- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
Vartanus #6077 üzenetére
"...nyílván elfogult is vagyok kicsit"
Nyilván.Ámde természetesen nem akarom én az MSI-t fikázni, csak a nagy számok törvényét is figyelembe kell venni.
Btw az eredeti kérésben említett mindkét lapnak megvan az előnye és a hátránya is, mindenki döntse el maga hogy számára merre billen a mérleg nyelve.
-
canniball
nagyúr
válasz
atti_2010 #6069 üzenetére
Emlékeim szerint egy lappal volt füstös gond gond, nevezetesen az FM2A75M-ITX-szel. Ezt mindenki tudja, így ezt a lapot senki sem ajánlja, ennyi.
A "memória probléma" pedig az volt hogy valaki 1866-os RAM-okat szeretett volna ennél nagyobb frekvencián járatni és ez nem ment, ezt én nem tekintem problémának. -
canniball
nagyúr
A hw: Asrock FM2A85X-ITX+A4-5300+2x4GB Corsair LP 1600MHz+64GB SSD.
Az OS: W7 Prof. x64.
A probléma: készenlétből visszatérve össze-vissza méretben és helyen vannak az ablakok. Előtte AsrockE350M1/USB3-t használtam, azzal nem volt ilyen gond.
A hiba oka / a megoldás? -
canniball
nagyúr
válasz
greenmeister #5958 üzenetére
Én ugyan csak mITX részről tudok nyilatkozni, de ott "csak" az A75-ös Asrock lappal van/volt(?) gond (VRM fronton), az A85-ösnél úgy tűnik kiküszöbölték a problémát.
Viszont ha már így szóba került: más méretben mi a helyzet? -
canniball
nagyúr
válasz
greenmeister #5932 üzenetére
-
canniball
nagyúr
Bedobom ide is a gondom, hátha akad valakinek valami ötlete.
-
canniball
nagyúr
válasz
Vartanus #5568 üzenetére
Megfogtam egy WD grren vinyóm, 5VDC: 0.7A, 12VDC: 0.55A; megfogtam a másik (régebbi, black) darabot, 5VDC: 0.92A, 12VDC: 0.9A.
Ha megnézed a széria oldalán a tulajdonságokat ott is 5,3-6W-ot írnak r/w-ra.
Felpörgéskor gondolom egy kicsit ez fölé is mehet és igaz hogy ez nem hosszú idő de 6db azért már odateszi magát, ez már igencsak messze van a 20W-tól. -
canniball
nagyúr
válasz
HeavyToys #5449 üzenetére
"Szóval nem kell ennyire félni tőle. Legtöbb boltban cserélnek, ha netről rendeled meg, akkor pedig kötelező visszavenni az árut 8 napon belül, indoklás nélkül."
Persze, de úgy vagyok vele hogy ha nem is marad a nyakamon, jobb előre félni/felmérni a terepet mint utólag szenvedni.(#5465) StSanya!
Köszi!--------------------------------------------
Időközben meg hánytam-vetettem a dolgot és döntésre jutottam, még a memóriával kapcsolatban maradt egy tisztázatlan kérdés, ha valaki képben van ne tartsa magában.
-
canniball
nagyúr
válasz
Black&White #5446 üzenetére
Jut eszembe: ez már hajlandó képet adni HDMI-n a BIOS alól?
-
canniball
nagyúr
válasz
Black&White #5446 üzenetére
Én az MSI lapot tervez(t)em, bár már egyre bizonytalanabb vagyok...
-
canniball
nagyúr
daddy9 & Csol-T!
Természetesen tudom, hogy a lista nem lehet teljes és hogy ezeken kívül más modulokkal is mehet. De nekem pont a feltételes móddal van problémám; ilyen jellegű személyes tapasztalatom ugyan nincs de olvastam már mások szenvedését amiatt hogy nem passzolt valami a RAM körül és ezt a hátam közepére sem kívánom. Ezért szeretnék vagy olyat ami szerepel a listán vagy olyat, amit már konkrétan ebben a lapban letesztelt valaki.Közben találtam ezt. A srác ugyanilyen MSI lapba tolt bele kék Corsair LP 2133MHz RAM-párt, nem profi az angolom de ha jól értem XMP profillal és manuálisan 1866MHz-re állítva is letérdelt a konfig, csak 1600-as frekin volt hajlandó működni neki.
Az egyik válaszoló kb. ugyanígy járt Kingston HyperX-szel. Viszont utóbbi linken nem pontosan értem mi az a "non-XMP version of the same RAM" - ugyanaz a RAM csak az XMP profil nélkül/annak nem-engedélyezésével avagy ugyanolyan RAM de XMP-mentes verzióban (tehát egy vagy két RAM típusról van szó)? -
canniball
nagyúr
válasz
Goose-T #5397 üzenetére
Goose-T & El Kebir!
Köszönöm a válaszokat, de most is ugyanolyan bizonytalan vagyok mint mielőtt kérdeztem.
A gyártó oldalán a sorozatszámokra keresve ezek a találatok: kék (úgy tűnik az iponos kép valóban nem passzol), piros és szürke.
Én nem értek hozzá de a pdf-ek alapján nekem úgy tűnik hogy a szürke az ami 1,5V-on 1600-as de ez nem tud XMP-t, a kék és a piros (amik tök egyformák, gondolom csak a borda más) pedig tudják de úgy hogy ezzel pörögnek 1600MHz-en 1,65V-on, amúgy alapjáraton csak 1333MHz-esek. Akkor most melyik a tuti?Vartanus!
Köszönöm, de sajna ez nincs rajt a kompatibilitási listán. -
canniball
nagyúr
válasz
atti_2010 #5333 üzenetére
Jól összezavartatok... De jobban belegondolva végül is mindegy, csak olyan szempontból számít hogy 3pines venti van itthon nem egy pwm-es meg egy sem, viszont mivel az Asrock A75 lapjában már nem bízok, az A85-öst drágállom, más gyártó meg ugye cseszik ITX FM2 lapot csinálni
így mindenképp csak az MSI marad.
-
canniball
nagyúr
válasz
zsola32 #5199 üzenetére
"én ezt a memóriát vettem karácsony előtt a gépembe: ... akkor "csak" 13 ezerbe került, azóta nagyon felmentek az árak, ahogy nézem."
Igen, mondhatni pofátlan mértékben. Ráadásul ez nekem túl magas és az A4-5300 mellé elég lenne az 1600MHz is."...néhányan hogy ráfarafgtak a ramokkal, amik nem voltak rajta a kompatibilitás listán."
Pont ezt szeretném elkerülni...de úgy tűnik a tervezett összegből most esélytelen a dolog... -
canniball
nagyúr
MSI FM2-A75IA-E53 + A4-5300 mellé keresnék 2x4GB kit memóriát az iponból, holnapi átvétellel, óccóért (~12k volt az eredeti terv). Találtam egy Corsairt és egy CSX-t, de egyik sincs rajta a lappal kompatibilis memóriák listáján.
Most mit évő legyek?
Van esetleg valakinek tapasztalata ezekkel vagy tudtok valami okosat javasolni? -
canniball
nagyúr
válasz
Oliverda #5037 üzenetére
És az ára sem annyival magasabb mint gondoltam, így a 2-3 pont nagyjából kilőve.
Viszont a 0 év gyári garancia eléggé beszédes...
Komolyra fordítva: köszönjük az infót!Amúgy közben mástól is kaptam olyan infót hogy az MSI lapnál nincs gond a HDMI-vel. Majd a mérés mindent eldönt.
Goose-T!
Rendelheted! -
canniball
nagyúr
válasz
Oliverda #5015 üzenetére
Igen, tudom hogy jön, de:
1. az előző lapjuk alapján ezt már fenntartásokkal fogadom.
2. az ára az előzetesek alapján cca. 5k-val magasabb lesz és már így is túlléptem a tervezett keretet.
3. nem tudni mikor ér ide, nekem pedig záros határidőn belül szükségem lenne valamire.Közben úgy tűnik a HDMI-s probléma nem mindenkinél áll fenn (és a kolléga közelebb van, ez bizakodásra ad okot). Még azt kell lemérnem a táp elfér-e, de ehhez sajna kénytelen leszek szétborítani a gépet.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
atti_2010 #5006 üzenetére
Sok választási lehetőségem nincs: mITX FM2-ből van a nevezett MSI és az Asrock lapja amiről sok jót nem lehet hallani...
A fogyasztás amúgy elsősorban amiatt érdekel hogy elbírja a tápom, úgy tűnik ezzel nem lesz gond.Így most leginkább két kérdés izgat:
1. Goose-T írásában olvastam hogy az ASRock FM2A75M-ITX boot alatt nem ad képet HDMI-n. Azt hittem ez egyedi, csak erre a lapra vonatkozó probléma, de most ugyanezt olvastam az MSI mITX és mATX lapjáról is, ezek szerint ez platform-nyűg lesz. Meg tudjátok erősíteni/cáfolni?
2. Most vettem észre hogy a lap jobb-alsó sarkának szélére szerelték fel a tápcsatit. A házamban bal oldalt és alul is bőven van hely de persze jobb-alul csak cca. 8mm, nem tudom elférnek-e ott a táp kábelei... Az Asrock-on legalább egy-két milliméterrel beljebb van, de emeséék pont a lap szélére biggyesztették fel. -
canniball
nagyúr
MSI FM2-A75IA-E53 tulajoktól/a lapot ismerőktől kérdezném, hogy:
1. mennyire van rendben a lap?
2. a wifi-vevője mennyire korrekt?
3. van-e lehetőség (egy A4-5300 társaságában) valamiféle alulfeszelésre vagy egyéb fogyasztáscsökkentő beállításra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged