- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rendesadam
tag
-
rendesadam
tag
Richland-start:
AMD Richland: ismerős lapka új köntösben
Elrajtoltak a mobil Richland APU egységekA számozást kicsit egységesíthetné az AMD.
-
rendesadam
tag
válasz
Strix Aluco #6270 üzenetére
"Én Richlandet nem vennék, szín tiszta parasztvakítás, egyedül arra tartom jónak, hogy picit letolja a Trinity árakat."
Ezt majd meglátjuk, ha megjelennek az első tesztek.
-
rendesadam
tag
válasz
#24650752 #5974 üzenetére
Lehet praktikussági oka is, így nagyobb hűtő mellett is elfér a két modul; de spórolnak mindennel, szerintem sok kisebb-nagyobb hibajelenség a filléres "megtakarításokra" vezethető vissza; teljesen más téma, de a kenyérpirítómhoz azért kell hosszabbító, mert ott is sajnáltak 10 centi kábel, vagy a laptopom 230-as kábele is kevés mozgásteret biztosít...
-
rendesadam
tag
-
rendesadam
tag
válasz
Gabor970 #5699 üzenetére
Jó eséllyel nem.
A DVI-DSub átalakítót akkor lehet használni, ha a DVI-aljzatra küldenek analóg jelet, és ilyet még nem láttam alaplapi DVI-nál. Ha a leírásban DVI-D szerepel, vagy a képen hiányzik az aljzat széléről a "kereszt" a négy tű helyével (itt jobbon a C1-C5 jelűek), akkor az csak digitális. Ha látszatra megvannak, akkor sem biztos, hogy küldenek rá jelet, Gigabyte-ék ki szokták írni, hogy nem támogatják az átalakítót. -
rendesadam
tag
válasz
BlueAthlon #5677 üzenetére
A négyzet is rombusz
-
rendesadam
tag
válasz
BlueAthlon #5646 üzenetére
Onnantól, hogy nem a deszkán van a memóriavezérlő, nem is kellene, hogy befolyásolja; persze ez csak elmélet. Amúgy nálam is elhalt a prime, amikor 2133-ra volt állítva a memória, csak nem volt időm meg kedvem pöcsölni vele idáig.
-
rendesadam
tag
-
rendesadam
tag
válasz
p.zsolt #5358 üzenetére
Ha biztosan a proci irányából hallod, akkor az a proci tápellátása lesz, ez közvetlenül a foglalat mellett található, de persze jöhet a tápból; igazából olyan szempontból lényegtelen, ha a c6 kikapcsolása nem segít, akkor nem tudsz vele mit kezdeni sajnos, másik alaplappal vagy táppal lehet próbálkozni, de ezt nem nevezném hatékony megoldásnak.
-
rendesadam
tag
Én legalább egy A75-ös lapot néznék, lehet, hogy most még nem kell a SATA3 és az USB3, de idővel jól jöhet, ha lesz egy SSD-d vagy egy gyors pendrive-od.
(#5350) p.zsolt: A VRM tud ciripelni, esetleg a táp, én itt kaptam egy hasonló kérdésre magyarázatot. Próbáld meg kikapcsolni biosban/uefiben a c6 state-et, legalább egy teszt erejéig.
-
rendesadam
tag
válasz
Peetta14 #5222 üzenetére
Érdemes-e valamit azonnal frissíteni, letölteni hozzá?
Esetleg bios-frissítés; Catalystból talán érdemes a legújabbat feltenni, a többi driverből és segédszoftverből csak akkor keresgélek újabbat, ha valami gond van.Érdemes lecserélni a gyári hűtőt?
Mivel nem tervezed nagyon meghajtani, így szerintem próbáld ki a gyárit. Terhelés alatt tud hangoskodni. -
rendesadam
tag
-
rendesadam
tag
válasz
Vartanus #5171 üzenetére
Ha itt megnézed a tápokat (két gold 450-es van, nem tudom pontosan melyiket nézted, de kb azonosak az adatok), akkor azt láthatod, hogy 20 és 50 százalék környékén is hajszállal vezet a 360-as, plusz ugye ennek a terheltsége van közelebb az optimálishoz, szóval ha minden forint számít, akkor szerintem a 360-as a nyerő.
-
rendesadam
tag
Noh a helyzet az, hogy kevésbé lehet hozzáférni, mint amire számítottam, sok kedvem meg nincs szétkapni, úgyhogy köztem megoldásként lőttem pár képet: 1 2
A mérőszalag vége a legközelebbi memóriamodul kezdeténéll van, kb annyi a távolság, mint nálad.Nekem Xigmatek Gaia-m van. A CM Hyper 212 EVO gyakorlatilag ugyanekkora (egy-két milliméter eltérés van). Az Arctic A30 nagyobb.
Nálam most így néz ki a borda és a memória környéke: 1 2
Simidhez csatlakozva én is ajánlom a Gaiat. Nem annyira ismert és felkapott márka,mint az AC vagy a CM, de nálam eddig még nem nagyon került 45 fok fölé a hőmérséklet.
-
rendesadam
tag
válasz
Pingvin1985 #5128 üzenetére
Ha más nincs, akkor döntsön a garancia. Itt találsz infót a vrm-ről, meg OC kapcsán is egy keveset.
-
rendesadam
tag
-
rendesadam
tag
válasz
.:GoliBali:. #5004 üzenetére
Néhány napja megjelent ez a cikk: Socket FM3 tokozást kap a Kaveri APU?
A kommentek között jött néhány infó, köztük van olyan is, hogy bár FM3 lesz a Kaveri, visszafelé kompatibilis lesz a foglalat. Annyi hivatalos infó van, hogy a Richland FM2-es lesz, a Kaveriről még csak pletykák vannak. -
rendesadam
tag
válasz
Whysperer #4973 üzenetére
Amik eddig felmerültek, azok mind megeszik reggelire azt az Athlont, még a gyengébb Celeron is. Felesleges izmosabb procit választani, ha soha nem lesz kihasználva. A4, A6 vagy G-s Cerka (mondjuk G550). Ha én venném, akkor a Celeront kizárnám az IGP miatt; az 5300 és az 5400K között meg dönthet akár a pénztárca is, procierőben kevés a különbség.
-
rendesadam
tag
válasz
Whysperer #4965 üzenetére
Nem teljesen sikerült értelmeznem a mondanivalódat.
Szintetikus teszteknél (amit találtam) az 5400K kb fele annyi pontot kapott, mint az 5800K, az 5300 ugye gyengébb. (Kiszámoltam, az 5800K pontjának 45, illetve 41 százalékát kapták.) Ennél kicsit jobban állnak a G5-ös Celeronok.
Ezek ugye csak szintetikus tesztek, kis különbségek gyakorlatilag észrevétlenek használat közben, de segítenek viszonyítani. A cikkben a videokártya miatt szerepel jól a grafikus teszteknél a Celeron, az IGP elég gyenge még az Intelnél.
-
rendesadam
tag
-
rendesadam
tag
válasz
Whysperer #4947 üzenetére
Azt nézem, hogy az 5300 és az 5400K között simán van 5-6e Ft különbség, az már jelentős ebben az árkategóriában; vedd az 5300-at szerintem. Itt találsz egy tesztet. Ha tényleg low cost konfig kell, akkor először próbáld ki a gyári hűtőt, aztán ha hangos, akkor lecseréled.
---
(#4949) hegegabi80:
Akkor kérdezd :]
Hivatalosan 1866 a legnagyobb támogatott, az IGP-t jelentősen visszafogja, ha kicsi a sávszél (alacsony frekvencia és/vagy singe channel). Elég lehet a 2x2 giga is, többen írták, hogy ennyi bőven elég nekik; ha valamihez kell a sok memória, akkor érdemes a 2x4 giga.----
(#4950) kgb79: Inteles IGP-k hogy állnak a full hd videók hardveres gyorsításával?
(Innen) -
rendesadam
tag
válasz
Whysperer #4934 üzenetére
Szerintem ilyen alapszintű felhasználásra bármi elég, amit most kapni lehet, de az 5400-on azért elgondolkodnék hasonló helyzetben; memóriából inkább egy 2x2 gibás kitet választanék; az asrock DGS végű lapjait valaki nem ajánlotta itt a fórumon, visszakeresheted.
Az iarena tápokat nem ajánlják a tápos topicban, ott nagyobb segítséget kapsz a kérdésben. -
rendesadam
tag
-
rendesadam
tag
Meglátjuk, bár nem hiszem, hogy nagyon elszállnának az árazással, legfeljebb nem az első héten kell megvenni :]
----
Socket FM3 tokozást kap a Kaveri APU?
Kommentekben már vannak cáfolatok is :] -
rendesadam
tag
válasz
rendesadam #4876 üzenetére
Noh most hogy hazaértem, itt a link normálisan is. Érdekes a lap elrendezése, furcsa az élére állított elem is :]
-
rendesadam
tag
m.ipon.hu/index.php?article=23989&sh=1
-
rendesadam
tag
-
rendesadam
tag
válasz
RootRulez #4807 üzenetére
Normál, átlagos felhasználás mellett valószínűleg nem veszed észere a különbséget. A különbség, hogy a 750K esetében van lehetőséged tuningolni; a TDP ne zavarjon meg, a turbo letiltásával és/vagy alulfeszeléssel visszafogható a fogyasztás, cserébe marad tartalék teljesítmény a későbbiekre, ha szükséged van rá. Azt neked kell eldöntened, hogy megéri-e ezzel foglalkoznod :]
-
rendesadam
tag
-
rendesadam
tag
Pont most írtam le a Richlandes cikknél, hogy az nálam tuti kimarad, a Kaverire váltás viszont tervben van; viszont ha az már DDR4-támogatással jön, akkor bajban vagyok, mert akkor már az alaplapot és a memóriát is cserélni kell. A memória-sávszél növelését valahogy viszont muszáj megoldani :S
-
rendesadam
tag
hegegabi80: Csak arra figyelj, hogy az IGP-nek kell a memória-sávszél, hogy jól teljesítsen.
---
-
rendesadam
tag
válasz
hegegabi80 #4682 üzenetére
Itt a GeForce G210 178,
a Radeon HD 7540D (5400K) 549,
a Radeon HD 7560D (5600K) 675 pontot kapott.Tudom, tudom, ezek csak pontok... :]
-
rendesadam
tag
Nekem Xigmatek Gaia van az 5800K-n, a CM Hyper 212 EVO a specifikáció szerint szinte megegyezik vele, szerintem simán elégnek kell lennie; egyelőre nem nagyon sikerült 45 fok fölé hajtani a procit, bár a turbo core ki van kapcsolva, lehet ha hazaérek, akkor visszakapcsolom, és úgy ráengedek egy prime-ot.
Azzal a lappal és memóriával nem voltak gondok emlékeim szerint; nálam a Patriot Viper éppen beférne a procihoz legközelebbi slotba, de akkor már hozzáér a ventikerethez, úgyhogy nem szívesen használnám ott (szerencsére a második és a negyedik ajánlott két modul esetén).
-
rendesadam
tag
válasz
hegegabi80 #4661 üzenetére
Itt a felhozatal. A legnépszerűbbek az 5800K és az 5600K. Ha fontos az IGP teljesítménye, akkor az 5800K-t érdemes választani (szerintem).
Nem ismerem azt a két játékot, de ha a gépigényt nézem, akkor szerintem egyikkel sem lenne gond.Foglalatok közül az FM1-be már nem érkezik semmi, a mostani és a következő (Richland) APU-család FM2 foglalatot használ, ha szerencsénk van, akkor a Kaveri is FM2-es lesz :]
Mennyi a keret?
---
Friss infók a Trinity APU-k utódairól (ipon.hu)
Szerintem nem annyira frissek, de hátha nem olvasta valaki, akit érdekel. -
rendesadam
tag
válasz
rendesadam #4610 üzenetére
Kb. 20 perc prime után 47-48 fok a proci.
-
rendesadam
tag
-
rendesadam
tag
válasz
Vartanus #4510 üzenetére
Tetszik, egyelőre minden rendben, de még nagyon új a kapcsolat :] Az uefi szokatlan, bele kell rázódni. A deszkáról egyelőre annyit tudok mondani, hogy hideg; igaz, még nem sokat nyúztam, de max langyosak a bordák.
Nagy tuningot nem tervezek, a memória órajelét fogom csak megemelni valószínűleg. -
rendesadam
tag
Az Asrock ITX-es lapjával volt gond, azon kívül semmi komoly.
Nálam D-sub-on és DVI-on volt kép alapból, a többit nem néztem. Azokon a lapokon, ahol négy monitorkimenet van, a legtöbb esetben van korlátozás, hogy miket nem lehet együtt használni, ez alaplaponként változik, a manualból kideríthető. Ahol háromféle kimenet van, ott nem láttam ilyesmit, persze előfordulhat, érdemes választás/vásárlás előtt ellenőrizni.
---
Tegnap összeraktam az új gépem, a mai nap elment ismerkedéssel és telepítéssel, az előző konfigomban még 939-es proci dolgozott, szóval elég nagy a váltás. A memóriák egyelőre "csak" 1866-on mennek, 2133-on meghalt a prime, majd adok neki egy kis feszt, de most nincs hangulatom szöszmötölni vele. -
rendesadam
tag
Szerintetek a régi gépemről a Zalman 7700Cu-t vagy az AMD gyári hűtőjét tegyem fel arra a pár napra, amíg nem érkezik meg a megrendelt? Feltéve, hogy a Zalman egyáltalán rámegy.
Az MSI alaplapoknál mennyire fontos a bios-frissítés? Úgy tervezem, hogy egyből az elején feldobom a legújabbat.
olta: A Xigmatek Gaia-ról néhány nap múlva tudok nyilatkozni, szerintem kategóriájában olcsónak számít.
-
rendesadam
tag
A proci-hűtő kivételével minden rendelésem átvehető, holnap legózni fogok :]
-
rendesadam
tag
-
rendesadam
tag
-
rendesadam
tag
válasz
atti_2010 #4164 üzenetére
Alapvetően nem szeretnék tuningolni, egy stabil, megbízható gépet szeretnék :]
Esetleg, ha úgy alakul, kicsit húznám a memóriát, de nem hiszem, hogy szükség lesz rá.Valamelyik tesztben olvastam, hogy az Extreme6-on a bordák ellenére eléggé melegszik a VRM, bár nem gondolom, hogy Asrockék a csúcslapjukon úgy mellényúlnának, mint az ITX-nél.
-
rendesadam
tag
Sziasztok!
Egy Asrock FM2A85X Extreme6 és egy MSI FM2-A85XA-G65 alaplap között hezitálok. Egyelőre a biztos pont az A10-5800K, illetve az, hogy dVGA nem lesz, inkább váltok, ha a Kaveri megjelenik. A két deszka között minimális különbségek vannak, melyiket tudnátok ajánlani?
Köszi!
-
rendesadam
tag
válasz
Mahrenburg #4124 üzenetére
Alaposan átrendezték a kettes revíziókat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- OLED TV topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest