- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kowax
tag
Sziasztok!
Nem teljesen ide tartozik a miniPC-m a procija miatt (témában Z3735F és Z3736F van...), de talán belefér...
Nekem egy GIGABYTE BRIX GB-BACE-3150 miniPC-m van, benne egy SSD, rákötve USB3-mal egy 1TB-os WD Red 2,5" winyó.
Na most, idáig nem is volt semmi baj. Azonban gondoltam egyet, nehogy már minden okés legyen, szívatom magam egy kicsit...
Szóval kezdett kevés lenni az 1TB, így vettem mellé egy másik 1 TB-os HGST 2,5" winyót, amit szintén külső házban USB3-mal kötöttem rá. Itt kezdődtek a problémák. Random eldobálja a winyókat...
Lehetséges, hogy ez is a fentebb tárgyalt USB-n való áramfelvétel és annak elfogyásához kapcsolódó probléma lenne?Ha igen, akkor itt is az aktív HUB lesz a megoldás? Vagy valami egyéb ötlet, javaslat?
-
Lala79
csendes tag
válasz
Sándor -P20- #4098 üzenetére
Először nekem is volt ilyen, de később valamitől ez a probléma nem jelentkezett. Olyan mint ha megszokta volna a proci a magasabb órajelet.
-
Sándor -P20-
senior tag
Modecon Free PC-n a Throotlestop-on a SetMultiplier szorót vissza kellett vennem 20X-re.
22X-en néha szétesett a kép....
Meglátjuk így mit mutat.... -
Lala79
csendes tag
Én Rapoo 8000-es billentyű + egér szettet használok. Kicsi normál méret a gombsor (az én vaskos ujjaimhoz megfelelő) elég könnyen hordozható is. És ami nagyszerű benne, hogy egy egy ceruza elemmel működik egy éven keresztül normál használat esetén is. Az egér fura elsőre, de pontos és meg lehet szokni, először le akartam én is cserélni, de annyira megszoktam, hogy ha valamiért tönkre menne, újra rendelnék másikat.Az elem ne no name legyen persze, és birja a 10 méteres hatótávot is, legalábbis nekem megy amikor próbáltam.
-
ACE-
addikt
Milyen billentyűzetet ill egeret, légegeret használtok, ami megbízhatóan működik? Mert ami nekem van az nagyon szar, akad összevissza.
-
ACE-
addikt
válasz
tordaitibi #4094 üzenetére
Meglátjuk mi lesz, csináltam egy videót a szakadozásokról, elküldtem Gearbest-nek, ők továbbították a technikai személyzetnek. Elvileg ha D.O.A.-ban visszaveszik, akkor visszapostázom, és vagy küldenek másikat, vagy visszafizetik az árát, még a visszaküldés költségét is... Elvileg valahogy ilyenkor a vámon fizetett adót is visszakapom, talán csak a vámeljárási díjat nem... Kérdés ha kérek másikat cserébe, akkor legközelebb is kell-e fizetnem vámeljárási díjat... Mert az adót asszem ilyenkor le lehet igazolni a garis cserével, csak nemhogy a Posta ezért is elkérjen 2500 Ft-ot, mert az így kissé deficites lesz egy ilyen hiba miatt.
-
Biztos van,
én egy autóba ülésállításkor lekaszabolt micro usb csati helyére forrasztottam egy szintén valamikor valahonnan levágott, és az usb hubba pont illeszkedő tápcsatit. 5V/2A töltő meg van itthon két-három maréknyi.
Ilyen gyűjtögető amatőrféle hobbyeletronikus vagyok.
Jelenleg egy mezei noname fehér színű, valamilyen tablet töltőről megy, éjjel nappal be van dugva.
Meg sem tudom neked mérni a tápdugaszt, a melóhelyemen van, nincs tolómérőm ott. -
ACE-
addikt
válasz
tordaitibi #4091 üzenetére
Jogos, ezt észre sem vettem, és milyen táp jó hozzá? Az is van ebay-en?
-
-
ACE-
addikt
válasz
tordaitibi #4089 üzenetére
Ez minden, csak nem powered elosztó... Ezzel nálad megy 3.0-ás vinyó?
-
Tenyleg meg kene tudni, szeriahiba, vagy egyedi az eseted.
-
ACE-
addikt
válasz
tordaitibi #4086 üzenetére
500mA az igaz, van rajta 4 port, hülye példa de ha épp mindet használod az 2A.
Próbáltam úgy is hogy kizárólag egy cucc volt a kisgépbe dugva, vagy HUB-ba. De mondom, az egyik vinyó plusz tápcsatlakozós, arra egy 2.0-ás Samsung töltőt akasztottam rá, és úgy sem ment, ill. ment, csak folyamatosan eldobálja a winyót.Valamint a w10 a háttértárakat (nálam legalábbis) 20-30 másodperc tétlenség után elküldi aludni, lehet szoftveresen is gond van nálad, az ébresztésnél valami nem rendesen áll vissza.
Folyamatos adatforgalomnál, ill. letöltésnél is fennáll a probléma, de a vinyó alvását kikapcsoltam éppen emiatt, de alapban 20 percre van állítva.Az usb3 hubot nem kis hazánkba kell vásárolni (mint ahogy lassan mást se...) hanem pl. [innen] , nekem 1 éve postával 1400Ft volt és teszi a dolgát.
Ezek közül (Egy ebay keresést linkeltél) melyik az ami tápos USB3 HUB? Elküldenéd azt amit Te rendeltél?Akkor rendelek én is egy olyat, teszek egy próbát, de ha a Gearbest azt mondja, hogy kicseréli, és 3 napon belül kifizetik a visszaküldés árát is, akkor inkább lehet kicseréltetem. De jó lenne előbb más Voyo tulajjal kipróbálni, mert ha nála ugyanígy fennáll, akkor hanyagolnám ezt a Voyo szériát... mert én nem akarok plusz hubokkal, meg plusz 6ezer Ft-os SATA kábellel, utána meg a vinyó melegedésével küszködni...
Desktop gépemmel sosem voltak ilyen hibáim, amiket leírtál, bár mondjuk Wifit nem használok.
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #4074 üzenetére
Erre már régebben akartam válaszoni, de akkor nem volt időm, utána pedig elfelejtettem.
Naszóval: én egy ideje Pentium Celeron N-es vonalon mozgok, és az N3710-est (hd graphics 405) és az N4200-ast (505) tartom a legjobb választásnak, de jó az N3160-as (400), a 3350-es (500) és a 3450-es (500) is. Ezek mellett kicsit combosabb Intel HD Graphics van (lásd zárójelben), ami bizonyos feladatok esetén sokat tud dobni a teljesítményen.
-
500mA az igaz, van rajta 4 port, hülye példa de ha épp mindet használod az 2A.
A12W tdp a proci és az igp, de van még ram, usb vezérlő, lan wifi audio stb. modulok, ezeknek is van fogyasztásuk, + a külső perifériák, bill. egér, egyéb.
Igen, most mondod hogy ezek nem kilowattokat kérnek, de sok 50-100mA az összeadva nem kevés.
Az usb3 hubot nem kis hazánkba kell vásárolni (mint ahogy lassan mást se...) hanem pl. [innen] , nekem 1 éve postával 1400Ft volt és teszi a dolgát.Nincs természetesen kizárva hogy usb tápvonalon hardverhibás mini pc-t fogtál ki.
Valamint a w10 a háttértárakat (nálam legalábbis) 20-30 másodperc tétlenség után elküldi aludni, lehet szoftveresen is gond van nálad, az ébresztésnél valami nem rendesen áll vissza.És mégegy, én 16 év windows2000 és windows xp (kis w7 is volt) után múlt évbe találkoztam először windows10-zel, a Cenovo mini pc-m ezzel az oprendszerrel érkezett, de ha lenne lehetőség isten az atyám ráhúznák egy xp-t.
Ennyire makacs önfejű idióta win rendszer a világon nincs mégegy.
A w10 topikot hónapokig bombáztam a kérdéseimmel,
pl. a random vinyó ledobálás, a frissítések tiltása, (legrosszabbkor indítja újra gépet, nem zavarja a 10 nyitott munkaablak, áááá, visszavonhatatlan azonnali reboot) a wifikezelés egy kalap sz...ar, a külső meghajtókon állandó jogosultságproblémák, az idióta bejelentkező képernyő és splashscreen tiltása, stb.
Deviszont, amit észrevettem, valamennyire öntanuló, a hibák lassan hetek alatt csökkennek, mintha megtanulná kezelni a dolgokat. Lehet hülyeség de nálam így van, pl. a random wifi eldobálás a napi 10-15-ről jelenleg heti 1-2.Interstate teljesen jól mondja, natív sata port mindenképpen kellene.
Én is kacérkodok ezokból a egy Voyo, Vorke készülékkel, befér a dobozba és nem lóg a vinyó egy szál madzagon kívül. -
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #4084 üzenetére
Vinyófüggő, ok, de ha nicns rajta tápcsati, akkor elég nagy hiba lenne ha mégsem lenne elég neki... pedig nálam eldobja, ezért is lehet vele valami gond. Próbálok valakit rávenni, aki még ilyet használ, hogy tesztelje le 3.0-ás mobil vinyóval.
-
interstate76
addikt
Vinyófüggő, hogy elég-e neki 500 mA.
Olyanról még csak nem is hallottam, hogy egy külső táppal/aktív usb hubbal is meghajtott vinyót eldobjon egy mini PC, vagy akármilyen másik gép.
Egyébként a Wintel W8-asaimat a gigabites lan csati hiánya mellett elsősorban azért adtam el, mert nem volt sata csatlakozójuk (+hely bennük egy beépíthető vinyónak).
(#4081) Lala79 Őszintén meglepne, ha driver probléma lenne, de persze ki tudja, hol lakozik éppen a számítástechnika ördöge.
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #4082 üzenetére
Na most akkor valamit nem értek. Adott egy szabvány USB csati, ami tudtommal max. 500mA-t ad le, nem? Adott egy mobil vinyó, aminek semmiféle egyéb tápcsatlakoztatása nicns, tehát arra következtetek, hogy neki elég lenne az 500mA. Namost ha ezt az 500mA-t nem tudja leadni a kisgép 12W-os TDP-s procival és 3 Amperes táppal, az már régen rossz. Ha egy vinyóval csinálná, azt mondom ok, de kettővel is.
Másik dolog, van egy 750GB-os Tevion vinyóm is, ami rendelkezik egy DC kábellel USB-s végű. Ezt rádugtam egy 2.0A-es Samsung töltőre, ami a telefon felé (megmérve) 1.5A-t ad le töltéskor. És így is leszakad a vinyó!
Ugyanez a két vinyó a Desktop gépemben gond nélkül működik. Sehova nem volt leírva, hogy 3 db USB 3.0 portja van a kütyünek, csak épp ami kihasználná vinyó, na ahhoz nem jó... és vegyél még 10ezerért egy USB3.0-ás aktív HUB-ot. Na nem, akkor inkább ezzel a hibával visszaküldöm a Gearbest-nek, és veszek itthon egy ASUS-t, és ráfizetek párezret. -
interstate76
addikt
Régi téma, sokszor előkerült itt is, és másik mini pécés topikban is. Attól, hogy neked egy bizonyos mini pécén nem kellett külső táp, attól még hülyeség elvárni egy 2-3 amperes táppal szerelt kütyütől, hogy önmagán kívül egy külső vinyót is meghajtson.
Volt 2 wintelem is, mindegyik eldobálta a külső vinyót, ha nem kapott plusz delejt.
-
Lala79
csendes tag
válasz
interstate76 #4079 üzenetére
Én tulajdon képp használok egy 1TB-os külső vinyot, a kis Modecom free mini pc, illetve Chuwi hi8 pro tablethez. Egyik sem dobja le, pedig nincs külső áram ellátása, csak az USB-ről kapja az áramot. Sőt megy plusz pendriveal, és még benne van az egér + billentyűzet bluetothos csatija. Nem lehet driver probléma???
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #4079 üzenetére
És a Wintel-nél nem nőtt meg? Mire való a 3.0-ás USB, ha az olyan dolgok amik pont kihasználnák, nem mennek rajta? És milyen külső tápot dugjak egy olyan vinyóra, amin csak egy usb kimenet van, és kész?
-
ACE-
addikt
válasz
tordaitibi #4077 üzenetére
Engem nem nagyon érdekel hogy hol van a táp teljesítménye, azt is a géphez adták. A névleges USB 3.0-val még akkor sem megy el, ha rádugok a vinyónak egy plusz 2.0 Amperes tápot. Így is eldobálja. Most kipróbáltam egy másik vinyót (nem gagyit, 1 Terás WD My Passport), ezen nincs is plusz tápcsati, csak az USB 3.0 saját kábele. Ez elment úgy 1.5-2 órát, hogy nem dobta el, de utána eldobta. Nem is lenne semmi gondom, csak pl. másoltam, és a másolás így megszakadt, meg minden más is. Szóval ez így gáz. És mint mondtam, a Wintel-en nem volt semmi gáz vele, az pont hogy aktív HUB-on keresztül szakadozott. Meg nehogy már vegyek még egy aktív HUB-ot még 10ezerért csak emiatt, ez a cucc 58ezer volt mire ideért vámolva... szóval csúnya levelezésem lesz a Gearbest-el úgy tűnik.
-
Nem biztos hogy a pc hibaja, inkabb tap gond.
Az en Cenovo mini pc-m ugyanezt csinalta, random elveszitette az 1 teras hattertarat.
Lett egy usb3 hub, es annak kulon tap, egy otthon talalt 2 amperes mobiltolto, miota ez a felallas van, kb. 2 honapja nem dobta le a vinyot.
Pillanatnyi tapellatascsokkenes lehet az usb buszon, azert ezek az eszkozok nem egy 400wattos tappal a hatuk mogott mukodnek, elegge hataron van neha a tap teljesitmenye. -
ACE-
addikt
Hát, elkezdtem használni ezt a Voyo V1-et. Első negítív tapasztalatom, hogy eddig a Wintel-ben tökéletesen működő vinyó ennek az USB-jében folyamatosan lecsatlakozik... így használhatatlan az USB vinyóm... kell valami másik megoldás...
-
tlala
addikt
válasz
tordaitibi #4074 üzenetére
Attól függ, miben kéne, hogy erősebb legyen.
De görgess le egy kicsit, nem rég én is linkeltem a Voyo V1 Plus-t, de nézd meg hozzá interstate76 kolléga kiegészítését is! -
Kérdezném a T. Topiklakókat,
egy Z8300 procis mini pc-nél kicsit kéne combosabb, tényleg csak pár hajszállal erősebb.
További opciók, amik nem baj ha vannak,
legalább natív 1 sata port, normális BIOS, lan, legalább 1 USB3, normális wifi modul, 4G ram, 32G belső mem. minimum. Tök passzív nem követelmény, de ne zajongjon nagyon.
Vorke, Voyo vonalon nézelődtem, az igazi egy egyszerűbb NUC lenne, de annak sajna az ára...Az Intel J, N szériába melyik tud kicsivel többet a Z8300-nál?
-
interstate76
addikt
válasz
linuxforum #4070 üzenetére
Csak médiaplayerként szeretnéd használni? Ha egyebekre is, akkor mi lenne a cél?
-
Lala79
csendes tag
válasz
Nekem mindíg el kell indítani a Throttlestop programot, sajnos a bios korlátozott, de ennyi kompromisszumot megér szerintem. Az is lehet csak beállítás kérdése a programban, bár én nem is néztem még ezt a lehetőséget benne. Igazából egyszerű dolgokhoz elég a gyári beállítás is, csak komolyabb dolgok esetében fogod szerintem használni. Viszont fontos, hogy a hűtést meg kell oldani rajta, nehogy megfőzd ezzel a provrammal a kicsikét. Filmet néztem már én is rajta, de nekem nincs tapasztalatom a CEC funkciójával sajnos. Többnyire TV okosításra használom, ugyan a TV is tudja az internetet használni, de klasszisokkal gyorsabb így. Valamint mobilis kis mini pc, ezért is vettem meg.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Amit tudok:
Bootolni tudsz, én már reszeltem újra a win10-et.
Throotlestop-ot elég egyszer beállítani, többet nem kell.
Többi passz.
A linux engem is érdekelne, ha jutsz valamire, légyszi ne tartsd magadban. -
linuxforum
csendes tag
A MODECOM FreePC CR Z3735F mini PC-vel barátkozom. Amiket írtok, annak alapján egészen jónak tűnik, de pár dolgot még nem tudtam kideríteni:
- Mennyire működik benne a CEC? Média lejátszónak használnám, és a TV távirányítójával vezérelném csak.
- Ha a TV lekapcsol, ezek is le tudnak kapcsolni? Vagy folyamatosan bekapcsolva mennek?
- Ha le tud kapcsolni, akkor a TV bekapcsolásával be is tud kapcsolni?
- Külső USB-ről tud bootolni is? Így például LIVE Ubuntut is tudok futtatni rajta?
- Ezt a Throotlestop programot csak egyszer kell lefuttatni, és onnantól gyorsabb, vagy mindig el kell indítani, vagyis csak Windows alatt megy vele gyorsabban? -
Lala79
csendes tag
válasz
interstate76 #4067 üzenetére
Na az a helyzet, hogy jó pár napon át a nagy melegben ízzasztottam a kicsikét játék alatt (World of Tanks). Hát vissza kell vonjam amit előzőleg mondtam
mérgemben. Ez így rendesen üzemel, nem melegszik hűtés moddolva, és az 1830Mhz-et is kihajtja a Trootlestop programnak köszönhetően. Szerintem ez így rendben is van. Egyáltalán nem érzem, hogy egy mini pc stick lenne a gép, nyilvánvalóan alap grafika, de legalább nem laggol, és nem melegszik így. Amire vettem, arra így már tökéletes nekem
. Van egy Chuwi hi8 pro tabletem is. Hiába a z8300-as proci benne az laggol, és melegszik. A kicsi sticknek, hiába régebbi a procija több értelmét látom így folyamatos használat esetén. És ezzel az apró hűtéssel még mindíg hordozható maradt.
-
Lala79
csendes tag
Na írtam egy lengyel srácnak, aki a YOUTUBEon szokott filmeket felrakni. Nem értettem, hogy nála hogyan miért működik maxon a processzor. Kaptam, egy tippet tőle a ThrotleStop programot. Annyit írt engedélyezzem ezzel a programmal a turbo funkciót, és állítsam 16-ról 22-re a szorzót Nem melegszik, és játék alatt is bírja a kis Z3735Fes proci. Állítása szerint is bírja, nyugodtan lehet így használni.
-
Lala79
csendes tag
Na meg is jött a válasz a gyártótól, szándékosan van 1333Mhz-re állítva az órajel, mivel nem rendelkezik a készülék beépített ventillátorral. Azt hiszem ennek tükrében ne vegyetek ilyet, mert önmagában ez igen kevés teljesítmény manapság...
-
Lala79
csendes tag
Meguntam a keresgélést, írtam a gyártónak, hátha esetleg küldenek erre a lehetőségre is linket. Nem tudom, meglátjuk. Csak azért hiányzik az az 1830Mhz teljesítmény, hiszen ezért vettem meg...
-
Lala79
csendes tag
válasz
Sándor -P20- #4063 üzenetére
Azt hiszem tettél fel képeket, de sajnos már semmi ötletem sincs... Még jó, hogy Ti itt vagytok, és lehet segítséget kérni, amit előre is köszönök!
Már azon gondolkodok, visszaállítom eredeti állapotára, és elküldöm szervizbe, én csak egy hónapja vettem meg. Bajlódjanak vele ott, úgy vagyok vele. De lehet igazatok van, és egy BIOS frissítés lenne az ami megoldaná. Csak az a nagy kérdés honnan szedek hozzá cuccot? Egész délután nem találtam rá semmit sem??? Egyáltalán létezik olyan hozzá? A driverek azok megvannak, de a BIOS-hoz semmit sem találtam. És a driver frissítések sem oldották meg, szóval az is kevés.
-
Sándor -P20-
senior tag
Biosz elem kiszedés, resetelés nem változtat semmit.
Nekem sajnos kellett beépítenem reset jumpert, mert rendszertelenül csonttá fagy a bios indulásakor, és akkor csak a bois reset segít...
Egyébként a bios elem az alsó oldalon van, a burkolat alatt. Nem tudom tettem-e fel képeket...Mod:
Egébként a bios elem eltávolítás nem elegendő a reseteléshez, a panelen az elem csatlakozó tüskéit is rövidre kell zárni jópár másodpercre, -
Lala79
csendes tag
válasz
adorjant #3971 üzenetére
Szia!
Érdeklődnék, esetleg megoldódott valahogy a problémád? Sajnos nekem szintén ugyan ezek a gondjaim ami neked. A BIOS-ban nekem sincs semmi erre utaló funkció, illetve nekem is max 1332-1333 Mhz a processzorom teljesítménye, mintha nem tudná a turbo boost funkciót a proci. Én annyit javítottam megvétel óta, hogy a hátlapot levettem (nagyon melegedett, folyton tűzforró volt, és azt hittem ezért veszi vissza a teljesítményét) ezért ráraktam egy 3,8 cm -es hűtőbordát + 4 cm -es ventilátort (5 V-ost) ami az USB kimenetéről kapja az áramot. Most nagyon jó a Modecom működési hőfoka, de ennek ellenére még sem teljesíti az 1860 Mhz teljesítményt.
Válaszodat előre is köszönöm!
-
interstate76
addikt
A J3455 egy kicsivel erősebb, viszont többet is fogyaszt (6 vs 10 watt - egyik sem sok, de relatíve akkor is komoly különbség), ill. Intel HD Graphics 500-as van mellette, szemben az N4200-as mellett csücsülő Intel HD Graphics 505-össel, ami sokkal erősebb az 500-asnál (kb. másfélszeres a különbség).
Óvatosan kell bánni a kínai webshopok által készített összevetésekkel, ki-kihagynak 1-1 lényegi infót a kis barátaink.
-
tlala
addikt
válasz
LantosBerry8 #4049 üzenetére
Esetleg ez a Voyo V1 Plus, még erősebb (J3455) procival.
Érdemes az oldal aljára görgetni, és megnézni az N4200-assal összevetést is. -
ACE-
addikt
válasz
tibcsi0407 #4055 üzenetére
Ennél: [link]
mit tud többet a Voyo? -
tibcsi0407
félisten
válasz
Olvasd el a tesztem, hogy egy ilyen miniPC elég-e Neked: [link]
(#4054) headhunter
Megelőztél. -
headhunter
addikt
válasz
LantosBerry8 #4053 üzenetére
-
LantosBerry8
senior tag
Köszönöm! Szemezgettem ezzel is, kicsit utána nézek.
Esetleg Chuwi Hibox vélemény? -
válasz
Nekem ilyen van
Lassan 1 éve nyúzzuk, magával a mini pc-vel nincs baj, a win 10 ami néha nem tetszik, de ez van, haladni kell a korral.
Maga a gép jó, 32G belső memóriásat semmiképp ne vagyél, min. 64G és 4G ram legyen. Minden része jól működik, a bluetoothról nem tudok mit mondani, talán 1-2x ha használtuk.
Valamint mindenképp meg kell támogatni egy usb-s 1-2 terás külső tárolóval, vagy hálózaton egy nas-sal, a belső tárhely filmezni nudli. Ezesetben még hozzáadódik egy usb3/sata átalakító meg egy külső 5V/2A vagy 12V/1A dugasztáp, egy jó egér, billentyűzet. Esetleg a laptopből kiveszed a hdd-t ha nincs nagyon leharcolva, akkor csak egy ilyen meg egy ilyen is Vagy ezek helyett egy 2,5" külső ház, az usb3 hubot ekkor is ajánlom, sokkal gyorsabb másolási műveletek pl. pendrive, stb.Kompletten a 150 dolláros keretbe épphogy belefér ha nem vámolják, ha igen túlléped, ha kell külső adatvinyó akkor bőven túlléped.
A win10 az enyémen előtelepített volt, állítólag jogtiszta, de 7 hónap után feldobta hogy nem érvényes, valószínűleg betelt/tiltott a kms szerver ahová feljelentkezett, de megoldottam.Kb. ennyi.
Ja, passzív teljesen, tehát se ventillátorzaj, semmi hangja nincs.
Fel van tapasztva a monitor hátuljára a külső vinyóval együtt oszt jónapot. -
tlala
addikt
válasz
Ha tényleg szánsz rá ennyit, akkor már inkább egy ilyesmi, már-már offtopic gépet ajánlanék 2017. július végén.
Apollo Lake, 4/64GB, gigás ethernet, ac-s wifi, stb. -
LantosBerry8
senior tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől!!Nemrég menthetetlen (anyagilag) állapotba került a 9 éves Lenovo laptopom.
Úgy döntöttem mini pc lesz az utód, mivel szinte soha nem volt elmozdítva a helyéről. Amire használnám:
Böngészés, filmletöltés, online filmnézés. Néha dokumentum és táblázatkezelő használata (win 10 előny). Online rádió hallgatás (Bluetooth előny). A nap nagy részében be lenne kapcsolva.Szeretném ha tartós, megbízható és gyors lenne!
Mivel mostanában szinte minden komolyabb kütyümet külföldről rendelem, így elsősorban ezt is így tervezem megvenni.
A keret kb. 150 $ lenne.
Kérlek benneteket ajánljatok valami nekem való mini pc-t! -
Castell
aktív tag
Üdv mki!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy HDMI w10-es stick. A Win 10 nem indul, az indítóképernyő bejön és a hozzá tartozó menü is, de sem a javítást, sem a helyreállítást nem tudja elvégezni, csökkentett módban sem indul. Próbáltam pendrive-ról bootolni és újratelepíteni a Win10-et, de ezt írja:
Azonban semmilyen other option opciót nem találok a boot manager menüben, sőt legacy usb support funkciót sem tudom állítani (enabled/disabled), mert nem találom sehol.
Érdekes, hogy a linux mint bebootol és el is indul pendrive-ról.
-
htom127
aktív tag
Üdv
Adott egy Beelink Z83, win10 home. Szeretném használni egy ilyen BT fülessel , de nem látja a pc. Lenne ötleteket, hogy honnan szerezhetnék hozzá drivert ? -
tibcsi0407
félisten
Megírtam Voyo V1 tesztet, be is küldtem korrektúrára. Másik blogon is elérhetővé tettem, de azt itt a szabályok miatt nem szeretném megosztani.
Ha esetleg valaki kíváncsi rá, akkor privátban el tudom majd küldeni. -
tvamos
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #4040 üzenetére
Ez N4200, N3450, vagy valami más?
Bootol simán USB-ről?
SSD, vagy eMMC? -
tibcsi0407
félisten
válasz
kisninja #4039 üzenetére
A venti nagyon csendes, egy óra Aida stress után is 80 fok alatt tartotta és a ventit csak akkor hallom, ha a fülem a kütyühöz teszem.
Az USB 3.0-at és a Sata portot még nem teszteltem, de a héten fogom azokat is. Az SSD nagyon gyors benne és a 4 GB DDR 3 1600 is elég tempós. Bővíthető az is.168+30 USD (EU Express) volt az ára. Nincs ÁFA és VÁM.
-
kisninja
őstag
válasz
tibcsi0407 #4038 üzenetére
Engem érdekelne a venti vezérlése mennyire melegszik, usb3.0 hogyan viselkedik több vinyo esetén. Fogyasztás ?
mennyiért jutottál hozzá ?
-
tibcsi0407
félisten
Nem hagyott nyugodni a Mini PC, hiába van itthon most egy kis Home serverem, beszereztem egy Voyo V1-et. Fogok írni róla egy logout tesztet, de szeretném kikérni a véleményeteket róla, hogy miket tartalmazzon a teszt a szokásos sebességteszteken kívül.
Hangsúlyt szeretnék fektetni a Sata port és a hálózati sebességre, valamint a multimédiás képességekre, de ezen belül, ha van konkrét kérdésetek/kérésetek, akkor szívesen megnézem. Persze, ha a tesztprogram free. -
sicc78
csendes tag
Sziasztok! Van egy z83-as mini pc-m. Újra telepítettem a win10-et, de nincs hang. Próbáltam pár drivert de nem sikerült. Tudna valaki segíteni?
-
tlala
addikt
Az én általános tapasztalatom az (nem Tronsmart specifikus), hogy 3 dolog kell a penről bootoláshoz (és telepítéshez):
- erre alkalmas USB pendrive (az én tapasztalataim szerint nem mindegyik alkalmas rá),
- erre megfelelően előkészített pendrive (Rufus),
- megfelelő beállítások a (mini) PC BIOS-ában. -
derrik
őstag
sos segítséget kérnék!
Tronsmart Ara x5 szeretnék usb pendrive-ról bootolni. Valamikor sikerült de most nem megy. Az eszköz alaphelyzetbe állítása nem műküdik valamiért. És le szeretném gyalulni a rendszert...... -
tlala
addikt
Nem tudom, hogy épp ezt próbáltam-e a számos verzió közül, de szerintem igen - és nem működött nálam.
Igazából nekem csak valamilyen Live Linux verzió lenne jó, mert eszem ágában sincs szétcseszni a hibátlanul működő Win10-et az SSD-n. A többi verzió vagy mindenáron telepíteni akarta a linuxot, vagy nem volt hajlandó telepíteni egy másik USB-re azt, vagy nem indult, vagy hasonlók.
Miután csak kíváncsiságból akartam megnézni, hogy hogyan fut a linux a Pipo-n, egy idő után feladtam a próbálkozást, hiszen amire nekem kell - torrent, hibátlan filmnézés 1080p-n, Facebook és emailezés a kanapéról 50 collon - arra számomra tökéletes a windows is.
Ha majd egyszer lesz egy könnyedén kipróbálható verzió, akkor talán újra nekifekszek - csupán a kihívás miatt. -
tlala
addikt
válasz
interstate76 #4028 üzenetére
"néha..."
Ja. -
interstate76
addikt
Senkit nem oltok le, mindössze néha alternatívákról is írok. Jelen esetben egy jobb és egyben olcsóbb alternatíváról. Ha ez neked fáj, akkor görgess tovább.
Megjegyzem, hogy az Intel Z3735F-es CPU-val szerelt, azaz ontopik eszközökről is több infót tettem már itt közkinccsé, mint te.
Egyébként azt írta, hogy próbálta-e valaki az általa linkelt dolgot, én meg leírtam, hogy én miért nem. Ettől te még nyugodtan kipróbálhatod.
-
tlala
addikt
válasz
interstate76 #4026 üzenetére
Ne haragudj, de nem hagynád abba ezt?
Annyira idegesítő, hogy idejön egy új kérdező, és te azonnal leoltod, hogy nem éri meg ontopic eszközzel foglalkozni, mert mennyivel jobban megéri android dobozt venni vagy használt laptopot turkálni.
Ráadásul az új kérdező nem akart semmi újat vásárolni, hanem csak belinkelt egy új megoldást a meglévő Intel eszközökeinkre.
Egyszerűen szeretnénk a topic tárgyát képező mini kütyükről beszélgetni - használt laptop hirdetések meg android ajánlgatások nélkül, ezt már százszor megtetted, tele van vele a topik.
Kérlek tedd ezt lehetővé nekünk, zavartalanul. -
interstate76
addikt
Nem, mert ha csak médialejátszás kell, akkor érdemesebb (még a 4K anyagokat is kadenciahelyesen viszi) és még olcsóbb is S905(X) CPU-s eszközt vásárolni. Utóbbiakra ráadásul dual bootos, azaz micro SD kártyáról futó LibreELEC telepíthető, szóval - ha szeretnéd, akkor - megmarad mellette az android.
-
dan1
tag
Ezt próbálta már valaki? https://www.cnx-software.com/2016/09/19/libreelec-8-for-intel-atom-bay-trail-and-cherry-trail-devices-with-32-bit-uefi-binary/amp/
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
#79335424 #4023 üzenetére
Én most reszeltem teljesen újra a Modecomot, mert a gyári 10 teljesen magába fordult...
Igaz hogy ebbe nagy részben besegített egy USB hub is, ami nem kompatibilis a Modecommal.
Kivezettem az alaplapi elemet egy jumperra, amivel szétszedés nélkül tudom resetelni a kicsikét, tehát úgy érzem így már nyugodtan nekiállhatok kísérletezni...
Mivel hogy a 10-et bármikor vissza tudom rakni, elkezdtem a gondolattal kacérkodni, hogy jó lenne valami linux alapú cuccot rátenni...
Sajnos időm... Nos az nagyon kevés van az egészre...
Mostanra tudtam nagyjából belakni a kicsikét.
Igaz közben sikerült felélesztenem / belaknom egy OFF Pi3 bázisú NAS-t is... -
törölt tag
válasz
Sándor -P20- #4022 üzenetére
Az első generációs Intel Compute Stick -ből létezett gyárilag Linuxos verzió. Az volt az Intel "kiba..ása", hogy ilyenből csak 1GB RAM -osat lehetett rendelni. 2GB RAM -mal csak Wines modellt árultak. Ezért indult el a hekkelősdi.
-
Sándor -P20-
senior tag
Vállalkozóbb Modecom Free PC tulajok figyelmébe ajánlom az alábbi videókat.
It Modecomra kerül linux: [link] Sajnos nekem a videón használt nyelv.... Szal kínai is lehetne ennyiből...
Mivel annó az intel stick driver készletével tudtam életet lehelni a Modecomba, gondolom nagyjából a linux is felmenne ahogy az intelre felmegy.
Tehát egy videón Ubuntu Intel stick-re: [link]
Sajnos a szükséges bootloader letöltésére nincs hozzáférésem.
Ha valakinek van ötlete hogy innen: [link] hogyan lehetne megszerezni a szükséges cuccost, ne tartsa magába. -
Üdv!
A Modecomm FreePC stick-je csak a hozzá adott hálózati adapterről kaphat áramot, vagy esetleg elég neki a TV USB portjáról küldeni a kakaót?
Nyilván az utóbbi esetben csak akkor működhetne, ha be lenne kapcsolva a TV, de nem kellene plusz kábelekkel bajlódnom.
-
derrik
őstag
Tronsmart Ara X5 plusz
Ha érdekel valakit..... -
-
mimey
tag
válasz
Black&White #4015 üzenetére
Köszi szépen!
Jó tudni -
mimey
tag
válasz
Black&White #4013 üzenetére
Szia!
Ezt melyik hsz-re szántad válaszként? Mert érdekelne.
Üdv: mimey
-
Black&White
addikt
Azt is érdemes tudni, hogy ha SF Express szállítást kérsz, akkor áfamentesen jön a cucc, ugyanúgy, mint pl. a Spemall-os rendeléseknél (szinte nincs is felára).
Én így vettem a Z1-em. -
interstate76
addikt
Nemrég érdeklődtem itt erről a Z83 II-ről, hogy van-e valakinek, mert nekem is tetszik a specifikációi alapján, de nem reagált senki. Végül inkább egy kibelezett lapost üzemeltem be itthon, most is erről írok: 30 ezer Ft alatt megállt, az N3520-as CPU-val egy paraszthajszálnyival fogyaszt többet, mint a Z83 II tenné, és kb. 1,5-2-szeres a nyers teljesítménybeli előnye (sok más egyéb, pl. 2 natív sata csatlakozó) mellett. Gari viszont nincs rajta, tehát ha ez fontos szempont nálad, akkor ez az opció kilőve.
-
varmi2
nagyúr
válasz
interstate76 #4007 üzenetére
Nekem is van egy z8300 cpuval szerelt chuwi tabom, már tömm mint egy éve, és az jól muzsikál.
-
interstate76
addikt
Volt 2 db Wintel W8-asom Intel Z3735F CPU-val, semmi gond nem volt a márkátlanságukkal, csak a hűtésüket kellett moddolni, egyébként kiválóan működött rajtuk mind az android, mind pedig a windows. Csak a 100-as LAN csatlakozó miatt váltottam típust.
A Z8300-as CPU-val állítólag nincs ilyen probléma. Tabletben próbáltam, ott valóban nem melegedett, de a puding próbája az evés.
A Somatom által ajánlott Vorke V1 valóban másik kávéház. Kérdés, hogy mi a felhasználási cél?
-
varmi2
nagyúr
válasz
Sándor -P20- #4003 üzenetére
Van kupon hozzá, ami leviszi az árat 23k-ra. Így jobb ajánlat? De félek a márkátlanság miatt, hogy használhatatlan lesz.
-
varmi2
nagyúr
Üdv.
Szerintetek ez milyen lehet? Nem túl olcsó? -
Sándor -P20-
senior tag
Modecom Free Pc tulajok figyelmébe.
Ha szeretnétek aktív tápos USB hubbal bővíteni a kütyüt, nagyon figyeljetek oda, hogy csak olyancuccost tegyetek rá, ami nem táplál vissza a stick felé. Ellenkező esetben könnyen úgy járhattok mint én.A story:
Annó bementem magyorboltba, magyrpénzért vettem (vetettem a párommal) Egy külső tápos USB hubot.
Feldugtam, szépen ment, öröm és boldogság... (Speedlink USB hub [link])
Igen ám, de kevés volt a csatlakozó. Rendeltem kínából egy 10-es elosztót, táppal.
Először ezzel borult meg a kicsike. Gondoltam hitech kínai, legalább olcsó volt, nem sokat buktam.. Ekkor utazott garba servicébe, és csinálták a bios resetet.Ezután Modecom garanciája lejárt.
Speedlink USB hub egyik kimenete elhalálozott. (kinyírta egy kártyaolvasó (biztos hogy az nyírta ki??? )). Vettem egy másikat USB hubot ugyanabban a boltban jómagyarforintért.
Nos ez a friss szerzemény vágta tönkre a Modecomot másodszorra, ami természetesen már garanciaidőn kívül történt, tehát nem servicébe került a Free PC, hanem a fiókba...Ez után jött a Modecom Free PC bios reset, amiről már írtam.
Utána öröm és boldogság, amíg két nap múlva ismét meg nem feküdt a stick...
OK, hűtőbordák leszed, lítium elem lehúz, csatlakozó rövidrezár, újból összerak, működik, az első kikapcsolásig.... Na itt kezdett elborulni az agyam
Gondoltam még egyszer szétszedem, és rakok bele egy bios reset jumpert. Nem akarom naponta levagdalni a bordákat, és feszegetni a cuccost feleslegesen...A lényeg a lényeg, kiszereltem a lítium elemet, elvágtam a pozitív szálat és bekötöttem egy jumpert, aminek a zárúdugóját a másik oldalra átdugva rövidre is tudom zárni a panelon a telep csatlakozót. (régi, egyszerű, működő megoldás)
Mivel a bios resethez már nem kellett szétszedni, bátrabban kísérletezgettem.
A lényeg, az új USB hub, akárcsak a 10-es kínai ügyesen kiadja a tápfeszt bemenetre is, amit nagyon nem szeret a Modecom.... (Az off Raasberry Pi3, pl ezzel a hubbal a saját tápegységének csatlakoztatása nélkül, csak a visszatáplálással simán fut... Néztem is amikor bedugtam a hub tápját, és elindult a PI...)
Megoldás az lett, hogy az új hub táp nélkül dolgozik, míg a régi (a behalt kimenetű, de működő) látja el táppal a rádugott HDD-t, és sajnos időközben szükségessé vállt USB - Wifi stick-et.
Valamiért teljesen érzéketlenné vállt a Modecom wifije... Biosból kitiltottam az eszköt, és kivülről kapott egy TP-Link, antennás csodát. Még gyorsabbá is vállt a dolog, tehát nem igazán bánom...
Naszóval itt tartok most. Ezzel a felállással a héten gyönyörűen dolgozott a kicsike. Bírja kikapcsolásokat, tápelvételt, STB...
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPhone topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Nagy becsben tartott, igényesen megépitett PC
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- ASUS P8H77M i7 3770 3.4GHz 12GB RAM 256GB SSD 500GB HDD GTX750 komplett
- Apple Mac mini M4 PRO 24GB / 512GB! BeszámtOK
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest