Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike88
senior tag
Értem, én elakadtam ott, hogy a biosban kellene a boot prioritást módosítani, s azt hittem te is erről beszélsz, a dual boot-hoz lövésem sincs, van ugyan egy dual boot-os tablet a családban, de gyak. nincs rajta használva az android.
Amúgy fast boot-nál is belehet lépni a biosba a pipo-nál, amennyiben bekapcsolod a fast boot-ot, annak beállításaiban lehetőség van arra, hogy usb-s eszközöknél ill. ps2 csatlakozós eszközöknél (utóbbi ugye nincs) megtörténjen az inicializálás még a boot-olás előtt, szóval így, ezzel együtt beállítva ugyanúgy van lehetőség a del gombbal belépni a biosba, sőt még az F7-el a "boot menu" is előhozható, ahol kiválaszthatod, hogy honnan bootoljon, s itt persze amennyiben a windows feldobná a talpát, telepítés céljából választható usb-s eszköz is. -
interstate76
addikt
Nem tudom, mert már eladtam. Amikor beléptem, akkor win alól tettem, ez tény. Amúgy nem akartam rossz tanácsot osztogatni senkinek, csak tudom, hogy nálam milyen beállítások mellett működött a dual boot, azért írtam le. Viszont amikor reseteltem a windowst, utána ugrott a dual boot (bootolás közben a droidot választva mindig a BIOS-ba dobott a rendszer). A vége emiatt az lett, hogy töröltem a droidos partíciókat és úgy adtam el a kis gépet.
-
arnd
senior tag
A Fast Boot-ot én sem ajánlom. Bár elméletileg úgy működne, hogy ha nincs boot képes op rendszer akkor beenged az uefibe... elméletileg. Egy kevés boot időt nyersz vele, de az ilyen eszközöket többnyire csak készenlétbe rakja az ember, nincs sok értelme.
A te boot választó problémádra meg nem megoldás az tuti.
Az uefi shell már más tészta, a commandokra keress rá. Elképzelhetőnek tartom, hogy lehett valami boot configja.A boot választó programnak nincs opciója? Amivel droid alól indítod a wint és viszont.
Valahol azt olvastam, hogy "X" - t kell választani, de a képek nem töltödtek be, így nem tudom, hogy mire értette a srác.
Bekapcsolás közben feltételezhető gombok nyomkodása is lehet megoldás. -
satmen
tag
mindkettőtöknek, hogy próbáltok segíteni! Ahogy már írtam, a BIOS-ban nem szeretnék változtatni. (esetleg, ha kipróbált, és ártalmatlan a következmény) Van reset gomb, nevezzük annak. Legalább is az SD kártyahely mellettt van egy SM alkatrész méretű "gomb". Mivel furat a házon nincs, le kellett venni a készülék alsó lemezét. Így egy vastag tűvel elérhető, és működtethető. (hallhatóan kattan benyomáskor ill.elengedéskor) A jó hír eddig tartott.. Sajnos semmi nem változott!
Először: reset nyomva tartása mellett power gombot megnyomva, indul a ... Pipo logo, majd egyből a Windows. Különböző idejű nyomva tartásokat is próbáltam, de semmi nem változott, ugyanaz a folyamat játszódott. Bármilyen variációban, amíg a reset gombot "el nem engedtem", -akár 20 s is volt- addig nem indult a folyamat.
-
Upo
addikt
válasz
interstate76 #1995 üzenetére
És be tudsz lépni del-el a biosba vagy csak windows alól a speciális rendszerindításból?
-
Upo
addikt
válasz
interstate76 #1993 üzenetére
Hát én nem biztos, hogy piszkálnám a fast bootot. Többek között a biosba lépés billentyű figyelést is kihagyja, akkor del-el már nem lehet belépni, csak a windows ha elindult akkor a helyreállítási menüből. Ha bedöglik a windows, akkor nem tudsz bejutni a biosba. Eddig egy megoldás volt arra a helyzetre, ki kell forrasztani az alaplapról a bios chipet és beflashelni egy biost amin ki van kapcsolva a fast boot, utána visszaforrasztani, de ahhoz kell lennie egy megfelelően lementett chip tartalomnak, amit a jól beállított kiforrasztásával és lementésével lehet megkapni. Vagy kikapcsolva tartani a fast bootot, és kivárni azt a +fél másodpercet bootoláskor.
A biosban bármit állítasz, nem jön vissza a boot menü. Akkor nincs benne reset gomb, szét kell szedni a gépet, az említett 2 padot összezárni a panelen, és úgy bekapcsolni, akkor indul boot menüvel, ott meg be kell pipálni hogy mindig megjelenjen. Valami kikapcsolta azt az opciót, és csak így lehet visszaállítani.Szerk: Ja, és ha megcserélteted a boot opciókat, akkor az uefi shell fog elindulni, az egy parancssoros dolog, parancsokat kell begépelni. Pl. a biost is így lehet flashelni. De azzal nem fog semmire menni, hogy fekete háttéren megjelenik egy villogó kurzor.
Sőt, ha azt csinálja amit írtál, fast boot bekapcsolása, és a windows helyett az uefi shell-ben indítja a gépet, akkor hogy fog belépni a biosba? Ki fizeti a forrasztgatást?? -
interstate76
addikt
Én felcserélném a boot opciókat és az UEFI-t tenném előre, továbbá engedélyezném a Fast Boot-ot. Ezektől nem lesz tégla, de ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor várd meg, amíg megnézi valaki a működő beállításokat a sajátján.
Ja, az utolsó fülön (Save+Exit) kell lennie olyan opciónak is, hogy a gyári beállítások visszaállítása vagy visszatöltése, megpróbálhatod azt is.
-
satmen
tag
válasz
interstate76 #1991 üzenetére
A Boot menü így néz ki:
Boot Configuration
Setup Promt Timeout 1
Bootup Numlock State (ON)
Quiet Boot (Enabled)
Fast Boot (Disabled)Boot Option Priorites
Boot Option # 1 (Windows Boot Manager)
Boot Option # 2 (UEFI;Built-in EFI…)(értelemszerűen, ahol értékek ill. kifejezések vannak, azok változtathatóak, csak ezt itt nem lehet szerkeszteni)
-
satmen
tag
Nekem Pipo X7s van. Mike88 már leírta, hogy ez egy box. (csak egy bekapcsoló gomb van rajta) A készülék hátulján nincs az SD mellett furat, ami a reset gombhoz vezetne. Nem vettem ki az ominózus pipát a boot menüből. (leírtam a történteket a 1979 hsz-ben) Azt a boot menüt kellene visszavarázsolni, ami a droidba történő átváltásomig megvolt.
A bios-ba a Mike88 által írt Delete-vel lehet bejutni. Main, Advenced, Chipset, Security, Boot, Save+Exit pontjai és ahhoz tartozó részek vannak. Kis nézelődés után, -semmin nem változtatva- kiléptem. Nem szeretnék téglát csinálni a készülékemből.
Szerintem is a leírt kombinációid billentyűvel bevihető változata lenne a megoldás a boot menü elő csalogatására. Ezt kellene "kitalálni". A power ugye megvan… és még? -
arnd
senior tag
válasz
interstate76 #1987 üzenetére
Upo már megválaszolta...
-
Upo
addikt
Találtam talán valamit. Van benne egy reset gomb, ITT a második képen látszik, az sd/microusb aljzat mellet van egy lyuk. A reset gombot nyomva kell bekapcsolni, akkor előjön a boot menü és be lehet pipálni.
De van amelyikbe nincs a gomb beforrasztva. A harmadik képen látszik a reset gomb, ha nincs benne akkor vagy be kell egyet forrasztani, vagy a gomb két széle alatt levő kis négyzetes érintkezőket egy darab dróttal rövidre zárni és úgy bekapcsolni. -
Upo
addikt
A techtableten találtam ilyent:
Press both power and sound + at the same time. When the boot screen appears place a tick in the top LH box to ensure the boot up screen is enabled.
Azaz power és hangerő+ gombot kell egyszerre nyomni, és amikor a boot képernyő megjelenik, akkor valami felső LH dobozt be kell pipálni (ez nem tudom mi, mert nincs ilyen készülékem).
Hátha jól jön még valakinek később, ha működik akkor írd be ide is.
Szerk: tényleg, az nem tab, de hátha valami billentyűnyomással együtt beadja minipc-n is. Shift vagy Ctrl vagy Alt vagy akármi...
-
satmen
tag
Pipo, dual boot... Eddig csak a Windowst használtam a Pipo-n. A kezdő képernyőn a bal sarokban volt egy négyzet benne egy piros pipa, (nem én pipáltam be) középen balra egy robot, jobbra az ablak, alatta enter nyíl.
A jelölő kör alapban az ablakot jelölte, és 10 s visszaszámolás után indult a Windows. Ma, gondoltam ránézek az Androidra... Visszaszámolás közben bill. nyíllal droid majd enter, és indult az Android. Mókoltam, töltögettem alkalmazásokat, majd vissza akartam térni a Windows-ra. Jobb oldali"függöny", katt az
ablak ikonra és várok. Újra a robi bootolt... Csak a negyedik ui. próbálkozásra váltott Win-re. Mivel a Windows-ban sehol nem találtam az Androidra váltás lehetőségét, szabályosan leállítottam. A bekapcsoló gombbal újra indítottam, és most már egyből a Win-nel indul, nincs lehetőség a választásra... Hogyan tudom vissza állítani a kezdéskor megjelenő választó képernyőt? -
válasz
interstate76 #1976 üzenetére
Barbár
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1975 üzenetére
Tárgytalan. Letöröltem a droidos partíciókat és a felszabaduló helyet hozzácsaptam a rendszer-partícióhoz, aminek következtében ugrott a dual boot lehetősége, de legalább van rajta hely.
-
interstate76
addikt
Az eredeti, gyári firmware-t le tudom szedni valahonnan?
-
arnd
senior tag
válasz
interstate76 #1973 üzenetére
Én a végeredmény alapján véleményeztem...
Amúgy valóban nem lenne szabad ilyet tennie. -
arnd
senior tag
válasz
interstate76 #1971 üzenetére
Gondolom törölted a droidos particiókat ezzel...
-
interstate76
addikt
Help! Eladtam a wintelemet, gondoltam, csinálok rajta egy win10 resetet, mielőtt átadom a vevőnek, de mióta lefutott a reset, azóta nem megy a dual boot: a BIOS-ba dob, ha a droidot választom. Mi lehet a gond? Nem jutok dűlőre a beállításokkal.
-
Mike88
senior tag
válasz
bereske15 #1968 üzenetére
Itt találsz egy tesztet, ami kitér a hűtésre is, Nem túl jó dolog, hogy zárt a ház, mint írja is, de ha belegondolunk gyak. a Wintel is zárt, mert azok az apró lyukak, ráadásul az alján, az gyak. olyan, mintha nem is lenne. Mint látható a képen, nem sokat sz.roztak, rádobtak az egész nyákra egy 5mm-es thermal pad-ot, s azzal valszeg átvezették a hőt a dobozra, szóval sztem próbálkozz meg vele. Max. eladod, ha rájössz, hogy nem ilyen lovat akartál.
-
Gork
tag
válasz
bereske15 #1968 üzenetére
Szia!
Mivel a hardver ugyanaz, és ha jól látom ezen sincs aktív hűtés, ezért szerintem ha visszaolvasol, akkor kb, miden Wintel W8-cal és Pipo X7-tel kapcsolatos hozzászólás ugyanúgy érvényes erre is. Torrentkliensként használható, de sok gigás filmeket lejátszására már csak erősen korlátolz módon alkalmas. De nálamnál jóval szakértőbb kollégák majd legfeljebb megcáfolnak.
-
bereske15
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
VOYO V2 mini pc vásárlása előtt állok, kíváncsi lennék a véleményekre. A hűtés mennyire stabil ennél a típusnál? 3D ISO lejátszására használnám erősítőbe be ott marad a hang és tovább a kép. BD 50 akadás mentesen kezeli? Folyamatosan menne kikapcsolás nélkül, tehát torrent kliensként is használnám.
Üdv Ákos
-
Mike88
senior tag
Eszembe sem jutott eddig, de én úgy gondolom, hogy nincs értelme, egy szimpla alu vagy réz hőhídnak elégnek kell lennie, s elég is, ezt pofáztam már a "kezdetek kezdetén" is, csak senki sem próbálkozott vele, én meg már eleve úgy kezdtem a dolgot, hogy kiborítottam a házból, azt félredobtam, majd beletettem egy mini-ATX házba, s ráraktam egy hűtőbordát, nem foglalkoztam vele. Mindezt azért mert tervbe volt, hogy kivágom a francba az Amiko A3-at, (mert voltak, de még vannak is vele gondok), a házba ment volna egy USB-s DVB-S2 tuner, egy DVB-T tuner (ami volt is), egy DVD meghajtó USB-SATA átalakítóval, 1 külső winyó kerete, s az egésznek adtam volna 1 nagyobb tápot, aztán openelec s bolonduljon meg az A3 fejlesztő csapata. Így ehhez már kellett egy hub is, egy nagyobb ház... Aztán győzködtek, hogy ez a vas nem lenne elég a DVB-S2-höz, s elhittem, mert el kellett hinnem, 10-15 ezret nem költök lutrira, majd rájöttem, hogy nem tom mi a frászért ragaszkodok én a DVD meghajtóhoz, mikor évente (talán) egyszer ha kell a dvd meghajtó. Úgyhogy végül is elég nekem bőven a 4 usb, nem is kell nagyobb ház, s így tegnap megpróbáltam azt, amivel én először próbálkoztam volna, ha ragaszkodtam volna a dobozához.
Az A3 fejlődött annyit, hogy ne tapossam meg, de a Wetek Play-el azért szemezgetek egy ideje. -
Cinibn
csendes tag
Sikerült frissítenem a PIPO X7-em Win 10-re. ...Aztahétszentségitneki. Egy egész délelőtt ráment, mert nem tudtam kivárni, amíg letölti magától, így a Win weblapjáról frissítettem. Lefutott, működik, lehet, hogy gyorsabb, na jó egy kicsit talán, viszont a proci magok 1,3-on ketyegnek 60°mellett, akadás, szaggatás, programra várás nincs. Egy kicsit gördülékenyebb így egy nap után. Na majd még meglátjuk.
-
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #1961 üzenetére
Épp próbálgatom, hogy egy szimpla hőhíddal a doboz teteje és a CPU között, mit lehet elérni, sajnos nem találtam megfelelő vastagságú anyagot, szóval most 3 5mm-es alu lemez van egymásra pakolva, közte paszta. Jelenleg rendszerindításnál 38 fok, majd chrome youtube párossal 5 perc után 51 fok, próbálom 5 percnél jóval hosszabb ideig is izzasztani, mert nem úgy nézett ki a dolog, mintha 51 fokon beállna, de az biztos, hogy chrome-al való szimpla böngészés mellett 46 foknál feljebb nem megy, a hőhíd biztos, hogy messze van az optimálistól, mert a visszahűlés sokkal lassabb, mint hűtőborda használatakor. Próbálok majd szerválni megfelelő vastagságú (lehetőleg réz) lapot, hogy kiderüljön azzal mit lehet elérni.
-
interstate76
addikt
Ha hajlandó vagy hűtést mókolni, akkor bármelyik jó lehet, ha nem, akkor viszont - szerintem - egyik sem. Pipo-t nem próbáltam, de gyári hűtéssel az sem használható ki teljesen, mert használat közben nem a hardver fogy el valamelyik megterhelő alkalmazás alól, hanem a rendszer veszi vissza a cpu órajelét a melegedés miatt és emiatt lassul be a rendszer.
-
zeg74
aktív tag
Sziasztok
Szerintetek melyik a jobb vétel?
Wintel w8 vagy Pipo x7s -
kukszi1
tag
Win 10 frissítés útán nekem se volt magyar nyelv. Csináltam egy gyári visszaálitást. Útána le lehet tölteni a magyar nyelvet.
-
satmen
tag
Tegnap vettem egy Pipo X7s-t az áramos boltból… Bekapcsoláskor egyből a Windows 10-es frissítést ajánlotta, elfogadtam, végigcsináltam a procedúrát és frissült.
A döbbenet akkor ért, amikor magyarra szerettem volna állítani a rendszer nyelvét…
A „Hungarian” kiválasztása után üzenet, - keresés - majd: Unavailable in this edition of Windows.
Valakinek ötlete?Jelenleg egy nagyon egyszerű „talpon” áll függőlegesen. Tegnap a négyórás - csak frissítés, állítgatás – használat alatt „folyamatosan tapogattam”. A doboz alja – most az oldala – volt végig enyhén langyos. Természetesen később megcsinálom a hűtés tuningot.
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #1954 üzenetére
Nem is vártam mást.
-
ACE-
addikt
válasz
fpeter84 #1951 üzenetére
Több ponton is megbukik az írásod.
Először is meg kell nézni az eladó értékeléseit, hogy mire kapta azokat. A legtöbb abból adódik hogy hibás a termék, bár ebből nincs sok, az utóbbi 3 hónapban összesen 7 db. Valaki annyit írt a negatívhoz, hogy "It is an Atom Z3735F. " na ez vajon mit jelent... A legtöbben meg vannak elégedve, és nem volt semmi gondjuk. Nem tudom ez alapján miért kéne azt a következtetést levonni, amit Te megtettél.Az hogy nem értékelheted az eladót időben, az azt jelentheti, hogy lehet még több olyan negatív értékelés van, ami effektív csak elkésett visszafizetés, de az illető még korábban rányomta a negatívot nehogy kifusson az időből, de később Ő is visszakapta a pénzt.
Nem tudom tudod-e, hogy a magyar posta üzletszabályzata szerint az ajánlottam feladott küldemények elveszése esetén értékbiztosítás nélkül is a feladási díj 10-szeresét fizetik vissza, attól függetlenül, hogy milyen értékű volt a feladott cucc... Szóval a feladott 3 ajánlott leveledre kérhettél volna kártérítést a fentiek szerint...
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #1946 üzenetére
Te miről beszélsz? Csak a visszautat kell fizetni, és miért ne lenne garancia? Mi alapján állítod hogy nincs? Hányat küldtél vissza, amit nem cseréltek? Tapasztalatból beszélsz vagy csak levegőbe? Képzeld én is rendeltem jópár dolgot ebay-ről (Ali-ról még valóban nem, de a kettő között nem sok különbség van) és teljesen pozitívak a tapasztalataim. Küldtem vissza cuccot, és cserélték, fizették a csere termék küldését is rendesen... Sőt, volt már olyan hogy vissza sem kellett küldeni, és küldtek másikat. Persze az apróbb dolog volt. Nem értem mire alapozod a kijelentéseid. Főleg úgy, hogy amit Te árulsz arra már tuti nincs gari sehol. Semmiféle ÁFA elkerülésről nem volt szó.
-
fpeter84
senior tag
válasz
5179 97.6% Positive feedback
Túl párszáz ebay-es és ali-s vásárláson, én erre az eladóra azt mondanám hogy nagy valószínűséggel el fogja küldeni a rendelt cuccot, de azért ilyen gyenge az értékelése, mert ha bármi gond van a tranzakcióval akkor azt már nem fogja korrektül kezelni - ahogy írod az utolsó pillanatig, kb 60+30 napig fogja húzni halasztani a pénz visszaadását.
Ali-n max pár $-os dolgot vennék 97-99%-os eladótól, de 50-100-200$-os terméket már csak 99-99.5% felett. Ali-n jellemzően sokkal kevesebb a forgalom, ott már egy 5e eladásos kereskedő tűrhető, bár lehetne több. Az Ali-n sajnos nagyon bután működik az értékelés: ha gondod volt vele, és mondjuk csak 2-3 hónap után kapod vissza a pénzed, akkor sem értékelheted az eladót! Magyarul ha sikerül egy ilyen gyatra eladótól visszabuliznod a pénzed, annak sem lesz nyoma - aki ilyen gyengén teljesít, amögött még ki tudja hány problémás eset van valójában a háttérben!
Az ebay buyer protection hozzáállását többre tartom, ott már 98%-tól felfelé megbízok az eladókban - ott viszont az 5e eladás szinte egyenlő a nullával, abszolút kezdő, az igazi nagy eladók sokszázezer tranzakció után is tartják ezt az arányt - 1-1 kötekedő idióta mindig akad, akik azt hiszik hogy 1$-ért csodát kell várni, és 8-10 nap után rányomják a negatívot az eladóra hogy nem érkezett meg a termék...
Posta, garancia: ha "átcsúszott" a vámon, de vissza kell küldeni, akkor természetesen ismét lehet körmöt rágni hogy vajh elkapják e. A posta is bazidrága - ha belefér egy ajánlott elsőbbségi pufi borítékba mindenével együtt, akkor is 4-5e, és az értékbiztosítás még ezreket tesz rá. Nekem eddig _mind3_ visszaküldött _ajánlott_ levelem elveszett valahol a rizsföldön (mellesleg anglia felé is 2-ből 1)! Tehát már nem is erőltetem... És ahogy lejár a buyer protection, valóban már csak az eladó jóindulatában bízhatsz, ami erősen kérdéses főleg egy drágább diszkont áron minimális haszonnal árult termék esetén...
Jellemzően én igyekszem olyan eladókat keresni, akik tracking nélkül küldik, ugyanis akkor nekem kedvez a buyer protection! Ha végképp ócska vagy hibás a termék akkor azt mondom hogy nem jött meg és visszakapom az árát visszaküldés nélkül (főleg ebay, ali-n kötelező a tracking!) - természetesen nem használom inkorrekt célra ezt a trükköt, csak akkor ha tudatosan ócska szemetet küld az eladó, akkor megérdemli, ha meg DOA a termék akkor minek utaztassam saját költségen, úgyse lesz jó az neki semmire...
kicsit hosszú lett az OFF, de hátha tanul belőle aki idetéved
-
envagyok
veterán
Az új x-es atomoknak van már fóruma?
Elvileg megjelenjen.
Én abban bízom, hogy lesz belőlük GBit ethernetes, usb3-as verzió hdmi 2.0-val korrekt áron.
(és persze javított hűtésű) -
Gork
tag
Amúgy még egy utolsó gondolat, ami közhasznú lehet és ha már szóba került. Még amikor nem voltam meggyőződve arról, hogy nem éri meg Kínából rendelni, akkor írtam 3 különböző, több tízezres csillagozású Meegopad T02 forgalmazónak az Ebay-en, hogy nem látok infót a garanciára vonatkozólag az oldalon, akkor hogy is van ez. Mindhárom helyről összevissza, nem konkrét választ kaptam, melynek a lényege az volt, hogy ha a 30 napos visszaküldési garancián túl ha gondom lenne, akkor majd írjak nekik és biztos kitalálunk valamit.
Innentől kezdve mindenkinek a saját bevállalásán múlik a dolog...
-
Gork
tag
válasz
"Don Quijote, Don Quijote, a szélmalom csak játszik veled..."
Szerintem ebbe a témába már mindenki bőven túl sok energiát ölt. A kollégának sok szerencsét a kínai vásárláshoz, mi pedig folytassuk ON üzemmódban a fórumot...
-
interstate76
addikt
Én szóltam, hogy OFF-olj és én abban is nyomom.
Aki ÁFA-mentes kínai árakat hasonlít a hazaihoz, az - bocsáss meg, de - hülye. Vásárolj onnan, ha tetszik, de ne fikázd mások árazását! Fogalmad sincs a külföldi rendelésekről, ami abból is látszik, hogy olyantól akartál rendelni, akitől nem kaptál volna semmit. Biztos jobb lett volna a postázástól számított 60 napig várni arra, hogy visszakapd a pénzed, aztán újra próbálkozni Kínában, mint itthon vásárolni...
Az ÁFA-elkerülés tabu téma a fórumon. Minden szempontból. Ezért írtam privátot akkor, amikor először erről érdeklődtél itt. Ez az infó mikor megy át neked?
Az Alis eladónál szerinted milyen garancia van?!?!?
Még ha lenne, akkor is fizetned kellene az oda-vissza postázást, ami "kicsit" több, mintha hazai forgalmazónál vásárolsz és oda küldöd/viszed vissza
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy tőled olyat még nem olvastam, hogy köszi az infót, vagy bármi ilyesmi. Akkor sem, amikor az ÁFÁ-val kapcsolatban írtam privátot, akkor sem, amikor leírtam privátban, hogy ne rendelj az általad linkelt Alis eladótól, mert nem kapsz semmit, és persze akkor sem, amikor itt érdeklődtél a hűtéssel kapcsolatban. Nem kötelező megköszönni a hasznos infókat, de a normális fórumozók megteszik.
Nem azért válaszolok még mindig, mert nem vagy rettentően unalmas, hanem mert félrevezeted a topik olvasóit a tévinformációiddal.
-
ACE-
addikt
válasz
Lifeforce #1933 üzenetére
Tessék, megbízható eladó [link]
80$ = kb. 23ezer HUF Ha vissza kell küldeni akkor is 27ezerbe fáj, akkor miért vennék 33ezerért egy olyat, amire a buherált hűtés miatt gari sincs? Akkor inkább kifizetem kínába a 4ezer postát esetlegesen.
Van Geekbuying is 24.300-ért, az is meggondolandó, az egyik fórumtárs 4 éve rendel onnan cuccokat és most legutóbb akadt meg a vámon egy termék csak.
Rohadtul nem személyeskedtem Ti adtátok elő magatokat hiperkorrekt eladóknak...
Ha nálad 60$ 21500 akkor nem tudom milyen árfolyamon számolsz...
Ti megszóltok hogy nem off-olok, de Ti sem nyomjátok abban... gratula, következetességből 1-es... -
interstate76
addikt
Egyrészt ami OFF, azt tedd abba.
Másrészt itt - tudtommal - összesen 1 kereskedő (vagy mini pécék kereskedelmével is foglalkozó cégnél dolgozó) topiktárs van.
Harmadrészt pedig aki privát üzenetben 25 vevőértékeléssel rendelkező Alis eladók kamuhirdetéseivel próbálja lejjebb verni az árakat, az szerintem még OFF-ot se írjon, hanem gondolkozzon el rajta, hogy pl. nálam, akinél 600 felett van azok száma, akikkel privát üzenetet váltottam, miért ő volt az első, akit letiltottam a vevők közül (még 2 eladó járt így összesen, több év alatt, vevő - rajtad kívül - egy sem). Valószínűleg mki sík hülye és neked van igazad abban, hogy aki Kínából rendelt terméket szeretne eladni, annak veszteséggel kell ezt megtennie, különben okkal reklamálsz.
-
envagyok
veterán
válasz
Lifeforce #1933 üzenetére
Hogy sikerült Openelecet tenni rá?
Nekem ugyan tabletem van ilyen procival, de a (szerintem) 32 bites uefi bios miatt eddig nem sikerült feltennem, pedig kipróbáltam volna.
Sőt, azért vettem a Tabletet, a titkos cél az volt, hogy zenét is tudjak hallgatni a tv bekapcsoltam nélkül, a tablet kijrlzőjét használva, vagy filmeket nézve a tv-n. -
Lifeforce
őstag
Látod ez a különbség az itt fórumozók többsége, és te közötted.
Mi nem személyeskedünk, és nem mondjuk meg mit csinálj vagy mit ne.
Mivel én is magánszemélyként vagyok itt jelent, én is hirdetem, hogy ha ezeket az eszközöket olcsóbban akarod, akkor vedd meg a geekbuyingon.
Vállalod az ezzel járó kockázatot ha a készüléked meghibásodik.
Aki pedig biztonságra vágyik, az megveszi itthon.
Amin felkepták a vizet, az a számolásod és a lehúzásod volt...
Ha a te szempontodat nézzük, igazad van, ne a magyar kereskedő gazdagodjon (aki majd a segélyedet fizeti), hanem a kínait
Én fel sem veszem amiket írsz, mert részemről nem igazán érdekel a szemléleted, azt csinálsz amit akarsz.
Ami viszont engem érdekel, hogy ha már hasonlítasz, tedd valósan.
Tehát megbízható kínai eladót linkelj, és korrekten számolj.
Mert a 60$-os termék ma nálam majd 21500, és nem 16800.
Arra nem adhatsz, hogy véletlen a Svéd postán keresztül jön, és véletlen átcsúszhat a vámon.
Ha meg nem, akkor jól átba... azt aki a hülyeségedért onnan rendelt.
És még valami.
Tudod mennyi olyan vásárló van, hogy megkérnek legyek kedves rátenni Linuxot, vagy OpenElecet?
És bizony ha időm engedi akkor úgy is megy ki innen a boltból.
Na ezt csináltasd meg 啄木鳥畿內 Úrral -
ACE-
addikt
Néddamán, megszólalt a "buzi" vevőjelölt. Mi a faxt képzel ez!
Kussoljon azt fizessen, hadd keresse a szegény magyar becsületes eladónak a pénzt!
Bocsánat srácok, behúzom fülem farkam. Ha lehet fizetnék még többet a cuccért, nehogy rosszul járjatok és ne sikerüljön befizetni az adót, Ti kereskedők mintapéldányai!
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #1927 üzenetére
Nem ugrom már ilyenre, csak az zavar, amikor eszembe jut, hogy mi megfizetjük ami ezzel jár, ő meg vastag bőrrel a képén tartja a markát a munkanélküli és egyéb segélyért amit mi befizetünk.
Szerencsére nem mi gyarapodtunk 250e ilyen emberrel -
Lifeforce
őstag
Tévedsz, nekünk nem onnan jön
Pipo gyárból jön egyenesen.
Akkor hogy is van ez?
Úgy, hogy az itthoni, és a kelet európai piac kicsi.
Tehát én aki hetente 30db-ot rendelek 3 országra, nem kapok akkora kedvezményt, mint aki 2000db-ot lerendel.
Mint minden üzlet, mi is a tudatos üzletek közé tartozunk, de így is vásárolunk.
Ez azt jelenti, hogy ha a kutyám oda pottyant az utca közepére, akkor is összeszedem ha nem látta senki...
Ezzel azt akartam csak írni, hogy azon boltok közé tartozunk, akik nem csak a vámot, áfát, de még az artisjustot is megfizetjük arra amire szükséges.
Hogy bosszantó-e egy 18000Ft-os telefonra kifizetni 3800Ft artisjustot?
Igen az.
De ez nem az üzlet hibája... -
interstate76
addikt
Most látom, hogy te nemcsak privátban veszed egy kalap alá a kínai árakat a hazaival, ill. nemcsak ott várod el, hogy az ÁFA-mentes Gearbest-es vagy Geekbuying-os árakhoz közel kapd kézhez a dolgokat. Gratulálok! Most azt hagyjuk, hogy én annyira untalak, hogy letiltottalak (hosszú hardveraprós pályafutásom során te voltál az első ilyen vásárló!), de szerinted a 220volt.hu vagy bármelyik hivatalos hazai forgalmazó miért tartja raktáron a kis mini pécédet és miért ad 1 év garit mellé? A 2 szép szemedért? Látom, Lifeforce nem is válaszolt a 27 ezres "árajánlatodra". Jól tette.
-
interstate76
addikt
Az Operát még nem próbáltam, de nekem a Chrome bevált. Az Edge nálam is határozottan lassabb, szóval amíg 6-8 megnyitott lapra elég a 2 GB RAM, addig nálam marad a Chrome. Ha filmet szeretnék nézni, akkor be kell zárni a böngészőt, de szerintem ez nemcsak a Chrome esetében igaz.
A hűtésről: ha teljesen kitöltöd a hűtőborda és a fémlap közötti hézagot, akkor elvileg igen.
-
Gork
tag
válasz
interstate76 #1922 üzenetére
Jogos, kicsit sarkítottam a dolgot - mondjuk én Chrome-ot nem merek használni a híres-hírhedt memóriaéhsége miatt. Jelenleg az vált be, hogy böngészésre az Opera magasan a legjobb, viszont ha oldalon belül játszok le videót, akkor kegyetlenül darabos. Ellenben az Edge lassabb, viszont a videókat röccenés nélkül játssza...
De lehet, hogy rápróbálok a Chrome-ra, mert egyébként pedig minden más eszközön azt használom...Még egy dolog a hűtésről:
Akkor elméletileg ha megfurkálom a burkolatot, akkor az átlaghőmérséklet lehet, hogy alacsonyabb lesz, mint szimplán burkolat nélkül? -
interstate76
addikt
Nagyon picit vitatkoznék: extra hűtéssel kompromisszumok nélkül használható böngészésre is, akkor is, ha egyszerre 8 megnyitott lappal szeretnél szörfölni. A Chrome-ot használom, és amíg nem fogy ki alóla a 2 GB RAM, addig villámgyorsan hasít.
A prezentációk kapcsán teljesen egyetértek, arra sztem is jobb egy könnyű kis laptop vagy egy hibrid.
(#1921) Gork
Nagyon meglep a dolog. Én először csak lyukakat fúrtam az enyém tetejére és már az hozott pár °C-ot.
Szerk.: mégsem lep megannyira. Ezek szerint amennyit az hoz a konyhára, hogy leveszed a tetejét, annyit elvisz az, hogy "elveszed" tőle azt a hőleadó felületet, amit a tetejének az aljára szerelt fémlemez jelent. -
Gork
tag
válasz
interstate76 #1913 üzenetére
Folyamatban vannak az A-B tesztek és lenne egy naiv kérdésem:
Lehetséges-e, hogy a burkolat teljes levételével történt tesztek alatt tapasztalt hőmérsékleti értékek nagyságrendileg megegyeznek azzal, mint amit akkor tapasztalok, ha visszateszem a burkolatot, viszont a hűtőbordákra ráteszek egy szilikonlapot - ami által így elméletileg inkább hozzáér a burkolat felső/belső részén található fémlaphoz? (Sőt, esetenként 1-2 celsiussal még alacsonyabbat is mértem, mint burkolat nélkül...
)
Laikusként úgy gondolnám, hogy a burkolat nélkül mért átlaghőmérséklet az elérhető minimum, ergo nem mérhetnék feltett burkolattal ugyanakkora celsiust...
-
Gork
tag
válasz
Dolphine #1915 üzenetére
Hááát...én egy ASUS T100-at cseréltem le egy Wintel W8-ra. Utóbbitől 70-ért váltam meg, mert bár én arra vettem, hogy konferenciákon, tárgyalásokon ne laptopot kelljen magammal vinni, végül mégsem lett kihasználva. Otthonra viszont kényelmesebb volt egy TV-re köthető kis kütyü.
Amennyiben belefér a keretbe, én az általad említett feladatra biztos nem cseréltem volna le az ASUS-t. Egyszerűen azért, mert bár könnyen hordozhatóak ezek a MiniPC-k, azért az én tapasztalatom alapján mégis inkább nyugodt, otthoni használatra valók. Már csak azért is, mert ha mondjuk osztály előtt akarsz vetíteni, slideshow-t indítani, azért nem mindegy, hogy töltöget-e előtt, szaggat a videó ezért inkább gyorsan megnyitod egy másik lejátszóban, ami tapasztalataid alapján jobban kezeli a MiniPC-den azt a formátumot stb.
A MiniPC-k szerintem kompromisszummal élvezhetőek. Tisztában vagy vele, hogy a kanapéból nem nyitsz meg egyszerre 8 lapot a Chrome-ban (főleg mivel előtte átböngésztél egy csomó tesztet és kitapasztaltad, hogy normál böngészésre az Opera hasít, ellenben ha indavideót vagy flash-t nézel, akkor az Edge-et kell megnyitnod. Mert bár ott a böngészés lassabb, de Operán meg szaggatnak az előbbiek...)
Szóval az ilyen kompromisszumoknak - nekem legalábbis - nem lenne helye, ha prezentálok. Erre az ASUS tökéletes volt, ott minden ugyanúgy ment, mint az asztalin. Persze nem Photoshop, hanem videók, böngészés stb..
Szumma szummárum, ha meg tudod engedni magadnak, akkor én bátorítalak, hogy nézz szét a Windows-os hibridek között. Ahogy írtam is, 70 körül már kapsz nagyon jó állapotú, bőven garis példányokat. De pl. a T100-ból ne a vinyósat vedd, mert nehezebb, külön kell tölteni a klaviatúrát, és a HDD azért nem annyira szereti az állandó utaztatást. Ha pedig a keret megszabja a lehetőségeket, akkor egy miniPC és jobb, mint a semmi.
Remélem tudtam segíteni!
-
Solten
őstag
Megtortent a pipo x7-en a friss win 10 telepites, joval furgebbnek tunik a win8-rol-upgrade verzional.
-
szedrik5
csendes tag
Segitséget kérnék .
Amire nekem szükségem volna az egy " adat áttöltö " .
Gyakran utazom és sportvideokat rögzitek egy sportkamerával (gopro) ,van egy hordozható külsö vinyom is .
A kamerával készült HD videokat akkarom átmásolni a külsö vinyora és megnézni .Esetleg neteznék is.,Erre gondoltam ,megoldásként : PIPO X8 tv box Windows8.1 Android 4.4 Dual OS Z3736F Quad Core Mini PC 32GB SZ26
[link]Az ebay-n már 25 ezerért kapni, azért erre gondoltam mert az utazás miat nagyon számit a méret és én a lehető leggkisebet keresem . Ezért nem mini notebook-ban vagy hasonloban gondolkodom ,ja és persze az ár miatt is !
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
A szituáció a következő.
Olyan eszközre lenne szükségem, amit projektorra lehet kötni (legjobb lenne a D-SUB-bal, de ha nincs akkor HDMI konverterrel megoldható) és könnyebb, mint egy notebook. Néha, hosszú cipelésnél, a 2 kg-os gép is nehéz tud lenni!Billentyűzetet + egér kombót tudjon kezelni, valamint fontos lenne, hogy legyen benne WiFi!
Amire kellene, az videók, képek, PDF vetítés (tanár vagyok), olykor youtube.
Ez az eszköz nagyon szimpatikus, csak nem tudom, hogy megbízható-e?Van valakinek valami jó ötlete?
Előre is köszönöm! -
Mike88
senior tag
Egy párszor "átgondolták" már a W8-at. Első körben semmilyen hűtés nem volt rajta, pont mint a Voyo-nál, aztán lett később a fémlap a tetején, most meg akkor úgy néz ki, hogy már hűtőbordát is raknak rá, mondjuk még mindig nem sokat ér, ha szellőzés meg gyakorlatilag nincs, a fém lapot meg nem értem miért hagyták benne, hogy ne húzzák el a kábelek?
Ha jól látom a Wifi antennán is módosítottak, eredetileg a korábbi verziókban, az android stickekben megszokott "szalag antenna" volt benne.
Azért ezt is értékelni kell szerintem, hogy próbálják a hibákat korrigálni, ellenben pl. a Pipo-val, ahol meglenne a lehetőség a fém ház miatt, de abszolút nem érdekli a Pipo-t. -
Gork
tag
Gondoltam, hogy veletek is megosztom, hogy a Wintelemet szétszedve egy viszonylag éppkézláb hűtést találtam. Lehet, hogy csak nekem újdonság, de eddig máshol még nem láttam ilyet...
Lehet, hogy emiatt mozog terhelés mellett is épp 70 fok felett a hőmérséklet. Aztán lehet, hogy nem.
Mondjuk, hogy emellé hogy fogom betenni a megvett bordákat vagy elérni azt, hogy nekem sem nagyon menjen 60 felé a proci hőmérséklet az jó kérdés, de majd kiderül... -
headhunter
addikt
válasz
kukszi1 #1891 üzenetére
MeegoPad T05, T06, T07 mini PC Sticks powered by Intel Cherry Trail chips...
MeegoPad T05 and MeegoPad T06 have 4GB of RAM, up to 64GB of storage and a an Atom z5-8500 Cherry Trail chips.
MeegoPad T05, T06, T07 technical specifications:
SoC
T05, T06 – Intel Atom x5-Z8500 “Cherry Trail” quad core processor @ 1.44 GHz (Turbo frequency: 2.24 GHz) with Intel Gen8 HD graphics (2W SDP)
T07 – Intel Atom x5-Z8300 “Cherry Trail” quad core processor @ 1.44 GHz (Turbo frequency: 1.84 GHz) with Intel Gen8 HD graphics (2W SDP)System Memory – T05, T06: 4GB RAM; T07: 2GB RAM
Storage – 32 to 64 GB eMMC + micro SD slot up to 64GB
Video Output – HDMI male
Audio I/O – HDMI, 3.5mm microphone jack
Connectivity – (dual or single band) 802.11 b/g/n Wi-Fi, and Bluetooth 4.0
USB – 1x USB 2.0 host port, 1x USB 3.0 port, 1x micro USB port (for power?)
Misc – Power button
Power Supply – 5V/2A
Dimensions – T05 & T06: 11 x 4.3 x 0.99 cm; T07: 11 x 3.8 x 1.7 cm
Weight – T07: 280 grams -
Gork
tag
válasz
interstate76 #1905 üzenetére
No, akkor majd meglátom, hogy ha sikerül applikálni a belső hűtést, akkor megéri-e majd megfúrni a házat vagy nem, és majd beszámolok mindenki okulására...
-
Gork
tag
válasz
interstate76 #1903 üzenetére
Abban az esetben, ha én csak lyukakat szeretnék fúrni a házra, akkor azt kvázi bárhová megtehetem, vagy pl. az oldalára nem érdemes fúrni, mert...csak...?
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #1873 üzenetére
Jól értelmezem, hogy a két bordára ragasztottad a nagyot, mert azok kilógtak annyira a házból, hogy pont a műanyag tetejéig értek? Tehát a tetejére a lukat akkorára kell vágni, hogy a két borda kiérjen rajta?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AnTuTu-ban is odapörkölt az Xring O1
- Motoros topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Közép Kategóriás Gamer Számítógép Újszerű Állapotban
- GAMER PC Intel i7-11700F/Asus PRIME Z590-P/RTX 3060 12 GB/32GB DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900 XTX / 32GB DDR5 RAM / 1TB NVMe SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest