Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #9901 üzenetére
Egy a gond, nem akarok sokat ríni, hogy napok, illetve hetek alatt 20-30ezreket bukok a türelmetlenségem miatt. Lásd 24K-ért vettem a 2600XT-t(amit még ma sem bántam meg, mert nagyon jó kari, sőtt, jobb mint amire számítottam), de 3 nap múlva ránéztem az árára 18K, azután egy hétre 16k volt a gddr4-es verzió. Azért akarok egy olyan VGA-t venni, aminek már nem sokat esik az ára, és még mindíg "fullos" kari. Elég volt abból hogy mindíg az árcsökkenés előtt három nappal veszem meg minden hardveremet. Így jártam az alaplapommal is.
Szörnyű szórások vannak a VGA piacon, van olyan kereskedés ahol egy árban vannak a 9600GT meg a 2600XT egyes változatai, de 8600GTS van sokkal drágábban mint 9600GT vagy HD3850. Sőtt van olyan kiszerelésű 8600GT, hogy csaknem annyiba kerül mint egy HD3870.
Tehát ha valaki felkészületlen ebben a témában, akkor vagy nagyon rossz üzletet csinál, vagy 5-ször olyan jót.
Tehát ma nem az ára szabja meg a VGA sebességét, hanem a szörnyű valóság.Közben elgondolkoztam az időtállóságról, tudom hogy az előző hozzászólásomban még azt írtam, de nem ebben az értelemben, hanem abban, hogy meddig tud jó teljesítményt nyújtani a game-ben.
A 2600XT modernebb felépítése miatt volt anno jó vásár, hát most erre mit mondjak, sokra megyünk vele. Szerintem nem vált be ez az elmélet az ATI-nak. Én azt mondom hogy ilyen téren majdnemhogy jobban járunk egy "elavult" csúcskarival. A fejlesztők úgysem foglalkoznak az új ati karikkal, tehát nem azokra írják a játékokat, hanem a régi NV-ra.
-
Xyron
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #9789 üzenetére
Játék közben egyszercsak bevillan egy fekete kép amin függőleges szürke csíkok vannak aztán nagy feketeség, amíg vagy tovább nem megy a játék, vagy kilép az asztalra és elkezd vinnyogni egy figyelmeztetés, hogy a képernyő illesztőprogram leállt majd helyre állt, de kilép a játékból ezalatt!
-
psyho85
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #9474 üzenetére
Azért kell, mert így szép, és ha már van, miért ne működne?
Főleg együtt?
A HW gyorsítás is be van kapcsolba, igen. Szóval 20" monitoron csúnyácska, ha szét van húzva
, csak simán, sőt deinterlace nélkül kifejezeten gusztustalan
. Nomeg, hogy egy programban lévő elemek ne legyenek egymással kompatibilisek...
Nem az a bajom, hogy nem teljes képernyős így a kép, hanem hogy eltolja a méretarányt.
-
Ste
addikt
válasz
CPT.Pirk #9384 üzenetére
nálam notinál csinálta, így ismerős a hiba, de nem közvetlen terhelés mellett
fagy53: azzal nincs baja, 12 órás 9es prioritású Orthos és nem játék jellegű cpu nyúzás alatt is stabil
csak Gpu teszt alatt sincs baja a rendszernek
egyedül játéknál jött elő (sem stratégia, sem gears of War, sem egyéb játék nem fektette ki, csak a Rainbow, ill tegnap az "izé")
ezért vagyok értetlen, hogy mi lehet a hibajah, amgy teljes rendszer tuning mentes (minden alap órajeleken)
-
Joci??
senior tag
válasz
CPT.Pirk #9236 üzenetére
persze nem mindegy hogy csak 128bit van alatta vagy 256.. de azért észrevenni azt is hogy ha 128biten nem 256-ot hanem 512 használunk.
fagy:
carrot:
de talán azért jön mindenki a Crysis-el mert egy FPS játék és igen csak észrevehető az mikor meghal alatta a videjókari most mit hozzak elő? Cod2,4/Quake? ha azt nézzük akkor minden emberke szeretné kiprobálni az új játékokat és nem akarnak leragadni a múltban félre ne érts nekem nincs semmi bajom a réggebbi játékokkal sem de akkor minek vannak újjak? azért hogy játszuk... amúgy még nem néztem meg másik játékkal a karim mert nincs cpu-m de ha lesz eskű nézek neked egy tesztet hasnoló erősségű játékkal 256Vs.512.. -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
CPT.Pirk #9165 üzenetére
Á sztem nem fogom húzni,nem vagyok egy tuning man.Amúgy meg elég lesz neki a gyári hűtés.A mostani videókártyám alapból 93 fokos.Ha elindítok egy játékot akkor felmegy 110-re is.
De ettől még jól műxik.Házamnak jó a szellőzése van a gépben 5 venti
De még alapjáraton is jobb lesz mint a jelenlegi kártyám.Akkor már rossz nem lehet.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #9075 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Én nem így gondolom (kocka monitor) Engem ne csesszenek át ilyen anyagtakarékos széles szarokkal, ha már hasonló árban kaptam meg a normál 19" 4:3-as LCD-ét akkor jóhogy az már az legyen. Nagyon eltörpül mellette még egy 22"-os is. Én meg szeretem a nagy monitorokat.
Ha jól belegondoltok kb az 1/4-e oda a felületnek. Olyan mintha vennénk egy 17"-osat kinyújtva.
De izlések és pofonok.
Ha egy filmet szélesvásznúban akarok megnézni akkor olyanra állítom, vagy rácsapom a TV-re.Kinek ez, kinek az jön be. De akkor is, olyan picikék azok nem?
-
Ste
addikt
válasz
CPT.Pirk #9035 üzenetére
az új stargate Ark of valaminél régi Ffdshow-nál egyik mag fullon, a másik kávészünetben, videó ment, hang akadt (haali föntvan)
03-20as Ffdshow-val magonként kb 75-80%, minden rendben (a filmet azóta töröltem)sima 720as Hd-val nekem elfogadható a 20%
CPT.Pirk: keressünk valami populáris filmet: star wars esetleg?
-
Ste
addikt
válasz
CPT.Pirk #9031 üzenetére
szerinted nálam mi terheli annyira akkor a procit? vagyi melyik kodeket cseréljem (cccp csak magában, ill. volt mellette coreavc pro és lazymans is, de egyikkel sem volt jobb a helyzet)
fura, hogy a 1080p tényleg terheli, de akkor milyen kodek javallott?
új ffdshow önmagában nem vált be, még mediaplayer classiccal sem
bár személy szerint a bsplayert részesítem előnyben -
KMT
addikt
válasz
CPT.Pirk #8898 üzenetére
Olyat próbáltál, hogy egymás után több tesztet is lefuttatsz? Néha szokott olyat csinálni, hogy elsőre kevesebb pontot ad, aztán egyre többet.
Biztos a daytona a gond.
Más:
Hogyan lehet az új ATT-vel profilokat csinálni? Valami indítófájl-t kellene megadnom...
Nekem csak annyi kéne, hogy legyen egy 2D-s profil alacsony frekikkel, és egy 3D-s magasabbal. Lehetőleg automata átváltással, vagy kevés kattintással megoldhatóan. -
-
DRB
senior tag
válasz
CPT.Pirk #8729 üzenetére
Hogy legyen még egy gagyi progi a listánkon: [link]
Amúgy ez tegnapi, szal tök elavult, már csak ezért is gagyi.Na de a viccet félre téve, ezzel lehet már állítgatni a ventit is. Aggregátor biztos örülni fog ennek. Persze ez sem tökéletes(azaz gagyi
), továbbra is hűlyén(értsd: 3 pötty) jelzi ki a már modolt bios feszültségeit, és nem tudom azért mert elcseszi a modolást, vagy csak simán nem tudja kijelezni. Viszont ha a régebbivel modolom a BIOS-t akkor meg jó jelzi ki. Én totál nem értem ezt.
Nem vagyok programozó, de teljesen láma sem vagyok a témában, nem hinném, hogy ezt valami ultra nehéz dolog lenne megoldani. És ez vonatkozik az ATi BIOS teamjára is.
-
DRB
senior tag
válasz
CPT.Pirk #8724 üzenetére
Jó jó, igazad van, a feszültség állítós dolgot nem kellett volna beírnom a felsorolásba, mert az inkább a 38xx kártyákhoz van, lehet a 29xx-el is működik.
Akkor elmondhatjuk az összes ilyen jellegü progiról, hogy "gagyi", mert hogy egyikkel sem lehet 857 fölé húzni. Se a RivaTuner, se az ATiTool, se a CCC nem tudja, meg ki tudja milyen progik vannak, mind bele hal, illetve a kártya hal bele. Egy kivétel van, az AGCT v0.7, de még ez sem az igazi, ettől is időnként lehal 857 felett, sőt van akinél meg mindig. Persze ez lehet attól is hogy a GPU-nak épp 857-nél van a vége. A v0.7 utániak meg még ennyit sem tudnak. Szóval nagyjából akkor mind "gagyi".
De ha jobban belegondolsz nem is ezeket a progikat kéne "gagyi"-nak hívni, hanem az ATi/AMD programozóit, akik a BIOS-t csinálták a 2600-hoz, kéne őőő nem is tudom minek hívni, mert ők b@szták el. Vagy esetleg a gyátókat is lehetne, amiért nem hajlandók javítani amit az ATi-nál elcsesztek, láds wwenigma esetét, az ATi a Sapphire-hoz küldi panaszra, az meg vissza az ATi-hoz, stb.
Amúgy a CCC nálam is jól működik, kivéve a húzást, viszont húzás nélkül a többi program is jól működik, többekközt az ATT is, egyszer nem fagyott le. Egyébként a legutolsó omega driverrel kijött ATT tényleg nem tudott mit kezdeni a 2600-al. De azóta jött egy pár újabb ATT és ezek kezeleik, sem jobban, sem rosszabbul, csak pont úgy mint a többi progi.Egy szó mint száz, nehéz eset ez a kártya, de talán pont ezért imádom.
-
DRB
senior tag
válasz
CPT.Pirk #8719 üzenetére
Az ATT kezeli a 2xxx kártyákat ezen belül a 2600-ot is! Lehet húzni, persze csak a szokásos 857MHz-ig a GPU-t, a RAM-ot amíg bírja
, továbbá lehet tesztelni, ventit állítani, még a GPU feszt is, bár ez nem biztos, hogy műkszik. Itt lehet informálodni éppen mi a helyzet az ATT-al. Esetleg be lehet írni a problémakat azután persze vagy javítja a progi készítője vagy nem.
Amúgy általában szokta. Ja és a lényeg, mindig be van linkelve az aktuális legfrisseb(pl. ma is van egy új [link]) verzió, bár ezek béták, de azért általában jól működnek. Annyit azért hozzá tennék, hogy mert az én 2600XT-met kezeli az még nem feltétlen jelenti azt, hogy a Te pro-dat is fogja, de (némi
)esély azért van rá.
Szerk: Ja, amit belinkeltem az az utolsó oldalon van(csak hogy ne keljen keresgélned
), csak azért mondom ha neteán akarnál olvasni róla valamit, mondjuk nem sok hozzáfűzni valója volt az embernek.
-
válasz
CPT.Pirk #8592 üzenetére
nekem sem kell bemutatni, volt egy 2.4-es a 3GHz-es P4 előtt, hát majdnem 3x volt a sebesség-különbség
abban igazad van, hogy ebben a formában nincs értelme, de ha mondjuk 30-40%-kal a 2140 alatt lenne az ára, akkor pl. egy 2600XT-hez pont megfelelő lenne kicsit megkergetve. -
DRB
senior tag
válasz
CPT.Pirk #8530 üzenetére
Nálam "csak" a feszültség értékek hibásak, egészpontosan három pöttyöt látni ott. Ha egy olyan biost nyitok meg vele amit az 1.07-el mentettem akkor azok a feszültség értekek hibásak ahol század volt is be lett állítva, pl. 1.25v. Egyébként jó hogy észrevetted, mert én az eredeti biost nyitottam meg vele elöször, de ott nincsenek század voltok, mindenhol 1,2v van gyárilag, így nem tünt fel semmi. Kicsit jobban meg kellett volna néznem mielöt belinkelem.
Aggregátor: Úgy tünik egyenlőre a vetntivezérlést még nem lehet állítani vele.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #8516 üzenetére
Én voltam az, és ezt a kérdést többet nem teszem föl megigérem.
A válaszotok kiegészítő volt teljesen. Ja és egyszer kérdeztem még azt is hogy mondjuk egy E4500-al mennyi előnyre tennék szert a mostani P4 3.4 (800Mhz, 2Mb L2)-höz képest játékok terén?
Sajnos csóró vagyok, hiába melózok, és nem nagyon tehetem meg hogy nagy teljesítményű cuccokat vegyek, ez a VGA is megterhelt egy kicsit anyagilag. -
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #8497 üzenetére
Az enyém 20k volt, de az összes 73GT és 76GS drágább volt ennél és lassabb.
Én 850/1000MHz-en használom, ez egy jó DDR4-es XT teljesítményének felel meg, de azt hiszem ez a VGA az idén az - ajánlható minimum - kategóriába csúszik vissza, hasonlóképpen a tavaly évelejei 73GT-hez. Várhatóan a topic is ahhoz hasonlóan fog muzsikálni. Most egy tízessel több a 3850-es és kétszer annyit tud mint az XT DDR4, tovább is van , mondjam még....? -
válasz
CPT.Pirk #8495 üzenetére
igen, a 7300GT-s topic még 2-3 hónapja is aktív és vidám volt
amúgy tényleg jó döntés volt ez a 2600XT, nekem egy darab driver problémám nem volt (na jó, 1, a piros árnyékok
), és a Crysis-en kívül minden remekül megy vele némi felbontás-kompromisszum árán. már majd' egy hónapja vacillálok, hogy veszek egy 3850-et vagy egy 9600GT-t, de még mindig nem bírtam rászánni magam
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #8452 üzenetére
Idézet az általad linkelt oldalról: ...(pl. ReBornban lévő 2.0-át nem komálja az ati CCC)... No akkor most mi a warez?
Es mi van ha en lecserelem a keyt a sajat legalisomra, mert az 5mp és nem kell 5 óráig frissítések telepítését néznem?
Es a elotelepitett progik nem warez Vagy Te is kulcsot cserelgetsz az elavultakban?A hibák 99%-a pont az ilyen elobutykolt (altalad is ajanlott) xp kiadasok miatt vannak, aztan megy a siras, szar az ati meg az xp meg minden.... már bocs. És attol hogy beleverem a törpeharcsám, nem hiszem hogy baj lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedi ékszerdobozka
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest