Új hozzászólás Aktív témák
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
Dzsabba #10080 üzenetére
Szia,
Ebben számszerűsítve megtalálod, amit keresel...
Dióhéjban : 30-50% al gyorsabb a GDDR5-ös változat ( GPU órajel mindkét kártya esetében 800 mhz ) játékmotortól függően....
Bár ez egy szélsőséges eset, mert a tesztben alkalmazott Sapphire 6670-en csak 1600-as effektív órajelen mennek a ramok ( 25,6 GT/s ), általában 1800-asok (28,8 GT/s ) az ezzel szerelt kártyák... a GDDR5-ös változaton 4000-es effektív órajelen mennek a ramok ( 64 GT/s ). Ha nagyon precizen szeretnéd tudni a különbséget, egy +5-8%-ot adj az itt látható GDDR3-as eredményekhez és úgy hasonlítsd a GDDR5-ösökhöz...
-
olta
aktív tag
válasz
Dzsabba #7115 üzenetére
Nem, "kepernyoilleszto ujraindulas" szoveges uzenet 3D inditasakor. Habar ez csak gyors beallitas volt, finomitani kellene, de nem josolok neki nagy eselyt, igy marad tovabbra is 24/7-re 45*100-on 2400/2400 mellett
Dany007
CPUZ hazudik, nalam terheles nelkul 1.45v-ot mutat, terheleskor pedig 2.1v-2.4v kozott
A gyari monitorozo programot hasznald, az ad egeszseges ertekeket.
Tomate
En a tapot megforditanam, es ha nincs elotte porszuro, akkor feleseg/baratno/edesanya rossz harisnyajabol keszitenek egyet, hogy a "frissebb" levegot kapja a talaj felol, minthogy a hazban levo hasznalt, melegebbet
Amugy tetszetos
-
Müszi
senior tag
válasz
Dzsabba #7078 üzenetére
Mivel neked A55-ös a lapod lehet, hogy a 2200-at már nem fogja szeretni. Ugyan a memoria vezérlés és az NB a prociban van ettől függetlenül másként reagál az ilyen chipes lap valamiért. Az alapértelmezett NB freki is 1500Mhz nála, míg az A78-85-nél nincs különbség. 1800-ra teszi alapból.
-
stratova
veterán
válasz
Dzsabba #7078 üzenetére
Kíváncsi vagyok meddig lesz stabil. Ez nem saját, de ha már kikerestem:
With our A10 5800K sample we were able to maintain a rock steady 2400MHz NorthBridge clock. In fact a tiny bit higher then the 2380MHz RAM speed we could do on air ( 2133MHz RAM Divider and HT OC). With the setup running at stock speeds/settings, the NB speed is set at 1800MHz. By selecting a higher ratio we tested 2200MHz at 1.275NB voltage and 2400 at 1.35 CPU NB voltage.
Madshrimps.be -
Müszi
senior tag
válasz
Dzsabba #7075 üzenetére
Szerintem nincs gond azokkal a hőmérsékletekkel. Ezek köztudottan hamis értékeket írnak. Nem árt egy húzósabb teszt után kézzel is megtapogatni a melegedős helyeket.
Az NB freki emelése igen jó hatással van a memória kezelésre. Egy lépcső émelésével kb annyi plusszt hoz, mintha alacsonyabb időzítésen járnának a ramok. Érdemes letesztelni Aidával. Nálam pl. ezt hozza NB:2200 MHZ-es beállítással 1866-MHz-n járatva. 2400-as Kingston Beast ramokat használok, de a magasabb időzítések miatt nem láttam értelmét feljebb állítani. -
válasz
Dzsabba #5838 üzenetére
Felreertesz. Nem kell semmit sem allitani a jelenlegi jatekon. Csak a BIOS-ban kell atallitani 1, illetve 2 GB-ra az IGP memoriat.
A jatek elott a FRAPS-ot kell elinditani es a benchmark settings alatt bepipalni az FPS, frametimes es minmaxavg dobozokat. [link]
Az eredmeny par szep csv allomany, amibol erdekes grafikonokat lehet rajzolni, amik neha meglepoek, ha osszevetjuk a csak atlagolt eredmenyeket ado tesztekkel.
-
juve600
nagyúr
válasz
Dzsabba #5524 üzenetére
én amig nem állitottam át achi-ra addig nem is tudtam a bootmenüben a ssd-t választani,most néztem a bios leirását a lapodnak,a bios-peripherals-onchip sata type ,itt tudod állitani achi-re illetve nekem olyat csinált ha nativ ide-re volt állitva hogy a bootolásnál ha elsődlegesnek a ssd-t állitottam akko nem volt jó ha másodlagosnak akkor jó volt,de az biztos hogy a bios frissités legyalulja az előre beálitott paramétereket ezé nem jó ,én is párszor ujraraktam a wint mire rájöttem
-
juve600
nagyúr
válasz
Dzsabba #5515 üzenetére
üdv
nezdd meg, hogy a storage mit hasznal nekem win 7 ahcival hulyeskedett, de sima ideben indult. Egy teljes rendberakas utan ez megszunt. Valoszinuleg az AHCI driverek
nálam asrcock fm2a75dgs lapnál csinálta
nálam achi-ra állitottam,csak a ssd van rádugva a gépre és ugy telepitettem,nálam ezt bios frissités után csinálta a lap de megjavult -
törölt tag
-
-
-
Vartanus
őstag
válasz
Dzsabba #4639 üzenetére
Én minimum 1866os ramokat javaslok, de a jövőre nézve,és mert a ramok árai a béka segge körül járnak inkább 2133 vagy még jobb 2400mhz-es ram. Én is először 1866-ost vettem és 2 hét után eladtam és veszek 2400-asakat. Ha még elvagy az 5400K-val és nem nagyon sürgős én azt mondom várd meg a Richland APU-kat..amúgy asszem mi mondtuk neked hogy jobb már ha elsőnek is A8 vagy A10-est nézel nem?
Ha egy A10-est is felhúzunk 4200-4300Mhz-re az IGP-t 1086Mhz-re, és rakunk melléjük egy 2400Mhz-es DC ram KIT-et akkor gyanítom az a 15-20% különbség előjön ismét.
-
olta
aktív tag
-
Vartanus
őstag
válasz
Dzsabba #4632 üzenetére
Én 15%-o számoltam,de Borokafa alapon az-az 800Mhz-en hajtotta,ha az A10-es IGP-je is 1086Mhzre van hajtva szerintem már kijön az a 20% difi, és szvsz lehet egyes játékokban pont ez a 20% difi kell a játszható szinthez,
Szerk.:de persze ettől még az 5600K is egy nagyon pöpec APU szerintem,nekem megérte az a plusz 20% IGP különbség meg a 10% CPU erő, de nyilván ha neked nem kell és bőven elég az 5600K szíved joga,egyeben biztosak vagyunk mind a ketten szerintem: érezhetően jobb lesz az 5600K is mint az 5400K
-
törölt tag
válasz
Dzsabba #3949 üzenetére
Én úgy tudom, 125W fogyasztás (TDP) és afelett elengedhetetlen a 8 pines csatlakozó, az alatt beéri a 4 pines kiegészítő körrel is. Szerintem nem lesz vele gond, de próbáld azt meg, hogy elkezded terhelni az APU-t. Ha nem kapcsol ki a gép, nem fagy le, indul újra, és kézzel megtapintva sem túl meleg az a 4 vezeték a csatlakozás körül, akkor bátran használhatod így és nem kell venned ezért új tápot.
(#3950) Norbi14: a gyári hűtők mindig hangosabbak és gagyibbak egy normálisnak nevezhetővel ellentétben. Olyan 35-40 fokot saccolok terheletlenül, 55-60 celsiust játékok alatt vagy teljes terhelésen (4 GHz környékén, alap feszültségen).
-
El Kebir
őstag
válasz
Dzsabba #3823 üzenetére
azon kívül, hogy nincs értelme (mindegy, hogy dvi-i csatlakozó d-sub jelét, vagy egy külön d-sub csatlakozó jelét kapja a monitor), ráadásul még ezek az alaplapi dvi kimenetekbe nem is fogod tudni bedugni az átalakítót se, mert csak sima dvi-d csatlakozók, azért van még az alaplapokon külön d-sub.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3446 üzenetére
Inkább A8-5500,mivel a GPU megegyezik, cpu gyengébb pár 100 Mhz-el, de azt a GPU-t így is kihajtja és csak 65W TDP árban pedig pár százassal olcsóbb is!
De ott már megéri az 1866-os memória is!
Gondold át és azt válaszd amire szükséged van jelenleg! Később FM2-őt könnyen bővítheted!
Nincs mit egyébként!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3444 üzenetére
Pf, jó kérdés, ha marad az 5400k akkor nem biztos, hogy sokat hozna(valamennyit tuti kb tippen a 10-15%). 5800k-nál még jelentősen gyorsul, akár 2400-as memóriát is kihasznál. De itt a gpu teljesítmény kb 45%-a, szóval elég lesz szerintem. 2133-as memória az 5400K-hoz durván overkill lenne.
Ha nem tudod eladni jó áron, amit csak helyben lehetne, itt aprón nem menne el annyiért, hogy max 2-3 k-t kelljen ráfizetned, akkor maradjon a Kingston. Esetleg ha megvan a lap, be lehet próbálkozni kis +feszültséggel és úgy az 1866-os órajelekkel. Nem biztos, hogy nem fog menni. Nyilván garancia nincs rá, sőt inkább azt mondom, hogy nem fog, de a remény hal meg utoljára!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3441 üzenetére
Nem kell tőle tartanod, ez most nem jött össze nekik. Egyébként átlagban semmivel sem megbízhatatlanabb mint az Asus, vagy bármi más.
Memóriából 1866-ból pedig Corsair Venegance 1866 2x4 gb. Még olcsóbb is mint amit linkeltél és ez nagyon jó minőségű memória ám!
Jeni: Igazán nincs mit!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3434 üzenetére
5400 mellé felesleges ez a memória. Egy 1866-os memória dual chanelben tökéletesen lefedi annak az APU-nak a memória sávszélesség igényét. Ott tudnál fogni kb 3 ezer forintot. Ami a 13k-s lapodra rátéve, tudnál venni mondjuk egy Asus A55-ös lapot.
Egyébént abba az Asrock lapba beletéve az 5400k-t szerintem semmi gond nem lenne. A10-5800k-t nem biztos, hogy beletennék. De egyébként azóta változhatott a desing, vagy egyszerűen az is lehet, hogy kaptak egy selejtesebb minőségű szállítmányt ezekből az alkatrészekből és ez lett a következménye. Sajna az okokat nem tudjuk. Ha lenne belőle rev. 1.1- vagy valami, akkor bátran mondanám, így még nem. Inkább az Asus.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3430 üzenetére
De mondom, ez szigorúan az én véleményem. Ha játszani akarsz "jobb minőségben", akkor az 5400k kevés. Főleg hosszú távon. A többire meg elég az 5300-is. Szóval én azt venném, azért a pár fps pluszért nem adnék ki ezreket, csak max a komolyabb egységért. Egyébként milyen alaplapot és memóriát néztél ki hozzá?
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3427 üzenetére
Hát az azonos- vagy hasonló funkcionalitás melletti kicsi méretet mindig meg kell fizetni az informatikában.
Egyébként elég lehet ezekre a játékokra. De, én ha lehet, hozzátenném azt a 10-13 ezer forintot és rosszabb esetben egy A8-5500-ra vagy egy A10-5700-ra beneveznék, feltéve ha játszogatni akarsz. Mert lehet a kisebbeken is, csak több kompromisszum kell jóval.
Ha a játékot kihúzod a listáról akkor bőségesen elég, de arra még az A4-5300-is, ami megint olcsóbb.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3425 üzenetére
Természetesen erre bőven elég. De, ha nem használod ki a játék lehetőségeit, akkor elegendő lenne egy A8-5500-is. A grafikus mag megegyezik az A8-5600K-val, csak a CPU rész kisebb órajeleken üzemel. Ez téged ennél a felhasználásnál nem zavarna, viszont ez csak max 65W-os TDP-vel rendelkezik, nem is drágább és így olcsóbban és legfőképpen sokkal halkabban lehet már hűteni alaphelyzetben is. Alulfeszelési lehetőségekről ne is beszéljünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest