- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
válasz
canniball #6076 üzenetére
ez persze valószínű
az asrock ott cseszte el, hogy gyorsan kiadta ezeket az fm2 -es lapokat
de a rev 2 es dgs lapok már biztos jobbak meg a rev 2 -es itx -es lap is
én nem akarom védeni egyik gyártót sem
nálam gyorsan forognak a hardverek, épp ami legjobb ár/érték arányban van azt szoktam beszerezni a gyártó mindegy
-
Vartanus
őstag
-
Vartanus
őstag
válasz
canniball #5557 üzenetére
megfogtam egy WD winyóm megnéztem 5V 0.65A a kettő szorzata pedig 3,25W-ra jön ki,lehet hogy felpörgéskor felmegy 10re de ez nagyon max is 1-2 másodperc, nem több utána már beéri ennyivel
Atti: bízok benne hogy azért a Kaveri még valamilyen formában kompatibilis lesz az FM2-vel,mert nagyon megkedveltem a mostani MSI deszkám és sajnálnám lecserélni
-
törölt tag
-
StSanya
senior tag
válasz
canniball #5447 üzenetére
Annyit tudok segíteni, hogy pl. ez a konfig szépen ment, alapból 1333 MHz-en, BIOS/UEFI-ben kellett az XMP memóriaprofilra átállítani, s máris ment 1600 MHz-en (az A4-nek ennyi a hivatalos max, nem 1866 MHz).
AMD A4-5300 3.40GHz FM2
MSI FM2-A55M-E33
CORSAIR 4096MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML4GX3M2A1600C9
-
HeavyToys
senior tag
válasz
canniball #5447 üzenetére
Megértem az aggodalmadat. Nem lenne jó belefutni egy kompatibilitási problémába. MSI-nél nem tudom mi a helyzet, szerintem annyira nem kényes a memóriákra. Viszont az biztos, hogy E350-es Brazos esetében Asrock-al ment a Geil ramom, MSI-nél néha-néha fagyogatott. Azonban védelmére hozom fel, hogy most édesapám gépében egy 1866 Corsair memória van, 1333 Mhz-en CL6-os időzítéssel és tökéletes. Szóval nem gondolnám, hogy rossz a memória kompatibilitás úgy alapjában véve.
Most nekem Asrock A85X Extreme 6 van, Geil Evo Laggera Cl10-es 2133-as memóriával, a gyári 1,65V helyett 1,5-ön üzemel, a gyári időzítések mellett. Én elégedett vagyok vele és stabil is vele a gép. Előtte próbáltam Patriot Viper 1866-os memóriákkal és Corsair 1866-os Venegane-el, azokkal is tökéletes volt. Szóval nem kell ennyire félni tőle. Legtöbb boltban cserélnek, ha netről rendeled meg, akkor pedig kötelező visszavenni az árut 8 napon belül, indoklás nélkül.
-
törölt tag
válasz
canniball #5419 üzenetére
Nem egészen lényegtelen, de egy QVL sosem teljes. Egy alaplapgyártó nem tudja és nem is áll szándékában a világ összes RAM-jával letesztelni az adott típusú lapját, hogy azok működnek-e benne. Amit a QVL nyújt, az egy olyan felsorolás, mely a magában foglalt modulokról 100%-os bizonyosságot ad a hibátlan üzemelésre. Ez viszont nem zárja ki azt, hogy az ott fel nem sorolt RAM-ok megfelelően működjenek az alaplapban.
Mivel AMD-ről van szó, nem kell figyelned az 1,5V-os kritériumra sem. Ez csak egy előny lehet, mert 1,65V-on akár viheti az 1866 MHz-et, vagy még annyi se kell hozzá. A Kingston pedig többek véleménye szerint mindmáig verhetetlen kompatibilitás terén. Szerintem meg azzal az alacsony profilú Corsair-rel sem lesz gond.
-
daddy9
tag
-
daddy9
tag
válasz
canniball #5410 üzenetére
Az, hogy nincs rajta az alaplap RAM support listáján az teljesen lényegtelen, attól még működni fog benne!
Amit linkeltek, az valóban nem KIT, de ez igen: Corsair 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT (CML8GX3M2A1600C9). Típusszámban benne van, hogy ez kit, a (CML8GX3M1A1600C9) előbb linkelt pedig nem az.
Remélem tudtam segíteni... -
kopidoo
senior tag
válasz
canniball #5344 üzenetére
A speedfan-ban az advanced fülön valahol be lehet állítani a szabályozás módját vagy mit: SmartFanIII, Thermistor, stb. Na azokkal nem játszottam.
Venti elosztós megoldás...papapapammm -
zsola32
őstag
válasz
canniball #5149 üzenetére
szia
memória kérdésre:én ezt a memóriát vettem karácsony előtt a gépembe:
[link]akkor "csak" 13 ezerbe került, azóta nagyon felmentek az árak, ahogy nézem.
aTe FM2-es konfigodhoz is jó, én egy Asus F2a85-m-be vásároltam.
1866 mhz-en használom.ha visszaolvasol az aA10-es topicban, írták néhányan hogy ráfarafgtak a ramokkal, amik nem voltak rajta a kompatibilitás listán.
remélem tudtam segíteni:
üdv: zsola
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest