- Milyen egeret válasszak?
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SONY LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- ASUS notebook topic
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
x_o_n
veterán
válasz
rendesadam #6425 üzenetére
sejtettem én hogy ez lesz,juniust tippeltem richland asztalira.
majd ha újra asztaliba ruházok az már kaveri lesz,bár ugy tünik a kaveri böl inkább 2014 lesz -
Vartanus
őstag
válasz
rendesadam #6425 üzenetére
Nem említettek viszont sehol hivatalos 2133mhz-es támogatást
-
Dany007
veterán
válasz
rendesadam #6269 üzenetére
Hmmm olvastam pár infót ezekről. Meg a Kaveri-ről is.
De azt nem tudtam, hogy mostanában fog jönni a Rich! Akkor viszont tényleg várok még akár pár hetet is, kíváncsi vagyok mit lehet ebből még pluszban kihozni. Egyedül a magas kezdőár az amitől félek. Hónapokat azért nem akarok várni, hogy lejjebb menjen az ár.Már évek óta keresem az alternatívát a hülye igényeim kielégítésére. Ami pedig azt jelenti, hogy htpc formátum, alacsony fogyasztás, de legyen teljesítmény is! És még 1-2 régebbi játékkal játszani is tudjak. Mindezt megfizethető áron.
És hihetetlen de a Trinity ezt tudja. Relatíve olcsó. Jó, nagyon olcsó. Teljesítményben a jelenlegi c2d-mhez képest közel 3x-os. És ahogy a tesztekből kivettem az IGP jócskán veri az én 9800GTX+-omat. Mintezt idle 130wattos fogyasztás helyett ~30 wattért. Hihetetlen hogy ilyen létezik.
A tesztből mondjuk kiderül, hogy full load alatt azért az intel megoldásai kevesebbet fogyasztanak, de nekem leginkább az idle és a HD filmlejátszás a fontos tényező - ritkán játszok, ritkán használok PS-t de ha igen akkor kell az erő - ebben pedig a Trinity jobb. (most néztem pár külföldi fogyasztás tesztet és ott is ~ 27-30wattra mérték az A10 idle-t.) -
Strix Aluco
aktív tag
válasz
rendesadam #6269 üzenetére
Én Richlandet nem vennék, szín tiszta parasztvakítás, egyedül arra tartom jónak, hogy picit letolja a Trinity árakat.
-
törölt tag
válasz
rendesadam #5981 üzenetére
Az csak egy velejáró plusz, hogy a nagy hűtő alkalmazása miatt rákényszerülsz a másodlagos slotok használatára.
A spórolásra meg jó példa a C6 mizéria. Nyilván, ha minden gyártó ugyanazon gagyi elemeket alkalmazná a lapjain, és ha mindegyikük csak a szabványok minimumára törekedne, akkor valószínűleg minden VRM-kört hallanánk előbb-utóbb ciripelni. -
Kolev33
tag
válasz
rendesadam #5966 üzenetére
A memória hibátlan. Az előző lapban is ez volt. Ott ment rendesen.
-
Gabor970
addikt
válasz
rendesadam #5702 üzenetére
köszönöm a választ! Értem, az lenne a lényeg, hogy az alaplap DVI csatlakozója kaphasson analóg jelet is. Azért ugrott be rögtön, mert minap odahaza kezembe került két db ilyen átalakító, biztos fiam gépének jelenlegi illetve korábbi videokártyái mellé volt. (4770 és 6870) Átrágom az alaplapi leírásokat, hátha valamely FM2 esetleg FM1 lapon van olyan DVI ami analogot is tud. Kicsit nehezebb olcsó régi 17"-es monitort felhajtanom, ami DVI csatlakozós.
-
Gabor970
addikt
válasz
rendesadam #5682 üzenetére
Ami most van azon D-SUB, de most veszek még egy 17-es hasonlót, abból tudok választani olyant, ami DVI. Szóval azzal tisztában vagyok, hogy a kétszer D-SUB nem megy, legalábbis nem láttam olyan alaplapot, amin két ilyen lett volna.
-
kopidoo
senior tag
válasz
rendesadam #5496 üzenetére
Én is az 5800k-ra gondoltam csak valamiért A10-et írtam
Ott a pont -
matyiroli
tag
válasz
rendesadam #5412 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor 155mm alatt milyen hűtőt ajánlotok 750k-hoz? -
p.zsolt
csendes tag
válasz
rendesadam #5351 üzenetére
kipróbálom, köszönöm
-
Peetta14
tag
válasz
rendesadam #5302 üzenetére
Köszi szépen, akkor elsőként tesztelem majd a hűtőt.
Biosban milyen beállításokat érdemes alkalmazni, mondjuk normál/energiagazdaságos üzemmódként?
Illetve 1600-as ram-nak a beállításaiban is megköszönném a segítséget. -
Whysperer
addikt
válasz
rendesadam #5266 üzenetére
Ezt akartam kérdezni pont ,hogy miért fm2-t szeretnél ,ha egy vga + cpu val is tudsz jó kombot. tudom nem amd ,de akkor vegyél egy ivy i5-t meg egy ATI-t és máris alacsony a fogyasztás van teljesítmény is. Ha annyira nem akkor FX meg egy ATi és alulfeszeled az FX_et.
-
Taragas
aktív tag
válasz
rendesadam #5254 üzenetére
De enm érted, ha nem játszok akkor az igp megy, tehát lekapcsol a diszkrét teljesen, meg ha nem játszok, csak régebbi gamekkel, oda is elég az igp, de ha meg kell az erő, akkor meg kell a 7850. Senki nem érti mit akarok? Az e közötti váltást a virtu oldaná meg.
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz
rendesadam #5254 üzenetére
Sziasztok!
Tudom, hogy a "K"-s verzió a szorzózármentes, de érdekelne, hogy egy 5500 mennyire húzható?
Köszönöm!
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
rendesadam #5226 üzenetére
Speedtest-el szoktam mérni és mindig azt írja amit kell neki,de most hogy szóba hoztad lehet,hogy a t-home router-el lesz a hiba,mert az elmúlt 1 évben kétszer is cserélték.
Csol-T:Tényleg csak nálam van a hiba.
Lefuttatok egy pár trójai és féreg keresőt.Remélem ez lesz a baja.
-
Vartanus
őstag
válasz
rendesadam #5172 üzenetére
Végülis ki tudom préselni azt a plusz 10K-t a 450ért és mivel 1-2%-kal lesz csak rosszabb hatásfok,viszont lesz moduláris kiépítés azt veszem szerintem,köszi a segítséget
-
tankal
tag
válasz
rendesadam #5145 üzenetére
Kösz a fáradságot
-
tankal
tag
válasz
rendesadam #5142 üzenetére
Megköszönném!!!
-
Vicoo
senior tag
válasz
rendesadam #5112 üzenetére
Jaja.. nekem nyolc fokot,aztán huszonkettőt,aztán tizenhetet és megint nyolcat...
-
Vicoo
senior tag
válasz
rendesadam #5109 üzenetére
Fél óra GTA4 után ennyi.
elég nagy hülyeségeket ír, mert egyszer 17 fok,aztán 22 egy másodperc alatt
-
alex0630
csendes tag
válasz
rendesadam #5077 üzenetére
Értem.Vagyis nem
Leginkább játékokra használnám.
amd radeon videokártyám van.és jelenleg az intel proci.
Lényegében nincs nagy különbség, de az a pici az merre húz?
inkább intel vagy amd?
-
Whysperer
addikt
válasz
rendesadam #5060 üzenetére
Ertem szvsz. Csak mivel 10 ezer egy olyan vga amivel crossba kotned ha valaki ilyet akar akkor lehet kicsit rakoltene es akkor meg egy cpu is van szvsz igy gondoltam.
-
g@bo
nagyúr
válasz
rendesadam #5024 üzenetére
ja, máshol az egy hely. ok.
-
g@bo
nagyúr
válasz
rendesadam #5021 üzenetére
hol akciozzák még?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
rendesadam #5017 üzenetére
A termék 2013.02.04. óta nem elérhető, kattints a gombra, ha kérsz értesitést a termék érkezéséről.
Hehe, nem tartott sokáig.
-
varmi2
nagyúr
válasz
rendesadam #5017 üzenetére
Az A8-5500 is csak 20k, nem hinném, hogy elgépelés
-
.:GoliBali:.
aktív tag
válasz
rendesadam #5007 üzenetére
Igen a cikket olvastam, a kommenteket nem végig.
Hát akkor várunk és reménykedünk, hogy nem kell új proci+alaplap+memória kombót venni.
-
Whysperer
addikt
válasz
rendesadam #4964 üzenetére
Néztem csak ugyebár itt a10 van ami CPU erőben viszi aa prímet ott a tesztben is csak a vga dobja meg a GPU részét az intel javára,de mivel, ha jól látom a4 a6 esetében a cpu gyengeségét a vgaja erősége jelenti egy síma HD-val összehasonlítva nem?
-
hegegabi80
addikt
válasz
rendesadam #4953 üzenetére
Akkor 2*2 Gb de már akkor 1866 Mhz-es.
-
Whysperer
addikt
válasz
rendesadam #4953 üzenetére
Igen csak az a baj ,hogy nem tudom ezt megoldani mivel Angliába élek és olyan botlot keresek ahol tudok Pay Pallal fizetni és innen venném meg és otthon apámnak szállítanák ki na és Ő aztán nem egy pc zseni 8) De nem para 8) Köszi a tippet!
-
hegegabi80
addikt
válasz
rendesadam #4938 üzenetére
Kérdezem. Pl 2*2 Gb 1600 v. 1866, mondjuk itt már a nagyobb árban nem sokkal több. Vagy 2*4 Gb 1600.
-
Findzs
addikt
válasz
rendesadam #4879 üzenetére
mondom én, hogy teljesen új cucc lesz az a kaveri és jó eséllyel sajnos ddr4 -es támogatással
de addig még sok minden változhat hiszen a számtechben nagyon sok az a kb.1 év mire megjelenik
x_o_n
jó az új arcképed, kit ábrázol? -
zsolt320i
senior tag
válasz
rendesadam #4885 üzenetére
-
x_o_n
veterán
válasz
én azért elgondolkodtam ezen a következő 2-generáción.
ezt sem aknázom ki igy tuti nem cserélem le az 5800k-t ha meg elkap a hév aktivabban akkor majd egy vga-t rakok mellé -
=HG=
addikt
válasz
Szerintem 30 körül lesz.
Meglepődnék, ha maradna FM2-be..Az alaplap gyártóknak is kell profit...
-
=HG=
addikt
válasz
rendesadam #4877 üzenetére
Még nem kapható....és gondolom nem lesz olcsó....
-
rendesadam
tag
válasz
rendesadam #4876 üzenetére
Noh most hogy hazaértem, itt a link normálisan is. Érdekes a lap elrendezése, furcsa az élére állított elem is :]
-
tankal
tag
válasz
rendesadam #4871 üzenetére
Az alaplap:[link]
Már azon is gondolkodtam hogy a ram hűtéséből levágok ahol aggat mert csak vékony lemez.
Úgy azért 10k környékéig el tudnák menni hűtő tekintetébe! -
Thomas1
addikt
válasz
rendesadam #4692 üzenetére
Párhuzamosan olvasom én is azt a cikket, és én is a Kaveri-t tartom érdemi előrelépésnek. GCN architektúra, újabb modulok, fejlettebb energiagazdálkodás....
Viszont a DDR4 bevezetése szerintem is várat még magára. De ez természetesen csak tipp, semmi konkrétumot nem olvastam erről.Ha marad a DDR3 és FM2 a Kaveri mellett, és a jelenlegi chipsetek is támogatni fogják, akkor az FM2 hosszú életű és sikeres foglalat lehet.
-
hegegabi80
addikt
válasz
rendesadam #4683 üzenetére
Ezek valóban csak pontok, de szerintem egyértelmű belőle a válasz. Jóval jobb a proci IGP-je.
-
hegegabi80
addikt
válasz
rendesadam #4662 üzenetére
Na majdnem jót néztem. A neten böngészve és olvasva az FM2-re voksoltam én is, méghozzá az 5400K és 5600K. Nem olyan nagy gépigényű ez a két játék, ezért is nem akarnék külön vga-t venni, tehát valamelyest fontos lenne az IGP.
A keret az nagyon szűk, a lehető legkevesebbnek kell lennie. Ja és ezekhez a procikhoz, milyen és mennyi memó kell? KB intelnek melyik szintjéhez lehet hasonlítani?
-
rendesadam
tag
válasz
rendesadam #4610 üzenetére
Kb. 20 perc prime után 47-48 fok a proci.
-
Müszi
senior tag
válasz
rendesadam #4512 üzenetére
Ez sajna nem sűrűn rakható fel a VRM fetekre, mivel azok nagyjából 0,5x0,5 cm-esek, ezek meg legaláb 1x1- cm felületre valók. Sajnos nem szokott ennyi plusz hely lenni a fetek körül.
stratova: Ez tényleg frankó lenne, ha hozzá lehetne jutni. Le is cserélném ezekre azt amit applikáltam.
-
Vartanus
őstag
válasz
rendesadam #4507 üzenetére
Hssonló konfigunk van
Hogy tetszik az az MSI A85XA-G65-ös deszka?
majd ha kicsit tuningolsz érdkel majd mire jutsz
Ezenkívül várunk akkor téged is az MSI klubban
-
Borokafa
őstag
válasz
rendesadam #4392 üzenetére
A pár napra szerintem bőven jó a gyári is.
-
Vartanus
őstag
válasz
rendesadam #4392 üzenetére
Szerintem a Zalmannal jobban jársz, minta a gyárival
A lap UEFI frissítést szerintem nem létfontosságú megejteni
De ha mégis vigyázz mert nekem így szállt el a lap és most gariban van
-
olta
aktív tag
válasz
rendesadam #4390 üzenetére
-
Goose-T
veterán
válasz
rendesadam #4311 üzenetére
Igen, az mások találgatása volt pont ebből a szériaszámos infóból, amit én ejtettem el.
-
Goose-T
veterán
válasz
rendesadam #4309 üzenetére
Szerintem nem módosítottak rajta semmit. Még én írtam korábban, hogy 2A helyett 2B-vel kezdődik a sorozatszáma, de ez nem sokat jelent.
-
cbm1974
tag
válasz
rendesadam #4258 üzenetére
Okés, már mindent értek
Tehát grafikai téren nem is olyan nagy durranás ez a Trinity, ha az SLi megoldás erősebb nála. Én is valahogy így gondoltam (ez a belső GPU olyan lehet kb. mint egy integrált VGA)!
Viszont mindenképp erős proci, és megéri az árát is az intelhez hasonlítva.köszi a válaszokat, ismét bölcsebb lettem
-
atti_2010
nagyúr
válasz
rendesadam #4171 üzenetére
Ha nem huzigálod akkor mindegy melyiket veszed.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
rendesadam #4163 üzenetére
Ha akarsz tuningolni akkor az MSI G65 vagy a Giga UP4 amiknek nagyon jó Biosuk van az MSI -n hab a tortán a jó hűtés a VRM -n és a mérőpontok a feszültségeknek.
-
=HG=
addikt
válasz
rendesadam #4134 üzenetére
Annyira nem sürgős, de nem annyira Itx-et akartam összerakni, inkább mATX-ben gondolkodtam, de közben megláttam ezt a házat és láttam benne fantáziát. Viszont ha mATX lapot teszek bele, akkor nem fér el a táp.
Nem tudom mennyire ismered, de teljesen egyedi megoldások vannak a házban, így minden alkatrész beszerelése barkácsolós...Ami nem nagy baj,(szeretem a kihívásokat) csak így sokat kell variálni.Árban, szolgáltatásban egész jó az MSI lap, csak a csupasz Fet-ek nem nagyon tetszenek. Nem tudom mit bír, ha egy kicsit megpiszkálom az A10-et..De majd kiderül...
-
atti_2010
nagyúr
válasz
rendesadam #4134 üzenetére
Viszont minek várjon ha az MSI megfelel neki és még nem is rizikózik.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Milyen egeret válasszak?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Formula-1
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kuponkunyeráló
- BestBuy topik
- SONY LCD és LED TV-k
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 7600 + box, gyári hűtő, garancia
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest