- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Nem lettem okosabb.
Valakinél megy esetleg CF? Érdekelne, mennyire működőképes, főleg Oblivionban, mert ott a HD3870CF anno szarra sem volt jó, tehát hiába nézem az újabb játékok tesztjeit. nV SLI-nél 2 olcsóbb kari simán veri a drágább 1 erősebbet, és itt is azt látom, hogy 7790CF veri a 7970-et...
Ja, és 7790 már DX11.2 kompatibilis?
-
BlueAthlon
senior tag
Életképek: )
1.
Hajnali fél 2-kor, mikor benyitottam a koli szobádba, a kislámpa fénye mellett hunyorogva még azon küzdöttél hogy a 266-os osztó mellett stabil legyen 300 körüli FSB / DDR400 beállításokkal az Nforce4-es asusod....2.
"Segítsetek, nem találom a proci végét alapfeszen! (939 A64 3000+ 2500-2600 mhz felé) "3.
3Dmark06 megjelenése után kinyitott ablak ( -5 fok biztos volt kint ) mellett ( gép az ablakban ) mentek a tesztek Nálad és Kenny-nél is. Ti meg éppen pokrócba csavarva járkáltatok a két szoba között, mikor rátok nyitottam, úgy néztetek ki, mint valami papok...4.
Bejöttél vmi óra után nagy boldogan hozzám, "Találtam egy Expertet ( DFI ) jó áron, megyek fel érte Pestre mindjárt" Erre én felmutattam a polcra a fejem fölött ( ahol már ott ült vágyaid tárgya, mert én előbb elhoztam )... a reakciódra szerintem Magad is emlékszel -
Dany007
veterán
Na, akkor örülök hogy nem vagyok egyedül!
Kezdtem magam hülyének érezni.
Más.
Most végre, sikerült megtalálnom a számomra legideálisabb fogyasztás szerinti beállítást.
Így 45 wattot fogyaszt a gép IDLE. Ezen már csak úgy lehetne javítani ha 80+-os tápot vennék. De azt sajnos mostanában nem fogok.Szóval minden beállítás auto-n van. EPU engedélyezve, maximum power saving. CPB - letiltva. C6 mode viszont engedélyezve. Így sikerült elérni, hogy a tápom nem cicereg load közben mégis alacsony marad a fogyasztás.
Ha a CPB is engedélyezve van, akkor mocskosul cicereg. Olyan sercegő hangot ad. Még netezés - görgetés közben is!Ha a C6 mode is le van tiltva, akkor határozottan 10-15 wattal többet fogyaszt a gép. Teljesen mindegy, hogy alulfeszelem-e vagy auto-n hagyom vagy több feszt adok-e rá...
Úgyhogy ez van. Sebessége még így is bőven megfelel. Word megnyitásakor pl kifejezetten úgy érzem magam, mintha SSD-m lenne.
Csak rányomok és ott van. A régi gépen még bőven volt időm megnézni a kis animált töltőképernyőjét. Itt még nem sikerült elcsípni.
Netezés is hasonló...
Szóval azt hiszem ez lesz a takarékos, általános használatra szánt profilom. Beletelt ~ 2 órába amíg minden lehetőséget leteszteltem fogyasztásilag.Most akkor jön a tuning. Megpróbálom valahogy játékra belőni a gépet. Itt viszont már nem érdekel a fogyasztás.
@atti_2010:
Nem hiszek a CPU-Z-nek. Tuti kamu. Valahol azt olvastam - vagy ti mondtátok? - , hogy ennek a CPU-nak maximum 1,9voltot lehet adni. Talán az alaplapi könyvben volt? Nem tudom. A lényeg, hogy így biztos nem lehetett 2,1 volt valójában. Főleg, hogy biosban 1,46 volt kiírva...
-
atti_2010
nagyúr
Nem fog működni, a játékok fagynak én is így jártam 2400 Mhz -en és olyan kicsi a nyereség FPS -ben hogy nem éri meg szétfeszelni érte a procit, majd a Kaverihez jó lesz az a 2400 RAM.
Dany007Hat most mar 2,1voltot is irt ki a cpu z terhelve
A végén csak sikerül megsütni valamit.
-
BlueAthlon
senior tag
Pontosan én is ezt tapasztaltam, amiket leírtál. Ahhoz, hogy 2400-on úgy-ahogy menjen IGP-vel, agyon kell feszelni a NB-t. Ami feltolja a hőtermelést és fogyasztást, és előbb throttlingol a proci... 5800K október eleji rajtja után 2 héttel már ezzel szívtam...
Nekem Freezer 13 Pro volt rajta, de azzal is vígan throttlingolt erősebb tuning esetén... Pedig 45-50 fok között volt max... TCI K2-vel kellett leszoktatni róla.. Remélem a Richland esetében kicsit jobb lesz a helyzet...
-
BlueAthlon
senior tag
Puca
NB-et Neked is felülfeszeli a lap alaposan a 2400-as ram beállítás mellett ? NB voltage 1,4V felett van, ugye?
DDR3-2400-en Neked stabil játékokkal is ? Szintetikus tesztekkel tökéletes volt Nekem is, de játékokban hasalt több-kevesebb idő után. Pl Frostbyte 2 motoros játékok ( új NFS, BF3, MoH... ) esetén 5-15 percen belül vége volt a dalnak, szintúgy a Cryengine 3-asok ( Crysis 2, Nexuiz ) is érzékenyek voltak... 5107-es biossal sem volt jobb nekem...Korábbi kérdésedre válaszolva :
NFS Most Wanted 2012 : 720P-ben jól ment, minden maxon, kivéve árnyékok mediumon.
Crysis 2 : 720P Extreme : 25-30 fps általában.
WRC Rally Championship 3 : 1080P minden max, kivéve élsimítás : 30FPS körül.
CS GO : 1080p, minden max, kivéve MSAA : pöpecül ment...Gyári hűtéssel tolod? Nem throttlingol véletlenül ?
-
Dzsabba
aktív tag
Már nézegettem [teszteket] és én is erre a következtetésre jutottam,hogy teljesítményben nem nagyon van lemaradva az A10-5800K-tól és vannak helyek ahol tényleg sokkal olcsóbb,akár 10.000ft-al is és most hogy megerősítetted ezt te is így már biztos,hogy ezt a procit fogom venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- BMW topik
- Építő/felújító topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest