2322 üzenetére
Virusirto otthonra felesleges, comodo tuzfal boven elegendo.
-
zoltan6
addikt
válasz
Sándor -P20- #2322 üzenetére
Kaspersky,nagyon sok félét kipróbáltam már,de a kaspersky szerintem magasról veri mindegyiket,meg is vettem.most akcióban kb.4000ft 3gépre 1évre a total security,van benne biztonságos bankolástól kezdve minden [link]
-
Cannabis7
senior tag
válasz
Sándor -P20- #2316 üzenetére
KB 7 éve nem használok minek az otthonra, figyelni kell mit nyitsz meg.
-
rwu
tag
válasz
Sándor -P20- #2316 üzenetére
En Pandát hasznalok 1 eve, nekem bejott, bar én meg toronyhazzal nyomulok, de gyenge géppel.
-
interstate76
addikt
válasz
Sándor -P20- #2314 üzenetére
Én ezt ismerem még. Csak a próbaverzió ingyenes.
RealTemp-pel kapcsolatos kérdés: az miért van, hogy a RealTemp rendre 67, 68, 58, 59°C-osnak írja a magokat (korábban nem láttam ilyen nagy különbségeket a magok hőmérséklete között), a RealTemp GT pedig 52, 53, 58, 59°C-osnak? Most beizzítottam az AIDA-t is, amit amúgy nem szoktam, és a RealTemp GT eredményeit hozza.
Metszi ezt valaki?
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Sándor -P20- #2313 üzenetére
Bocs, de közben volt pár percem keresni.
Feltettem a Real Temp-et.
Esetleg valami más alkalmazás win10-re? -
Mike88
senior tag
válasz
Sándor -P20- #2196 üzenetére
Utttttolsó próbálkozás. (írtam volna több T-t is)
Először is tisztázzuk, hogy ez egy meegopad T01, s azt is, hogy Magyarországon van ez az izé, amit garanciának mernek nevezni.
[link]
[link]
Kukszi1 is többször írta (itt a fórumon neki volt először ilyen, aztán írta, hogy eladó, nem tudom, hogy végül eladta-e vagy sem), nem fordult nála elő az, hogy visszavette volna a proci órajelét, ill. írta, hogy erős terheléssel azért eltudta érni (nem kell jósnak lenni, hogy rájöjjünk, ehhez egy TV mögé eldugott sticknél nem kell még erős terhelés sem). Ugyanakkor tartós 80-82 fokos hőmérsékletről beszélt, ami azért a nem egészséges kategória, pláne úgy, hogy 85 foknál leszabályoz, de 82-83 foknál már ismét gőzerővel dolgozik, nem véletlen, hogy így van! Így bír egyedül életképes lenni, kérdés, hogy meddig, s feltétezem anno az az eset, mikor írtak Lifeforcenak, hogy ne nagyon vásároljon be a T01-ből, s nem is kapott "valami hibára" hivatkozva, annak ez volt az oka.
Mi zavaró van abban, ha egy router méretű doboz ott van valahol a TV közelében TV állványon ha van vagy ha nincs akkor egy kis polcon stb? Persze én nem akarlak lebeszélni a modecom-ról, vedd meg, ha úgy érzed, hogy számodra ez az egy megoldás elfogadható, kipróbálod, ha nem jön be, ahogy írtad visszaköveteled az árát, szóval nekem nem lesz jobb attól, hogy te boxot veszel, meg nem érzem ezt küldetésnek, te kérdezted a véleményünket, leírtuk.A passzív hűtéssel ellátott boxokkal nincs gond, csak van, ami még azzal sem rendelkezik. Egyedül a Wintel W8 passzív hűtésével van némi probléma, de az azért van, mert túl kicsi, zsúfolt, zárt dobozban van, igaz túlmelegedést a W8-nál is elvileg csak a Chrome-youtube páros tud okozni. Azokkal van gond, amikben egyáltalán nincs hűtés, s itt a lényeg, te ugye úgy gondoltad, hogy a mérete miatt lehet számolni némi melegedéssel, hát még a méret sem befolyásolja ezt, hisz pl. a Pipo X7, a Voyo is haldoklik hűtés nélkül, ezek első fecskék, hónapokig arról szólt a fórum, hogy ki hogyan készített rá passzív hűtést. A megoldások különbözőek, de hatékonyak, hisz mindenki erre törekedett, s egyik sem bonyolult megoldás.
-
válasz
Sándor -P20- #2191 üzenetére
Tökéletesen megfelel az általad meghatározott célokra. Nekem is ilyenem van, kiválóan működik, és legalább garancia is van rá. Forrónak forró (~60 fokos a CPU), de ez nem jelent problémát. (Nem is értem miért csinálnak ebből akkora problémát sokan, hogy aktív hűtéseket tákolnak a stick-re, mikor a processzorok ~120 fokig kifogástalanul működnek ...)
-
Lifeforce
őstag
válasz
Sándor -P20- #2191 üzenetére
Azon gondolkodom, hogy vajon direkt szivatjátok-e magatokat.
Eddig aki stickes megoldást vett, mind eladta.
Szét lassul, forrósodik mint a fene.
Akkor miért akarnak az emberek még mindig ilyet venni ha tele a fórum, hogy senki ne vegyen ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kuponkunyeráló
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest