Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz Stonerice #10218 üzenetére

Akkor leírom 10-edszer, hátha képes vagy egyszerre 2 számot is felfogni. :(( A GPU 80%-on megy. Igen, látszólag CPU limites a rendszer. De nézd már meg, hány %-on megy a CPU! 74%-on!!! Ez meg alapból azt jelenti, hogy VGA-limites a rendszer! Mit nem lehet ebből felfogni? :F Ez a 2 együtt nyilvánvalóvá teszi, hogy egészen más okozza a limitet, mint a VGA vagy a GPU.

Kikapcsolt AA-t leszarom, az nem megterhelés a GPU-nak. Hozzá nem értést persze lehet bizonyítani vele. :P Más is írt már hülyeséget, olvastam a linkelt cikket, akkor is jót nevettem rajta. :DDD

Csak 1 utolsó kérdés (költői, mert úgysem érted): driverből feltoltam a még lehetséges grafikai beállításokat, hogy biztosan, még a hozzá nem értők számára se legyen CPU-limit. Ezzel MINDEN, legalább viszonylag normálisan megírt programban növekedne a GPU kihasználtság azonos sebességű processzor mellett, ha előtte nem volt 100% (mint esetünkben). Erre mit látok? A GPU kihasználtság marad 80-85% körül (FPS lecsökkent 15 körülire), a CPU-é viszont lezuhant 35-40%-ra! :Y A te, számomra finoman szólva megmosolyogtató meglátásod szerint ebből az következne, hogy hirtelen a felére esett az A10 teljesítménye, ami nyilvánvalóan marhaság, hiszen tesztelhetően ugyanaz maradt.

Az én véleményem szerint továbbra is a program optimalizálatlansága a felelős azért, hogy sem a CPU-t, sem a VGA-t nem használja ki. Azt nem tudom, hogy véletlenül szar, vagy így akarták kímélni a VGA-kat a túlmelegedéstől, vagy így akarták i7k-k vásárlására ösztönözni a maflább fogyasztókat, de nem ez a lényeg.

Én nem tagadtam, hanem cáfoltam. Lényeges különbség, még ha nem is érted. :R

oliba: Semmi értelme olyan tesztekre alapozni, ahol nem tudni, milyen VGA-beállításokat használtak, vagy éppen tudni, hogy nem maximálisat. egyébként a 70%-s CPU-kihasználtság alap esetben éppen VGA-limitet jelentene. :B

frescho: "Egy A10 uj programoknal nem kepes kihajtani egy 7850-et" - újra ez a marhaság, 2 szempontból is. Még hány grafikont linkeljek be, hogy egy tovább tuningolt, eleve OC-s 7870XT-t is kihajt, és még nem is kell Full HD felbontás?! :Y Másrészt az újabb programok grafikailag igényesebbek, tehát éppen, hogy azok alá elég egy relatíve gyengébb processzor. :P

Gézengúz: Ugye nem gondolod, hogy más lesz a sebességmérés eredménye, csak mert másik verziót használok? :F :DDD Attól a RAM-ok és a cache ugyanúgy dolgozik és mérhető. Elég nehéz lenne amúgy 2 éves képet találnom friss Aida verzióval, ha ezt nem sikerült volna kilogikáznod. ;)

Új hozzászólás Aktív témák